8. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με …………….

Διευκρινήσεις επίσης θα δίδονται εγγράφως από το Υπουργείο, με δική του πρωτοβουλία ή μετά από το ερώτημα των αιτούντων και θα κοινοποιούνται σε όλους τους αιτούντες.

  • 13 Ιουνίου 2011, 19:56 | Μιχαήλ Αγγελόπουλος

    Να προστεθεί:

    «Για πληροφορίες και διευκρινήσεις για το έργο αυτό δημιουργείται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα ο ιστοχώρος «…» που θα εμπλουτίζεται και θα ενημερώνεται διαρκώς από το αρμόδιο Υπουργείο.»

  • 13 Ιουνίου 2011, 18:32 | Μιχαήλ Αγγελόπουλος

    Θα πρέπει να προστεθούν παράγραφοι ή ακόμη και άρθρα με τίτλους:

    «Πρόσβαση σε Έγγραφα.

    Οι υποψήφιοι αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος με έννομο συμφέρον έχει δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια αλλά και ιδιωτικά έγγραφα σύμφωνα με το νόμο …

    Τα έγγραφα που θα παραχθούν ως αποτέλεσμα αυτού του έργου αλλά και της διαδικασίας που προηγείται αυτού θεωρούνται ιδιωτικά. Με διοικητική πράξη του Ελληνικού Δημοσίου κάποια μπορούν να χαρακτηριστούν «ευαίσθητα» και να τύχουν ειδικών απαγορεύσεων.»

    «Προνόμια του Ελληνικού Δημοσίου

    Το Ελληνικό Κράτος ως κυρίαρχο μέρος μιας μελλοντικής συμφωνίας έχει δικαίωμα να αποφασίζει μονομερώς και να μεταβάλλει για λόγους εθνικούς ή άλλους το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας με κάθε δυνατή πρόνοια όμως ώστε να μην επέρχεται τελικά σοβαρή ζημία στα αντισυμβαλλόμενα μέρη.

    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν το δεδομένο αυτό στην προσφορά τους.»

    «Κίνδυνοι

    Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να παρουσιάσουν και να αξιολογήσουν στην προσφορά τους όλους τους πιθανούς κινδύνους που αναλαμβανουν για οποιοδήποτε λόγο.»

    «Χρηματοδότηση – Τιτλοποίηση – Δικαιώματα

    Στο πλαίσιο της βελτίωσης αυτής της συμφωνίας οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν σχέδια χρηματοδότησης του έργου, παρουσίασης υλικών και ιδιαίτερα άυλων αξιών που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από ενδεχόμενες συνέργειες ή άλλο λόγο και να προτείνουν τον καθορισμό δικαιωμάτων εκμετάλλευσης.

    Να προταθεί η εμπορική εκμετάλλευση δικαιωμάτων εντός των υπαρχουσών διεθνών αγορών ή η δημιουργία ειδικού ταμείου (fund) για τους σκοπούς του έργου ή άλλος τρόπος χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης.»

  • 13 Ιουνίου 2011, 10:10 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΩΜΑΣ

    Συμφωνώ με την προσθήκη των δέκα ημερών πριν τον διαγωνισμό για την υποβολή ερωτήσεων. Θα πρέπει όμως να είναι υποχρεωτικές οι απαντήσεις και επίσης δεσμευτικές.

  • 9 Ιουνίου 2011, 15:52 | ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

    Απο την αρχική εικόνα του χάρτη εκτιμώ μως το εξωτερικό όριο της ‘υφαλοκρηπίδος» μας προς την πλευρά της Λιβύης λαμβάνει υπόψη ένα κατά πααράβαση του ΔΔΘ «κλειστό» κόλπο Σύρτης (είναι κατά πολύ μεγαλύτερο το άνοιγμα του απο τα επιτρεπόμενα 24 νμ).
    Εκτιμώ πως θα πρέπει να το διορθώσουμε και να έχουμε μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα, ανεξάρτητα των όσων έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα με Λίβιους. Αφού δεν υπήρξε συμφωνία τότε, δεν πρέπει κααν να έχουμε κάτι τέτοιο στο μυαλό!
    Με εκτίμηση
    Ηρακλής Καλογεράκης
    Υποναύαρχος ΠΝ (εα)

  • 7 Ιουνίου 2011, 19:16 | Ιωάννης Δερμιτζάκης

    Διευκρινήσεις θα δίδονται από το Υπουργείο εγγράφως μέχρι και δέκα ημέρες πρίν την ημέρα του διαγωνισμού. Μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν μπορούν να απαντηθούν ερωτήματα.

    Με εκτίμηση
    Ι.Δερμιτζάκης