Άρθρο 4 Διοίκηση και Διαχείριση Περιοχής

Η διοίκηση και διαχείριση της περιοχής Οικοανάπτυξης καθώς και της περιφερειακής της Ζώνης, όπως οι περιοχές αυτές οριοθετούνται σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος, είναι στις αρμοδιότητες σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 2742/99, του Φορέα Διαχείρισης της Λ. Παμβώτιδας (που αναφέρεται στο παρόν ως οικείος Φορέας Διαχείρισης της περιοχής), όπως επίσης η σύνταξη, η παρακολούθηση της εφαρμογής και η αξιολόγηση των πενταετή σχεδίων διαχείρισης, των προγραμμάτων δράσης που τα συνοδεύουν, καθώς και κανονισμών διοίκησης και λειτουργίας, που αναφέρονται στο άρθρο 18 παρ. 5 του ν. 1650/1986.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 10:45 | Δαβής Μιχαήλ

    Ότι είναι σκόπιμο να προστατεύεται με βρίσκει σύμφωνο.
    Όταν λέτε φορέας διαχείρισης όμως μου έρχονται στο μυαλό οι δυσλειτουργίες των φορέων που οι υπάλληλοι τους προσλήφθηκαν με διαφανείς διαδικασίες και χωρίς να ενισχυθεί ο τοπικός κομματάρχης..
    Αυτός ο φορέας που έχει στηθεί το προσωπικό του να είναι από ΑΣΕΠ αλλά και το σημαντικότερο έχει ουσιαστικό αντικείμενο και δεν πηγαίνει η μέρα τους χαμένη όταν υπάρχει η ροή χρηματοδότησης του..Αυτό σημαίνει ότι υπάλληλοι του με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με πείρα πάνω από 15 χρόνια στην περιοχή μπορούν να την προστατεύουν.

    Σας ευχαριστώ.

  • 19 Ιανουαρίου 2011, 11:21 | Λουκας

    Οτιδήποτε προστατεύεται με βρίσκει σύμφωνο.
    Οταν λετε φορέας διαχέιρισης όμως μου έρχεται στο μυαλό η προσφατη κατάργηση πολλών περιφερειακών φορέων που οι υπάλληλοι τους προσλήφθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες και ανευ αντικειμένου απλά για να ενισχυθεί ο τοπικός κομματάρχης..
    Αυτός ο φορέας που θα στηθεί δεν θα έπρεπε το προσωπικό του να έιναι απο ΑΣΕΠ αλλά και το σημαντικότερο να έχει ουσιαστικό αντικείμενο και να μην πηγαίνει η μερα τους χαμένη?..Αυτό σημαίνει όμως σχεδιασμός αρμοδιοτήτων πλήρες και όχι γενικόλογο..

    Σας ευχαριστώ.

  • 8 Ιανουαρίου 2011, 18:19 | Κολοκούρης Κώστας

    Ο δρόμος μεταξύ λίμνης και κάστρου αυτή τη στιγμή χρησιμεύει στην πραγματικότητα μόνο για πάρκινγκ. Η κατάργηση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και η δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου θα αναβάθμιζε σημαντικά την περιβαλλοντική και τουριστική εικόνα της περιοχής. Το αποτέλεσμα θα ήταν μοναδικό χωρίς κάτι αντίστοιχο στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    Απλές ιδέες με ελάχιστο κόστος μπορεί να έχουν τεράστιο όφελος. Αρκεί κάποιος να βρέθει να τις ακούσει..