ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ (άρθρα 1-2)

 

Άρθρο 1
Σκοπός
Σκοπός του παρόντος είναι η αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας της αγοράς ενέργειας και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος.

Άρθρο 2
Αντικείμενο
Αντικείμενο του παρόντος είναι η θέσπιση επιμέρους παρεμβάσεων για την επίλυση των ζητημάτων του άρθρου 1 που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  • 28 Φεβρουαρίου 2023, 09:07 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

    Προσυπογράφω την επιστολή που έστειλαν οι παρακάτω οργανώσεις για «να παρατείνετε άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της
    δημόσιας διαβούλευσης παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός στο
    ενδιαφερόμενο κοινό προκειμένου να επεξεργαστεί και να σχολιάσει το προτεινόμενο
    σχέδιο νόμου.»

    1. ΑΝΙΜΑ
    2. ΑΡΧΕΛΩΝ
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
    4. Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
    5. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
    6. Εταιρία Προστασίας Πρεσπών
    7. Καλλιστώ – Περιβαλλοντική Οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση
    8. Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
    9. Greenpeace
    10. MEDASSET
    11. WWF Ελλάς

  • 28 Φεβρουαρίου 2023, 09:58 | ΗΛΙΑΣ ΚΑΚΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΜΥΕ

    Καλημέρα,

    Η Δ.Δ. θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παραταθεί για 1 εβδομάδα, ήτοι μέχρι και 7.3.2023, καθότι η προθεσμία των 4 ημερών που ετέθη, εκ των οποίων οι 3 ημέρες ήταν μη εργάσιμες καθιστούν την όλη διαδικασία αδιαφανή και σαφέστατα είναι εναντίον των συμφερόντων του πολίτη που επιθυμεί να εκφράσει τις απόψεις του.

    ΗΛΙΑΣ ΚΑΚΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΜΥΕ

  • 28 Φεβρουαρίου 2023, 08:54 | WWF Ελλάς

    Το WWF Ελλάς από κοινού με άλλες 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις αιτήθηκαν με κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημόσια ανακοίνωση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης, παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μήνα στους ενδιαφερόμενους πολίτες, προκειμένου να επεξεργαστούν και να σχολιάσουν ένα τόσο σημαντικό σχέδιο νόμου.

    Εδώ βρίσκεται ο σύνδεσμος της κοινής επιστολής: https://www.wwf.gr/shmeio_gnosis/vivliothiki/?uNewsID=9101466

    Εδώ βρίσκεται ο σύνδεσμος της κοινής δημόσιας ανακοίνωσης:https://www.wwf.gr/ta_nea_mas/?uNewsID=9101941

    Ακολουθούν επιμέρους σχόλια του WWF Ελλάς επί του προτεινόμενου σχεδίου νόμου για τα Μέρη Β΄, Δ΄ και Ε΄.

  • 28 Φεβρουαρίου 2023, 02:23 | Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea

    Ο προσχηματικός χαρακτήρας της διαβούλευσης αποδεικνύεται τόσο από την, κατά παράβαση του νόμου, σύντομη διάρκειά της, όσο και από την ταυτόχρονη δημόσια διαβούλευση 3 περιβαλλοντικών νομοσχεδίων, με περιορισμένο χρονικό περιθώριο συμμετοχής και μάλιστα η διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου να συμπίπτει με μόλις ελάχιστες εργάσιμες ώρες.

    Ακολουθούν τα σχόλια και οι προτάσεις μας επί των άρθρων στα μέρη όπου αντιστοιχούν.

  • 28 Φεβρουαρίου 2023, 00:18 | Ελενα Μ

    Αιτουμαι την συμμορφωση της διοικησης με τις διαταξεις της νομοθεσιας για την διαρκεια των δημοσιων διαβουλευσεων με στοχο να ενθαρρυνεται (και οχι να δυσχεραινεται) η δημοσια συμμετοχη των πολιτων. Λαμβανοντας υποψη την συνθετοτητα του νομοσχεδιου με τιτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», τοσο απο αποψη ογκου αλλα και του τεχνικου περιεχομενου αυτου, καθως και την σημασια των ρυθμισεων του σε θεματα περιβαλλοντικα και ενεργειας, ειναι αδηριτη αναγκη να διασφαλιστει η χορηγηση της μεγιστης επιτρεπτης απο το νομο διαρκειας για τη δημοσια διαβουλευση, άλλως να τηρηθει η προθεσμια των 2 εβδομαδων που ειναι ο κανονας, ιδιως οταν δεν υφισταται επαρκης, αντικειμενη και πραγματικη αιτιολογια που να τεκμηριωνει την συντμηση της προθεσμιας υποβολης σχολιων σε 1 εβδομαδα (η οποια σιγουρα δεν αποτελειται απο 4 ημερες). Ειναι λυπηρό οι πολιτες να αιτουνται απο τη διοικηση να πραξει τα νομιμα και .. τα αυτονοητα, ελπιζοντας και περιμενοντας οτι οι τελευταιοι δεν θα ενημερωθουν και κινητοποιηθουν.

  • 28 Φεβρουαρίου 2023, 00:50 | Σοφια Αυγερινού Κολώνια ΣΕΠΟΧ

    Πρεπει να παραταθει άμεσα η διαρκεια διαβούλευσης του νομοσχεδιου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος»,
    Δεν ειναι δυνατόν η διαβούλευση για ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων να ειναι ουσιαστική εντος μόλις τεσσαρων ημερων
    και μάλιστα εντος της αργίας της Καθαρας Δευτερας

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 23:44 | Αννα Μαρια Κανζολα

    Σε όλα τα νομοσχέδια πρέπει να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας. Είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 23:05 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

    Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να μελετήσει κάποιος το σχέδιο νόμου. Σας παρακαλώ δώστε περιθώριο τουλάχιστον 3 εβδομάδων εάν θέλετε πράγματι να λάβετε σχόλια από τους πολίτες.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:44 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΤΣΑΚΑΣ

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:55 | The Green Tank

    To Green Tank καταθέτει σχόλια και προτάσεις επί του σχεδίου νόμου και ειδικά σε άρθρα του Μέρους Β΄ – Ρυθμίσεις και την Ενέργεια και του Μέρους Δ΄ – Διατάξεις για την Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.

    Θεωρούμε άκρως ολισθηρή την πρακτική της κατάθεσης ενός τέτοιου νομοσχεδίου με μόλις τέσσερις (4) ημέρες διαβούλευσης, τρεις (3) εκ των οποίων μη εργάσιμες και μάλιστα παράλληλα με άλλα δύο (2) νομοσχέδια από το ίδιο υπουργείο. Επιπλέον, το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί παράδειγμα κακής νομοθέτησης καθώς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις που αφορούν ενεργειακές κοινότητες τη στιγμή που υπάρχει παράλληλα υπό διαβούλευση άλλο νομοσχέδιο όπου οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν το κεντρικό αντικείμενο.

    Με βάση τον νόμο για το Επιτελικό Κράτος (ν. 4622/2019) η διάρκεια της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης επί νομοσχεδίων ορίζεται (στο ήδη μικρό διάστημα) των δύο (2) εβδομάδων. Στην ίδια διάταξη προβλέπεται ότι το διάστημα αυτό μπορεί να συντμηθεί κατά μία (1) εβδομάδα ή να επιμηκυνθεί κατά το ίδιο διάστημα, με πρωτοβουλία του οικείου Υπουργού, για επαρκώς τεκμηριωμένους λόγους. Ωστόσο, τέτοια τεκμηρίωση δεν υφίσταται εν προκειμένω. Επίσης, αρκετές από τις διατάξεις δεν έχουν τόσο επείγοντα χαρακτήρα που να αιτιολογεί τη σύντμηση κατά ακόμα μικρότερο από το προβλεπόμενο ελάχιστο διάστημα.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:23 | ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

    Αναφέρομαι στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος το οποίο αποτελείται από 143 άρθρα και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για 4 ημέρες εκ των οποίων οι 3 αργίες και ζητώ την άμεση παράταση της διαδικασίας για τους εξής λόγους: 1) Η διαβούλευση δεν είναι μια διαδικασία ρουτίνας αλλά ουσίας και επιβάλλεται από τη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς απαιτείται ο εύλογος χρόνος, όπως ρητά αναφέρεται στη Σύμβαση Άαρχους ώστε το ενδιαφερόμενο κοινό να ενημερωθεί και να λάβει μέρος στη διαδικασία 2) Το νομοσχέδιο αναφέρεται σε κρίσιμα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και επομένως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και σύγκλιση απόψεων για την αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων 3) Οι εσπευσμένες επιλογές δεν ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών και δεν δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Διοίκηση.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:01 | Αναστασία Τζαρτζάνη

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:30 | Μαρία Σουλούκου

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας».

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:31 | Παναγιώτα Μαραγκού

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

    Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 20:46 | Πράσινο & Μωβ

    Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ για τα πρόσφατα περιβαλλοντικά νομοσχέδια.

    Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ παρακολουθεί με σκεπτικισμό την πλήρη απαξίωση της θεσμοθετημένης διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης από την κυβέρνηση μέσω της κατάθεσης τριών νομοσχεδίων* με στενή προθεσμία διαβούλευσης μέχρι και τεσσάρων ημερών, μέσα στο τριήμερο της αποκριάς! Επιπλέον, τα νομοσχέδια αυτά περιλαμβάνουν τόσο φωτογραφικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, όσο και σειρά αντιπεριβαλλοντικών ρυθμίσεων.
    Στην συμμαχία Πράσινο & Μωβ καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες ουσιαστικά αναιρούν την έννοια της Διαβούλευσης και αποτελούν ξεκάθαρα δείγματα της δυσλειτουργίας της δημοκρατίας στην χώρα μας, Τέτοιες μεθοδεύσεις ακυρώνουν το νομοθετημένο δικαίωμα των πολιτών της χώρας να συμμετέχουν στη διαβούλευση νομοσχεδίων, που οι ίδιοι θα κληθούν να εφαρμόσουν όταν γίνουν νόμοι του κράτους

    Ζητάμε, συνεπώς, την παράταση της προθεσμίας διαβούλευσης για τα τρία νομοσχέδια τουλάχιστον για έναν μήνα, ώστε να υπάρχει ο εύλογος χρόνος που θα επιτρέψει την ουσιαστική ανάλυση των τριών νομοσχεδίων και την κατάθεση σχολίων για τη βελτίωσή τους.

    Η δημόσια Διαβούλευση πριν την κατάθεση των νομοσχεδίων δεν είναι καθόλου τυπική και διακοσμητική διαδικασία, όπως φαίνεται ότι θεωρεί η κυβέρνηση. Αντίθετα αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση σοβαρής και δημοκρατικής διαδικασίας, ώστε οι πολίτες που επηρεάζονται να μπορούν να εκφράσουν θεσμικά τη γνώμη τους και ο νομοθέτης να μπορεί να την λάβει υπόψη του.

    Ο τρόπος που γίνεται σήμερα η Διαβούλευση είναι ανεπαρκής και δεν τηρείται ούτε καν ο νόμος: καταστρατηγείται ο -έτσι κι αλλιώς- μικρός χρόνος, πραγματοποιείται στο τελικό στάδιο των νομοσχεδίων, οι κατατεθειμένες γνώμες των πολιτών δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν απαντώνται ποτέ. Αντί αυτής της προσχηματικής διαδικασίας το Πράσινο & Μωβ προτείνει να καθιερωθεί ουσιαστικά και οργανωμένα ο θεσμός του Συμμετοχικού Σχεδιασμού.

    *Σημείωση: Πρόκειται για τα νομοσχέδια:
    1) Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος,
    2) Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ – Ενσωμάτωση των Οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944,
    3) Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων και ενίσχυση της υδατικής πολιτικής

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 18:38 | Ελενη

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 18:59 | Σούλα

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 18:24 | Πρωτόπαπα Αναστασία

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας».

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:33 | Γιώργος

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας. Μια σωστή και δημοκρατική κυβέρνηση, δίνει την ευκαιρία σε περιβαλλοντικές οργανώσεις να διατυπώσουν τις συστάσεις τους, με την επιστημονική ιδιότητα που κατέχουν, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:47 | ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΠΑΛΝΤΑ

    Ζητώ να δοθεί παράταση δύο μηνών τουλάχιστον, για τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος . Η διαβούλευση 4 ημερών δεν επιτρέπει τον ουσιαστικό διάλογο ώστε να παρθούν, με δημοκρατικό τρόπο, αποφάσεις που αφορούν σε σημαντικά περιβαλλοντικα θέματα.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:53 | Αγγελική Παπασιλεκα

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας».

    Κ
    9

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:13 | Τσιρογιάννης Νικόλαος

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. 

    Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:20 | Σπυριδέλη Μαρία

    Ο χρόνος διαβούλευσης για το νομοσχέδιο -4 ημέρες- είναι χλευαστικός για τους πολίτες αυτής της χώρας.

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

    Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:20 | Ελένη Αντωνιαδου

    Ζητώ ως πολίτης από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 16:55 | Constantina Lomi

    «Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

    Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας».

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 16:07 | Ελένη Καββαθά

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 16:16 | Μηνοδώρα Μαυρωνά

    Το σύντομο χρονικό διάστημα της διαβούλευσης και η χρονική στιγμή, εν μέσω Σαββατοκύριακου, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και καθιστούν την παράταση ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΉ! Ζητώ να δοθεί τουλάχιστον δύο μήνες παράταση για διαβούλευση του προτεινόμενου σχεδίου νόμου.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 16:28 | Παναγιώτης

    «Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

    Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας».

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 16:00 | Γιώργος

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 16:20 | ΜΗΤΣΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Σε όλα τα νομοσχέδια πρέπει να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας. Είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 16:09 | Σοφία Μπάρδο

    Ζητώ από την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μηνός. Η διαβούλευση αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Δίνετε μόνο 4 ημέρες για να σχολιάσουμε ένα νομοσχέδιο 143 άρθρων παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Ζητώ σε όλα τα νομοσχέδια να προβλέπεται αρκετός χρόνος για τον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο οι μείζονες περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας.