Όροι συναλλαγών και τιμολόγηση θερμικής ενέργειας

Ο Αδειούχος δεν επιτρέπεται να προβαίνει σε διακρίσεις μεταξύ των καταναλωτών – αγροτών όσον αφορά στους όρους σύμφωνα με τους οποίους τιμολογεί την παρεχόμενη θερμική ενέργεια. Ο Αδειούχος υποχρεούται να καταρτίσει και να δημοσιεύει τιμολόγια και τέλη σύνδεσης ώστε :

α. Τα έσοδά του από την πώληση θερμότητας να μην ξεπερνούν τα έσοδα που προκύπτουν από  την εφαρμογή  της τιμολογιακής πολιτικής που υπέβαλε κατά την συμμετοχή του στο διαγωνισμό για μίσθωση δικαιώματος διαχείρισης βεβαιωμένων πεδίων σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.3175/2003 και,

β. Η θερμική ενέργεια να παρέχεται σε ανταγωνιστική τιμή συγκριτικά με το μεταβλητό κόστος παραγωγής με την βέλτιστη διαθέσιμη εναλλακτική τεχνολογία παραγωγής θερμικής ενέργειας από ΑΠΕ, συμπεριλαμβανομένης της γεωθερμικής αντλίας θερμότητας και του λέβητα βιομάζας.

Οι όροι αυτοί θα εφαρμόζονται ομοιόμορφα για όλους τους καταναλωτές και θα περιλαμβάνουν ιδίως τη δυνατότητα του καταναλωτού να διακόψει τη σύνδεση μετά από ειδοποίηση ενός μηνός, τη δυνατότητα επανασύνδεσης του καταναλωτού χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση και τη δυνατότητα του καταναλωτού να διατηρεί σε εφεδρεία ίδιες εγκαταστάσεις παραγωγής θερμότητας.

 

  • 4 Ιουνίου 2011, 17:50 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΑΚΟΥΡΑΣ

    – Προτείνεται να διαγραφεί η λέξη «αγροτών» μετά το «καταναλωτών».
    Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητα αγρότες.