Άρθρο 81:Ρυθμίσεις οικογενειακής επανένωσης όταν η σύσταση της οικογένειας συντελείται στην Ελλάδα

1. Σε περιπτώσεις τέλεσης γάμου μεταξύ πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα με άδεια διαμονής, στον ένα εκ των συζύγων και στα μέλη της οικογένειάς τους, που διαμένουν ήδη νόμιμα στη χώρα, μπορεί να χορηγηθεί άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση.
2. Η διαμονή των ανήλικων τέκνων που γεννιούνται στην Ελλάδα καλύπτεται από την άδεια διαμονής του συντηρούντος γονέα μέχρις ότου υποβληθεί αίτηση για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε αυτά.

  • 24 Οκτωβρίου 2013, 13:41 | Litsa

    Με τον τρόπο που δίνουμε άδειες στα ανήλικα με μονο τον ένα γονέα να είναι νόμιμος δεν υπάρχει λόγος για οικογενειακή επανένωση! οι γυναίκες έρχονται εδώ γεννούν κανονικά παραμένουν κιόλας εδώ χωρίς να τους ενοχλει κανένας έχουν βιβλιάρια υγείας κτλ. Μάλλον θα πρέπει να δούμε την περίπτωση πιο σοβαρά και οι γεννήσεις να αφορούν νόμιμους γονείς. Εξάλλου τώρα με το εξάμηνο της εισόδου οι περισσότεροι μένουν στην Αλβανία έρχονται δουλεύουν για ένα διάστημα και φεύγουν. Πρέπει να αποφασίσουμε θέλουμε να δίνουμε άδειες διαμονής γενικώς ή σε αυτούς που πραγματικά διαμένουν στην Ελλάδα και εκπληρώνουν στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις τους. Σε αυτούς ναι να δοθούν και περισσότερα πράγματα αλλά δεν γίνεται να τα τσουβαλιάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι!

  • 17 Οκτωβρίου 2013, 09:55 | Ρ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ