Άρθρο 9 – Ενδοϋπουργική κινητικότητα

1.Επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλου από μία αρχή σε άλλη που ανήκει στο ίδιο Υπουργείο ή εποπτεύεται από αυτό, ιδίως από την κεντρική υπηρεσία σε Γενική ή Ειδική Γραμματεία και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου, αντιστρόφως και μεταξύ τους. Η απόσπαση διενεργείται με απόφαση του οικείου Υπουργού, με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κεφαλαίου για το ΕΣΚ.
2.Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσης ορισμένου κλάδου με απόσπαση και συντρέχουν αποδεδειγμένοι λόγοι σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλου μέχρι ένα (1) έτος, μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα προέλευσης.

 • 13 Ιουλίου 2016, 08:03 | Κώστας Ανδρέου
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

  ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ; ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ;

 • 12 Ιουλίου 2016, 12:00 | Γιώργος Δ.
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

  Ενδοϋπουργική κινητικότητα

  Προτείνεται στην παράγραφο 2 να γίνει σαφές ότι απαιτείται η συναίνεση του προς απόσπαση υπαλλήλου, ειδάλλως μιλάμε για δυνατότητα δυσμενούς μεταχείρισης . Ανοίγει επομένως η κερκόπορτα της πολιτικοποίησης του δημοσίου τομέα με ότι αναχρονιστικό μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

 • 8 Ιουλίου 2016, 09:04 | valia
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

  Εδώ είναι η «μαύρη τρύπα» του νομοσχεδίου, όπου πάει περίπατο η συναίνεση του υπαλλήλου. Άλλωστε, οι δανειστές που πιέζουν ασφυκτικά για την κινητικότητα, δεν θα την άφηναν στη συναίνεση του υπαλλήλου. Εάν δεν υπάρχουν, λοιπόν, ενδιαφερόμενοι για απόσπαση, θα παίρνουν έναν μη αρεστό υπάλληλο και θα τον αποσπούν οπουδήποτε στην επικράτεια. Τουλάχιστον δεν βάζετε, κύριοι, την πρόνοια να αποσπάται ο υπάλληλος εντός της έδρας του;

 • 8 Ιουλίου 2016, 09:40 | Μακις
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

  Αν παραδειγμα στο υπουργειο παιδειας παιρνει επι συναπτα ετη 2 συνεχομενα χρονια ενας εκπαιδευτικος αποσπαση σε αλλον φορεα οπως Αει και καλυπτει θεση μελους Δεπ δεν θα επρεπε οπως ειχε γινει και με τα διδακτορικα να μπορει και με μεταπτυχιακο ενας εκπαιδευτικος να εχει το δικαιωμα να μεταταγει στο Αει ;γιατι αν για παραδειγμα δεν υπαρχει διδακτορικος που να μπορει να καλυψει θεση Δεπ να μπορει πρωτα να μεταταγει στην θεση που καλυπτει στο Αει και κατοπιν να κανει διδακτορικο;Εχει ξαναγινει στο παρελθον μονιμοποιηση εκπαιδευτικων σε πανεπιστημια με μεταπτυχιακο μονο και μετα ολοι αυτοι εκαναν τα διδακτορικα τους .Κατι αντιστοιχο πρεπει να προβλεφτει και στο υπουργειο παιδειας για οσους 2 ετη συνεχομενα καλυπτουν θεση (ορφανη)απο μελος Δεπ και δεν υπαρχει αντικαταστατης με διδακτορικο.

 • 7 Ιουλίου 2016, 22:48 | Γιώργος Καμιτσης
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

  Δεν ειναι σαφές, γιατί δεν επιτρέπεται μετάταξη αλλά μόνο απόσπαση μεταξύ φορέων που εποπτεύονται από το ίδιο Υπουργείο.

  Για παράδειγμα στο Υπουργείο Υποδομων το οποίο έχει στην εποπτεία του πολλες ΔΕΚΟ, θα μπορούσε να μεταταχθει με αίτηση του προσωπικό (τις περισσότερες φορές είναι κ εξειδικευμένο) μέσω του ΕΣΚ.

 • 7 Ιουλίου 2016, 15:14 | Θανάσης
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

  α) Για να είναι πραγματι ελεύθερη η Ενδοϋπουργική κινητικότητα ανάμεσα σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου πρέπει η μισθοδοσία να γίνεται από το φορεά προέλευσης.
  β) Δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος απόσπασης ο οποίος μπορει να είναι ελαστικός.

 • 7 Ιουλίου 2016, 08:24 | Dimitris
  Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

  Για την ενδοϋπουργική κινητικότητα δηλαδή η διαδικασία είναι πιο ευέλικτη; Μπορεί με αίτησή του ο υπάλληλος να ζητήσει απόσπαση η οποία εκτελείται με γνώμη του οικείου υπουργού, χωρίς τις διαδικασίες που θα προβλέπονται για τις υπόλοιπες αποσπάσεις;