Χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του έργου

Ο αδειούχος οφείλει:

  1. Να τηρεί το υποβεβλημένο και εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών.
  2. Nα αναπτύξει το δίκτυο διανομής θερμικής ενέργειας στην περιοχή που ορίζεται στην άδεια και να προβεί σε συνδέσεις με καταναλωτές σύμφωνα με τη μελέτη και το συνημμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών.

 

  • 2 Ιουνίου 2011, 16:52 | θωμας καφανταρης

    Kυρια υπουργε, Κε Υφυπουργε
    Δεν σκοπευω να σχολιασω την εκμεταλλευση γεωθερμικης ενεργειας χαμηλης θερμοκρασιασ για αγροτικη χρηση διοτι αμφιβαλλω οτι υπαρχει Ελληνας αγροτης που εχει την οικονομικη δυνατοτητα και το υποβαθρο να επενδυση σε μια αδοκιμαστη,πανακριβη ,πολυπλοκη ΑΠΕ και διερωτωμαι δεν μπορειται να ασχοληθειται και να προωθησετε δραστηριοτητες με μεγαλη εγχωρια προστιθεμενη αξια ωστε να βγουμε απο την απιστευτη κριση που βρισκομαστε αυτη την εποχη?
    Ομως μου διδετε η ευκαιρεια να σας γνωρισω ορισμενες σκεψεις μου.
    Οι κυριες ΑΠΕ, ητοι ηλιακη και αιολικη, ειναι για πλουσιες και ανεπτυγμενες χωρες που επι πλεον παραγουν τον πανακριβο εξοπλισμο που απαιτειται κυριως τοπικα,αλλα ακομη και αυτες εχουν ηδη αρχισει να εχουν δευτερες σκεψεις για την σκοπιμοτητα της ενθαρρυνσης της αλογιστης αναπτυξης των ΑΠΕ σε συνθηκες κρισεως που βιωνουν -λιγο η πολυ -ολες τους και σας παραπεμπω σε προσφατες αποφασεις των πρωτοπορων χωρων στην προωθηση των ΑΠΕ ητοι Γερμανιας,Ιταλιας,Ισπανιας σχετικα πχ με τις Feed-in-tarrifs κλπ
    Για την παμπτωχη μικρη μας χωρα με το τεραστιο χρεος, το τεραστιο ελλειμα, το ελλειματικο ισοζυγιο,την πληρη αδυναμια παραγωγης εστω και μικρου μερους του εξοπλισμου, την ανυπαρξια ρευστοτητος κλπ η αναπτυξη και η προωθηση των πανακριβων ,εισαγομενων,αναξιοπιστων- σε μεγαλο βαθμο- και για πολλους επιβαρυντικες για το περιβαλλον ΑΠΕ, συμβαλλει στην σημαντικη μεταφορα πορων εκτος της Ελλαδος μεσω της αγορας του εξοπλισμου καιτης παραγομενης ενεργειας σε μια εποχη, που οι διαθεσιμοι ποροι πρεπει να κατευθυνονται αποκλειστικα σε επενδυσεις με μεγαλη προστιθεμενη αξια,με μεγαλη και ταχεια αποδοση ,που να δημιουργουν μονιμες θεσεις εργασιας αναλογες με το υψος της επενδυσεις κλπ και σιγουρα οι ΑΠΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ.
    Επιτη ευκαιρεια ,θα εχετε παρατηρησει τον τεραστιο αριθμο των συμβουλων επενδυσεων σε φωτοβολταικα που απευθυνονται κυριως σε ιδιωτες και σε αγροτες (!!!!) μικροεπενδυτες και διερωτωμαι δεν σας θυμιζει αυτη η αναπτυξη των γραφειων συμβουλων με την αναπτυξη των ΕΛΔΕ την εποχη που ολοι οι Ελληνες ειχαν τρελλαθη να »επενδυουν» στο χρηματιστηριο?
    Σας υπενθυμιζω οτιεχει πλεον αποδειχθει περα απο καθε αμφιβολια οτι η καλλιεργεια ενεργειακων φυτων, η επεξεργασια των ελαιουχων σπορων για την παραγωγη βιοντηζελ και η καυση αυτου επιβαρυνει συνολικα το περιβαλλον τουλαχιστον 5(πεντε)φορες περισσοτερο απο την καυση αντιστοιχης ποσοτητας πετρελαιου.
    Ο Υπουργος Οικονομικων εχει συνειδητοποιησει οτι απο τις 180000 χιλιολιτρα βιοντηζελ που κατανεμονται καθε χρονο χανει περιπου 180 εκατ. Ευρω απο δαφυγοντες φορους με ταυτοχρονη σημαντικη πρτιβαλλοντικη επιβαρυνση.
    Εσεις ως Υπουργειο τι γνωμη εχετε?
    Ευχαριστω
    ΤαφΚαπα