Άρθρο 1 Ορισμοί

Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ορίζονται ως:

α) «Τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια»: Παίγνια των οποίων το αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο από την τεχνική ή πνευματική ικανότητα του παίκτη, η διενέργειά τους γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς και δεν επιτρέπεται να συνομολογηθεί στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή να αποδοθεί οποιασδήποτε μορφής οικονομικό όφελος στον παίκτη. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και όλα όσα έχουν χαρακτηριστεί ως «τεχνικά παίγνια» σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 29/1971 (Α’ 21), μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Τα κάθε είδους τερματικά με οθόνη, στα οποία εγκαθίστανται ή λειτουργούν τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια, απαγορεύεται να διαθέτουν σύστημα υπολογισμού, καταγραφής και απόδοσης οικονομικού οφέλους στον παίκτη.

Τα τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια, ανάλογα με τα μέσα διενέργειάς τους διακρίνονται σε :

αα) «Μηχανικά παίγνια»: όταν για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται μόνο μηχανικά μέσα καθώς και η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.

ββ) «Ηλεκτρομηχανικά παίγνια»: όταν για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται ηλεκτρικοί ή ηλεκτρονικοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί

γγ) «Ηλεκτρονικά παίγνια»: όταν για τη διεξαγωγή τους, εκτός των υποστηρικτικών ηλεκτρονικών και άλλων μηχανισμών, απαιτούνται ηλεκτρονικές υποστηρικτικές διατάξεις (hardware), καθώς και η ύπαρξη και η εκτέλεση λογισμικού – προγράμματος (software) παιγνίων, το οποίο ενσωματώνεται ή εγκαθίσταται σε αυτά και περιέχει το σύνολο των πληροφοριών, οδηγιών και λοιπών στοιχείων που αφορούν στη χρήση και στη διεξαγωγή του παιγνίου.

β) «Τυχερά παίγνια»: Παίγνια των οποίων το αποτέλεσμα εξαρτάται τουλάχιστον εν μέρει από την τύχη. Ως τυχερά παίγνια θεωρούνται και τα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια που παραλλάσσονται σε τυχερά ή για το αποτέλεσμα των οποίων συνομολογείται στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή το αποτέλεσμά τους μπορεί να αποδώσει στον παίκτη οικονομικό όφελος οποιασδήποτε μορφής. Στην κατηγορία των τυχερών παιγνίων εντάσσονται και όλα όσα έχουν χαρακτηριστεί ως «μικτά παίγνια» ή «τυχερά παίγνια», σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 29/1971, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Τυχερό παίγνιο είναι και το στοίχημα.

γ) «Στοίχημα»: το τυχερό παίγνιο που συνίσταται σε πρόβλεψη επί γεγονότων πάσης φύσεως, από αριθμό φυσικών προσώπων, υπό τον όρο ότι τα κέρδη κάθε παίκτη καθορίζονται από το διοργανωτή του στοιχήματος, πριν ή κατά το χρόνο διενέργειάς του, με αναφορά, τόσο στο ποσό που κάθε παίκτης κατέβαλε για τη συμμετοχή του στο στοίχημα, όσο και στην καθορισμένη τιμή απόδοσης του στοιχήματος.

δ) «Μέσο ή υλικό διεξαγωγής παιγνίου ή παιγνιομηχάνημα»: οποιοδήποτε μηχάνημα, υλικό ή μέσο ηλεκτρονικό, μηχανικό ή ηλεκτρομηχανικό που χρησιμοποιείται άμεσα ή έμμεσα για τη διεξαγωγή παιχνιδιού και επηρεάζει ή καθορίζει την έκβασή του.

ε) «Πληροφορικό Σύστημα Εποπτείας και Ελέγχου» (Π.Σ.Ε.Ε.): το σύνολο του υλικού και του λογισμικού που εγκαθίσταται και λειτουργεί στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για την άσκηση της συνεχούς εποπτείας και του ελέγχου των τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου.

στ) «Κεντρικό Πληροφορικό Σύστημα» (Κ.Π.Σ.): το σύνολο του αναγκαίου υλικού και του λογισμικού για την οργάνωση, τη λειτουργία, τη διεξαγωγή, την παρακολούθηση, την καταγραφή, τον έλεγχο και τη διαχείριση σε κεντρικό επίπεδο των τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου από τους κατόχους των αντίστοιχων αδειών.

ζ)«Δίκτυο Επικοινωνιών»: το σύνολο του αναγκαίου υλικού, του λογισμικού και των δικτυακών διασυνδέσεων για την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (on line) των παιγνιομηχανημάτων με το Κ.Π.Σ.

η) «Μονάδα Πίστωσης» είναι η λογιστική μονάδα που αντιπροσωπεύει το ελάχιστο χρηματικό ποσό συμμετοχής του παίκτη σε κάθε παίγνιο.

θ) «Συνολικές μονάδες πίστωσης» (credits played): το σύνολο των μονάδων πίστωσης που οι παίκτες έχουν παίξει σε συγκεκριμένο παίγνιο [ή παιγνιομηχάνημα].

ι) «Αποδιδόμενο ποσοστό κέρδους» (payout): ο λόγος των συνολικών μονάδων πίστωσης που οι παίκτες έχουν κερδίσει σε συγκεκριμένο παίγνιο ή παιγνιομηχάνημα ή ομάδα αυτών, προς τις συνολικές μονάδες πίστωσης που έχουν παιχθεί στο ίδιο παίγνιο ή παιγνιομηχάνημα ή ομάδα αυτών, εκφραζόμενος ως ποσοστό επί τοις εκατό (%).

ια) «Μικτό Κέρδος ανά παιγνιομηχάνημα» (net drop): το χρηματικό ποσό που απομένει σε κάθε παιγνιομηχάνημα εάν από τις συνολικές μονάδες πίστωσης αφαιρεθούν οι συνολικές μονάδες που έχουν αποδοθεί στους παίκτες.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 12:46 | ΠΑΝΟΣ

    «ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ»

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΣΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΑΥΤΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ,

    OΛΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ. ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ. Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ (ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ) ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, Η ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ.ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ. ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΥΛΉ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΉΤΟΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ (ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ» ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΙΜΙΑ, ΟΤΣΑΛΑΝ, ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΑΠΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΑΠΟ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ) ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, 28 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, 24 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ Ν. 3126/2003 ΠΕΡΊ (ΜΗ) ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ. ΦΤΩΧΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ, ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ ΛΟΙΠΌΝ;

    ΕΡΧΕΣΤΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΌΛΑ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ ΚΑΙ MΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ «ΛΥΣΕΙΣ» ΠΟΥ, ΦΕΥ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΆΒΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΣΑΛΕΥΤΟ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ, ΉΤΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΓΙΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΠ.)
    Η «ΛΥΣΗ» ΛΕΓΕΤΑΙ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΗΛΕΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ (ΟΛΗΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ, ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ «ΈΞΥΠΝΗΣ» ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ (ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ) Η ΎΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΌ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΌΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ… ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΓΟ… ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ΜΠΟΡΕΙ…

    ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΜΑΣ…

    ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ,
    ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΑΠΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ…

    Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 12:12 | PANTHER

    ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ+ ΤΥΧΕΡΑ ΕΛΑΦΡΑ+ ΤΥΧΕΡΑ ΒΑΡΙΑ + ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΙΧΙΜΑΤΙΣΜΟΣ + ΑΠΛΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ + ΜΠΙΛΙΑΡΔΑ + ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΕΛΗ,ΑΔΕΙΕΣ,ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΣΟΔΩΝ. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ MASTER CHEF ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ..ΣΑΛΑΤΑ ΘΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ…..ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΡΑΓΕ?????

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 12:07 | διονυσης παρασχιης

    ο κυριος χριστοδουλακις ειχε δεσμευτη οτι δεν θα μπερδεψη τα τυχερα με τα παιδικα παιχνιδια που πεζουν τα παιδια μας τωρα τι εγινε ? τι αλαξε ? Ρε παιδια ελεος αφιστε τα παιδια να παιζουν μεσα στη φτωχια μας η μονη χαρα που μας εχει μεινη ειναι να ψυχαγογουντε τα παιδια θα τους το κοψετε και αυτο ? ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ !!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ! Να παρετε τα λεφτα που σας λειπουν απο αυτους που τα πειραν ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 11:51 | TONIA ΤΣΙΣΚΑΚΗ

    Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών….
    Για τα τεχνικά παιχνίδια το νομοσχέδιο είναι απογοητευτικό. Περίμενε ο κλάδος σχεδόν 10 χρόνια να καταργηθεί ο ν.3037 και ήρθε ο ..3038! Ποιο εύκολα θα βρίσκεις «Φρουτάκι» παρά Πακμανάκι!
    Εσείς κ. Χριστοδουλάκη, δεν μας διαβεβαιώνατε, ότι τα τεχνικά παιχνίδια δεν έχουν σχέση με το νομοσχέδιο για τα τυχερά;
    Αν ισχύσουν αυτές οι διατάξεις για αίθουσες (arcades) και internter café θα βάλουν λουκέτο το 90% των επιχειρήσεων. Η αγορά θα περιοριστεί στο 10%. Έσοδα που έως τώρα εισέπραττε το Ελληνικό δημόσιο θα σταματήσει να εισπράττει. Εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός!
    Απορία: Η παρακάτω διάταξη που εξυπηρετεί;
    «Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και όλα όσα έχουν χαρακτηριστεί ως «τεχνικά παίγνια» σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 29/1971 (Α’ 21), μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου»

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 03:08 | Θ.Τ

    «Τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια»

    Τα ψυχαγωγικά παίγνια (tetris,pacman,ποδόσφαιρο,foto play ,flipper,simulators κτλ) θα πρέπει να είναι ελευθερα και σε ολους τους χωρους, Αίθουσες ψυχαγωγίας,σε εποχιακά μαγαζιά (ξενοδοχεία – παραλίες – υπαίθριους χώρους) καφετέριες αίθουσες μποούλιγκ αλλα και σε αμιγείς χωρους,και όχι περιορισμό σε 30.
    Τα οποία να διαθέτουν ατομικό ενσωματωμένο ειδικό απαραβίαστο φορολογικό μηχανισμό αυτόματης καταγραφής και έκδοσης αποδείξεων εσόδου,αν αυτο ειναι τεχνικα δυνατον.
    Να ειναι πιστοποιημένα απο την ΕΕΕΠ.
    αλλα και να Θεωρούνται πιστοποιημένα τα τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί πιστοποίηση αναγνωρισμένων διεθνών ή ευρωπαϊκών οργανισμών.
    Πλέον τα τεχνικά ψυχαγωγικά παίγνια παίζονται μέσω internet και δεν είναι επικερδής αλλά μπαινουν συνδυαστικά και με μπιλιάρδα, ποδοσφαιράκια ή μπόουλινγκ.
    Δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον φορολογίας σε μορφή αυτοκόλλητου και πιστοποίησης!και εγγυητικής επιστολής 50.000 ευρώ.Δεν θα είναι ικανά τα έσοδα τους να καλύψουν αδειοδοτήσεις , παράβολα, φορολογία και λειτουργικά έξοδα.
    εχουν αλαξει οι εποχες ,καποτε το σημα το πληρωναν γιατι μετατρεποντουσαν σε φρουτακια τωρα με την νομιμοποιηση των τυχερων παιχνιδιων και με τις αυστηρες ποινες Κανένας δεν θα διανοηθεί να κάνει τέτοια επένδυση.

    Σας ευχαριστω

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 02:56 | Νίκος Παπαδάκης

    Απαντώ στον κ. Παντελή Αναστασίου που δείχνει να έχει πιάσει το νόημα.

    Λέτε: «Με βρίσκει κάθετα αντίθετο το 6% που θέλει να βάλει το κράτος στους τζίρους επειδή δεν είναι ρεαλιστικό με βάση την αγορά. Η διεθνής εμπειρία έχει διδάξει ότι η αγορά μπορεί να αντέξει ένα 3% που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα προστατεύσει και τα συμφέροντα του κράτους αφού δεν θα επηρεάσει έντονα τους σημερινούς τζίρους.»

    Όταν η ξένη εταιρεία πληρώνει 6% στο Ελληνικό κράτος, δεν δικαιούται μιάς αντίστοιχης μείωσης στο κράτος-έδρα της ; Αν γίνεται αυτό, δεν θα φορολογείται με 6% αλλά πρακτικά με λιγώτερο. Έτσι θα μπορεί να σχηματισθεί μία -σχετικά- σωστή αγορά.

    Λέτε: «Η φορολογία κερδών στους παίκτες πρέπει να είναι πραγματική φορολογία κερδών και όχι επιπλέον χαράτσι.»

    Οι παίκτες φορολογούνται μιά ζωή. Από το 1926 που ξεκίνησε ο ιππόδρομος, από το 1959 που ξεκίνησε ο ΟΠΑΠ αλλά και από το 1910 με το «λαχείο στόλου» που είχαμε βγάλει για να αγοράσουμε τον Αβέρωφ.
    Οι γκανιότες δεν είναι φόροι ; Τι είναι ; Επιστροφές φόρων μήπως ;
    Ξέρετε κάποιο σύστημα εσείς που να φέρνει ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ κέρδη ;
    Αν ναι, να βγει ο οργανισμός εθνικών προδιαγραφών ΕΛΟΤ να σας δώσει και μία υπογραφή και να μας την επιδεικνύετε.
    Θα μπορούσε ίσως το κράτος να φορολογήσει το 5+1 του τζόκερ, αλλά μην νομίζετε ότι θα έβγαζε τίποτα από αυτό. Ούτε μιάς εβδομάδας βενζίνη για τα αστικά λεωφορεία των Αθηνών.
    Ο φόρος αν υπάρξει και προκειμένου να μαζευτούν λεφτά, θα πέσει κατ’ ανάγκην στους φτωχούς που βγάζουν κάποια επιτυχιούλα που και που. Αλλά θα είναι φόρος-μπούμερανγκ γιατί μετά ο άλλος πρέπει να γίνει διαρρήκτης για να συνεχίσει να τροφοδοτεί το σύστημα ΟΠΑΠ-ΟΔΙΕ.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 01:16 | Δημητριος Χρυσομαλλης

    πατέ να δημιουργήσετε εμφύλιο χωρίς λόγω πάλι και δεν βλέπω να βγαίνει άκρη όλα να γίνουν νόμιμα και ανάλογα με το είδος του και η φορολογία του..

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 23:38 | Nikos K.

    Καλησπέρα.

    Σε μία ανέλπιδα προσπάθεια ενημέρωσης προς υπευθύνους που (ελπίζω) είναι θύματα παραπληροφόρησης από συμβούλους-έρμαια συμφερόντων, ετοίμασα τις παρακάτω πληροφορίες.

    Καταρχήν είμαι ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων internet cafe, νόμιμα, με τις άδειες τους, σε λειτουργία εδώ και χρόνια, το ένα με ‘κυλικείο’ (μπαρ) το οποίο προσφέρει ότι και μία καφετέρια. Επίσης εργάστηκα στα γραφεία αλυσίδας internet cafe και γνωρίζω λεπτομέρειες, οικονομικές και λειτουργικές, αρκετών ακόμη καταστημάτων.

    1) Τί είναι τα internet cafe:
    Πρόκειται για χώρους φωτεινούς, χωρίς φιμέ τζάμια και μυστήριες κουρτίνες, όπου πελάτες κάθε ηλικίας επικοινωνούν, γνωρίζουν το διαδίκτυο, ψυχαγωγούνται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, γράφουν εργασίες, ενημερώνονται. Δεν υπάρχει ΙΧΝΟΣ τζόγου, παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις όπου κάποιος πελάτης (λιγότερο από 1 στους 50) θα μπει σε σελίδα στοιχήματος, γεγονός με το οποίο το κατάστημα δεν έχει ουδεμία σχέση, δεν παίρνει ποσοστά, παρά πληρώνεται το γνωστό 1 ευρώ/ώρα (άντε 1,5 σε κάποιες περιοχές, σπανίως πλέον).
    Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να καπηλευτούν τον τίτλο των internet cafe παράνομοι χώροι τζόγου αν οι τοπικές αρχές κάνουν τη δουλειά τους. Μέχρι και οι πέτρες ξεχωρίζουν το internet cafe από τα φρουτάκια. Από την άλλη, αν δεν γίνει η δουλειά των αρχών, τότε και πάλι θα υπάρχει παρανομία όποιος νόμος και αν βγει, και απλά θα καταστρέψετε εκατοντάδες νόμιμες επιχειρήσεις.

    2) Οικονομικά των internet cafe:
    Εδώ φυσικά δεν μπορεί να υπάρχει γενικευμένο ποσό που ισχύει 100% για όλα τα καταστήματα, η πραγματικότητα όμως των 2 τελευταίων χρόνων έχει γενικά ως εξής: Τεράστιο ποσοστό internet cafe κλείνει καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Τα σίγουρα έξοδα τα οποία δεν διαφέρουν και πολύ είναι:
    1500-2500 ΔΕΗ
    1000-2000 Μισθωμένη γραμμή (εξαίρεση πολύ μικρά καταστήματα που λειτουργούν μόνο με DSL, και έχουν και αντίστοιχα πολύ μικρότερους τζίρους).
    1500-3500 Ενοίκιο (φυσικά εδώ δεν μπορεί να είναι ακριβές για όλα).
    2000-4000 Μισθοδοσία, αναλόγως με πόσες βάρδιες μοιράζονται και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

    Και μετά έχουμε και λέμε συνεργείο καθαρισμού, λογιστής, χαλασμένο hardware κάθε μήνα, αναβάθμιση υπολογιστών κάθε 2 χρόνια, ΟΤΕ, καθαριστικά είδη, παραγγελίες λογισμικού κάθε μήνα, κλπ κλπ.

    3) Επιπλέον οικονομικά που αποδίδει απευθείας στο κράτος ή σε φορείς του:

    ΙΚΑ υπαλλήλων
    ΤΕΒΕ ιδιοκτητών
    Δημοτικά Τέλη
    Δημοτικός Φόρος για το κομμάτι ‘καφέ’
    ΦΠΑ
    Φορολογία εισοδήματος
    Εμπορικό Επιμελητήριο
    ΑΕΠΙ για το δικαίωμα να ακούγεται μουσική

    4)Κέρδη των internet cafe
    Τα κέρδη φυσικά είναι σχετικά. Όπως ήδη έγραψα πολλά κλείνουν σε μηνιαία βάση. Με χρεώσεις 1ε/ώρα και μέσο όρο τους 60 υπολογιστές, υπολογίστε και μόνοι σας ποια μπορεί να είναι τα μέγιστα κέρδη.
    Πραγματικά πολλά, ίσως τα μισά, καταστήματα είναι σε φάση συντήρησης, δεν μοιράζουν κέρδη, και περιμένουν ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Από όσα μοιράζουν στις καλύτερες περιπτώσεις να μοιράσουν 2-3000 ευρώ μηνιαίως 2-4 συνέταιροι ιδιοκτήτες του internet cafe. Και αυτό έχει γίνει πλέον σπάνια περίπτωση, απλά το αναφέρω για να μη φανώ υπερβολικός. Ένα πολύ μικρό κομμάτι καταστημάτων με μονοπώλια που προέκυψαν από τύχη σε κάποιες περιοχές, κυρίως επαρχία που, ίσως να έχουν μεγαλύτερα κέρδη αλλά μιλάμε για κάτω από το 5% των καταστημάτων.

    5) Τι μπορείτε να ζητήσετε επιπλέον από τα internet cafe
    Τίποτα. Κυριολεκτικά, απολύτως τίποτα. Το παραμικρό από όσα γράφετε, αν ισχύει για τα internet cafe, τα κλείνει μέσα σε μία μέρα. Τόσο η επιπλέον 3η και 4η φορολόγηση με σήματα, όσο και ο περιορισμός στον αριθμό των Η/Υ είναι σίγουρη και άμεση καταστροφή. Επίσης ο διαχωρισμός που απαγορεύει απλή ‘καφετέρια’ μαζί με παροχές υπηρεσιών διαδικτύου κλείνει αυτομάτως το 1/3 περίπου των καταστημάτων.
    Ένα κατάστημα που λειτουργεί με 60 υπολογιστές, αν περιοριστεί στους 30 θα έχει ξαφνικά μισό τζίρο, με ίδιο ενοίκιο, ίδια ποσά για μισθοδοσία, ΙΚΑ, γραμμή, και αμυδρά μικρότερη ΔΕΗ (η κύρια κατανάλωση είναι τα κλιματιστικά που θα παραμείνουν ίδια). Είναι απόλυτη καταστροφή χωρίς λόγο, λογική και αιτία.

    6)Άμεσο αποτέλεσμα εφαρμογής του νόμου στα internet cafe.
    Κλείσιμο 700-800 καταστημάτων και δημιουργία τουλάχιστον 5000 ανέργων. Ακόμη και εφαρμογή μίας μικρής φορολόγησης, π.χ. 100ε/Η/Υ ετησίως, θα οδηγήσει στο κλείσιμο το 80% περίπου των καταστημάτων και θα ζήσουν οι μεγάλες αλυσίδες.

    7) Συσχετισμοί με άλλους κλάδους:

    α) Καταστήματα όπως ΠΛΑΙΣΙΟ, Multirama κλπ, αλλά και μικρότεροι έμποροι ίδιων προϊόντων λειτουργούν σε σημαντικό βαθμό με τα internet cafe.
    β) Τεχνικοί δικτύων, υπολογιστών, εξωτερικοί συνεργάτες πληροφορικής, έχουν βρει εφαρμογή των σπουδών τους στα internet cafe.
    γ) Έμποροι μηχανημάτων αυτόματης πώλησης τροφίμων/αναψυκτικών.
    δ) Εταιρίες παροχής γραμμών internet που σχεδόν αποκλειστικά ζούνε από τα internet cafe.
    ε) 700-800 ανοίκιαστα ακίνητα αρκετών τ.μ. με σημαντικά υψηλές τιμές που σε αυτή τη περίοδο θα παραμείνουν αναξιοποίητα, άρα και άλλοι τόσοι ιδιοκτήτες με χαμένα έσοδα.

    8) Τι είναι εφαρμόσιμο από τα μέτρα του νόμου:
    Κανείς δεν αντιτίθεται (όπως φαίνεται και στα σχόλια) σε λογικούς ελέγχους, τόσο φορολογικούς, όσο και προστασίας ανηλίκων. Να υπάρξει κατηγοριοποίηση παιχνιδιών αρκεί να γίνει συνετά, σε Ευρωπαϊκά και όχι Κινέζικα πρότυπα. Να υπάρξει λογισμικό που ελέγχει έσοδα, αρκεί όπως ειπώθηκε να μην παρενοχλεί τη λειτουργία του δικτύου.

    Κύριοι αυτά, ελπίζω να μην χάνω χρόνο από τη ζωή μου χωρίς λόγο, ελπίζω να μη καταστραφώ εγώ και η οικογένεια μου από το νομοσχέδιο σας, και αν θεωρείτε πως δεν ξέρω τι λέω, έχετε το email μου, επικοινωνήστε μαζί μου.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 22:08 | Ένας Έλληνας

    Καλά βρε ξεφτιλισμένοι, πιονάκια μεγάλων συμφερόντων η δική σας η κυβέρνηση το 2002 απαγόρεψε τα ψυχαγωγικά παιχνίδια επειδή μετατρέπονται σε τυχερά και αδυνατούσε να τα ελέγχει γιατί όλοι τα παίρνανε.

    Και φτιάχνετε ένα νομοσχέδιο μετά από δέκα χρόνια μόνο για τα τυχερά και αυτά μόνο για λίγους και εκλεκτούς . Αγνοώντας τελείως τους ανθρώπους που τόσα χρόνια παιδεύονται άδικα με αυτήν την γελοία απαγόρευση, που έχουν αθωωθεί από τα ανώτατα δικαστήρια και δεν έχουν βρει τι δίκιο τους.
    Άλλοι έχουν μπει στην παρανομία γιατί δεν ξέρουν άλλη δουλεία να κάνουν.
    Και τι κάνετε για μια ακόμη φορά τους αφήνετε στην παρανομία αδιαφορώντας για αυτούς που δεν έχουν τα λεφτά να μπουν στο κόλπο. Ντροπή σας.
    Η δώστε τα σε πολλούς ελεγχόμενα η καταργήστε τελείως το τζόγο στην Ελλάδα αν θέλετε να προστατέψετε το κοινό. Μην τα δίνετε όμως σε λίγους που θα πάρουν τα λεφτά και θα τα πάνε σε άλλο κράτος και λίγο θα ενδιαφερθούν για την Ελλάδα.

    Ένας Έλληνας.

  • Πολλά και διάφορα τα επιχειρήματα υπέρ της ΟΠΑΠ ΑΕ που συνοδεύονται και από πατριωτικές κορώνες με πρόσχημα τα συμφέροντα του δημοσίου. Πράγματι το κράτος κατέχει το 34% της ΟΠΑΠ με ετήσιο μέρισμα γύρω στα 220 εκατ. ευρώ. Αυτό το μέρισμα το κράτος το έχει εισπράξει και με την παρουσία του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια. Επομένως δεν τίθεται σε κίνδυνο αυτό το μέρισμα αφού μόλις το 40% των εσόδων του ΟΠΑΠ προέρχεται από το στοίχημα και από τη νέα χρονιά με τα monitors games το ποσοστό του στοιχήματος στα έσοδα της ΟΠΑΠ ΑΕ θα πέσει στο 30%. Αυτή η εξέλιξη θα δίνει στο δημόσιο ετησίως μέσα από το μέρισμα ποσό 65 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Οι τζίροι στο διαδίκτυο υπολογίζονται στα 4 δις ευρώ.Μια ανεκτή φορολόγηση ύψους 3% τους τζίρους θα δώσει στο κράτος ετήσια έσοδα ύψους 120 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα είναι διπλάσιο από το ποσό που παίρνει ετησίως το ελληνικό δημόσιο από τον ΟΠΑΠ από τους τζίρους του Πάμε Στοίχημα. Αρα από που προκύπτει ζημιά στα δημόσια έσοδα όπως γράφουν τα διάφορα δημοσιεύματα και οι φιλομονοπωλιακές δυνάμεις; Μήπως θα σταματήσουν οι πελάτες του Πάμε Στοίχημα, και γιατί δεν το κάνουν και σήμερα η γιατί δεν συνέβη αυτό και πέρσι η πρόπερσι που υπήρχε το διαδίκτυο;

    Μάλλον έχουμε να κάνουμε με το αντίθετο. Δεν πρέπει να ελεγχθεί η κυβέρνηση που θέλει να πάρει έσοδα από το διαδίκτυο μέσα από τη ρύθμιση. Πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που τόσα χρόνια δεν φορολόγησαν το διαδίκτυο προκαλώντας απώλειες στο δημόσιο ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Και οι οποίοι παράλληλα κάνουν και ένα ολέθριο λάθος που δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο η όχι. Έχει ακουστεί έντονα ότι επίκειται η πώληση ποσοστού σε ιδιώτες ύψους 15 ως και 20%. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα του ΟΠΑΠ θα αφορούν κατά 80% ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια. Επομένως αυτοί που επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον μέσα από την υπεράσπιση του μονοπωλίου γνωρίζουν ότι αυτό το μονοπώλιο θα ανήκει στο μέλλον σε ιδιώτες και δουλεύουν στην ουσία για αυτούς και όχι για το δημόσιο συμφέρον όταν λένε στο κράτος να βγάλει στην παρανομία το διαδίκτυο και να δώσει όλα τα προνόμια στον ΟΠΑΠ.

    Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει επιτακτικά την απόκτηση εσόδων από το διαδίκτυο. Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει επιτακτικά ρύθμιση της αγοράς και τον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει επιτακτικά να έχει ελευθερία επιλογής ο πολίτης σε νόμιμες δραστηριότητες. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι το στοίχημα ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα ναρκωτικά , αλλά τότε γιατί πωλείται από τα 5000 πρακτορεία;Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει να νομιμοποιηθεί η αγορά του διαδικτύου για να ενισχυθούν η επιχειρηματικότητα, η επίσημη απασχόληση, και η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

    Με βρίσκει κάθετα αντίθετο το 6% που θέλει να βάλει το κράτος στους τζίρους επειδή δεν είναι ρεαλιστικό με βάση την αγορά. Η διεθνής εμπειρία έχει διδάξει ότι η αγορά μπορεί να αντέξει ένα 3% που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα προστατεύσει και τα συμφέροντα του κράτους αφού δεν θα επηρεάσει έντονα τους σημερινούς τζίρους. Όσο για τη φορολογία κερδών στους παίκτες αυτή πρέπει να είναι πραγματική φορολογία κερδών και όχι επιπλέον χαράτσι.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 20:34 | Αλεχανδρος Σ

    Δεν ειναι λογικο να προσπαθειτε να περασετε ενα νομοσχεδιο το οποιο βοηθαει τον τζογο. Το γνωριζουμε οτι ο παρανομος τζογος μπορει να αποφερει ενα ποσο της ταξεως του 1δισ εευρω το χρονο , αλλα τα Ιντερνετ Καφε με την ψυχαγωγικη εννοια δεν εχουνε καμια απολυτωσ σχεση με τον παρανομο τζογο (φρουτακια).

    Γνωριζετε οπως και εμεις, οτι αλλος ειναι ο κλαδος του παρανομου τζογου (γνωστα και ως φρουτακια) και αλλος ο κλαδος των Ιντερνετ Καφε.

    Δεν γινετε εμεις που εχουμε παρει δανεια γιανα κανουμε μια επιχειρηση ( Ιντερνετ Καφε ) να μας αναγκαζετε να πληρωσουμε 50.000 για μια αδεια με σκοπο να βγαζουμε ενα κερδος της ταξεως των 1.000 και στον αλλο κλαδο των φρουτακίων να βαζετε το ιδιο ποσο , αλλα αυτοι να εχουνε κερδος της ταξεως των 100.000.

    Αν θελετε να παρετε τους φορους απο τα φορυτακια μπορειτε καλιστα να τα διαφοροποιησετε και να βγαλετε απο αυτο το νομοσχεδιο αυτα τα εξωφρενικα ποσα.

    Απο τα Ιντερνετ καφε εξυπηρετουντε (ταμειες, τεχνικοι ,managers, σερβιτορες, Εταιρειες παροχης υπηρεσιων Γραμμης Ιντερνετ , Εταιρειες που παρεχουν τεχνικη υποστηριξεις). Με αυτο σας τον τροπο θα εξαλειψετε ενα ολοκληρο κλαδο με με τουλαχιστον 30.000 ΝΟΜΙΜΟΥΣ εργαζομενους σε ολοκληρη την Ελλαδα.

    ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΔΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 18:09 | πρωην τεχνικος τεχνικων/τυχερων παιχνιδιων

    ΛΑΘΟΣ ΕΠΠΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΝΟ.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 18:25 | PANTHER

    TO ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ AVATAR H ALIEN ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ HELLAS O ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ…ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΟΝΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ…Α Λ Α Λ Ο Υ Μ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΟΥΤΣΑ……….

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 17:38 | Γιώργος Τ.

    Το θεατρο του παραλογου σε ολο του το μεγαλειο!
    Καταρχας, δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει ολα τα
    μηχανηματα να μπαινουν στο ιδιο «τσουβαλι»!
    Τα PCs για Internet, τα PCs για παιχνιδια, τα φλιμπερακια,
    τα Video Games (τα ηλεκτρονικα δηλαδη) και τα «φρουτακια»
    ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πραγματα που απευθυνονται σε
    διαφορετικο κοσμο! Για ποιο λογο ενας νομος που θα νομιμοποιει
    τα «φρουτακια» και το διαδικτυακο στοιχημα θα πρεπει να
    ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στα Internet Cafe που προσφερουν ΜΟΝΟ υπηρεσιες
    Internet χωρις την παραμικρη αναμειξη σε καθε τυπο «τζογου»
    να μειωσουν τα PC τους σε 30? Ακριβα ειδικα σηματα σε καθε
    υπολογιστη και εγγυηση υψους 50000 ευρω??? Μα καλα, ειμαστε
    σοβαροι? Που θα βρεθουν αυτα τα λεφτα σε περιοδο κρισης?
    «ΛΟΥΚΕΤΟ» θα μπει σε ολες αυτες τις επιχειρησεις και ΧΙΛΙΑΔΕΣ
    ατομα που εργαζονται σε αυτες θα μεινουν ΑΝΕΡΓΟΙ!
    Γιατι να στερησουμε την γνωση, την επικοινωνια, την επαφη
    με την τεχνολογια και ολα τα αλλα οφελη που προσφερει το
    Internet απο τον φοιτητη, τον φανταρο, τον τουριστα και
    ολο τον υπολοιπο κοσμο??? Τοσο τριτοκοσμικοι θελουμε
    να γινουμε???
    Τωρα οσο για τα «φρουτακια» και το διαδικτυακο στοιχημα,
    προσωπικα ειμαι υπερ της νομιμοποιησης τους ωστε να σπασει
    το υπαρχον μονοπωλιο και να ανοιξει η αγορα ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
    να μην γινει εις βαρους ΑΛΛΩΝ ΤΥΠΟΥ επιχειρησεων
    (πχ. Internet Cafe). Βλεπω βεβαια και απο τα σχολια εδω
    οτι ατομα που σχετιζονται με τα Casino και τον ΟΠΑΠ
    αντιδρουν και θελουν ολη τη «πιτα» δικη τους.
    Εσεις θα επιβιωσετε…καλο ειναι να μπορεσουν και αλλοι…
    Τελος, οσο για τους απλους πολιτες που δεν επιθυμουν να
    βλεπουν μαγαζια με «φρουτακια» στη γειτονια τους, ΚΑΝΕΝΑΣ
    δεν σας βαζει το μαχαιρι στο λαιμο για να παιξετε! Υπαρχει
    ομως και κοσμος (ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ) που το βλεπει σαν ενα
    ειδος διασκεδασης παιζοντας μικροποσα 5 φορες το χρονο!
    Ο καθενας κανει τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ! Δημοκρατια εχουμε
    ΟΧΙ ΧΟΥΝΤΑ…

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 16:01 | Θ.Τ

    Είμαι ιδιοκτήτης internet cafe και έχω πάρει δάνειο για να φτιάξω το κατάστημα μου.
    Οι νομοθέτες του παρόντος σχεδίου νόμου γνωρίζουν τι είναι ένα πραγματικό κατάστημα internet cafe;

    Είναι καταστήματα όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας επικοινωνούν, ψυχαγωγούνται.

    Είναι φοιτητές, φαντάροι, μαθητές τουρίστες που ενημερώνονται
    χρησιμοποιώντας απλούς Η/Υ,ολοκλήρωση εργασιών και εκτύπωση.Σερβίρουμε καφέ, τοστ, αναψυκτικά,πρόσβαση στο Διαδίκτυο (mail Facebook,blogs,Gmail, Twitter, ψυχαγωγία και ενημέρωση μέσω web site γνωστών περιοδικών και εφημερίδων) με χρεώσεις της τάξεως του 1 – 1,50 ευρώ την ώρα.

    Γνωρίζουν ποια είναι τα κέρδη των καθαρών ιντερνέτ καφέ;
    Τα internet cafe λειτουργούν με πολλά έξοδα,με συνεχείς αναβαθμίσεις,αυξημένο ρεύμα,ενοίκιο,ΦΠΑ,ΤΕΒΕ,internet δικτύου, ΟΤΕ,ΑΕΠΙ κτλ,
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ?
    Εγγύηση 50.000 ευρώ γιατί;
    Ποιος όμως είναι ο λόγος της εγγυητικής επιστολής για την αδειοδότηση του κάθε καταστήματος; Εφόσον τα καταστήματα διαθέτουν ταμειακές μηχανές,ποιος είναι ο λόγος της επιβολής επιπλέον ετήσιου τέλους ανά Η/Υ;
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΠΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ!
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ?
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ!
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ INTERNET CAFE.
    Ευχαριστώ

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 14:41 | tsaganakis kallinikos

    stin hmerida puo egine meta thn proth diavouleusi o kyrios xristodoylakis mas eipe oti exei kai aytos mikro paidi kathsixazontas mas oti ta paidika den exoun sxesi kamia me to nomosxedio tora loipon ti alaxe::::::::

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 14:30 | p.s.

    Ελεος πια κυριοι..τα παιδικα παιχνιδια τι σχεση εχουν με τα κερδοφορα παιχνιδια; Διαχωριστε τα και αφηστε τα εκτος…Τι θελετε;Να γινουν τα παιδια σας φυτα;να ειναι κλεισμενα σε ενα σπιτι;να μην ξερουν τι σημαινει η λεξη ψυχαγωγω;επιπλεον τα δικα μας παιδια θελετε να πεινασουν;Ετσι θα σωσετε την Ελλαδα?Τα χρηματα που βγαζουμε ειναι ελαχιστα!Τα θελετε και αυτα;Επιτελους φορολογιτε υψηλα τον κοσμακι που ουτε να φαει δεν εχει..και εσεις οι ιδιοι ουτε καν ανοιξατε τις πορτοφολαρες σας να βοηθισετε την Ελλαδιτσα..μονο να τρωτε απο μας τους «μικρους»..Και αμφιβαλω πολυ αν ολοι αυτοι οι φοροι στην τελικη ειναι για την Ελλαδα κ οχι για το ιδιο σας το πορτοφολι..<>(Γ.Σουρης)

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 10:28 | Νίκος Παπαδάκης

    Πολύ εκνευριστική η στάση των φίλων μας της αριστεράς που συμμετέχουν στη συζήτηση. Λόγω ιδεολογίας, νεο-μπαϊμπλ-μπελτισμού θέλουν να απαγορέψουν τα πάντα αλλά και να χτυπήσουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό κάτω από τη ζώνη με τη λογική «έχουμε πιπέρι, βάζουμε και στα λάχανα».
    Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νομοσχέδιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ και για λόγους επικοινωνιακούς το λένε νομοσχέδιο ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ. Αυτού του είδους τα επικοινωνιακά-δημοσιογραφίστικα τρικ εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου βέβαια, αλλά περί αυτού πρόκειται.
    Ξέρετε τι ισχύει σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, για το στοίχημα ; Θα εκπλήξω μερικούς αλλά ισχύει το εξής:

    Ισχύει ότι αν πάω με την πιστωτική μου κάρτα σε ένα public terminal όπως του αεροδρομίου, μπορώ να παίξω ότι θέλω. Ας κοιτάει πίσω από την πλάτη μου η μισή αστυνομική δύναμη που σταθμεύει εκεί. Υποπίπτω δε σε παράβαση μόνο αν δεχτώ χρήματα ή παραγγελία από τρίτο πρόσωπο.

    Το νομοσχέδιο επιβάλει όρους στη διεξαγωγή των στοιχημάτων, με στόχο να εξασφαλίσει έσοδα για το Ελληνικό κράτος.
    Είναι λοιπόν, πρέπει να καταλάβουν όλοι, ορθό και λογικό σαν σύλληψη άλλο αν ενδεχομένως πάσχει σε ένα ή περισσότερα εδάφια.

    Το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, στα άλογα κλπ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα παράθυρο στην ελπίδα για τον απλό πολίτη, όταν ασκεί αυτό το δικαίωμα του με την απαραίτητη προσοχή.
    Γιατί να του το κόψουμε ;
    Να υπάρχουν παράθυρα μόνο προς τον πόνο και τη δυστυχία ;

    Είναι πολλά που λένε τα άρθρα εδώ μέσα και το καθένα αξίζει μελέτης. Αλλά γενικά η κοινωνία δεν το βλέπει το πράγμα με συμπάθεια:

    – Οι «teetotallers» για τους λόγους που εξήγησα πάνω πάνω.
    – Οι ουδέτεροι γιατί ότι κάνει σήμερα η κυβέρνηση φέρει το «στίγμα» του ΔΝΤ.
    – Οι παίκτες γιατί αδικούνται.
    – Οι επαγγελματίες πράκτορες-αθλητικογράφοι και άλλοι γιατί κι αυτοί αδικούνται και βλέπουν να έρχεται ύφεση.

    Εμείς που ασχολούμαστε με τα τυχερά παιχνίδια λέμε:

    – ΝΑΙ στη συμμετοχή του κράτους μέσα στα όρια της λογικής
    – NAI στην προστασία των ανηλίκων + παιδεία που θα συμβάλλει σ’ αυτό
    – ΟΧΙ στην τιμωρία μας

    Δεν μπορεί να λέγεται ότι οι παραδοσιακοί «εθνικόφρονες» πελάτες των κρατικών στοιχηματικών εταιρειών θα ξεζουμιστούν και ότι η μεγαλύτερη κατραπακιά θα πέσει σ’ αυτούς και η δεύτερη κατραπακιά στους ξένους !
    Ζητάμε κάτι καλύτερο για την εγχώρια αγορά και σταθερό οικονομικό περιβάλλον και ταυτόχρονα τα ρυθμιστικά μέτρα για την εισαγόμενη αγορά.
    Άλλωστε η χασούρα μας φορολογείται, είναι πάγιος νόμος. Ούτε καν υπαίθριοι πωλητές βιβλίων της οδού Πανεπιστημίου δεν είμαστε για να πει κανείς ότι έχουμε κάποια επιβεβαιωμένα κέρδη !

    Αν δεν δουλέψει το σύστημα έτσι αλλά δουλέψει διαφορετικά, τότε θα επέλθει λαϊκή δυσφορία, τάσεις ανυπακοής αλλά και μεγάλη ύφεση.
    Η στατιστική των τελευταίων ετών το δείχνει αυτό καθαρά.

    Νίκος Παπαδάκης, Γ.Γ. ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ. (ιστότοπος σωματείου http://www.panefil.com)

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 09:21 | steve

    αυτο ειναι το κρατος που φανταζομαστε-φανταζεστε??
    ενα απεραντο κρατος καζινο..ελεος…τα παιδια του κοσμακη ακομα και τα δικα σας δεν τα σκεφτεστε??
    θελετε να δωσετε μηχανακια παντου…δωστε ακομα και στα κυλικεια σχολειων..ακομα και στο σχολειο που πανε τα παιδια σας…
    ο κοσμος ειναι πιεσμενος τα τελευταια χρνια…και τωρα εσεις του δινετε ακομα μια να φτασει στο τελος…
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..
    ο υγιεις τζογος ειναι καλος..
    ο σκληρος ειναι αρρωστια και φερνει (τσουναμι στην κοινωνια)
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ??

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 04:31 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ? Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΛΗΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΦΟΡΩΝ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ Η/Υ.

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ? ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΕΔΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙ.

    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΩ ΚΑΘΕ ΑΠΑΝΤΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 03:59 | Γιώργος

    Μάλλον οι «υπέυθυνοι» μας νομοθέτες έχουν μπερδευτεί από τα πολλά γιωτ, βίλες και άλλα σχετικά της καθημερινότητας τους. Μάλλον τα 1000/Η/Υ ή 50,000 για άδεια τους φαίνονται ένα ευτελές αστείο μικροποσό,τα ψιλά που κουβαλάνε στην τσέπη τους. Αυτή τη στιγμή ανενημέρωτοι νομοθέτες 5.000 να ζητήσετε όχι 50 τα μισά καταστήματα (εκτός τζόγου) θα κλείσουν. Ποιος μελέτησε το θέμα? Ρεζίλι θα γίνετε, αν σας νοιάζει.

    Τόσα βγάζουν τα πιο επιτυχημένα ΝΕΤΚΑΦΕ κάθε χρόνο. Άντε ένα 5-10% να βγάζει λίγο περισσότερα, είναι όμως και το 50% που βγάζει τα έξοδα του και κρατιέται μήπως και έρθουν καλύτερες μέρες.
    Μη μπερδέυεστε με όσα σας λένε οι μέγα σύμβουλοι που είναι βουτηγμένοι στα καζίνο για τζίρους εκατομυρίων. Υπάρχουν και τα ΝΕΤΚΑΦΕ της νεολαίας και του μικρού επιχειρηματία.

    Τί είναι αυτά που λέτε ? Φορολόγηση για τον αέρα που αναπνέει κανείς στον χώρο ξεχάσατε. Θα κλάψουν οικογένειες, σταματήστε πια τη σφαγή των ελλήνων.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 02:35 | Nikos Serdaris

    Εάν κάτι μου κάνει πραγματικά εντύπωση είναι η απελπισμένη προσπάθεια πολλών νέων που προσπαθούνε πραγματικά να προσδιορίσουν την εργασία τους, διότι όλοι και προπάντων οι νομοθέτες τους κατατάσσουν όλους στην ίδια κατηγορία – του τζόγου
    ‘Είμαι ιδιοκτήτης καταστήματος internet cafe(όχι τζόγο)’
    Που ζούμε; Σήμερα τα ίδια με χθες? Δεν πρέπει να αλλάξει κάτι; Να μην είναι όλοι εξ αρχής ορισμένοι και καταδικασμένοι; Χρειάζονται παρενθέσεις () για να περιγράψει κάποιος αυτό που κάνει. Είναι όλοι ίδιοι σ’ αυτή την χώρα; Ίδιοι σαν και σας:

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 01:06 | ΣΑΡΟΓΚΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΛΕΞΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΩΣ ΑΚΑΤΩΡΘΩΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΝΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ Η ΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΛΟΚΕΡΙΝΟ Η ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ Η ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ 40 -50 ΗΜΕΡΕΣ .ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ Η ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ Η ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 21:46 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

    ΛΑΘΟΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-ΚΑΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ.

    ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ.
    ΜΗ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 21:49 | Νίκος Παπαδάκης

    Φορολογείστε αλλά μην τιμωρείτε τους ίδιους σας τους πελάτες !
    Δώστε κάτι καλύτερο στην Ελληνική αγορά και βάλτε την εισαγόμενη αγορά σε τάξη. Αυτό είναι το σωστό.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 20:14 | Μάριος Πουρδαλας

    Περιμέναμε δέκα ολόκληρα χρόνια για να βγεί επιτέλους αυτός ο νόμος που θα καταργούσε τον περίφημο 3037. Τελικά ο νόμος βγήκε και είναι απαγοητευτικός. Ήξερα πως οι υπουργοί μας είναι ανίδεοι σε τέτοια θέματα αλλά δεν περίμενα και τόση ασχετοσύνη, αλλά θα μου πείς τι περίμενες αφού όλοι είναι μεσάνυχτα με την τεχνολογία. Ξέχασα!!! μόνο κινητά iphone ξέρετε να αγοράζετε με τα λεφτάκια μας και να χρησιμοποιείτε. Αφού κατάφερατε μετά απο τόσα χρόνια να βγάλετε ενα νόμο τόσο άκυρο με το αντικείμενο, γιατί δεν ζητάτε ένα έτοιμο νομοσχέδιο απο τους «Ευρωπαίους»? Ούτως η άλλος αυτό θα το στείλουμε και θα μας το στείλουν πάλι πίσω!

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 19:52 | ΤΑΣΙΑ

    Λέτε ότι χάνουμε 35.000 χιλιάδες ευρώ την ημέρα, γιατί δεν έχουμε αφήσει τα φρουτακια να μπουν στην γειτονία μας , δίπλα το σπίτι μας ,αλλά δεν σκέπτεστε ότι 1)θα μπει η δυστυχία στα σπίτια μας 2)θα αυξηθεί η εγκληματικότητα 3)θα διαλυθούν οικογένειες 4)θα μείνουν δίχως σπίτι πολλοί άνθρωποι, αφού θα έχουν εθιστεί στον τζόγο, και για να παίξουν θα πωλούν τα πάντα .Αλλά λέτε ότι θα έχετε και πολλά έσοδα, εγώ νομίζω το αντίθετο, γιατί θα πληρώνετε τα διπλά από ότι θα εισπράττετε επειδή θα πρέπει να ξοδεύετε τα διπλάσια χρήματα, για καταστολή της εγκληματικότητας.Και μην μου πείτε ότι κάποιος εθισμένος, ο οποίος δεν θα έχει να παίξει, δεν θα μπουκάρει στο σπίτι, της ανήμπορης γριούλας, και στα μοναχικά άτομα, για να τους πάρει έστω και ένα ευρώ
    Εάν θέλετε την δυστυχία στην κοινωνία μας ψηφίστε αυτόν τον νόμο, ενώ εάν θέλετε την συνείδηση σας ήσυχη αποσύρατε άμεσα αυτό το (έκτρωμα νόμο) και να συνεχίσετε να πληρώνετε το πρόστιμο που θα είναι μηδαμινό από το κέρδος που θα έχει η ηρεμία της κοινωνίας .

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 18:52 | Μάκης

    Μακάρι να τα διαβάζει κάποιος αυτά όλα που γράφονται εδώ μέσα και να μην σπαταλάει όλος ο κοσμάκης τζάμπα την ώρα του. Είμαι ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ εδώ και κάμποσα χρόνια, ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με τον περίφημο νόμο 3037, ένα σωρό αυτόφωρα, διοικητικά πρόστιμα, πεταμένα ένα σωρό λεφτά σε παραστάσεις δικηγόρων αφού ο νόμος ήταν αντισυνταγματικός και έρχεστε πάλι και μας λέτε το ίδιο πράγμα. Έχετε αναλογιστεί πόσα μαγαζιά συντηρεί ενα ίντερνετ καφέ κάθε μήνα? Αναφέρομαι σε αλυσίδες καταστημάτων ΠΛΑΙΣΙΟ, MULTIRAMA, ESHOP κλπ. που συντηρούνται απο μάς και πραγματικά πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να διαμαρτυρηθούν γιατί αν δεν πάρει το ιντερνετ καφέ οθόνες πληκτρολόγια, χειριστήρια, μελανάκια και οτιδήποτε άλλο, τότε με τον νόμο που πάτε να ψηφίσετε πάλι θα νιώσουν και αυτές οι εταιρίες την οικονομική κρίση στο πετσί τους. Γί αυτό κάνω έκληση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή ή σε οποιονδήποτε άλλον που θα διαβάσει αυτό εδώ να σκεφτεί πολύ καλά τη σοβαρό πρόβλημα πάει να δημιουργηθεί με τον μη σωστό διαχωρισμό κατηγοριών και ορισμών.
    Ναι στον έλεγχο και στην πιστοποίηση, άλλα οχι διπλή φορολογία.
    Εξάλλου λειτουργούμε ΝΟΜΙΜΑ τόσα χρόνια και προσφέρουμε και κοινωνικό έργο.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 17:27 | ΡΕΝΤΕΤΖΗΣ ΕΥΡΥΣΘΕΝΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΙΔΟΥΣ ΤΖΟΓΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ??
    ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ,ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ.-

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 16:54 | Ειρηνη

    Γιατί βγάζετε κάτι προαποφασισμένο; Αφού έχετε αποφασίσει ποιοι θα τα πάρουν πόσα θα πάρουν και πότε θα τα πάρουν. Κανένας δεν θέλει να δει πάλι μαγαζιά με φρουτάκια να ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνία και αυτό το ξέρετε πολύ καλά. Απλά κάνετε μια δημόσια διαβούλευση για να παρουσιάσετε το δημοκρατικό σας πρόσωπο και βάζετε και τα ουφακια στο νόμο για να δικαιολογείτε και το πρόστιμο ενώ η ουσία είναι τα βιντεολοτο. Πολλά τα λεφτά και πλούσιοι οι γαμπροί.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 16:33 | Kostas

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΜΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΜΕΝ ΑΛΛΙΩΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΤΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΤΕΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ? ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ? ΑΠΟ ΤΑ VIDEO GAMES ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ? ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΑΓΝΟΙΑ Η Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

    ΟΥΤΕ 100 ΕΥΡΩ/PC ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΤΚΑΦΕ ΜΕ ΕΞΟΔΑ 9000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΖΙΡΟ ΑΠΟ 8 ΜΕΧΡΙ 12 ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ? ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΖΟΓΟΣ. ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
    1 ΕΥΡΩ Η ΩΡΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ. ΙΣΑ ΙΣΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.

    ΤΙ 30 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΣΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ? ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΡΙΟ 3 (ΤΡΙΩΝ) ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΧΩΡΟΣ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ 50 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΘΑΤΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ?

    ΔΙΑΧΩΡΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΝΕΤΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (ΚΑΖΙΝΟ, ΚΟΚΑΛΗ) ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ 1 ΣΤΟΥΣ 100 ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΟΚΕΡ ONLINE ? (ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΗ ΣΑΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ, ΠΑΛΙ 1 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΝΕΙ).
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.

    ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙς ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 15:26 | Παπαδακης Δημητριος

    Δεν πρέπει να υπάρχουν στο ίδιο νομοσχέδιο ψυχαγωγικά και τυχερά παιχνίδια.

    Καλός ο διαχωρισμός σε κατηγορίες για τα ψυχαγωγικά καλές και οι πιστοποιήσεις. Προσωπικά είμαι ανοικτός σε κάθε έλεγχο εφόσον δεν χρειαστεί να πληρώνω για σήματα για πιστοποιήσεις και για άδειες από την στιγμή που αν αναγκαστώ να το κάνω θα σταματήσω την δραστηριότητα μου.

    θέλουμε πιστοποίηση και διαφάνεια; Ωραία ελάτε να ελέγξετε και να πιστοποίηση. Και για να το κάνετε αυτό πάρτε από το ΦΠΑ που πληρώνουμε όλοι εμείς που έχουμε τέτοια καταστήματα.

    Δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον φορολογίας σε μορφή αυτοκόλλητου και πιστοποίησης!

    Ιδιοκτήτης Η/Υ – Ψυχαγωγικών Μηχανικών – Ψυχαγωγικών Ηλεκτρονικών – Αυτόματων πωλητών

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 15:44 | Ιωαννης Μαθιουδακης

    ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΟΔΙΑΖΕΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΧΙ ΟΜΩς ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ Η ΟΘΟΝΕς ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩς ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΑ.ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑς ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΝΩ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟς ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΠΑΙΝΩΝΤΑς ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΕΞΙΣΩΝΩΝΤΑς ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΑΙΖΩΝΤΑς ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ?ΗΔΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ αλλο κοσμος μενει χωρις δουλεια ερχεται τωρα ο νομος αυτος και βαζει ταφοπλακα σε ολο τον κλαδο κυριολεκτικα.οι μονοι που θα μεινουν να εχουν τετοια μαγαζια ειναι οι πολυεθνικες και τα mall αφηνωντας εκτος τα μικρα μαγαζια και την επαρχια καθως οσα μαγαζια υπηραν η θελησαν καπιοι να ανοιξουν μια τετοια επιχειρηση τωρα θα πρεπει να αναθεωρησουν σοβαρα τις σκεψεις τους.δυσστυχως βρεθηκε πατημα με τον νομο και ολα γινονται πλεον ανω κατω.
    ας σκεφτουν οι υπευθυνοι τι τσουναμι καταστροφης ερχεται σε πολους επαγγελματιες ενω υπαρχει ηδη προβλημα και πρεπει εμεις να ειμαστε ενταξει στις υποχρεωσεις μας (φπα-ικα-τεβε-εξοδα λειτουργειας.)
    επιτελους υπαρχει καποιος σχετικος απο τους συμετεχοντες στην υπογραφη νομο και να βαλει φρενο σε καποιες καταστροφικες διαταξεις?
    υπαρχει καποιος επιτελους που θα κοιταξει τον μικρο επαγγελματια που προσπαθει να επιβιωσει?θα καταλαβει επιτελους καποιος οτι ολα τα παιχνιδια δεν ειναι τυχερα?οτι ολα στην ζωη και την εργασια δεν ειναι αφαιμαξη χρηματων και επιβολη φορων?ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ?

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 15:27 | ΧΑΡΔΑΚΗΣ. Ι.

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    1)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ(ΧΩΡΙΑ) ΜΕ 500-1500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΚΑΦΕ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ,ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ Ή ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΑΤΗ.

    2)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ,ΣΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΟΤΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΖΟΓΟ-ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΖΟΓΟ-ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 14:42 | Ψωμιάσης Βασίλειος

    Μετά από τόσα χρόνια αναμονής ενός νομοθετικού πλαισίου που θα καθορίζει όλες τις νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας της αγοράς παιγνίων στην χώρα μας διαπιστώνουμε ότι τα πραγματικά internet cafe αγνοούνται εντελώς και αντιμετωπίζονται ως σημεία παράνομης δραστηριότητας, αμύθητων αφορολόγητων κερδών και διαφθοράς των νέων!

    Γνωρίζει η πολιτεία και οι συντάκτες του παρόντος σχεδίου νόμου τι είναι ένα πραγματικό κατάστημα internet cafe;

    Αντιλαμβάνονται ότι πέρα από τα «φρουτάκια», τον ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τζόγο και τα τεχνικά παιγνιομηχανήματα (βλέπε coin-ops) υπάρχουν και τα πραγματικά internet cafe όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας επικοινωνούν, ψυχαγωγούνται, ενημερώνονται χρησιμοποιώντας απλούς Η/Υ, όπως αυτούς που έχουμε πολλοί στα σπίτια μας και στα σχολεία μας, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στην χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου (για τα οποία τόσο ενδιαφέρονται όλοι οι κυβερνώντες και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδώσουν στους πολίτες της);

    Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να διαπιστώσουν οι ιθύνοντες και οι αρμόδιες αρχές ποια καταστήματα απλά φέρουν την ταμπέλα «internet cafe» για να συγκαλύψουν τις αληθινές δραστηριότητες του τζόγου που λαμβάνουν χώρα πίσω από τα φυμέ τζάμια, τις αδιαφανείς κουρτίνες και τους μπράβους – πορτιέρηδες από εκείνες τις επιχειρήσεις όπου χρονοχρεώνουν την χρήση Η/Υ (με μέσες χρεώσεις της τάξης του 1 euro / ώρα) για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Facebook, Gmail, Twitter, blogs, κτλ) και σε καθαρά ψυχαγωγικά παιχνίδια Η/Υ (όπως αυτά που πωλούνται σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών όπως ΠΛΑΙΣΙΟ, e-shop, MULTIRAMA, Public, MediaMarkt, κ.ά. και αγοράζουμε για να παίζουν τα παιδιά μας στους Η/Υ και τις παιχνιδομηχανές που πολλοί έχουμε στα σπίτια μας);

    Είμαι απόλυτα σύμφωνος στον έλεγχο της πρόσβασης σύμφωνα με την ηλικία. Ήδη αρκετά internet cafe ακολουθούν την ειδική ηλιακή σήμανση που φέρει σχεδόν κάθε παιχνίδι που κυκλοφορεί στην Ευρώπη από τον φορέα Pan European Game Information (http://www.pegi.info). Επίσης συμφωνώ στον περιορισμό της πρόσβασης σε ιστοσελίδες μη κατάλληλου περιεχομένου με όποια κοινώς αποδεκτά κριτήρια τεθούν από τις ειδικές αρμόδιες επιτροπές. Προσοχή σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνω ή ενθαρρύνω την λογοκρισία στο Διαδίκτυο! Ωστόσο ως πατέρας δύο ανήλικων παιδιών πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλουμε να προστατέψουμε τις ευαίσθητα ηλικιακές ομάδες από την έκθεση σε περιεχόμενο ακατάλληλο για αυτές (π.χ. βία, τζόγος, φόβος, κτλ).

    Εννοείται ότι οι επιχειρήσεις internet cafe πρέπει να φορολογούνται επί των κερδών τους όπως κάθε άλλη επιχείρηση στην Ελληνική επικράτεια! Ποιος όμως ο λόγος κατάθεσης εγγυητικής επιστολή 50.000€ για την αδειοδότηση του κάθε καταστήματος; Εγγύηση για τι; Εφόσον τα καταστήματα διαθέτουν ταμειακές μηχανές ή τοποθετηθούν ειδικοί φορολογικοί μηχανισμοί από το κράτος ποιος ο λόγος της επιβολής επιπλέον ετήσιου τέλους ανά Η/Υ; Βάσει ποιου κριτηρίου ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός Η/Υ ορίστηκε σε 30; Ρωτήθηκαν οι επιχειρηματίες αν ένα τέτοιο όριο δημιουργεί θέμα με την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους (ουσιαστικά σε πολλές περιπτώσεις την εξαλείφει); Προφανώς ο νομοθέτης και πάλι συγχέει τα καταστήματα που ασχολούνται με τον τζόγο και καταφέρνουν να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη με τα πραγματικά internet cafe της χρονοχρέωσης του 1 euro / ώρα …

    Απευθύνω έκκληση στον νομοθέτη να λάβει υπόψη του όλα τα παραπάνω και να συμπεριληφθούν κατάλληλα άρθρα και διατάξεις στο τελικό νομοσχέδιο ώστε να μην καταδικασθεί ένας ολόκληρος κλάδος επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα και δίνουν εργασία σε ένα μέρος κυρίως του εργατικού δυναμικού νεαρής ηλικίας της χώρας, σε σίγουρο μαρασμό.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 14:34 | Τσιρπος Ιωαννης

    Ειμαι κατασκευστης αθλητικων τεχνικων παιγνιων τα οποια διεξαγονται δια της μυικης και τεχνικης ικανοτητας του παικτη οπως (ποδοσφαιρακι μπιλιαρδο κα.)τα οποια προτιμουνται απο χιλιαδες επαγγελματιες ανα την επικρατεια οι οπιοι διαθετουν απο πολυ μικρους εως και αρκετα μεγαλους χωρους αναψυχης και υπαιθρια.Τα προιοντα μας οπως και προιοντα συναδελφων κατασκευαστων ειναι πλεον ποιοτικα και καταξιωμενα στο χωρο με ευρυ αγοραστικο κοινο και για την κατασκευη τους χρισημοποιουνται κατα 90% εγχωριες πρωτες υλες πλεον εργατικο δυναμικο.
    Θα ηθελα να επισημανω οτι η μια και μοναδικη κατηγορια του νομου(περι τεχνικων παιγνιων) στην οποια εχουν ενταχθει ολα τα τεχνικα παιχνιδια χωρις εξαιρεσεις με ενιαια φορολογικη αντιμετωπιση θα στειλει την παραγωγικοτητα μας αλλα και την επιβιωση των πελατων και συνεργατων μας τουλαχιστον στην απελπισια εν μεσω ηδη δυσκολων καιρων.
    Πιστευω οτι πρεπει να μελετηθει η κλιμακωτη αντιμετωπιση για τα τεχνικα παιγνια λαμβανοντας υποψιν το υφος και το ειδος του καθε παιγνιου.

    Ευχαριστω.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 14:48 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΟΓΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ?ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΕΣΟΔΑ(ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΔΙΣ)ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΕΙΑ?ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ?ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ,ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ?ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ…ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ…Ο ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΖΟΓΟ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ?ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ…ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ(ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ(ΛΕΩ ΕΓΩ)ΤΟΤΕ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ,ΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ(ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ),ΑΚΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΕΙΣ,ΣΕ ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ…ΑΡΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ(ΟΤΙ ΔΗΛ.ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ)…ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΕΡΙ…ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΟΛΟ,ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΕΣ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚ ΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΡΙΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΗΘΕΝ,ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ(ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ)ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΤΑΝ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙ(ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΧΝΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ).ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΖΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ?ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΒΡΟΥΝ ΚΡΥΨΩΝΕΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ,ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ?ΝΤΡΟΠΗ…ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ…ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΟΔΑ? ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ(ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΣΤΕ),ΩΣΤΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ,ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ(ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ,ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ,ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ(ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ) ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ,ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 5000 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΦΡΕΝΟ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΟΛΛΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ(ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ,ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΥΨΗΛΟΙ ΤΖΙΡΟΙ?) ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ…(ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΤΕ,ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΘΕΜΙΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΟΠΑΠ…Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΠΩΣ?)ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΡΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ(ΕΝΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ)!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ…

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 14:01 | ΑΝΕΣΤΗΣ Δ.

    Είμαι ιδιοκτήτης καταστήματος internet cafe(όχι τζόγο) και προσπαθώ να καταλάβω με ποιά λογική βάζουνε στο ίδιο τσουβάλι τον τζόγο με τα internet cafe ?
    1)Με ποιά λογική ζητάτε από έναν ιδιοκτήτη internet cafe που μπορεί η επιχείρηση του να του κόστισε 40 – 50 χιλιάδες να έχει άλλες 50000 σε μια τράπεζα σκλαβωμένα για 10 χρόνια για να πάρει την εγγυητική ?
    Μήπως θα ζητήσετε από όλες τις επιχειρήσεις και από άλλους κλάδους να σας δώσουν και μια αντίστοιχη εγγυητική και κάνετε την αρχή από τα internet cafe ?
    2)Με ποιά λογική ζητάτε να πληρώνει ετήσιο τέλος και να πληρώνει σήμα κάθε χρόνο από την στιγμή που φορολογείτε κανονικά βάση του τζίρου του που κόβει στην ταμιακή? Αυτό είναι διπλή φορολόγηση .
    3)Με ποιά λογική θέλετε να μειώσετε σε ένα internet cafe τους υπολογιστές που θα έχει σε 30 , τι όφελος θα έχετε από αυτό?
    Όπως ανέφερα είμαι ιδιοκτήτης internet cafe και ανήκω σε εταιρία που έχει υπό την τεχνική της υποστήριξη περίπου 40 καταστήματα (όχι τζόγο) σε συζητήσει μεταξύ των επιχειρηματιών όλοι είμαστε σίγουροι ότι έστω και ένα μέτρο να περάσετε από τα παραπάνω θα κλείσουν όλα μέσα σε μια μέρα.
    Κάποια καταστήματα έχουν πάρει επιδότηση ένα ποσό για να φτιάξουν τα καταστήματα τους πχ ΕΣΠΑ , ΕΟΜΜΕΧ (τρίτεκνοι και πολύτεκνοι),ΟΑΕΔ(μακροχρόνια άνεργοι) κλπ. αυτοί όλοι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα καταστήματα τους και θα πρέπει να επιστρέψουν και τα χρήματα που επιδοτήθηκαν διότι δεν θα υφίσταται επιχείρηση .
    Δηλαδή μιλάμε για μια ολική καταστροφή ενός κλάδου σε μια μέρα διότι θα κλείσουν περισσότερα από 1000 καταστήματα και θα μείνουν άνεργοι περισσότεροι από 5000 άνθρωποι.
    Θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν αποφασίσετε να βάλετε ταφόπλακα σε έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών που πληρώνει (ΦΠΑ ,ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΙΚΑ , ΤΕΒΕ , ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΚΛΠ.).
    Και να μας ξεχωρίσετε επιτέλους από τα καταστήματα ΤΖΟΓΟΥ που αποσκοπούν σε μεγάλα κέρδη ενώ εμείς παλεύουμε καθημερινά για να διατηρήσουμε τα καταστήματα μας και να πάρουμε ένα μεροκάματο.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 12:19 | ΚΩΣΤΑΣ-VRYK

    ΕΙΜΑΙ 21 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ (24ΩΡΟ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΦΡΟΥΤΑ) ΚΟΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ?? ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΑΦΤΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ…ΘΑ ΤΗ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΚΡΗ,ΑΠΛΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ??? ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ DSL ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ (ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ??? ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΤΕ…

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 12:52 | Αποστολος Κοσμιδης

    Ως ενας ακομη μικροεπιχειρηματιας που κινδυνευει απο παραλογες νομοθεσιες εχω χασει τον υπνο μου. Με ειδοποιησαν για την «διαβουλευση» αυτη.

    Εχω 2 καταστηματα ιντερνετ με «μπαρ» για καφεδες μεσα. Αυτο σημαινει καταστηματα οπου νεαροι κυριως ψυχαγογουνται, παιζουν παιχνιδια, ενημερωνονται και σερβιρουμε καφε, τοστ, αναψυκτικα κλπ.
    Θα γινουμε και παλι η μονη χωρα οπου απαγορευονται τα ιντερνετ καφε, θα χαθουν δουλειες και εσοδα απο φπα και ασφαλιστικα ταμεια που τοσο σας καινε, μαγαζι ανοιχτο δεν θα μεινει.

    Μη βαφτισετε τα μαγαζια αυτα εγκληματικα. Τι απιστευτος διαχωρισμος ειναι με τους αμιγεις χωρους, τα μισα ιντερνετ καφε εχουν και καφε. Για αυτο τα λενε ιντερνετ καφε. Η αιτια ειναι για να διαχωριστουν απο τα φρουτακια? Ο καθε περαστικος, το καθε πιτσιρικι και ο καθε αστυνομικος γνωριζει τι ειναι αυτα με κουρτινες, μπραβους και φιμε τζαμια. Αυτος που θελει να παρανομησει θα το κανει. Μη τιμωρειτε τους νομιμους.

    Δεν ειναι πολυπλοκη η λυση. Περαστε την οποια νομοθεσια για τον τζογο και αφηστε τα καταστηματα παροχης υπηρεσιων διαδικτυου επιτελους ησυχα, ειτε με ειτε χωρις «καφετερια» στον χωρο, με τα νομιμα παιχνιδια τους να μη πληρωνουμε και το προστιμο στην Ευρωπη που λετε, και επιβαλετε οτι ελεγχο θελετε να βλεπετε αν θα παιχτει ποτε στοιχημα σε ιντερνετ καφε. Ουτε εγινε ουτε θα γινει, ψευδαισθησεις κηνυγατε.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 11:19 | Marios

    KALA PALI TA IDIA ?? THA KLEISETE TO INTERNET STHN ELLADA GIA TA FROYTAKIA SAS ?
    PALI NA PLHRWNOUME STON SYLLOGO DIKHGOROUS GIA EYRWPH, EISTE ME TA KALA SAS? GIA KLEISIMO PAME KAI ESEIS ONEIREYESTE FOROUS APO TA INTERNET ? MEGALH PLHGH TA PAIXNIDIA KAI OI XWROI POU KSESKANE OI NEAROI, KATI DEN SAS ARESEI MALLON.
    TA DIABAZW KAI EGW KAI PAIDIA EDW POU DOULEYOYN KAI GELAME KAI KLAIME MAZI. TWRA PAW NA PARW TH FERARI MOU KAI FEYGW GIA MPAXAMES, TA LEME ARGOTERA.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 10:08 | Σπυρόπουλος Ιωάννης

    Καλημέρα.
    Θέλω να πιστεύω και να έχω την ελπίδα πως θα ληφθούν υπ’όψη τα σχόλια εδώ.
    Τα νόμιμα internet cafe λειτουργούν ήδη υπό καθεστώς αγωνίας λόγω ένοτνου ανταγωνισμού, κρίσης, απαγόρευσης καπνίσματος, αυξημένου ρεύματος, και όλα τα σχετικά που απασχολούν και πολλούς άλλους επαγγελματίες.
    Ελπίζω όμως ότι καταλαβανέτε κάποια βασικά θέματα και δεν σκοπεύετε να διαλύσετε αμέτρητα μαγαζιά χωρίς λόγο, για να βολευτεί το θέμα το τζόγου.
    Από όσα διάβασα ή ακούγονται, έστω και μία ρύθμιση είναι αρκετή για να κλείσει κάθε κατάστημα. Επιπλέον φορολογίες και σήματα στα ποταπά κέρδη που έχουν το 80-90% των καταστημάτων του κλάδου δεν είναι ρεαλιστικά. Περιορισμός στο ωράριο ή στον αριθμό μηχανημάτων επίσης δεν έχουμε παντελώς κανένα νόημα. Αρκεί οτιδήποτε από τα παραπάνω για να καταστραφεί ολοσχερώς η επιχείρηση.
    Εδώ να τονίσω πως στα internet cafe η -μεγάλη- πλειοψηφία των πελατών παίζει είτε τοπικά είτε διαδικτυακά παιχνίδια, η απαγόρευση της ή υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, το σίγουρο κλείσιμο.
    Δεν είμαστε αντίθετοι σε έλεγχο σχετικά με ανηλίκους, να κάθονται σε φωτεινούς χώρους, να απαγορεύεται να παίξουν κάποια παιχνίδια. Φυσικά, ήδη τα προσέχουμε αυτά μόνοι μας σε αρκετά καταστήματα. Δεν είμαστε αντίθετοι σε περιορισμούς ώστε να μην μπορεί να μπει πελάτης σε σελίδες τζόγου, ή σε online έλεγχο από εφορία, αρκεί φυσικά να γίνει προσεκτικά και από ικανούς ανθρώπους ώστε να μην παρεμποδίζει την λειτουργία δημιουργώντας προβλήματα σε άλλες συνδέσεις.

    Κανείς δεν είναι αντίθετος στη λογική, αλλά είμαστε προφανώς αντίθετοι στη καταστροφή.

    Παρακαλώ πολύ να προσέξετε για να μη δημιουργείσετε χιλιάδες ανέργους και λουκέτα μέσα σε μία βραδιά χωρίς λόγο.

    Ευχαριστώ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 10:10 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ηρεμα ρε παιδια.
    βλεπω μια αρνητικη κριτικη για τις αποφασεις της κυβερνησης.

    νομιζετε οτι οι κυβερνωντες επιθυμουν να γεμισει ο με τοπος φρουτακια??

    κι ομως κανετε λαθος.
    ειμαι σιγουρος πως δεν επιθυμουν κατι τετοιο.

    παρ ολα αυτα ειναι υπαλληλοι των μεγαλοκαρχαριων του τοπου μας και σαν καλοι υπαλληλοι θα κανουν ο,τι τους διαταξουν.
    τη δουλεια τους κανουν, οπως θα την εκαναν και οι περισσοτεροι απο εσας αν σας διεταζαν τα αφεντικα σας.

    ή μηπως υπαρχουν ακομη αφελεις που πιστευουν πως την πολιτικη στη χωρα μας την εξασκουν ο κ. Παπανδρεου και ο κ. Παπακωνσταντινου??
    χο χο χο (που θα γελαγε και ο προεδρος)

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 07:36 | θεοδωρος

    ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ.
    ΜΑ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.
    ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΩΤΡΗΝΣΗ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΟΠΩΣ Π.Χ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΙΣΗ Η ΣΥΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΤΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ.
    ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  • Συμφωνώ ότι ο ΟΠΑΠ έχει ιστορία και την ξέρω από κάθε πλευρά καθώς ασχολούμαι δημοσιογραφικά με τα της εταιρείας και τα παιχνίδια της από το 1980. Εργάστηκα ταυτόχρονα την δεκαετία του 1980 σε ορισμένα από τα κορυφαία πρακτορεία , ΟΠΑΠ και ΟΔΙΕ, της Αθήνας . Την δεκαετία του 1990 είχα αποκλειστικά την επιμέλεια της σελίδας των συνδικαλιστικών σωματείων πρακτόρων σε κορυφαία ειδική εφημερίδα .Παράλληλα από το 1999 μέχρι και το 2007 ήμουν ο εκδότης του μηνιαίου περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης. » που η έκδοση του ανεστάλη τον Ιούλιο του 2007.Σήμερα διατηρώ την ιστοσελίδα valuebet.gr

    Ο χαρακτήρας της ΟΠΑΠ ΑΕ έχει αλλάξει και από μια κρατική εταιρεία αμοιβαίων παιχνιδιών έγινε ένας σκληρός μπουκμέικερ και ένας σκληρός καζινάρχης. Ο ΟΠΑΠ τα τελευταία 10 χρόνια έδωσε στην κοινωνία ψίχουλα με αυτά που αφαίρεσε και με βρίσκει κάθετο το επιχείρημα ότι πρέπει να προστατευτεί επειδή ελέγχεται από το κράτος. Θα προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου είναι ασύμβατο και ανήθικο το κράτος να βάζει στοίχημα με τους πολίτες του η να παίζει ΚΙΝΟ και φρουτάκια μαζί τους. Το θεωρώ εκπεσμό και πηγή δεινών. Το κράτος οφείλει να ελέγχει τον τζόγο αλλά όταν θα καλείται να ελέγξει τον εαυτό του δεν θα το κάνει.

    Διαφωνώ πλήρως στην αποδοχή ενός κράτος μπουκμέικερ η ενός κράτους καζινάρχη και αυτό ισχύει και για τα ευρωπαϊκά κράτη που πιστεύω ότι θα υποχρεωθούν από τις συνθήκες να απαλλαγούν στο μέλλον από αυτή τη δραστηριότητα. Φυσικά το πιο ανήθικο από όλα είναι ότι το κράτος από τον ΟΠΑΠ παίρνει 1 ευρώ , και οι ιδιώτες 2 ευρώ κάτι που θα έπρεπε να κάνει τους πολιτικούς μας να κοκκινίζουν από ντροπή όταν μιλάνε για κρατικό μονοπώλιο και δημόσιο συμφέρον και που οι πιο γραφικοί την αποκαλούν εθνική εταιρεία τζόγου.

    Κατά την εκτίμηση μου αργά η γρήγορα τα κράτη θα υποχρεωθούν να θέσουν όρια στο κοινό μέσω προσωπικών καρτών που ήδη υπάρχουν στις εταιρείες του διαδικτύου. Αυτό θα ισχύσει για όλα τα δίκτυα επίγεια και ιντερνετικά παγκοσμίως στα επόμενα χρόνια και είναι ο μοναδικός τρόπος για υπεύθυνη συμμετοχή κρατικά η ιδιωτικά.

    Εννοείται ότι μάστιγα της κοινωνίας είναι ο ανώνυμος και ανεξέλεγκτος τζόγος και διαπιστώνω ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την προσωπική κάρτα και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Η προσωπική κάρτα πρέπει να ισχύει παντού σε διαδίκτυο, ΟΠΑΠ καζίνο και καφετέριες. Να οριστεί ένα ποσό ελεύθερο πχ απώλεια 300 ευρω τον μήνα και κατά αίτημα του παίκτη το ποσό να αυξάνεται ανάλογα με τα έσοδα του αλλά και έχει συγκεκριμένη οροφή απωλειών.

    Σαν ένα πρώτο συμπέρασμα θα έλεγα ότι η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές με βάση το τοπίο που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην βιομηχανία του τζόγου. Η μια επιλογή είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με κάποιες αλλαγές που τις θεωρώ απαραίτητες με έλεγχο μέσα από την προσωπική κάρτα του παίκτη. Ενδεχομένως η προσωπική κάρτα να μην είναι απαραίτητη στο Λόττο, το Τζόκερ και το ΠΡΟ-ΠΟ η το λαχείο αλλά σε όλα τα τζογαδόρικα παιχνίδια είναι απαραίτητη.

    Η δεύτερη επιλογή της κυβέρνησης είναι κάτι αλλά Πούτιν. Διακοπή όλων των σκληρών τυχερών παιχνιδιών ΚΙΝΟ, Στοίχημα, φρουτάκια, κλείσιμο των καζίνο για Έλληνες υπηκόους με φορολογική δήλωση κάτω από 100.000 ευρώ , διακοπή του διαδικτύου μέσω IP, και μετατροπή της παρανομίας επειδή θα βρει έδαφος σε κακούργημα.

    Η δεύτερη επιλογή θα ισοπεδώσει την βιομηχανία του τζόγου μέχρι να της δοθεί δεύτερη ευκαιρία αλλά είναι προτιμότερη από τη σημερινή άναρχη κατάσταση και τον ανεξέλεγκτο ανώνυμο και επικίνδυνο τζόγο που βαφτίζεται ακίνδυνος επειδή παίζεται στον νόμιμο ΟΠΑΠ και στα νόμιμα καζίνο. Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη χώρα και μάλλον δεν πρέπει να απορούμε με την οικονομική κατάρρευση με τόση υποκρισία που επικρατεί. Ελπίζω ότι με την πλήρη διακοπή του σκληρού τζόγου θα συμφωνούν και οι οργανώσεις που είναι υπέρ της προστασίας των πολιτών και οι μεγαλοδημοσιογράφοι που σκίζουν τα ρούχα τους μόλις άκουσαν για το νομοσχέδιο αλλά εδώ και δέκα χρόνια που η Ελλάδα διαλύεται από τον ανώνυμο τζόγο δεν έβγαλαν κιχ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 23:53 | s.x.

    Παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή που τέθηκε το «Σχέδιο για την Καζινοποίηση της χώρας», μια ύποπτη σιγή στα έγκυρα ΜΜΕ…

    Τυχαίο ;
    Δεν νομίζω!

    Ένα μεγάλο project (στα χαρτιά λένε 1,5 δις ευρώ και πολλά ετήσια δικαιώματα), που αναμένεται να πραγματοποιήσει πολλά δις ευρώ τζίρους, έχει προσεγγίσει γνωστά ονόματα εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης και παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει ακόμη να προξενήσει το ενδιαφέρον των ειδικών αναλυτών των παραθύρων.
    Οι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας έπαιξαν καλά το παπαγάλο ΠΡΙΝ ανακοινωθεί το «Σχέδιο για την Καζινοποίηση της χώρας» και τώρα παρακολουθούν τις εξελίξεις έτοιμες… να παρέμβουν αν στραβώσουν τα πράγματα.

    Ώρες ώρες νιώθεις ότι ζεις στο MATRIX και μόνη διέξοδος είναι να βρούμε τον δικό μας «ΝΙΟ» για να ζήσουμε στον πραγματικό κόσμο, όπως τον θέλουμε ΕΜΕΙΣ και όχι όπως μας προγραμματίζουν να ζούμε.

    Δεν μπορεί άνθρωποι, Έλληνες, να συμπεριφέρονται τόσο βάναυσα στους πολίτες αυτής της χώρας.
    -Δεν το χωράει ο νους, να χαρίζουν στους ήδη πάμπλουτους ιδιώτες, 17 δις περιουσία και 1 δις το χρόνο έσοδα και την ίδια στιγμή να κόβουν δώρα και συντάξεις για να πάρουμε πίσω το 1 δις!
    -Δεν το χωράει ο νους, να έχουν την κότα που κάνει χρυσά αυγά και ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ μόνη της, να την χαρίζουν και σε εμάς να λένε ότι πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα.

    Πάτε καλά;

    Και θέλετε να το συζητήσουμε κιόλας;

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 22:26 | Κώστας

    Λάβετε παρακαλώ υπ’ όψη σας τα ακόλουθα για τη νομοτεχνική επεξεργασία του παρόντος άρθρου.
    1) Στις πολλαπλες τροποποίησεις του σήμερα ισχύοντος δικαίου περί τυχηρών παιγνίων, με τελευταία αυτήν του άρθρου 10 § 2 του ν. 3037/2002 έρχεται να προστεθεί και η σκοπούμενη, η οποία ωστόσο μάλλον θα περιπλέξει τον ερμηνευτή του δικαίου παρά θα τον διευκολύνει. Ειδικότερα, παρατηρώ εν πρώτοις ότι δεν περιλαμβάνονται εν προκειμένω, τουλάχιστον κατά τη γραμματική διατύπωση της διάταξης, ρυθμίσεις για τα παίγνια που παίζονται χωρίς μηχανικά μέσα και επομένως τίθεται στην παρούσα φάση το ερώτημα, τι ακριβώς θα ισχύσει γι’ αυτά. Θα ισχύσει η νέα ρύθμιση ή η παλαιά.
    2) Επιπλέον, είναι επιτέλους καιρός να προσπαθήσει ο εν λόγω νομοθέτης να ξεφύγει τελείως από την παλαιά ορολογία για τα τυχηρά ή μεικτά ή τεχνικά παίγνια και να επιχειρήσει μια νέα τομή, θεσπίζοντας μία νέα, απλή και καθόλα κατανοητή διάταξη, από την οποία θα μπορέσει να προκύψει με σαφήνεια το επιτρεπόμενο από το απαγορεύμενο παίγνιο.
    Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ενδεχόμενα, ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουμε εκπτώσεις στο τελικό αποτέλεσμα, να περιοριστούμε απλά και μόνο στην απαγόρευση συνομολόγησης στοιχήματος, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτή διακριβωθεί, και κατά τα λοιπά να μην θεσπίσουμε επιπλέον περιορισμούς.
    Προκειμένου να πειστείτε για την βασιμότητα του παραπάνω σχολιασμού, προσπαθήστε να απαντήσετε σε μερικά από τα παρακάτω ερωτήματα, αν εμμείνετε στην άποψή σας για την διατύπωση του άρθρου όπως έχει σήμερα:
    – Το αποτέλεσμα στο τάβλι εξαρτάται αποκλειστικά ή κυρίως απότ την πνευματική ικανότητα του παίκτη ή όχι;
    – Ο θανάσης θα είναι με βάση την σκοπούμενη ρύθμιση επιτρεπτό παιχνίδι διότι έχει ήδη χαρακτηριστεί κατά το προισχύσαν δίκαιο ως μεικτό;
    – Ποιο παιχνίδι, εκτός από το σκάκι ή τη ντάμα, εξαρτάται αποκλειστικά ή κυρίως από την πνευματική ικανότητα του παίκτη;

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 22:54 | Jeffrey Κουτόγιωργας

    Κύριοι,
    Διαμαρτύρομαι έντονα για την απόφαση σας να χορηγήσετε άδειες για 30.000 μηχανήματα.
    Είναι δυνατόν να μας απογοητεύετε με τέτοιο τρόπο?
    Όλη η Ελλάδα περίμενε πως και πως την ώρα που θα επιτραπούν τα φρουτάκια.Περίμενε με αγωνία την υλοποίηση της πράσινης ανάπτυξης.
    Και τι καλύτερο μπορεί να θεωρηθεί ως πράσινη ανάπτυξη από τα φρουτάκια?
    Επιτέλους πάρτε τη σωστή απόφαση και επιτρέψτε απεριόριστο αριθμό φρουτακίων.Τι να μας κάνουν 30.000 μόνο?
    Τι να προλάβει να παίξει κάποιος?Φρουτάκια-Στοίχημα-Ιππόδρομο-Κίνο να πάει στο καζίνο?
    Τι θέλετε δηλαδή να σχηματίζονται ουρές έξω από τα μανάβικα?
    Έλεος πλέον.ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 22:49 | hubman

    Ολα τα βαλατε παλι σε ενα τσουβαλι τα ανακατεψατε και μαλλον ειπατε -αντε παιδια και οτι αρπαξουμε-.Καταλαβαινετε τι κανετε? Μια ελλαδα σχεδον τελειωμενη(που εσεις την εχετε τελειωσει)ερχεστε τωρα με αυτο το νομοσχεδιο να την αποτελειωσετε. Μπρος στον βωμο του χρηματος αγνοειται τους ελληνες φορολογουμενους και θελετε να τους κανετε τζογαδορους. Τα ιντερνετ καφε και τα απλα τεχνικα παιχνιδια τι σας φταινε,γιατι ολα τα κατατασεται σαν τυχερα παιχνιδια? Αυτο δειχνει αυτο το νομοσχεδιο. Αν ομως ο καθε νομοθετης ειχε μυαλο θα αντιλαμβανοταν οτι αυτο εχει επακολουθο αντικτυπο και στον τουρισμο και αν δεν μπορουνε να το καταλαβουνε τοτε τοσο μυαλο εχουν.
    Δεν εχω κατι αλλο να πω γιατι στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 22:28 | παπαθανασιου ευσταθιος

    Στηρίζετε τη Ρυθμιση Αγορας Παιγνίων σε ένα ψέμα – το γνωστο περι του προστίμου των 31000 Ευρώ για τα τεχνικά παιχνιδια.Καμία έκπληξη, αλλωστε κυβερνάτε τη χώρα στηριγμένοι σε ένα αλλο ψέμα (λεφτά υπάρχουν)
    Δεν σας ενδιαφέρει η αποδόμηση του κοινωνικού ιστού της χώρας που θα επέλθει με την δίχως όρια εξάπλωση του (σκληρού) τζόγου των μοντερνων κουλοχέρηδων.Λογικό.Εσείς,προφανώς,ζείτε σε άλλη κοινωνία (σε επαύλεις στα Β.Π.,τα παιδιά σας σπουδάζουν στο εξωτερικό,κάνετε διακοπές στα γιότ οικονομικά εύρωστων συμπολιτών μας)και αυτή η σήψη δεν σας αγγίζει.
    Κανετε και 2η διαΔούλευση για ένα νομοσχέδιο ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ. Φαίνεται πως μας θεωρείται ανόητους αφού εδώ και πολλούς μήνες συνεργάτες των επιχειρηματιών που θα δραστηριοποιηθούν προχωρουν σε κινήσεις όπως ενοικιάσεις χώρων κλπ.Α, ξέχασα να σας πώ οτι έπαψε & ο ορυμαγδός διαφημίσεων ιντερνετικών στοιχηματικών εταιριών το πρωί της ημέρας ανακοίνωσης του Σ/Ν.Τέτοιος συντονισμός κινήσεων ούτε τα Μπολσοι.
    Αποφασίζετε να χτυπήσετε καίρια τον παράνομο τζόγο.Περίφημα.Μόνο που το κάνετε τώρα που τα ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του χώρου δεν τον ανέχονται αφού θα τους αποσπά πελατεία-τζίρους και όχι εδώ και πάνω από 10 χρόνια που το αποτέλεσμα ήταν η ζημία του Δημοσίου (από χαμένους φόρους και όχι μόνο).
    Και προφανώς ειναι περιττό να σας επισημάνω πως σκόπιμα απεμπολείτε το Μονοπώλιο της κρατικά ελεγχόμενης ΟΠΑΠ ΑΕ(που και τεράστια έσοδα
    φέρνει στα Δημόσια Ταμεία αλλά και έλεγχος του τζόγου μπορει να υπάρξει μέσω του δικτύου της)με σκοπό να δοθεί στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλη μια πίτα για χόρταση.
    Εννοείται,πως για όλα αυτά και για άλλα πολλα που όλοι γνωρίζουμε, δεν αξίζει να αποπειραθεί κανείς να συμμετάσχει με προτάσεις-παρατηρήσεις-σχόλια στην διαΔούλευση αυτή.Πρώτον γιατί θα υποτιμούσε τον εαυτό του και,δεύτερον,γιατί με την συμμετοχή του θα έδινε νομιμοποίηση σε μια προσχηματική διαΔούλευση αλλά και στο νομοθέτημα-Φρανκεσταιν που θα προκύψει.
    Αντίθετα,θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι στην προσπάθεια ματαίωσης των σχεδίων σας για τη δημιουργία της (HEL)LAS-VEGAS που ονειρεύεστε