Κανονιστικό Πλαίσιο – Σχεδιασμός και Πολεοδομική Οργάνωση περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας Αττικής για τη δημιουργία Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού

1. Έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αττικής, όπως αυτή ρυθμίζεται με τις διατάξεις του παρόντος και εμφαίνεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού, παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» που ιδρύθηκε με την αριθμ. 3844/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια».

2. Για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης της παραγράφου 1 και των ειδικότερων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με τη σύμβαση της παραγράφου 3, το τελευταίο δύναται να αποδέχεται δωρεές ή χορηγίες από τρίτους, να εκχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτους, να συμβάλλεται με αυτούς και εν γένει να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συντείνει στην εκπλήρωση των σκοπών της παραγράφου 1. Οι διατάξεις των παραγράφων 2,3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄) δεν εφαρμόζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του άρθρου αυτού.

3. Επίσης, για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης και την υλοποίηση των δράσεων που αναφέρονται στους καταστατικούς σκοπούς των συμβαλλομένων, περιλαμβανομένης και της ανέγερσης, συμπλήρωσης, αναβάθμισης και επέκτασης αθλητικών εγκαταστάσεων, ο οικείος Δήμος, η οικεία Περιφέρεια, Ιδρύματα, το Δημόσιο ή άλλοι φορείς του δημόσιου τομέα της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 δύνανται να υπογράφουν με το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης, στις οποίες ορίζεται το αντικείμενο της σύμβασης, ο σκοπός και το περιεχόμενο των μελετών, των έργων, των προγραμμάτων ή των υπηρεσιών, ο προϋπολογισμός τους, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, το τυχόν χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης, οι εισφορές, οι πόροι από τους οποίους θα καλυφθούν οι αναλαμβανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις, το όργανο παρακολούθησης της εφαρμογής της και οι αρμοδιότητές του, οι ρήτρες σε βάρος του συμβαλλόμενου που παραβαίνει τους όρους της σύμβασης και η διάρκεια αυτής και κάθε θέμα σχετικό με την υλοποίηση, εφαρμογή, διαχείριση και λειτουργία του αντικειμένου της σύμβασης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄).

4. Στην περιοχή της παραγράφου 1 του παρόντος, εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Ν. Φιλαδέλφειας με την επέκταση και τη μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, όπως οι ρυθμίσεις αυτές φαίνονται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:500 που θεωρήθηκε από τον …. του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το οποίο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον νόμο αυτό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην περιοχή αυτή καθορίζονται οι ακόλουθοι όροι και περιορισμοί δόμησης και οι ακόλουθες επιτρεπόμενες χρήσεις γης:

Α. Όροι και περιορισμοί δόμησης

α. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 27 μέτρα.
β. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος απολήξεων κλιμακοστασίων: 2,7 μέτρα (πέραν του ανώτατο επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων)
γ. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος στεγάστρων: 30 μέτρα
δ. Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος πυλώνων ανάρτησης στεγάστρων: 40 μέτρα.
ε. Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 1,2
στ. Ανώτατο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης: 60%

Β. Επιτρεπόμενες χρήσεις γης

α. Αθλητικές χρήσεις με τις βοηθητικές τους εξυπηρετήσεις (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, ιατρεία, σουίτες VIP, φυσιοθεραπευτήρια, γραφεία προπονητών και διαιτητών, γραφεία διοίκησης και προσωπικού, αποθήκες, συνεργεία, χώροι ελέγχου και χειρισμού των εγκαταστάσεων, χώροι TV και CCTV κλπ), συνοδευτικές χρήσεις των κυρίως αθλητικών χρήσεων (χώροι μέσων μαζικής ενημέρωσης, χώροι αναψυχής και εστίασης αθλητών, προπονητών, διαιτητών, αίθουσες συσκέψεων και προβολών, γραφεία εξυπηρέτησης ομάδων, χώροι άθλησης και υγιεινής, γυμναστήριο, spa, χαμάμ, κλπ, χώροι εξυπηρέτησης θεατών και επισήμων, κυλικεία, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων), καθώς και οι ακόλουθες συμπληρωματικές λειτουργίες: πολιτιστικές χρήσεις (μουσεία κλπ), χώροι αναψυχής, εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα) και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, εκθεσιακοί χώροι, εστιατόρια. Ο ανώτατος συντελεστής δόμησης των ανωτέρω επιτρεπόμενων χρήσεων για τις συμπληρωματικές λειτουργίες, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 15% του ανώτατου επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης.

β. Ο επιτρεπόμενος αριθμός των θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων oρίζεται συνολικά στις εκατόν ογδόντα θέσεις για την περιοχή που ρυθμίζεται με το παρόν και σε διακόσιες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται σε ακίνητο, ιδιόκτητο ή μισθωμένο, που να μην απέχει από τις εξυπηρετούμενες εγκαταστάσεις πλέον των πεντακοσίων μέτρων. Η προβλεπόμενη από το άρθρο 1 του ν. 960/1979 συμβολαιογραφική δήλωση των θέσεων στάθμευσης των εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο άρθρο αυτό, μπορεί να γίνεται για λογαριασμό του κυρίου του ακινήτου από τον παραχωρησιούχο φορέα. Συμβολαιογραφικές πράξεις που αφορούν την παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος της παραπάνω έκτασης ή τη σύσταση δουλείας επί αυτής ή άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων μπορούν επίσης να γίνονται για λογαριασμό του κυρίου του ακινήτου από τον παραχωρησιούχο φορέα ή τον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα.

γ. Στους υπόγειους χώρους των εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτως χρήσεων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 1.1 και 1.2 της απόφασης 3046/304/89 (ΦΕΚ 59 Δ) και ο προβλεπόμενος φορέας είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το ύψος των υπόγειων χώρων δύναται να υπερβαίνει τα 3 μέτρα.

δ. Για την λειτουργική ενσωμάτωση των επιτρεπόμενων χρήσεων στον αστικό ιστό, επιτρέπεται επίσης η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των περιμετρικών πεζοδρόμων με την πραγματοποίηση εκσκαφών έως 5 μέτρα και επιχώσεων έως 2 μέτρα, μη εφαρμοζομένης της παραγράφου 4 του άρθρου 15 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α΄). Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης β της παραγράφου 6 του άρθρου 17 καθώς και οι αποστάσεις που ορίζονται στην υποπερίπτωση ω της περίπτωσης Β της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ν. 4067/2012 δεν έχουν εφαρμογή.

5. Οι περιβαλλοντικοί όροι για την δημιουργία των εγκαταστάσεων, εγκρίνονται κατά τις ισχύουσες διατάξεις, ύστερα από την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην οποία θα προβλέπονται πρόσθετοι ειδικοί όροι περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και τα πρόσφορα και κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία σχετίζονται ιδίως με την πύκνωση και επαύξηση των χώρων πρασίνου στο υπόλοιπο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, με την εντατικοποίηση της συνοχής, της συνέχειας και της λειτουργίας του άλσους, ως δασικού οικοσυστήματος, την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του και κάθε συναφές μέτρο που διασφαλίζει την αναγκαία αντιστάθμιση και αποκαθιστά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

6. Οι άδειες δόμησης για την ανέγερση των κτιρίων και εγκαταστάσεων χορηγούνται από την Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33 του ν. 3492/2006.

7. Οι διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 3044/2002, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 του ν. 3207/2003, καθώς και οι διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 4042/2012 (ΦΕΚ 24 Α΄) καταργούνται από τότε που ίσχυσαν.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 02:00 | Θοδωρης

    Ας γινει επιτελους ενα εργο πραγματικα χρησιμο για μεγαλο μερος πληθυσμου κ μιας περιοχης. Ειναι ευκαιρια για τον Δημο να αλλαξει την εικονα ολης της πολης, ενα εργο πνοης οπως κ αν το δει κανεις για ολους. Το χρωσταει αλλωστε κ η ελληνικη κοινωνια σ αυτην την ομαδα. Ζήτω η ΑΕΚ.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 02:11 | Αντώνης

    11 χρόνια περιμένουμε για αυτο το γήπεδο και εσείς το βγάζετε σε διαβούλευση??!!! Κύριε Μανιάτη έχετε καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Δωστε την άδεια να φτιαχτεί το γήπεδο της ΑΕΚ και να αποκτήσει ζωή όλη η περιοχή. Κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 01:56 | Νικήτας Νεραντζάκης

    Το συγκεκριμένο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην προσφυγική ομάδα της ΑΕΚ. Σε αυτό το οικόπεδο ξεκίνησε ο ρους της αθλητικής πορείας αυτού του ιστορικού σωματείου και εκεί γκρεμίστηκαν οι ελπίδες και τα όνειρα των ΑΕΚτζήδων για οποιαδήποτε συνέχιση των επιτυχιών της ομάδας το Μάιο του 2003.
    Δυστυχώς, για διαφόρους λόγους, ο κόσμος της ΑΕΚ δεν κατάφερε να γιορτάσει μέχρι σήμερα την ανέγερση ενός νέου γηπέδου στο οικόπεδο που δικαιωματικά της ανήκει εδώ και σχεδόν ένα αιώνα.
    Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, μια απίστευτη ευκαιρία παρουσιάζεται σε ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο της χώρας για την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου γηπέδου σε αυτό το χώρο. Το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί είναι αρτιότατο και συμμορφωμένο προς όλες τις περιβαλλοντολογικές διατάξεις. Επίσης το πλάνο χρηματοδότησης υπάρχει. Επομένως, θα ήταν ευχής έργον οι αρμόδιοι και με πλήρη διαφάνεια, να κρίνουν το έργο και ει δυνατόν, (και εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις) να ανάψουν το πράσινο φως για την εκκίνηση των εργασιών.
    Προσωπικά,τάσσομαι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 01:58 | Βαγγέλης Μ.

    Δεν μπορει στην ουσια να υπαρξει αντιλογος,που θα εναντιωνεται στην κατασκευη του εν λογω εργου.
    Καθε αβασιμη αντιδραση,μονο γραφικη μπορει να χαρακτηριστει,και πραξη απελπισιας.
    Το σχεδιο του εργου προβλεπει αρκετα κατωτερο συντελεστη δομησης απο τον συντελεστη της περιοχης,και οι εμπορικες χρησεις,περιοριζονται σε ενα συμβολικο καφενειο,ως συμπληρωμα στο μουσειο μνημης και πολιτισμου του αποδημου ελληνισμου της ευρυτερης περιοχης της Μικρας Ασιας.
    Παρατηρησα ενα σχολιο που αναφερει οτι η Ν.Φιλαδελφεια δεν χαρακτηριζεται πια ως προσφυγικη περιοχη.
    Μα τι βαση μπορει να εχει τετοιο σχολιο οταν ακομα και το ονομα της περιοχης παραπεμπει σε μια απο τις μεγαλυτερες Ελληνικες περιοχες της Μικρας Ασιας σε μια περιοδο οπου μεγαλουργουσε ο Ελληνισμος στην περιοχη μεχρι την Καταστροφη.

    »Η Φιλαδέλφεια ήταν ένα από τα τελευταία βυζαντινά προπύργια στη Μικρά Ασία. Οι Έλληνες κάτοικοί της την εγκατέλειψαν στη Μικρασιατική καταστροφή και πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Αττική.Η πόλη κατέστη πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και έλαβε μάλιστα και την προσωνυμία «Μικραί Αθήναι».΄΄ – Πηγη:Wikipedia –

    Ενας σκουπιδοτοπος θα μετατραπει σε ενα αλσος-στολιδι,εκει θα μεγαλωσουν παιδια μεσα στον αθλητισμο και την φυση και οχι τρυπωντας τα μπρατσα τους με θανατο διπλα στα σκουπιδια και την βρωμια.

    Η Ελλαδα χρειαζεται αυτο το εργο και καθε τετοιο εργο,οπως και τα γηπεδα καθε ομαδας οφειλουν να προαγουν το αθλητικο ιδεωδες,της ΑΕΚ,του Ολυμπιακου,του ΠΑΟ,του ΠΑΟΚ και ουτω καθεξης μακρια απο νοσηρο οπαδισμο.

    Αφηστε στις επομενες γενιες εστω και ενα πραγμα να σας ευγνωμονει,το χρωστατε.

    Ευχαριστω.

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 01:05 | Μαρία Μ.

    Αδελφε μου Mast G νομιζω οτι καταφερες να συνοψισεις ολα τα επιχειρηματα κατα των αντιφρονουντων! Να προσθεσω οτι η εξισορροπηση μεταξυ προστασιας του περιβαλλοντος και οικονομικης αναπτυξης ειναι εργο του κρατους και αυτην την περιοδο ειδικα χρειαζεται η παρεμβαση του να επιτευχθει η βιωσιμη αναπτυξη. Το σχεδιο του γηπεδου δεν παραβαινει κανενα περιβαλλοντικο ορο και θα ανεβασει το βιοτικο επιπεδο της περιοχης. Αυτοι που επικαλουνται την καταστροφη του αλσους μπορουν απλα να περασουν μια βολτα να δαπιστωσουν οτι βρισκεται υπο εγκαταλειψη και να ριξουν μια ματια στην επισημη παρουσιαση του γηπεδου, στην οποια αναφερθηκε οτι η αναπλαση του αλσους αποτελει εναν απο τους στοχους! Επιπλεον, θα επρεπε να γνωριζουν, πριν εκφερουν γνωμη, οτι -εκτος απο ενα κουρειο και μια καφετερια- δε θα υπαρχουν εμπορικοι χωροι και αλυσιδες καταστηματων εντος του γηπεδου, οποτε και ο κοσμος θα τονωσει οικονομικα τις μικρομεσαιες επιχειρησεις της περιοχης. Η ΝΦ εχει διατηρησει δικο της χρωμα λογω του προσφυγικου στοιχειου και το σχεδιο του γηπεδου εναρμονιζεται πληρως με αυτο, ποσο μαλλον το μουσειο του προσφυγικου Ελληνισμου που θα στεγαζεται μεσα σ αυτο! Οποιος επικαλειται το επιχειρημα ‘μα γιατι να δοθουν χρηματα για ενα γηπεδο» κτλ προφανως δε θεωρει τον αθλητισμο κομματι του πολιτισμου ή του διαφευγει το γεγονος οτι -ειδικα σε τετοιες δυσκολες δημοσιονομικες συγκυριες οπου η επιβιωση μας «αγριευει»- ο πολιτισμος ειναι αυτος που μας κρατει ανθρωπινους. Ἠ μαλλον νομιζουν οτι εναλλακτικα θα μας πεταξει τα λεφτα η ΕΕ απο ελικοπτερο για προσωπικη μας χρηση… Τελος, η κυριοτητα του γηπεδου θα ανηκει στο ερασιτεχνικο σωματειο της ΑΕΚ, οπως δηλαδη προβλεπεται στο νομο, οχι στην ΑΕ (η οποια πλεον εχει εκκαθαριστει).

  • 22 Φεβρουαρίου 2014, 00:53 | Πλέσσας Γεώργιος

    Ελάχιστα έργα έχουμε δει να γίνονται τα τελευταία χρόνια με όρους τόσο ευνοϊκούς για το περιβάλλον και τους περίοικους με δεδομένο πάντα ότι το παλιό γήπεδο προϋπήρχε της πυκνής δόμησης που ακολούθησε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστεί κάτι μεγαλύτερο και πιο εμπορικό με γνώμονα πάντα το κέρδος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση στη θέση του παλιού γηπέδου θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο, πολύ πιο όμορφο και χωρίς μεγαλύτερο όγκο από το παλιό. Ο περιβάλλον χώρος θα αναβαθμιστεί και αυτός με μεγαλύτερο κέρδος τις νέες θέσεις στάθμευσης που θα είναι διαθέσιμες για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
    Θα παρακαλούσα όμως αν κάποιος έχει αντίρρηση να εκφράζει σοβαρά επιχειρήματα και όχι να αναφέρει αυθαίρετα ότι θα κτιστεί δασικό κομμάτι και να έχει την απαίτηση ένας ιδιόκτητος χώρος να γίνει και αυτός δάσος(βλέπε Βίρνα Λίζι).

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 22:34 | Νικος Ραλ

    Καλησπερα,
    Είμαι κάτοικος Αθηνων και συχνος επισκεπτης της Νέας Φιλαδελφειας λογο του δεσιματος μου με την ΑΕΚ γιατι ΑΕΚ=Φιλαδέλφεια.Ελπιζω το εργο αυτο να υλοποιηθεί διοτι η σημερινη κατασταση του δημου είναι δυσαρεστη…Ενα τόσο σημαντικό εργο το οποιο θα προσφέρει θεσεις εργασίας και θα φερει πολύ κόσμο στη περιοχη μονο ανεκμεταλλευτο δεν πρεπει να μεινει.Επισης το έργο πλήρη ολες της απαραίτητες προυποθεσεις και με το παραπάνω.ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!!!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 21:08 | Γιώργος

    Καταρχήν το γήπεδο έπρεπε να είχε γίνει χθες.ομως όπως λέει και ο λαός ποτέ δεν ειναι αργά. Γήπεδο στην ΑΕΚ τώρα. Για πολλούς λόγους ,αθλητικούς συναισθηματικούς, πολιτιστικούς ,αναπτυξιακούς.ολοι μαζί για να γίνει το ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και τέλος ελπίζω όλα τα κόμματα-βουλευτές θα ψηφίσουν ταχύτατα το εν λόγω νομοσχέδιο………ευχαριστω

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 21:22 | Γιώργος

    Το έργο θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει χθες.ομως ποτέ δεν ειναι αργά .γηπεδο στην ΑΕΚ τώρα για πολλούς λόγους,αθλητικούς ,συναισθηματικούς ,πολιτιστικούς,αναπτυξιακούς…

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 18:54 | Π. Χριστινα

    Ανυπομονουμε να γινει επιτελους το ονειρο πραγματικοτητα. Να ξαναχτιστει το γηπεδο εκει που ανηκει! Εμεις θελαμε απλα ξανα πισω το γηπεδο αλλα ο σχεδιασμος που παρουσιασαν ειναι κατι παραπανω απο αυτο, ειναι ολοκληρο εργο. Με το καλο και χωρις εμποδια!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 18:04 | Κουζουλος

    Εγω αυτο που θα ηθελα να τονισω ειναι οτι σε μια δυσκολη οικονομικη περιοδο το γηπεδο θα δωσει εστω προσωρινα (κατα τη διαρκεια των εργων) μια μεγαλη οικονομικη ανασα! Επισης θα ξαναζωντανεψει μια πανεμορφη περιοχη της Αθηνας οχι επειδη θα εχει ενα γηπεδο κομψο αλλα επειδη θα ανανεωθει καθως μπορεις να φτιαξεις το γηπεδο αλλα δε μπορεις εισαι διπλα σε ενα αλσος γεματο σκουπιδια κ βρωμια! Ενα νεο γηπεδο ακομα ανοιγει διαπλατες τις πορτες για διεθνης εκδηλωσεις οπως μια διοργανωση οπως το ευρωπαικο πρωταθλημα διαφημιζοντας ετσι μονο θετικα τη χωρα μας! Τελος μια ομαδα με τοσο μεγαλη ιστορια και τοσο κοσμο δικαιουται να αποκτησει ξανα το νεο της γηπεδο σε μια περιοχη που εχει ως συνονυμο τη λεξη Α.Ε.Κ!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 18:44 | Μπλαστρόπουλος Γεώργιος

    Μία ιστορία τόσον ετών δεν μπορεί να διαγραφή επειδή κάποιοι λόγω συμφερόντων προσπαθούν να περάσουν τοις απόψεις τους.Βέβαια αν ψάξουμε την εποχή που έγινε το γήπεδο η καταστάσεις ήταν διαφορετικές και όλοι η περιοχή. Το σημείο του γηπέδου σήμερα δημιουργεί κάποια προβλήματα άρα μία αντίστοιχη μετατόπιση βάση μελέτης για έξοδο των αυτοκινήτων προς κεντρικές αρτηρίες θα εξυπηρετούσε την ομαλή λειτουργία της πόλης,τα καταστήματα θα διευκολυνθούν και οι φίλαθλοι μακριά από το κέντρο της πόλης οπότε ένα μέρος του θα εξυπηρετηθεί από τα καταστήματα του συγκροτήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 18:16 | Στελιος Καλα’ι’τζης

    το ποσο υποβαθμιστηκε μετα το γκρεμισμα του γηπεδου,ειναι γνωστο στο πανελληνιο..
    το τι εγινε κατω απο το τραπεζι για να βγει απο τον φακελο των ολυμπιακων εργων,ειναι αλλη μια μαυρη σελιδα στην διαπλεκομενη ιστορια της χωρας και εξυπηρετησης συμφεροντων πολιτικων κ επιχειρηματικων..
    διδεται μοναδικη ευκαιρια να ξαναζωντανεψει μια ολοκληρη πολη και τα περιχωρα αυτης.
    θεσεις εργασιας που θα φερουν οικονομικη ανασα σε εκατονταδες ανθρωπους,αλλα και επιχειρησεις σε ολη την Νεα Φιλαδελφεια..
    ενα σωματειο με τα αρχικα ΑΕΚ,δεν αξιζει τιποτα λιγοτερο απο το να επιστρεψει στο σπιτι της!την Νεα Φιλαδελφεια._

    «Πέρα κι Ἀϊβαλὶ ἔγινε καταστροφὴ μὰ μία ἰδέα ἀπὸ τὸν ξεριζωμό, γεννήθηκε ἀπὸ Πρόσφυγες ἐδῶ. Μία ἱστορία ἀπὸ τὴν Πόλη μᾶς μεγαλώνει ἀπὸ παιδιά. Τὸ μεγαλεῖο σου δὲν τελειωνει, ΑΕΚ, ἰδέα μοναδική. Εἰκόνες ἀλησμόνητες ἰσόβια μεσ’ τὸ μυαλό μου, μεσ’ τοῦ Βοσπόρου τὰ στενὰ ξεκίνησε τὸ ὄνειρο, τὸ φέραν οἱ παπποῦδες μας στῆς Φιλαδέλφειας τὰ μέρη. Ἐκεῖ σὲ πρωτογνώρισα, ὁλόκληρη ἡ γῆ τὸ ξέρει»

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 17:25 | Νίκος

    Το γήπεδο της ΑΕΚ στην πολύπαθη -όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε εν μέσω κρίσης- Νέα Φιλαδέλφεια, θα αποτελέσει ΕΥΛΟΓΙΑ.
    Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, που λόγω Καλλικράτη αποτελούν πλέον ένα Σώμα, δεν είναι πια όπως ήταν στο παρελθόν.
    Η δυσπραγία που όλοι μας βιώνουμε, είναι φυσικό να βρίσκεται διάχυτη σε κάθε λεπτομέρεια της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής της πόλης.
    Ερχεται λοιπόν τώρα ένα έργο που απ’ όποια πλευρά και να το δει κανείς, δημιουργεί τις πιο κατάλληλες συνθήκες αναζωογόνησης και διαμόρφωσης ενός πλούσιου σκηνικού που τόση ανάγκη έχει ο τόπος.
    Κατ’ αρχήν, το παλιότερο σχέδιο είναι γνωστό ότι δεν προχώρησε λόγω απόρριψής του από το Σ.τ.Ε.
    Ωστόσο, αυτή τη φορά ο σχεδιασμός έγινε με κάθε προβλεπόμενη ρύθμιση.
    Οι συντελεστές δόμησης, σύμφωνα με τους επικεφαλής του έργου (αρχιτέκτονες και κατασκευαστές) θα είναι χαμηλότεροι από τους προβλεπόμενους στον σχετικό Νόμο, η τεχνική έκθεση είναι πλήρως δομημένη ώστε να μην υπάρξουν ενστάσεις ακόμα και στον πλέον δύσπιστο σε ό,τι αφορά στον πολεοδομικό σχεδιασμό, ενώ οι εμπορικοί χώροι θα είναι μόνον οι απολύτως αναγκαίοι, προσαρμοσμένοι στο μέγεθος και στην ιστορία του Συλλόγου.
    Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που συνδέεται άμεσα με την περιοχή. Οι δεσμοί τους είναι ανυπέρβλητοι.
    Δεν είναι μόνο ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι πολύ περισσότερο για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα και εκτός αυτής…

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 17:00 | ΣΤΡΑΤΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

    Δεν ειμαι αρμοδιος για να κρινω την νομιμοτητα του εργου, ουτε ειμαι κατοικος της Νεας Φιλαδελφειας για να μπορω να κρινω τις θετικες και τις αρνητικες επιπτωσεις του. Ομως ως 2ης γενιας προσφυγας, απο την Νικομηδεια της Κωνσταντινουπολης, και ως φιλαθλος της ΑΕΚ, μπολιασμενος με τις ιδεες και τα ιδανικα που πρεσβευει ως σωματιο, θελω να πιστευω πως θα επιστρεψω και παλι στα ιερα χωματα για να μπορω να χαρω και παλι τις Κυριακες μου, παρεα τωρα με την κορη μου. Σεβομαι ολες τις αποψεις αλλα η αγαπη μου για την ΑΕΚ και οι αναμνησεις απο το Ν. Γκουμα δεν με αφηνουν να δω πιο αντικειμενικα τα πραγματα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 16:27 | Σωκράτης Σκλάβος

    Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η μιζέρια η θλίψη και η απόγνωση. Τα συναισθήματα αυτά πηγάζουν από την μηδενική πορεία έργων τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν εργασία σε άνεργες οικογένειες και να διεγείρουν προς όφελος ασφαλώς και την πολύπαθη οικονομία μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές, φόροι κ.λ.π. Η εναντίωση σε ένα έργο (πολύ περισσότερο αν δεν συνοδεύεται από ορθά επιχειρήματα, βλ. κα Λίζι παρακάτω) είναι απλά για λόγους εντυπωσιασμού αν όχι λόγω πολιτικού ή και ιστορικού αναλφαβητισμού. Η περιοχή της Ν.Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου – Αγ. Αναργύρων έχει ανάγκη ένα έργο ύψιστης σημασίας με στόχο την οικονομική ανόρθωση και ανάδειξη Πολιτισμού με τη δημιουργία Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού. Να παραθέσω κάτι τελευταίο,η περιοχή στην οποία έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο ήταν άκρως υποβαθμισμένη προ έργων. Τώρα σφύζει από ζωή, είναι Πεντακάθαρη και χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών.
    Συμπέρασμα, Είμαστε Υπέρ του Έργου εφόσον πληρεί τους Περιβαλλοντικούς όρους και φέρνει την περιοχή στο επίκεντρο χώρων Πολιτισμού και Ιστορικής Μνήμης.
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία, με τιμή
    Δρ. Σωκράτης Σκλάβος (Ερευνητής,Επιστημονικός Συνεργάτης, Παν. Αθηνών)

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 16:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Η Αττικη ειναι η περιφερεια με τα περισσοτερες συγχρονες εγκαταλελειμενες αθλητικες εγκαταστασεις στον κοσμο.
    Συνεπως τα περι αναπτυξιακου εργου ειναι απλως σαθρα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 16:52 | Γιωργος Μπενακης

    Ας ελπισουμε οι πολιτικοί μας να πραξουν το σωστο οταν ερθει η ωρα της ψηφισης της νομοθετικης ρυθμισης για το γηπεδο μας.Το χρωστανε στην ΑΕΚΑΡΑ.ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 14:40 | Σταύρος Γεωργίου

    Η κατασκευή του γηπέδου αποτελεί μια εξαιρετική προοπτική για την περιοχή δεδομένου ότι πρόκειται να αναζωογονήσει τη Ν. Φιλαδέλφεια από κάθε σκοπιά.
    Οι δημότες και οι έμποροι της περιοχής αντελήφθησαν το σφάλμα τους να κινηθούν νομικά εναντίον του γηπέδου της ΑΕΚ κατά το παρελθόν μιας και η κίνηση στην περιοχή και κατά συνέπεια οι εισπράξεις των, υπήρξαν μειωμένες δραματικά.
    Θα πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι η ΑΕΚ θα προσελκύει στη Ν. Φιλαδέλφεια κόσμο από όλη την Ελλάδα, ο οποίος κάθε Σαββατοκύριακο θα «αφήνει» στο Δήμο έστω και ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό και κατά συνέπεια η τοπική αγορά θα τονωθεί.

    Η Ν. Φιλαδέλφεια είναι μια αμιγώς προσφυγική περιοχή. Το Μικρασιάτικο στοιχείο είναι παντού, σε κάθε δρόμο, στα μνημεία, στην κουλτούρα των κατοίκων. Πολιτισμικά, η ΑΕΚ θα συνεχίσει να συντελεί στην πολιτισμική ανάπτυξη των προσφύγων, μέσω της ενδυνάμωσης της προσφυγικής συνειδήσεώς τους. Καλώς ή κακώς είναι και η ΑΕΚ ένα κομμάτι της εν Ελλάδι προσφυγικής κουλτούρας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το κράτος.

    Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η έκταση που ήταν το γήπεδο και θα φτιαχτεί το καινούριο, είναι ιδιωτική. Δεν είναι δημόσια και κατά συνέπεια δεν χωρούν προτάσεις για την τύχη της.
    Ευχαριστώ

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 14:19 | jason

    ηρθε η ωρα η ΑΕΚ να γυρισει σπιτι της στο δικο της γηπεδο στην δικια της πολη
    σε μια πολη που αργοπεθαινει χωρις αυτην
    με ενα γηπεδο στολιδι φιλικο στο περιβαλον με σωστους συντελεστες δομησης
    με 200 θεσεις εργασιαςγια την τοπικη κοινωνια
    με 1500 θεσεις παρκιν που θα βοηθησουν για το τεραστιο προβλημα παρκαρισματος
    με το μουσειο ελληνισμου που θα γινει πολος ελξης για πολυ κοσμο με τεραστεια οφελη για τα μαγαζια της περιοχης που κλεινουν το ενα μετα το αλλο
    θα φυγουν τα σκουπιδια απο το αλσος ενα αλσος παρατημενο με αρρωστα δεντρα
    δεν υπαρχει κανενας λογος να μην ξεκινησει αμεσα η κατασκευη του γηπεδου παρα μονο μικροπολιτικα παιχνιδια απο μικρη μεριδα κομπλεξικων ανθρωπων
    ΑΕΚ= ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ = ΑΕΚ
    οχι αλλα λογια ΕΡΓΑ…

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 14:27 | Αλεξανδρος

    Δεν υπάρχει Φιλαδέλφεια χωρίς ΑΕΚ.
    Και δεν εννοώ τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αλλά την ιστορική περιοχή που η ΑΕΚ μεγαλούργησε, ανδρώθηκε και έκανε εκατομμύρια συμπολίτες μας Αεκτζηδες και μη να την αγαπήσουν.
    Η ΑΕΚ είναι διαφήμιση της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο με τις αξίες που πρεσβέυει τα ήθη και τις μνήμες που εκατομμύρια Έλληνες κουβαλούν καθημερινά στις καρδιές τους. Και μια απάντηση προς την Κα. Βίρνι Λιζα.. οι κορμοράνοι δεν υπάρχουν Κα. Λίζι, ψαχτείτε..
    Γήπεδο ΜΟΝΟ στη Νέα Φιλαδέλφεια!! Σας ευχαριστώ όλους που θα κάνετε ενα όνειρο εκατομμυριών ΑΕΚτζήδων πραγματικότητα. 83 κ σήμερα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 13:47 | nikos

    Με σεβασμο απεναντι στο περιβαλλον και με στοχο την δημιουργία ενος πραγματικού Αλσους το οποιο θα αποτελει πηγη ζώης αθλητισμού και πολιτισμού ειμαστε όλοι υπερ της κατασκευης αυτου του μεγαλου εργου.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 13:50 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Επιτέλους, ένα έργο που θα ξαναζωντανέψει μια νεκρή περιοχή,ένα έργο που σέβεται το περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής.
    Εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην διάρκεια του έργου αλλά και μετά την υλοποίηση του, ζωντάνεμα του άλσους και των μαγαζιών, θα ακουστεί ξανά το όνομα της Ν.Φιλαδέλφειας, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη μέσω των αγώνων της ΑΕΚ.
    Επιστροφή χρηματικών ροών στο Κράτος 25-30 εκατ. με την μορφή ΦΠΑ,φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
    Δεν υπάρχει Ν.Φιλαδέλφεια χωρίς γήπεδο.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 13:28 | Mast G

    Η κα. Βίρνα Λίζι έγραψε ένα σχόλιο. Σεβαστό, αλλά μερικές παρατηρήσεις:
    1.Για το φαινόμενο του χουλιγκανισμού, θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι, ΔΕΝ γίνονται πλέον επεισόδια έξω από τα γήπεδα καθότι ΑΠΟ ΕΤΩΝ υπάρχουν οπαδοί ΜΟΝΟ μιας ομάδας.
    2.Ότι, το οικονομικό πλάνο του γηπέδου δεν προοιωνίζεται καλό καθότι η ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, είναι αβάσιμο καθότι ΗΔΗ η ομάδα ανέβηκε στη Β’ και σύντομα θα είναι στην Α’. Η πορεία της ομάδας στην Α’, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα minimum εσόδων κάθε χρονιά (με 10 χιλ διαρκείας, απλά εισιτήρια, τηλεοπτικό συμβόλαιο, ματς Ευρώπης και χορηγούς, η ΠΑΕ ΠΟΤΕ δεν θα έχει έσοδα κάτω των 20 εκ., αυξανόμενα) (αν η ομάδα πηγαίνει καλά ή/και παίζει τσάμπιονς λιγκ τα έσοδα θα είναι της τάξης των minimum 50 εκ).
    3.Ότι τα μαγαζιά δεν θα δουλεύουν είναι αβάσιμο, καθότι σε κανένα γήπεδο στον κόσμο δεν κλείνουν, ενώ, επειδή βεβαίως δεν έχει πάει γήπεδο, αγνοεί τις εκατοντάδες των ανθρώπων που συνωστίζονται στα μικρά κιόσκια τώρα στο Ολ. Στάδιο, ακόμα και στα ημίχρονα.
    3.Η κυρία Λίζι, ΔΕΝ είναι κάτοικος της Ν.Φ., ή έχει να πάει πολλά χρόνια εκεί, αφού, η καφετέρια που αναφέρεται στο Άλσος (ο Κένταυρός) ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ εδώ και χρόνια, ενώ η λιμνούλα ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ το μόνο νερό που έχει είναι το λιμνάζον από τις βροχές και είναι εστία μόλυνσης, εντόμων και δυσωδίας. Επίσης, ΔΕΝ έχει αντιληφθεί την κατάσταση του πράσινου στο Άλσος και επίσης, ΔΕΝ έχει δει τα σκουπίδια, τις σύριγγες, τα «σκουφάκια» και λοιπά ευγενή αντικείμενα που στολίζουν το Άλσος, ιδίως στην πλευρά προς το αθλητικό κέντρο, ούτε προφανώς έχει πάει το παιδί της εκεί για να παίξει και έφυγε τρέχοντας.
    4.Το γιατί να πάει κάποιος στο καφέ τις ομάδας του και όχι αλλού, εξηγεί την όχι σαφή άποψη περί των τεκταινομένων. Αν έμενε στη Ν.Φ., θα έβλεπε το ΑΕΚ καφέ που είχε φτιάξει ο Νικολαΐδης (κοντά στον «Κανάκη») με εκατοντάδες κόσμο τη στιγμή που ο «Κένταυρος» μέσα στο Άλσος δεν είχε ούτε μια παρέα (το καφέ της ΑΕΚ έκλεισε για άλλους γνωστούς λόγους και όχι γιατί δεν είχε πολύ κόσμο).
    5.Ούτε ο Μαύρος έμενε στη Ν.Φ. (αλλά στο Παλαιό Φάληρο), ούτε ο Μπάγιεβιτς ούτε άλλος παίκτης τα τελευταία 40 χρόνια, όπως αβάσιμα υποστηρίζει, εκτός του Γεωργαμλή, επειδή το παιδί αυτό γεννήθηκε στην περιοχή αυτή. Ουδείς άλλος. Οι λοιποί έπιναν καφέ καμιά φορά μετά την προπόνηση ή τους αγώνες, όπως θα κάνουν και οι μελλοντικοί παίκτες μετά τους αγώνες τα προσεχή χρόνια.
    6.Στο να φύγει η ΑΕΚ από την περιοχή και να πάει αλλού και ο χώρος να γίνει δενδροφυτεμένος συμφωνώ, Αρκεί και η ίδια, να δώσει το σπίτι της (όπου μένει και χωρίς αποζημίωση) για να κάνουμε και εκεί δενδροφύτευση και να πάει και εκείνη αλλού, διότι με ξένα κόλλυβα…..
    7. Το ότι η ΑΕΚ είναι εταιρεία, σημαίνει άγνοια των δεδομένων καθότι ο χώρος ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο και έχει παραχωρηθεί για αθλητικές χρήσεις (και όχι πάρκο). Είναι παράνομη η μετατροπή της αθλητικής (κυρίως) χρήσης σε άλλη.
    8.Το ότι η ΑΕΚ μπορεί να φτιάξει αλλού γήπεδο, δείχνει παντελή άγνοια, αφού, τόσο οι μελέτες, όσο και όσα ο παρών σε διαβούλευση νόμος, όσο και παλαιότερες αναζητήσεις της ΑΕΚ καταλήγουν στο ότι: ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ η κατασκευή σε ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ. Βεβαίως, εάν θέλει, μπορεί ΑΥΤΗ να βρει έναν χώρο κατάλληλο, να τον υποδείξει και να συζητηθεί.
    9. Η αναφορά στο: «ας μην ανακατεύουμε τα οικονομικά συμφέροντα με υποτιθέμενες μνήμες» είναι άστοχο, αφού πέραν του ότι αγνοεί το συναίσθημα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων (γιατί πρέπει να μένουν αναγκαστικά στην περιοχή;), αγνοεί Κωνσταντινουπολίτες που βγάζουν κάθε χρόνο διαρκείας, ενώ μένουν στη γείτονα χώρα.
    10. Μήπως τελικά να μην μπερδεύουμε πολιτικές σκοπιμότητες επενδεδυμένες με διάφορες αβάσιμες προφάσεις; Ή μήπως κάποιοι έχουν γειτονικά σπίτια και θέλουν πάρκο αντί για γήπεδο με σκοπό το ίδιο όφελος;

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 13:57 | Χιώτης Χρήστος

    Νομίζω ότι πέρα από στενοκέφαλες απόψεις, η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έχει ανάγκη από οποιοδήποτε κατασκευαστικό έργο. Επειδή τυγχάνει να παρακαλουθώ καθημερινά το ρεπορταζ γύρω από την κατασκευή του γηπέδου, έχω πεισθεί ότι θα γίνει με ιδιαίτερη ευαισθησία στην σωστή κατασκευή, ώστε το ίδιο το γήπεδο μαζί με την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου να αναμορφώσουν την περιοχή.

    Τώρα αντιδράσεις που αφορούν την ανάπλαση του άλσους, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι σκοπεύουν. Λες και αυτοι που αντιδρούν έχουν πάρει ποτέ μια σακούλα σκουπιδιών ώστε να πανε από μονοι τους και να το καθαρίσουν. Μην τρελαθούμε. Οι καιροί που οι μειοψηφίες κάνουν κουμάντο πρέπει να τελειώσουν οριστικά!

    Μεγάλο ΝΑΙ στην έγκριση της παρούσας πρότασης!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 13:22 | Γιωργος Παπαδοπουλος

    Δεν βλεπω καποιον λογο να μη περασει η νομοθετικη ρυθμιση διοτι τα τωρινα σχεδια του γηπεδου δεν εχουν καμια σχεση με τα προηγουμενα, εχει γινει πολυ καλη σωστη μελετημενη δουλεια που ειναι συμβατη με τους νομους και το περιβαλλον.. Κυριοι πολιτικοι αρχοντες το γηπεδο θα γινει και το να εχουν τα ονοματα σας συνδεση με αυτο το στολιδι τον ναο της Α.Ε.Κ. και του παγκοσμιου ποδοσφαιρου θα αποτελει κατι πολυ καλο για εσας και ο κοσμος θα το εκτιμησει, θα το εκτιμησει γιατι μεσα στην ελλαδα της κρισης και των χιλιων προβληματων θα γινει ενα εργο που θα αναβαθμισει την περιοχη της Νεας Φιλαδελφειας και οχι μονο και θα δωσει θεσεις εργασιας, επισης θα μοιρασει χαμογελο χαρα αισιοδοξια σε εκατομμυρια κοσμο φιλαθλους της Α.Ε.Κ. και οχι μονο αλλα και σε υγιεις φιλαθλους το ποδοσφαιρου. Θα περασει το πιο σημαντικο μηνυμα οτι παροτι ειναι δυσκολα τα πραγματα για την χωρα μπορει να γινει ενα σημαντικο εργο πνοης και αναβαθμισης.. Ολα πανε κατ’ ευχην.. Με το καλο λοιπον..
    Γιωργος Παπαδοπουλος Καστορια!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 13:07 | Νικος

    Επιτέλους ήρθε η ώρα η ΑΕΚαρα να αποκτήσει και πάλι τον Ναό της. Περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσουν τα έργα. Όσο αφορά κάποιους κακοπροαίρετους να θυμίσω οτι το οικόπεδο ανήκει στην ΑΕΚ και πως το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό απο το 1979. Επίσης καλό θα ήταν πρώτα να διαβάζουν το πλαίσιο, γιατι εκτίθονται. Το άλσος θα ξαναγίνει δάσος και όχι αυτό το παρατημένο και αφύλαχτο πράγμα που είναι σήμερα. 2100 δέντρα που θα τοποθετηθουν απο την ΑΕΚ είναι ένα ολόκληρο αλσίλιο.

    ΑΕΚαρα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα αυτή τη φορά!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 13:52 | Γιωργος Παπαδοπουλος

    Δεν βλεπω καποιον λογο να μη περασει η νομοθετικη ρυθμιση διοτι τα τωρινα σχεδια του γηπεδου δεν εχουν καμια σχεση με τα προηγουμενα, εχει γινει πολυ καλη σωστη μελετημενη δουλεια που ειναι συμβατη με τους νομους και το περιβαλλον.. Κυριοι πολιτικοι αρχοντες το γηπεδο θα γινει και το να εχουν τα ονοματα σας συνδεση με αυτο το στολιδι τον ναο της Α.Ε.Κ. και του παγκοσμιου ποδοσφαιρου θα αποτελει κατι πολυ καλο για εσας και ο κοσμος θα το εκτιμησει, θα το εκτιμησει γιατι μεσα στην ελλαδα τις κρισης και των χιλιων προβληματων θα γινει ενα εργο που θα αναβαθμισει την περιοχη της Νεας Φιλαδελφειας και οχι μονο και θα δωσει θεσεις εργασιας, επισης θα μοιρασει χαμογελο σε εκατομμυρια κοσμο φιλαθλους της Α.Ε.Κ. και οχι μονο αλλα σε υγιεις φιλαθλους το ποδοσφαιρου. Ολα πανε κατ’ ευχην.. Με το καλο λοιπον..
    Γιωργος Παπαδοπουλος Καστορια!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 12:47 | ΗΛΙΑΣ ΚΙΦΟΚΕΡΗΣ

    ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 12:53 | Βατατζης Αποστολος

    Επιτελους αυτο το εργο μετα απο τοσο μεγαλη καθυστερηση διαφαινεται οτι θα γινει,αυτο το εργο θα δωσει πνοη στην περιοχη θα αναγεννηθει το αλσος που ειναι ενα μαυρο χαλι, θα ζωντανεψει η περιοχη και οτι ειναι διπλα της, δευτερη φορα κυριοι δεν θα υπαρξει και οσο για αυτους που θα αντιδρασουν ξυδακι το ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ!!!!!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 12:01 | Θωμάς Γιδιώτης

    Εφόσον όλα είναι σύμφωνα με το νόμο το γήπεδο πρέπει να γίνει πάση θυσία.Δεν αντέχει άλλο η περιοχή γενικά χωρίς το γήπεδο και την ΑΕΚ.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 12:42 | Mast G

    Δεν θα σταθώ στο γήπεδο της ΑΕΚ, καθότι είναι λογικό και σωστό να γίνει, όπως καθένας δικαιούται ΠΑΛΙ ένα σπίτι που είχε η οικογένειά του από το 1924 και για κάποιους λόγους έπεσε και είναι τώρα άστεγος.
    Οι μειωμένοι συντελεστές της αξιοποίησης του οικοπέδου, σχεδόν σε κάθε επί μέρους τομέα, αποτελούν ευνοϊκή ρύθμιση προς τους πολίτες της περιοχής, ενώ φαίνεται ότι, και η ΑΕΚ έχει περιορίσει σημαντικά τις (παλαιότερες) απαιτήσεις της σχετικά με το όλο έργο και με τα νέα σχέδια έχει επεξεργαστεί ηπιότερη εκμετάλλευση στα χαμηλότερα όρια της βιωσιμότητας του έργου και των αναγκών της. Πρόκειται μάλλον για μια χρυσή τομή στο όλο εγχείρημα.
    Περαιτέρω, όσοι ξέρουμε πολύ καλά την περιοχή, το Άλσος Ν.Φ. είναι σε απερίγραπτη κατάσταση. Έχει καταντήσει, εδώ και πολλά χρόνια ένας ερημωμένος σκουπιδότοπος, με περίεργους τη νύχτα τύπους, κάποιο πράσινο σε άθλια κατάσταση, ενώ η μικρή παιδική χαρά είναι έως και επικίνδυνη για τα παιδιά (όποιος έχει πάει το παιδί του εκεί καταλαβαίνει.
    Όπως φαίνεται, από τα έγγραφα του υπουργείου, πέραν των κυκλοφοριακών ζητημάτων διευθετείται με σοβαρό τρόπο και το θέμα της αναγέννησης του Άλσους, ώστε να ευπρεπιστεί, να ανανεωθεί και να λειτουργήσει καλύτερα απ’ όσο το θυμόμαστε (κάποιοι) μικροί.
    Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, είναι η πλέον άρτια που έχει παρουσιαστεί για την περιοχή ως προς τα περιβαλλοντολογικά και κυκλοφοριακά θέματα, ενώ δημιουργεί νέο πόλο πολιτισμού, αυξάνει τον κύκλο εργασιών της περιοχής και συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας με τις δημιουργούμενες θέσεις εργασίας (ακόμα και εκείνων προς φροντίδα και φύλαξη του πάρκου). Επίσης συμβάλει και σε γενικότερη εμπορική κίνηση, αφού το Άλσος και το κέντρο ΑΕΚ, κάποιοι θα τα προμηθεύουν (χώμα, φυτά, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, καθίσματα γηπέδου, περιποίηση χλοοτάπητα, συντήρηση του αθλητικού κέντρου κ.λ.π.)
    Μόνο μια παράκληση (όχι τόσο σχετική με το έργο αυτό, αλλά όχι και άσχετη). Κάποια πρόβλεψη στον τομέα της πρόσβασης και εξόδου στη συμβολή (κόμβο) των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Λεωφόρου Ηρακλείου (στη Ν. Ιωνία), όπου χρειάζεται ανισόπεδη διάβαση καθότι εκεί παρατηρείται μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση τόσο καθημερινά, όσο και (ιδίως) τα Σαββατοκύριακα. Ίσως και μια μικρή διαπλάτυνση της οδού Πατριάρχου Κων/νου (παράλληλα εφαπτόμενη με το Άλσος).
    Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση κρίνεται άκρως θετική.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 12:43 | Γιωργος Α

    Επιτελους ενα βημα για την αναπλαση της περιοχης και την επιστροφη της ΑΕΚ στον ιδιοκτητο της χωρο με ενα γηπεδο-μουσειο στολιδι για ολοκληρη την Ελλαδα και τον Προσφυγικο Ελληνισμο.

    Ελπιζω η πολιτεια και να σταθει αρωγος εμπρακτα και οχι στα λογια, στο θεμα των γραφειοκρατικων διαδικασιων.

    Αναμενουμε τα δεοντα!

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 12:05 | Δημήτρης

    Τα σχέδια δείχνουν οτι δεν θα παρθεί ούτε ένα μέτρο απο το άλσος. Επίσης τηρούν όλους τους νομους και οι συντελεστές δόμησης ειναι χαμηλότεροι του επιτρεπτού. Ως δημότης της Ν. Φιλαδέλφειας θα ήθελα πολύ να γίνει το γήπεδο. Και θα γίνει.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 11:27 | Βίρνα Λίζι

    Διαφωνώ, γιατί αφενός η υποτιθέμενη ανάπτυξη που θα προκύψει από την κατασκευή, βασίζεται στο εντελώς αποτυχημένο μοντέλο «καφετέρια-μαγαζί», οι θέσεις εργασίας, μετά την κατασκευή θα είναι οι ελάχιστες δυνατές (λόγω κόστους), εάν οι επενδύσεις δεν αποδίδουν, τα καταστήματα θα κλείνουν, ο κόσμος θα ξανα-απολυθεί, τα καταστήματα θα χάσκουν άδεια (όπως τώρα, σε πολλές περιοχές), και η ερημιά θα φέρει την εξαθλίωση. Μαζί, θα πρέπει να προσθέσουμε και το φαινόμενο του χουλιγκανισμού, εντός μιας ασφυκτικά πυκνοκατοικημένης περιοχής (παλιότερα, επί λειτουργίας του γηπέδου, τα επεισόδια προκαλούσαν ασφυξία στην ευρύτερη περιοχή), με σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή και την κατοικία των περίοικων.
    Επιπλέον, θα κτιστεί ένα δασικό κομμάτι, με αμφίβολα αποτελέσματα, καθώς η πορεία της οικονομικής επένδυσης (γήπεδο με καταστήματα), εξαρτώμενη από την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα (προς το παρόν, αλλά χωρίς να δίνεται και ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον) της Γ’ Εθνικής, δεν προοινωνίζει θετική εξέλιξη.
    Εξάλλου, καφετέρια υπάρχει στο άλλο άκρο του Άλσους, δίπλα σε μια τεχνιτή λιμνούλα, με δέντρα και ανεμόμυλο… Γιατί να πάει κανείς σε αυτή του γηπέδου, μέσα στο τσιμέντο, δίπλα σε λεωφόρο;
    Εν ολίγοις, διαφωνώ εντονότατα στην κατασκευή.
    Τα ιστορικά δεδομένα τα θεωρώ αμελητέα: η Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι πια προσφυγική περιοχή (έχει πάψει να είναι εδώ και πολλά χρόνια), οι φίλαθλοι (όσοι έχουν απομείνει), δεν έχουν σχέση με την προσφυγιά, οι παίκτες δεν μένουν στην περιοχή (όπως παλαιότερα, όταν έβλεπες, πχ το Θωμά Μαύρο, ή τον Μπάγιεβιτς, ή τον Γεωργαμλή, και άλλους, σε καφετέριες, σε μαγαζιά της Φιλαδέλφειας, καθώς ήταν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
    Η ΑΕΚ είναι ανώνυμη εταιρεία, έχει άλλους χώρους που μπορεί να φτιάξει γήπεδο, χωρίς να καταστρέψει κι άλλο την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή. Εν ολίγοις, ας μην ανακατεύουμε τα οικονομικά συμφέροντα με υποτιθέμενες μνήμες.
    Να φύγουν, να πάνε αλλού, και να γίνει δεντροφύτευση και ανάπλση του χώρου, στον εγκαταλελειμένο χώρο του πρώην γηπέδου.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 11:39 | ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    Καλημέρα από την Αλεξανδρούπολη. Είμαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου και αγαπημένη μου ομάδα είναι η ΑΕΚ. Θεωρώ και πιστεύω πως έφτασε η στιγμή να αποκτήσουμε και εμείς το δικό μας σπίτι. Να σταματήσουμε να ζούμε σαν μετανάστες μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Νομίζω πως το όνειρο μας είναι πλέον πολύ κοντά στην υλοποίηση του. Για αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω την κυβέρνηση, το ΥΠΕΚΑ και συγκεκριμένα τον κύριο Μανιάτη, εφόσον το γήπεδο πληρεί όλες τις περιβαλλοντικές, δομικές και λειτουργικές προυποθέσεις να επισπεύσει τις διαδικασίες για να λυθεί κάθε γραφειοκρατικό ζήτημα. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ήρθε η ώρα, η ομάδα μας με την τεράστια ιστορία να στεγάσει τα όνειρα της. Ευχαριστώ..

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 10:40 | Πανος

    Ασφαλώς και πρέπει να γίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

    Ας μην ξεχνάμε ότι πολιτικά τεχνάσματα είχαν συνέπεια να γκρεμιστεί το παλαιό.

    Η περιοχή έχει υποβαθμιστεί σημαντικά από τότε που έφυγε η ομάδα από την Φιλαδέλφεια.

    Δεν υπάρχει λόγος να μην έχει η ΑΕΚ το σπίτι της, και η Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ.

    Όλα τα σωματεία βάσει νόμου έχουν γήπεδα, άρα και η ΑΕΚ το δικαιούται.

    Στο κάτω κάτω σκεφτείτε ότι με την ανάπλαση του χώρου και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αποκτήσει και ο κόσμος περισσότερη αυτοπεποίθηση και κουράγιο να ανταπεξέλθει στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε εξ’ αιτίας των πολιτικών αποφάσεων αλλά και πράξεών σας.

    Να ξέρετε όμως ότι θα είναι όφελος και για εσάς τους πολιτικούς να κερδίσετε λίγη από την αίγλη του έργου για την πολιτική σας σταδιοδρομία σε αντίθεση με την μη προώθηση του έργου που θα σας αποφέρει την πολιτική σας καταδίκη και στοχοποίηση για μια ακόμα φορά.

    Η ΑΕΚ ανήκει στη Ν. Φιλαδέλφεια και στο λαό της και το γήπεδο στην ΑΕΚ.

  • 21 Φεβρουαρίου 2014, 08:26 | Κωνσταντίνος Πεταλας

    Στα πλαίσια του σεβασμού της ιστορίας του μεγάλου αυτού σύλλογου εφόσον τηρούνται οι νόμοι και το άλσος πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η ανάπλαση της περιοχής .

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 22:49 | Στρατής Κυψελιώτης

    Να ευχηθώ να ξαναγίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στην ίδια θέση και να εκφράσω τις εξής παρατηρήσεις που θα το βελτιώσουν:
    1. Συγκοινωνιακή πρόσβαση:
    -Δημοπράτηση της νέας γραμμής 4 του μετρό, με πρόβλεψη ώστε από Άλσος Βείκου, να φθάσει στον Περισσό και στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου στην πλατεία Πατριάρχου, προβλέπεται σταθμός μετρό, σύμφωνα με τη μελέτη επί υπουργίας Γεωργίου Σουφλιά το 2009. Από την πλατεία Πατριάρχου, η απόσταση μέχρι το γήπεδο είναι ελάχιστη, από ότι από τον Περισσό
    -Δημοπράτηση της επέκτασης του τραμ, ώστε το τραμ από το Σύνταγμα, να φθάσει στην Πλατεία Αιγύπτου, στα Άνω Πατήσια και στη Δεκελείας, όπου στο ύψος του γηπέδου, να υπάρξει στάση
    -Επαναλειτουργία παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αγίων Αναργύρων-Παλαιού Ηρακλείου (σταθμός ΗΣΑΠ) με τη μορφή τραμ, ώστε να υπάρχει σχετικά κοντινή πρόσβαση
    2. Στο μουσειακό χώρο του γηπέδου, να υπάρξει πρόβλεψη για τη φωτογραφία και την ιστορία του πατήρ Ελευθερίου Νουφράκη από τις Αλώνες Ρεθύμνου, ο οποίος το 1919, συνέχισε και ολοκλήρωσε τη θεία λειτουργία στην Αγια Σοφιά, από το σημείο στο οποίο διεκόπη το 1453 με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η ιστορία αυτή έχει να κάνει συμβολικά με το όνομα Αγία Σοφία, που θα πάρει το νέο γήπεδο

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 22:01 | ΜΗΤΣΟΣ

    Διαβουλευτείτε όσο θέλετε. Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Πάλι εμείς;

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 22:05 | GABRIEL

    Προτείνεται να γίνει διαφοροποίηση της θέσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ σε σχέση με την παλαιά του θέση αφού είναι δόκιμο να απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος από το πρόσωπο της οδού Φωκών, την Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τις χαμηλές διώροφες κατοικίες.Σχεδιασμό με νεο προσανατολισμό του μεγάλου άξονα του γηπέδου Βορειοανατολικά προς την δασική περιοχή εκτός του άλσους. Να δημιουργηθεί ζώνη υψηλού πρασίνου ανάμεσα στην Αγία Τριάδα και στο γήπεδο και ανάμεσα στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου και το γήπεδο χωρίς να αυξηθεί το μέγεθος της κατασκευής αλλά με μετατόπιση του χαρακτηρισμένου ως δασικού χώρου σε ισοζύγιο πρασίνου με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση.
    Σημαντικό θέμα αποτελεί και η διαμόρφωση του χώρου του ρέματος αλλά κυρίως η διευθέτηση της κυκλοφορίας στις όμορες περιοχές Νέα Ιωνία και Ριζούπολη, όταν γίνεται αγώνας. Η δημιουργία ευχερούς εξόδου των οχημάτων προς την Εθνική, θα πρέπει να γίνει επανεξετάζοντας τα κυκλοφοριακά εμπόδια και τις μονοδρομήσεις που έχει δημιουργήσει ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας στον τομέα αυτό.

  • Όσοι παρακολουθούν εδώ και καιρό ρεπορτάζ σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα θυμούνται παλαιότερες αναφορές για ενεργειακή εξοικονόμηση (με την κάλυψη του σκεπάστρου με φωτοβολταϊκές κυψέλες)και σύστημα συλλογής βρόχινου νερού για τον ποτισμό του γηπέδου και του περιβάλλοντος πρασίνου στα πρότυπα του αντίστοιχου γηπέδου της Γιουβέντους στην Ιταλία.
    Μακάρι να υπάρξουν τέτοιου είδους προβλέψεις, ώστε αφενός να ενισχυθεί επιπλέον ο οικολογικός χαρακτήρας της επέμβασης και το ενεργειακό αποτύπωμα του γηπέδου και αφετέρου να αποτελέσει καλό παράδειγμα προς μίμηση.
    Η υπογειοποίηση τμήματος των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου θα συμβάλει στη μείωση του θορύβου για τις γειτονικές κατοικίες, τη βελτίωση της κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων από και προς την περιοχή της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας μέσω της αύξησης της ταχύτητας διέλευσης.
    Η πεζοδρόμηση των δρόμων γύρω από το νέο γήπεδο θα ευνοήσει την ασφαλή κίνηση των περιοίκων και των φιλάθλων.
    Η προσέλευση της μεγαλύτερης μάζας των φιλάθλων θα πραγματοποιείται μέσω των σταθμών του ΗΣΑΠ και μελλοντικά του μετρό στο σταθμό του Περισσού. Είναι απαραίτητη η κατασκευή πεζογέφυρας που θα ενώνει το σταθμό Περισσού με νέο πεζόδρομο μέχρι τον περιμετρικό χώρο του γηπέδου. Έτσι, θα αναβαθμιστεί και ο χώρος από το σταθμό Περισσού, γύρω από το ρέμα του Ποδονίφτη μέχρι τα όρια του Άλσους και του γηπέδου.
    Τέλος, είναι σημαντικό για τους κατοίκους της γύρω περιοχής σε αντάλλαγμα της όποιας όχλησης μπορεί να προκύψει από την κατασκευή του γηπέδου και την αύξηση των κυκλοφορούντων οχημάτων κάποιες ημέρες, να εξασφαλιστούν μέσω του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας ΔΩΡΕΑΝ θέσεις parking (στον προβλεπόμενο χώρο parking απέναντι από το γήπεδο) για όλο το υπόλοιπο διάστημα που δεν θα διεξάγεται κάποια αθλητική εκδήλωση στο γήπεδο.

    Η Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος Νέας Ιωνίας δεσμεύεται οτι θα υποστηρίξει αυτό το αναπτυξιακό έργο και θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο αρμοδιότητας του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή δίπλα από το νέο γήπεδο.
    Με τις ευχές όλων μας, ελπίζουμε να προχωρήσει σύντομα αυτό το σημαντικό έργο ανάπλασης και η ΑΕΚ να αποκτήσει επιτέλους ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας και της συνεισφοράς της στον Ελληνικό αθλητισμό.

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 21:54 | Τaghgtally

    Επιτέλους! Ενα ομορφο και χρήσιμο εργο χωρίς πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παρατυπίες.

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 21:07 | Ανδρέας Γεωργίου

    Υπο την προυπόθεση της αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων.. καλώς να γίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και η ανάπλαση της γύρω περιοχής. Η Νέα Φιλαδέλφεια θα αποκτήσει ένα σύγχρονο κέντρο άθλησης και ψυχαγωγίας που θα αναβαθμίσει την πόλη. Θα πρότεινα να εργαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι κάτοικοι της πόλης, ώστε να υπάρχει και άμεσο ανταποδοτικό όφελος στη περιοχή, από την πρώτη μέρα έναρξης των εργασιών. Ελπίζω να μεριμνήσει η Δικέφαλος ΑΕ.

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 21:46 | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΡΙΣΙΑΔΗΣ

    Αξιότιμοι κύριοι της Βουλής, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος,

    Ξέρω ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσετε το σχόλιο μου, αλλά λίγο αυτό με νοιάζει.
    Γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά ότι με τις πολιτικές σας αποφάσεις ή τις μη αποφάσεις σας, οδηγήσατε την χώρα σε αυτό το αδιέξοδο. Με τις οικονομικές πρακτικές που εφαρμόσατε τις 3 προηγούμενες δεκαετίες οδηγήσατε την χώρα στον βούρκο. Με την υπογραφή της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, την προσχώρηση στο Μηχανισμό του Δ.Ν.Τ. και την υπογραφή των μνημονίων, υποθηκεύσατε το μέλλον των παιδιών μας, καθώς και των εγγονών μας που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια. Με τις πολιτικές που ακολουθείτε και τους νόμους που ψηφίζετε παραβιάζετε συστηματικά το Σύνταγμα, με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσετε χρέη στα φυσικά πρόσωπα, να καρπωθείτε την περιουσία τους και να την ανταλλάξετε προς πινάκιο φακής.
    Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλετε την υπογραφή σας σε μια ρύθμιση η οποία θα δώσει όραμα σε εκατομμύρια φιλάθλους της ΑΕΚ σε όλο τον κόσμο. Δεν ζητάμε να βάλετε χρήματα, ούτε να μας χαρίσετε κάποια έκταση από το Άλσος. Θέλουμε απλά να μην σταθείτε εμπόδιο στα όνειρα μας.

    Μετά τιμής,
    Σπύρος Παρισιάδης

    Υ.Γ.: Το λιοντάρι του Άλσους (που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει πια), δεν θα ενοχληθεί από την κατασκευή του γηπέδου, ούτε οι κορμοράνοι και τα υπόλοιπα σπάνια πτηνά που κατοικούν στο οικόπεδο μας.

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 21:54 | δημητρης τσεπελης

    γηπεδο στη νεα φιλαδελφεια!!!

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 20:30 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    επιτέλους να ζωντανέψει λίγο η περιοχή.

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 19:34 | ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΚΟΚΟ

    Κάντε γρήγορα εκεί στο υπουργείο γιατί σε δύο χρόνια επιστρέφω Ελλάδα και θέλω να είναι έτοιμο
    Ευχαριστώ

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 19:52 | ΝΙΚΟΣ

    Να περάσει από τη Βουλή το συντομότερο δυνατό, για να γίνει επιτέλους πράξη η κατασκευή του Ναού της Αεκάρας, το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα.

  • 20 Φεβρουαρίου 2014, 19:29 | kostas

    Ο νομος απο οσο γνωριζω επαναφερει τους συντελεστες δομησης
    του οικοπεδου της ερασιτεχνικης ΑΕΚ στα ιδια νουμερα με τους
    συντελεστες δομησης ολης της παρακειμενης περιοχης.
    Οι δημοσιευμενες μελετες για το γηπεδο της ΑΕΚ ειναι συμφωνες
    με τους συντελεστες της περιοχης οποτε η επαναφορα τους ειναι
    σωστη ωστε να μην υπαρχει προβλημα συνταγματικοτητας της
    αδειας για την ανεγερση του γηπεδου που θα υποβαλλει η εταιρεια
    που θα αναλαβει την ανεγερση του γηπεδου.

    Ελπιζω να γινει γρηγορα η διαδικασια της ψηφισης του σχετικου
    σχεδιου νομου απο την βουλη για να προχωρησει το ταχυτερο
    δυνατον ενα εργο που θα δωσει πνοη στην περιοχη , θεσεις εργασιας
    και ικανοποιηση στους πολυαριθμους φιλαθλους της ΑΕΚ .

    Ευχαριστω