Άρθρο 3 Τήρηση και Οργάνωση Μητρώου ΕΕΥ

1. Στην Αρμόδια Υπηρεσία τηρείται το Μητρώο ΕΕΥ για το οποίο λαμβάνεται κάθε μέριμνα ώστε να είναι ασφαλές, απαραβίαστο και ενήμερο.

2. Στο Μητρώο ΕΕΥ καταχωρούνται για κάθε επιχείρηση τα στοιχεία της (Στοιχεία ΕΕΥ) καθώς και τα στοιχεία των παρεχόμενων από αυτήν ενεργειακών υπηρεσιών μέσω συμβάσεων ΣΕΑ (Στοιχεία ΣΕΑ).

3. Το Μητρώο έχει τη μορφή ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, όπου εγγράφονται με μοναδικό αριθμό Μητρώου οι EEY που κρίνονται κατάλληλες προς ένταξη.

  • 15 Μαρτίου 2011, 10:15 | Κλαδάκης Διονύσης

    §3. Επομένως όποιος δεν εγκριθεί, δεν μπορεί να γραφτεί. Τα κριτήρια όμως εγγραφής που αναφέρονται στο άρθρο 6, είναι μάλλον «φωτογραφικά»! Όποιος δεν γραφτεί στο μητρώο, θα μπορεί να αναλαμβάνει ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων μέχρι κάποια κλίμακα (πχ κατοικίες τριώροφες ή συνολικής επιφανείας 500τμ ή προυπολογισμού 200.000€);

    Ακόμα, προφανέστατα, στο μητρώο θα εγγράφονται εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό. Δηλ., μέσω του ΚΕΝΑΚ, υποχρεώνονται σταδιακά αρκετοί ιδιοκτήτες κτιρίων να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα κτίσματά τους και μέσω αυτού του Νομοσχεδίου επιχειρείται όλα αυτά τα κεφάλαια να καταλήξουν σε ελάχιστες ήδη προεπιλεγμένες Ελληνικές εταιρείες και σε πάμπολλες ξένες…