Άρθρο 46 Ανάθεση σε ιδιώτες δικηγόρους και μηχανικούς εργασιών σχετικών με την κατοχύρωση εμπράγματων δικαιωμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. στο Κτηματολόγιο

 

1. Ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), μετά από σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου δύναται να αναθέτει σε ιδιώτες δικηγόρους εργασίες σχετικές με την κατοχύρωση των εμπράγματων δικαιωμάτων του Οργανισμού στο Εθνικό Κτηματολόγιο, όπως α) εργασίες έρευνας στα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολόγια για την ανεύρεση εμπραγμάτων δικαιωμάτων του Οργανισμού, β) κατάθεση αναγνωριστικών, διεκδικητικών και εν γένει εμπράγματων αγωγών, γ) εκπροσώπηση του Οργανισμού ενώπιον των δικαστικών αρχών δια της κατάθεσης αγωγών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών, καθώς και σε ιδιώτες μηχανικούς, όπως α) να υποβάλουν τις δηλώσεις του ν. 2308/1995 (Α’ 114), β) να προβαίνουν σε ηλεκτρονική καταγραφή των εμπραγμάτων δικαιωμάτων, γ) να ελέγχουν τους κτηματολογικούς πίνακες, δ) να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης αυτών, ε) να υποβάλουν ενστάσεις κατά Πινάκων Α’ Αναρτήσεως και Β’ Αναρτήσεως και στ) να εκπροσωπούν τον Ο.Α.Ε.Δ. ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών κατά τη συζήτηση των ως άνω ενστάσεων.
2. Οι αμοιβές των ιδιωτών δικηγόρων στους οποίους ανατίθενται εργασίες σύμφωνα με την παρ. 1 καθορίζονται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013, Α’ 208) και εγκρίνονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.
3. Οι αμοιβές των ιδιωτών μηχανικών στους οποίους ανατίθενται εργασίες σύμφωνα με την παρ. 1 καθορίζονται με βάση την υπό στοιχεία ΔΝΣγ/32129/ΦΝ466/2017 (Β’ 2519) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και εγκρίνονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.