Άρθρο 17 Σωματείο αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους – Ειδική αθλητική αναγνώριση – Ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους

1. Για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού αναψυχής και της άθλησης για όλους ιδρύονται και λειτουργούν σωματεία, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα, που αναγνωρίζονται ως σωματεία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους και εγγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο της παρ. 4.
2. Το σωματείο αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, για κάθε κλάδο άσκησης που καλλιεργεί, δικαιούται να ζητήσει την παροχή ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Η ειδική αθλητική αναγνώριση χορηγείται, ύστερα από αίτηση του σωματείου, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εφόσον το αιτούν σωματείο:
α) Είναι μέλος ομοσπονδίας αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας. Αν δεν δοθεί αιτιολογημένη αρνητική απάντηση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την υποβολή αιτήσεως για χορήγηση της ανωτέρω βεβαίωσης, θεωρείται ότι η βεβαίωση έχει χορηγηθεί.
β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.
γ) Έχει επωνυμία διατυπωμένη στην ελληνική γλώσσα. Στις διεθνείς σχέσεις του το σωματείο αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους μπορεί να αποδίδει την επωνυμία του και στην αγγλική γλώσσα.
δ) Υποβάλλει εγκεκριμένο από το αρμόδιο δικαστήριο καταστατικό και πιστοποιητικό εγγραφής στο βιβλίο σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου.
ε) Τηρεί τα προβλεπόμενα από τον παρόντα νόμο βιβλία.
3. Κατά τα πρώτα δύο (2) έτη από την εγγραφή του σε ομοσπονδία, το σωματείο μετέχει στις αθλητικές δράσεις και διοργανώσεις αναψυχής και άθλησης για όλους της ομοσπονδίας, χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και να λάβει το αργότερο εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος. Αν μετά από την παρέλευση δύο (2) ετών από την εγγραφή του το σωματείο δεν έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση, διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο των μελών της ομοσπονδίας και δεν δύναται πλέον να συμμετέχει σε δραστηριότητες και διοργανώσεις αθλητικής αναψυχής και άθλησης για όλους της αντίστοιχης ομοσπονδίας.
4. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) τηρείται ηλεκτρονικό μητρώο ειδικά αναγνωρισμένων σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους. Σωματείο που δεν φέρει την κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γ.Γ.Α. νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:16 | Κωνσταντίνος

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:43 | ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:59 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.Β) Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσειςΓ)Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 22:15 | Σταυριανίδου Ευτυχία

    Ποιος από αυτά,τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς,θα ενδιαφερθεί ,για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων,που κάλυπταν τα προγράμματα,των Δήμων αθλητισμός για όλους;
    Σύμφωνα,με το προηγούμενο άρθρο 16,δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες.
    Ενδεικτικά :Σταάθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:34 | Zacharias Papadakis

    Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:13 | Ειρ.

    Κανενα από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς δεν θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων οπως τα κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων και ο αθλητισμός για όλους.Εφόσον με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Για παραδειγμα η άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι. Εφόσον οι αυτές οι ομαδες των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Δεν φροντίζεται η παροχή για άσκηση σε όλες τις κοινωνικες ομαδες παρα μόνο εξασφαλίζεται η οικονομική υπεροχη φορεων που εμπορεύονται την α άσκηση , το νομοσχεδιο πρέπει να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 20:58 | Anastasia

    Η άθληση για όλους διεξάγεται από την τοπική αυτοδιοίκηση για αρκετές δεκαετίες με την πρόσληψη πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ .Η συμμετοχή είναι μεγάλη και συνεχόμενη.Δεν υπάρχει κάποιο κενό που να δικαιολογεί την ύπαρξη σωματείων και ομοσπονδιών με εκπαιδευτές.Εκτος κι αν πρέπει να δοθούν όλα σε ιδιώτες.Απαξιωνει και την τοπική αυτοδιοίκηση και τους γυμναστές.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 20:09 | ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

    Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 20:13 | Δώρα Καραολάνη

    Μήπως τελικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δημιουργήσει σωματεία αθλητικής αναψυχής και άθλησης για όλους γιατί σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο δεν έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει με άλλο τρόπο τα ήδη υπάρχοντα ανταποδοτικά προγράμματα που εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει; Τελικά μιλάμε για αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας των <> ή απλά για ένα πλήγμα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εμφανή απαξίωση κοινωνικής πολιτικής;

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 19:36 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.
    Επίσης χιλιάδες επαγγελματίες επιστήμονες Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής που απασχολούνται σε αυτά επί πολλές δεκαετίες, έχουν αβέβαιο μέλλον.Τέλος παραχωρείται η παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 19:59 | Παπαδοπούλου Γεωργία

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.
    Επίσης χιλιάδες επαγγελματίες επιστήμονες Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής που απασχολούνται σε αυτά επί πολλές δεκαετίες, έχουν αβέβαιο μέλλον.Τέλος παραχωρείται η παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 19:17 | KaterinaKasab

    Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται ήδη από ιδιωτικά γυμναστήρια. Κατά συνέπεια, τα σωματεία Αθλητισμού Αναψυχής και Αθλητισμού για Όλους θα αποτελέσουν αθέμιτο ανταγωνιστή των ιδιωτικών Γυμναστηρίων με την έννοια ότι τα Γυμναστήρια, σε σύγκριση με τα σωματεία, δεν χρησιμοποιούν δωρεάν δημόσιους χώρους και καταβάλλουν υψηλούς άμεσους και έμμεσους φόρους. Επιπλέον δίνει την ευκαιρία σε όσους μέχρι τώρα παρείχαν υπηρεσίες γυμναστηρίου παράνομα (υπό τη μορφή συλλόγων και σχολών) και δεν πλήρωναν κανένα φόρο εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία ελέγχων , να δημιουργήσουν τώρα «σωματείο αθλητισμού αναψυχής και άθλησης» και να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται αθέμιτα τα νόμιμα γυμναστήρια.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 18:19 | Katerina

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 18:17 | ΑΝΘΗ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 17:35 | Άννα Δέσποινα Καλαθά

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 15:33 | Τζιμας γεωργιος

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.
    Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 15:27 | Τζιμας γεωργιος

    υπηρεσίες αυτές προσφέρονται ήδη από ιδιωτικά γυμναστήρια. Κατά συνέπεια, τα
    σωματεία Αθλητισμού Αναψυχής και Αθλητισμού για Όλους θα αποτελέσουν αθέμιτο
    ανταγωνιστή των ιδιωτικών Γυμναστηρίων με την έννοια ότι τα Γυμναστήρια, σε
    σύγκριση με τα σωματεία, δεν χρησιμοποιούν δωρεάν δημόσιους χώρους και
    καταβάλλουν υψηλούς άμεσους και έμμεσους φόρους. Επιπλέον δίνει την ευκαιρία
    σε όσους μέχρι τώρα παρείχαν υπηρεσίες γυμναστηρίου παράνομα (υπό τη μορφή
    συλλόγων και σχολών) και δεν πλήρωναν κανένα φόρο εκμεταλλευόμενοι την
    ανυπαρξία ελέγχων , να δημιουργήσουν τώρα «σωματείο αθλητισμού αναψυχής και
    άθλησης» και να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται αθέμιτα τα νόμιμα γυμναστήρια.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 15:04 | Στέλλα

    Η ΓΓΑ θα διευκολύνει τις δραστηριότητες του εκπαιδευτή στις οικίες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι, πια, ελάχιστες. Τι θα γίνει εάν οι Δήμοι κάνουν με ίδιους πόρους Αθλητισμό για όλους και αρνηθούν τη χρήση των εγκαταστάσεων τους από τα αντίστοιχα σωματεία;

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 14:07 | ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.
    Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 14:36 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΡΑΚΟΣ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 14:29 | ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΚΕΣΟΓΛΟΥ

    Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών πτυχιούχων φυσικής αγωγής μένουν άνεργοι ,κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες συμπολίτες μας οικονομικά αδύναμοι στερούνται το ψυχοσωματικό αγαθό της άθλησης.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 13:21 | ΤΣΑΡΤΣΑΦΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.
    Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 12:03 | Φυτάς Βασίλειος

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 12:39 | Βασιλικη Βαμβακιδου

    Καταργειται ο επιτυχημενοςθεσμος του μαζικου αθλητισμου και στη συνεχεια των προγραμματων αθλησης για ολους που χρονια προσφεραν εργασια σε χιλιαδες καθηγητες Φυσικης Αγωγης και Αθλητισμου και λαβαιναν μερος αθλουμενοι διαφορων κοινωνικων ομαδων[κυριως χαμηλομισθων, οπως και ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ, αποφυλακισμενων κτλ]οι οποιοι προφανως δεν θα μπορεσουν να συνεχησουν την ενασχοληση τους με την αθληση γιατι δεν θα μπορουν να αντυαποκριθουν οικονομικα στις συνδρομες των ιδιωτηκων γυμναστηριων,studio και αλλων κεντρων

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 11:18 | Χρήστος Βουρλούμης

    Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 10:59 | Χατζηανδρέου Ειρήνη Ελένη

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.
    Επίσης χιλιάδες επαγγελματίες επιστήμονες Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής που απασχολούνται σε αυτά επί πολλές δεκαετίες, έχουν αβέβαιο μέλλον.Τέλος παραχωρείται η παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 10:43 | PRODROMOS GAZOPOULOS

    Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 10:39 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

    Στην ουσία νομιμοποιούνται οι αθλητικοί σύλλογοι οι οποίοι τόσα χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες ανάλογες των γυμναστηρίων χωρίς να υπόκεινται στις ίδιες υποχρεώσεις με αυτά, τόσο στο θέμα των εγκαταστάσεων, όσο και φορολογικά ή νομικά. Επίσης απαγορεύεται ένα υπάρχον γυμναστήριο να λειτουργήσει από εδώ και έπειτα με ανάλογο καθεστώς, άρα δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερος αθέμιτος ανταγωνισμός. Θα έπρεπε να γίνει πρόβλεψη να σταματήσει η παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίου από συλλόγους και όχι να νομιμοποιηθεί η παράνομη παροχή τους από αυτούς.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 09:07 | ΣΑΒΟΥΡΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 08:55 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 08:00 | Ευτυχία Γιαννογλου

    Για ακόμη μια φορά κινείται η πολιτεία προς ιδιωτικοποίηση.Σε ένα αντικείμενο που είναι πρόληψη υγείας κ παρότρυνση.Είναι μια από τις παροχές των δήμων παρά πολύ σημαντική σε οικονομικά ασθενέστερους και ειδικές κοινωνικά ομάδες.Θα πρέπει να αποσυρθεί εξ ολοκλήρου
    Αντί γιαυτου μπορείτε να ενισχύσετε τα προγράμματα των δήμων και την προσπάθεια των καταρτισμένων γυμναστών ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη και αποδοτικότερη παροχή
    Επισης με τόσο μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων πανεπιστήμιακα ατόμων δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα να παρέλθει αυτή η δυνατότητα σε ιδιωτικούς φορείς.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 08:41 | ΕΛΕΝΗ Κ.

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες ξαφνικά τώρα μένουν άνεργοι και κυριολεκτικά στον δρόμο.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 08:50 | ΕΛΕΝΗ Κ.

    Εξυπηρετεί πραγματικά αυτή η διάταξη την ποιότητα της σωματικής άσκησης του Έλληνα πολίτη ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα «σχολών» που προσφέρουν χαμηλότατου, αμφιβόλου ποιότητας και επιπέδου «εκπαίδευση» σε θέματα άσκησης, διάρκειας ενός Σαββατοκύριακου ή ημερών;

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 07:26 | Drakos

    β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα
    οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών
    εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία
    αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.
    ΣΧΟΛΙΟ
    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 07:39 | Ιωάννα

    Η άθληση για όλους διεξάγεται από την τοπική αυτοδιοίκηση για αρκετές δεκαετίες με την πρόσληψη πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ .Η συμμετοχή είναι μεγάλη και συνεχόμενη.Δεν υπάρχει κάποιο κενό που να δικαιολογεί την ύπαρξη σωματείων και ομοσπονδιών με εκπαιδευτές.Εκτος κι αν πρέπει να δοθούν όλα σε ιδιώτες.Απαξιωνει και την τοπική αυτοδιοίκηση και τους γυμναστές.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 07:16 | Αγάθη

    Ιδρύονται σωματεία άθλησης για όλους και αναψυχής . Αυτο σημαινει ιδιωτικοποίηση και παυση των προγραμματων αθλησης των δήμων της Ελλάδος. Πως θα λειτουργήσει όλο αυτό χωρίς Πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ? Δεν τους αναφέρετε πουθενά! Γιατί? Αυτοί είναι οι Κατεξοχήν επιστήμονες που δικαιούνται πρώτοι απ όλους να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας.

  • Α) Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.Β) Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσειςΓ)Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 01:51 | Λαμπρακης Γιωργος

    β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα
    οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών
    εκπαιδευτικών οργανισμών με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί σωματεία
    αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους.ΣΧΟΛΙΟ
    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 01:56 | ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 01:39 | Μαρία Μαρίνα Τζήμου

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 01:44 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ.

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 00:04 | Σοφία Μαλλιά

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 23:59 | ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Τ

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή οικονομική παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού . Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος πραγματοποίησης προγραμμάτων άθλησης για όλους από μη πτυχιούχους, γεγονός επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Επιπροσθέτως, πολλοί πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής θα οδηγηθούν στην ανεργία μετά από τόσα χρόνια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου το άρθρο καθώς ευνοεί μόνο τους ιδιοκτήτες των σωματείων κι όχι το σύνολο της κοινωνίας.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 23:51 | Ηλίας Σμήλιος

    Είναι δυνατόν να δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άσκησης για όλους σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς; Αυτή είναι διάταξη που εξυπηρετεί την ποιότητα της σωματικής άσκησης του Έλληνα πολίτη ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα αδιαβάθμητων «σχολών» που προσφέρουν χαμηλότατου επιπέδου «εκπαίδευση» διάρκειας ενός Σαββατοκύριακου; Να μην επιτρέπεται η ίδρυση σωματείων αθλητισμού αναψυχής και άσκησης για όλους από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 22:19 | Aγγελικη Ιατροπουλου

    Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται ο επιτυχημένος θεσμός των προγραμμάτων των Δήμων αθλητισμός για όλους και οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν ή φτηνή παροχή υπηρεσιών άσκησης και αθλητισμού. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου. Χιλιάδες οικογένειες επαγγελματιών επιστημόνων πτυχιούχων φυσικής αγωγής που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες μένουν άνεργοι κυριολεκτικά στον δρόμο. Θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου.Β) Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσειςΓ)Ποιος από αυτά τα ιδιωτικά σωματεία και οργανισμούς θα ενδιαφερθεί για τις ειδικές κατηγορίες αθλουμένων που κάλυπταν τα προγράμματα των Δήμων αθλητισμός για όλους; Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο 16 δεν καλύπτονται αυτές οι κατηγορίες. Ενδεικτικά άθληση φυλακισμένων, ατόμων τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ που πρόσφεραν οι Δήμοι; Οι κατηγορίες αυτές των συμπολιτών μας δεν προσφέρονται για αποκόμιση κερδών, δεδομένης της ανέχειας και του μικρού αριθμού τους. Είναι κοινωνικά ανάλγητη η ρύθμιση του νομοσχεδίου και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 22:48 | σπυρος

    Άλλη μία περίπτωση που υλοποιεί την παράδοση παροχής υπηρεσιών για τους πολίτες που κατ’ εξοχήν ανήκει στο κράτος, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μορφή αθλητικών σωματείων ή ακόμα και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Να αποσυρθεί άμεσα. Πώς θα αθληθεί ο κόσμος, που θα βρει να καταβάλει υψηλό χρηματικό τίμημα, τα λεφτά για να το κάνει; Επίσης οι διατάξεις αυτές εισαγάγουν υψηλό αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα οποία έχουν επιχειρηματικά δοκιμασθεί έντονα λόγω της πανδημίας και τώρα, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις, καλούνται να ανταγωνισθούν, όσον αφορά στη προσέλευση πολιτών για αθλητισμό για όλους, συλλόγους οι οποίοι θα συλλέγουν συνδρομές χωρίς να έχουν έξοδα εγκαταστάσεων και φορολογικές υποχρεώσεις

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 22:18 | ΞΑΝΘΗ

    Που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση;Οι δημοτικοί οργανισμοί;Η φετινή διακοπή της χρηματοδότησης θα ήταν υποτίθεται προσωρινή ,όχι μόνιμη.Που είναι η αναδιοργάνωση των Παγό στους δήμους;Σε άλλο νομοσχέδιο;

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 22:45 | ΚΥΡΙΑΚΗ Σ.

    Εδώ και 38 χρόνια τα προγράμματα άθλησης για όλους υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία από τους αθλητικούς οργανισμούς των δήμων.Δεν διακόπηκαν ούτε στις δύσκολες εποχές των μνημονίων.Με το άρθρο αυτό στην ουσία καταργείται αυτός ο θεσμός.
    -Οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες χάνουν ευκαιρία άσκησης είτε δωρεάν είτε με χαμηλό αντίτιμο.
    -Ειδικές κατηγορίες αθλουμένων:Αμέα,Τρίτη ηλικία,Νεφροπαθείς,Καρδιοπαθείς…..σε ποιο ιδιωτικό σωματείο θα ενταχθούν;
    -Πτυχιούχοι επαγγελματίες των Τεφάα που δουλεύουν χρόνια με συνεχόμενες συμβάσεις και χαμηλό ωρομίσθιο μένουν στο δρόμο.
    Απόσυρση άμεσα και εξ ολοκλήρου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 22:42 | Βασιλικη

    Ενώ απαγορεύει στα γυμναστήρια να χρησιμοποιήσουν το όνομα, την επωνυμία, τον
    διακριτικό τίτλο ή το σήμα, σε περίπτωση που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε
    αθλητικό σωματείο, την ίδια στιγμή το επιτρέπει σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
    οργανισμούς. Αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση προς όφελος συγκεκριμένων
    ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 21:16 | ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Είναι αδιανόητη η κατάργηση των προγραμμάτων μαζικής άθλησης γιατί χάνουν τη δουλειά τους 1200 γυμναστές και εκατοντάδες χιλιάδες άθλούμενοι και ευπαθείς ομάδες!!Αυτό δεν το έχει καμμία κυβέρνηση διαχρονικά γιατί το δικαίωμα στη άθλησης είναι αναφαίρετο και είναι κοινωνικό αγαθό.αποσύρετε το νομοσχέδιο και ας κυλήσουν όλα όπως πρίν δίκαια.Μημ πριμοδοτείτε τα ιδιωτικά γυμναστήρια αλλά βοηθήστε τα με άλλον τρόπο..