Άρθρο 3

Ειδικοί Λογαριασμοί:

Η Δ.Ε.Η. Α.Ε., μετά τη διενέργεια της κατανομής των κονδυλίων του Τέλους Ανάπτυξης από την Επιτροπή Κατανομής, καταθέτει σε δώδεκα Ειδικούς Λογαριασμούς, που συστήνονται για το σκοπό αυτό, τα ποσά που αναλογούν στις τρείς Περιφερειακές ενότητες, στους πέντε ενεργειακούς δήμους και στους τέσσερις μη ενεργειακούς και ενημερώνει εγγράφως τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  και τα μέλη της Επιτροπής Κατανομής.

Την ευθύνη τήρησης των δώδεκα Λογαριασμών έχει αποκλειστικά η Δ.Ε.Η. Α.Ε. Τα ποσά των Λογαριασμών αυτών διατίθενται για λογαριασμό των δικαιούχων όπως περιγράφηκαν στο άρθρο 2. Οι τόκοι που προκύπτουν ενσωματώνονται στα αντίστοιχα κεφάλαια.

Από τα ποσά των Ειδικών Λογαριασμών, χρηματοδοτούνται οι ετήσιοι προϋπολογισμοί των προβλεπόμενων στο άρθρο 4, πενταετών Ειδικών Αναπτυξιακών  Προγραμμάτων (Ε.Α.Π.) των δικαιούχων.

Το ετησίως αδιάθετο ποσό κάθε Ειδικού Λογαριασμού μεταφέρεται, αυτομάτως, στο επόμενο έτος της πενταετίας.

Τυχόν αδιάθετα ποσά προηγούμενων χρόνων, ανακατανέμονται με την μεθοδολογία που ορίζεται στην παρούσα απόφαση και διατίθενται στους δικαιούχους για τους σκοπούς που περιγράφονται στο άρθρο 6.

Ως απορροφηθέντα, θεωρούνται τα ποσά που αφορούν πραγματοποιηθείσες δαπάνες καθώς και αυτά που προορίζονται για οφειλόμενες πληρωμές έργων, βάσει συμβατικών δεσμεύσεων.

  • 18 Ιουλίου 2011, 18:04 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Άρθρο 3
    Η φράση στη δεύτερη σειρά πρέπει να γίνει «.. σε πέντε ειδικούς λογαριασμούς» που αντιστοιχούν στους 5 ενεργειακούς Δήμους.

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ