Άρθρο 44:

1. Στα τέκνα που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς κατόχους άδειας διαμονής για σπουδές σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων της νομοθεσίας για την οικογενειακή επανένωση πολιτών τρίτων χωρών, χορηγείται ατομική άδεια διαμονής με την ιδιότητά τους ως μελών οικογένειας σπουδαστή, που λήγει ταυτόχρονα με την άδεια διαμονής των γονέων τους ή ενός εξ΄ αυτών.
2. Δεν χορηγείται άδεια διαμονής για λόγους σπουδών στους πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη Χώρα για εργασιακούς ή επαγγελματικούς λόγους, με εξαίρεση όσους έχουν γίνει δεκτοί για λόγους οικογενειακής επανένωσης.

  • 29 Οκτωβρίου 2013, 19:17 | ΘΕΟΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ-IMMIGRATIO

    Η παράγραφος 2 έχει εντελώς λάθος κατεύθυνση και πρέπει να απαλειφθεί του κώδικα.
    Δηλαδή εάν υπήκοος τρίτης χώρας έχει εισέλθει στη χώρα ή έχει νομιμοποιηθεί με την κατηγορία «εξαρτημένη εργασία» καταδικάζεται να παραμείνει για πάντα εργατικό προσωπικό; Δηλαδή δεν μπορεί να σπουδάσει ή να παρακολουθήσει μια σχολή, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη ζωή του, τις γνώσεις του, τη μόρφωση του, ενισχύοντας έτσι την ένταξη του στην κοινωνία;
    Και γιατί να επιτρέπεται μόνο στην περόπτωση οικογενειακής επανένωσης; Δηλαδή εάν υπήκοος τρίτης χώρας «φέρει» τη σύζυγο , αυτή έχει δικαίωμα σπουδών και ο αρχηγός όχι.