Κανονισμός Εσωτερικής λειτουργίας – διαδικασίες

Ο αδειούχος οφείλει:

  1. Να τηρεί απαρέγκλιτα επί ποινή ανάκλησης/αφαίρεσης της άδειας, τα προβλεπόμενα και τις δεσμεύσεις της υποβεβλημένης εγκεκριμένης τεχνικοοικονομικής και περιβαλλοντικής μελέτης και της χορηγηθείσας απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.
  2. Να αναπτύσσει, επιθεωρεί, συντηρεί και λειτουργεί τις εγκαταστάσεις και το δίκτυο διανομής θερμικής ενέργειας και να προβαίνει σε κάθε σχετική με τις ανωτέρω υποχρεώσεις ενέργεια, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, τις προδιαγραφές, τους κανονισμούς, ή πρακτικές που ισχύουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχα έργα. Μη εφαρμογή των ανωτέρω υποχρεώσεών του δυνατόν να προκαλέσει μέχρι και ανάκληση/αφαίρεση της άδειας διανομής.
  3. Να διαθέτει την αναγκαία τεχνική και οργανωτική δομή προκειμένου να διασφαλίζεται η άμεση αποκατάσταση βλαβών.

 

  • Αγαπητοί,

    η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας χαμηλής ενθαλπίας, έτσι όπως είναι ανεπτυγμένη στην Ελλάδα, δεν πρέπει αν υπόκειται σε περιορισμούς. ο βασικός γνώμονας πρέπει να είναι η εν δυνάμει αύξησης της εκμετάλλευσης και η ενημέρωση των κοινοτήτων. Συνεπώς για κάθε χρήση, και όχι μόνο αγροτική, πρέπει να επιτρέπεται η αξιοποίηση της ενέργειας χαμηλής ενθαλπίας με μια απλή αίτηση και ένα σχέδιο – μελέτη τρόπου αξιοποίησης και χρήσης με αποκλειστικό περιορισμό – απαίτηση την προστασία του πεδίου και συνεπώς την προστασία ως προς την διατήρηση του, την προστασία ως προς την ποιότητα και την επαναφορά του ρευστού στοιχείου, στις περιπτώσεις της εξόρυξης και επανέγχυσης ρευστού.
    Η μελέτη θα κατατίθεται και η εγκατάσταση θα είναι πάντα σε εν δυνάμει έλεγχο σε ότι αφορά την αντιστοίχηση μελέτης και εφαρμογής. Σε περίπτωση επέκτασης ή και αλλαγής άμεσα πρέπει να ενημερώνεται η κοινότητα (υπηρεσία). Επίσης θα υποβάλλονται στοιχεία των μετρήσεων συνεχώς, ανά μήνα στην υπηρεσία του δήμου και το διαύγεια ώστε ο κάθε πολίτης να είναι γνώστης της δυνατότητας του.
    Προτείνω, την άμεση επέκταση σε κάθε χρήση, από κτήριο κατοικίας μέχρι όποια επαγγελματική δραστηριότητα!! Ελεύθερα, υπό τις ποιο πάνω προϋποθέσεις.
    Επίσης ως όρος χαμηλής ενθαλπίας, πρέπει να μεταβληθεί η άμεση συνάρτηση από τη θερμοκρασία αλλά να συνδυαστεί με το μέγεθος της εν δυνάμει χρησιμοποιούμενης θερμότητας ανά μονάδα επιφανείας εδάφους.

  • 2 Ιουνίου 2011, 18:12 | Αθηνόδωρος Μωραλίδης

    Δηλαδή έχω στην περιοχή 20 υποψήφιους πελάτες, υπολογίζω ότι οι 10 θα συνάψουν συμβόλαιο και έχω προ συμφωνήσει μαζί τους. Το υποβάλω στην τεχνοοικονομική μελέτη. Οι 5 κάνουν τελικά συμβόλαιο ενώ οι άλλοι 5 είτε το μετάνιωσαν είτε το ανέβαλλαν για αργότερα. Θα χάσω την άδεια?
    Η ασάφεια και οι γενικότητες οδηγούν στην χρηματική διαπραγμάτευση μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου.
    Ο κανονισμός λειτουργίας, ο εξοπλισμός, το τεχνικό προσωπικό πρέπει να αναφέρονται ρητά, και όχι παραπομπές σε ότι γενικά μπορεί να ισχύει στην Ευρώπη, για παρόμοια έργα.