ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 13 Σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

1. Συστήνονται Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), οι οποίες στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται για τον σκοπό αυτό σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 2734/1999 (Α΄ 161). Αποστολή των Ο.Π.Π.Ι. είναι η προστασία και ασφάλεια των Α.Ε.Ι. και η ενίσχυση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Για τον σκοπό αυτό συνιστώνται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χίλιες (1000) οργανικές επί θητεία θέσεις ειδικών φρουρών, οι οποίες κατανέμονται σε υπηρεσίες ασφάλειας σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 2800/2000 (Α΄ 41).
2. Το προσωπικό της παρ. 1 διατίθεται σε Α.Ε.Ι. με κριτήριο την ύπαρξη και την έκταση των σχετικών αναγκών και ανακατανέμεται ανάλογα με τις περιστάσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό.
3. Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. συνεργάζεται με τον πρύτανη ή τον αρμόδιο αντιπρύτανη, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα του ιδρύματος.
4. Για την εκπλήρωση της αποστολής των Ο.Π.Π.Ι. το προσωπικό της είναι αρμόδιο για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων και ιδίως για:
α) την αποτροπή τέλεσης αδικημάτων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.,
β) τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Λήψης Σημάτων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.,
γ) την πραγματοποίηση περιπολιών,
δ) την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Κατά την άσκηση των καθηκόντων του συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και ασκεί όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητες σύμφωνα και με την παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114).
5. Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία και η μισθοδοσία του βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το προσωπικό αυτό διατίθεται σε Α.Ε.Ι. με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, βάσει των αναγκών που διαπιστώνονται σε κάθε Α.Ε.Ι.. Οι διοικήσεις των Α.Ε.Ι. υποχρεούνται να διευκολύνουν με κάθε τρόπο το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. στο Α.Ε.Ι. κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 4.
6. Με προεδρικό διάταγμα κατόπιν πρότασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, αφού ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της αποστολής των Ο.Π.Π.Ι., καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις αναφορικά με τις διαδικασίες πρόσληψης, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, διάθεσης του προσωπικού των Ο.Π.Π.Ι., ζητήματα οργάνωσης, συγκρότησης και εξοπλισμού των Ο.Π.Π.Ι., οι ειδικότεροι όροι και λεπτομέρειες σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

  • 17 Ιανουαρίου 2021, 16:37 | Ευάγγελος

    Η ιδέα μιας ομάδας φύλαξης και διατήρησης της εύρυθμης λειτουργίας των ΑΕΙ είναι λογική και σωστή κίνηση. Θεωρητικά τον ρόλο αυτό είχαν οι διορισμένοι φύλακες των πανεπιστημίων που όμως αποδεικνύονται τουλάχιστον Ελλειπείς.

    Το πρόβλημα είναι πως η ΟΠΠΙ ΔΕΝ πρέπει να υπάγεται στην Αστυνομία και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Γιατι:

    1) Μιλάμε για αστυνομικούς με κακή εκπαίδευση που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ομαλότητα των ΑΕΙ.
    2) Πολλές τοξικές συμπεριφορές της αστυνομίας εισέρχονται έτσι στο χώρο των Πανεπιστημίων. (Ελλατωματικες συμπεριφορες εξουσιας)
    3) Ακόμα και ο σύλλογος αστυνομικών διαφωνεί.
    4)Η υπαγωγή του σώματος αυτού στην ΕΛ.ΑΣ. και το Υ.Π.ΠΟ. αντίκειται στο αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι. , όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 και άρα είναι αντισυνταγματική.
    5)Η απόφαση αυτή θα εκθέσει την αστυνομία ακόμα περισσότερο στην κοινωνία την στιγμή που πρέπει να γίνει μεγάλος αγώνας για να γίνει η αστυνομία συνόνιμο της ασφάλειας και οχι του φόβου. Με πολιτικές επιπτώσεις κυρίως.

    Πρέπει η ΟΠΠΙ να ανήκει στα ΑΕΙ και στη δικαοδοσία του εκάστοτε πρύτανη και ουσιαστικά να εκτελούν πιο επαγγελματικα, πιο καταρτισμένα και πιο αυστηρά την δουλεία των μέχρι τώρα φυλάκων των σχολών.
    Σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκων να έχουν δικαίωμα να καλέσουν την ΕΛΑΣ για να συνδράμει (καταλήψεις, μεγάλες διαμαρτυρίες κλπ).

    Ναι λοιπόν στην διασφάλιση των ΑΕΙ, όχι όμως στην ανάθεση του ρόλου αυτού στην ΕΛΑΣ με την τωρινή της μορφή και τις ελλατωματικές συμπεριφορές που παρουσιάζονται ανα τα χρόνια.

  • 17 Ιανουαρίου 2021, 15:59 | Αντώνης

    Συμφωνώ με την ιδέα της αστυνομίας στα πανεπιστήμια το καλύτερο θά ήταν να ανήκει στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη και να είναι αν όχι ένοπλο σώμα τουλάχιστον με μέσα καταστολής (γκλοπ ασπίδα) αν θέλετε να λειτουργήσει σωστά και σίγουρα να κοιτάξει ο αρμόδιος υπουργός να κάνει κάποιες τροποποιήσεις σε κάποια κριτήρια όχι μόνο στην συγκεκριμένη προκήρυξη αλλά και στις ερχόμενες των συνοριακών φυλακών καθώς θα ναι στην οικογένεια της αστυνομίας κ οι 2.Εφόσον η προκήρυξη θα ναι καρμπον των ειδικών φρουρών θα πρέπει να βάλει ένα κατώτατο και ένα ανώτατο όριο ηλικίας παράδειγμα από 23 ετών δικαίωμα αιτήσης έως 31 η 32 ανώτατο όριο ηλικίας και να υπάρχει μοριοδοτηση για άνθρωπους με άδεια προσωπικού ασφαλείας τύπου Α καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτήν την άδεια άρα έχουν και την ανάλογη εμπειρία σε φυλάξεις μεγάλη αδικία σε τέτοιες προκήρυξεις να δίνει μόρια μόνο η άδεια προσωπικού ασφαλείας των δημοσίων ΙΕΚ και η άδεια του κεμεα να μένει απ’ έξω ενώ στην ουσία είναι η ίδια ειδικότητα!

  • 17 Ιανουαρίου 2021, 10:21 | Νίκος κρητικός

    Είναι εντυπωσιακή η σπουδή της κυβέρνησης με πρωτεργάτες την κ. Κεραμέως και τον κ. Χρυσοχοϊδη να μετατρεψει τα Πανεπιστήμια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή απλά ανοιχτές φυλακές.
    Τα Πανεπιστήμια, έχουν την αυτονομία τους ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους και την ευθύνη έχει η Δ/ση του Ιδρύματος δηλ. η Πρυτανεία.
    Είναι δεδομένο ότι τα μεγάλα Πανεπιστήμια έχουν μεγαλώσει πολύ. Σε κάθε ΠΑνεπιστήμιο, υπάρχουν οι φύλακες.
    Πρέπει η ΠΑνεπιστημιακή κοινότητα, να αναλάβει την ασφάλεια και την ρύθμιση της ομαλής λειτουργίας σε συνεργασία με τους φοιτητές.
    Αστυνομία δεν χρειάζετε. Ας χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση πρόγραμμα ασφάλειας του κάθε ΠΑνεπιστημίου το οποίο και θα αναλάβει την υλοποίηση του.
    Η Αστυνομία περισσεύει στα Πανεπιστήμια. και η αστυνόμευση σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής μας είναι στο μυαλό του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του.
    Ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αστυνόμευση των Πανεπιστημίων.

  • 17 Ιανουαρίου 2021, 02:08 | DENDRINOS GEORGIOS

    Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι άστοχη σε πολλά επίπεδα. Σύμφωνα με μελέτες για την ανομία των ελληνικών πανεπιστημίων τα επίπεδα είναι αρκετά χαμηλά, συνεπώς δεν χρήζουν αστυνόμευσης. Επιπλέον, ελάχιστα πανεπιστήμια έχουν αστυνομία η οποία να μην λογοδοτεί και να μην ανήκει στην διοίκηση των πανεπιστημίων, επίσης είναι προσωπικό ασφαλείας, όχι αστυνομία. Τώρα σε ηθικό επίπεδο, καταργείτε την ουσία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η οποία βασίζεται στην ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών. Έπειτα είναι ιδεολογικό το θέμα, τα πανεπιστήμια δεν είναι ένα μέρος που μαθαίνεις απλά μια επιστήμη, είναι ένας χώρος δια βίου μάθησης, ένας χώρος που ενισχύει το πνεύμα την γνώση, και την καλλιέργεια αξιών και πεποιθήσεων, συνάμα ενισχύει τον γόνιμο διάλογο μεταξύ των ανθρώπων δείχνοντας σου και άλλες αντιλήψεις, είναι λοιπόν χώρος βαθιάς κοινωνικής πολιτισμικής και επιστημονικής ανησυχίας. Υφίσταται λοιπόν μια διαρκή αμφισβήτηση στον βωμό της επιστημονικής έρευνας και φυσικά της αυτοβελτίωσης, τόσο των φοιτητών όσο και τον καθηγητών. Πιστεύω λοιπόν ότι η αστυνομία θα λειτουργήσει ενάντια σε αυτό, επεμβαίνοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνάμα, τα πανεπιστήμια αποτελούν μια κοινωνία για την οποία υπεύθυνοι είναι οι φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, θεωρώ λοιπόν, όπως και γίνεται τόσα χρόνια ότι μπορούμε να συμβιώσουμε μεταξύ μας σε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία μιας δύναμης καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια. Τέλος, θα αναφερθώ στο οικονομικό κομμάτι, τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ατελείωτες ελλείψεις σε προσωπικό, σε αίθουσες, σε δωμάτια εστιών, σε ερευνητικά προγράμματα, γεγονός που μας κάνει να αναρωτηθούμε αν όντως θέλετε να βοηθήσετε, αντί με αυτά τα λεφτά να προσπαθήσετε να διορθώσετε κάποια προβλήματα, επενδύετε χρήματα στην πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία δεν είναι απαραίτητη, πόσο μάλλον τόσο άμεσα.
    Προτάσεις: Η ιδέα της πανεπιστημιακής αστυνομίας ειδικά με την μορφή που την παρουσιάζετε θα πρέπει να διαγραφεί και να αποσυρθεί άμεσα.
    Μία ρεαλιστική λύση θα μπορούσαν να είναι οι φύλακες σίγουρα λιγότεροι και όχι οπλισμένοι με την μόνη ιδιότητα να επιλύουν μικροπροβλήματα και να παρεμβαίνουν με στόχο την αποφυγή καταστάσεων, και όχι την βίαιη καταστολή.

  • 17 Ιανουαρίου 2021, 01:45 | Κωνσταντίνος

    1. Συστήνονται Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), οι οποίες στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς ή βαθμοφόρους της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται για τον σκοπό αυτό σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 2734/1999 (Α΄ 161).

  • 17 Ιανουαρίου 2021, 00:00 | Δημήτρης

    Η δημιουργία του συγκεκριμένου σώματος με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας θεωρώ πως βρίσκεται πολύ μακριά από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των πανεπιστημίων. Τόσα χρήματα, τόση μέριμνα και τόση κινητοποίηση για τη δημιουργία νέου σώματος ασφαλείας, εν μέσω μάλιστα περιόδου που τα πανεπιστήμια δεν είναι ανοιχτά για τους φοιτητές. Αντί αυτού, θα μπορούσαν να ληφθούν πολύ πιο αποτελεσματικά μέτρα όπως για παράδειγμα η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
    Ζούμε σε μία παράλληλη πραγματικότητα αν θεωρούμε ότι η λειτουργία των πανεπιστημίων είναι αποτελεσματική, με τις τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και την πλήρη παρακμή του ερευνητικού χαρακτήρα των ιδρυμάτων. Εγκαταστάσεις παρατημένες στη φθορά του χρόνου, εξοπλισμός απαρχαιωμένος και μεγάλοι σε ηλικία καθηγητές που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις των καιρών.
    Πανεπιστημιακά campus που δεν είναι ελκυστικά στους φοιτητές τους, των οποίων οι υποδομές, ο σχεδιασμός και οι παροχές δεν ενισχύουν ούτε στο ελάχιστο το αίσθημα ευθύνης των φοιτητών, του πανεπιστημιακού και ερευνητικού προσωπικού για το χώρο στον οποίο ζουν ένα μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικής σημασίας μέρος της ζωής τους.
    Επομένως, ένα τέτοιο σώμα ασφαλείας εντός του πανεπιστημίου όχι μόνο δε θα συνεισφέρει στη εδραίωση ενός αισθήματος ασφάλειας και ηρεμίας, αλλά θα καθιερώσει τον φόβο της παρεμβατικής αστυνόμευσης στις πανεπιστημιακές διαδικασίες, την ανελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, την ανελεύθερη ανάπτυξη ανθρώπινων χαρακτήρων και την συνέχιση της παρακμής των ιδρυμάτων.
    Δυστυχώς, σήμερα το πανεπιστήμιο και ως χώρο και ως ίδρυμα απαξιώνεται και υποτιμάται συνεχώς και με εκθετικό βαθμό. Η «ζημιά» δε γίνεται από τους «κακούς φοιτητές» των πανεπιστημίων. Η ζημιά γίνεται κάθε μέρα από την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του κράτους για την πραγματική λειτουργία του πανεπιστημίου και την ενίσχυσή της.
    Για το θέμα των ναρκωτικών εντός των πανεπιστημίων και γενικότερα της επικινδυνότητας μέσα στο campus, μπορεί να ενισχυθεί η παρουσία ιδιωτικών security με ακριβώς αυτή την αρμοδιότητα. Επιπλέον, είναι φανερό σε όσους φοιτούν σε πανεπιστήμιο σήμερα ότι είναι πρακτική των αστυνομικών αρχών να «καθαρίζουν» τις πόλεις, τη βιτρίνα, από το εμπόριο ναρκωτικών και κάπως μαγικά όλοι οι έμποροι μεταφέρονται εντός των πανεπιστημίων. Κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και στοχοποιούμε το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές (όχι στο σύνολό τους βέβαια). Γιατί αν δεν το βλέπει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τότε δεν υπάρχει…
    Επιτέλους να καταλάβουμε πως πρέπει άμεσα να επαναπροσδιοριστεί η προσέγγιση του κράτους προς το πανεπιστήμιο! ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ!

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 23:08 | Άννα

    Για κάποιο λόγο νιώθω πως δεν ακουστεί αυτό που γράφω ούτε η διαφωνία μου για τη θέσπιση τέτοιο είδους οργάνου ασφαλείας και τήρησης της τάξης εντός των ΑΕΙ.

    Ωστόσο θέλω να έχουμε μία κοινή αφετηρία. Ναι, στα πανεπιστήμιά μας λαμβάνουν χώρα πολλές αυθαιρεσίες. Η «κατάληψη» προφανώς έχει γίνει μία «καραμέλα» που πλέον έχει χάσει το νόημα της διεκδίκησης κι απροκάλυπτα εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της σχολής. Υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικά πρέπει να ακουστεί η άποψή σου και η μαζοποίηση μεσω της κατάληψης σίγορα δεν είναι ενας από τους τρόπους. Στη σχολή μου, μάλιστα, δεν νιώθω πως μπορώ να εκφράσω την άποψή μου ελεύθερα από φόβο στους συχνά ύποπτους «καταληψίες». Ούτε η άποψή μας ακούγεται ως φοιτητικός σύλλογος αφού η διενέργεια συνελεύσεων είναι μια πολύωρη και επίπονη διαδικασία, όσες φορές έχει γίνει προσπάθεια να προαγματοποιηθεί επί ίσοις όροις μεταξύ σύσσωμου του φοιτητικού συλλόγου. Αντ’ αυτού θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τη θέσπιση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας οριζοντίως και καθέτως σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα. Αυτομάτως θα δείτε ότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων που πραγματικά υπάρχουν μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο και προκαλούνται από τους φοιτητές, θα λυθούν. Θεωρώ ότι η απόφασή σας να ιδρύσετε ένα κλιμάκιο αστυνομίας δεν είναι ούτε δ η μ ο σ ι ο ν ο μ ι κ ά ούτε ο ι κ ο ν ο μ ι κ ά σωστή από τη στιγμή που η θέσπισης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που σκοπεύετε να πατάξετε. Όσον αφορά στη φύλαξη του χώρου και της περιουσίας του πανεπιστημίου, ναι, ένα πανεπιστήμιο πρέπει να προστατεύεται από κακόβουλες επιθέσεις. Δυστυχώς, όμως, θεωρείτε ότι οι φοιτητές είναι αυτοί που θα ενεργήσουν κακόβουλα απέναντι στο πανεπιστήμιό τους. Με λυπεί βαθύτατα η άποψη που έχετε για εμάς τους φοιτητές.

    Καθώς όλο το Άρθρο αναφέρεται στην πειθάρχηση μόνο των ΦΟΙΤΗΤΩΝ (το αφήνω στην κρίση σας αν αυτό είναι δίκαιο και ισονομικό – πιστεύω πως βαθιά μέσα σας ξέρετε ότι παραβατικές συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλες τις βαθμίδες ενός ιδρύματος), θα θεωρήσω ότι το σώμα ασφαλείας των ιδρυμάτων έχει σκοπό τη νουθέτηση των φοιτητών. Αν δεν είχε σκοπό τη νουθέτηση των φοιτητών, τότε δεν θα είχε λόγο ύπαρξης κάτω από την ασπίδα του υπουργείου π α ι δ ε ί α ς και των ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ώ ν ιδρυμάτων. Έτσι, σε μία πιο θεωρητική βάση τώρα, σας υποβάλλω το ερώτημα: Τί άνθρωποι θέλετε να είναι οι Έλληνες; Άνθρωποι που υποτάσσονται στον νόμο από φόβο ή άνθρωποι που συνδιαλέγονται και κ α τ α λ α β α ί ν ο υ ν πότε θα πρέπει να πειθαρχήσουν; Με δεδομένο ότι θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία, ωθείτε τον φοιτητή να σεβαστεί τους νόμους της δημοκρατίας και όχι απλά να φοβάται τις κυρώσεις. Στη σχολή μου, άλλωστε, μου μαθαίνουν ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

    Θα σας παρακαλούσα κ. Κεραμέως (απευθύνομαι σε εσάς διότι εσείς αποστείλατε την έκκληση) να διαβάσετε τα λεγόμενα μου και να διατρέξετε το νόημα το λέξεων που χρησιμοποιώ. Γνωρίζω πως έχω αποκλίνουσα άποψη από τη δική σας, αλλά θα σας παρακαλούσα να μην προσπαθήσετε να βρείτε επιχιερήματα να αναιρέσετε τα δικά μου (όπως είχε συμβεί στο παρελθόν), αλλά να πάρετε λίγο χρόνο να δείτε και τη ζήτημα από τη δική μου σκοπιά. Μία εκ των αρίστων.

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 20:13 | πολιτης

    Εγω θεωρω δεδομενο οτι πρεπει να δημιουργηθει η αστυνομια πανεπιστημιων οποτε παω κατευθειαν στο θεμα κριτηριων! Ειμαστε πλεον στ 2021 η κυβερνηση της ΝΔ εχει δειξει πολλες φορες οτι θελει να ακολουθυμε σαν χωρα διαφορα Ευρωπαϊκα πρτοτυπα σε διαφορα θεματα οποτε ΓΕΝΙΚΑ οποιοσδηποτε διαγωνισμος (ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΟΠΠΙ) οπως ο ερχομενος των ΟΠΠΙ θα πρεπει να χει προσαυξημενο οριο ηλικιας ειτε τα 31 ειτε τα 32 ετη καθως σε οποιαδηποτε αλλη ευρωπαϊκη χωρα τα ορια ειναι τουλαχιστον 35 επισης δεν υπαρχει κανενα νομικο κωλυμα συνταξης με τα ορια ηλικιας εφοσον το συνταξιοδοτικο συστημα της χωρας μας ειναι ανταποδοτικο με ο,τι αυτο συνεπαγεται! Δικαιο θα ηταν επισης να προστεθει με εξτρα μοριοδοτηση η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τύπου Α ( security) του νόμου (Ν.3707/08 ) καθως στις προκηρυξεις της αστυνομιας μοριοδοτειται μονο η αδεια security των δημοσιων ΙΕΚ που στην ουσια ειναι ιδια ειδικοτητα με την ΤΥΠΟΥ Α του ΚΕ.ΜΕ.Α και ενα πτυχιο γνωσης Η/Υ θα ταν δικαιο να μοριοδοτηθει καθως στην αστυνομια (ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ , ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΠΠΙ) θα ηταν χρησιμη εστω μια βασικη γνωση Η/Υ

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 18:22 | Anonymous

    Αγαπητή κ.Κεραμέως και αξιότιμοι κύριοι ,

    Από που και ως που η Ελληνική Αστυνομία έχει την δυνατότητα να παρεμβεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμιά ; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά η τροποποίηση του άρθρου 9 παραβιάζει δύο ανθρώπινα δικαιώματα . Το άρθρο 12 και το άρθρο 26 παράγραφος 1 και 2(1*) .Επιπλέον παραβιάζεται το Συνταγματικό άρθρο 16 παράγραφοι 3 και 4(2*) .

    Δεν θεωρείτε ότι αυτά τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την αστυνόμευση έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια θα μπορούσαν να δοθούν στην ίδια την εκπαίδευση , τα πανεπιστήμια της χώρας μας έχουν έλλειψη σε διδακτικό προσωπικό , σε βιβλία και σε τεχνολογικό εξοπλισμό . Έχουμε ανάγκη σε μία καλύτερη εκπαίδευση ,σε μια εκπαίδευση που θα μας εγγυάται μια επαγγελματική κατάρτιση σε αυτό που έχουμε επιλέξει να σπουδάσουμε .Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα οπουδήποτε κι αν μεταφερθούμε για τις σπουδές μας να είμαστε άξιοι της εργασίας που θα μας ανατεθεί . Έχετε άραγε αναρωτηθεί γιατί όλα αυτά τα σπουδαία μυαλά που έχουμε στη χώρα εγκαταλείπουν τη χώρα και σπουδάζουν στο εξωτερικό; Θα σας απαντήσω εγώ γιατί . Το σύστημα παιδείας μας αν μη τι άλλο θεωρείται πενιχρό , δεν προσφέρει στο μαθητή καμία ευκαιρία για πρόοδο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο .Οι μαθητές των ελληνικών σχολείων βγαίνουν από αυτά χωρίς την παραμικρή γνώση τεχνών , μαθήματα που στο εξωτερικό είναι απαραίτητά. Πολλοί μαθητές αναγκάζονται να δώσουν πανελλαδικές χωρίς να ξέρουν τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν στο μέλλον.

    Προτείνω τα χρήματα αυτά που θα εξασφαλίσουν στην ελληνική αστυνομία δουλειά έξω από τα πανεπιστήμια μας , για πόσα;4-5 χρόνια ακόμα ; να δοθούν σε πόρους που πραγματικά το έχουν ανάγκη και η εκπαίδευση της χώρας είναι ένα από αυτά , όπως και η ανεργία που μαστίζει τη χώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς .

    Με εκτίμηση,
    το μέλλον

    1*https://unric.org/el/wp-content/uploads/sites/5/2019/05/grk.pdf
    2* https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-16/

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 18:21 | Νίκος

    Εν έτη 2020 ας μην ξανά επαναληφθούν τα λάθη της προκήρυξης του 2019 των ειδικών φρουρών, επιβάλλεται να καταργηθεί η υπερμοριοδότηση των ΔΕΑ Ειδικών δυνάμεων ,η υπερμοριοδότηση των πολυτέκνων τρίτεκνων, να καταργηθεί η μοριοδοτηση για τα διπλώματα νταλίκας να γίνει υποχρεωτική η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η γνώση αγγλικών τουλάχιστον σε επίπεδο Β1 και κατώτατο όριο βαθμού στο απολυτήριο 12 να μην μετράει το πτυχίο επαλ αλλά μόνο το απολυτήριο επαλ, μοριοδοτηση τον κοινή μοριοδοτηση των ΔΕΑ, ΔΕΑ ΕΔ, ΣΤΡ ειδικών δυνάμεων και ΣΤΡ Στρατονομίας , μόρια για τους κατέχοντες ΙΕΚ υπηρεσιών φύλαξης με πιστοποίηση καθώς και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και για τους πολύτεκνους τρίτεκνους ποσόστωση σε ποσοστό 10%-3% αντίστοιχα επί τον συνολικών θέσεων μόνο έτσι θα γλυτώσουμε το φαινόμενο να δούμε ανακριτικούς υπαλλήλους με απολυτήριο λυκείου 10 πολυτέκνους που υπηρέτησαν σαν ΔΕΑ ΕΔ με ΙΕΚ και δίπλωμα νταλίκας η φαινόμενα επιτυχόντων με απολυτήριο γενικού λυκείου 10 που πήγαν επαλ στα 25 και πήραν πτυχίο υδραυλικού με 18, μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι υπάλληλοι θα φυλάνε τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας και πρέπει να είναι σε θέση να συντάσσουν δικογραφίες να έχουν ευπρεπή παρουσία θα συναναστρέφονται με ξένους φοιτητές και καθηγητές και όχι να κατεβαίνουν ραπ ελ η να οδηγούν νταλίκες , αλλιώς προβλέπω τον πρύτανη της νομικής να τους τυλίγει σε μια κόλα χαρτί και να τους στέλνει με ΕΛΤΑ πόρτα πόρτα στο εσωτερικών

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 18:06 | Γιάννης

    Συμφωνώ με την προστασία των Πανεπιστημίων, αλλά όχι από ένα σώμα που υπάγεται στην Αστυνομία. Θα φέρει αντιδράσεις και συγκρούσεις με τους φοιτητές ενώ είναι γνωστή η κατάχρηση εξουσίας από ορισμένους αστυνομικούς.

    Προτείνω τη συνεργασία με εταιρεία security ανάλογα με τις ανάγκες των πανεπιστημίων και ανάλογα τη χρονική περίοδο. Οι φύλακες security θα υπάγονται στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και θα ειδοποιούν την αστυνομία μόνο σε σοβαρές παραβατικές περιπτώσεις που σχετίζονται με την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, τη διακίνηση ναρκωτικών κτλ.

    Θα πρέπει οι φύλακες να είναι νέοι εως 35 ετών και να έχουν βασικές γνώσεις αγγλικών για να επικοινωνούν με τους αλλοδαπούς φοιτητές. Το σώμα security κάθε εξάμηνο θα αξιολογείται από ποικίλες πηγές: τις πρυτανικές αρχές, τους φοιτητές μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, τη διοίκηση της εταιρείας security καθώς και από κάθε φύλακα ξεχωριστά με τη μορφή αυτο-αξιολόγησης. Οι φύλακες θα διαθέτουν αλεξίσφαιρο και ελαφρύ εξοπλισμό (χειροπέδες και γκλοπ).

    Κάθε περιστατικό προστασίας της ακαδημαϊκής ελευθερίας θα καταχωρείται ηλεκτρονικά και σε φυσική μορφή με τις λεπτομέρειες του πειθαρχικού παραπτώματος τόσο από το φύλακα όσο και από αρμόδιο ελεγκτικό όργανο του εκάστοτε πανεπιστημίου, ώστε να διασφαλίζεται η μη κατάχρηση εξουσίας.

    Για την αποφυγή διάβρωσης του εγχειρήματος θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το σώμα αυτό να μην υπάγεται στην Ελληνική αστυνομία.

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 16:48 | Ειρήνη

    Από το Μάρτιο του 2019 τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας, οι φοιτητές δεν έχουν τη δυνατότητα για δια ζώσης μαθήματα που σημαίνει ότι η ίδρυση ενός τέτοιου σώματος ειδικά την παρούσα στιγμή κρίνεται περιττή. Τη στιγμή που οι ελλείψεις στην παιδεία καθηγητών, χώρων διδασκαλίας και γενικότερης μέριμνας για τη δημόσια παιδεία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, η εισαγωγή πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι άκαιρη. Είναι υποκριτικό να θεωρείται κατασπατάληση πόρων την ενίσχυση της παιδείας αλλά όχι την πρόσληψη 1000 νέων αστυνομικών. Οι πανεπιστημιακοί χώροι δεν είναι άντρο εγκληματικότητας όπως πολλοί ισχυρίζονται. Είναι όμως χώροι που διαδίδονται ιδέες που δε συμφωνούν με τα συστημικά όργανα. Η πρόθεση της κυβέρνησης να κατακερματίσει τη δημόσια παιδεία είναι ξεκάθαρη. Η παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια συνεπάγεται άμεσα τη λογοκρισία των φοιτητικών οργάνων που θα φέρνουν τυχόν αντιρρήσεις.

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 15:37 | Ιωάννης

    Τα όρια ηλικίας πρέπει να επανεξέταστουν. Να μπει κατώτατο όριο για δήλωση συμμετοχής στην προκήρυξη το 21ο έτος ( όπως στους σωφρονιστικους και εξωτερικους φρουρους των φυλακών) και ανώτερο τουλάχιστον το 32ο. Η κυπριακή αστυνομία αυτή την στιγμή για αντίστοιχες θέσεις ειδικών φρουρων έχει όριο το 35ο έτος.
    Στην μοριοδότηση πρέπει να προστεθει η γνώση Η/Υ, λόγω στελέχωσης των κέντρων λήψης σημάτων από ειδικούς φρουρους των Ο.Π.Π.Ι.
    Τελος η ισχύουσα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τύπου Α ( security) του νόμου (Ν.3707/08 τ.Α΄). Όσοι κατέχουν αυτήν την άδεια, είναι οι μόνοι που έχουν γνώσεις πάνω στην φύλαξη και την ασφάλεια προσώπων και υποδομών, μέσα απ την εργασιακή τους εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 15:33 | Ελένη

    Από το Μάρτιο του 2019 τα πανεπιστήμια είναι κλειστά στην πραγματικότητα για τους φοιτητές αφού δεν γίνονται μαθήματα στα έδρανα. Αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους φοιτητές και τα ιδρύματα πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας? Γιατί σπεύδετε σ’ αυτό το μέτρο τώρα ? Ήταν αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας από τα σπίτια τους? Μήπως αποφασίζετε γι’ αυτούς χωρίς αυτούς?

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 15:11 | Μάγια Π

    Απαράδεκτη η παρουσία της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους .Τα πανεπιστήμια είναι συνέχεια της κοινωνίας όπου λαμβάνουν χώρα καθημερινά περιστατικά βίας και παραβατικότητας χωρίς να αντιμετωπίζονται από την αστυνομία. Τα πανεπιστήμια χρειάζονται χρήματα για να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο τους. Χρήματα που δυστυχώς ετοιμάζεστε να ξοδέψετε για καταστολή και μόνο.Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι όπως και οι φοιτητές που αντιδρούν στο μέτρο αυτό γνωρίζουν πολύ καλά πως να προστατεύσουν τα ιδρύματα. Η μόνη προστασία για τα ιδρύματα είναι η εργασία τους η εκπαίδευση, τα ερευνητικά προγράμματα τους, οι νέοι ορίζοντες, η καινοτομία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.Για αυτά χρειάζονται χρήματα. Όχι για αστυνομία και καταστολή.

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 14:01 | Διονύσης

    Να γίνει ριζική τροποποίηση των κριτηρίων πρόσληψης ειδικών φρουρων με όριο ηλικίας 25-32.
    Μέσα σ ενα χρόνο απ την τελευταία σειρά ειδικών φρουρων 2019 έχουμε : υπόθαλψη εγκληματία μόλις χτες, βοήθεια σε απόδραση κρατουμένου, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, εκβιασμός και υπεξαίρεση χρημάτων από Έλληνες πολίτες, κλοπές, διαπληκτισμοι σε νυκτερινα κέντρα και απώλεια υπηρεσιακού οπλισμου, θανάσιμα ατυχήματα με όπλα, εισβολή ενόπλου στην ΑΣΟΕΕ με υπηρεσιακό οπλισμό και κράνος, σύλληψη σε παράνομους αγώνες ταχύτητας, οδήγηση οχήματος χωρίς πινακίδες, πλαστά δικαιολογητικά και ποινικό μητρώο.
    Φτάνει πια με τον κάθε τυχαρπαστο, που του δώσατε την ευκαιρία να φορέσει το εθνόσημο και την τιμημένη στολή της ελληνικής αστυνομίας.

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 12:26 | Μιχάλης

    Επίσης αυτονόητο είναι να υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις παντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν οι οποίες δε θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν καθώς στην πλειοψηφία τους είναι αντιδράσεις από άτομα του αντίθετου χώρου είτε πολιτικου ειτε ιδεολογικου οι οποίες σκοπό έχουν να προστατέψουν τις εκάστοτε εκκολαπτόμενες ενέργειες του κάθε «αντιδραστικου» Που πολυ πιθανόν να μην μπορέσουν να πραγματοποιηθούν μετά την δημιουργία του Σώματος αυτου! Οι αρνητές δημιουργίας των οππι βέβαια έφτασαν και εδώ στα σχόλια από τον φόβο τους και άρχισαν να βάζουν στην μέση διάφορες οικονομικές δήθεν σπατάλες που θα δημιουργήθουν απ το εν λόγω σώμα ασφαλείας και θα ναι κατά της οικονομίας του κράτους που θα μπορουσε δήθεν να χτίσει κ αλλά Πανεπιστήμια η αίθουσες κλπ κλπ! Ένας η μια φοιτήτρια η οποία φοιτά ήδη η θα φοιτήσει σε ένα Πανεπιστήμιο αν ειχε αντικείμενικο σκοπό την μάθηση και τις σπουδές θα ήταν υπερ των οππι καθώς θα είχε την προστασια που δεν υπάρχει τόσο έντονη τώρα στα πανεπιστήμια και θα μπορουσε να ναι ησυχη στον χώρο του Πανεπιστημίου χωρίς ενοχλήσεις από παράγοντες οι οποίοι δρουν στον χώρο και σκοπός τους δν είναι η μάθηση και πολλες φορες παρεμποδίζει και την μάθηση των άλλων σπουδαστών! Σε κάθε περίπτωση ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι ο κυριος Χρυσοχοΐδης και το υπουργείο προστασίας του πολίτη θα πρέπει να εξετάσει σοβαροτατα να αυξήσει και να καταργήσει την αδικία ηλικιακου ορίου (28) που υπάρχει τόσα χρόνια σε τέτοιους διαγωνισμους είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα και εφαρμόζεται μόνο στην Ελλάδα το 28ο έτος!

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 11:44 | Μιχάλης

    Αναγκαία η δημιουργία τέτοιου σώματος καθώς τα πανεπιστήμια εδώ και χρόνια είναι φωλιές αναρχικών δήθεν επαναστατων και διαφόρων άλλων παραβατικων στοιχείων ακόμα και διακίνησης ναρκωτικών χωροι στους οποίους διέρχεται ο κάθε ένας ανεξέλεγκτος και μπορεί να παρενόχλησει φοιτητές φοιτήτριες με σκοπό ακόμα κ να τους βλάψει ενα σώμα το οποιο για να μπορει να λειτουργήσει θα ΠΡΕΠΕΙ να ανήκει στο υπουργειο προστασιας του πολιτη να φέρει σήμα ελληνικής αστυνομίας και να χει μέσα καταστολής ειδάλλως το μόνο που θα δήμιουργηθει θα είναι ένα σώμα δημοσίων φυλάκων οι οποιοι δε θα μπορουν να φέρουν εις περας καμια δυσκολη κατάσταση η οποια θα δημιουργηθει εκείνη την στιγμή! αυτό όσον αφορά αφορά την χρησιμότητα σύστασης των οππι! Όσο για τα κριτήρια καλό θα ήταν εκεί στο υπουργείο προστασίας του πολιτη να σκεφτούν ότι πέραν των γνωστών κριτηρίων Λυκειο στρατός κλπ θα πρεπει να μπουν άτομα τα οποια έχουν άδειες σεκιουριτι (οποιουδηποτε τυπου είτε Α είτε επιπεδο 5 καθώς είναι ίδιες ειδικότητες στην τελική) τα οποια έχουν εστω και την εμπειρια ιδιωτικής φυλαξης! Επισης να ακουσει τις φωνές πολλων βουλευτων δημάρχων περιφέρειαρχών και ειδικά την φωνή των νέων που ζητάνε την αύξηση του ορίου ηλικίας ώστε να εξαλειφθεί πλέον το όριο ηλικίας 28 καθώς είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που το εφαρμόζει η αδικία να τελειώσει εδώ!

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 01:33 | Σταύρος

    Επιτέλους, ιδανικά αυτό το σώμα θα έπρεπε να υπάγεται στην σύγκλητο. Δυστυχώς όμως οι πανεπιστημιακοί έχουν δείξει ότι δεν θέλουν να μπει τάξη

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 00:56 | Θεοδώρα-Χρυσάνθη Χαραλαμπίδη

    Η αστυνομία δεν χωράει σε κανένα πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων πέρα από την ωμή βία και την καταστολή.

  • 16 Ιανουαρίου 2021, 00:18 | Ανδρέας

    Το σώμα της Ο.Π.Π.Ι πρέπει να είναι ανεξάρτητο σώμα ασφαλείας και να ανήκει στο υπουργείο προστασίας του πολίτη , να συνεργάζεται με τους πρυτάνεις και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
    Σαν ανακριτικοι υπαλληλοι που θα είναι τα στελέχη του σώματος, θα έχουν δικαίωμα σύλληψης οποιαδήποτε στιγμή, αυτεπαγγελτα.
    Δεν είναι αναγκαίο να ανήκουν στην Ελ. Ασ.
    Σαν επικεφαλής σε κάθε ΑΕΙ, θα τοποθετούνται Αξιωματικοί της αστυνομίας, όπως συμβαίνει τόσα χρόνια και στην εξωτερική φρουρά φυλακών ( ΥΕΦΚΚ).
    Είναι απαράδεκτο εν έτη 2021 να προσληφθούν σε τέτοιες θέσεις ειδικοί φρουροί, με ανακριτικα καθήκοντα κιόλας, ενώ υπάρχουν άτομα με υψηλά απολυτηρια, ξένες γλώσσες και πτυχία. Άτομα με γνώσεις, που θα ανταποκριθουν σίγουρα καλύτερα στα προανακριτικα καθήκοντα και την σύνταξη δικογραφιων, από άτομα που θα προσληφθούν με μοριοδότηση ειδικών δυνάμεων και δίπλωμα φορτηγού.
    Οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν στα πρότυπα της δημοτικής αστυνομίας με όριο ηλικίας τα 32 έτη , μιλάμε για αοπλο σώμα,ούτε για την ΔΈΛΤΑ ούτε για την διεύθυνση μεταγωγων.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 23:50 | Ιωάννης

    Με τον Ν. 1339/83 (Υπουργική Απόφαση 7017/7/1-Θ/2020 – ΦΕΚ 2965/Β/20-7-2020) φορείς του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό με αντικείμενο:

    α. Τη φρούρηση των εισόδων και άλλων ευπαθών στόχων κεντρικού ή περιφερειακού καταστήματος ή υποκαταστήματος των εν λόγω φορέων, για την επισήμανση υπόπτων και αποτροπή ληστειών, άλλων πράξεων, βίας ή εγκλημάτων κατά της περιουσίας ή εξτρεμιστικών ενεργειών κατά προσώπων ή πραγμάτων (εγκαταστάσεων) που συνάδει με την αποστολή των φορέων αυτών.

    β. Την επιτήρηση άλλων ευπαθών χώρων ή στόχων, τον εντοπισμό και επισήμανση υπόπτων αντικειμένων, τον αποκλεισμό του χώρου και άμεση ειδοποίηση της οικείας Αστυνομικής Αρχής για τις περαιτέρω ενέργειες από τις Αστυνομικές Αρχές ως και την πρόληψη κάθε έκνομης ενέργειας.

    Η διαδικασία επιλογής γίνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η πρόσληψη και ο διορισμός πραγματοποιείται από την υπηρεσία στην οποία τοποθετούνται. Η υπηρεσία τοποθέτησης είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την περαιτέρω πορεία και εξέλιξη του υπαλλήλου.

    Το Προσωπικό Ασφαλείας του Ν.1339/83 αποτελεί ειδική κατηγορία υπαλλήλων. Πρόκειται για ένα θεσμό, με μεγάλη κοινωνική χρησιμότητα, με συγκεκριμένες και σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες, εντός καθορισμένης χωρικής ενότητας και με δυνατότητα άσκησης ελέγχου για την τήρηση των ρυθμίσεων που αφορούν θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος.

    Υφίσταται πρόθεση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να αξιοποιηθεί ο θεσμός του Ειδικού Προσωπικού Ασφαλείας του Ν. 1339/83 για την κάλυψη των αναγκών των Α.Ε.Ι.;

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 22:47 | Ρόζα Μπρούζου

    Εφόσον έχετε αποφασίσει να ιδρύσετε πανεπιστημιακή αστυνομία για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καλό θα ήταν τουλάχιστον να προσαρμόσετε τα δεδομένα της αστυνόμευσης σύμφωνα με τα πανεπιστημιακά πρότυπα και όχι με τα πρότυπα των ειδικών φρουρών.

    1. Η πρόσληψη των 1000 ατόμων μπορεί να γίνει με όρους ΑΣΕΠ, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη εκπαίδευση.
    2. Με ηλικιακό όριο καταρχήν τα 40 όπως προαναφέρθηκε και από άλλο άτομο. Είναι μια ηλικία ανάμεσα στις νέες ηλικίες των φοιτητών και τις μεγαλύτερες ηλικίες των καθηγητών. Άρα μπορεί να συμβιβάσει τις 2 πλευρές καλύτερα σε ενδεχόμενες διενέξεις.Ύστερα η Ελληνική Αστυνομία είναι από τις λίγες που έχει τόσο μικρό όριο ηλικίας πάντα στις προκηρύξεις της. Σε ευρωπαϊκές χώρες αυτό δεν ισχύει έτσι.
    3. Να τεθεί επίσης ως κριτήριο η πρόσληψη πτυχιούχων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ΑΕΙ της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί ένα επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων, μιας και ως τώρα, στην ελληνική αστυνομία, ως επί το πλείστον οι προσλήψεις που προηγήθηκαν δεν απαιτούσαν ανώτατο επίπεδο σπουδών.
    4. Οι προσλήψεις να γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια και βάσει της επαγγελματικής εμπειρίας των υποψηφίων και όχι φωτογραφικά μόνο με κομματικά κριτήρια, ως είθισται..σε δημόσιες θέσεις.

    Με αυτόν τον τρόπο προωθείτε τον πολιτισμό και το διάλογο ως μέσα επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων με φοιτητές και καθηγητές , διενεργώντας ελέγχους αλλά χωρίς να υποτιμάτε την ακαδημαϊκή μόρφωση (με μπουλινγκ , ξύλο και απειλές) με απώτερο στόχο και σκοπό την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
    Επιπλέον δίνετε την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους αποφοίτους ΑΕΙ να εργαστούν και να εκπαιδευτούν, βελτιώνοντας έτσι και το επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρίας των ελληνικών αρχών.

    Στόχος σας είναι να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και προστασία των ανθρώπων με τη διακριτική και εύστοχη παρουσία αυτής της υπηρεσίας, δημιουργώντας εμπιστοσύνη στους πολίτες και εντοπίζοντας έξυπνα αυτούς που θέλουν να εισχωρήσουν με κακόβουλο τρόπο, όχι τρομοκρατώντας τον κόσμο που θα τους βλέπει και φεύγει ή «να παίζουν ξύλο». Εκτός και αν θέλετε να διαλύσετε πλήρως τη δημόσια παιδεία. .Σε αυτή την περίπτωση όμως, να θυμάστε, πως στην παιδεία βρίσκεται το μέλλον!

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 20:34 | Αποστολος

    Επιτέλους να γίνει το όριο ηλικίας 32,υπάρχουν ικανοί και σε αυτή την ηλικία,δώστε τους την ευκαιρία να την αξιοποιήσουν!!

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 19:30 | Μιχάλης

    Ενώ το 60% των υποψηφίων διδακτόρων είναι άμισθο και 90% ανασφάλιστο (στοιχεία εθνικού κέντρου τεκμηρίωσης [1]) και το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό είναι πετσοκομμένο η κυβέρνηση δίνει ένα εξωφρενικό ποσό και προσλαμβάνει 1000 ανθρώπους μέσω αμφίβολων διαδικασιών χωρίς κάνενα απολύτως λόγο.
    Όσον αφορά περί του «άντρου του εγκλήματος και ανομίας» υπάρχει τεκμηριωμένη έρευνα του τμήματος εγκληματολογίας του Πανεπιστήμιου της Παντείου [2] που αποδεικνύει ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι τουλάχιστον αβάσιμοι

    [1] https://metrics.ekt.gr/sites/metrics-ekt/files/ekdoseis-pdf/2020/EKT_PhDstatistics_2019_el.pdf
    [2]https://drive.google.com/file/d/1Y4irBbwsXewfA_6J12kd2QKEcdjQDc_U/view

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 18:50 | Παπαδοπούλου Ελένη

    1000 αστυνομικοί στα πανεπιστήμια: 1000x1000E (συντηρητικά, όλα τα έξοδα μέσα) = 1.000.000Ε/μήνα.
    1.000.000Ε/μήνα =
    * 1 καινούργιο αμφιθέατρο ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ή
    * 1 καινούργιο εργαστήριο 200 υπολογιστών (των 2000 ευρώ) συν διαστημικό εξοπλισμό ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ή
    * 2000 υπολογιστες (των 500 ευρώ) για τους οικονομικά πιο αδύναμους φοιτητές ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ (24.000 υπολογιστές το χρόνο) ή
    * … (συμπληρώστε άλλες ιδέες) ή
    στην τελική, μόνιμες θέσεις για 1000 ερευνητές (π.χ. για τους φετινούς 1000 καλύτερους αποφοίτους) οι οποίοι θα παράγουν έρευνα, καινοτομία, σκέψη και δεν θα τους στέλνουμε στο εξωτερικό ή για delivery σε fast-food.
    via: Δημήτρης Ψούνης

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2021
    Αρ. Πρωτ.: 309/14/1

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η Ομοσπονδία μας, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε στις 12 Ιανουαρίου 2021, εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο φαινόμενο υπαρκτών σοβαρών και επικίνδυνων παραβατικών συμπεριφορών εντός των πανεπιστημιακών σχολών και των εγκαταστάσεών τους σε όλη τη χώρα.

    Πρόταση και θέση της Ομοσπονδίας ήταν και είναι ότι η προβλεπόμενη από το υπό διαβούλευση Άρθρο 13, «Σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», δεν πρέπει να σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τα ισχύοντα για τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, πολύ περισσότερο δε, η νέα αυτή Υπηρεσία, δεν πρέπει να υπάγεται σε αυτήν ούτε να στελεχώνεται από αστυνομικούς.

    Πρέπει εξ ολοκλήρου να χρηματοδοτείται, να καθοδηγείται και να ελέγχεται από τους πανεπιστημιακούς φορείς και τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες πρέπει να έχουν την ευθύνη για τη δράση της, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα από το «αυτοδιοίκητο» – ειδικό καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη χώρα μας. Τα δε στελέχη της, δεν πρέπει να οπλοφορούν ούτε με τη δράση τους να δημιουργούν ψευδεπίγραφη εικόνα αστυνομικής λειτουργίας και σύγχυση στον πολίτη όσον αφορά στις κύριες αρμοδιότητες και στην αποστολή αφενός της Ελληνικής Αστυνομίας και αφετέρου των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

    Όπως εισάγεται η λειτουργία των νέων αυτών Ομάδων, με αποσπασμένους αξιωματικούς και νεοπροσλαμβανόμενο ένστολο αστυνομικό προσωπικό ειδικής κατηγορίας, και μάλιστα με δυνατότητα προανακριτικών καθηκόντων και κέντρα επιχειρήσεων εντός των πανεπιστημίων, θεσπίζεται για πρώτη φορά ένα νέο «πρότυπο» είδος αστυνομικού τμήματος εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Έτσι, δημιουργείται ένα άνευ προηγουμένου κακό παράδειγμα επανάληψης στο μέλλον όμοιων σχημάτων για άλλες πιθανές εστίες παραβατικότητας (π.χ. συγκοινωνίες κ.λπ.), που θα στηρίζουν τη λειτουργία τους σε «βοηθητικό προσωπικό» περιορισμένης εκπαίδευσης και μειωμένων αποδοχών, μακριά και πέρα από το επαγγελματικό στάτους της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της.

    Αντί η Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τα διαχρονικά αιτήματά μας για μια σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία, από την αρχή της θητείας της, με τις αθρόες προσλήψεις ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων, δυναμίτισε την εξέλιξη του αστυνομικού σώματος ως ενός ομογενοποιημένου συνόλου ενστόλων λειτουργών, τεμάχισε κατά το δοκούν τις αστυνομικές λειτουργίες και αρμοδιότητες και διέσπασε το ενιαίο υπηρεσιακό δόγμα που χαρακτήριζε έως τώρα την αποστολή της σε όλη τη χώρα.

    Η Ομοσπονδία, επομένως, καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις που συνδέουν με οποιοδήποτε τρόπο την Ελληνική Αστυνομία με τις υπό ίδρυση Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δεδομένου μάλιστα ότι μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (άρθ. 64 παρ. 3 Ν. 4623/2019), είναι ήδη νομοθετημένη η δυνατότητα της αστυνομίας να επεμβαίνει, χωρίς άδεια πλέον, σε ένα ΑΕΙ, αυτοδίκαια και ανεμπόδιστα, όταν τελείται οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη σε αυτό.

    Αν δεν αναθεωρηθεί η νομοθετική πρωτοβουλία, με την επικείμενη νομοθέτηση των προτεινομένων ρυθμίσεων, είναι βέβαιο ότι αντί να μειωθούν οι εντάσεις, θα αυξηθούν οι κίνδυνοι και μάλιστα με θύματα πρώτους τους αστυνομικούς που θα κληθούν να στελεχώσουν τις νέες υπηρεσίες ή και αυτούς που θα επεμβαίνουν για την προστασία και τον απεγκλωβισμό των πρώτων από τις τραγικές συνέπειες εγκληματικών συμπεριφορών και σχεδίων. Η διοίκηση δηλαδή, θα αναγκάζεται πλέον να λαμβάνει μέτρα ασφαλείας με πρόσθετους αστυνομικούς από το υπάρχον προσωπικό, για τη σωματική ακεραιότητα και την εξασφάλιση της λειτουργίας εκείνων που υποτίθεται θα προσλαμβάνονται για την προστασία των πανεπιστημίων.

    Για την Ομοσπονδία μας, μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις με σκοπό την εμπέδωση της ασφάλειας και της καλής λειτουργίας του κράτους Δικαίου.

    http://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/poasy-2021/item/1569-40-xronia-anomia-tha-analavei-epitelous-tis-efthynes-tou-to-aftodioikito-i-tha-kryvetai-piso-apo-tin-kaki-astynomia

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 17:10 | Γιώργος Γ.

    Αν αυτή η νομοθεσία επιτρέπει στα πανεπιστήμια να μην παραλάβουν μέρος χωρίς να χάσουν χρηματοδότηση ίσως να είναι καλή. Αλλιώς αποτελεί εκσυγχρονισμός των ελληνικών πανεπιστημίων με εξωτερικά στάνταρ, με την κακή έννοια.

    Δηλαδή το πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε μία ένοπλη ζώνη της πολιτείας, στην οποία ο άνθρωπος χάνει την ελεύθερη πρόσβαση και έναντι πρέπει να είναι πολίτης και να έχει άδεια για την είσοδο από το κράτος. Οι άνθρωποι που δεν σπουδάζουν παύουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις γνώσεις που περιέχονται, για παράδειγμα στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, και οι φοιτητές πρέπει να συμμορφωθούν αλλιώς θα χάσουν και εκείνοι την πρόσβαση.

    Αποτελεί το τέλος της ελεύθερης άποψης και μετατροπή της δημόσιας παιδείας σε μία μηχανή κιμά που αλέθει τους υποψήφιους και παράγει υπαλλήλους με συγκεκριμένες ικανότητες και σκέψη.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 16:35 | Κωνσταντίνος

    Η ίδρυση του εν λόγω σώματος καθίσταται απαραίτητη καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν βίαια περιστατικά τα οποία λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να προστατεύεται ο χώρος του πανεπιστημίου αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές και αν σταματήσουν διάφοροι να λένε αυτό είναι απαράδεκτο και παραπέμπει σε εποχές χούντας και πάτο τέτοιες ανοησίες. Η φύλαξη είναι προς όφελος των φοιτητών έτσι ώστε να μην προκληθούν θερμά επεισόδια.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 14:30 | ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ

    πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η φαεινή αυτή ιδεα, ΑΙΣΧΟΣ!!!

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 14:16 | Γιαννης

    Αριστη ιδεα, τα αυτονοητα ειναι που μας λειπουν Προχωρηστε.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 14:00 | ΘΩΜΑΣ Ψ.

    Όταν θεσπίστηκε ο «νόμος Κεραμέως» για το άσυλο, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι απλώς και μόνο επαναφέρει το πλαίσιο του «νόμου Διαμαντοπούλου». Πρόκειται για εσφαλμένη ανάγνωση της διάταξης του άρθ. 64 παρ. 3 ν. 4623/2019, με την οποία ορίστηκε όχι απλώς ότι οι αστυνομικές αρχές παρεμβαίνουν σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων αλλά ότι «εντός των χώρων των ΑΕΙ οι δημόσιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων», άρα η κατασταλτική επέμβαση είναι ένας μόνο από τους λόγους παρουσίας της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο.

    Το άρθ. 13 του νομοσχεδίου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» που τέθηκε χθες σε διαβούλευση προχωρά στη σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (με fast-track εκπαίδευση ειδικών φρουρών), με τρόπο που πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη πλήρη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ κατά το άρθ. 16 παρ. 5 Συντ. Συγκεκριμένα, το προσωπικό των ΟΠΠΙ υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία και διατίθεται στα ΑΕΙ με κοινή Υπουργική Απόφαση (Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη) χωρίς να γίνεται μνεία στα κριτήρια με τα οποία διαπιστώνονται οι ανάγκες κάθε ΑΕΙ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Κυβέρνηση φροντίζει για το καλό των ΑΕΙ χωρίς τα ΑΕΙ.

    Η πλήρης αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου δεν έχει απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά συνιστά τη θεσμική εγγύηση για την εξυπηρέτηση των σκοπών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή την περαιτέρω διάπλαση των φοιτητών σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες (άρθ. 16 παρ. 2 Συντ.) και την ανεμπόδιστη προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας (άρθ. 16 παρ. 1 Συντ.). Κατά το παράδειγμα ζωής και διδασκαλίας του Αρ. Μάνεση, η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι μια ελευθερία απαλλαγμένη από τους καταναγκασμούς της εξουσίας. Η μόνιμη παρουσία ακόμα και της βέλτιστης δυνατής Αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο (και, το κυριότερο, παντελώς ανέλεγκτης από τις ίδιες τις πανεπιστημιακές αρχές) συνεπάγεται την άσκηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας υπό το άγρυπνο μάτι του πιο σκληρού πυρήνα άσκησης της κρατικής εξουσίας.

    Το να θεωρεί το Υπουργείο Παιδείας ως ενίσχυση της ακαδημαϊκής ελευθερίας τη σύσταση ειδικών αστυνομικών σωμάτων φανερώνει ένα σχεδόν καταθλιπτικό χαμήλωμα των προσδοκιών από το δημόσιο πανεπιστήμιο, την ώρα που τα πτυχία εξομοιώνονται με τίτλους αποκτώμενους από κολλέγια, δηλαδή από ιδρύματα με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση (κάτι σαφώς μερικότερο από το όλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ακαδημαϊκή ελευθερία).

    Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, οι πανεπιστημιακές αρχές οφείλουν να αποτρέψουν με κάθε νόμιμο μέσο εικόνες εκφασισμού, όπως η ντροπιαστική διαπόμπευση από «συλλογικότητες» του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο, το πρόβλημα ασφάλειας των Πανεπιστημίων (π.χ. του ΑΠΘ για το οποίο έχω μεγαλύτερη γνώση), αν και αδιαμφισβήτητα υπαρκτό, δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρόβλημα ασφάλειας υποβαθμισμένων περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως η Ροτόντα. Και, ιδίως, σε μια περίοδο πανδημίας χωρίς φυσική παρουσία στα πανεπιστήμια, η κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου (και η fast-track στελέχωση της συγκεκριμένης μονάδας) δημιουργεί εντελώς άκαιρες εντάσεις με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 12:42 | Ανδρέας Κομνηνός

    Αναφερόμενη στόχευση της ρύθμισης για την ΟΠΠΙ είναι η έννομη προστασία από παραβατικές συμπεριφορές. Αποτελεί απορίας άξιο, γιατί οι εν λόγω συμπεριφορές (οι οποίες δεν αναφέρονται ονομαστικά) χρειάζονται την επιμέλεια ενός αστυνομικού οργάνου και δεν αρκεί η υπηρεσία φύλαξης (security) υπό την εποπτεία της πρυτανείας. Πέρα από κάθε πιθανή ιδεολογική τοποθέτηση και ερμηνεία σχετικά με το αν έχει θέση ή όχι η αστυνομία και η καταστολή στα πανεπιστήμια, θα πρέπει να εξετάσουμε ορισμένα «ξερά» γεγονότα, τα οποία μας οδηγούν σε κρίσιμες αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα του εγχειρήματος.

    Σε συνέντευξή της στο σταθμό ΣΚΑΙ (15/1/2021) η κα. Κεραμέως είπε ότι πανεπιστημιακή αστυνομία (ΠΑ) υπάρχει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου (https://www.skai.gr/news/greece/kerameos-se-skai-giati-den-ksekina-mono-i-g-lykeiou-ti-apanta-stis-antidraseis-gia-ta-ae). Ωστόσο αυτό είναι ψευδές. Στο δυτικό κόσμο, ΠΑ υπάρχει μόνο στη βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς: campus police) και πουθενά αλλού στην Ευρώπη, με εξαίρεση τα πανεπιστήμια Οξφόρδης και Κέμπριτζ στην Μ. Βρετανία, όπου όμως κι εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις αναφέρονται στις πρυτανικές αρχές και διορίζονται-διοικούνται από αυτές. Σε κάθε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο υπηρετεί δύναμη ασφάλειας (security) που αποτελείται από προσωπικό των ΑΕΙ. Τα πανεπιστήμια, καθώς βρίσκονται ως επί το πλείστον εντός του αστικού χώρου, απολαμβάνουν τη συνδρομή της αστυνομίας όποτε αυτή χρειάζεται, χωρίς να υπάρχει ειδική δύναμη καταστολής/περιπολίας/ελέγχου εγκατεστημένη σε αυτά. Στις ΗΠΑ, λόγω της έδρασης των περισσότερων πανεπιστημίων σε campus εκτός αστικού ιστού, η ύπαρξη ΠΑ είναι αναγκαία και λογικό να υφίσταται.

    Ωστόσο, η ύπαρξη ΠΑ δεν έχει λύσει το πρόβλημα ασφάλειας και παραβατικότητας. Ας μην ξεχνάμε ότι η ύπαρξή της δεν ήταν ικανή να αποτρέψει σημαντικά γεγονότα όπως οι μαζικές δολοφονίες στο Virginia Tech και το Illinois. Το 2017, στις ΗΠΑ, παρά την ύπαρξη ΠΑ, αναφέρθηκαν 28.873 εγκλήματα εντός των πανεπιστημίων, που αφορούσαν κλοπές (38%), βίαη σεξουαλική πράξη (36%), κλοπές οχημάτων (12%) αλλά και σωματικές επιθέσεις, ληστείες, εμπρησμούς και φόνους. Πρόσθετα, έγιναν 18.527 συλλήψεις που αφορούσαν παραβάσεις των νόμων περί οπλοκατοχής, ναρκωτικών και αλκοόλ. Για παραβάσεις των ίδιων νόμων έγιναν 198.302 παραπομπές σε πειθαρχικά όργανα των ΑΕΙ (https://nces.ed.gov/programs/digest/d19/tables/dt19_329.10.asp). Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι η εγκληματικότητα εντός των πανεπιστημιακών χώρων δεν είναι δυνατό να προληφθεί και να κατασταλεί πλήρως από την ΠΑ. Από την άλλη πλευρά, η αναγωγή των στοιχείων αυτών σε εγκλήματα ανά 10000 φοιτητές «πλήρους φοίτησης» καταδεικνύει ότι η εγκληματικότητα δεν είναι υψηλή (π.χ. 19,6 αναφορές εγκλημάτων κατά ατόμων και περιουσίας/10.000 φοιτητές, 34.5 συλλήψεις και 205.7 παραπομπές για εγκλήματα κατά νόμων οπλοκατοχής, ναρκωτικών και αλκοόλ).

    Αντίστοιχα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια συστηματική καταγραφή του προβλήματος ανομίας (αλήθεια, η κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη σύνταξης του νομοσχεδίου, σε ποια στοιχεία βασίζεται και γιατί δεν τα δημοσιοποιεί;). Αναλυτικότερα, τα μόνα στοιχεία που είναι δημόσια διαθέσιμα είναι από την έρευνα του ΠΑΜΑΚ με τίτλο «Ανομία στα ελληνικά ΑΕΙ» με βάση την αποδελτίωση άρθρων στα ΜΜΕ (https://www.news247.gr/download/9396/6612042/121000/aei.pdf) και στοιχεία της ΕΛΑΣ που κατέθεσε η υπουργός κα. Γεροβασίλη το 2018 στη Βουλή (https://www.iefimerida.gr/news/465950/anomia-sta-ellinika-panepistimia-ligoteres-syllipseis-epi-diakyvernisis-syriza). Με βάση τα στοιχεία αυτά, από την έρευνα του ΠΑΜΑΚ προκύπτουν 358 περιστατικά σε περίοδο 7 ετών (2011-17), δηλαδή περίπου 51 περιστατικά ανά έτος. Με βάση τις δικογραφίες που σχημάτισε η ΕΛΑΣ την περίοδο 2010-18 (στοιχεία κας. Γεροβασίλη) προκύπτουν 615 περιπτώσεις, ήτοι 68 περιστατικά ανά έτος. Στην Ελλάδα έχουμε περί τους 735.000 φοιτητές, οπότε η αναγωγή σε περιστατικά ανά 10.000 φοιτητές είναι 0.7 περιστατικά ανά 10.000 φοιτητές το έτος (στοιχεία ΠΑΜΑΚ) ή 0.9 περιστατικά ανά 10.000 φοιτητές το έτος (στοιχεία ΕΛΑΣ) – τάξεις μεγέθους μικρότερη αναφερόμενη παραβατικότητα από αυτή στις ΗΠΑ.

    Περισσότερο ενδιαφέρον έχει και η φύση των περιπτώσεων όπως αναλύεται από την έρευνα του ΠΑΜΑΚ. Διαπιστώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αφορά γεγονότα που σχετίζονται με παρεμπόδιση δραστηριότητας (107), κατάληψη (96), εισβολή (76), απειλή κατά προσώπων (45), προπηλακισμός (35). Πολύ πιο σπάνια εντοπίζονται σοβαρότερα αποτελέσματα όπως επίθεση (συμπ. με αυγά, καφέδες, μπογιές) (38), ξυλοδαρμός (17), εμπρησμός (10), βανδαλισμός (23), ομηρία (13), τραυματισμός (24). Με βάση αυτά, παρατηρούμε ότι δυνητικά τα περισσότερα περιστατικά μπορούσαν όντως να έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από υπηρεσίες φύλαξης, χωρίς την απαραίτητη παρουσία της αστυνομίας (π.χ. φύλαξη της πρυτανείας) ή με την κατάλληλη κλήση της αστυνομίας (π.χ. διακίνηση ναρκωτικών). Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα περισσότερα περιστατικά αναφέρονται σε δράσεις και κινητοποιήσεις που αφορούν τη διαμαρτυρία και την πολιτικοποιημένη δράση (άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι με τον τρόπο έκφρασής της) και δεν αναφέρονται στο κοινό έγκλημα. Συνεπώς, η στόχευση της ιδρυόμενης ΠΑ δεν είναι γενικά και αόριστα η «ανομία», αλλά να είμαστε ξεκάθαροι ότι έχει στόχευση κυρίως ενάντια της έκφρασης διαμαρτυρίας και πολιτικών πεποιθήσεων που εκδηλώνεται με παραβατικό τρόπο.

    Βέβαια η έκταση της ανομίας είναι σίγουρα μεγαλύτερη, αφού πολλά περιστατικά (τόσο εδώ όσο και στις ΗΠΑ) δεν καταγράφονται ή δεν αναφέρονται. Ωστόσο με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, προκύπτει η ερώτηση αν ο συντάκτης του νομοσχεδίου έχει κάνει κάποια ουσιαστική εκτίμηση του κόστους της προτεινόμενης ρύθμισης, έναντι της έκτασης του προβλήματος που καλείται να λύσει. Συγκεκριμένα, θεωρώντας ένα μέσο μισθολογικό κόστος ενός ειδικού φρουρού τα 1200 ευρώ (βασικός μισθός + εργ. εισφορές), προκύπτει το ποσό των 14.4 εκ. ευρώ ετησίως για τη μισθοδοσία τους. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα 30 εκ. ευρώ που έχει ήδη υποσχεθεί η κυβέρνηση για υποδομές φύλαξης/επιτήρησης, συν ένα άγνωστο ποσό που θα πρέπει να διατίθεται ετησίως για τα λειτουργικά έξοδα (ας πούμε συντηρητικά 1 εκ ευρώ με βάση ανάλογη σύμβαση των ΕΛΤΑ που εντοπίζεται εύκολα στο Διαύγεια και που είχε προϋπολογισμό 0.5 εκ. ευρώ – 3918/50610000-4) αλλά και ένα άγνωστο κόστος αγοράς και συντήρησης εξοπλισμού για τους φρουρούς.

    Συνολικά σε βάθος πενταετίας η «επένδυση» σε ΟΠΠΙ και μέτρα φύλαξης, φαίνεται ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 107 εκ. ευρώ (72 εκ. μισθοί ΟΠΠΙ, 30 εκ. υποδομές, 5 εκ. συντήρηση). Ενδεικτικά, και για τους σκοπούς σύγκρισης, τα ΑΕΙ λαμβάνουν ετησίως περίπου 90 εκ. ευρώ (https://www.tovima.gr/2020/10/14/society/anakoinothike-i-xrimatodotisi-gia-ta-aei/). Δηλαδή το κόστος της ρύθμισης αντιστοιχεί στο 24% της τακτικής επιχορήγησης των ΑΕΙ για τα επόμενα 5 έτη. Αν σκεφθούμε επίσης ότι μόνον η ΟΠΠΙ κοστίζει 14.4 εκ. ετησίως και θα αναπτυχθεί σε 5 μόνο ιδρύματα (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, Πάτρα) με ετήσια τακτική επιχορήγηση 34.6 εκ ευρώ, τότε το κόστος μισθοδοσίας της είναι ίσο με το 41% της τακτικής επιχορήγησης των ιδρυμάτων αυτών. Πραγματικά διερωτώμαστε πόσο πολύ θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι υποδομές για τους φοιτητές και το προσωπικό σε αυτά τα ιδρύματα με τα χρήματα αυτά, αλλά και ποιος άλλος οργανισμός στον κόσμο πληρώνει τόσο μεγάλα ποσοστά το προϋπολογισμού του σε υπηρεσίες ασφάλειας (εξαιρούμε ακόμα και το γεγονός ότι όλα τα ιδρύματα θα συνεχίσουν να πληρώνουν προσωπικό για υπηρεσίες φύλαξης). Αντίστοιχα, το ΕΛΙΔΕΚ έχει προγραμματίσει σε 5 έτη (2018-22) προσκλήσεις για τους υποψηφίους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, με τα συνολικά ποσά των 39.5 εκ. ευρώ και 67.8 εκ. ευρώ αντίστοιχα, με ποσοστά επιτυχίας που κυμαίνονται στο 10% (σκεφθείτε πόσα λαμπρά μυαλά επιπλέον θα μπορούσαν να υποστηριχθούν).

    Τέλος, μαζί με όλα αυτά δε θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι η παρούσα ρύθμιση εισάγεται σε πλήρη διαφωνία όχι μόνο με τη σύνοδο των πρυτάνεων, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της, αλλά και με πολλές συγκλήτους, συλλόγους ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ/Διοικητικού προσωπικού. Στην ανωτέρω συνέντευξή της η κα. Υπουργός διερωτήθηκε «τι ακριβώς θέλουν όσοι αντιδρούν στις αλλαγές, τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια;». Η δήλωση αυτή είναι λυπηρή γιατί φανερώνει ότι η κα. Υπουργός δεν σκέφθηκε να συζητήσει το θέμα με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την οποία και αφορά το ζήτημα, αλλά και η οποία έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για να προτείνει κατάλληλες λύσεις. Η αντίδραση προέρχεται από τη συσσωρευμένη εμπειρία της ζωής στα πανεπιστήμιά μας, και την επίγνωση της σημαντικότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η συντριπτική πλειοψηφία πανεπιστημιακών και φοιτητών δεν επιδιώκει το χάος και την ανομία στους χώρους εκπαίδευσης, και η άρνηση βασίζεται στην επίγνωση ότι υπάρχουν πολλά και πιο σημαντικά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα χρήματα για να βελτιωθεί πολύ περισσότερο το περιβάλλον που σπουδάζουν τα παιδιά μας.

    Η παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, εκτός από επένδυση δυσθεώρητων ποσών από την τσέπη των φορολογούμενων με αμφίβολη επιστροφή, είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει μεγάλες εντάσεις απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους και δυνητικά, χωρίς προσεκτική συμπεριφορά, θα δημιουργήσει νέα ζητήματα στην πανεπιστημιακή ζωή. Ακόμα και στις ΗΠΑ, η ΠΑ δεν απολαμβάνει τη νομιμοποίηση των δραστηριοτήτων της στα μάτια των φοιτητών και των καθηγητών, καθώς θεωρείται, με έντονα απαξιωτικό τρόπο, «υποδεέστερη», «όχι πραγματική αστυνομία», «υπερβολική» (doi: 10.1108/13639511011020629, 10.1108/PIJPSM-04-2016-0055, 10.1080/01639625.2014.935653). Περαιτέρω μελέτες συστήνουν ότι η οριζόντια εφαρμογή πολιτικών αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια είναι λανθασμένη και ότι τέτοιες πολιτικές πρέπει να σχεδιάζονται και να διαμορφώνονται κατόπιν συνεννόησης με το φοιτητικό και ακαδημαϊκό πληθυσμό (doi: 10.1007/s12103-016-9379-x).

    Για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά, εξαιρετική ανάλυση για το ζήτημα έχει δημοσιεύσει η εγκληματολόγος κα. Βιδάλη στον ακόλουθο σύνδεσμο.
    https://drive.google.com/file/d/1Y4irBbwsXewfA_6J12kd2QKEcdjQDc_U/view?fbclid=IwAR1YE2ewAZXZSwZ_WucCWhpyjG9maJuI5yNinWW_ChvC-ajf2iE2qFZthuk

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 12:03 | Θεοδώρου Τ.

    Πάλι διορισμοί!!! Αφού δεν μπορεί να πάρει αγροφύλακες σαν τον μπαμπά ας πάρει φοιτητοφύλακες. Σπουδαίος φιλελευθερισμός…
    Επειδή η αστυνομία και τα πανεπιστήμια δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει…δημιουργούμε ένα νέο σώμα που θα κάνει τι; ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας…Τζάμπα έξοδα.
    Απλά είναι τα πράγματα: όπου συντελούνται ποινικά αδικήματα επεμβαίνει αυτοδίκαια η αστυνομία… Για τη διαχείρηση του χώρου (φθορές, καθαριότητα, συμπεριφορές…) ας αναλάβουν την ευθύνη τους οι πανεπιστημιακοί κι ας αξιολογηθούν γι αυτό.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 11:43 | Σταμάτης

    Το 16παρ.1 του Συντάγματος αναφέρει ρητά πως «η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες». Θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε πώς ένα όργανο κρατικής καταστολής που μπορεί να χρησιμοποιήσει βία σχετίζεται με την παιδεία και την ελευθερία της. Πόσο ελεύθερος τελικά μπορεί να είναι ένας χώρος ελεγχόμενος από όργανα του κράτους;

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 03:13 | Dimitris

    Άλλο ένα πρόχειρο μέτρο το όποιο δεν προσπαθεί να λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα αλλά προσπαθεί να το κατευνάσει δια μέσω της βίας. Άλλο ένα μέτρο ενίσχυσης του αστυνομοκρατίας σε αυτή την χώρα. Δεν χρειάζεται καν πιστεύω να αναφερθούμε στο γεγονός πως οι κρατικοί πόροι αυτοί, θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο εδώ και κάποιους μήνες προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει την κατάσταση. Είναι τραγικό το γεγονός πως εν μέσω μιας ΠΑΝΔΙΜΙΑΣ, η υπουργός, προσπαθεί να περάσει ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο με πρακτικά κανέναν τρόπο αντίστασης από την μεριά των φοιτητών. Στα πανεπιστήμια δεν έχουν μέρος δυνάμεις εξουσίας μιας και ιδρύματα αυτά δεν είναι μόνο χώρος εκμάθησης της επιστήμης αλλά και χώρος ουσιαστικής καλλιέργειας της κριτικής σκέψης. Τέλος, πολύ φοβάμαι ότι αυτό το μέτρο πιο πολλές εντάσεις θα δημιουργήσει παρά τα προβλήματα που θα λύσει.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 02:48 | Θοδωρής Στ.

    Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια ενός σώματος ασφαλείας που υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία είναι μια λανθασμένη κίνηση που θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Ε.Α. είναι προβληματικός, όπως φάνηκε πρόσφατα από το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Θεωρώ ότι η ίδρυση του συγκεκριμένου σώματος θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ζωή των φοιτητών, εν μέσω μάλιστα μιας πανδημίας που τους έχει αποξενώσει πλήρως από το φυσικό τους περιβάλλον – το πανεπιστήμιο. Οι πόροι, λοιπόν, που σπαταλούνται για το συγκεκριμένο σώμα θα ήταν καλύτερο να κατευθυνθούν σε πραγματικά προβλήματα (π.χ. υποστελέχωση) που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας και όχι σε λανθασμένες κινήσεις εντυπωσιασμού.

  • 15 Ιανουαρίου 2021, 01:17 | Παπαδοπούλου Μ.

    Προσωπικά πρεπει να υπάρχουν απλοί φυλακες ολο το 24ωρο, που θα φορουν πολιτικα, θα ανηκουν στο εργατικό δυναμικό των ιδρυματων και θα είναι υπευθυνοι να καλουν την ελληνικη αστυνομια για οποιαδηποτε αξιοποινη πραξη, οπως οριζεται από το Συνταγμα και το Ελληνικο Δικαιο. Ειτε εισαι μεσα στο πανεπιστημιο ειτε εξω ο νομος ειναι ιδιος για ολους!

  • 14 Ιανουαρίου 2021, 23:48 | Nίκος Πέππας

    Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, οι ΟΠΠΙ θα κάθονται μέσα στην ΑΣΟΕΕ ή στο παλιό κτίριο της Νομικής, θα βλέπουν να πουλάνε ναρκωτικά ακριβώς απέξω στην οδό Αντωνιάδου ή στην οδό Σίνα ή στην Μασσαλίας, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα διότι είναι εκτός ΑΕΙ και δεν έχουν αρμοδιότητα; Αν ναι, τότε ποιός ο λόγος για ΟΠΠΙ; Τεράστια παρανομία υφίσταται σε δρόμους δίπλα από σχολές, αυτό το πρόβλημα πώς θα επιλυθεί;

  • 14 Ιανουαρίου 2021, 23:01 | Στέφανος Μπιζάνης

    Ημέρες ντροπής για την πατρίδα μας.
    Τι δουλειά έχει η Παιδεία, η Μόρφωση, η Επιστήμη και το Πνεύμα με την Αστυνομοκρατία? Σε ένα σκοπίμως υπερμεγενθυμένο «πρόβλημα», το τραγικό είναι πως επιλέγεται η χειρότερη δυνατή λύση…. Αν γίνουν Νόμος όλα αυτά τα απαράδεκτα, μάλλον θα φέρουν ταραχές παρά εύρυθμη λειτουργία. Εύχομαι το συντομότερο να υπάρξει Κατάργηση αυτής της Ντροπής.

  • 14 Ιανουαρίου 2021, 21:37 | Δήμητρα

    Η σύσταση του συγκεκριμένου αστυνομικού σώματος είναι άκαιρη και αδικαιολόγητη. Άκαιρη, μεν, διότι τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και είναι απορίας άξιο το πότε θα ανοίξουν. Η επιλογή της Υπουργού να θέσει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο τέτοιου βεληνεκούς, ενώ η φοιτητική κοινότητα δε μπορεί να αντιδράσει υποβαθμίζει για άλλη μια φορά τη Δημοκρατία μας. Άκαιρη είναι επίσης διότι, δεδομένης της υγειονομικής συγκυρίας, θα μπορούσαν να προβλεφθούν 1000(!) οργανικές θέσεις ιατρών (μιας και υπενθυμίζεται καθημερινά ότι η πανδημία θα διαρκέσει ίσως και χρόνια ακόμα). Αδικαιολόγητη, δε, επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούσαν ήδη να εισέλθουν στους Πανεπιστημιακούς χώρους και να εξαλείψουν την παραβατικότητα. Συνεπώς, πρέπει να εξευρεθεί για ποιο λόγο δεν κατέστη αυτό εφικτό ( Ο λόγος στον Αρχηγό της Αστυνομίας είναι επιβεβλημένος, ώστε να αποφευχθεί η διάδοση εκφράσεων όπως: η αστυνομία συγκεντρώνει τους εγκληματίες στα πανεπιστήμια κλπ). Περνώντας από τα διαδικαστικά στην ουσία του θέματος οι δυνάμεις της εξουσίας δεν έχουν θέση στους τόπους διακίνησης και ελευθερίας των ιδεών. Γιατί το Πανεπιστήμιο δεν είναι ένας χώρος όπου μαθαίνεις μια επιστήμη αλλά που αναπτύσσεις κριτική σκέψη, ενδεχομένως αντίθετη στην Κυβέρνηση. Συνεπώς, η παρουσία κυβερνητικού οργάνου είναι επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία.

  • 14 Ιανουαρίου 2021, 20:45 | Χρήστος

    Δεν γίνεται να υπάρχει μια αστυνομία με 1002 περιβολές. Φυσικά πρέπει η αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα όταν καλείται στα πανεπιστήμια, όχι όμως με ειδικές στολές και σαν ειδικό σώμα. Καλό είναι η αστυνομία να είναι σε μια περιβολή και φυσικά με τις αρμοδιότητες του κάθε κλάδου και επέμβασης. Τέτοιου είδους ειδικά σώματα και μάλιστα σε χώρους που είναι επικίνδυνοι, γιατί εκεί καταντήσαν τα τελευταία χρόνια τα ανώτερα ιδρύματα, θα δημιουργήσει εντάσεις, φασαρίες και ευχόμαστε να μην δημιουργηθούν τίποτα χειρότερα στην εμφάνιση της. Να υπάρχει αστυνόμευση, με την αστυνομία όμως. Σώμα μέσα στο σώμα μόνο φασαρίες φέρνει και επεισόδια.

  • 14 Ιανουαρίου 2021, 19:03 | Αθανασιος

    Σε καθε περιπτωση να ΜΗΝ μπει ηλικιακο οριο στις προσληψεις. Ειναι αντισυνταγματικο και δεν εχει ουσιαστικη βαση. Παραδειγμα: Εστω 40 χρονος γυμνασμενος σε συγκριση με 20χρονο αγυμναστο που σερνεται. Βαλτε αθλητικες δοκιμασιες που εχουν αντικειμενικοτητα.

  • Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Έκτακτη Γενική Συνέλευση, 11/1/2021

    Ψήφισμα

    Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

    Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, παρά την εμφανή υποστελέχωση και τις χειρότερες αναλογίες – με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας – φοιτητών προς διδασκόντων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, προσφέρει στους φοιτητές του και στην Ελληνική Κοινωνία.

    Η καταστρατήγηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών (δηλ. του ακαδημαϊκού ασύλου) εξαιτίας της πανεπιστημιακής βίας και παραβατικότητας (π.χ. παρεμπόδισης ή διακοπής συνεδριάσεων θεσμοθετημένων οργάνων διοίκησης, μαθημάτων, ερευνητικών δραστηριοτήτων ή ακόμη και ομιλιών, καταλήψεων, κλοπών, βανδαλισμών) πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της φύλαξης με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και επαρκή στελέχωση, ώστε να τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον Εσωτερικό Κανονισμό, υπό την ευθύνη της διοίκησης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία με κατάλληλο προσωπικό και μέσα θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα θέματα παραβατικής συμπεριφοράς. Αν ιδρυθεί νέο σώμα αστυνόμευσης, κύριους κινδύνους του εγχειρήματος αποτελούν η ενδεχόμενη υποστελέχωση ή ασάφεια ως προς τις αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας. Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν, χωρίς λαϊκισμό αλλά με τόλμη και ξεκάθαρες, ρεαλιστικά υλοποιήσιμες προτάσεις.

    Η έκκληση προς την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για τη φύλαξη και προστασία του Πανεπιστημίου από παραβατικές συμπεριφορές, είτε μελών του είτε εξωπανεπιστημιακών, αποτελεί αίτημα όχι μόνο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας της χώρας αλλά και της ίδιας της Ελληνικής Κοινωνίας. Η συζήτηση για την προστασία του Ελληνικού Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής του κοινότητας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και να συνοδευτεί από τρόπους διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές και την ανάπτυξη ακαδημαϊκής κουλτούρας που θα επιτρέψει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, στο σύνολό του, να ανταγωνιστεί τα κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού.

  • 14 Ιανουαρίου 2021, 03:16 | Διονύσης

    Όσο αναφορά την 2) Παράγραφο, οι ειδικοί φρουροί της ΟΠΠΙ πρέπει να είναι αμεταθετοι για όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους ή να έχουν υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία τουλάχιστον 13 χρόνια, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μόνιμους συνοριοφύλακες. Να μην έχουν δικαίωμα αλλαγής υπηρεσίας, μετάθεσης ή απόσπασης πριν την συμπλήρωση του κατώτατου ορίου των 13 χρόνων τουλάχιστον.
    Όπως διατυπώνεται τώρα στο νομοσχέδιο » διατίθενται στα ΑΕΙ… χωρίς χρονικό περιορισμό», υπάρχει νομικό κενό και κάποιοι σίγουρα θα προσπαθήσουν να μετατεθουν η να αποσπαστουν σε άλλη υπηρεσία της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να αναρωτιομαστε που βρίσκονται οι ειδικοί φρουροί της ΟΠΠΙ.
    Σχετικά με την παράγραφο 6) ευελπιστούμε σε δίκαια αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης , σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας , και όχι άδικη υπερμοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων και ανούσιων προσόντων που δεν ωφελούν την αποστολή των Ο.Π.Π.Ι ( πχ διπλώματα νταλίκας, υπερβολικά υψηλά μόρια στρατιωτικής θητείας των ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων ).
    Στην μοριοδότηση πρέπει να προστεθει η γνώση Η/Υ, λόγω στελέχωσης των κέντρων λήψης σημάτων από ειδικούς φρουρους των Ο.Π.Π.Ι.
    Και η ισχύουσα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τύπου Α ( security) του νόμου (Ν.3707/08 τ.Α΄). Όσοι κατέχουν αυτήν την άδεια, είναι οι μόνοι που έχουν γνώσεις πάνω στην φύλαξη και την ασφάλεια προσώπων και υποδομών, μέσα απ την εργασιακή τους εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.
    Τα όρια ηλικίας επίσης πρέπει να επανεξέταστουν. Να μπει κατώτατο όριο για δήλωση συμμετοχής στην προκήρυξη το 21ο έτος ( όπως στους σωφρονιστικους και εξωτερικους φρουρους των φυλακών) και ανώτερο τουλάχιστον το 32ο. Η κυπριακή αστυνομία αυτή την στιγμή για αντίστοιχες θέσεις ειδικών φρουρων έχει όριο το 35ο έτος.
    Τέλος η εκπαίδευση των ανακριτικών πλέον ειδικών φρουρών των Ο.Π.Π.Ι πρέπει να είναι 4μηνης διάρκειας, όπως ακριβώς ήταν και των δημοτικών αστυνομικών, όπου θα διδάσκονται όλα τα νομικά μαθήματα της σχολής αστυφύλακων και 2μηνη πρακτική άσκηση στα αστυνομικά τμήματα και στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ σαν δοκιμοι, πριν αναλάβουν υπηρεσία στα ΑΕΙ.
    Επιπλέον πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για 24ωρη οπλοφορια των ειδικών φρουρών, όταν βρίσκονται εκτός υπηρεσίας,με υπηρεσιακό ή αν δεν είναι δυνατό, ιδιωτικό οπλισμό.

  • 13 Ιανουαρίου 2021, 23:12 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

    Ανευ ιδιαιτερου λογου , επιβαρυνση του προυπολογισμου με 1000 επιπλεον «ανειδικευτους» ουσιαστικα εργαζομενους.

  • 13 Ιανουαρίου 2021, 22:25 | ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ

    Η λύση είναι πρόσληψη προσωπικού ασφαλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 1339/83,άρθρο 19 (φεκ 20 Ιουλίου, αρ.φυλ.2965, τεύχος Β)

  • 13 Ιανουαρίου 2021, 21:06 | Εύα Κουμπιάδη

    Η υπαγωγή του σώματος αυτού στην ΕΛ.ΑΣ. και το Υ.Π.ΠΟ. αντίκειται στο αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι. , όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 και άρα είναι αντισυνταγματική.

  • 13 Ιανουαρίου 2021, 17:11 | konstantinos Havenetidis

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΩΜΑΤΟΣ,
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΟΠΠΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 35 ΕΤΩΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ONLINE ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SCOOTER-ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΒΙΑ

  • 13 Ιανουαρίου 2021, 15:12 | Γεώργιος Μάτσος

    Κάκιστη ιδέα η ίδρυση ενός χωριστού και μάλιστα άοπλου σώματος «αστυνομίας» σε έναν χώρο που σήμερα ξεκάθαρα αποτελεί άντρο του εγκλήματος. Αυτό που θα ήταν αποτελεσματικό στην παρούσα φάση θα ήταν η ίδρυση αστυνομικών τμημάτων μέσα στα Πανεπιστήμια. Κανονικών αστυνομικών τμημάτων. Που συν τοις άλλες θα αναλάβουν να ξεκαθαρίσουν και τις διάφορες γιάφκες του εγκλήματος μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Σίγουρα οι υποστηρικτές του εγκλήματος εντός των πανεπιστημίων δεν θα χαρούν καθόλου με μια τέτοια απόφαση – διότι ακριβώς θα είναι η μόνη που θα πατάξει το έγκλημα αποτελεσματικά μέσα στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση όμως θα κερδίσει και πολιτικά από το «νόμο και τάξη» μέσα στα Πανεπιστήμια, έναν χώρο στον οποίον οι ελευθερίες, ακαδημαϊκές και άλλες, βρίσκονται υπό την αίρεση της βούλησης των διαφόρων εγκληματικών ομάδων που και μετά από 18 μήνες κυβέρνησης ΝΔ δρουν περίπου ανενόχλητες. Η δημιουργία ενός ειδικού σώματος 1.000 ανθρώπων, πέραν της αναποτελεσματικότητας σε βαθμό οικτρό, δημιουργεί και την εντύπωση ότι κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι η πρόσληψη «ημετέρων». Ακόμη και εάν δεν είναι έτσι, η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια και εδώ δεν φαίνεται. Αν χρειάζεται η κανονική αστυνομία ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό για να φυλάξει αποτελεσματικά τα Πανεπιστήμια, να ενισχυθεί. Αλλά η φύλαξη των Πανεπιστημίων απαιτεί κανονική, οπλισμένη για να μην πούμε πάνοπλη αστυνομία, που δρα αποτελεσματικά εναντίον των ποικιλοτρόπως οπλισμένων εγκληματικών ομάδων εντός των Πανεπιστημίων.