7. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Η αίτηση για τη διεξαγωγή των σεισμικών ερευνών για την απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικής χρήσης και η συμφωνία που θα συναφθεί θα διέπεται και θα ερμηνεύεται σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο.

Κάθε διαφορά που μπορεί να προκύψει θα επιλύεται με διαιτησία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2289/1995.

  • 13 Ιουνίου 2011, 18:24 | Μιχαήλ Αγγελόπουλος

    Θα πρέπει να προστεθεί δήλωση που θα λέει:

    «Θετική Στάση (Positive Attitude)

    Το Ελληνικό Δημόσιο προσδοκά σε μια μακροχρόνια σύμπραξη με σκοπό την αμοιβαία ανάπτυξη, τη διαρκώς ανατροφοδοτούμενη συνεργασία με έρευνα και επέκταση των εργασιών, στο πλαίσιο των νόμων και των διεθνώς παραδεδομένων καλών πρακτικών με απόλυτο σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Έννομης Τάξης.

    Η εταιρεία θα πρέπει να προτείνει σχέδιο επίλυσης διαφορών, άμεσης λύσης καθημερινών θεμάτων, κλπ που δεν θα μεταθέτουν τα προβλήματα στο μέλλον.

    Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ορίσει άτομο επικοινωνίας με αναπληρωτή (contact persons) που με αντίστοιχα στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου θα συνεργάζονται με ελαστικούς όρους και διαδικασίες ώστε να επέρχεται πάντα νόμιμη συμφωνία στο πνεύμα της Θετικής Στάσης.»

  • 13 Ιουνίου 2011, 18:14 | Aπόστολος Γούλας

    Θα πρέπει στην προκήρυξη να περιλαμβάνονται και οι κανόνες της διαιτησίας, που στη συνήθη πρακτική παραπέμπουν στους κανόνες του Διαιτητικού δικαστηρίου των Παρισίων.