Άρθρο 06: Έκδοση αδειών ξενάγησης, διεξαγωγής οικοτουριστικών προγραμμάτων

1. Ο Φορέας Διαχείρισης χορηγεί τις προβλεπόμενες στο άρθρο 3 άδειες για:
α) Επιστημονική έρευνα, τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου και των επί μέρους ζωνών προστασίας.
β) Ξενάγηση επισκεπτών και διεξαγωγή οικοτουριστικών προγραμμάτων εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου και των επί μέρους ζωνών προστασίας.
γ) Την κίνηση οχημάτων εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου και των επί μέρους ζωνών προστασίας.
δ) Την διέλευση ποιμνίων εντός των ορίων της περιοχής Απολύτου Προστασίας της Φύσης.
2. Το περιεχόμενο των αδειών της προηγούμενης παραγράφου, οι ειδικότεροι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες, ορίζονται στον αντίστοιχο Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας.
3. Άδειες ξενάγησης και έρευνας που χορηγούνται από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς συνεχίζουν και εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις που τις διέπουν, εφόσον δεν αντίκεινται στις διατάξεις του παρόντος.

  • 23 Μαΐου 2012, 18:44 | ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Θα πρέπει τόσο η Έδρα όσο και τα φυλάκια να βρίσκονται σε σημεία προσβάσημα στον επισκέπτη.

  • 9 Μαΐου 2012, 18:20 | Ε.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ.»»ΔΩΡΕΑΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΕΩΣ 123 ΤΜ ΑΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕ ΗΛΙΟ ΑΕΡΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ…………..ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΙΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΒΑΔΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ…………..ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΕΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥΣ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΑ ……..Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ——ΜΕΛΙΣΣΑΣ——ΕΛΙΑΣ ——ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ….ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΝΑ ΟΡΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟ/ΠΟΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΩΝ 3-9 ΑΤΟΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΓΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΩΣ 789 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΄ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ή ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΚΗ ή ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ή τουλαχιστον 20%ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ………ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΑΤΟΚΕΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ………….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ