Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 16 Μαΐου 2010, 03:25 | susie

    na apagorevtei…den einai»sport»to na skwtwneis athwa plasmata!!as einai mia for kai ena nomo kai gia ta zwa se aytin tin xwra!

  • 16 Μαΐου 2010, 01:47 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Κλειστε τις χωματερές και δώστε στους κυνηγητικούς συλλόγους τους υπαβάθμισμένους χώρους να τους αναπλάσουν. Εκεί που υπάρχουν κυνηγοί φέυγουν τα σκουπίδια, οι οικοπεδοφάγοι και οι εμπρειστές.

  • 16 Μαΐου 2010, 01:23 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    Μετά από μια φωτια σε ορεινό όγκο αρχίζουν κάποιες προσπάθειες αναδάσωσης από εθελοντικές οργανώσεις ΜΜΕ πολίτες κπλ. Το δάσος όμως δεν μόνο τα φυτά ή τα δέντρα, είναι τα πτηνά και τα ζώα που ζούσαν σε αυτό. Λόγω της μεγάλης αστικοποίσης είναι αδυνατο να μεταναστεύσει από μόνη της η ενδειμηκή πανίδα από γειτονικούς ορεινούς όγκους. Εκει λαμβάνουν δραστηριότητα οι κυνηγητικοί σύλλογοι με δικά τους έξοδα να αναπλάσουν την πανίδα. Τους καλοκαιρινούς μήνες του 1992 ξεσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Ανατολικό Υμητό πάνω από το Κορωπί η οποία και σταμάτησε στην κορυφογραμή εκεί που υπάρχουν κυρίως βράχια.

    Ο κυνηγητικός σύλογος εκεί που ήταν δάσος δημηούργησε δάσος και εκεί που υπήρχε πανίδα την ανέπλασε δημιουργόντας πυρήνα προσαρμογής των εκάστοτε προς απελευθερωση πτηνών η ζώων , έσπειρε κυριολεκτικά στο βουνό βαρέλες με νερό για πυρόσβεση, προσέλαβε θηροφύλακες και επανδώθηκε με όχηματα περιπωλειών, επανδρώθηκε με όχημα κατάσβεσης το οποίο δίνει κάθε χρόνο το παρόν όπου χρειάζεται ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΖΙ για να θυμόνται οι οικολόγούντες οι όμορφοι περιπατοι τους σε ένα πρασινο βουνό είναι αποτέλεσμα δουλειάς περίπου είκοσι χρόνων ίσως και περισσότερο.

    Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει αυτό τα έργο να συνεχιστεί και να εφαρμοστεί και από τους κυνηγητικούς συλλόγους του δυτικού Υμητού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδοιήκηση.

    Από τα site και τα email το βουνό δεν πρασινίζει!!!!!!
    Αρμόδιοι του ΥΠΕΚΑ ελάτε να δείτε την σημαίνει ανάπλαση μετά από φωτία και μετά βγάζεται άρθρα και νόμους που σταματούν τον εθελοντισμό!

  • 15 Μαΐου 2010, 23:34 | Θανάσης Δρακόπουλος

    Διάβασα ένα μήνυμα που έλεγε ‘’αφήστε τη φύση ελεύθερη’’ . Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ. Εμείς είμαστε η φύση ή μάλλον εμείς είμαστε ταυτισμένοι με τη φύση, αναπόσπαστο κομμάτι της, όλοι εμείς, οι κυνηγοί, οι παραδοσιακοί ψαράδες, οι κτηνοτρόφοι και οι ορεσίβιοι αγρότες (αυτοί που καλλιεργούμε τη γη για να ζήσουμε και όχι οι άλλοι που τη σκοτώνουν με την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων).
    Όλοι εμείς που ζούμε στη φύση και ζούμε από τη φύση, οι ελάχιστοι εναπομείναντες φέροντες τα αρχέγονα γονίδια στο αίμα μας, όλοι εμείς που εκτονώνουμε την ενέργειά μας καλλιεργώντας τη γη, κυνηγώντας και κάνοντας οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συνδέεται άμεσα με τη φύση. Η φύση και το περιβάλλον είναι το σπίτι μας εκεί περνάμε όλη τη μέρα μας και κουρασμένοι πάμε νωρίς το βράδυ για ύπνο και ξυπνάμε πριν βγει ο ήλιος. Βγαίνουμε το ξημέρωμα στα βουνά και απολαμβάνουμε την ανατολή την ώρα που εσείς πάτε μεθυσμένοι για ύπνο.
    Δεν εκτονώνουμε την ενέργειά μας ‘’χουλιγκανίζοντας’’ στα γήπεδα, ούτε κάνουμε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν γνωρίζουμε από μίζες, ρεμούλες και διαπλοκές. Εμείς νοιώθουμε αγάπη για τους γύρω μας και δεν ζούμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και την απάτη. Εμείς είμαστε που πιστεύουμε ακόμα στην ανθρωπιά και το φιλότιμο.
    Αν αυτό θεωρείτε πολιτισμό, συγνώμη αλλά δε θα πάρουμε, κρατήστε τον για τον εαυτό σας.
    Αν για κάποιο λόγο γίνει μια καταστροφή των μεγαλουπόλεων, εσείς θα πεθάνετε από την πείνα, η ίδια η φύση θα σας τιμωρήσει που την απαρνηθήκατε, αντίθετα με μας που θα ζήσουμε απλά όπως ζούμε πάντα. Εμείς παράγουμε το 70-80% της διατροφής μας και δεν ζούμε με πλαστικές τροφές όπως εσείς.
    Εμείς βλέπουμε κάθε βράδυ τον Αρναούτογλου στην τηλεόραση, αγωνιούμε και κλαίμε όταν έχει ξηρασία ή φυσικές καταστροφές, αντίθετα με σας που αυτά σας αφήνουν εντελώς αδιάφορους και το μόνο που σας νοιάζει είναι το χρηματιστήριο και οι διεθνείς αγορές.
    Εμείς μπορούμε να ζήσουμε με το άλογο, το πρόβατο, το σκύλο μας, το όπλο μας και τη χειρονακτική εργασία. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;
    Ποιοι είναι οι πραγματικοί οικολόγοι; Εμείς ή εσείς;
    Αφήστε τη φύση ελεύθερη, αφήστε το κυνήγι, το παραδοσιακό ψάρεμα και οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα. Ελάτε κι εσείς μαζί μας.
    Εμείς είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση, εσείς είστε το παράδειγμα προς αποφυγή, αν συνεχίσετε έτσι σε λίγα χρόνια θα έχετε καταστρέψετε τον πλανήτη

  • 15 Μαΐου 2010, 22:22 | Δάφνη Μάντζιου

    Συμφωνώ απόλυτα με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό.
    Είναι θλιβερό που ορισμένοι άνθρωποι – οι οποίοι στην πραγματικότητα δημιουργούν δυσανάλογα μεγάλο θόρυβο σε σύγκριση με το ποσοστό τους – αδυνατούν να απολαύσουν την ύπαρξη άγριας ζωής στις λίγες φυσικές περιοχές που έχουν απομείνει στην Αττική και φαίνεται να ικανοποιούνται μόνο με την καταδίωξη και τη θανάτωση της. Ας διαφυλάξουμε το δικαίωμα των ζώων και των πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στον Υμηττό στη ζωή και το δικαίωμα των συμπολιτών μας που χαίρονται το βουνό στην ησυχία.

  • 15 Μαΐου 2010, 22:39 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    Οπως γνωρίζουν οι περισσότεροι κυνηγοί μετά τον Υμητό σειρά έχει Η ΜΕΡΕΝΤΑ στο Μαρκόπουλο , Το Πανιον Ο΅ρος , Ο Ολυμπος καλυβίων και όλη η Λαυρεωτική. Η Πεντέλη και η Παρνηθα κατεστραμένες και ο κυνηγητικός κόσμος του λεκανοπεδίου της αθήνας και τον Μεσογείων σε Ομηρία.

    Ας το λάβει υπόψη του Το Υπουργείο Γεωργίας και ας μην προκαλεί εντάσεις

  • 15 Μαΐου 2010, 22:15 | Στέλιος Κ.

    Θλίβομαι και δηλώνω κάθετα την διαφωνία μου για την παράγραφο 3 του άρθρου 7. Για άλλη μια φορά η πολιτεία τα φορτώνει στον ερασιτέχνη. Θεωρώ ότι τα καμένα τα οποία εσκεμμένα έχουν καεί για να κοπούν και να πωληθούν ως οικόπεδα είναι αυτά τα οποία υποβαθμίζουν τον Υμηττό, η αυθαίρετη δόμηση το ίδιο η οποία συντελείτε με την ανοχή της πολιτείας. Ο κυνηγός ο οποίος εάν είναι κυνηγός και όχι «κυνηγός» είναι παράλληλα και φυσιολάτρης, κινείτε στα πλαίσια του νομοί και προσπαθεί να μην υποβαθμίζει τη φύση. Ο λαθροθήρας είναι άλλο, έννοια που δεν πρέπει να συγχέετε. Κατακριτέος και επιλήψιμος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ουσιαστικός έλεγχος, όχι εισπρακτικός, δε θα γεμίσουν τα ταμεία έτσι. Που είμαστε? Στην Αίγυπτο προ Χριστού? Έκλεψες, σου κόβουμε το χέρι?

  • 15 Μαΐου 2010, 22:12 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    Μετά λυπης μου παρακολουθώ την στάση του ΣΠΑΥ γιατί μαζί περιπολούσαμε τις παρυφές του Ανατολικού Υμητού σε ανάλογία 1- 15 το 2008 το Αυγουστο- Σεμπτέμβριο. Ενώ το κυνήγι επιτρεπόταν σε άλλες περιοχές εμείς ξενυχτάγαμε για να αποτρέψουμε τους εμπρειστές.
    Τοπος συνεύρεσης ήταν το σπήλαιο ΚΟΥΤΟΥΚΙ .Τώρα μην ρωτήσετε τι ήταν οι 15 ΦΥΣΙΚΑ ΚΥΝΗΓΟΪ.

    Κρίμα!!!!!

  • 15 Μαΐου 2010, 22:51 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    Με την επιβολή και του Ανατολικού Υμητού στη NATURA 2000 ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΝΕΤΕΛΗ Η ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ.

    Μπορείτε να μας πείτε από ποιό ειδικό σώμα ????? θα προστατεύεται ο Υμητός – ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ- ΒΛΕΠΕ ΠΕΝΤΕΛΗ 2009 ΓΡΑΜΑΤΙΚΟ -ΓΕΡΑΚΑΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΦΕ-ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ.
    Στον ορεινό Ογκο της πεντέλης Υπήρχαν αρκετες βαρέλες με νερό απλά όταν πέρασε η φωτιά δεν υπήρχαν συντονισμένες ομάδες για να τις χρεισιμοποιήσουν.
    Από τα site δεν προστατεύεται το δάσος δυστηχώς. Θέλει οργάνωση και δουλειά.

    Ακομα περιμένω εθελοντές για τους σωρούς με πριονίδια πάνω από τα ΓΛ.ΝΕΡΑ.

    Ευχαριστώ.

  • 15 Μαΐου 2010, 22:14 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    Στην ίδια σελίδα αναφέρεται ότι υπάρχουν σπάνια΄είδη πτηνών που φωλαιοποιούν στον Υμητό.
    1)Κατά τη περίοδο της φωλεοποίσης μήνες Απρίλιος _Μαιος δεν επιτέπεται καμία δραστηριότητα από τους κυνηγούς.
    Κύροι μη κυνηγοί για ποιούς περιπάτους ποιά χαλάρωση και ποιά πικ-νικ μιλάτε όταν τα ζώα και τα πτηνά αναπαράγονται. Νήπως τα σκουπίδια εκατέρωθεν των αγροτικών δρόμων είναι δικά σας.
    2)Το κυνήγι επιτρέπεται στον Ανατόλικό Υμητό μετά την 15-9- εκάστε έτους. Αυτά τα σπάνια είδη έχουν μεταναστεύσει για τη Αφρική και ΠΟΤΕ δεν αποτέλεσαν σημείο ενδείαφέροντος για τους κυνηγούς.

    Αυτά για να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια!!!

  • 15 Μαΐου 2010, 21:22 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Η ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ

    Οι οικολογικές κραυγές μας αποκαλούν δολοφόνους.
    Είμαστε δολοφόνοι?
    1) Δίνουμε εξετάσεις στην Αρμόδια Δασική Αρχή και με ποσοστό άνω του 80% επιτυχών απαντήσεων
    2)Είμαστε μέλη κυνηγητικών συλλόγων όπου έχουν καταχωρηθεί προσωπικά μας δεδομένα
    3)καταθέτουμε πιστοπιητικά από παθολόγο και ψυχολόγο στην Ασυνομία η οποία μας δίνει βεβαίωση άδειας κατοχής όπλου κυνηγητικού το οποίο και ελέγχετε.
    4)Υπάρχουν θηροφύλακες που πληρώνονται από τον κυνηγητικό σύλογο για να αποτρέπουν παραβάσεις. Εδώ αξιζει να σημειώθεί ότι υπάρχουν ομοσπονδιακοί θηροφύλακες γιατί το δασαρχείο δεν επαρκούσε.
    5)Εμπλουτίζουμε την πανίδα αλλά και την χλωρίδα
    6)κάνουμε καλιέργειες στο ανατολικό Υμητό για να διατηρήσουμε την βιοπικοιλότητα.(Σπόρές σιταργιού στο εκπαιδευτήριο μόνο για το ενδηνικό θήραμα)
    7)Υπωχρεωτηκή πυροπροστασία κατά τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο Αυγουστο.

    Αυτά είναι βασικά βήματα για να είσαι κυνηγός – Και στα περισσότερα ΄σου δίνει έγκριση το ίδιο το κράτος. Αυτό το κράτος που δημοκρατικά μας επιβάλει το άρθρο 7 παράγραφος 3.

    Ευαχριστώ

  • 15 Μαΐου 2010, 21:44 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Οι οικολογικές κραυγές μας αποκαλούν δολοφόνους.
    Είμαστε δολοφόνοι?
    1) Δίνουμε εξετάσεις στην Αρμόδια Δασική Αρχή και με ποσοστό άνω του 80% επιτυχών απαντήσεων
    2)Είμαστε μέλη κυνηγητικών συλλόγων όπου έχουν καταχωρηθεί προσωπικά μας δεδομένα
    3)καταθέτουμε πιστοπιητικά από παθολόγο και ψυχολόγο στην Ασυνομία η οποία μας δίνει βεβαίωση άδειας κατοχής όπλου κυνηγητικού το οποίο και ελέγχετε.
    4)Υπάρχουν θηροφύλακες που πληρώνονται από τον κυνηγητικό σύλογο για να αποτρέπουν παραβάσεις. Εδώ αξιζει να σημειώθεί ότι υπάρχουν ομοσπονδιακοί θηροφύλακες γιατί το δασαρχείο δεν επαρκούσε.
    5)Εμπλουτίζουμε την πανίδα αλλά και την χλωρίδα
    6)κάνουμε καλιέργειες στο ανατολικό Υμητό για να διατηρήσουμε την βιοπικοιλότητα.(Σπόρές σιταργιού στο εκπαιδευτήριο μόνο για το ενδηνικό θήραμα)
    7)Υπωχρεωτηκή πυροπροστασία κατά τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο Αυγουστο.

    Αυτά είναι βασικά βήματα για να είσαι κυνηγός – Και στα περισσότερα ΄σου δίνει έγκριση το ίδιο το κράτος. Μήπως συνομοτεί και κράτος σε αυτή την πράξη…..

    Ευαχριστώ

  • 15 Μαΐου 2010, 21:35 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Στην σελίδα 129 υπάρχει ανακοίνωση από τις οικολογικές οργανώσεις όπου αναφέρεται σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες πλην των κυνηγών. Οσο ό περιπατητής θέλει να χαρεί το πράσινο άλλο τοσο και ο κυνηγός το νόμιμα εκπαυδευτήριο για του σκύλους και το νομιμα οριοθέτημένο από την υπουργείο γεωργίας και δασική υπηρεσία χώρα άσκησης της θήρας. Ο Δυτικός υμητός «όσος απέμεινε από τις φωτιές» αποτελεί χώρο μή ασκησης καμίας κυνηγητικής δραστηριότητας. Ας μείνει λοιπόν ο Ανατολικός Υμητός χώρος άσκησης νόμιμης κυνηγητικής δραστηριότητας.
    Ευχαριστώ

  • 15 Μαΐου 2010, 20:41 | Μαρία Ζαφείρη

    Το μόνο σωστό πράγμα που έπραξε η τωρινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι αυτός ο νόμος! Τα είδη υπό εξαφάνιση θα πρέπει να προστατεύονται από τους αδιάφορους κυνηγούς! Είμαι υπέρ του άρθρου αυτού! Εξάλλου, όπως ανέφερε και κάποιος κυνηγός παραπάνω, τα μάτια αυτά που οι κυνηγοί ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τα δάση από εμπρηστές ΔΕΝ τα προστατεύουν! Αντί να κυνηγούν λοιπόν, γιατί δεν πάνε εθελοντικά όλοι κάθε τόσο να προσέχουν τα δάση από τους εμπρηστές;
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

  • 15 Μαΐου 2010, 20:59 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ

    Οπου κηκλοφωρουν κυνηγοι εκει υπαρχει και μια φοφια για τους καταστροφεις του περιβαλλοντος ( εμπρισμοι, αφθαιρετα , σκουπιδοτοποι ) .Το κυνηγι διεθνως οταν ασκειται συμφωνα με την νομοθεσια βοηθα την διατηρησ τς πανιδας , οι κυνηγητικοισυλλογοι με τα μετρα που περνουν ( σπορες , υατοδεξαμενες , αστυνομευση , πυροπροστασια ) ειναι οι μεγαλυτεροι προσταστε της φυσης . Αν απαγορευσετε το κυνηγι στον μισο Υμητο να δουμε σε ποιον θα ριξετε μετα τις ευθυνες για τις καταπατησεις , τις πυργαγιες, τις χωματερες , τις ξυλευσεις .

  • 15 Μαΐου 2010, 19:04 | χιωτερης κωνσταντινος

    Θα ηθελα και εγω να εκφρασω την αντιθεση μου για την προταση απαγορευσης του κυνηγιου.Ο σωστος κυνηγος ειναι πανω απο ολα προστατης της φυσης.Με ειλικρινη συνεργασια και εντιμοτητα να ασχολειθουμε ολοι με τα πραγματικα προβληματα της φυσης. Ειμαι 24 χρονια κυνηγος και απο οσο θυμαμαι κατηγορουμαι για διαφορα πραγματα ανα καιρους.Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να φωναξω ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

  • 15 Μαΐου 2010, 17:03 | Βαβαρουτσος Ιωαννης

    Οι κυνηγοι εχουν εμπρακτως αποδειξει την αγαπη τους για το φυσικο περιβαλλον αλλα καποιοι σκοπιμως προσπαθουν να μας ταυτισουν με τους λαθροθηρες που δυστυχως αμαυρωνουν την εικονα του Ελληνα κυνηγου.Παρακαλω ελεξατε πρωτα την αυθαιρετη δομηση,την καθε μορφης καταπατηση,τις πυρκαγιες και τους λαθροθηρες και αφαιραιστε τη διαταξη που απαγορευει το κυνηγι!

  • 15 Μαΐου 2010, 17:00 | ΠΕΤΡΟΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥΣ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΔΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ, Ο ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ,Ο ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΗΣ Κ.Ά ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΩ.ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ!Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥNΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΝ,ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟYΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΠΑΡΑ ΟΦΕΛΗ!

  • 15 Μαΐου 2010, 16:48 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΗΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΔΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ…ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ…..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΘ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3…

  • 15 Μαΐου 2010, 16:35 | ΣΚΟΥΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙ ΚΥΝΙΓΟΙ ΔΕΝ ΑΝΘΡΟΠΟΙ ΠΟΘ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΘΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ……ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΗΝΥΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ….ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3…..

  • 15 Μαΐου 2010, 15:42 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΗΣ

    ΤΟ ΚΥΝΙΓΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ.ΟΙ ΚΥΝΙΓΟΙ ΕΙΝΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ……

  • 15 Μαΐου 2010, 14:53 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ? ΟΙ ΟΠΙΟΙ ΕΔΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

  • 15 Μαΐου 2010, 14:51 | Μπαλάσος Μανόλης

    Να μην ισχύσει η διάταξη για την απαγόρευση του κυνηγιού.
    Δεν μπορεί ένα ξερό «απαγορεύεται η θήρα» να θέτει τέλος σε μια ανθρώπινη δραστηριότητα με το έτσι θέλω.
    ΕΚΦΡΑΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.
    Απο την άλλη μεριά,μήπως θάπρεπε να γίνει μια ΣΟΒΑΡΗ πρόταση απο τις κυνηγετικές μας οργανώσεις για την ρύθμιση του κυνηγίου σε πανελλήνιο επίπεδο και να μην είμαστε έρμαια της κάθε ετήσιας ή εποχιακής απαγορευτικορυθμιστικής;
    Ας μου εξηγήσουν καλύτερα οι όποιες ορνιθολογικές,οικολογικές,πράσινες, αναπτυξιακές,αντικυνηγετικές οργανώσεις με επιχειρήματα,στοιχεία και μελέτες που έχουν,το λόγο που θα πρέπει να «απαγορεύεται η θήρα».

  • 15 Μαΐου 2010, 14:16 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΘΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

  • 15 Μαΐου 2010, 14:40 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙΣ ΧΕΛΟΝΕΣ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 15 Μαΐου 2010, 13:11 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΝΙΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 15 Μαΐου 2010, 13:03 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟ ΚΥΝΗΓΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

  • 15 Μαΐου 2010, 13:30 | Dimitris Grammatikogiannis

    Αγαπητη κ.Υπουργε /κ.Υφυπουργε

    με χαρα λαμβανω μερος στην διαβουλευση για τον Υμηττο

    και χαιρετω την Δημοκρατικη σας αυτη πρωτοβουλια

    Αιτουμε την απαλοιφη απο το διαταγμα της παραγραφου 3 του αρθρου 7

    που αφορα την απαγορευση θηρας στον Υμηττο για τους ιδιους λογους

    που ανεφεραν οι συναδελφοι κυνηγοι στα προηγουμενα ποστ

    Προτεινω επισης παγια στις διαβουλευσεις σας για θεματα

    που αφορουν το κυνηγι στην χωρα

    οπως καλειτε παγια στο υπουργειο

    παραληλα με τις οικολογικες οργανωσεις

    και τους νομιμους αντιπροσωπους των Ελληνων κυνηγων την ΚΣΕ

    καθως και ανεξαρτητους Κυνηγετικους συνδεσμους

    οπως π.χ. ο Οριων το δικτυο των κυνηγων (www.orion.net.gr)

    για περισοτερη πολυφωνια ετσι ωστε

    να διδετε περισοτερη ευκαιρια στην δημοκρατικη διαβουλευση

    περι του κυνηγιου

    ο κοσμος των 250.000 νομιμων κυνηγων της χωρας περιμενει απο την νεα

    πολιτικη ηγεσια του υπουργειου για τα θεματα

    κυνηγιου στη χωρα να αποδειξη σε ολους τους Ελληνες οτι δεν

    μεροληπτει σε καμια περιπτωση υπερ οικολογουντων και των σκοπων τους

    μα αναβαθμιζει των διαλογο και ειναι περα για περα Δημοκρατικη και

    δικαιη οπως οφειλη και για ολους τους συνομους πολιτες κυνηγους

    αυτης της χωρας

    ευχαριστω για την φιλοξενια

    μετα τιμης

    Δ.Γραμματικογιαννης

  • 15 Μαΐου 2010, 12:51 | Σιμιτζης Ευαγγελος

    Να αρθεί η απόφαση για τον Υμηττό διότι η μοναδική δραστηριότητα που μπορεί να διαφυλάξει την ισσοροπία του οικοσυστήματος και την αποτροπή καταπατήσεων, είναι το κυνήγι. Ντροπή σε αυτούς που η εμπάθειά τους για το κυνήγι, τους ωθεί σε ενέργειες οι οποίες θα επιφέρουν οικολογικό μαρασμό της χλωρίδας – πανίδας του τόπου και οικοπεδοποίηση της περιοχής

  • 15 Μαΐου 2010, 12:42 | Παγωνης Δημητριος

    Οχι στο αρθρο 7/ΠΑΡ.3!

    και στην ολικη απαγορευση, του κυνηγιου στον ορεινο ογκο του Υμηττου!

    Η μοναδικη συλλογικη,μαζικη και οργανωμενη κινηση Πολιτων ,που υπαρχει και διαθετει υποδομες και μεσα ,για να προστατευσει ,πραγματικα το περιβαλλον και την βιοποικιλοτητα του,χωρις να εξαρταται απο το κρατος και τα κονδυλια των Υπουργειων του, ειναι και ιστορικα,σημερα αποδεδειγμενο ,οι Κυνηγοι και οι Οργανωσεις τους, εις ολη την Ελλαδα.
    Χωρις αυτους ,οσα νομοσχεδια και να περασετε η τυχη του ΥΜΗΤΤΟΥ θα ειναι ιδια με της ΠΕΝΤΕΛΗΣ και της ΠΑΡΝΗΘΑΣ.

  • 15 Μαΐου 2010, 12:29 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡ.

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

  • 15 Μαΐου 2010, 11:21 | ΘΕΩΝΗ

    ΌΧΙ στη παράγραφο 3 του άρθρου 7.

  • 15 Μαΐου 2010, 11:31 | ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΕΙΜΑΙ 55 ΧΡΟΝΩΝ. ΚΥΝΗΓΑΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΔΕΙΑ. ΖΩ ΣΕ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ , ΞΕΡΩ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΤΣΥΦΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΝΑ ΜΕ ΛΕΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΤΗ ΦΥΣΗ. ΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΡΗ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ. ΑΜΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ. ΑΝΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

  • 15 Μαΐου 2010, 11:50 | αναστασιου γιαννης

    παλι το κυνηγι φταιει για ολα . βρε δε ντρέπεστε . Στο ευαγγέλιο λεει οτι διυλίζουν το κουνούπι και καταπίνουν την καμηλα. Ε, αυτο κάμνετε. αποσυρετε την παράγραφο 3 του αρθρου 7.

  • 15 Μαΐου 2010, 10:05 | Μιχάλης Κερεστετζόπουλος

    Αυτη η [κυρια] υπουργος βρηκε τον ευκολο στοχο? Εαν καταργηθη το κυνηγι στον ΥΜΗΤΤΟ θα καψουν και τον υπολοιπο. Συναδελφοι μας περιμενουν και αλλα.Το κυνηγι θα γινει μονο για τους αριστοκρατες και τους πλουσιους? Η εκλογες ειναι κοντα. Επιτακτικη αναγκη ειναι να στειλουμε την επομενη φορα αντιπροσωπους στην ΒΟΥΛΗ. Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ δεν θα περασει. Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΚΥΝΗΓΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ.

  • 15 Μαΐου 2010, 09:41 | Λοϊζίδης Δημήτρης

    Η αλήθεια είναι ότι σας ζηλεύω εσάς τους κυνηγούς όταν βρίσκεστε κοντά στην φύση.
    Αλλά και εγώ αγαπώ το βουνό και μου το στερείται. Δεν είμαι από αυτούς που βόλτα σε βουνό σημαίνει κοψίδια και παϊδάκια σε κάποια ταβέρνα. Κάνω πεζοπορίες με τις ώρες. Πάρα πολλές βόλτες μου έχουν διακοπεί από τον θόρυβο των κυνηγετικών όπλων. Κάποιοι κυνηγοί θεωρείται ότι μπορείτε να κυνηγάτε ανεξέλεγκτα και πυροβολείται οτιδήποτε (μέχρι και πινακίδες). Δεν έχετε καμία παιδεία οι περισσότεροι και αφήνετε σκουπίδια από όπου περνάτε για να ικανοποιήσετε τα κατώτερα ένστικτα σας. Έχετε γεμίσει τα βουνά κάλυκες. Αν θέλετε να αναβαθμίστε το περιβάλλον σεβαστείτε κανόνες και απαγορεύσεις. Οργανωθείτε σε συλλόγους, σωματεία, ΜΚΟ, και βοηθείστε στην αναβάθμιση της υποβαθμισμένης πλευράς του Υμηττού με δενδροφυτεύσεις, χάραξη και καθάρισμα μονοπατιών.
    Κάντε και καμία εκδρομή χωρίς όπλα, τζιπούρες, και κυνηγετικά σκυλιά. Εχει και αυτό την ομορφιά του.
    Φιλικά

  • Κ. Υπουργέ, σας υπενθυμίζω ότι το κυνήγι αποτελεί, από τον πρώτο κιόλας πυρήνα κοινωνίας, καθημερινή καθώς και εγγεγραμένη στο D.N.A. ανθρώπινη δραστηριότητα. Οικυνηγοί δεν έχουν σκοπό την εις θάνατον καταδίκη του φυσικού περιβάλλοντος, αντίθετα ενεργοποιούνται με στόχο τον εμπλουτισμό του με νέα ζωή – θηράματα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της άγριας πανίδας. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να επιδιώκουμε την καταδική του εφόσον μόνο εντός αυτού εξασκούμε την δραστηριότητά μας.Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι ως κηνυγοί υπερασπιζόμαστε τους νόμους και τα δίκαια του περιβάλλοντος μέσα στο όποιο όλοι μας ζούμε και κινούμαστε γι αυτό και σας ζητούμε την παράλειψη της παραγραφου 3, άρθρο 7.

  • 15 Μαΐου 2010, 07:31 | Φάνης

    Κυρία υπουργέ,

    Μέσω της διαβούλευσης θα εκφράσει την απόψη του ο Φάνης, ο Γιώργος, η Μαρία, η Σούλα κοκ για το ΣΠΔ.

    Ποιός εκπόνησε όμως το ΣΠΔ;

    Οι κυνηγοί δεν έχουν συνεισφέρει σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
    Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε, σύμφωνα με το δήμαρχο Κορωπίου.

    Διαβάζουμε στο Έθνος:

    Η πρόταση απαγόρευσης κυνηγίου στον Υμηττό από τα κεντρικά του WWF στην Αθήνα σχεδιάστηκε, με τη βεβαιότητα ότι ο «τοποτηρητής» της οργάνωσης στο υπουργείο κ. Θ. Νάντσου, θα την εντάξει στο νέο Προεδρικό Διάταγμα.

    http://www.diananews.gr/article.asp?catid=4444&subid=2&pubid=7454984

    Επομένως συνάγουμε όλοι ότι:
    Δε σας ενδιαφέρει να έχει το ΣΠΔ τη συναίνεση των ενδιαφερόμενων
    Υπηρετείτε ΜΟΝΟ τις ιδεοληψίες σας, οι οποίες συνοψίζονται στα κυνήγι κακό, ποδήλατο καλό, ΑΠΕ καλόοοοο
    Ο κόσμος σας περιορίζεται στα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία αποτέλεσαν και την αποκορύφωση της επαγγελματικής σας καριέρας, και μοιραία οι συναναστροφές σας επίσης (περιορίζονται) στις ΜΚΟ και τις πράσινες εταιρίες που διαγκωνίζονται για τα κονδύλια των επιδοτήσεων και ξέρουν να καλύπτουν την εθνική οικονομική συμμετοχή με «εργατώρες».

    Δυστυχώς για μας ΚΑΙ τη δική σας αποτυχία θα κληθούμε να την πληρώσουμε εμείς, οι ανώνυμοι Έλληνες, όπως πληρώνουμε το ΔΝΤ.

    Ήδη τις επιλογές των προκατόχων σας οι οποίοι επίσης προωθούσαν απλώς τα σχέδια των ΜΚΟ σαν πολιτική του υπουργείου, όπως ακριβώς συνεχίζετε να κάνετε και εσείς, τις πληρώνουμε με καταδίκες απ’ την ΕΕ. Καταδίκες που μεταφράζονται σε πρόστιμα για εμάς τους απλούς πολίτες.

    Το λιγότερο που απαιτούμε απ’ την κυβέρνησή μας είναι να κατανοεί τη γλώσσα μας. Δηλαδή τη σημασία των λέξεων ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ οργάνωση. Σίγουρα, σύμφωνα με την Ελληνική, δεν σημαίνει να καταθέτει ΣΠΔ.

    Σας ζητάω λοπόν να αποσύρετε όλο το ΣΠΔ, να πάρετε τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων και να καταρτήσετε ένα καινούργιο ΣΠΔ. Αυτό το νέο ΣΠΔ στο οποίο θα διαμορφωθεί από τη σύγκλιση των απόψεων των ενδιαφερομένων πλευρών να θέσετε σε διαβούλευση κα υπουργέ. Και τότε θα έχετε την εκτίμησή μας και την υποσήριξή μας και θα έχετε παράξει ένα ΚΑΛΟ ΣΠΔ, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο γιατί οι ενδιαφερόμενοι θα το στηρίξουν.

    Να σας γράψω με εκτίμηση θα είναι ψέμμα …

    Φάνης
    Κυνηγός μετά κυνός

  • 15 Μαΐου 2010, 06:25 | ΛΙΝΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ?ΜΗΠΩ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ
    ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ?

  • 15 Μαΐου 2010, 04:12 | Δημήτρης Μάνεσης

    Οι κυνηγοί που διαμαρτύρονται μπορεί να είναι 200.000+ όμως το υπόλοιπο κομμάτι κάποιων εκατομμυρίων πολιτισμένων και ευσυνείδητων πολιτών είναι μαζί σας!!! Μπορεί να έχουν οργανωθεί όλοι οι κυνηγοι και να στέλνουν μαζικά μηνύματα διαμαρτυρίας αλλά το υπόλοιπο πολιτισμένο κομμάτι της Ελλάδας είναι 100% υπέρ αυτής της απόφασης.

  • 15 Μαΐου 2010, 03:53 | Δημήτρης Μάνεσης

    Συγχαρητήρια σε όλους όσοι πήραν την γενναία απόφαση να έρθουν αντιμέτωποι με τα συμφέροντα των κυνηγών που αποδεκατίζουν την εναπομείνασα πανίδα του Υμηττού, η διατήρηση της βιοποικιλότητας είναι εκατομμύρια φορές πιο σημαντική για όλους μας, από τη συντήρηση ενός βίαιου και διεστραμμένου χόμπι. Εάν οι κυνηγοί αγαπούσαν την φύση θα την παρακολουθούσαν, δεν θα την σκότωναν!!!!

  • 15 Μαΐου 2010, 02:30 | ΠΟΠΗ ΜΑΓΚΛΗ

    επιτελους να και μια φορα να γινει κατι,να σταματησει το κυνηγι…ελεος πια…και ξεσηκωθηκαν οι κυνηγοι…μα δεν το καταλαβαινετε????σκοτωνετε τα πλασματακια με τα ιδια σας τα χερια….ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΗΝ ΦΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΗ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ???ΝΑ ΚΑΤΡΓΗΘΕΙ…ΤΕΛΟΣ

  • 15 Μαΐου 2010, 01:07 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ. ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΣΤΑΤΕΨΕΤΕ;;;;;;;.ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΙΑ ΓΑΡΜΜΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΥΡΕΥΕΤΑΙ;;;;;;;ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΥΜΜΗΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΝΤΕΛΗ Η ΠΑΡΝΗΘΑ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ.Ο ΥΜΜΗΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.

  • 14 Μαΐου 2010, 23:27 | ΣΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Και οι κυνηγοι ειμαστε Ελληνες πολιτες.Δεν ειναι σωστο κυρια υπουργε να μην μας λαμβανεται υποψιν σας και να περνατε μεσα απο την θεση του ΥΠΟΥΡΓΟΥ την οποια κατεχεται προσωπικες σας αποψεις αδιαφοροντας παντελως για 230.000 Ελληνες πολιτες.Οι κυνηγοι ειναι αυτοι που πραγματικα ενδιαφεροντε για τη φυση και προσφερουν σε αυτη απο την τσεπη τους και απο τον υδροτα τους!Ειναι αδικο να απαγορευθει το κυνηγι στον ΥΜΗΤΤΟ χωρις επιστημονικες μελετες,χωρις να λαμβανετε υποψιν και 230.000 Ελληνες πολιτες. Να καταργηθεί άμμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.

  • 14 Μαΐου 2010, 23:01 | Ι.ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

    Κατω τα χερια απο το κυνηγι!!!Δεν μας αφησατε τιποτε αλλο,μας πηρατε τα παντα,το γελιο,την αισιοδοξια,την οποια αξιοπρεπεια.Φτανει!!

  • 14 Μαΐου 2010, 23:19 | ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΑΡΗΣ

    θεωρώ απαράδεκτη την πρόθεση σας για την απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό

  • 14 Μαΐου 2010, 23:16 | Γεωργακούλης Νικόλαος

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ «ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ «ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ», ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΤΛ???

    ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΑΠΆΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ «ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΕΤΕ»

    Η ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ…»ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

  • 14 Μαΐου 2010, 21:34 | Αναγνωστόπουλος Γεώργιος

    Αν οι κυνηγοί είναι αυτοί που καταπατούν, φτιάχνουν σπίτια για αξιωματικούς, ελικοδρόμια, κλπ τότε το κυνήγι πρέπει ν’απαγορευτεί στον Υμηττό. Κατά τα άλλα «ώδινεν όρος και έτεκε μυν» κύριοι ανευθυνουπεύθυνοι!

  • 14 Μαΐου 2010, 21:16 | Αργύρης Κανούρης

    Συγχαρητήρια για την απόφαση του Υπουργείου να καταργηθεί το κυνήγι στον Υμηττό. Λίγα από τα σχόλια των κυνηγών που διάβασα επιβεβαιώνουν τον επικίνδυνο και παράλογο χαρακτήρα τους. Η άσκηση του κυνηγιού οδηγεί όχι μόνο στην άνευ λόγου θανάτωση ζώων αλλά οδηγεί επίσης και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών να μη σέβονται τη ζωή και σε γενικότερη άσκηση βίας, Το Υπουργείο πρέπει όχι μόνο να απαγορεύσει το κυνήγι, αλλά να αφαιρέσει και τα όπλα τους.
    Η ηδονή που υποστηρίζουν ότι νιώθουν όταν χτυπούν το θήραμα επιβεβαιώνει τον επικίνδυνο χαρακτήρα τους.

    Εμείς οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε την πανίδα και τις οικογένειές μας από ανθρώπους που υπερασπίζονται τη δολοφονία ζώων. Εμείς οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου διεκδικούμε το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τον Υμηττό χωρίς την παρουσία επικίνδυνων οπλοφόρων.

    Συγχαρητήρια και πάλι κα Μπιρμπίλη

  • 14 Μαΐου 2010, 20:40 | ΣΙΦΝΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΘΡΟΥ 7 ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΚΜΙΡΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ