Άρθρο 2 Προκήρυξη και Διαδικασία των Διαγωνισμών

1. Με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ προκηρύσσονται τρεις (3) διεθνείς διαγωνισμοί για την ανάδειξη Επενδυτών, κατόπιν προεπιλογής. Το  ποσοστό συμμετοχής των Επενδυτών για κάθε Ε.Π.Α θα είναι τουλάχιστον 35% της αξίας της αντίστοιχης Ε.Π.Α.

2. Με τις ίδιες ως άνω αποφάσεις εγκρίνονται επίσης οι όροι και τα περιεχόμενα:

(α) της πρόσκλησης για προεπιλογή,

(β) της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, και

(γ) των συμβατικών τευχών που προβλέπονται στην παρούσα.

3. Κάθε διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο (2)  στάδια, όπως προβλέπεται  στα άρθρα 4 και 5 της παρούσας. Κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της Επιτροπής Διαγωνισμών του άρθρου 3 της παρούσας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ θα αποφασίζει σχετικά με το αποτέλεσμα κάθε διαγωνισμού.

  • Προτείνεται η παρατηρήση:
    «Οι ισχύουσες Συμβάσεις πώλησης αερίου, να εκχωρούνται σε κάθε ΕΠΑ με τη σύμφωνη γνώμη και του πελάτη/χρήστη αερίου και σε κάθε περίπτωση να διατηρούνται οι ισχύουσες Συμβάσεις ιδίως σε ότι αφορά στο σκέλος του ισχύοντος τρόπου τιμολόγησης του αερίου, εκτός αν η νεοσύστατη ΕΠΑ μπορεί να προσφέρει ανταγωνιστικότερο τιμολόγιο του ισχύοντος».

    Με την αιτιολογία ότι:
    «οι Επενδύσεις για τη σύνδεση των πελατών αυτών, έγιναν από τη ΔΕΠΑ ΑΕ, ενώ από το 2007 και μετά, έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες».

  • 14 Σεπτεμβρίου 2011, 16:44 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Οι αρκετές προσφυγές που συνήθως έχουμε κατά του κύρους του εκάστοτε διαγωνισμού, στηρίζονται τις περισσότερες φορές σε ασάφειες των όρων του διαγωνισμού.
    Κάποτε πρέπει να εκλείψει αυτή η κατάσταση γιατί και καθυστερήσεις δημιουργεί και υποόνοιες για φωτογραφικούς όρους.