Άρθρο 5 Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού

Η παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 3731/08 (ΦΕΚ 263/08) αντικαθίσταται ως εξής:

«Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντων και μη εχόντων εμπειρία, γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων που προκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα, η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα, η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού, καθώς και εκείνες για τις οποίες προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ή πρόσληψης.»

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 23:03 | Σπύρος

    Κύριε πρωθυπουργέ. Ονομάζομαι Σπύρος και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα εδώ κ 8 έτη (τράπεζα). Είναι κρίμα να μη μοριοδοτούνται η συνολική εμπειρία στα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση και τα τέκνα. Παρακαλώ όπως κοιτάξετε κ αυτή την παράμετρο.

    Επίσης για ένα σημαντικό θέμα. Εδώ κ 8 χρόνια είμαι πτυχιούχος ιδωτικού κολεγίου (ΕΕΣ). Γιατί δεν μου αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία; Τόσα χρόνια θα πάνε χαμένα; Πάρτε επιτέλους αυτή την απόφαση επάνω σας μιας κ πιστεύω ότι μπορείτε να ταράξετε τα νερά κ να τολ΄μησετε τη ρήξη. Σας ευχαριστώ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 22:33 | Αργύριος Φτάκας

    πως δινεται μοριδότιση για εξίντα μήνες ενώ με βάση του π.δ 164/2004 κάποιος δεν μπωρεί να εργαστεί πάνο από εικοστέσερις μήνες. και εκτός αυτού στο παραπάνο διάταγμα γίνανε αορίστου χρόνου εκείνοι που εργάζονταν 24 μήνες με κενά μικρότερα των τριών μινών μεταξί των συμβάσεων.εμείς που εργαζόμαστε σε ορινές και δίσβατες περιοχές και το χιόνι πολές φορές λιόνει το μάη π.χ Σαμαρίνα,δεν πρέπει ποτέ να συμπεριλυφθούμε στους ευνοημένους των καταστάσεων? τώρα πλέων είμαστε άνεργοι και χωρίς δικαίομα επαναπρόσλυψης στο Υπ.Πο.Συμβασιούχοι νομού Κοζάνης καιΓρεβενών. Τα «κουμάντο» της αναστύλοσης και της συντήρισης αρχαιοτήτων της βορείου Ελλάδος πρέπει να ξαναπιάσουν δουλειά. Λύση για το διμοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι η πάυση στο δικαίομα εργασίας, αν θέλετε να περιοριστεί το πρόβλιμα ή και να λυθεί 1) πάρτε τα 28 δις πήσω από τις τράπεζες 2) όσοι επεξέρεσαν χρήματα από το δημίσιο ταμείο ή το ασφαλιστικό να τα επειστρέψουν 3)οι ιερείς να πληρώνοντε από την εκκλησία και όχι απο το διμόσιο αλλιός κάθε ίδος παπάς να γίνει διμόσιος υπάλληλος και άλλα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 22:53 | maggi

    ΕΙΜΑΙ 36 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 17 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΔΕ ΜΕ ΓΝΩΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 5 ΕΤΩΝ ΆΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠ ΕΞΩ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΕΡΝΩ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ 12 ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ 18 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ…..ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ;;;;; ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ ΜΕ ΤΙΣ 390 ΘΕΣΕΙΣ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΣΟ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΟΧΤΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΗΚΑ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!!!ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20 ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΑΝΑΝΕΩΝΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ………ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ……ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΟΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ -ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 20:46 | Αγαμέμνονας

    κ. Υπουργέ των εσωτερικών που είναι η επαγγελία της κυβέρνησης για τη ρήση «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»,σας ψήφισα με την ελπίδα η επαγγελία σας να γίνει πράξη.
    Είμαι εποχικός πυροσβέστης από το 2003,από την ηλικία των 20 ετών και για 6 χρόνια δίνω και τη ζωή μου για την προστασία του περιβάλλοντος ,σβήνοντας φωτιές με αντίξοες συνθηκες και κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας ,δεν δυσανασχετώ όμως γιατί το επέλεξα να το κάνω ,αγαπώ αυτό που κάνω με μεράκι ανιδιοτέλεια και έχω διακινδυνεύσει γι αυτό.
    Πώς εσείς έρχεστε εν μία νυκτί και μου σβήνετε την ελπίδα της μονιμοποίησης λέγοντας «όλα μέσω ΑΣΕΠ,» που πάει η εμπειρία τόσων έτών τι θα κάνω εγώ στη ζωή μου όταν το ΚΡΑΤΟΣ με εγκλώβισε για 6χρόνια στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ στερώντας μου το δικαίωμα να ψάξω για κάτι άλλο?
    Είναι κατάφωρη αδικία η πολιτεία να μην αναγνωρίζει την προσφορά μου αυτή και την εμπειρεία και να με πετάει σαν φτερό στον άνεμο.
    Νομίζω κ υπυργέ, πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας και να συνταχτείτε με τις απόψεις άλλων υπουργών, ώστε να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους εποχικούς πυροσβέστες και μεταβατική περίοδος έως ότου απορροφηθούν ,ει δυνατόν, όλοι.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 19:18 | ΦΟΥΛΗ Κ.-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    Οι εργαζόμενοι με stage,τουλάχιστον στα νοσοκομεία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεδομένου οτι το διοικητικό προσωπικό που έχει αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης δεν έχει ποτέ αντικατασταθεί με μόνιμο προσωπικό.Πότε θα γίνουν επιτέλους προσλήψεις στα νοσοκομεία σε διοικητικό προσωπικό και γιατί να μην είναι οι εργαζόμενοι με stage που έχουν ήδη εμπειρία και απασχολούνται στα ίδια ακριβώς ααντικείμενα με τους μονίμους υπαλλήλους.Οι εργαζόμενοι με stage είναι νέοι άνθρωποι με προσόντα,γνωρίζουν Η/Υ και ξένες γλώσσες και προάγουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Δημόσιο.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 19:44 | Γιώργος

    Γενικά είμαι αντίθετος με την βαθμολόγηση της εμπειρίας σε γραπτό διαγωνισμό και ακόμη περισσότερο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ με εξαίρεση αυτών της ΔΕ δεδομένου ότι η κατηγορία ΔΕ τυγχάνει μεγάλης ανταγωνιστικότητας λόγο μετακίνησης υποψηφίων από τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ στην ΔΕ επίσης είναι αδικία αν όχι κοροϊδία ο βασικός μισθός ενός επιτυχόντα με πολλά πτυχία να είναι ο ίδιος με αυτόν της ΔΕ που δεν έχει πτυχίο, επειδή απέκρυψε το πτυχίο του μόνο και μόνο για να διορισθεί, πώς να σου αποδώσει αυτός ο υπάλληλος?
    Θα πρέπει όμως να τεθεί στον γραπτό διαγωνισμό μία βάση τουλάχιστον για ένα μάθημα βαρύτητας και ενδεχόμενος και κάποιος μέσος σταθμικός για το σύνολο των γραπτών μαθημάτων. Υπάρχει το φαινόμενο (βλέπε τελευταίο γραπτό διαγωνισμό) οι επιτυχόντες να είναι με βαθμολόγηση μόλις 35 μονάδων ενώ κάποιοι με 75 ή και σε ορισμένες περιπτώσεις με 95 μόρια να έχουν αποκλεισθεί. Οι ιδιαίτερες κατηγορίες που υπάρχουν (τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι) ας διαγωνισθούν μεταξύ τους διότι υπάρχει και μία μεγάλη δυστυχώς μερίδα του πληθυσμού μας που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει ή έμπαση περίπτωση να αντιμετωπίζονται πολλά προβλήματα (και όχι κατ΄ ανάγκη οικονομικά), που είναι η ευαισθησία σε αυτή τη μερίδα των συμπολιτών μας.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 19:31 | νικος

    ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΟΣΗ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΡΕΙΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΥΜΟΣΙΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΙΣΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗ ΚΑΘΕ ΚΗΒΕΡΝΕΙΣΗ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΗΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΦΚΡΙΝΕΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΕΙΡΗΞΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΣΗΝΣΦΕΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ-ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΝΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΕΦΧΑΡΗΣΤΩ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 19:12 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Το τι είναι δίκαιο και τι άδικο τελικά είναι και ως ένα βαθμό υποκειμενικά! Για αυτό και εγώ απλά θα παραθέσω μία σκέψη μου.

    Όταν τελείωσα τις σπουδές μου δεν έμπαινα στο Δημόσιο γιατί δεν είχα προϋπηρεσία. Όταν απέκτησα κάποια προϋπηρεσία δεν έμπαινα γιατί κάποιοι άλλοι υποψήφιοι με την προσαύξηση που είχαν στην εμπειρία τους (και οι περισσότεροι με λιγότερα προσόντα από εμένα) με περνούσαν στα μόρια. Τώρα που προσπαθείτε να κάνετε ένα πιο δίκαιο σύστημα προσλήψεων γιατί δεν θα μπώ;; Μήπως γιατί ξαφνικά βρήκατε άλλη πρόφαση να μειώσετε τις θέσεις;;;!!! Με αυτό το μέτρο αυτό που μένει για εμάς είναι το 50% το θέσεων, μειωμένο πάντα με τα ποσοστά των τριτέκνων, των πολυτέκνων και όλων των υπολοίπων ειδικών κατηγοριών!!!

    Μια ζωή μας βάζετε (η πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής) να κυνηγάμε προσόντα που θα μας δώσουν μια ευκαιρία να υπηρετήσουμε το Δημόσιο! Και τελικά μεγαλώνοντας μας απαξιώνετε ένα προσόν (γιατί τουλάχιστον έτσι θεωρείται στον ιδιωτικό τομέα η προϋπηρεσία) ισοπεδώνοντας δημιουργικά χρόνια από τη ζωή μας! ΓΙΑΤΙ;

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 18:42 | XRISTINA

    Μονιμοποίηση Συμβασιούχων
    Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ)
    Ανήκω στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου στον ΟΑΕΕ.Στις 12/11/2009 απολύθηκαν 150 συνάδελφοι μου.Παρόλο που γίνονται μετακινήσεις υπαλλήλων γιατι τα πόστα που κατέχουμε είναι οργανικών θέσεων και έχουν να προσληφθούν υπάλληλοι αορίστου χρόνου από το 2005,οι κενές θέσεις είναι πάρα πολλές και το φόρτο εργασίας το επομίζονται οι εναπομείναντες με 2,3 ακόμα και 4 αντικείμενα απασχόλησης.
    Και στο τέλος θα απολυθούμε και εμείς οι 250 συμβασιούχοι σε λίγους μήνες…
    Και όλη αυτή η εξειδίκευση και η εμπειρία που θα χρησιμοποιηθεί;;;
    Στον ιδιωτικό τομέα,υπάρχουν εταιρίες που εκδίδουν συντάξεις και ασχολούνται με την διαδοχική ασφάλιση;;;
    Παρά τις εισηγήσεις του σωματείου μας,ακόμα περιμένουμε απάντηση από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό για το θέμα μας…
    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ-Εαν θέλετε να υπάρχει ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ταμείων!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 18:45 | Σωτήρης Τριτσαρόλης

    Είμαι και εγώ ένας νέος εργαζόμενος 25 ετών που προσπαθεί να επιβιώσει. Η οικογένεια μου δεν είχε την δυνατότητα να με συντηρεί ώστε να μπορώ να σπουδάζω κάνοντας μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Αυτό που οι κατά καιρούς καθηγητές και συνάδελφοι μου με έχουν διδάξει είναι ότι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ και το διάβασμα με τη δουλειά δεν έχει καμία σχέση (όσον αφορά την δική μου εμπειρία).
    Πως θα μειωθεί το έλλειμμα προσθέτοντας μονίμους υπαλλήλους με τίτλους όπου οι νόμιμες μισθολογικές απαιτήσεις τους θα είναι κατά πολύ υψηλότερες από κάποιον εργαζόμενο με λιγότερους τίτλους αλλά περισσότερη εργασιακή εμπειρία;
    Ποιος είναι πιο κατάλληλος να αποκριθεί στα εργασιακά του καθήκοντα;

    Ότι το Δημόσιο χρειάζεται «χοντρό» νοικοκύρεμα είναι ηλίου φαεινότερο. Δεν θα αλλάξει όμώς κάτι εκδιώκοντας τους είδη εργαζομένους και προσλαμβάνοντας άλλους στην θέση τους, απλά θα έχουν αλλάξει τα ονόματα στις λίστες ανεργίας.

    Τα τελευταία περίπου δύο χρόνια εργάζομαι στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ως τεχνικός Η/Υ – Μηχανογράφος. Με τους συναδέλφους υποστηρίζοντας, στον τομέα μου, την εύρυθμη λειτουργία των πωλητηρίων σε σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρος σε όλη τη χώρα, παράγουμε έργα, διοργανώνουμε εκθέσεις και εκδηλώσεις με μόνο σκοπό την αδιάκοπη προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Ο ΟΠΕΠ δεν έχει μόνιμους εργαζομένους με αποτέλεσμα με την λήξη και την μη ανανέωση των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων, με το χάος που επικρατεί στον ΑΣΕΠ από την προκήρυξη ενός διαγωνισμού προσλήψεων, την διενέργεια των εξετάσεων, την ανάρτηση των αποτελεσμάτων και τις ενστάσεις που θα γίνουν, ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΩΣΤΕ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΡΤΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;;;

    ΔΩΣΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 18:14 | Τσώτα Φρούλη

    Μα τί αντίφαση κι αυτή!
    Πριν 4 χρόνια ως πτυχιούχος της σχολής Δ.Ε.Ο.Π.Σ. βρισκόμουν σε αναζήτηση εργασίας και πέρασα από αρκετές συνεντεύξεις σε διάφορες επιχειρήσεις!Είχα όλα τα τυπικά προσόντα (πτυχίο ΑΕΙ, αποδεδειγμένη με πτυχίο γνώση Η/Υ, 3 ξένες γλώσσες) αλλά δεν προσελήφθη σε καμία!ΓΙΑΤΙ???Διότι μου έλειπε ένα πολύ ουσιατικότερο και απαραίτητο κατά την άποψη κάθε εργοδότη προσόν: Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ!
    Σήμερα, διανύοντας το 3ο έτος εργασίας μου σε πρόγραμμα STAGE και έχοντας αποκτήσει το βασικό αυτό προσόν στο οποίο μειονεκτούσα,η νέα Κυβέρνηση φαίνεται να μη δίνει την ίδια βαρύτητα σ’ αυτό για το οποίο ο Ιδιωτικός Τομέας με απέρριπτε.Μάλιστα,προτίθεται όχι μόνο να καταργήσει την κατά 50% προσαύξηση της μοριοδότησης της εμπειρίας μου αλλά και να μην βαθμολογείται ΚΑΘΟΛΟΥ στο 50% των εκάστοτε προκηρυσσόμενων θέσεων!
    Να υποθέσω ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι επιεικέστερος εργοδότης?Ότι στον Δημόσιο Τομέα απασχολούνται β’ διαλογής εργαζόμενοι και στον Ιδιωτικό η αφρόκρεμα αυτών?
    Και με τί ψυχραιμία να αντιμετωπίσω αυτό το νέο νομοσχέδιο όταν αντιλαμβάνομαι ότι προσέφερα 3 χρόνια εργασίας χωρίς ένσημα κ επιδόματα και με μισθό κατώτερο του βασικού, με αποκλειστικό σκοπό να αποκτήσω αυτό που όλοι οι εργοδότες απαιτούσαν ενώ το Δημόσιο το περιφρονεί???

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 18:37 | gdp29

    «Σας ενημερώνουμε ότι με το νομοσχέδιο δεν θίγεται το ποσοστό πολυτέκνων και τριτέκνων , όπως αυτό προσδιορίζεται στον Ν.3454/06(Σύνδεσμος σχολίου:http://www.opengov.gr/ypes/?option=comment_view&comment_id=4784»

    Η ποσόστωση για πολυτέκνους, τριτέκνους κτλ. είναι απαράδεκτη και αποτελεί νόμιμη ανισότητα και μη ισονομία.

    Σας ευχαριστώ πολύ, σας συγχαίρω για τη δυνατότητα που δίνετε να εκφραστούμε εμείς οι πολίτες και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 17:43 | Ματίνα Μαυρομάτη

    Εργάζομαι στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού από τον Ιούνιο του 2002.
    Επτάμιση χρόνια μετά, με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνω ότι, βάσει της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας:
    α) δεν δικαιούμαι σύμβαση αορίστου χρόνου παρά το γεγονός ότι έχω υπογράψει διαδοχικές συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας με τον Οργανισμό καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη θέση που απασχολούμαι.
    β) δεν αναγνωρίζεται η συνολική προϋπηρεσία μου, συμπεριλαμβανομένης της θητείας μου στον ιδιωτικό τομέα, λόγω της κατάργησης της προσαύξησης μοριοδότησης κατά 50%.

    Ζητώ την επανεξέταση των σχετικών άρθρων και τη δικαίωση, όχι μόνο τη δική μου, αλλά και των υπολοίπων 120 εργαζομένων του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, που βρίσκονται στην ίδια, δυσάρεστη θέση με εμένα.

    Με εκτίμηση
    Ματίνα Μαυρομάτη, μητέρα δύο παιδιών

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 17:16 | Αντωνία

    Το να μη βαθμολογείται η εμπειρία για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων και το να καλύπτεται το 30% των θέσεων απο τρίτεκνους, πολύτεκνους κτλ. μόνο αξιοκρατικό δεν είναι…
    Καταργήστε αυτές τις διατάξεις.

    Ευχαριστώ πολύ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:13 | Διονύσης Γεωργάτος Νομάρχης Κεφ/νίας – Ιθάκης

    Θεωρώ σκόπιμο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ιδιαίτερα για τις προσλήψεις που αφορούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, την οποία έχω ζήσει και προσωπικά στο πεδίο των πυρκαγιών, να λαμβάνεται υπ’όψιν το κριτήριο της εμπειρίας.
    Επιπλέον στο θέμα αυτό έχουν προϋπάρξει προεκλογικές δεσμεύσεις σημερινών Υπουργών.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:19 | Σ.Ζ

    Είναι εύκολο ο καθένας να βγαίνει και να μιλάει εναντίον των stage.Και ειδικά αυτοί που προέρχονται από τον Ιδ.τομέα.Είμαι 5 χρόνια στον ΟΑΕΔ,έχω άριστες γνώσεις 2 ξένων γλωσσών και Η/Υ.Παίρνω 500€ το μήνα και έμεινα στη δουλειά αυτή για τα μόρια τα οποία 5 χρόνια τα μαζεύω ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ,τη στιγμή που όλοι εσείς στον Ιδ.τομέα αμείβεσθε πολύ παραπάνω σπό εμάς,παίρνετε αδειες μετ’αποδοχών,ενσημα,επιδόματα και σε περίπτωση απόλυσης αποζημίωση και ταμείο ανεργίας!!
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ;
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ;ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΕΓΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ!
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:05 | ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΛΑΠΑΝΗΣ

    ΩΣ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΡΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΠ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Η΄ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΠ ΜΟΝΙΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, STAGE, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 50% ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΑΜΜΕΣΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΜΜΕΣΑ Η 3η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ (ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ), ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΠ ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Β΄ΒΑΘΜΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ,ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ κ.α., ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ._

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:08 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ.ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 35 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ <> Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ,ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 35%.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΣΥΧΝΟΤΑΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ) Ή ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΟΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:45 | Διονύσης Αρσένης

    Θεωρώ ότι η εφαρμογή του νόμου θα έχει δύο κακές συνέπειες για τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. και τους εργαζόμενους του. Από την φύση του ο Οργανισμός δεν μπορεί να απασχολεί άτομα παρά μόνο με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Κατά συνέπεια όλοι οι περίπου 330 εργαζόμενοι του Οργανισμού είναι έως 9 χρόνια εδώ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Όταν μπήκαν ήταν στην πλειοψηφία τους ανύπαντροι νέοι και σήμερα είναι οικογενειάρχες με παιδιά. Όταν λήξουν οι συμβάσεις τους του χρόνου οι σημερινοί εργαζόμενοι, στα πλαίσια των διατάξεων του νόμου, δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν με τους τωρινούς νέους. Για τον Οργανισμό, καθώς δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό, θα χαθεί ένα πλήθος ατόμων με κρίσιμη εμπειρία και ο Οργανισμός δεν θα μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά. Επίσης θα βρεθούν στο δρόμο όχι μόνο εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρες οικογένειες.
    Κατανοώ την ανάγκη για περιορισμό τους ελλείμματος κάνοντας περικοπές στις δημόσιες δαπάνες αλλά πιστεύω ότι το μέτρο θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσης ο νόμος δεν είναι κοινωνικά δίκαιος επειδή μεταφέρει το βάρος της ανεργίας από τους νέους (κυρίως εύπορους που διαθέτουν χρόνο και χρήμα για την απόκτηση των μεταπτυχιακών) στους οικογενειάρχες και στους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας που βρίσκονται μια δεκαετία πριν από την σύνταξη τους.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 15:06 | Αγνή Ρούσσου

    Ονομάζομαι Αγνή Ρούσσου, είμαι 49 ετών και έχω σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στον Ο.Π.Ε.Π.. Συνολική εργασιακή εμπειρία 25 χρόνια.
    Με την κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης του 50% μου στερείτε κάθε πιθανότητα και ελπίδα να συνεχίσω να εργάζομαι για μια αξιοπρεπή μειωμένη σύνταξη.
    Ελπίζω όπως επανεξετάσετε το άρθρο αυτό δίνοντας ισχύ στην δυνατότητα προσαύξησης.

    Με εκτίμηση.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 15:09 | Λουκία

    Eίμαι γραφίστρια, 38 ετών με δυο παιδιά και εργάζομαι από το 1994 (επτά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και οκτώ στον «Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού – ΟΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΙΤΙΣΜΟΥ»).
    Προσλήφθηκα στον ΟΠΕΠ το Νοέμβριο του 2001 κατόπιν προκήρυξης. Εργάζομαι μέχρι σήμερα με αλλεπάλληλες συμβάσεις.
    Αποφοίτησα από τη ιδιωτική σχολή Α.Τ.Ε.Σ. (πρώην Δοξιάδη) ως γραφίστρια-διακοσμήτρια, δούλεψα τα επτά πρώτα χρόνια σε διάφορα δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρίες και με τη εμπειρία μου και τις γνώσεις μου προσλήφθηκα στον ΟΠΕΠ. Τώρα, μετά από 15 χρόνια εργασίας, μου αναγνωρίζουν μόνο τα πέντε χρόνια.

    Να υποθέσω πως το δημόσιο δεν έχει ανάγκη από έμπειρους και καλά καταρτισμένους εργαζόμενους?
    Γιατί στους εκπαιδευτικούς αναγνωρίζονται όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας?
    Για να μάθουν στα παιδιά μας γράμματα (που δεν τους μαθαίνουν και τα κρατάνε στο σκοτάδι γιατί απλά δεν είναι ικανοί) χρειάζεται εμπειρία. Για τους εργαζόμενους όλων των άλλων ειδικοτήτων δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο?.
    Οι ιδιωτικές εταιρίες ζητούν ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ + ΣΠΟΥΔΕΣ για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, απόδοση και αποτελεσματικότητα
    Το δημόσιο ζητά ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ + ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ & ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ανθρώπους, να υποθέσω πως ο χώρος του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν αποσκοπεί στην παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα?
    Αυτό συνεπάγεται πρόσκαιρη κάλυψη θέσεων χωρίς να υπάρχουν πραγματικές ανάγκες. Δηλ. εκμεταλλεύονται όλους μας για προσωπικό τους όφελος δίνοντας μας ψεύτικες υποσχέσεις και δήθεν αξιοκρατικές διαδικασίες.
    Συμφωνώ στο ότι πρέπει να μοριοδοτηθούν τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά , δεν μπορούν όμως να πετάξουν τη δουλειά τόσων χρόνων στο καλάθι των αχρήστων.

    Και να προσθέσω και κάτι άλλο, όσοι έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακά και διδακτορικά διαβάζοντας σκληρά τόσα χρόνια η φιλοδοξία τους και η ολοκλήρωσή τους θα επιτευχθεί με μια θέση στο δημόσιο?
    Αν όντως αυτό συμβαίνει τότε, «συγχαρητήρια» έχουν ήδη επιτύχει!!!!!!
    Εκτός αν περιμένουν να προσληφθούν ως σύμβουλοι σε κάποιο φορέα για να παίρνουν 5.000 εύρω το μήνα.

    Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι να φροντίσει τους νέους ανθρώπους. Με τους παλαιότερους που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια με συμβάσεις, τι προτίθεται να κάνει?.
    Δεν μπορούν να προσλαμβάνουν ανέργους για να αντικαταστήσουν τις ίδιες θέσεις εργασίας που κάποιοι άλλοι καλύπτουν εδώ και χρόνια και να δημιουργούν μια νέα τάξη ανέργων οι οποίοι έχουν φτάσει τα 50 και έχουν άπειρες υποχρεώσεις .
    Για να θεωρηθούν τα μέτρα αυτά επιτυχή χρειάζεται ομαλή και δίκαιη αντιμετώπιση προς όλους τους συμβασιούχους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ μια λύση για όλους τους συμβασιούχους του ΟΠΕΠ που εργάζονται με υπευθυνότητα από το 2000 καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  • Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. είναι Διαδημοτική Επιχείρηση Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, συστήθηκε με την υπ’ αριθ. 14210/19.7.1993 απόφαση του Νομάρχη Χανίων, και μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 265 και 269 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006), το άρθρο 67 παρ 2 του ΚΝ 2190/1920 και το άρθρο 30 του Ν.3536/2007.
    Σήμερα είναι μέτοχοι 8 Δήμοι.
    Συνεργάζεται σχεδόν με το σύνολο των Δήμων του Νομού Χανίων, μέσα από τα προγράμματα «Διαλογή στην πηγή» και «Εναλλακτική Διαχείριση» ενώ παρέχονται υπηρεσίες τελικής διάθεσης ή αποκομιδής σε 19 από τους 23 Δήμους του Νομού και αποτελεί επίσης τον φορέα λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με χώρο υγειονομικής ταφής, στην Κορακιά Δ. Ακρωτηρίου, Ν. Χανίων.
    Με αφορμή την Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
    Στο υπό διαμόρφωση Νομοσχέδιο θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την συνέχιση απασχόλησης του προσωπικού στους Φο.Δι.Σ.Α.
    Το προσωπικό αυτό, το οποίο αποτελεί την πρώτη φουρνιά των απασχολούμενων σε αυτήν την κατηγορία των έργων, έχει ήδη εκπαιδευτεί και λειτουργεί τα σύνθετα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων και τυχόν αλλαγή του θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία των έργων.

    Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. παρέχει υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και τα έσοδά τους προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. έχει να διαχειριστεί έργα χαμηλής κοινωνικής αποδοχής και σε αρκετές περιπτώσεις είναι υποχρεωμένη να παράσχει στις τοπικές κοινωνίες κίνητρα που θα βοηθήσουν στην υπέρβαση των όποιων αντιδράσεων. Ένα απ’ αυτά τα κίνητρα, είναι η δέσμευση απασχόλησης στα έργα προσωπικού από τους Δήμους/Κοινότητες, που τα φιλοξενούν.
    Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας των ΟΤΑ, όπως και το σύνολο των Ανώνυμων Εταιρειών των ΟΤΑ δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως δημόσιο και να συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 της προτεινόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας. Αντίθετα πρέπει να συμπεριληφθούν ρητά στις εξαιρέσεις των λοιπών περιπτώσεων της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν.2190/94.

    Οι ΦοΔιΣΑ που έχουν τη μορφή Συνδέσμου ΟΤΑ, θα προσλαμβάνουν το προσωπικό τους όπως και οι ΟΤΑ α΄ βαθμού.
    Οι ΦοΔιΣΑ που έχουν τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας των ΟΤΑ, θα προσλαμβάνουν το προσωπικό τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 265 του ν.3463/06 (ΔΚΚ), όπως έχουν εξειδικευθεί με την ΚΥΑ οικ. 53266/28.08.2009 (ΦΕΚ 1877/03.09.2009 τεύχος Β΄) «Καθορισμός της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού των ανωνύμων εταιρειών των ΟΤΑ α΄ βαθμού».

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:04 | Πλάτωνας

    Στο μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων, αν όχι στο 100% θα πρέπει να μετράει η εμπειρία. Είναι λάθος το 50-50 και κατάφορα άδικο για όλους όσους υπηρέτησαν σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για ποιό λόγο ανάμεσα σε δυο υποψήφιους με παρόμοια προσόντα να παίρνει τη θέση κάποιος με μηδέν εμπειρία και να μένει έξω κάποιος που την έχει; Τί είδους λογική είναι αυτή; Τί εξυπηρετεί; Μήπως αυτός που έχει εμπειρία, είχε στο παρελθόν πιθανότητα να προσληφθεί αν δεν την είχε; Όχι βέβαια, έπρεπε να περάσει και απ’την ανεργία και απ’ότι αναγκάστηκε να περάσει (ιδιάιτερα στον ιδιωτικό) μέχρι να βρεί δουλειά και να αποκτήσει την εμπειρία αυτή. Τώρα δηλαδή τι λέμε, ότι η εμπειρία είναι άχρηστη; Τότε ο ιδιωτικός τομέας γιατί δεν απολύει τους μισούς υπαλλήλους με εμπειρία για να πάρει καινούργιους χωρίς εμπειρία που θα είναι και πιό φθηνοί; Γιατί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς να βρείς δουλειά της προκοπής αν δεν έχεις εμπειρία; Ή μήπως το Δημόσιο λειτουργεί και ξέρει καλύτερα;….

    Επίσης, η εμπειρία θα πρέπει να μετράει και άνω των 5 ετών, έστω και με μικρότερο συντελεστή, είναι άδικο να πετάμε στο δρόμο χρόνια εμπειρίας που ενδεχομένως αύριο να αφορούν εμάς! Έτσι θα μετράει και θα προστατεύεται και το θέμα ηλικίας των υποψηφίων.

    Όλοι μπορεί κάποια χρονική στιγμή να χάσουμε τη δουλειά μας, δεν θα θέλαμε τότε να μας αναγνωριστεί η εμπειρία μας; Μην το βλέπουμε μόνο ως νέα γενιά τώρα χωρίς να μας νοιάζει και κανένα ενδιαφέρον και προστασία στους παλαιότερους, αύριο – μεθάυριο ΕΜΕΙΣ θα είμαστε οι παλαιότεροι και τότε θα είναι άδικο για εμάς τους ίδιους.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:52 | Βασίλειος

    Είναι θέμα. Απαιτεί περισσότερη μελέτη και διαβούλευση. Εξ αντικειμένου, μπορεί να μετρηθεί και να αξιολογηθεί,με θετικό τρόπο, χωρίς να δημιουργεί ανισότητες,σε σχέση με εκείνους που δεν την διαθέτουν. Ύπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ τυπικών προσόντων (πτυχία, μεταπτυχιακά, κα,) και των ουσιαστικών, συμπεριλανβανόμενης της εργασιακής εμπειρίας. Θέλει περισσότερη συζήτηση και διερεύνηση. Εφόσον επιχειρείται να γίνει κάτι σωστά, να γίνει σε βάθος μελέτη εξ αρχής επί του θέματος.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:10 | sfs

    το επισης αντιφατικο ειναι οτι ενω επιζητουμε την μεγιστη δυνατη εμεπιρια απο τους υποψηφιους εκπαιδευτικους (θα μοριοδοτειται ΟΛΗ η εμπειρία δηλωσε η διαμαντοπούλου) στους υπόλοιπους υποψηφιους δημοσιους υπαλληλους ουσιαστικα την τιμωρει ο νομος!
    πρεπει να μοριοδοτειται σε μεγαλυτερο ποσοστο η εμπειρία (αλλα με αυστηρα κριτηρια αποδειξης της) και οχι ο βαθμος του πτυχιου (υπαρχουν ευκολες και πολυ δυσκολες σχολες)

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:00 | IRINI IOANNOY

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΕΧΟΥΝ 150 Ή 70 ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΕΣΟ. Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ STAGE ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ?
    ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ 19 ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ?
    ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΛΠ. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
    Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ)ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ,ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΛΠ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ 98 ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝΕ (ΙΣΩΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΙΣΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ. ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ (ΥΨΗΛΗ) ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:53 | Συμβασιούχοι μηχανικοί έργου ΔΕΗ

    Συμπληρώσεις/Τροποποιήσεις επί των άρθρων του Σχεδίου Νόμου

    Εν όψει των τελευταίων εξαγγελιών για τις τροποποιήσεις που επίκεινται στο καθεστώς απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι στη ΔΕΗ Α.Ε απασχολούνται Μηχανικοί με Συμβάσεις Έργου οι οποίοι έχουν αποκτήσει με δαπάνες της Επιχείρησης πολυετή εξειδικευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία. Η διακοπή των Συμβάσεων τους καθιστά εξαιρετικά δυσχερή τη λειτουργία συγκεκριμένων Διευθύνσεων ενόψει μάλιστα των σημαντικών Έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και αυτών που πρόκειται να εκτελεστούν με σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και επιπλέον στερεί την Επιχείρηση απο επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου. Η παρούσα διαμορφωμένη κατάσταση σε συνδυασμό με την συνταξιοδότηση σημαντικού μέρους του αντίστοιχου μόνιμου προσωπικού και την εξέλιξη που δρομολογεί το παρόν σχέδιο νόμου, απογυμνώνει την Επιχείρηση από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προσαρμοσμένο στον τρόπο λειτουργίας της. Ακόμα κι αν οι διαδικασίες πρόσληψης νέου προσωπικού επιταχυνθούν ιδιαίτερα και ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2010, το έλλειμμα δεν θα καλυφθεί διότι στις εξειδικευμένες αυτές θέσεις, ένας εργαζόμενος θεωρείται παραγωγικός μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια υπηρεσίας.

    Για αυτούς τους λόγους, προτείνουμε την προσθήκη του κριτιρίου εξειδικευμένης εμπειρίας λόγω του ιδιαίτερα εξειδικευμένου αντικείμένου ορισμένων θέσων διαφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Σε διαφορετική περίπτωση ζητούμε να παραμείνει το ποσοστό των θέσεων που δεν απαιτείται εμπειρία στο 35%.

     Η δέυτερη και τρίτη παράγραφος του Άρθρου 5 να τροποποιηθούν ως εξής:

    «Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντων και μη εχόντων εμπειρία, γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων που προκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα, η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο. Για το υπόλοιπο 50% των θέσεων θα ζητείται εξειδικευμένη εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης.»

    «Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα, η εξειδικευμένη εμπειρία στο αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού, καθώς και εκείνες για τις οποίες προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ή πρόσληψης.»

    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΥ ΔΜΚΘ και ΔΠΠ ΔΕΗ
    Αγαλιώτη Μαρία
    Αϊβαλιώτης Ιωάννης
    Αναστοπούλου Θεοδώρα
    Βαρδακώστας Ιωάννης
    Γαβρίηλ Γεώργιος
    Γεωργιάδης Νικόλαος
    Γεωργίου Γεώργιος
    Γιακουμάτος Στέφανος
    Ζαχαριουδάκης Αντώνιος
    Ιορδανίδης Νικόλαος
    Καλτσή Ευγενία
    Κατσίκα Ελένη
    Καταρτζής Δημήτρης
    Κασμάς Νικόλαος
    Κιούσης Βασίλειος
    Κοτζίνος Κωνσταντίνος
    Κουσιαφέ Μαρία
    Κυρτάτου Ασημίνα
    Κωστής Δημήτριος
    Λαμπρίδου Άννα
    Λάππας Αθανάσιος
    Λεονταρίτης Κωνσταντίνος
    Μάμαλη Δέσποινα
    Μάνος Αλέξανδρος
    Μουργή Ευαγγελία
    Περγάμαλης Χρήστος
    Περδικάρης Νικόλαος
    Πέτσας Νικόλαος
    Σιγανάκης Απόστολος
    Σακελλάρη Χαρά
    Σπαθή Αικατερίνη
    Τσιλιγγίρης Ηλίας
    Τσορός Στάμος
    Τσορός Δημήτριος

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:30 | ΣΕΡ. ΧΡΗΣΤΟΣ

    Καταργηστε την μοριοδοτηση της εμπειριας, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.

    Αφου ειναι κρυφο μυστικο οτι στο μεγαλυτερο ποσοστο θεσεων του δημοσιου τομεα, μεσα σε 2-3 μηνες απο τον διορισμο του, ο καθενας μαθαινει το αντικειμενο της εργασιας του!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 10:29 | Φιλιππακοπούλου Θεοδώρα

    Συμφωνώ με τον/την Κ.Γ.Τ. Πρέπει σε όλα να υπάρχει μια ισορροπία. Και οι τίτλοι χρειάζονται και η εμπειρία. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να διασφαλιστεί το ανώτερο δυνατό επίπεδο των υποψήφιων. Πρέπει όμως να μπει και κάποιο φρένο στο «κυνήγι» των μεταπτυχιακών τίτλων. Ένας μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος είναι αρκετός,ώστε να προσδώσει το απαραίτητο επιστημονικό κύρος στο υποψήφιο. Βέβαια σε περίπτωση που υπάρχει και δεύτερος, δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη? Φυσικά ναι, αλλά με λιγότερα μόρια από ό,τι ο πρώτος.
    Μιλάω από προσωπική πείρα. Έχω διδακτορικό αλλά και αρκετή εμπειρία. Το διδακτορικό λόγω του υπόβαθρου που αποτελεί, μου χρησίμευσε ως «καταλύτης» για την ταχύτερη αξιοποίηση των γνώσεων στη διαδικασία απόκτησης εμπειρίας. Δηλαδή «αφομοίωνα» πολύ αποτελεσματικότερα τα «δεδομένα» κατά τη διαδικασία της παραγωγικής εργασίας. Όμως τελικά το «γνωσιακό κέρδος» που απέκτησα συμμετέχοντας στην παραγωγική διαδικασία ήταν αρκετά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο που προήλθε από τον διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο. Θα έλεγα από την εμπειρία μου ότι γνωστικά, 1 χρόνος ουσιαστικής παραγωγικής εργασίας ισοδυναμεί με 2-3 χρόνια διδακτορικής έρευνας.
    Συμφωνώ επίσης με το τα μόρια του διδακτορικού τίτλου θα πρέπει να είναι περισσσότερα από το διπλάσιο των μορίων του μεταπτυχιακού. Η εκπόνηση διδακτορικού είναι μια επίπονη ερευνητική εργασία για 5 έως 10 χρόνια πάντοτε χωρίς τη βεβαιότητα της απόκτησης του. Η ολοκλήρωσή του επίσης προϋποθέτει την δημοσίευση τουλάχιστον 4 εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και τη συγγραφή της διατριβής. Η αναλογία μορίων «διδακτορικού/μεταπτυχιακού» πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 και όχι 2 (όπως είναι σήμερα), ώστε να μην αδικούνται οι διδάκτορες.
    Συνοψίζοντας θα πρότεινα 600 μόρια για το διδακτορικό, 200 για το διετές μεταπτυχιακό και 150 για το μονοετές. Επιπλέον, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο σχολιασμό, ο ανώτατος αριθμός ετών εργασιακής εμπειρίας που λαμβάνονται υπόψη πρέπει να αυξηθεί από 5 σε 10 ή τουλάχιστον 7.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:49 | TSOUTSOUDAKI OLGA

    Πιστεύω ότι η απόφαση να μη λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία για το διορισμό στο δημόσιο είναι άδικη και σκληρή. Οι περισσότεροι συμβασιούχοι έργου έχουμε εργαστεί σε κενές θέσεις εργασίας και έχουμε προσφέρει αρκετή δουλειά στους φορείς που έχουμε απασχοληθεί και πλέον γνωρίζουμε το αντικείμενο της εργασίας μας πολύ καλά. Εμείς στο Φορέα μας θα είμαστε άμμεσα παραγωγικοί σε σύγκριση με κάποιον που θα πρέπει για να γίνει παραγωγικός να περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εκπαιδευτεί σχετικά. Και επίσης εφόσον δεν έχετε δεί τα βιογραφικά μας και δεν γνωρίζετε τα προσόντα μας πως μας κρίνετε ανάξιους? Επίσης θέλω να επισημάνω το εξής: όταν ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε τη μηχανογράφηση του ΙΚΑ Ζωγράφου επεσήμανε ότι ο μηχανοργάσωση έχει μείνει πίσω. Ξέρετε γιατί? Γιατί οι μόνιμοι υπάλληλοι, στην πλοιοψηφία τους, δε γνωρίζουν να χειρίζονται Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και δεν έχουν και καμία διάθεση να μάθουν και αυτό συμβαίνει και σε πολλούς άλλους Φορείς του Δημοσίου.Επίσης θα συμφωνήσω ότι η σύμβαση έργου είναι μία φορά και τέλος. Αλλά δεν μπορεί να είναι μια φορά και τέλος όταν επαναλλαμβάνεται πολλές φορές.
    Το απαράδεκτο νομοσχέδιο Παυλόπουλου άφησε στο δρόμο 230.000 συμβασιούχους και τώρα με καινούριο νομοσχέδιο που προωθείτε τους αποτελειώνετε.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:54 | katerina P.

    Κύριε Υπουργέ,
    1. Θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας, με εξειδικευμένο job description, που αφορούν κυρίως την υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων και που απαιτούν προσωπικό με εξειδικευμένη τεχνική γνώση.
    Η εξειδίκευση αυτή αποκτάτε μετά από προηγούμενη εμπειρία σε συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως ERP συστήματα, τηλεπικοινωνίες, διαχείριση εξειδικευμένων μεγάλων πακέτων εφαρμογών, που έχουν παραμετροποιηθεί αποκλειστικά για κάποιον Οργανισμό.
    Η συνήθης πρακτική των μεγάλων εταιρειών, τραπεζών και Οργανισμών είναι η πρόσληψη τεχνικών από τις κατασκευάστριες εταιρείες των λογισμικών, οι οποίοι συμμετείχαν στην υλοποίηση των έργων.
    Το προσωπικό αυτό αποτελεί μεγάλη προστιθέμενη αξία σε κάθε εταιρεία και δεν αντικαθίσταται.
    Θα παρακαλούσα να εξετασθεί η δυνατότητα της πρόσληψης με συμβάσεις αορίστου χρόνου τουλάχιστον ενός τεχνικού υποστήριξης ανά μεγάλο πληροφοριακό υποσύστημα, ανεξάρτητα από κριτήρια ΑΣΕΠ.
    Προτείνω να εξετασθεί η δυνατότητα, της πρόσληψης προσωπικού με αποκλειστικό έργο υποστήριξης συγκεκριμένων πληροφοριακών συστημάτων.
    2. Τα κριτήρια του ΑΣΕΠ θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και την ποιότητα – επίπεδο σπουδών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων . Για να είναι δίκαιη και αντικειμενική η αξιολόγηση θα πρέπει να διαφοροποιούνται τα μόρια του βαθμού του πτυχίου π.χ. από το ΕΜΠ από τον αντίστοιχο βαθμό κάποιου περιφερειακού Πανεπιστημίου με το ίδιο αντικείμενο σπουδών.
    3. Το πτυχίο από πολυτεχνική σχολή πενταετούς φοίτησης θα πρέπει να θεωρείται master, θα πρέπει ο νόμος να δίνει στους πτυχιούχους αυτούς μόρια αντίστοιχα του master. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί, οι οποίοι είναι απόφοιτοι του ΕΜΠ ή ισότιμων σχολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάρκεια σπουδών πέντε συνεχόμενων ετών, δεν μπορεί να απολαμβάνουν λιγότερων επαγγελματικών δικαιωμάτων και ευχερειών, από τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου ιδρυμάτων του εξωτερικού, στα οποία η διάρκεια των σπουδών είναι 3+1 έτη, εκ μόνου του λόγου ότι στο εξωτερικό το ονομάζουν master.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:01 | Σαρρέας Κων/νος

    αναρωτιέμαι ποιός θα προσελάμβανε για οδηγό του εναν νέο που μόλις πήρε το δίπλωμά του, και οχι έναν έμπειρο οδηγό!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:45 | dimitra

    Άρθρο 5 Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού=ΔΙΚΑΙΟ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:53 | Κατερίνα Κουνάδη

    Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν και πρέπει να εργασθούν και δεν έχουν εμπειρία. Υπάρχουν μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που επίσης θέλουν και πρέπει να εργασθούν και έχουν εμπειρία, λιγότερη ή περισσότερη. Κάποιες εργασίες απαιτούν εμπειρία, κάποιες λιγότερο ή καθόλου. Είναι ένα προσόν που πρέπει να συνεκτιμάται κατά περίπτωση, δηλαδή ανάλογα με τη θέση εργασίας. Όλοι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και καλά αμοιβόμενη εργασία. Όμως η αναξιοκρατία και το έλλειμα αξιών και ηθικής στην ελληνική κοινωνία, αποτελεί κακό προηγούμενο και δημιουργεί αρρωστημένο περιβάλλον για τη διαμόρφωση των αντιλήψεων σχετικά με τη δουλειά. Με λίγα λόγια, όταν βλέπει κανείς γύρω του αυτόν τον προκλητικό πλούτο που προέρχεται από αμφίβολης νομιμότητας και ηθικής δραστηριότητες και ταυτόχρονα τους σκληρά εργαζόμενους με το σώμα ή με το πνεύμα να χλευάζονται και να τα φέρνουν βόλτα με το ζόρι, τότε αμβλύνονται οι συνειδήσεις, τότε κυνηγάμε ένα διορισμό χωρίς να μας ενδιαφέρει η δημιουργικότητα και η συμβολή στην κοινωνική πρόοδο, τότε μας ενδιαφέρει μόνο «να τη βγάλουμε εμείς καθαρή» και όλοι οι άλλοι «να πάνε να πνιγούνε». Τα παιδιά μας βλέπουν στις ιδιωτικές τηλεοράσεις αγράμματες ημίγυμνες να δοξάζονται και να θησαυρίζουν, ανεπάγγελτους κληρονόμους κάθε είδους και βαθμού συγγένειας να κυκλοφορούν με πολυτελείς λιμουζίνες και να διαβιούν σε βίλλες με πισίνες. Πώς θα τους πούμε λοιπόν οτι πρέπει να μορφωθούν και να εργασθούν τίμια για να κερδίσουν τα προς το ζείν; Πρέπει να υπάρξει μια πραγματική, ουσιαστική, πολυμέτωπη επίθεση στην κάθε είδους διαφθορά και ανηθικότητα. Να αναδειχθούν ως κοινωνικές αξίες η μόρφωση, η εργατικότητα, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, θα έχουν νόημα νομοθετήματα που τείνουν στο δίκαιο και το αντικειμενικό. Αλλιώς μοιάζουν χλευαστικά.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:24 | Maria K.

    Ωραία όλα αυτά είμαι και εγώ υπέρ της αξιοκρατίας τόσα χρόνια και όλοι με κορόιδευαν.
    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ:

    1. ΟΤΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ, ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ
    (ΠΧ. ΕΝΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΕ (ΤΕΙ ΣΓΤκΚΣ- ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ)
    ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ,
    ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΕΚ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ (ΤΑ ΙΕΚ!!!) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!)
    ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
    TO ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΤΕΙ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ!) ΚΑΙ ….
    ΦΥΣΙΚΑ 12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!)

    ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΚΑΤΑΞΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΤΛ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΩΝ ΙΕΚ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!!!!!!!

    2. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΛΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ» ΩΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ Η ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ;;;;;

    3. ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ» (ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΣΧΟΛΩΝ;;;;;;

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Η ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ…. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΘΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΧΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΑΣ Η ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ!
    ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΕΓΩ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ! (ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ) ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΑ;

    ΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ Η ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Η ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ;
    ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.

    4. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΙΣΟΨΗΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ;;;;;; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ;;;;;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας τη βαθμολόγηση της εμπειρίας γενικά
    και της εξειδικευμένης εμπειρίας.
    Θα ήταν δικαιότερο να βαθμολογείται
    με περισσότερα μόρια η εξειδικευμένη εμπειρία και
    με λιγότερα η εμπειρία οπουδήποτε

    π.χ. ΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
    ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ Α.Ε.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:26 | ΓΚ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ.ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ!!!!ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ?ΠΡΟΤΙΝΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1Γ/2008)ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΘΜΟ.ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70%, ΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 8,8% ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΑΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΑΦΙΕΡΩΝΑΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΠΩΝΩ.
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΟΧΘΗΣΑΜΕ, ΚΟΠΙΑΣΑΜΕ, ΑΦΗΣΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 1Γ/2008, ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ…ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΝΟΗΣΑΝ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:22 | ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

    περί ΕΣΥ ο λόγος
    Γίνεται μια προκήρυξη για μια θέση πχ επιμελητή α! στο νοσοκομείο Σπάρτης. Άμεση προτεραιότητα για την πρόσληψη έχουν οι ήδη υπηρετούντες στο ΕΣΥ σε οποιονδήποτε βαθμό. Σημαίνει ότι εγώ που υπηρετώ στον Ευαγγελισμό για παράδειγμα παραιτούμαι από την θέση μου και προσλαμβάνομαι στην Σπάρτη και φυσικά ΜΕΝΕΙ ΚΕΝΗ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ και πάλι προκήρυξη για την πλήρωση της κενής θέσης. Δημιουργείτε έτσι ένας φαυλος κύκλος…ανακύκλωσης μιας κενής θεσης.Αν υπολογίσουμε και τον χρόνο που απαιτείται για την σύσταση επίτροπων ,εισηγητών κλπ,η κατάσταση γίνεται απελπιστική και συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας μας.
    ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ,ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:40 | ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

    περι ΕΣΥ ο λογος
    γινεται μια προκυρηξη για μια θεση πχ επιμελητη α! στο νοσοκομειο σπαρτης.Αμμεση προτεραιωτητα για την προσληψη εχουν οι ηδη ηπηρετουντεςς στο ΕΣΥ σε οποιονδηποτε βαθμο.αυτο σηνμαινει οτι εγω που υπηρετω στο ν Ευαγγελισμο για παραδειγμα παραιτουμε απο την θεση μου και προσλαμβανομαι στην Σπαρτη και φυσικα ΜΕΝΕΙ ΚΕΝΗ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ και παλι προκυρηξη για την πληρωση της κενης θεσης.Δημιουργειτε ετσι ενας φαυλου κυκλος…ανακυκλωσης μιας κενης θεσης.Αν υπολογισουμε και τον χρονο που απαιτειται για την συσταση επιτροπων ,εισηγητων κλπ,η κατασταση γινεται απελπιστικη και συμβαινει σε ολα τα νοσοκομεια της Ελλαδας μας.
    ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΡΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ,ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ,ΜΕ ΑΜΜΑΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΩΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:21 | ΓΚ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ 16 ΚΑΙ 18 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | Πόπη

    Δουλεύουμε 2,3,4,5 χρόνια στις ίδιες θέσεις και στους ίδιους φορείς, ξέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας πολύ καλύτερα από κάποιους μόνιμους και ο μόνος λόγος για να εξακολουθούσαμε να εργαζόμαστε με αυτές τις συνθήκες (χωρίς ασφάλιση και με 500 600 ευρώ) η μοριοδότηση, εμείς λοιπόν είμαστε οι ευνοούμενοι??? Δεν είναι εκείνοι που μονιμοποιήθηκαν το 1999 με ούτε κάν 17 μήνες πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, δεν είναι εκείνοι που ναι μεν ταλαιπωρήθηκαν τόσα χρόνια αλλά δικαιώθηκαν με το ΠΔ164 (είχαν όμως και τα ένσημα τους και τα δώρα τους και τις άδειες τους)
    Τι κάνουμε λοιπόν διώχνουμε αυτούς που έχουν εμπείρία και γνώση του αντικειμένου?
    Πολλοι από μας καταφέραμε να πάρουμε ένα πτυχίο, δεν έιχαμε δυνατότητα για μεταπτυχιακό και διδακτορικό λόγο του υψηλού κόστους, για να γίνει πράξη λοιπόν αυτή η απόφαση πρέπει πρώτα να ανατρέξουμε στη δωρεαν παιδεία..

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | ΗΛΙΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    λαθος μεγα καταστ ροφικο χρειαζετε ματαβατικη περιοδος

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:53 | Δρ. Κων/νος Πλιακοστάθης

    Προσθήκη για το Αρθρο 5:

    <>

    Παρατήρηση: Βάζει τέλος σε αυθαίρετες ερμηνίες εμπειρίας όπως πρακτικής ή διδακτικής απασχόλησης και αμφιλεγόμενες βεβαιώσεις εργοδοτών.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:16 | Βασίλης Χουτέας

    Κύριε Υπουργέ
    για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του «συστήματος ΑΣΕΠ» οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται με διαδικασία ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, μεσω διαδικτυακής εφαρμογής που θα δίνει βαθμολογία του αιτούντα με την καταχώρηση των στοιχείων του και τελικη κατάταξη με το πέρας της προθεσμίας υποβολής αυτόματα απο το σύστημα.
    Η ευθύνη καταχώρησης θα βαρύνει τον αιτούντα και αν τα στοιχεία είναι ανακριβή εκπιπτει ο/η αιτών/ούσα απο την κατάταξη.
    Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και τα επικυρωμένα στοιχεία υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ για την οριστική κατάταξη.
    Οι ενδιαφερόμενοι δεν ταλαιπωρούνται σε ουρές για τη συλλογή και κατάθεση διακιολογητικών.
    Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εγκυρα .
    Παράβολα πληρώνουν οσοι επιλέγονται να προσληφθούν.
    Η ανωτέρω «τεχνική» λύση σε συνδυασμό με την αλλαγή του Νομου που προωθείται θα επικροτηθούν.

    Για κάθε λεπτομέρεια στη διάθεσή σας

    Με εκτίμηση

    Βασ. Χουτέας
    Microsoft Certified System Administrator
    Δημοτικός Υπάλληλος 25 ετών
    τηλ. 6977508650

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | ΟΛΓΑ

    ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΛΟ. ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
    1. ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ? ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ),STAGE ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ?
    2. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΑ? ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ). ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    3. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ COPY&PASTE ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ?
    ΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!
    4. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:12 | NIKOS@GMAIL.COM

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ; ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , OTI TA STAGE ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:26 | Κ. Τ. Γ.

    Για τις κατηγορίες ΠΕ & ΤΕ το ποσοστό 50% των θέσεων χωρίς την προσμέτρηση της εμπειρείας είναι υπερβολικό κατά τη γνώμη μου. Ένα 10% – 20% φαίνεται πολύ λογικότερο, και το σκεπτικό είναι απλό.
    Οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, διέθεσαν περισσότερο χρόνο για σπουδές, μοριοδοτούνται για τους τίτλους αυτούς, και μπορούν να «πλασαριστούν» με αξιώσεις σε μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ, έστω και χωρίς την εμπειρία, εφόσον αυτή δεν αποτελεί υποχρεωτικό τυπικό προσόν. Άλωστε τα μόρια που δίδονται για ένα ή δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας (όσα τα χρόνια που απαιτούνται για ένα μεταπτυχιακό τίτλο) είναι λιγότερα (60 ή 144) από εκείνα (200) που δίδονται για έναν μεταπτυχιακό τίτλο.
    Επί πλέον ο όρος αυτός θα ενθαρρύνει τους νέους (κυρίως εύπορων οικογενειών) στο «κυνήγι» των μεταπτυχιακών σπουδών τη στιγμή που ήδη η προσφορά θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη της ζήτησης. Οι συνέπειες της μεγάλης αυτής ζήτησης είναι πολλές και μάλλον αρνητικές για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, και την ευμάρεια των ίδιων των Ελλήνων. Σε κάθε περίπτωση είναι άδικη και ζημιογόνος η ενθάρυνση των νέων επιστημόνων προς τις συνεχιζόμενες σπουδές, έναντι της παραγωγικής εργασίας.

    Για το Διδακτορικό (δεν είμαι Δρ), πολύ λογικό θα ήταν εκτός από τα 400 μόρια, να δίδονται και τα μόρια τετραετούς τουλάχιστον εμπειρίας, αφού η εκπόνηση διδακτορικού για κάθε επιστημονικό πεδίο είναι στην ουσία μια αρκετά επίπονη ερευνητική εργασία για 4 έως 10 σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερα χρόνια πάντοτε χωρίς τη βεβαιότητα της απόκτησης του. Εξάλλου η αναλογία μορίων «μεταπτυχιακού / διδακτορικού τίτλου (200/400)» αδικεί κατάφορα πιστεύω τους διδάκτορες.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:23 | Παναγιώτης

    Κύριε Υπουργέ,

    Από τα σχόλια των πολιτών φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αιτημάτων. Πως είναι λοιπόν δυνατόν με ένα απλό ¨καταργούμε την προσαύξηση ή το 50% των θέσεων θα είναι χώρις εμπειρία¨ να υπάρχει αξιοκρατία και να καλύπτονται έτσι όλες οι κοιωνικές ομάδες? νομίζω πως περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο. Από τη μία η Ν.Δ. έβαζε μπροστά μόνο την εμπειρία και από την άλλη το πΑΣΟΚ την εξευτελίζει. Θεωρώ πως το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Η πίτα δεν πρέπει να κοπεί ίσως στα δύο, αλλά στα τέσσερα ή και στα έξι κομμάτια αν χρειάζεται. Να αυξηθεί το ποσοσστό που θα μπαίνουν με εμπειρία στο 60%, για παράδειγμα, δεν μπορεί π.χ. στην κατηγορία ΔΕ να παίζει ρόλο το μυαλό ενός δεκαεπτάχρονου πολύ περισσότερο από έναν άνθρωπο των 35 που έχει φάει δέκα χρόνια σε ένα γνωστκό αντικείμενο. Εγώ έχω ένα απολυτήριο της τάξης του 13 ενώ όλες οι άλλες χρονιές στο σχολείο κυμαίνονται πάνω από 16. Και όλα αυτά επείδή είχα κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα έχω προυπηρεσία της τάξης των 10 ετών, και με ασεπ, σε μόρια.Και ενώ ήμουν σίγουρος με την προηγούμενη ρύθμιση τώρα οι πιθανότητες μου αγγίζουν το 25%. Δεν νομίζω πως έναν ταχυδρόμο ή έναν φύλακά στο δημόσιο τον κάνει καλύτερο ένα 15 από ένα 13 στην ηλικία των 17 ετών και όχι μία πενταετή εμπειρία. Και να ξέρετε ότι οι προυπηρεσίες συμβάσεων ασεπ δεν αποκτώνται, αν είναι π.χ. 3 έτη, σε 3 έτη αλλά μπορεί και σε πέντε, ανάλογα τις διακοπές και τον φορέα. Μήπως θα έπρεπε να ισχύσει διαφορετικό πλαίσιο για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, ακόμα και για κάθε ειδικότητα?
    Μήπως θα έπρεπε να βγει μία προκύρηξη η οποία θα είχε π.χ.: 25% με εμπειρία ασεπ, 25% με εμπειρία ασχέτως ετών, 25% με απολυτήριο γενικού λυκείου, 25% με απολυτήριο τεχνικού λυκείου, λέω ένα παράδειγμα.
    Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι το θέμα δεν λύνεται τόσο εύκολα.Πρέπει να ληφθούν πολλλοί παράμετροι υπόψιν και να γίνει ένας σωστός καταμερισμός που να ικανοποιεί όλες τις ομάδες. Έτσι μόνο θα έχουνε όλοι ίσες ευκαιρίες.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:52 | Mόνιμη Υπάλληλος

    K΄εγώ είχα μεγαλη εμπειρια και απεδιδα τα μεγιστα στον αντικειμενο μου.
    Ηρθε η Νεα Δημοκρατια και επιλεκτικα με μετακινησε σε αλλη δ/νση, με μοναδικο σκοπο να χαρακτηριστω αχρηστη. Ακουστε την πικρη αληθεια λοιπον κυριε υπουργε. Στη θεση μου πηγαν 4 συμβασιουχοι. Στη θεση που υπηρετω σημερα, το μονο που προσπαθησα ηταν να μαθω το αντικειμενο, αλλα συγνωμη δεν μπορω να ξαναγινω αριστη. Δεν αξιζει. Ο καθε μετριος επιβιωνει στο Δημοσιο. Αν γινω παλι αριστη, θα θεωρηθω επικινδυνη, θα πρεπει παλι να ((μετοικησω)), οταν ερθει η αλλη Κυβερνηση. Οποιος τα ξερει ολα τιωρειται!! Αποφασισα λοιπον να τα μαθω ολα,στο νεο μου αντικειμενο,να μπορω να χειριζομαι τα παντα, αλλα οχι κ ν αποδιδω τα μεγιστα. Ποιος φταιει;;
    Οχι δυο μετρα κ δυο σταθμα. Καταργειστε την προσαυξηση μοριοδοτησης λογω εμπειριας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:42 | Μυρτώ Τσιτωνάκη

    Κύριε Υπουργέ,

    Συγχαρητήρια γιά τις αλλαγές ως προς το θέμα της εμπειρίας.
    Είναι δίκαιη και αξιοκρατική η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ , ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ υποψηφίου, γιά την συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διορισμό στον δημόσιο τομέα.
    Η κατάταξη όλων των υποψηφίων πρέπει να κρίνεται με βάση την βαθμολογία τους σε όλα τα εξ ίσου βαθμολογούμενα κριτήρια.
    Η εμπειρία θα πρέπει να βαθμολογείται ως ένα από τα κριτήρια και όχι ως απαραίτητο τυπικό προσόν.
    Ωστόσο προκύπτουν ερωτηματικά για την χρησιμότητα της ρύθμισης εξαίρεσης για κάποιους φορείς.
    Είναι ξεκάθαρο οτι μιά τέτοια ρύθμιση, δημιουργεί «παράθυρα» δίνοντας ,εκ νέου, την δυνατότητα φωτογράφισης συγκεκριμμένων υποψηφίων.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κι παρακαλώ για την επανεξέταση της συγκεκριμμένης ρύθμισης εξαίρεσης.