Σύνδεση με το δίκτυο διανομής

1. Ο κάτοχος της άδειας δεν επιτρέπεται να προβαίνει σε διακρίσεις μεταξύ καταναλωτών, ως προς τους όρους σύνδεσης.

2. Ο κάτοχος της άδειας υποχρεούται:

α) να κάνει δεκτές όλες τις αιτήσεις των καταναλωτών εντός της εμβέλειας του ανεπτυγμένου δικτύου του και να προβαίνει σε υλοποίηση των συνδέσεων εντός χρονικού διαστήματος, που προβλέπεται στους ειδικούς όρους της άδειας.

β) να εγκαθιστά εξοπλισμό θερμιδομέτρησης που πληροί τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας και ιδίως της Οδηγίας 2004/22/ΕΚ.

 

  • 4 Ιουνίου 2011, 17:20 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΑΚΟΥΡΑΣ

    – Στην §2α προτείνεται:
    να αλλάξει η διατύπωση σε : να κάνει δεκτές τις αιτήσεις καταναλωτών (διαγραφή της λέξης όλες)
    και να συμπληρωθεί ως εξής: Στις περιπτώσεις όπου για κάτοχος της άδειας διαπιστώσει ότι νέα αίτηση για σύνδεση δεν είναι οικονομοτεχνικά εφικτή, είτε προκαλεί δυσλειτουργία στο σύστημα παροχής θερμικής ενέργειας και στους υφιστάμενους καταναλωτές τότε μπορεί να αρνηθεί την σύνδεση μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση στην αδειοδοτούσα αρχή.
    Θα πρέπει να δημιουργηθούν κανόνες – μεθοδολογία ώστε εξασφαλίζεται ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση των αιτήσεων των υποψήφιων καταναλωτών που υποβάλλουν ταυτόχρονα και έως της εξαντλήσεως του ενεργειακού δυναμικού.

  • 4 Ιουνίου 2011, 15:38 | Αναστάσιος Φέγγος

    Η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας είναι πενιχρή με αποτέλεσμα να παραμένει ανεκμετάλλευτη η σημαντική αυτή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, που μπορεί να αποφέρει σημαντικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες όπου υπάρχουν γεωθερμικά πεδία. Ο περιορισμός της χρήσης μόνο σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις περιορίζει το εύρος της επένδυσης των ιδιωτών και φυσικά εφαρμογής του νομοσχεδίου. Θα περίμενα κάτι που θα επέτρεπε τη χρήση των γεωθερμικών πεδίων των ηφαιστείων και θερμών πηγών όλης της χώρας, που σαφώς μπορούν να παρέχουν ενέργεια που υπερβαίνει αυτή των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.