Άρθρο 37:Επαγγελματική δραστηριότητα σπουδαστών πολιτών τρίτων χωρών

Πολίτες τρίτων χωρών, που έχουν λάβει άδεια διαμονής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με το παρόν, επιτρέπεται να εργάζονται μόνο με καθεστώς μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προβλέψεις της οικείας νομοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ωρών εργασίας δε μπορεί να είναι μικρότερος από τις δέκα ώρες την εβδομάδα ή το αντίστοιχό τους σε ημέρες ή μήνες κατ’ έτος.

  • 22 Οκτωβρίου 2013, 11:57 | Αιμίλιος Τ.

    Πρώτον θεωρώ σκόπιμο να γίνει η διάκριση μεταξύ των φοιτητών που έρχονται μόνο για Σπουδές στην Ελλάδα και τον πολιτών τρίτον χωρών που διαμένουν νόμιμα πριν το καθεστώς των Σπουδών, δηλαδή να έχουν το ίδιο καθεστώς με τους Έλληνες φοιτητές που στην ουσία θα προσφέρουν και αυτοί στο Ελληνικό κράτος και στα ασφαλιστικά ταμία με την νόμιμη εργασία.
    Δεύτερον δεν διευκρινίζεται επακριβώς η διαδικασία με την οποία θα γίνετε η πρόσληψη των υπό καθεστώς φοιτητών έστω και για την μερικής απασχόλησης που προτείνεται αν χρειάζεται περαιτέρω ‘Άδεια από την Περιφέρεια δεδομένο της υπάρχουσας καταστάσεις με το Καλλικράτη η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μήνες ακόμη και χρόνια φανταστείτε για μια εποχιακή εργασία.
    Τρίτων και το βασικότερο δεν διευκρινίζεται μετά την διάρκεια φοίτησης η ένταξη στην αγορά εργασίας πως θα γίνεται γιατί αν είναι με το σημερινό καθεστώς που η Περιφέρεια θέλει την σύμβαση εργασίας θεωρημένη από το ΙΚΑ και το ΙΚΑ λέει ότι θέλει άδεια εργασίας από την Περιφέρεια καταλαβαίνετε ότι οδηγοί σε αδιέξοδο η στην παρανομία κάποιου υπαλλήλου που έχει καλή θελήσει να σε Εξυπηρέτηση, αυτά είναι τα λάθη του παρελθόντος που δυστυχώς τα βιώσαμε και οφείλουμε να τα επισημάνουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τους επόμενους και αφού πήρατε την απόφαση να αλλάξετε κάτι σε αυτό το κράτος πρέπει να είναι ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη.