Άρθρο 70: Έναρξη ισχύος

Οι διατάξεις του νόμου αυτού ισχύουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά περίπτωση, από 1.1.2014 και μετά.

  • 7 Ιουλίου 2013, 19:30 | Γ. Ψ.

    Ανακοινώνετε πουθενά τι γίνονται τα αποτελέσματα της διαβούλευσης; Ενημερώνεται κανείς ότι αυτό που πρότεινε ελήφθη υπόψη και συμπεριλήφθηκε σε κάποιο άρθρο ή όλα αυτά γίνονται για τα μάτια του κόσμου και αγνοούνται οι πάντες; Ειδικά στα νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών έχω την εντύπωση ότι επικρατεί η λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν.
    Σε τελική ανάλυση σ’ αυτή τη χώρα όχι το μέλλον μας δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε, ούτε την αυριανή μέρα δεν μπορούμε. Τη μια στιγμή μας ενθαρύνετε να κάνουμε κάτι και την επομένη μας τιμωρείτε επειδή το κάναμε επιβάλλονταε μια έκτακτη εισφορά ή ένα ακόμα χαράτσι.
    Σταματήστε επιτέλους να μας κάνετε πλάκα. Συνεχώς ανακοινώσεις και μεγαλοστομίες περί απλούστεσης του συστήματος φορολόγησης και περί δικαιοσύνης και στο τέλος μας παρουσιάζετε αυτό. Σας φαίνεται απλό και δίκαιο το νέο νομοσχέδιο; Ετσι με το χέρι στην καρδιά τι θα απαντούσατε. Στο πόδι τα γράφετε τα νομοσχέδια ή μόνο καθ’ υπόδειξη των δανειστών. Αν είναι έτσι γιατί δεν εφαρμόζουμε το γερμανικό σύστημα όποιο κι αν είναι αυτό να τελειώνουμε; και γιατί δεν μας λέτε ποια είναι η ημερομηνία λήξης και αυτού του νομοσχεδίου. πότε ο επόμενος γίγαντας οικονομικής γνώσης και σοφίας που θα αναλάβει τα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών ή απλά θα τοποθετηθεί σύμβουλος στο εν λόγω Υπουργείο θα ανακαλύψει ότι και αυτό το νομοσχέδιο άλλη μια τρύπα στο νερό ήταν και θα μας παρουσιάσει το επόμενο υπερνομοσχέδιο με διάφορες τυμπανοκρουσίες και άλλες αρλούμπες που θα αλλάξει τα πάντα, θα φέρει την πρόοδο και θα βάλει τη χώρα μας στο χάρτη της Ευρώπης;
    Με νομοσχέδια αυτής της πολυπλοκότητας και αυτής της προχειρότητας πάλι στη γειτονιά των υπανάπτυκτων θα είμαστε και θα πασχίζουμε μάταια να συγκεντρώσουμε κανένα ευρουλάκι στα ταμεία του κράτους, δυστυχώς από αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

  • 7 Ιουλίου 2013, 01:55 | Ηλιόπουλος Παναγιώτης

    Ενας νόμος τόσο βασικός θα πρέπει να καλλιεργεί μία σωστή νοοτροπία.
    Με δεδομένη τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας δεν βλέπω επιβράβευση των τιμίων, αλλά ούτε αυτόματη τιμωρία φοροφυγάδων και φοροαποφευγόντων καθώς και εισφοροφυγάδων.
    Τα εισοδηματικά κρτήρια έχουν καταντήσει να είναι κίνητρα φοροδιαφυγής, αντί κοινωνικής δικαιοσύνης.
    Ως τίμιος ελέύθερος επαγγελματίας (γιατρός),γιατί και για πόσο θα πρέπει να αντιμετοπίζομαι ως πιθανός φοροφυγάς, ενώ δίπλα μου οργιάζει η φοροδιαφυγή; Είμαι αυτό που θα οφείλαμε να είμαστε όλοι μας ή δον Κιχώτης;
    Δεν ακούγεται σαν ανέκδοτο, οτι εγώ και πολοί άλλοι φαινόμαστε στους 80.000 πιό πλούσιους Ελληνες, με χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει, ζώντας περιορισμένη ζωή και με δανεικά; Γιά να συμβαίνει αυτό, πόσοι κάνουν το αντίθετο;
    Ο κόσμος παλιότερα στο Σύνταγμα, πρόσφατα ο Γιούνκερ και ο Σόϊμπλε, μιά έκθεση του ΔΝΤ λένε οτι δεν πληρώνουν όλοι αυτό που πρέπει στο Κράτος; Πώς αντιμετοπίζεται αυτό με το παραπάνω νομοσχέδιο;
    Υπενθύμιση: προϋπόθεση για ανάπτυξη- επενδύσεις είναι σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα και ταχεία απονομή δικαιοσύνης.
    Σας παρακαλώ βοηθείστε πρώτα τη χώρα μας και μετα τους εαυτούς ή τα κόμματά σας.

  • 6 Ιουλίου 2013, 17:44 | atcola

    ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΓΡΙΕΒΟΥΝ ….ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΓΡΙΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ………………ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ !!!!!!

  • 5 Ιουλίου 2013, 11:48 | Koskouv

    Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο βγαίνει αυτό το νομοσχέδιο στο ίντερνετ για διαβούλευση! Αφού ξέρετε πάρα πολύ καλά πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να είναι κάτι ευάρεστο στους πολίτες, και αν πάλι θέλατε να κάνετε κάτι ευεργετικό για αυτούς θα το είχατε κάνει προ πολλού.
    ΟΚ λοιπόν! Βγαίνει το πόρισμα πως το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο ή πως το νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ ωφέλιμο (!!) για το λαό… τι γίνεται από εκεί και πέρα, υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξει κάτι ανάλογα με το τι θα πει ο λαός? θα συγκινηθεί η κυβέρνηση?
    … Δε νομίζω.

    ..Αλλά και πάλι αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα αφήνουμε να περνάνε έτσι όλα αυτά και ας δεν δίνεται σημασία στην αντίδραση του κοσμου.

  • 5 Ιουλίου 2013, 00:43 | Ν. Μπακάλης

    Τα παρακάτω είναι σχόλια περί Πολυτέκνων, και τα γράφω εδώ ελλείψει κατάλληλης θέσεως, διότι αυτοί αγνοούνται.

    1. Η υπάρχουσα συνταγματική προστασία της πολύτεκνης οικογένειας καταλύεται.
    Το Νομοσχεδίου υποννοεί ότι οι Πολύτεκνοι δεν επιβαρύνονται οικονομικά για την ανατροφή παιδιών, οπότε δεν προβλέπει καμμία φοροαπαλλαγή για τα παιδιά. (Μολονότι η Πολιτεία θα ήθελε να γεννιούνται νέα παιδιά.)
    2. Στα προστατευόμενα τέκνα («εξαρτώμενα») δεν περιλαμβάνονται πλέον όσα σπουδάζουν;; (Άκουσα οτι αυτό θα διορθωθεί.)
    3. Η συνταγματική επιταγή περί δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών στους Έλληνες αναλόγως των δυνάμεων εκάστου, καταστρατηγείται.
    Έχουμε καταντήσει άλλοι να πληρώνουν για το φαΐ που έφαγαν άλλοι.

  • 4 Ιουλίου 2013, 21:00 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΑ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΗΔΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  • 3 Ιουλίου 2013, 16:40 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ

    Ο Ν 2238/1994 μετά τη θέση σε ισχύ του υπό διαβούλευση νέου ΚΦΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει και αν ναι σε ποια έκταση; Μήπως θα ήταν ορθότερο να τεθεί ως ρητή διάταξη στο νέο νόμο ότι μετά τη θέση σε ισχύ του νέου ΚΦΕ παύει οριστικά να ισχύει ο Ν 2238/1994 προς αποφυγή παρερμηνειών;

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ
    Δικηγόρος