ΜΕΡΟΣ Β’ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Άρθρο 13 Σκοπός

Οι διατάξεις του παρόντος αποσκοπούν στην προώθηση του αθλητισμού αναψυχής και της άθλησης για όλους.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 00:15 | Χρήστος Ουστάς

    Οι καταρτισμένοι επιστημονικά εκπαιδευτές των ΤΕΦΑΑ πρέπει να είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι της εκπαίδευσης των αθλουμένων και όχι οι εκπαιδευτές προερχόμενοι από ιδιωτικές σχολές μη πανεπιστημιακής κατάρτισης.
    Ντροπή σας! Υποβαθμίζεται τα ελληνικά πανεπιστήμια με τον χειρότερο τρόπο. Οι γνώσεις που περνούμε στο ΤΕΦΑΑ δεν συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με αυτές που περνούν σε σεμινάρια. Κανονικά θα έπρεπε να βγει νόμος που να λέει σεμινάρια επιμόρφωσης να μπορούν να κάνουν μόνο όσοι έχουν τελειώσει ΤΕΦΑΑ ή αντίστοιχη αλλοδαπή πανεπιστημιακή σχολή. Μετά μην απορειτε γιατί οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, από ότι φαίνεται μόνο εκεί εκτιμάνε την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Επίσης μην απορειτε γιατί ο αθλητισμός στην Ελλάδα πάει κατά διαόλου. Επειδή ο άλλος ήταν καλός αθλητής δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι καλός αθλητής ότι γνωρίζει βασικά στοιχεία προπονητικής,εργοφυσιολογιας, φυσιολογίας κ.ο.κ.
    Η φυσική κατάσταση και η δια βίου άσκηση ειναι κάτι που αφορά όλους! Ο αθλητισμός ειναι υγεία για αυτό θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση όλοι! Πρέπει επιτέλους να ενταχθεί στα επαγγέλματα υγείας!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 23:11 | Νελη Δώρα

    ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

    200 περίπου θέσεις εργασίας καθηγητών φυσικής αγωγής των δήμων:
    1. ΘΕΡΜΗΣ
    2. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ
    3. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    4. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    5. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
    6. ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ
    7. ΛΑΓΚΑΔΑ
    εγκρίθηκαν την περίοδο 2020-2021 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τη ΓΓΑ.

    Μόνο στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου περίπου 4000 αθλούμενοι συμμετείχαν στα προγράμματα Π.Α.Γ.Ο. την περίοδο 2020-2021, τα οποία ελαφρά τη καρδία απαξιώνονται και καταργούνται.

    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρά με ψήφισμα που συνυπογράφουν οι Δήμαρχοι.

    Ο ΠΣΕΕΑ αντιδρά

    ΟΙ Σ.Ε.Φ.Α.Α. της χώρας αντιδρούν

    Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, & Χανίων αντιδρά

    Ας αναλογιστούν οι βουλευτές και τα πρόσωπα της κεντρικής εξουσίας (βουλευτές, υπουργοί , περιφερειάρχες, κ.α.) το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ αφού το κοινωνικό κόστος προφανώς δεν το υπολογίζουν με τέτοια νομοσχέδια.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 23:51 | Θοδωρης

    Ευτυχώς ο κοσμος εχει δειξει την αγαπη και την στηριξη του σε αυτα τα προγράμματα. Δε μας πείθεται οτι θα τα κανετε καλυτερα.Αν αυτο θελατε Η ΚΥΑ θαχε βγει απο Σεπτέμβρη. Αντι για αυτο ακομα δεν εχουν ξεκινησει και ατομα με ειδικες αναγκες ατομα με χρονιες παθησεις και με τραυματισμους ειναι εκτος άθλησης. Συγχαρητήρια κυριε Αυγενακη!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 22:25 | Ελένη

    Για ποιο λόγο να υπάρχουν τα πανεπιστήμια Επιστημης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τη στιγμή που αντί να ενισχύετε τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ δίνετε το δικαίωμα στον καθένα να ασκεί πτυχές του επαγγέλματος επι πληρωμή ;;;; Εξισώνετε τους πτυχιούχους με ανειδίκευτους και πέρα του ότι είναι τρομερά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία είναι και λυπηρό τη στιγμή που πολλοί πτυχιούχοι μένουν χωρίς δουλειά . Κλείστε τα πανεπιστήμια αν είναι να γίνουν όλοι ειδικοί της άσκησης και να ολοκληρωθεί το πανηγύρι που έχετε φτιάξει!

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 21:45 | ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ

    Τα προγράμματα ΠΑΓΟ πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως ακριβώς λειτουργούσαν μέχρι τώρα.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 19:47 | ΧΡΙΣΤΊΝΑ

    Γίναμε 50 χρονών για να παραμείνουμε άνεργοι καθώς το πενιχρό εισόδημα στα προγράμματα πάγο έχει τελειώσει που σημαίνει ότι με το πτυχίο μας ποιά θα είναι η εργασία που μπορούμε να κανουμε;μονιμοποιηστε μας υπουργέ μου ή δώστε μας τα μόρια σε ολους τους πτυχιουχους φυσικης αγωγηςπου εργαστηκαν για χρόνια στους δημους για να τα χρησιμοποιήσουμε για τον διορισμό μας στην εκπαίδευση μην μας πετάτε στον δρόμο και μην διαλύεται κάτι χωρίς να περιθαλψετε τους ανθρώπους που στελεχωσαν και κάλυψαν τις ανάγκες τόσα χρόνια.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 17:04 | Γεωργία

    Υποβαθμίζετε την αξία της άσκησης αντί να την αναβαθμίζετε. Έχουμε ανάγκη από επιστημονικά καταρτισμένους επαγγελματίες της άσκησης και όχι από Εκπαιδευτές του Σαββατοκύριακου.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 16:22 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

    Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2021

    Αριθμ. Πρωτ.: Α638/2021

    Προς: κ. Λαμπρινή Κουσιωρή
    Νομική Σύμβουλο Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελευθέριου Αυγενάκη

    ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

    Αξιότιμη κυρία Κουσιωρή
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, αποφάσισε ομόφωνα να σας καταθέσει το υπόμνημα αυτό, στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του κοινωνικού διαλόγου σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον Αθλητικό Εθελοντισμό, Αθλητισμός Αναψυχής και Άθλησης για όλους, Πνευματικό Αθλητισμό, Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και λοιπές τροποποιήσεις της Αθλητικής νομοθεσίας.
    Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων ιδρύθηκε δυνάμει της απόφασης 5733/2005 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε με αύξοντα αριθμό 26876 στο βιβλίο σωματείων.
    Επίσης ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων είναι αναγνωρισμένος από την ελληνική πολιτεία βάσει του άρθρου 9 του Προεδρικού Διατάγματος 219/2006.
    Με το υπόμνημα αυτό σας καταθέτουμε κάποιες ανησυχίες, επιφυλάξεις, ενστάσεις και διαφωνίες μας, οι οποίες αναφέρονται ειδικότερα στο μέρος Β, το οποίο αναφέρεται στον Αθλητισμό Αναψυχής και Άθλησης για όλους.
    Πιο συγκεκριμένα εστιάζουμε στα ακόλουθα σημεία.
    1) Στη δημιουργία σωματείων Αθλητισμού Αναψυχής και Άθλησης για όλους. Η χρησιμότητα των σωματείων αυτών δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό, αφού υπάρχουν προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού στους κατά τόπους Δήμους της χώρας και ασφαλώς τα ιδιωτικά γυμναστήρια τα οποία πληρούν όλους τους όρους και προϋποθέσεις για ασφαλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης, αλλά και το σκοπό όπως αυτός περιγράφεται στο άρθρο 15, παράγραφος 1.
    2) Η δημιουργία σωματείων Αθλητισμού Αναψυχής θα δημιουργήσει έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό προς τα ιδιωτικά γυμναστήρια, αφού η παροχή θα είναι παρόμοια, στην περίπτωση όμως των σωματείων θα γίνεται χωρίς την ύπαρξη τιμοκαταλόγου παρεχόμενων υπηρεσιών και χωρίς να υπόκεινται στην καταβολή ΦΠΑ καθώς και σε φορολόγηση εισοδήματος και αυτά φυσικά σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις των ιδιωτικών γυμναστηρίων.
    3) Σε ότι αφορά τους κλάδους Άσκησης, διατυπώνουμε την διαφωνία μας στο άρθρο 16, παράγραφος 1 α, στο οποίο περιγράφεται η Άσκηση εσωτερικού χώρου – Αίθουσας. Οι δραστηριότητες οι οποίες περιγράφονται είναι οι ίδιες τις οποίες παρέχουν ήδη τα νόμιμα ιδιωτικά γυμναστήρια (Αερόβια Άσκηση, Είδη μυϊκής ενδυνάμωσης).
    4. Επίσης εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο άρθρο 20 το οποίο αφορά τον Εκπαιδευτή. Είναι άτοπο και ανεδαφικό να εκχωρούνται ευθύνες και δικαιώματα εκγύμνασης των πολιτών σε άτομα ανειδίκευτα και μη επαρκώς καταρτισμένα σε θέματα σωματικής άσκησης. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τόσο η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου σώματος, όσο και οι ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από επαγγελματίες της σωματικής άσκησης, διαφορετικά η παρεχόμενη υπηρεσία σωματικής άσκησης καθίσταται επικίνδυνη και επιβλαβής για τον γυμναζόμενο.
    5) Όπως ήδη πρέπει να γνωρίζετε, πολλές από τις παρεχόμενες αθλητικές υπηρεσίες από αθλητικούς συλλόγους ανταγωνίζονται αθέμιτα τα ιδιωτικά γυμναστήρια, αφού είναι δεδομένο ότι εκτός από το άθλημα το οποίο καλλιεργούν, για οικονομικούς λόγους επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους στην παροχή υπηρεσιών αεροβικής γυμναστικής, προγραμμάτων της μεθόδου Pilates, κυκλικής προπόνησης, λειτουργικής προπόνησης, προγραμμάτων σωματικής άσκησης με αντιστάσεις, παραδοσιακών χορών κ.α.
    Παράλληλα τονίζουμε ότι όπως προβλέπει το Π.Δ.219/2006, απαγορεύεται η συστέγαση ιδιωτικού γυμναστηρίου με αθλητικό σύλλογο.
    6) Έχουμε ένσταση για το άρθρο 49 (προϋποθέσεις λειτουργίας κέντρων Yoga). Η μέθοδος Yoga αποτελεί υπηρεσία σωματικής άσκησης και για το λόγο αυτό πρέπει για την αδειοδότηση και λειτουργία κέντρων Yoga, να ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικού γυμναστηρίου. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι τα κέντρα Yoga δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή υπηρεσιών Yoga, αλλά προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημα τους επεκτείνουν ανεξέλεγκτα τη δραστηριότητα τους στην παροχή προγραμμάτων της μεθόδου Pilates και προγραμμάτων αεροβικής γυμναστικής.
    7) Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δεκάμηνης υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των ιδιωτικών γυμναστηρίων με απόφαση της Κυβέρνησης, παρατηρήθηκε ένα εκτεταμένο φαινόμενο παραβατικότητας από διάφορους τυχοδιώκτες να παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης σε παράνομους χώρους (υπόγεια, πυλωτές, ταράτσες πολυκατοικιών κλπ.), με κίνδυνο της υγείας των πολιτών, αλλά και την απώλεια σημαντικών εσόδων από το κράτος. Θεωρούμε ότι το ανωτέρω σχέδιο νόμου, εάν εξελιχθεί σε νόμο της συντεταγμένης πολιτείας, θα ενθαρρύνει αρκετούς ασυνείδητους και τυχοδιώκτες να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των νέων δεδομένων τα οποία θα διαμορφωθούν.
    Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε το βάναυσο πλήγμα το οποίο δέχθηκαν τα ιδιωτικά γυμναστήρια από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, γεγονός το οποίο τεκμαίρεται και από την ένταξη τους από την Πολιτεία στους ιδιαίτερα πληγέντες κλάδους, με τον τουρισμό, την εστίαση και τις μεταφορές.
    Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31 Μαΐου 2021, συνοδεύεται από την εφαρμογή αυστηρών και περιοριστικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.
    Εάν το ανωτέρω Σχέδιο Νόμου καταστεί νόμος του Ελληνικού Κράτους θα προκαλέσει ένα ανυπολόγιστο αθέμιτο ανταγωνισμό για τα ιδιωτικά γυμναστήρια και θα αποτελέσει το τελειωτικό κτύπημα για έναν κλάδο ο οποίος αγωνίζεται να συνεχίσει την επιχειρηματική του επιβίωση.
    Ευελπιστούμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις ανησυχίες, τις επιφυλάξεις, τις ενστάσεις και τις διαφωνίες τις οποίες σας καταθέτουμε στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
    Σας καλούμε να ακούσετε και να συμμερισθείτε την αγωνία και την απόγνωση ενός κλάδου ο οποίος τόσα πολλά έχει προσφέρει στην υγεία και την ευεξία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και της Ελληνικής Νεολαίας.
    Αναμένουμε την έμπρακτη αναγνώριση των θέσεων μας.

    Με εκτίμηση
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    Δώρος Κλεοβούλου Γιάννης Γκόβας

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 10:14 | Μαρία Βαρ

    Τα προγράμματα άθλησης που γίνονται από τους δήμους τόσα χρόνια με πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ είναι επιτυχημένα,έχουνε πιστούς αθλούμενους χρόνια που αθλούνται στους χώρους των δήμων και παρέχουν διέξοδο στα χαμηλά κοινωνικοοικονομικα στρώματα,σε άτομα με αναπηρίες, εκγύμναση ηλικιωμένων,αποφυλακισμενοι ,πρώην χρήστων ναρκωτικών ουσιών και άλλων δραστηριοτήτων.Οι απασχολούμενοι καθηγητές επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είμαστε άρτια καταρτισμένοι και έχουμε εξειδίκευση στο αντικείμενο που διδάσκουμε και επιλεγομαστε μέσω ΑΣΕΠ.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 08:57 | Σοφια Καραγκιοζιδου

    Η Άθληση πρέπει να κατευθύνεται από ανθρώπους επιστημονικά καταρτισμένους και πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ – ΣΕΦΑΑ και μόνον από αυτούς.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 08:32 | Ξένια Γεωργάρα

    μεση και καθ’ ολοκληρίαν απόσυρση του ΜΕΡΟΥΣ Β’ του σ/ν, το οποίο: α) καταργεί τα ΠΑγΟ, οδηγώντας χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΦΑΑ στην ανεργία, β)αφήνει ανεξέλεγκτα τα ιδιωτικά ιδρύματα/ εταιρείες να παρεισφρήσουν ως «σωματεία» στον αθλητικό χώρο άθλησης για όλους γ) εισάγει τον τίτλο του «εκπαιδευτή» με αοριστία, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι καθ’ύλην αρμόδιοι με κατοχυρωμένη εκπαιδευτική και επιστημονική επάρκεια είναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι 4ετούς φοίτησης των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δ) αποκλείει τη συμμετοχή ειδικών ομάδων συμπολιτών μας από τα προγράμματα άθλησης που έχουν τόσο ανάγκη, υποδαυλίζοντας, τοιουτοτρόπως, τη δημόσια Υγεία…

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 00:31 | ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΣΓΙΩΡΓΟΣ

    Δεν χρειάζεται να εξαιρεθούν τα κέντρα yoga από το Προεδρικό διάταγμα του 2006. Να εφαρμοστεί άμεσα ο εγασιακός αθλητισμός από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ σε συνεργασία με γιατρούς Εργασίας και επιδότησης των επιχειρήσεων από το κράτος.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 00:46 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Οι καταρτισμένοι επιστημονικά εκπαιδευτές των ΤΕΦΑΑ πρέπει να είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι της εκπαίδευσης των αθλουμένων και όχι οι εκπαιδευτές προερχόμενοι από ιδιωτικές σχολές μη πανεπιστημιακής κατάρτισης.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:36 | Κουκούτση Ματθίλδη

    Ντροπή σας! Υποβαθμίζεται τα ελληνικά πανεπιστήμια με τον χειρότερο τρόπο. Οι γνώσεις που περνούμε στο ΤΕΦΑΑ δεν συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με αυτές που περνούν σε σεμινάρια. Κανονικά θα έπρεπε να βγει νόμος που να λέει σεμινάρια επιμόρφωσης να μπορούν να κάνουν μόνο όσοι έχουν τελειώσει ΤΕΦΑΑ ή αντίστοιχη αλλοδαπή πανεπιστημιακή σχολή. Μετά μην απορειτε γιατί οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, από ότι φαίνεται μόνο εκεί εκτιμάνε την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Επίσης μην απορειτε γιατί ο αθλητισμός στην Ελλάδα πάει κατά διαόλου. Επειδή ο άλλος ήταν καλός αθλητής δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι καλός αθλητής ότι γνωρίζει βασικά στοιχεία προπονητικής,εργοφυσιολογιας, φυσιολογίας κ.ο.κ.
    Η φυσική κατάσταση και η δια βίου άσκηση ειναι κάτι που αφορά όλους! Ο αθλητισμός ειναι υγεία για αυτό θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση όλοι! Πρέπει επιτέλους να ενταχθεί στα επαγγέλματα υγείας!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:18 | Προκοπής Παπαζογλου

    Το νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία . Υποβαθμίζετε την αξία της άσκησης αντί να την αναβαθμίζετε. Έχουμε ανάγκη από επιστημονικά καταρτισμένους επαγγελματίες της άσκησης και όχι από Εκπαιδευτές του Σαββατοκύριακου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:10 | Χλόη Γαρδίκη

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κονιορτοποιεί τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, εισάγοντας το επάγγελμα του «εκπαιδευτή», εξισώνοντας στην ουσία με τον τρόπο αυτόν το πανεπιστημιακό πτυχίο με βεβαιώσεις ταχύρρυθμων σεμιναρίων από αδιαβάθμητες, αυτοσχέδιες σχολές. Νοθεύεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη σε θέματα άσκησης, υγείας, ευρωστίας και ευεξίας. Επιπλέον σε συνέχεια της αναστολής κρατικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων Αθλητισμός για Όλους στους Δήμους οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες πτυχιούχων γυμναστών στην ανεργία αποδίδει τις αρμοδιότητες αυτές σε νεοϊδρυόμενα αστικά αθλητικά σωματεία αθλητισμού για όλους εισάγοντας αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των ιδιωτικών γυμναστηρίων και των υπαρχόντων αθλητικών συλλόγων. Επιθυμώ να αποσυρθούν οι κοινωνικά απαράδεκτες ρυθμίσεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου για να αναχαιτισθεί η απορρύθμιση των επαγγελμάτων και η παρά πέρα εμπορευματοποίηση του δικαιώματος στην Άσκηση και τον Αθλητισμό.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:45 | Zacharias Papadakis

    Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:12 | Ειρ.

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:13 | Σοφια

    Η Άθληση – άσκηση είναι δικαίωμα όλων και πρέπει να κατευθύνεται στους αθλούμενους – ασκούμενους από ανθρώπους επιστημονικά καταρτισμένους και πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ – ΣΕΦΑΑ και μόνον από αυτούς

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 17:30 | ΤΖΙΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    αταρχάς τι είναι οι αθλητικοί εθελοντές και για ποιο λόγο να υπάρξουν?
    Τόσοι άνεργοι πτυχιούχοι Γυμναστές θα μπορούσαν έναντι μιας μικρής αμοιβής να καλύψουν ανάλογες θέσεις!Οί εκπαιδευτές είναι ένα έκτρωμα πρόταση της κυβέρνησης απέναντι σε έναν ανοχύρωτο κλάδο – που στην πλειοψηφία του είναι αδύναμος και οικονομικά για να αντιδράσει – έτσι ώστε να απομυζήσει και την τελευταία ρανίδα αξίας από ένα πτυχίο, αυτό του Γυμναστή. Αυτό το πτυχίο αποκτήθηκε με πολλές προσπάθειες και των γυμναστών αλλά και των οικογενειών τους που τους στήριζαν όλα τα φοιτητικά τους χρόνια. Πως τολμάει μια κυβέρνηση να ακυρώνει με περισσό θράσος τόσα χρόνια προσπάθειας και να θέλει να κατοχυρώσει την ανομία που τόσα χρόνια κατατρώει τους Γυμναστές και τις οικογένειες τους?Οι yoga δεν είναι γυμναστική με έντονες κάμψεις και υπερεκτάσεις της Σ.Σ? Έχουν κάνει ποτέ οι ιθύνοντες της κυβέρνησης που θέλουν να τους κατοχυρώσουν σαν Γυμναστές? ΜΟΝΟ οι Γυμναστές θα έπρεπε να διδάσκουν Yoga ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ έφευρεθεί και ονομαστεί μελλοντικά διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είναι ΔΗΛΑΔΗ γυμναστική!! Οι υπόλοιποι ας κάνουν για τον εαυτό τους που φέρουν και την ευθύνη.Έχουν αναλογιστεί οι καθηγητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α ότι η κατάσταση είναι σε αυτό το τέλμα γιατί δεν πιέζουν προς τη σωστή κατεύθυνση εδώ και χρόνια?
    Η φυσική αγωγή πρέπει να ενταχθεί στα επαγγέλματα υγείας και να συνταγογραφείται.
    Και η δικαιολογία ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο πρέπει να τελειώσει και να αναλάβουν δράσεις για τον κλάδο επιτέλους.Το νομοσχέδιο σας κύριοι της κυβέρνησης πρέπει να συμπεριλάβει και το κλέισιμο των Τ.Ε.Φ.Α.Α ξεκάθαρα και όχι με μισόλογα γιατί αυτό θα επιτύχει αν περάσει!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 14:30 | Ιφιγένεια

    Σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες να που ζει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση και την πανδημία, και ενώ όλες οι επιστήμονες έρευνες παγκοσμίως, αποδεικνύουν ότι η άσκησης είναι το μόνο μέσο πρόληψης και θεραπείας για ΟΛΕΣ τις ασθενειες, εσείς καταργείτε τα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού! Προσπαθείτε λοιπόν να μας πείσετε ότι θέλετε αρρώστους σωματικά και ψυχικά τους Έλληνες.. Επίσης, μας πείθετε ότι κάτι έχετε ενάντια στους πτυχιούχους φυσικής αγωγής των τεφαα της Ελλάδος, όταν τα περισσότερα τμήματα είναι σε πολύ καλή σειρά στην παγκόσμια αξιολόγηση πανεπιστημίων! Κι εσείς εισεγετε τους «εκπαιδευτές», σίγουρα από κάποιες ιδιωτικές σχολές. Παρακαλώ να μας διαψευσετε, αποσύροντας αυτό το δήθεν προοδευτικό νομοσχέδιο για το καλό των Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα:
    Εθελοντισμός ΜΕΡΟΣ Α’ άρθρο 3α: ο εθελοντής δε μπορεί να συμμετέχει στο σχεδιασμό παρά μόνο στην υλοποίηση μιας αθλητικής διοργάνωσης. άρθρο 8,1.δ το ίδιο με το προηγούμενο
    ΜΕΡΟΣ Β’ Αναψυχή και άθληση για όλους.
    Εδώ είναι κυρίως το ζουμί του νομοσχεδίου. Καταργούνται τα προγράμματα άθλησης για όλους που υλοποιούνται από τους δήμους και ανατίθενται σε σωματεία αναψυχής και άθλησης για όλους. Αυτά τα σωματεία είναι ο δούρειος ίππος για να παρεισφρήσουν στο χώρο άσχετα πρόσωπα δίνοντάς τους τον τίτλο του εκπαιδευτή. Μέχρι τώρα τα προγράμματα άθλησης για όλους υλοποιούνταν από τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ. Τώρα θα τα υλοποιεί ο κάθε πικραμένος. Θα μπορούν λοιπόν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί (δηλαδή ΙΕΚ) να συστήνουν σωματεία αναψυχής και άθλησης για όλους και να παράγουν εκπαιδευτές. Αίσχος κύριοι. Όχι μόνο αφήσατε χωρίς εργασία χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ φέτος αλλά τους ωθείτε σε μόνιμη ανεργία μ αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Θα ρίξετε στην αγορά άσχετους με το αντικείμενο της άθλησης εκπαιδευτές χωρίς να σας ενδιαφέρει καθόλου η υγεία των αθλούμενων. Οφείλετε να προβείτε στην ΆΜΕΣΗ ΑΠΌΣΥΡΣΗ του συγκεκριμένου μέρους.
    ΜΕΡΟΣ Ε’ εργασιακός αθλητισμός.
    Να και κάτι θετικό. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι μόνοι που θα τον υλοποιούν θα είναι οι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ και κανένας άλλος.
    ΜΕΡΟΣ ΣΤ’
    Είναι σε καλό δρόμο ότι αφορά τους βετεράνους και τους αθλητές ορειβασίας και αναρρίχησης.
    Άρθρο 49. Κέντρα yoga.
    Θα πρέπει να οριστούν όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων κέντρων. Επίσης πώς αποδεικνύεται ότι ένα πρόσωπο είναι γνώστης της yoga; μήπως επειδή ταξίδεψε στην Κίνα; πώς θα ελέγχονται αν περιορίζονται στο αντικείμενό τους; και τέλος ποιες ποινές θα επιβάλλονται σε όσους παρεκτρέπονται

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 11:45 | Λέκκος Δημήτριος

    Καταρχάς τι είναι οι αθλητικοί εθελοντές και για ποιο λόγο να υπάρξουν?
    Τόσοι άνεργοι πτυχιούχοι Γυμναστές θα μπορούσαν έναντι μιας μικρής αμοιβής να καλύψουν ανάλογες θέσεις!

    Οί εκπαιδευτές είναι ένα έκτρωμα πρόταση της κυβέρνησης απέναντι σε έναν ανοχύρωτο κλάδο – που στην πλειοψηφία του είναι αδύναμος και οικονομικά για να αντιδράσει – έτσι ώστε να απομυζήσει και την τελευταία ρανίδα αξίας από ένα πτυχίο, αυτό του Γυμναστή. Αυτό το πτυχίο αποκτήθηκε με πολλές προσπάθειες και των γυμναστών αλλά και των οικογενειών τους που τους στήριζαν όλα τα φοιτητικά τους χρόνια. Πως τολμάει μια κυβέρνηση να ακυρώνει με περισσό θράσος τόσα χρόνια προσπάθειας και να θέλει να κατοχυρώσει την ανομία που τόσα χρόνια κατατρώει τους Γυμναστές και τις οικογένειες τους?

    Οι yoga δεν είναι γυμναστική με έντονες κάμψεις και υπερεκτάσεις της Σ.Σ? Έχουν κάνει ποτέ οι ιθύνοντες της κυβέρνησης που θέλουν να τους κατοχυρώσουν σαν Γυμναστές? ΜΟΝΟ οι Γυμναστές θα έπρεπε να διδάσκουν Yoga ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ έφευρεθεί και ονομαστεί μελλοντικά διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είναι ΔΗΛΑΔΗ γυμναστική!! Οι υπόλοιποι ας κάνουν για τον εαυτό τους που φέρουν και την ευθύνη.

    Έχουν αναλογιστεί οι καθηγητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α ότι η κατάσταση είναι σε αυτό το τέλμα γιατί δεν πιέζουν προς τη σωστή κατεύθυνση εδώ και χρόνια?
    Η φυσική αγωγή πρέπει να ενταχθεί στα επαγγέλματα υγείας και να συνταγογραφείται.
    Και η δικαιολογία ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο πρέπει να τελειώσει και να αναλάβουν δράσεις για τον κλάδο επιτέλους.

    Το νομοσχέδιο σας κύριοι της κυβέρνησης πρέπει να συμπεριλάβει και το κλέισιμο των Τ.Ε.Φ.Α.Α ξεκάθαρα και όχι με μισόλογα γιατί αυτό θα επιτύχει αν περάσει!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 10:33 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

    Τι ακριβώς θα κάνει ο εθελοντής, και πως δεν θα εμπλέκεται σε αρμοδιότητες ενός πτυχιούχου γυμναστή; Με απλά λόγια , θα υπάρχει ένας εθελοντής ο οποίος θα ασχολείται μόνιμα και αμισθί με ένα αντικείμενο για το οποίο το κράτος επιβάλλει πανεπιστημιακή εκπαίδευση; Τουλάχιστον άστοχο.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 10:12 | ΚΟΜΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    Η Άθληση – άσκηση είναι δικαίωμα όλων και πρέπει να κατευθύνεται στους αθλούμενους – ασκούμενους από ανθρώπους επιστημονικά καταρτισμένους και πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ – ΣΕΦΑΑ και μόνον από αυτούς.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 09:22 | Στέλλα Παπαγγελίδη

    Η γιόγκα δεν είναι άθλημα και για το λόγο αυτό δεν απαιτούνται για την εξάσκησή της οι προϋποθέσεις ενός γυμναστηρίου που διαθέτει όργανα. Μπορεί να γίνει η πρακτική τόσο σε έναν πολύ μικρό χώρο, όσο και σε έναν μεγαλύτερο. Ο ασκούμενος δεν αθλείται. Ασκεί μια αρχέγονη πρακτική για να βρει ηρεμία και γαλήνη. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο κάποιο άτομο να είναι απόφοιτος κάποιας σχολής προκειμένου να διευθύνει έναν τέτοιο χώρο.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 06:59 | George Nakos

    μεση και καθ’ ολοκληρίαν απόσυρση του ΜΕΡΟΥΣ Β’ του υπό διαβούλευσιν σ/ν, το οποίο: α) καταργεί τα ΠΑγΟ, οδηγώντας χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΦΑΑ στην ανεργία, β)αφήνει ανεξέλεγκτα τα ιδιωτικά ιδρύματα/ εταιρείες να παρεισφρήσουν ως «σωματεία» στον αθλητικό χώρο της ΑγΟ γ) εισάγει τον τίτλο του «εκπαιδευτή» με αοριστία, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι καθ’ύλην αρμόδιοι με κατοχυρωμένη εκπαιδευτική και επιστημονική επάρκεια είναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι 4ετούς φοίτησης των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δ) αποκλείει τη συμμετοχή ειδικών ομάδων συμπολιτών μας από τα προγράμματα άθλησης που έχουν τόσο ανάγκη, υπονομεύοντας, τοιουτοτρόπως, τη δημόσια Υγεία…

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 01:19 | Νίκος Ραφτοπουλος

    Άμεση απόσυρση αυτού του εκτρώματος. Κύριε Αυγενάκη πρέπει να ντρέπεστε και μόνο που το φέρατε για συζήτηση

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 23:08 | Ηλίας Σμήλιος

    Στο νομοσχέδιο θα πρέπει να προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας για την υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης για όλους. Ειδάλλως, το μέρος αυτό του νόμου υποδηλώνει τη θέληση της κεντρικής κυβέρνησης για διακοπή αυτών των προγραμμάτων αποκλείοντας την πρόσβαση πολλών Ελλήνων πολιτών, χαμηλού εισοδήματος σε παροχές άσκησης, τη μη υλοποίηση προγραμμάτων άσκησης για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας, άσκηση ατόμων με χρόνιες παθήσεις, άσκηση σε κέντρα απεξάρτησης κλπ) και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής ειδικούς στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων (αλήθεια, ποιος εκπαιδευτής, που προβλέπεται στο άρθρο 20, έχει το εύρος και το βάθος της γνώσης που δίνει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για να γυμνάσει, για παράδειγμα, άτομα τρίτης ηλικίας ή άτομα με χρόνιες παθήσεις;). Αν δεν προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας για την υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης για όλους θα πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ όλο το Β’ μέρος.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 23:24 | Ηλίας Σμήλιος

    Δημιουργεί ερωτηματικά η δυνατότητα ίδρυσης σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους όπου ένας από του κλάδους άθλησης είναι η «Άσκηση εσωτερικού χώρου-αίθουσας, όπως χορός, είδη αερόβιας άσκησης, είδη μυϊκής ενδυνάμωσης». Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται ήδη από ιδιωτικά γυμναστήρια. Θα λειτουργούν τα σωματεία ανταγωνιστικά με τα γυμναστήρια τα οποία ως επιχειρήσεις υπόκεινται σε άλλες διατάξεις λειτουργίας (ιδιοκτησιακό καθεστώς, προϋποθέσεις αδειοδότησης, προϋποθέσεις κτιριακής υποδομής του χώρου του γυμναστηρίου, φορολογικές υποχρεώσεις); Ή θα πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ολόκληρο το Β μέρος ή θα πρέπει να απαγορεύεται σε σωματεία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους η δραστηριότητα «Άσκηση εσωτερικού χώρου-αίθουσας, όπως χορός, είδη αερόβιας άσκησης, είδη μυϊκής ενδυνάμωσης»

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 23:06 | Αστέριος

    Είναι απαραίτητο να γραφτεί ρητώς ότι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης εκτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ εκτός από δραστηριότητες, οι οποίες θα πρέπει να οριστούν επακριβώς, που δεν καλύπτονται από τον κύκλο σπουδών των ΤΕΦΑΑ.
    Είναι ακριβώς το ίδιο σαν να επιτρέπουμε την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από άτομα που δεν κατέχουν πτυχίο της ιατρικής επιστήμης.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση πρόκειται για βάναυση κατάργηση νομοθετημένων επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ (Ν2527 του 2013, Ν1774 του 2016 και ΠΔ219 του 2006) προσβάλλοντας χιλιάδες επαγγελματίες της άσκησης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, την Ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας και τον Έλληνα πολίτη καθώς θα του παρέχονται υπηρεσίες άσκησης χαμηλότατου επιπέδου, με κόστος για την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών, από ανεκπαίδευτους εκπαιδευτές.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 23:19 | Αργυρω

    Τα προγράμματα Πάγο υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και έβρισκαν δουλειά πάρα πολλοί γυμναστές. Για ποιο λόγο σταμάτησαν; Που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος που γυμναζοταν καθημερινά με ελάχιστο κόστος και υψηλές παροχές; Πολλοί δήμοι αναδείχτηκαν από τα Πάγο διότι οι γυμναστές έκαναν εξαιρετική δουλειά και ο κόσμος αναζητούσε προγράμματα από καταρτισμένους επιστήμονες με μικρό κόστος. Οι δημοτες των δήμων είχαν την σιγουριά ότι κάθε χρόνο θα γράφουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες ανώτερου επιπέδου με ελάχιστο κόστος και τώρα αυτή η παροχή καταργείται; Γιατί; Για να ευνοηθούν ποιοι; Ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να πληρώνει ιδιωτικά για να κάνει αθλήματα.!
    Ενδυνάμωση λοιπόν των προγραμμάτων Πάγο, πρόσθεση και άλλων πιο εξειδικευμένων αθλημάτων, αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, ανανέωση εξοπλισμού, πρόσληψη και άλλων γυμναστών ώστε να υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα με περισσότερες διαθέσιμες ώρες.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 22:52 | Αλεξανδρα Σταθοπουλου

    Ντροπή και ΑΙΣΧΟΣ….

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 21:43 | Ειρηνη

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 21:17 | Ελένη Μαυράκη

    Άμεση και καθ’ ολοκληρίαν απόσυρση του ΜΕΡΟΥΣ Β’ του υπό διαβούλευσιν σ/ν, το οποίο: α) καταργεί τα ΠΑγΟ, οδηγώντας χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΦΑΑ στην ανεργία, β)αφήνει ανεξέλεγκτα τα ιδιωτικά ιδρύματα/ εταιρείες να παρεισφρήσουν ως «σωματεία» στον αθλητικό χώρο της ΑγΟ γ) εισάγει τον τίτλο του «εκπαιδευτή» με αοριστία, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι καθ’ύλην αρμόδιοι με κατοχυρωμένη εκπαιδευτική και επιστημονική επάρκεια είναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι 4ετούς φοίτησης των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δ) αποκλείει τη συμμετοχή ειδικών ομάδων συμπολιτών μας από τα προγράμματα άθλησης που έχουν τόσο ανάγκη, υποδαυλίζοντας, τοιουτοτρόπως, τη δημόσια Υγεία…

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:31 | ΑΣΗΜΙΝΑ

    Με ποια προσόντα μπορεί ο επονομαζόμενος «εκπαιδευτής», με πιστοποιημένη κατάρτιση από αρμόδιο φορέα εκτός των πανεπιστημιακών σχολών, να ενημερώνεται για την κατάσταση υγείας και φυσικής κατάστασης των αθλουμένων; Με ποιες γνώσεις και ποιας χρονικής διάρκειας σπουδές; Άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία διάταξη και ως τέτοια πρέπει να αποσυρθεί.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 17:16 | Μαύρου Νάντια

    Κανένας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εκπαιδευτής αν δεν είναι απόφοιτος τεφαα. Η ελλιπής και αμφίβολη εκπαίδευση και αξιολόγηση φορέων πλέον του πανεπιστημίου τεφαα καθιστούν τον οποιονδήποτε μη πτυχιούχο τεφαα τουλάχιστον επικίνδυνο. Δικαίωμα εργασίας στην άσκηση μόνο σε αποφοίτους Τεφαα.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 17:45 | ΕΥΔΟΞΙΑ

    Δυστυχώς για εμάς τους αδιοριστους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής ήταν μία ευκαιρία να δουλέψουμε έστω και μ αυτό το μικρό αντίτιμο και να εργαστούμε στον τομέα τον οποίο έχουμε διδαχθεί, αλλά και να προσφέρουμε τις γνώσεις μας σ’ευπαθεις ομάδες που διαφορετικά δεν θα είχαν την δυνατότητα να ακολουθήσουν.
    Θερμά συγχαρητήρια για την απόφαση αυτή….

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 16:33 | A.Makri

    Άμεση και καθ’ ολοκληρίαν απόσυρση του ΜΕΡΟΥΣ Β’ του υπό διαβούλευσιν σ/ν, το οποίο: α) καταργεί τα ΠΑγΟ, οδηγώντας χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΦΑΑ στην ανεργία, β)αφήνει ανεξέλεγκτα τα ιδιωτικά ιδρύματα/ εταιρείες να παρεισφρήσουν ως «σωματεία» στον αθλητικό χώρο της ΑγΟ γ) εισάγει τον τίτλο του «εκπαιδευτή» με αοριστία, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι καθ’ύλην αρμόδιοι με κατοχυρωμένη εκπαιδευτική και επιστημονική επάρκεια είναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι 4ετούς φοίτησης των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δ) αποκλείει τη συμμετοχή ειδικών ομάδων συμπολιτών μας από τα προγράμματα άθλησης που έχουν τόσο ανάγκη, υπονομεύοντας, τοιουτοτρόπως, τη δημόσια Υγεία…

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 12:45 | ΧΑΖΑΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Οι βασικές αρχές συγκρότησης και λειτουργίας των Ο.Τ.Α. τίθενται από το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο : Η εποπτεία του κράτους στους Ο.Τ.Α. περιορίζεται αποκλειστικά στον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων και πράξεών τους (102§4). Επίσης το κράτος είναι υποχρεωμένο να λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α., καθώς και να τους ενισχύει οικονομικά όταν τους μεταβιβάζει δικές του αρμοδιότητες (102§5).(ΣΥΝΤΑΓΜΑ)
    To νέο νομοσχέδιο έρχεται και λέει ότι δεν καταργούμε τα προγράμματα Άθλησης για όλους, αλλά δεν χρηματοδοτούμε …
    Άρα , εσείς οι γυμναστές που στηρίζατε επί χρόνια αυτά τα προγράμματα με οικονομικές απολαβές( το λιγότερο θα τα χαρακτήριζα » ψίχουλα»), ψάξτε την τύχη σας αλλού..
    Και εσείς οι πολίτες, οι αθλούμενοι ( όλων των ηλικιών και κατηγοριών) βάλτε βαθιά το χέρι στην τσέπη και αφεθείτε στα χέρια ημιμαθών εκπαιδευτών που οι γνώσεις του θα είναι ατελείς, ανεπαρκείς και συγκεχυμένες, ( βλ. ημιμαθής λεξικό).
    Τελικά κύριοι Υπουργέ, Υφυπουργέ ,έχετε κάτι πιο οργανωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Αθλητικού νομοσχεδίου στο πίσω μέρος του μυαλού σας από αυτό που μας αφήνετε να δούμε?????

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 10:26 | Λίτσα

    Ένα από τα πιο ατρανταχα αποδεικτικά στοιχεία της επιτυχίας των ΠΑγΟ είναι η πληθώρα των προγραμμάτων κ ο αριθμός των αθλούμενων- ωφελουμενων.οπου στις γιορτές Αθλητισμού των Δήμων μας ωθούσε να μοιράζουμε τις εκδηλώσεις σε 2 κ 3 μέρες.
    Γιατί θέλετε να στερεισετε την διέξοδο των αθλουμενων;
    ΠΟΥ κ ΠΩΣ κ με ΠΟΙΟΥΣ θα γυμναστουν αυτά α παιδιά αυτές οι γυναίκες η τρίτη ηλικία τα ΑΜΕΑ;;;;
    Με ΠΟΙΑ ΑΣΦΆΛΕΙΑ για την ΣΩΜΑΤΙΚΉ και ΨΥΧΙΚΗ τους ΥΓΕΊΑ?????

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 23:45 | ΝΕΛΗ Μ

    πραγματικά κυριε Αυγενάκη πως είναι δυνατόν να νομοθετείτε για άθληση για όλους , χωρίς τους «ολους»? ούτε αυτοδιοίκηση αναφέρετε , ούτε δημοτικούς αθλητικούς οργανισμούς , ούτε αθλητικές δημοτικές επιχειρήσεις , ούτε αντιδημαρχίες αθλητισμού αλλά κυρίως ΔΕΝ αναφέρετε πουθενά τους αποκλειστικούς δικαιούχους επαγγελματικά, υλοποίησης των προγραμμάτων άθλησης για όλους : τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής και αθλητισμού των πανεπιστημίων μας!! ή ξέρετε κάτι απ το εγγύς μέλλον όπως ότι θα κλείσουν τα ΤΕΦΑΑ ή ζούμε στην Ουγκάντα? Αλλα κι εκεί η άθληση είναι σε καλύτερη εκτίμηση

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 22:56 | A. Makri

    Άμεση και καθ’ ολοκληρίαν απόσυρση του ΜΕΡΟΥΣ Β’ του υπό διαβούλευσιν σ/ν, το οποίο: α) καταργεί τα ΠΑγΟ, οδηγώντας χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΦΑΑ στην ανεργία, β)αφήνει ανεξέλεγκτα τα ιδιωτικά ιδρύματα/ εταιρείες να παρεισφρήσουν ως «σωματεία» στον αθλητικό χώρο της ΑγΟ γ) εισάγει τον τίτλο του «εκπαιδευτή» με αοριστία, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι καθ’ύλην αρμόδιοι με κατοχυρωμένη εκπαιδευτική και επιστημονική επάρκεια είναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι 4ετούς φοίτησης των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δ) αποκλείει τη συμμετοχή ειδικών ομάδων συμπολιτών μας από τα προγράμματα άθλησης που έχουν τόσο ανάγκη, υποδαυλίζοντας, τοιουτοτρόπως, τη δημόσια Υγεία…

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 22:31 | A.Makri

    Άμεση και καθ’ ολοκληρίαν απόσυρση του ΜΕΡΟΥΣ Β’ του σ/ν, το οποίο: α) καταργεί τα ΠΑγΟ, οδηγώντας χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΦΑΑ στην ανεργία, β)αφήνει ανεξέλεγκτα τα ιδιωτικά ιδρύματα/ εταιρείες να παρεισφρήσουν ως «σωματεία» στον αθλητικό χώρο άθλησης για όλους γ) εισάγει τον τίτλο του «εκπαιδευτή» με αοριστία, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι καθ’ύλην αρμόδιοι με κατοχυρωμένη εκπαιδευτική και επιστημονική επάρκεια είναι ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι 4ετούς φοίτησης των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δ) αποκλείει τη συμμετοχή ειδικών ομάδων συμπολιτών μας από τα προγράμματα άθλησης που έχουν τόσο ανάγκη, υποδαυλίζοντας, τοιουτοτρόπως, τη δημόσια Υγεία…

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 21:17 | Αριστέα Κιαμούρη

    Είναι κρίμα τα προγράμματα άθλησης για όλους να μην συνεχίσουν να προσφέρουν, γιατί αυτό έκαναν. Ήταν μια προσφορά, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και στις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, καθώς και στα άτομα με ειδικές δεξιότητες και αναπηρίες. Ταυτόχρονα αρκετοί πτυχιούχοι φυσικής αγωγής είχαν μια διέξοδο για εργασία στο αντικείμενό τους, προσφέροντας θεάρεστο έργο. Πραγματικά αυτό που λέμε κοινωνική πολιτική δεν υπάρχει πια…

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 16:52 | Θοδωρής Παπαθανασίου

    Κύριε Αυγενάκη ,έχετε δηλώσει οτι θέλετε να κανεΤε τα προγράμματα μαζικού καλύτερα.Οι κινήσεις αυτές είναι ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.Για να γίνουν καλύτερα πρέπει α)να υλοποιούνται όλο τον χρόνο και όχι 5 η 6 μήνες. Η επιστήμη και η βιβλιογραφία αυτό λέει.
    β)η καθοδήγηση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από επιστήμονες της άσκησης.Επειδή το θέμα αυτό είναι θέμα δημόσιας υγείας σας καλούμε να ενημερώθειτε καλύτερα για την επιστήμη της άσκησης

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 15:33 | ΣΩΤΗΡΙΑ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 12:02 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ

    Κύριε Αυγενάκη βαλθήκατε να μας τρελάνετε. Κατεβάζετε το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο και πάντα υπέρ των ιδιωτών. Αυτή είναι η θέση σας για το πρόγραμμα αθλητισμός για ολους; και τι είναι αυτός ο εκπαιδευτής πια; τα δε κέντρα yoga; άλλη ιστορία κι αυτό. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.
    Εθελοντισμός ΜΕΡΟΣ Α’ άρθρο 3α: ο εθελοντής δε μπορεί να συμμετέχει στο σχεδιασμό παρά μόνο στην υλοποίηση μιας αθλητικής διοργάνωσης. άρθρο 8,1.δ το ίδιο με το προηγούμενο
    ΜΕΡΟΣ Β’ Αναψυχή και άθληση για όλους.
    Εδώ είναι κυρίως το ζουμί του νομοσχεδίου. Καταργούνται τα προγράμματα άθλησης για όλους που υλοποιούνται από τους δήμους και ανατίθενται σε σωματεία αναψυχής και άθλησης για όλους. Αυτά τα σωματεία είναι ο δούρειος ίππος για να παρεισφρήσουν στο χώρο άσχετα πρόσωπα δίνοντάς τους τον τίτλο του εκπαιδευτή. Μέχρι τώρα τα προγράμματα άθλησης για όλους υλοποιούνταν από τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ. Τώρα θα τα υλοποιεί ο κάθε πικραμένος. Θα μπορούν λοιπόν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί (δηλαδή ΙΕΚ) να συστήνουν σωματεία αναψυχής και άθλησης για όλους και να παράγουν εκπαιδευτές. Αίσχος κύριοι. Όχι μόνο αφήσατε χωρίς εργασία χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ φέτος αλλά τους ωθείτε σε μόνιμη ανεργία μ αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Θα ρίξετε στην αγορά άσχετους με το αντικείμενο της άθλησης εκπαιδευτές χωρίς να σας ενδιαφέρει καθόλου η υγεία των αθλούμενων. Οφείλετε να προβείτε στην ΆΜΕΣΗ ΑΠΌΣΥΡΣΗ του συγκεκριμένου μέρους.
    ΜΕΡΟΣ Ε’ εργασιακός αθλητισμός.
    Να και κάτι θετικό. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι μόνοι που θα τον υλοποιούν θα είναι οι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ και κανένας άλλος.
    ΜΕΡΟΣ ΣΤ’
    Είναι σε καλό δρόμο ότι αφορά τους βετεράνους και τους αθλητές ορειβασίας και αναρρίχησης.
    Άρθρο 49. Κέντρα yoga.
    Θα πρέπει να οριστούν όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων κέντρων. Επίσης πώς αποδεικνύεται ότι ένα πρόσωπο είναι γνώστης της yoga; μήπως επειδή ταξίδεψε στην Κίνα; πώς θα ελέγχονται αν περιορίζονται στο αντικείμενό τους; και τέλος ποιες ποινές θα επιβάλλονται σε όσους παρεκτρέπονται;

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 12:59 | Maria Ioannou

    Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και στενάχωρο να απουσιάζει εντελώς η τοπική αυτοδιοίκηση από το νομοσχέδιο. Δεκάδες Δήμοι προσφέρουν χρόνια τώρα ποικίλα προγράμματα ποιοτικής άθλησης, σε χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, με χαμηλό κόστος. Κίνητρο των δήμων ήταν και είναι να εμφυσήσει την δια βίου άσκηση. Το οικονομικό κόστος συμμετοχής είναι χαμηλό γιατί καλείται να καλύψει μόνο τα έξοδα μισθοδοσίας των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και δεν είναι στόχος το επιπλέον κέρδος. Οι πολίτες τα αναζητούν και επιλέγουν να γυμνάζονται στα δημοτικά προγράμματα άθλησης για όλους. Εκατοντάδες γυμναστές απασχολούνται στα προγράμματα και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες άθλησης.
    Οι βελτιώσεις και οι τροποποιήσεις των ΠΑγΟ στους δήμους θα έπρεπε να αφορούν την αύξηση των επιδοτούμενων προγραμμάτων σε όσους τα έχουν ανάγκη, γιατί καταφέρνουν να αυξάνουν κάθε χρόνο τον αριθμό του κόσμο που γυμνάζουν! Θα έπρεπε να αφορούν την αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των πανεπιστημιακών γυμναστών! Θα έπρεπε να αφορούν την προσμέτρηση της εργασιακής προϋπηρεσίας των γυμναστών. Θα έπρεπε να αφορούν την κάλυψη των μισθοδοτικών αναγκών από ιδίους πόρους και όχι μόνον από τις συνδρομές και την επιχορήγηση.
    Το νέο νομοσχέδιο θα έπρεπε να δίνει κίνητρο και εφόδια για να ενεργοποιήσει όλους τους Δήμους να πραγματοποιούν προγράμματα άθλησης για όλους. Να βοηθήσει τους δήμους να δημιουργήσουν γραφεία αθλητισμού, να τα επανδρώσουν με πτυχιούχους φυσικής αγωγής ώστε να τους προσελκύσουν να εργαστούν σε αυτά.
    Οι πολίτες όλο και περισσότεροι εντάσσουν την άσκηση στην καθημερινότητα τους.
    Χιλιάδες πτυχιούχοι φυσικής αγωγής είναι άνεργοι!
    Δεκάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο ΤΕΦΑΑ επιλέγουν να επιμορφωθούν με άλλους τρόπους για να κάνουν την άθληση επάγγελμα τους.
    Εκατοντάδες αθλούμενοι δεν διαθέτουν τα χρήματα να γυμναστούν στα ιδιωτικά γυμναστήρια!
    Ναι στα δημοτικά προγράμματα, ναι στον σωματειακό αθλητισμό, ναι στα ιδιωτικά γυμναστήρια. Ο ανταγωνισμός αυξάνει την ποιότητα των υπηρεσιών, ρίχνει τις τιμές και ευνοεί την καινοτομία. Το κράτος θα πρέπει να είναι αρωγός στον αθλητισμό όχι τροχοπέδη.
    Είναι αδιανόητο το κράτος να λιγοστεύει τις επιλογές γυμναστών για εργασία και των πολιτών για άθληση.
    Όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού σας ζητάμε να αναθεωρήσετε!!

  • 13 Νοεμβρίου 2021, 20:07 | Ζωή Καρατζέτζου

    Δεν υπάρχει πουθενά ο όρος Τοπική Αυτοδιοίκηση ή Δήμος

  • 11 Νοεμβρίου 2021, 13:36 | Χριστίνα Μαυρίδου

    Οι Δήμοι που βρίσκονται στα προγράμματα άθλησης για όλους;