Άρθρο 15 Πρόσκληση

Προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία του Μητρώου ΕΕΥ και οι ενδιαφερόμενες επιχει­ρή­σεις να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία τα απαιτούμενα στοιχεία των άρθρων 4 και 6 της παρούσας, η Αρμόδια Υπηρεσία θα απευ­­θύνει πρόσκληση για εγγραφή τους στο Μητρώο ΕΕΥ εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη ισχύος της παρούσας.

  • 12 Μαρτίου 2011, 14:11 | ΒΑΓΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Είμαι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός Παν. Πατρών, έχω master in Business Innovation and Technology από το Athens Information Technology και ολοκληρώνω την διπλωματική μου (ΜΒΑ) στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν.Πατρών.

    Καθώς θέλω να εισέλθω επαγγελματικά (Μελέτες) στο χώρο της Ενέργειας-Περιβάλλον, ενδιαφέρομαι να εγγραφώ στο μητρώο των Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών(ΕΕΥ) σε περίπου 3 χρόνια από το παρόν.

    Η εταιρεία που θέλω να συστήσω θα έχει αποκλειστικά το άτομό μου ως νομικό εκπρόσωπο.

    Τα ενδιαφέροντά μου εστιάζονται στα φωτοβολταικά συστήματα, την ενεργειακή αξιοποίηση στερεών αποβλήτων και σε ενεργειακά έργα εφηρμοσμένης ωκεανογραφίας.

    Όμως με την Υπουργική απόφαση για ΕΕΥ όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, απαιτείται απαραίτητα άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή η οποία όμως είναι πολύ περιοριστική καθώς δεν είναι εντός των ενδιαφερόντων μου (κτίρια – λέβητες – κλιματισμοί) και απαιτεί πιστοποιημένες γνώσεις μηχανολογίας που δεν διαθέτω.Επομένως μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις μηχανολογίας μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο ΕΕΥ. Έχω σκοπό όμως να συνεργαστώ με τεχνικές εταιρίες που διαθέτουν την γνώση αυτή.

    Συμπερασματικά λοιπόν πιστεύω ότι ή η έννοια του Ενεργειακού Επιθεωρητή πρέπει να διευρυνθεί ή να τροποποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο η Υπουργική Απόφαση για ΕΕΥ καθώς είναι ετεροβαρής και άδικη για όλους τους Χημικούς Μηχανικούς.

    Θα σας παρακαλούσα να σχολιάσετε τα παραπάνω όσον το δυνατόν γρηγορότερα πριν τη λήξη της διαβούλευσης στα προαναφερθέντα e-mail.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.