Άρθρο 05: Σχέδιο Διαχείρισης

1. Με ευθύνη του Δήμου εκπονείται Σχέδιο Διαχείρισης, σύμφωνα με την παρ. 5, του άρθρου 4 του ν. 3937/2011.

2. Στο Σχέδιο Διαχείρισης περιλαμβάνονται τουλάχιστον:

α) τα αναγκαία μέτρα οργάνωσης και λειτουργίας για τη διατήρηση των προστατευόμενων περιοχών του παρόντος,

β) η θεματική εξειδίκευση των όρων και περιορισμών άσκησης δραστηριοτήτων και εκτέλεσης έργων που αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος, ή/ και η χωρική τους εξειδίκευση σε υποζώνες εντός των ορίων της Περιοχής του Φυσικού Περιφερειακού Πάρκου Τήλου και των Περιοχών Προστασίας της Φύσης.

γ) οι κατευθύνσεις και οι προτεραιότητες για την υλοποίηση έργων, δράσεων και μέτρων που απαιτούνται για την αποτελεσματική προστασία, διαχείριση και αποκατάσταση των περιοχών που προστατεύονται με το παρόν.

3. Εντός το αργότερο ενός (1) έτους από την έκδοση του Σχεδίου Διαχείρισης, εκπονείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με ευθύνη του Δήμου Τήλου Πρόγραμμα Φύλαξης της Περιοχής του Φυσικού Περιφερειακού Πάρκου Τήλου και των Περιοχών Προστασίας της Φύσης.

Τα περιεχόμενα και οι διαδικασίες έκδοσης καθώς και η διάρκεια και οι διαδικασίες αναθεώρησης του Προγράμματος Φύλαξης καθορίζονται στο Σχέδιο Διαχείρισης.

  • 27 Δεκεμβρίου 2011, 12:17 | WWF Ελλάς

    Πέρα από το σχέδιο διαχείρισης, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και από σχέδιο δράσης (παρ. 5, αρθ. 4 ν. 3937/2011), και το πρόγραμμα φύλαξης πρέπει επιπλέον να προβλεφθεί και η εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίου επιστημονικής παρακολούθησης του Πάρκου και των προστατευτέων χαρακτηριστικών του.