Άρθρο 21 Αναγγελία και εγγραφή εκπαιδευτών στο ηλεκτρονικό μητρώο εκπαιδευτών

1. Όποιος ασκεί το επάγγελμα του εκπαιδευτή, και απασχολείται σε φορείς που πραγματοποιούν τις δραστηριότητες του άρθρου 18, αναγγέλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) την έναρξη της δραστηριότητάς του, λαμβάνει ατομικό αριθμό μητρώου και καταχωρίζεται στο ψηφιακό μητρώο εκπαιδευτών του άρθρου 20.
2. Για την αναγγελία της έναρξης άσκησης του επαγγέλματος του εκπαιδευτή ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική αίτηση, η οποία συνοδεύεται από:
α) Πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών αναγνωρισμένης σχολής της ημεδαπής ή σχολής της αλλοδαπής που έχει αναγνωριστεί ως ισότιμο και αντίστοιχο ή ως επαγγελματικά ισοδύναμο από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνοδευόμενα από αντίστοιχη πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας του επιπέδου που απαιτείται σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) για τη δραστηριότητα για την οποία επιθυμούν να αναγγελθούν,
β) αντίγραφο ποινικού μητρώου, που αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται αμετάκλητη καταδίκη για τα αδικήματα που αναφέρονται στις περ. β) και γ) της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 2725/1999 (Α’ 121),
γ) ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου, οι οποίες έχουν εκδοθεί είτε από δημόσιο νοσοκομείο, είτε από ιδιώτες ιατρούς αντίστοιχων ειδικοτήτων,
δ) απόδειξη εξόφλησης παραβόλου μέσω διαδικασίας «e-παράβολο» στο TAXISNET, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού,
ε) ευκρινή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας,
στ) απολυτήριο λυκείου ή ισότιμου ή ανώτερου τίτλου σπουδών και
ζ) δίπλωμα εκπαίδευσης ή πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών, αναγνωρισμένο από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο.
Μετά την υποβολή της αίτησης, εφόσον δεν εκδοθεί απορριπτική απόφαση από το αρμόδιο όργανο της Γ.Γ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 3919/2011 (Α’ 32), ο δικαιούχος άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή λαμβάνει ατομικό αριθμό μητρώου και καταχωρίζεται στο ηλεκτρονικό μητρώο εκπαιδευτών, που τηρείται στη Γ.Γ.Α. Η εγγραφή κοινοποιείται στην οικεία αθλητική ομοσπονδία ή στην ομοσπονδία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, η οποία τηρεί μητρώο εκπαιδευτών για κάθε άθλημα ή κλάδο άθλησης ή άσκησης αντιστοίχως.
3. α. Η απασχόληση και παρουσία εκπαιδευτή είναι υποχρεωτική, όταν οι δραστηριότητες της παρ. 1 του άρθρου 20 ασκούνται από σωματεία ή ομοσπονδίες αθλητικής αναψυχής και άθλησης για όλους ή πιστοποιημένους από τη Γ.Γ.Α. φορείς, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19, στο πλαίσιο οργανωμένης δραστηριότητας αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους. Σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης αυτής, επιβάλλεται σε βάρος των φυσικών ή νομικών προσώπων ή φορέων, που διοργανώνουν τις οικείες αθλητικές δραστηριότητες, με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη, μετά από προηγούμενη ακρόασή τους, πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, την τυχόν επανάληψή της και τον βαθμό της υπαιτιότητας του προσώπου ή του φορέα που παραβιάζει τη διάταξη αυτή.
β. Η απασχόληση εκπαιδευτή για αγωνιστικές αθλητικές δραστηριότητες από αθλητικά σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες και άλλους αθλητικούς φορείς, απαγορεύεται, με την επιφύλαξη της παρ. 11 του άρθρου 31 του ν. 2725/1999 για τους εκπαιδευτές των αθλημάτων της σκοποβολής και της τοξοβολίας.
Σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης αυτής, επιβάλλεται σε βάρος των παραπάνω φορέων, με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη μετά από προηγούμενη ακρόασή τους, πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, την τυχόν επανάληψή της, και τον βαθμό της υπαιτιότητας του προσώπου ή του φορέα που παραβιάζει τη διάταξη αυτή.
4. Όσοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του εκπαιδευτή του άρθρου 20, υποχρεούνται όπως εντός προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών αναγγείλουν τη δραστηριότητά τους στη Γ.Γ.Α. σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 2.

  • 22 Νοεμβρίου 2021, 10:57 | ΓΙΩΤΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 21 Νοεμβρίου 2021, 22:00 | Μαρίνα Τσακίρη

    Απαράδεκτο! Να αποσυρθεί αμέσως αυτό το ντροπιαστικό νομοσχέδιο!!

  • 21 Νοεμβρίου 2021, 22:48 | ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα.
    Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 21 Νοεμβρίου 2021, 21:52 | Διαμαντή Κωνσταντίνα

    Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται ήδη από ιδιωτικά γυμναστήρια. Κατά συνέπεια, τα σωματεία Αθλητισμού Αναψυχής και Αθλητισμού για Όλους θα αποτελέσουν αθέμιτο
    ανταγωνιστή των ιδιωτικών Γυμναστηρίων με την έννοια ότι τα Γυμναστήρια, σε
    σύγκριση με τα σωματεία, δεν χρησιμοποιούν δωρεάν δημόσιους χώρους και
    καταβάλλουν υψηλούς άμεσους και έμμεσους φόρους. Επιπλέον δίνει την ευκαιρία
    σε όσους μέχρι τώρα παρείχαν υπηρεσίες γυμναστηρίου παράνομα (υπό τη μορφή
    συλλόγων και σχολών) και δεν πλήρωναν κανένα φόρο εκμεταλλευόμενοι την
    ανυπαρξία ελέγχων , να δημιουργήσουν τώρα «σωματείο αθλητισμού αναψυχής και
    άθλησης» και να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται αθέμιτα τα νόμιμα γυμναστήρια.
    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 21 Νοεμβρίου 2021, 19:21 | ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Αναφορικά με σχετική δήλωση εντός της Βουλής κυβερνητικού εκπροσώπου στον τομέα του Αθλητισμού (του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενακη) στην οποία υποβάθμισε τον ρόλο των αποφοίτων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της επιστήμης του Αθλητισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι εκπαιδευτικοί, είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, δεν είναι προπονητές», θα ήθελα να κάνω το εξής σχόλιο-απάντηση:
    Όλα είναι ένα! Η επιστήμη του αθλητισμού είναι αδιαίρετη και κάθε επιμερισμός της έγινε από τους ίδιους τους επιστήμονες του αθλητισμού για την βελτίωση της μελέτης και της εξέλιξης της. Οι επιστήμονες αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Εκπαιδευτικούς-Καθηγητες Φυσικής Αγωγής-Γυμναστές-Προπονητες που αποφοίτησαν από τα Ανωτατα Εκπαιδευτικά Ιδρυματα της χώρας (ΣΕΦΑΑ). Αυτό ισχύει για όλους τους επιστημονικούς κλάδους στον Δυτικό κόσμο. Αν η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο δομής, αξιολόγησης και πιστοποίησης αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των επιστημονικών κλάδων του σύγχρονου Δυτικού κόσμου, οφείλει πρώτα να έρθει σε συνεννόηση με τους επιστήμονες, να ενημερώσει για τους λόγους των αλλαγών αυτών καθώς επίσης και να παραθέσει συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους ώστε να αξιολογηθεί το εγχείρημα της. Ειδάλλως μιλάμε για ένα εγκληματικό εγχείρημα διαφθοράς στα χρονικά, υπέρ ορισμένων ιδιωτικών συμφερόντων.
    Πως είναι δυνατόν ξαφνικά να υποβαθμίζονται έτσι απλά τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων διαβαθμισμένων Ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυματων που το ίδιο το Ελληνικό κράτος Ίδρυσε και χρηματοδότησε?! Ποιος είναι ο σκοπός αυτών των ενεργειών?! Από την στιγμή που η εργασία συνδέεται με τον βιοπορισμό-επιβίωση του ανθρώπου στις σύγχρονες κοινωνίες, η υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ενός κλάδου δεν αποτελεί ενέργεια κοινωνικής και οικονομικής εξόντωσης πλην των συνεπειών της υποβάθμισης στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες?!
    Γιατί δεν αναβαθμίζεται ο ρόλος των ΣΕΦΑΑ ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του αθλητισμού παρέχοντας τις απαραίτητες εκάστοτε πιστοποιήσεις με τον πλέον αξιοκρατικό τρόπο στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές για όλα τα αθλήματα σε συνεργασία και με τις ομοσπονδιες των αθλημάτων?!
    Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν αξιόλογοι ερασιτέχνες που τόσα χρόνια εργάζονταν παράνομα είτε στο πεδίο του αθλητισμού είτε σε άλλα επιστημονικά πεδία και θέλει να τους νομιμοποιήσει γιατί δεν τροποποιεί τους όρους εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια για όλους ώστε εκεί να πιστοποιούνται εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις με τον πλέον αξιοκρατικό τρόπο?!
    Ίσως όμως όλες αυτές οι αναξιοκρατικές πρακτικές να πηγάζουν από μία «αναξιοκρατική αρχιτεκτονική» στην δομή του ίδιου του πολιτικού συστήματος που καθορίζει τις νομοθετικες εξελίξεις, το οποίο διαφαίνεται από το γεγονός ότι την στιγμή που υπαβαθμίζεται ο ρόλος και η αξία ενός επιστημονικού κλάδου από μία κυβερνητική ρύθμιση, οι ίδιοι οι εισηγητές της ρύθμισης αυτής, έχουν τόσο σχέση με τον τομέα του αθλητισμού όσο και «η νύχτα με την μέρα» (χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενακης είναι πολιτικός και μηχανικός τοπογραφίας)!

  • 21 Νοεμβρίου 2021, 16:27 | ΣΙΜΟΡΕΛΗ ΕΛΠΙΔΑ

    Μόνο οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και ΣΕΦΑΑ είναι ειδικοί στο να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες σωματικής άσκησης. Αντί να νομιμοποιείτε τον κάθε άσχετο που απλά θέλει να φέρει έναν βαρύγδουπο τίτλο χωρίς ουσία, προστατέψτε τον κλάδο κατοχυρώνοντας τους πτυχιούχους με επάρκεια εξασκήσεως επαγγέλματος!!! Ως εκ τούτου το άρθρο πρέπει να ακυρωθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2021, 21:31 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2021, 17:52 | ΒΑΣΙΑ

    Μονο η αποφοιτοι των σχολων ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ δικαιουνται τον τιτλο του εκπαιδευτη. Αποσυρετε την ρυθμιση που εξυπηρετει ιδιωτικα συμφεροντα.

  • 20 Νοεμβρίου 2021, 14:43 | ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΔΟΥ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2021, 13:05 | Σωκράτης Λεβέντης

    Θέλετε να μας πείτε ότι το πτυχίο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και τα 4 χρόνια πανεπιστημιακης εκπαίδευσης στον τομέα του αθλητισμού δεν αναγνωριζονται; Μπορούμε να έχουμε με το πτυχίο μας την άδεια του Προπονητή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά δεν μπορούμε να είμαστε Εκπαιδευτές προγραμμάτων αναψυχής; πως μπορεί αυτό να είναι λογικό;
    Ενας προπονητής που είναι σε θέση να προπονεί αθλητές αγωνιστικού επιπέδου είναι τουλάχιστον αυτονόητο ότι είναι ικανός να είναι Εκπαιδευτής προγραμμάτων αναψυχής.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 21:25 | Μηλιάτης Μιλτιάδης

    Άρθρο 21

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 20:08 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 18:46 | ΝΙΚΗ ΒΑΛΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 13:18 | Κοσμάς Γιάννηλερ

    Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής. Παραλείπεται (σκόπιμα;) η ρητή αναφορά σε ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • Ενώ με βάση το άρθρο 8 των νόμων 2527 του 2013 και ΦΕΚ 1774 του 2016 τα προγράμματ άσκησης για όλους υλοποιούνταν μόνο από πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, ο Εκπαιδευτής οφείλει να φέρει κάποια μη τυπική εκπαίδευση (πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών) αρκεί να την αναγνωρίζει το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) και να την αντιστοιχεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων
    Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται (άρθρο 21) πως για την αναγγελία της έναρξης άσκησης του επαγγέλματος του εκπαιδευτή ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση, η οποία να συνοδεύεται από πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών αναγνωρισμένες σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Ποιες είναι οι αναγνωρισμένες σχολές της ημεδαπής ή της αλλοδαπής που μπορούν να δίνουν πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών «εκπαιδευτή»; Ποιες οι προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων σχολών;
    Στο σχέδιο νόμου παραγνωρίζεται προηγούμενη νομοθεσία με βάση την οποία την άθληση για όλους την υλοποιούσαν μόνο πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από ΤΕΦΑΑ.
    το νομοσχέδιο παραγνωρίζει ότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτιούνται από δεκάδες πανεπιστημιακά μαθήματα ανατομίας, φυσιολογίας, εργοφυσιολογίας, βιοχημείας της άσκησης, εμβιομηχανικής της κίνησης, γενικής και ειδικής προπονητικής κλπ., για να μπορεί κάποιος να αναλάβει να γυμνάσει, μεταξύ άλλων, απροπόνητους, τραυματισμένους, παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους κλπ. Παραγνωρίζει ότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις ψυχολογίας του αθλητισμού και της άσκησης, αθλητικής παιδαγωγικής, φιλοσοφίας και ηθικής στον αθλητισμό κλπ., για να καθοδηγεί κάποιος παιδιά αλλά και ενηλίκους ως προς την υιοθέτηση δια βίου τακτικής Άθλησης για Υγεία και Ποιότητα ζωής που είναι ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και μάλιστα χωρίς χρήση ουσιών, ανθυγιεινών συμπεριφορών για έλεγχο βάρους, κακοποίησης κλπ. Γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) της χώρας μας

  • Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 12:05 | Δημήτρης Λ.

    Φοιτώ στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Λυπάμαι αλλά με το άρθρο αυτό δείχνετε πως δεν σέβεστε καθόλου τόσο τον κόπο των γονέων μου που κόπιασαν ώστε να καταφέρω να σπουδάσω όσο και τον δικό μου αγώνα τόσα χρόνια που είχα ως στόχο να φοιτήσω σε ένα καταξιωμένο ΑΕΙ ως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Και παρουσιάζετε ένα νομοσχέδιο που κοροϊδεύει τον ιδρώτα μου. Μπορεί να συγκριθεί ένας επιστήμονας αθλητισμού που έχει σπουδάσει σε σχολή 4ετούς φοίτησης και έχει παρακολουθήσει πληθώρα μαθημάτων καλύπτοντας όλη τη γκάμα του επαγγέλματος με ένα άλλο άτομο που έχει παρακολουθήσει ελάχιστα μαθήματα σε ένα σεμινάριο 6μήνου (στην καλύτερη); Μπορεί να προπονήσει ένα τέτοιο άτομο με επάρκεια τυχόν μαθητές; Θα έλεγα πως όχι μόνο δεν μπορεί αλλά είναι και επικίνδυνο για την υγεία. Το νομοσχέδιο αυτό θίγει όλους μας που διαλέξαμε το νόμιμο και τίμιο δρόμο για να φοιτήσουμε και επικροτεί τους «πονηρούς» που κόβουν δρόμο. Ως φοιτητής ακυρώνετε το μέλλον μου και απαιτώ να αποσυρθεί.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 11:48 | Γιώργος Βουτυρόπουλος

    Για οποιαδήποτε δημιουργία μητρώου (εκπαιδευτών στην προκειμένη) απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάρτιση λίστας ειδικοτήτων με το επαγγελματικό τους περίγραμμα. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται καθόλου στο άρθρο αυτό και στα άλλα. θα έπρεπε να υπάρχει έστω η πρόβλεψη κατάρτισης μιας τέτοιας λίστας με βάση την κοινή πρακτική, την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, γιατί πως να το κάνουμε, άλλο είναι ο οδηγός βουνού και άλλο ο συνοδός βουνού για να χρησιμοποιήσω τις δύο μοναδικές τέτοιες ειδικότητες που αναφέρει(γιατί άραγε;) ο νομοθέτης.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 09:24 | Ν.Διγγελίδης

    Ποιες είναι οι αναγνωρισμένες σχολές της ημεδαπής ή της αλλοδαπής που μπορούν να δίνουν πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών «εκπαιδευτή»; Γιατί αυτές δεν καθορίζονται; Είναι άγνωστες στους συντάκτες του νομοσχεδίου;

    Ποιες οι προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων σχολών; Είναι πιστοποιημένες αυτές οι σχολές ώστε να δίνουν πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών «εκπαιδευτή»; Πόσο χρόνο διαρκούν αυτές οι σπουδές και ποιες είναι οι προϋποθέσεις πιστοποίησης αυτών των αποφοίτων;

    Πρόκειται για το πλέον ακροθιγώς γραμμένο άρθρο που ορίζει τις προϋποθέσεις για άμεση παράκαμψη των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι οποίοι καλύπτουν πλήρως τα τυπικά προσόντα του «εκπαιδευτή» που αναφέρονται στο άρθρο 20 του ίδιου νομοσχεδίου.

    Ας μη κρυβόμαστε. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για λόγους που μόνο το ίδιο γνωρίζει, έχει καταθέσει ένα νομοσχέδιο το οποίο αντί να προσπαθεί να ρυθμίσει και να εξομαλύνει την ασυδοσία που επικρατεί στο χώρο της άσκησης, όπου ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει και να κάνει ότι νομίζει, καταθέτει κάτι που οδηγεί προς την αντίθετη εντελώς κατεύθυνση, δηλαδή τη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας, την ενίσχυση της ασυδοσίας, της έλλειψης ελέγχου και νομιμότητας από οποιαδήποτε πλευρά κι αν το δει κανείς.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 09:08 | Αναστασια

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 08:59 | Γεώργιος καρνάκης

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ.

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να μπει επιτέλους μία τάξη στις πάσης φύσεως αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής και συγκεκριμένα για τους εκπαιδευτές.Παρακαλω πολύ εκτός των δραστηριοτήτων της πεζοπορίας, αναρρίχησης, Via verrata, κατάβαση φαραγγιών κλπ  όπως επεκταθούν τα εκπαιδευτικά καθήκοντα και οι υπηρεσίες των συνοδών βουνού και για την δραστηριότητα της ορειβασίας όπως ορίζει ο νέος οδηγός σπουδών σύμφωνα το ΦΕΚ ΦΕΚ 1315/τ.Β’/5-4-2021 και ΦΕΚ 1586 αριθ.1125 10 Αυγ 2005.
    Παρακαλώ πολύ όπως λάβετε υπόψιν πως οι οδηγοί βουνού της ομοσπονδίας ΕΟΟΑ δεν έχουν αναγνωρισμένο πτυχίο,οι εκπαίδευση τους προέρχεται μέσο 10ημερων σεμιναρίων ενώ η ομοσπονδία δεν έχει την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια ώστε να διοργανώνει επαγγελματικές σχολές μιας και είναι αναγνωρισμένη ως αθλητική ερασιτεχνική ομοσπονδία.

    Οι συνοδοί βουνού αποφοιτούν από επαγγελματική σχολή αναγνωρισμένη απο το υπουργείο Παιδείας και ειναι οι μοναδικοί που αποκτούν  πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης απο τον ΕΟΠΠΕΠ και για όλα τα αντικείμενα εκπαίδευσης που προβλέπει ο οδηγός σπουδών τους.

    Με εκτίμηση
    Γεώργιος καρνάκης.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 00:04 | Ελένη

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 22:28 | Έφη Αβαράκη

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 21:48 | ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

    Μόνο οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και ΣΕΦΑΑ είναι ειδικοί στο να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες σωματικής άσκησης. Με το άρθρο αυτό υποβιβάζεται εώς και εξαφανίζεται ο επιστήμονας της φυσικής αγωγής και τη θέση του παίρνει ο κάθε τσαρλατάνος με ό.τι αυτό συνεπάγεται. Καθεστώς μόνιμης ανεργίας στους πτυχιούχους και κίνδυνος για την υγεία των αθλουμένων. Η πρόταση μου λοιπόν είναι τροποποίηση αυτού του άρθρου. Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να είναι ρητά απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 18:27 | Νίκος Πολυμενέρης

    Στο παρόν, δηλαδή, το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 17:42 | Μαρία

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 15:12 | Φωτεινή Τζιανοπούλου

    Με το παρόν άρθρο απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Το άρθρο αυτό πρέπει να αποσυρθεί!

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 15:52 | Χριστόφορος

    17 Νοεμβρίου 2021, 13:22 | ΤΣΑΡΤΣΑΦΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗΜόνιμος ΣύνδεσμοςΟι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται ήδη από ιδιωτικά γυμναστήρια. Κατά συνέπεια, τα σωματεία Αθλητισμού Αναψυχής και Αθλητισμού για Όλους θα αποτελέσουν αθέμιτο
    ανταγωνιστή των ιδιωτικών Γυμναστηρίων με την έννοια ότι τα Γυμναστήρια, σε
    σύγκριση με τα σωματεία, δεν χρησιμοποιούν δωρεάν δημόσιους χώρους και
    καταβάλλουν υψηλούς άμεσους και έμμεσους φόρους. Επιπλέον δίνει την ευκαιρία
    σε όσους μέχρι τώρα παρείχαν υπηρεσίες γυμναστηρίου παράνομα (υπό τη μορφή
    συλλόγων και σχολών) και δεν πλήρωναν κανένα φόρο εκμεταλλευόμενοι την
    ανυπαρξία ελέγχων , να δημιουργήσουν τώρα «σωματείο αθλητισμού αναψυχής και
    άθλησης» και να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται αθέμιτα τα νόμιμα γυμναστήρια.
    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 15:17 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΖΑΚΙΩΤΟΥ

    Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 14:09 | Βασιλική Τετράδη-Καρδάση

    Aν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 12:49 | Μάνος

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 12:35 | Ελισάβετ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 11:21 | Παναγιώτα

    Με το παρόν άρθρο απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της ανώτατης εκπαίδευσης Πώς γίνεται ο ΕΟΠΠΕΠ να καταργεί την ανώτατη εκπαίδευση; Το άρθρο αυτό πρέπει να αποσυρθεί!

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 10:54 | ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Μόνο οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και ΣΕΦΑΑ είναι ειδικοί στο να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες σωματικής άσκησης. Με το άρθρο αυτό υποβιβάζεται εώς και εξαφανίζεται ο επιστήμονας της φυσικής αγωγής και τη θέση του παίρνει ο κάθε τσαρλατάνος με ό.τι αυτό συνεπάγεται. Καθεστώς μόνιμης ανεργίας στους πτυχιούχους και κίνδυνος για την υγεία των αθλουμένων. Η πρόταση μου λοιπόν είναι τροποποίηση αυτού του άρθρου. Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να είναι ρητά απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 10:13 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ

    Με το παρόν άρθρο απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Το άρθρο αυτό πρέπει να αποσυρθεί!

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 09:25 | Παρασκευή Ζάββα

    Για να μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του εκπαιδευτή θα να είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 09:05 | ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 07:01 | Ξένια Γεωργάρα

    Από πότε το πτυχίο ΑΕΙ το οποίο εδώ δεν αναφέρεται καν δεν αρκεί για την εγγραφή σε οποιοδήποτε μητρώο επαγγελματίων που παρέχουν υπηρεσίες άσκησης σε πολίτες και χρειάζεται επιπλέοω βεβαίαωση;Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.Θα απαιτείται αντίστοιχα για τον εκπαιδευτή πτυχό ΑΕΙ;

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 01:15 | Βαφειάδης Δημήτρης

    Aν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 00:34 | Ερμιόνη

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 00:04 | Δέσποινα

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 00:47 | Μαρία Κωνσταντίνα Μανώλη

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί. Είναι ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ για τη δημόσια υγεία!

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:09 | Δέσποινα Μακρίδου

    Ενώ με βάση το άρθρο 8 των νόμων 2527 του 2013 και ΦΕΚ 1774 του 2016 τα προγράμματ άσκησης για όλους υλοποιούνταν μόνο από πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, ο Εκπαιδευτής οφείλει να φέρει κάποια μη τυπική εκπαίδευση (πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών) αρκεί να την αναγνωρίζει το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) και να την αντιστοιχεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων
    Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται (άρθρο 21) πως για την αναγγελία της έναρξης άσκησης του επαγγέλματος του εκπαιδευτή ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση, η οποία να συνοδεύεται από πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών αναγνωρισμένες σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Ποιες είναι οι αναγνωρισμένες σχολές της ημεδαπής ή της αλλοδαπής που μπορούν να δίνουν πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών «εκπαιδευτή»; Ποιες οι προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων σχολών;
    Στο σχέδιο νόμου παραγνωρίζεται προηγούμενη νομοθεσία με βάση την οποία την άθληση για όλους την υλοποιούσαν μόνο πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από ΤΕΦΑΑ.
    το νομοσχέδιο παραγνωρίζει ότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτιούνται από δεκάδες πανεπιστημιακά μαθήματα ανατομίας, φυσιολογίας, εργοφυσιολογίας, βιοχημείας της άσκησης, εμβιομηχανικής της κίνησης, γενικής και ειδικής προπονητικής κλπ., για να μπορεί κάποιος να αναλάβει να γυμνάσει, μεταξύ άλλων, απροπόνητους, τραυματισμένους, παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους κλπ. Παραγνωρίζει ότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις ψυχολογίας του αθλητισμού και της άσκησης, αθλητικής παιδαγωγικής, φιλοσοφίας και ηθικής στον αθλητισμό κλπ., για να καθοδηγεί κάποιος παιδιά αλλά και ενηλίκους ως προς την υιοθέτηση δια βίου τακτικής Άθλησης για Υγεία και Ποιότητα ζωής που είναι ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και μάλιστα χωρίς χρήση ουσιών, ανθυγιεινών συμπεριφορών για έλεγχο βάρους, κακοποίησης κλπ. Γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) της χώρας μας

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:20 | Ντρούγια Χριστίνα

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:28 | ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:20 | Γεωργία

    Με το παρόν άρθρο απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της ανώτατης εκπαίδευσης Πώς γίνεται ο ΕΟΠΠΕΠ να καταργεί την ανώτατη εκπαίδευση; Το άρθρο αυτό πρέπει να αποσυρθεί!

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 23:48 | Ντίνα

    ποιες είναι οι πιστοποιημένες και αναγνωρισμένες σχολές που δίνουν δίπλωμα εκπαιδευτή? με το παρόν νομοσχέδιο τις βαφτίζετε ανώτερες από τα πανεπιστήμια.
    Αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι πρόκειται για αναίσχυντη εξόφληση προεκλογικών χρεών σε συγκεκριμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις που πασάρουν στην αγορά εργασίας ημιμαθείς και αμαθείς εκπαιδευτές.. για να πειραματιστούν πάνω στα κορμιά του κοσμάκη

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:38 | ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:59 | Κωνσταντίνος

    Με ποιο μηχανισμό θα ελέγχει με πρόστιμα η Περιφέρεια; Πως αρνείται η ΓΓΑ να εισαγάγει κάτι αντίστοιχο για τους μη γυμναστές στα γυμναστήρια (Υπουργείο Ανάπτυξης, τάχατες), αλλά το βρίσκει σύννομο να ασχολείται με ιδιωτικά σχολεία και άλλες ιδιωτικές δραστηριότητες εκπαιδευτών;

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:12 | Κωνσταντίνος

    Αν καταλαβαίνουμε καλά εδώ το πτυχίο αναγνωρισμένης σχολής για την άσκηση και τον αθλητισμό απαιτείται επιπλέον να συνοδεύεται και από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας για να λάβει κάποιος τον τίτλο του «εκπαιδευτή» και να εισέλθει στα αντίστοιχα μητρώα. Απαράδεκτη ρύθμιση για όλους τους Έλληνες πολίτες που έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Αρκεί μία βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής, αποφεύγεται βέβαια η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ, συνοδευόμενη απαραίτητα όμως με πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσει κάποιος επαγγελματικά δικαιώματα. Απίστευτα ανερμάτιστη ρύθμιση για να μην πω σκόπιμη και υποβολιμαία. Πρέπει να αποσυρθεί.