5. 5.1. Γενικά

Τα θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στους σχετικούς κατασκευαστικούς τομείς αναλύθηκαν εφαρμόζοντας τις ακόλουθες ενέργειες στα αντίστοιχα βήματα:
1. Καθορισμός όλων των μερών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των συστημάτων φόρτισης των συσσωρευτών τους.
2. Προσδιορισμός των μερών τους που μπορούν να κατασκευασθούν ή συναρμολογηθούν στην Ελλάδα.
3. Εντοπισμός κατάλληλων παραγωγικών επιχειρήσεων με σημαντική δραστηριότητα στο παρελθόν.
4. Επαφές των Μελών της Επιτροπής, που εκπροσωπούν το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με αυτές τις εταιρείες για να διαπιστωθούν οι μελλοντικές κατασκευαστικές δυνατότητές τους για τη διάθεση των προϊόντων στην Ελληνική αγορά, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την αυξημένη στάθμη διείσδυσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή αγορά με τη δημιουργία προγραμματικών συμβάσεων με μεγάλες διεθνείς βιομηχανίες κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
5. Διατύπωση συμπερασμάτων για τις υπάρχουσες δυνατότητές τους και σχετικών προτάσεων υποβοήθησής τους με κατάλληλες ενέργειες και προγράμματα της Πολιτείας. Λαμβάνονται ιδιαίτερα υπόψη οι δυνατότητες κατασκευής σύγχρονων εξειδικευμένων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για συγκεκριμένους σκοπούς χρήσης τους.

  • 2 Φεβρουαρίου 2012, 22:32 | ILIOFOS O.E.

    Αγαπητοί κε Υπουργέ
    Τολμώ να αναφέρω ότι η εταιρεία μας μια άκρως καινοτόμα επιχήρηση την οποία ο ΣΕΒ στον διαγωνισμό του δεν την επέλεξε ως τέτοια, δεν τη ρώτησε ποτέ για οτιδήποτε και τώρα προσπαθεί να εισέλθει σε χωράφια που δεν του ανήκουν ή ακόμα χειρότερα σε χωράφια που ανήκουν στους παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων με τους οποίοπυς τη μόνη σχέση που έχει είναι την αντιπροσώπευσή τους μέσω πωλήσεων των προϊόντων τους.
    Αξιότιμε κε Υπουργέ αν και γνωρίζουμε ότι ούτε τις διαβουλεύσεις λαμβάνεται υπόψην σας ούτε την προώθηση εταιρείων οι οποίες βρίσκονται μακρυά απο συγκεκριμένα συμφέροντα σας καλούμε σε διάλογο προκειμένου να σας αποδείξουμε μέσα σε δέκα λεπτά το πολύ ότι η προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι σε πολύ καλά επίπεδα , ότι δεν χρφειάζεται να ανακαλύψουμε για άλλη μια φορά τον τροχό, ότι σε σχέση με την παγκόσμια ανταγωνιστηκότητα η Ελλάδα μπορεί να σταθεί απένατί της και να τους κοιτάξει στα μάτια και σίγουρα αυτοί έχουν να φοβούνται και όχι εμείς .
    Στην Ευρωπαική κοινότητα υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία-οδηγία που επικροτεί αλλά και επιβάλλει στα κράτη μέλη της, την προώθηση της μετατροπής των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά ή υβριδικά και η μόνη χώρα στην οποία δεν εφαρμόζεται είναι η Ελλάδα .
    Κε Υπουργέ κάντε αμέσως πράξη την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου βάσει των οδηγιών 2009/46/EK αλλά και της 2009/33/ΕΚ και δώστε στους συμπατριώτες σας το κίντρο που χρειάζονται για να εκτοξεύσουν την ανάπτυξη της χώρας μας.