Άρθρο 7 Κατηγορίες ΕΕΥ στο Μητρώο

1. Οι επιχειρήσεις που εγγράφονται στο Μητρώο ΕΕΥ, κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

α) κατηγορία Α, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι εταιρίες του Μητρώου ΕΕΥ,

β) κατηγορία Β, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα φυσικά πρόσωπα του Μητρώου ΕΕΥ.

2. Οι εν λόγω επιχειρήσεις κατατάσσονται περαιτέρω στις ακόλουθες υποκατη­γορίες:

α) υποκατηγορία Α1, για επιχειρήσεις του Μητρώου ΕΕΥ που έχουν υλοποιήσει ή έχουν σε εξέ­λι­ξη έργα με ΣΕΑβ σωρευτικού προϋπολογισμού τουλάχιστον τριακό­σιων χιλιά­δων ευρώ (€300.000) κατά την τελευταία πενταετία,

β) υποκατηγορία Α2, για επιχειρήσεις του Μητρώου ΕΕΥ που έχουν υλοποιήσει ή έχουν σε εξέ­λι­ξη ενεργειακά έργα με σωρευτικό προϋπολογισμό τουλάχιστον ενός εκατομ­μυρίου ευρώ (€1.000.000) κατά την τελευταία πενταετία και

γ) υποκατηγορία Α3, για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Μητρώου ΕΕΥ.

3. Οι εγγεγραμμένες στο Μητρώο ΕΕΥ επιχειρήσεις μπορούν να αιτούνται την υπαγωγή τους σε άλλη υποκατηγορία, ανά­λογα με την υλοποίηση έργων με ΣΕΑ και του ύψους των προϋπολογισμών τους.

4. Μετά την παρέλευση διετίας από την έναρξη ισχύος της παρούσας, θα ακολουθήσει επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων κατάταξης των εταιριών στο Μητρώο ΕΕΥ.

  • Στο άρθρο 2, παράγραφο 2, ορισμό (θ) για το «ενεργειακό έργο» δεν αναφέρεται ως προϋπόθεση η ύπαρξη σχετικής Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) ανά έργο. Όμως στο άρθρο 7, παράγραφο 2, εδάφιο (α) υπάρχει η αναφορά «έργα με ΣΕΑ» όπως και στο άρθρο 7, παράγραφο 3 και στο άρθρο 8, παράγραφος 2, εδάφιο (ε) «έργων με ΣΕΑ».

    Παρακαλούμε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα εκτελεσθέντα στο παρελθόν, πριν δηλαδή την παρούσα ΥΑ ενεργειακά έργα εταιρειών, να μπορούν να συμπεριληφθούν κατά την εγγραφή των εταιρειών στο Μητρώο ΕΕΥ χωρίς την ύπαρξη ΣΕΑ. Πρακτικά, αναφερόμαστε στα στοιχεία που αφορούν στον ορισμό πλαισίου δραστηριοποίησης των ΕΕΥ, την στοιχειοθέτηση των ΣΕΑ από την Πολιτεία και την χρήση τους από την αγορά.

    Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να παρέχεται η δυνατότητα επίκλησης εμπειρίας θυγατρικών εταιρειών ΕΕΥ από τις μητρικές τους εταιρείες.

  • Αυτές οι κατηγορίες θα έχουν νόημα μόνο σε έργα του δημοσίου , οι ιδιώτες θα τις αγνοούν.

  • 15 Μαρτίου 2011, 10:24 | Κλαδάκης Διονύσης – πολιτικός μηχανικός

    §2. Τι ακριβώς περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς; Πχ μια απλή τοποθέτηση ή αντικατάσταση αλουμινίων, μια θερμομόνωση;