Άρθρο 17 Σωματείο αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους – Ειδική αθλητική αναγνώριση – Ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους

1. Για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού αναψυχής και της άθλησης για όλους ιδρύονται και λειτουργούν σωματεία, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα, που αναγνωρίζονται ως σωματεία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους και εγγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο της παρ. 4.
2. Το σωματείο αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, για κάθε κλάδο άσκησης που καλλιεργεί, δικαιούται να ζητήσει την παροχή ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Η ειδική αθλητική αναγνώριση χορηγείται, ύστερα από αίτηση του σωματείου, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εφόσον το αιτούν σωματείο:
α) Είναι μέλος ομοσπονδίας αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας. Αν δεν δοθεί αιτιολογημένη αρνητική απάντηση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την υποβολή αιτήσεως για χορήγηση της ανωτέρω βεβαίωσης, θεωρείται ότι η βεβαίωση έχει χορηγηθεί.
β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.
γ) Έχει επωνυμία διατυπωμένη στην ελληνική γλώσσα. Στις διεθνείς σχέσεις του το σωματείο αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους μπορεί να αποδίδει την επωνυμία του και στην αγγλική γλώσσα.
δ) Υποβάλλει εγκεκριμένο από το αρμόδιο δικαστήριο καταστατικό και πιστοποιητικό εγγραφής στο βιβλίο σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου.
ε) Τηρεί τα προβλεπόμενα από τον παρόντα νόμο βιβλία.
3. Κατά τα πρώτα δύο (2) έτη από την εγγραφή του σε ομοσπονδία, το σωματείο μετέχει στις αθλητικές δράσεις και διοργανώσεις αναψυχής και άθλησης για όλους της ομοσπονδίας, χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και να λάβει το αργότερο εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος. Αν μετά από την παρέλευση δύο (2) ετών από την εγγραφή του το σωματείο δεν έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση, διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο των μελών της ομοσπονδίας και δεν δύναται πλέον να συμμετέχει σε δραστηριότητες και διοργανώσεις αθλητικής αναψυχής και άθλησης για όλους της αντίστοιχης ομοσπονδίας.
4. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) τηρείται ηλεκτρονικό μητρώο ειδικά αναγνωρισμένων σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους. Σωματείο που δεν φέρει την κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γ.Γ.Α. νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 21:40 | Ιωαννίδης Ιωάννης

    Το νομοσχέδιο ουσιαστικά θέτει εκτός άθλησης εκατοντάδες πολίτες και αφήνει άνεργους πολλούς πτυχιούχους φυσικής αγωγής με πολυετή εμπειρία στο γνωστικό αυτό αντικείμενο.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 21:56 | Ελευθερία Καούρη

    Σύμφωνα με το άρθρο (παρ.1): “Για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού αναψυχής και της άθλησης για όλους ιδρύονται και λειτουργούν σωματεία, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα, που αναγνωρίζονται ως σωματεία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους και εγγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο της παρ. 4.”
    Αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματα “Άθληση για όλους” που λειτουργούσαν εδώ και δεκαετίες στους Δήμους με χιλιάδες συμμετέχοντες και με ελάχιστο ή καθόλου κόστος, δεν πρόσφεραν τίποτα για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της άθλησης για όλους στη χώρα μας??? Γιατί τέτοια απαξίωση στη Τοπική Αυτοδιοίκηση??? Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αυτή που “έβαλε” τον αθλητισμό στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών ανά την Ελλάδα!!!
    Οι ΔΗΜΟΙ λοιπόν που αποτελούσαν κατεξοχήν τους φορείς διαχείρισης και υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων μέχρι σήμερα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ?? Απλά “παύονται” αφήνοντας τεράστια κενά τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες αθλητισμού και και τους Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που εργάζονταν σε αυτά, όσο και στους χιλιάδες συμμετέχοντες αθλούμενους πολίτες που απολάμβαναν το δικαίωμα στην άθληση με πολύ χαμηλό ή κανένα αντίτιμο!

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 21:44 | Εύη Παπαδάκη

    Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 21:53 | Γιώργος Φραγκιαδουλάκης

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 20:54 | ΑΓΓΕΛΙΚΉ

    Είναι άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία ένας «εκπαιδευτής»με πιστοποίηση ενός σεμιναρίου τού Σαββατοκύριακου να εξισώνεται με τον επαγγελματία,πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 20:51 | Αντώνης Φοβάκης

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:12 | Δημήτρης Δακανάλης

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:04 | Δήμητρα Μωραΐτη

    Το άρθρο 17 καταργεί τον επιτυχημένο θεσμό των προγραμμάτων των δήμων ,(Άθληση για όλους ) που απευθύνεται στους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας και σε ευπαθής ομάδες ενώ ταυτόχρονα χάνουν την δουλειά τους χιλιάδες καθηγητές φυσικής αγωγής που απασχολούνται σε αυτά .

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:37 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΥΦΑΝΤΗ

    Η ΓΓΑ θα διευκολύνει τις δραστηριότητες του εκπαιδευτή στις οικίες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι, πια, ελάχιστες. Τι θα γίνει εάν οι Δήμοι κάνουν με ίδιους πόρους Αθλητισμό για όλους και αρνηθούν τη χρήση των εγκαταστάσεων τους από τα αντίστοιχα σωματεία;

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:53 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΥΦΑΝΤΗ

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:36 | ΑΔΑΜ ΑΘΗΝΑ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 19:21 | ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΙΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

    Τέλος στη κοινωνική κατάκτηση του Μαζικού αθλητισμού.Ιδιωτικοποιείται και αυτός,θυσία στο βωμό του κέρδους. Ποιός,από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους;
    Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες.
    Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι;
    Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους.
    Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 18:04 | Στελιος Κασαπογλου

    Ετσι θα καταργείσετε τον επιτυχημένο θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 18:04 | ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 18:47 | ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα
    οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών
    εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία
    αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.
    ΣΧΟΛΙΟ
    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 18:21 | Μπουρμπακης Δημος

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 18:37 | Στέφανος Τσολάκης

    Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος να ιδρυθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις αναψυχής και άθλησης, όταν αυτό γίνεται τόσα χρόνια με μεγάλη επιτυχία από τους αθλητικούς οργανισμούς των δήμων; Μήπως για να αποκομίσουν κέρδη κάποιοι. Γιατί στους δήμους η άθληση ήταν σχεδόν δωρεάν. Κι αυτοί που δεν θα μπορούν να πληρώσουν; Και οι ειδικές κατηγορίες ανθρώπων που δεν θα είναι ελκυστικές οικονομικά για τα ιδιωτικά σωματεία αναψυχής; Καταδικάζονται στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ…
    Και οι Εκπαιδευτές; Ότι περίπου κάνει κι η UEFA με τα διπλώματα ποδοσφαίου. Επιστήμονες άνθρωποι, με πανεπιστημιακές σπουδές κάθονται για 10 μέρες να επιμορφωθούν, σε κάποιες περιπτώσεις κι από καθηγητές που τους δίδασκαν στο Πανεπιστήμιο για να πάρουν πιστοποίηση.Προπνητή. Αλλά όπως πιστεύει κι ο κ. Αυγενάκης τα ΤΕΦΑΑ δεν βγάζουν προπονητές

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 17:50 | Δημήτριος Καϊμακάμης

    Α) Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

    Β) Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

    Γ)Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 17:48 | Αλεξάνδρα Τάσση

    Eρώτημα σχετικά με την παρ. 4:Η ΓΓΑ θα διευκολύνει τις δραστηριότητες του εκπαιδευτή στις οικίες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι, πια, ελάχιστες. Τι θα γίνει εάν οι Δήμοι κάνουν με ίδιους πόρους Αθλητισμό για όλους και αρνηθούν τη χρήση των εγκαταστάσεων τους από τα αντίστοιχα σωματεία;

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 17:23 | Βίκυ Μαρακάκη

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 17:21 | Παναγιώτης

    Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 17:30 | Αρτεμις

    Ο Αθλητισμός Αναψυχής και ο Αθλητισμός για Όλους καθίσταται αντικείμενο αντίστοιχων αθλητικών Συλλόγων. Νομοθετείται ο ρόλος του Εκπαιδευτή σε διάφορους κλάδους Άσκησης, όσον αφορά την προπόνηση, την ασφάλεια και την διαπαιδαγώγηση των αθλουμένων. Ο Εκπαιδευτής δύναται να είναι μη πανεπιστημιακής, ταχύρρυθμης εκπαίδευσης (μα απλή βεβαίωση αρκεί) και η παρουσία του στα σωματεία υποχρεωτική. Ειδάλλως επιβάλλεται πρόστιμο.
    Η υποχρεωτική εισαγωγή Συλλόγων σε δραστηριότητες Αναψυχής και Αθλητισμού για Όλους δημιουργεί άκρατη εμπορευματοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων που πλήττει τους πτωχούς συμπολίτες μας και τα άτομα που επιθυμούν να γυμνάζονται ελεύθερα και δωρεάν. Διαφαίνεται ταυτόχρονη παύση της χρηματοδότησης για Αθλητισμό για Όλους στους Δήμους της χώρας από τη ΓΓΑ. Στο νομοσχέδιο θα πρέπει να προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας για την υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης για όλους. Ειδάλλως, το μέρος αυτό του νόμου υποδηλώνει τη θέληση της κεντρικής κυβέρνησης για διακοπή αυτών των προγραμμάτων αποκλείοντας την πρόσβαση πολλών Ελλήνων πολιτών, χαμηλού εισοδήματος σε παροχές άσκησης, τη μη υλοποίηση προγραμμάτων άσκησης για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας, άσκηση ατόμων με χρόνιες παθήσεις, άσκηση σε κέντρα απεξάρτησης κλπ) και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής ειδικούς στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων (αλήθεια, ποιος εκπαιδευτής, που προβλέπεται στο άρθρο 20, έχει το εύρος και το βάθος της γνώσης που δίνει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για να γυμνάσει, για παράδειγμα, άτομα τρίτης ηλικίας ή άτομα με χρόνιες παθήσεις;).

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 16:48 | ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 16:18 | ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 13:17 | Μπουρμπακης Δημος

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 13:05 | Αναγνωστοπούλου Γεωργία

     Σύμφωνα με το άρθρο (παρ.1): “Για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού αναψυχής και της άθλησης για όλους ιδρύονται και λειτουργούν σωματεία, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα, που αναγνωρίζονται ως σωματεία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους και εγγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο της παρ. 4.”
    Αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματα “Άθληση για όλους” που λειτουργούσαν εδώ και δεκαετίες στους Δήμους με χιλιάδες συμμετέχοντες και με ελάχιστο ή καθόλου κόστος, δεν πρόσφεραν τίποτα για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της άθλησης για όλους στη χώρα μας??? Γιατί τέτοια απαξίωση στη Τοπική Αυτοδιοίκηση??? Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αυτή που “έβαλε” τον αθλητισμό στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών ανά την Ελλάδα!!!
    Οι ΔΗΜΟΙ λοιπόν που αποτελούσαν κατεξοχήν τους φορείς διαχείρισης και υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων μέχρι σήμερα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ?? Απλά “παύονται” αφήνοντας τεράστια κενά τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες αθλητισμού και και τους Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που εργάζονταν σε αυτά, όσο και στους χιλιάδες συμμετέχοντες αθλούμενους πολίτες που απολάμβαναν το δικαίωμα στην άθληση με πολύ χαμηλό ή κανένα αντίτιμο!

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 13:54 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Στο άρθρο αυτό, δεν αναφέρεται καθόλου η Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήταν ο πυλώνας των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους που επί δεκαετίες με την εφαρμογή τους μπορούσαν να συμμετέχουν όλες οι κοινωνικές βαθμίδες των πολιτών τούς. Επίσης αποκλείει τους επαγγελματίες επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που ασχολούνταν στα προγράμματα των Δήμων, θα πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο εξ’ ολοκλήρου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 12:06 | Αναστασία Μαρούδα

    Ουσιαστικά καταλήγουμε σε :
    * μηδενική κοινωνική πολιτική
    * ανεργία Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
    * αδιαφορία για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ΑμεΑ Γ, ηλικία
    Ποιο σωματείο θα ενδιαφερθεί για τις παραπάνω κατηγορίες?

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 11:42 | Σερέτη Γ.

    β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα
    οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών
    εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία
    αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.
    ΣΧΟΛΙΟ
    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 10:20 | Δώρα Καραολάνη

    Ιδρύονται σωματεία Αναψυχής και Άθλησης για όλους όπου μπορούν να εργαστούν απλά »εκπαιδευτές». Σε ένα σωματείο Άθλησης ΑΜΕΑ, ισχύει το ίδιο? Επιπλέον, τι προβλέπεται για τις κοινωνικά πιο αδύναμες ομάδες?

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 09:27 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 21:29 | Λάμπρος Αθανασόπουλος

    Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος να ιδρυθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις αναψυχής και άθλησης, όταν αυτό γίνεται τόσα χρόνια με μεγάλη επιτυχία από τους αθλητικούς οργανισμούς των δήμων; Μήπως για να αποκομίσουν κέρδη κάποιοι. Γιατί στους δήμους η άθληση ήταν σχεδόν δωρεάν. Κι αυτοί που δεν θα μπορούν να πληρώσουν; Και οι ειδικές κατηγορίες ανθρώπων που δεν θα είναι ελκυστικές οικονομικά για τα ιδιωτικά σωματεία αναψυχής; Καταδικάζονται στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ…
    Και οι Εκπαιδευτές; Ότι περίπου κάνει κι η UEFA με τα διπλώματα ποδοσφαίου. Επιστήμονες άνθρωποι, με πανεπιστημιακές σπουδές κάθονται για 10 μέρες να επιμορφωθούν, σε κάποιες περιπτώσεις κι από καθηγητές που τους δίδασκαν στο Πανεπιστήμιο για να πάρουν πιστοποίηση.Προπνητή. Αλλά όπως πιστεύει κι ο κ. Αυγενάκης τα ΤΕΦΑΑ δεν βγάζουν προπονητές…Αμ τι βγάζουν τελικά;;;;;;;

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 20:30 | ΧΑΡΗΣ ΛΙΟΝΤΟΣ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 19:55 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 19:58 | Στέρρου Φωτεινή

    Η ΓΓΑ θα διευκολύνει,τις δραστηριότητες του εκπαιδευτή,στις οικίες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι, πια, ελάχιστες.
    Τι θα γίνει,εάν οι Δήμοι κάνουν,με ίδιους πόρους Αθλητισμό για όλους και αρνηθούν,
    τη χρήση των εγκαταστάσεων τους,από τα αντίστοιχα σωματεία?

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 15:03 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Τα ηδη υπάρχοντα Σωματεια τις περισσοτερες φορες λειτουργουν βασει του κερδους και εκμεταλλευονται τα ατομα με κινητικά προβλήματα

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 15:34 | Στέρρου Φωτεινή

    Ποιός,από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους;
    Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες.
    Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι;
    Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους.
    Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 15:14 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 15:35 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 15:37 | ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα
    οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών
    εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία
    αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.
    ΣΧΟΛΙΟ
    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 14:36 | ΑΝΝΑ ΜΕΣΟΥΡΑ

    Δεν γίνεται καμία αναφορά στους Δήμους που είναι κατεξοχήν οι φορείς που υλοποιούν με επιτυχία τα προγράμματα “Άθληση για όλους” εδώ και 38 συναπτά έτη με πολύ μικρό ή καθόλου κόστος! Οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού.

    Επίσης χιλιάδες επαγγελματίες επιστήμονες Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής που απασχολούνται σε αυτά επί πολλές δεκαετίες, έχουν αβέβαιο μέλλον….

    Τέλος παραχωρείται η παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών….

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 14:58 | Κονδυλης Θανος

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιούν το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος των συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων και αποκλείει τους κατεξοχήν ειδικούς στην άθληση για όλους τα γυμναστήρια και τους δήμους.

  • β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα
    οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών
    εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία
    αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.

    ΣΧΟΛΙΟ
    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 10:01 | ΜΑΣΙΟΥ ΝΕΛΗ

    Δημιουργεί ερωτηματικά η δυνατότητα ίδρυσης σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους όπου ένας από του κλάδους άθλησης είναι η «Άσκηση εσωτερικού χώρου-αίθουσας, όπως χορός, είδη αερόβιας άσκησης, είδη μυϊκής ενδυνάμωσης». Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται ήδη από ιδιωτικά γυμναστήρια. Κατά συνέπεια, τα σωματεία Αθλητισμού Αναψυχής και Αθλητισμού για Όλους θα αποτελέσουν αθέμιτο ανταγωνιστή των ιδιωτικών Γυμναστηρίων με την έννοια ότι τα Γυμναστήρια, σε σύγκριση με τα σωματεία (ΑγΟ και ΑΑ), δεν χρησιμοποιούν δωρεάν δημόσιους χώρους και καταβάλλουν υψηλούς άμεσους και έμμεσους φόρους.
    Δημιουργεί απορίες η δυνατότητα ίδρυσης σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άσκησης για όλους από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς (άρθρο 17). Εξυπηρετεί αυτή η διάταξη την ποιότητα της σωματικής άσκησης του Έλληνα πολίτη ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα αδιαβάθμητων «σχολών» που προσφέρουν χαμηλότατου επιπέδου «εκπαίδευση» σε θέματα άσκησης, διάρκειας ενός Σαββατοκύριακου;

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 10:56 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ Μ

    Ο Αθλητισμός Αναψυχής και ο Αθλητισμός για Όλους καθίσταται αντικείμενο αντίστοιχων αθλητικών Συλλόγων. Νομοθετείται ο ρόλος του Εκπαιδευτή σε διάφορους κλάδους Άσκησης, όσον αφορά την προπόνηση, την ασφάλεια και την διαπαιδαγώγηση των αθλουμένων. Ο Εκπαιδευτής δύναται να είναι μη πανεπιστημιακής, ταχύρρυθμης εκπαίδευσης (μα απλή βεβαίωση αρκεί) και η παρουσία του στα σωματεία υποχρεωτική. Ειδάλλως επιβάλλεται πρόστιμο.
    Η υποχρεωτική εισαγωγή Συλλόγων σε δραστηριότητες Αναψυχής και Αθλητισμού για Όλους δημιουργεί άκρατη εμπορευματοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων που πλήττει τους πτωχούς συμπολίτες μας και τα άτομα που επιθυμούν να γυμνάζονται ελεύθερα και δωρεάν. Διαφαίνεται ταυτόχρονη παύση της χρηματοδότησης για Αθλητισμό για Όλους στους Δήμους της χώρας από τη ΓΓΑ. Στο νομοσχέδιο θα πρέπει να προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας για την υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης για όλους. Ειδάλλως, το μέρος αυτό του νόμου υποδηλώνει τη θέληση της κεντρικής κυβέρνησης για διακοπή αυτών των προγραμμάτων αποκλείοντας την πρόσβαση πολλών Ελλήνων πολιτών, χαμηλού εισοδήματος σε παροχές άσκησης, τη μη υλοποίηση προγραμμάτων άσκησης για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας, άσκηση ατόμων με χρόνιες παθήσεις, άσκηση σε κέντρα απεξάρτησης κλπ) και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής ειδικούς στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων (αλήθεια, ποιος εκπαιδευτής, που προβλέπεται στο άρθρο 20, έχει το εύρος και το βάθος της γνώσης που δίνει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για να γυμνάσει, για παράδειγμα, άτομα τρίτης ηλικίας ή άτομα με χρόνιες παθήσεις;).

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 10:30 | Ζωή Καρατζέτζου

    Επί της ουσίας, καταργούνται τα Προγράμματα «Άθληση για όλους» που γίνονται από τους Δήμους. Πρόκειται για έναν πετυχημένο θεσμό που λειτουργούσε αδιάλειπτα εδώ και 38 χρόνια. Οικογένειες ασθενέστερα οικονομικά επωφελούνταν από τα εν λόγω προγράμματα. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι προσιτός σε όλους, ανεξαρτήτου οικονομικής επιφάνειας. Αυτός είναι ο ρόλος της άθλησης για ΟΛΟΥΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2021, 23:56 | Κωνσταντίνος Παπούλιας

    Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

  • 13 Νοεμβρίου 2021, 20:15 | Ολυμπία Ζαραμπούκα

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 13 Νοεμβρίου 2021, 19:01 | ΜΑΣΙΟΥ ΝΕΛΗ

    Ιδρύονται σωματεία άθλησης για όλους και αναψυχής . Αυτο σημαινει ιδιωτικοποίηση και παυση των προγραμματων αθλησης των δήμων της Ελλάδος. Πως θα λειτουργήσει όλο αυτό χωρίς Πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ? Δεν τους αναφέρετε πουθενά! Γιατί? Αυτοί είναι οι Κατεξοχήν επιστήμονες που δικαιούνται πρώτοι απ όλους να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας.

  • 10 Νοεμβρίου 2021, 00:44 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ

    Στο συγκεκριμένο άρθρο, αναφέρεται ότι ιδρύονται Σωματεία που αναγνωρίζονται ως Σωματεία Αθλητισμού Αναψυχής και Άθλησης για όλους και εγγράφονται στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό Μητρώο.

    Μπορούν να καλλιεργήσουν κάποιον κλάδο άθλησης για όλους υφιστάμενα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148)?

    Στο άρθρο 34 προβλέπεται ότι αθλητικά Σωματεία μπορούν να καλλιεργούν κλάδο άθλησης ηλεκτρονικών αθλημάτων.

    Σωστό θα είναι να μπορούν να καλλιεργούν και κλάθο άθλησης για όλους.