Άρθρο 06: Έκδοση αδειών ξενάγησης, διεξαγωγής οικοτουριστικών προγραμμάτων και επιστημονικής έρευνας

1. Ο Δήμος Τήλου, υπό την ιδιότητά του ως Φορέα Διαχείρισης κατά την έννοια της παρ. 1, στοιχείο γ, του άρθρου 15 του                   ν. 2742/1999, και της παρ 4 του άρθρου 17 του ν.3937/2011 όπως ισχύουν χορηγεί τις  προβλεπόμενες στο άρθρο 3 του παρόντος άδειες για:

α) επιστημονική έρευνα και τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις εντός των ορίων των Περιοχών Προστασίας της Φύσης της παρ. 1.1. του άρθρου 2 του παρόντος.

β) ξενάγηση επισκεπτών και διεξαγωγή οικοτουριστικών προγραμμάτων εντός των ορίων των Περιοχών Προστασίας της Φύσης της παρ. 1.1. του άρθρου 2 του παρόντος.

2. Το περιεχόμενο των αδειών της προηγούμενης παραγράφου, οι ειδικότεροι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες, ορίζονται στο αντίστοιχο Σχέδιο Διαχείρισης του Φυσικού Περιφερειακού Πάρκου Τήλου.

3.  Άδειες ξενάγησης και έρευνας που χορηγούνται από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες και τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς συνεχίζουν και εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις που τις διέπουν, εφόσον δεν αντίκεινται στις διατάξεις του παρόντος.