Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 17 Μαΐου 2010, 14:47 | Μάρκος

    ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.
    αρκετά με το κυνήγι και τις απαγορεύσεις του, το κυνήγι ήδη διέπεται με τους αυστηρότερους νόμους στην Ελλάδα. Φτάνει πια, γίνανε όλοι ειδικοί και αποφάσισαν οτι το κυνήγι κατατρέφει το περιβάλλον. Έχετε άραγε αναλογιστεί το έργο που προσφέρουν οι έλληνες κυνηγοί μέσω των συλλόγων τους ανα την Ελλάδα με τα δικά τους χρήματα?
    Για την ιστορία να σας αναφέρω ότι όπου επιχείρησαν να απαγορεύσουν το κυνήγι τότε είχαν τα άκρως αντίθετα απο αυτά που «λέγανε» αποτελέσματα. Δάση κάηκαν (βλέπε Πάρνηθα), καταπατήθηκαν και έγιναν εύκολος στόχος για αυθαίρετα και κάθε είδους παρανομίας ακόμα και λαθροθηρίας. Επίσης τα οικονομικά οφέλη απο το κυνήγι, έμμεσα ή άμεσα, είναι μεγάλα για την δύσκολη οικονομίας μας. Απο το κυνήγι ζούνε οικογένειες και απασχολούνται χιλιάδες συμπολίτες μας. Κάποια χωριά στην επαρχία συντηρούνται μόνο απο αυτό. Κάποια απο τα λεφτά των κυνηγών χρησιμοποιούνται για δασοπροστασία, πυρασφάλεια, τοποθέτηση δεξαμενών, απελευθερώσεις θηραμάτων αλλά και το σημαντικότερο πληρώνουμε τη θηροφυλακή αν δεν το ξέρετε. Υπάρχει κάποια άλλη αυτοβαπτιζόμενη οργάνωση περι προστασίας του περιβάλλοντος με ανάλογη συνεισφορά?
    Μιλήστε με τους κυνηγούς αυτοί έχουν κάθε λόγο να βλέπουν το περιβάλλον σαν σπίτι τους.

  • 17 Μαΐου 2010, 14:49 | ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΚΑ

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ. (ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ,ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ,ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΛΠ.) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΣ(ΕΜΠΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΗ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ,ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΠ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

  • 17 Μαΐου 2010, 14:09 | ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ .ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.

  • 17 Μαΐου 2010, 13:11 | Σιλιβίστρα Ευαγγελία

    Ο αποκλεισμός των κυνηγών από τον ορεινό όγκο του Υμηττού θα έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή καταστροφή του βουνού όπως έγινε με την Πάρνηθα. Στον Υμηττό χωράμε όλοι αφού η εντύπωση που δίνετε ότι τώρα επιτρέπεται το κυνήγι είναι ψευδής. Αυτή την στιγμή σε όλο τον ορεινό όγκο που «κοιτάει» το λεκανοπέδιο το κυνήγι απαγορευεται. Δεν νομίζω να κινδύνεψε ποτέ κάποια κυρία που ανέβηκε στην Καλοπούλα (το γνωστό αναψυκτήριο) με τον σύζυγο ή τα παιδιά της, από κάποιον κυνηγο. Η πλευρά του βουνού που «κοιτάει» προς Αθήνα από την Βούλα μέχρι του Παπάγου είναι ήδη απαγορευμένη για το κυνήγι και καθημερινά την επισκέπτονται περιπατητές, ποδηλάτες, κ.α. Οπότε όποιος δεν γνωρίζει την περιοχή και ακούει ότι τώρα στον Υμηττό επιτρέπεται το κυνήγι, οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.
    Ζητώ την καταργηση του αρθρου 7, παραγραφος 3 και την διατήρηση του παρόντος καθεστώτος.

    Υ.Γ. Στην περιοχή Πυρνάρι στην Άνω Γλυφάδα το κυνήγι απαγορευεται. Ωστόσο αυτό δεν απότρεψε τους εμπρηστές να κάψουν πέρσι ολοσχερώς την πλαγιά του Υμηττού μέχρι πάνω από τον Αγ. Τρυφωνα.

  • 17 Μαΐου 2010, 11:46 | Μιλτιάδης Βούλγαρης

    Κυνηγώ από μικρό παιδί και τώρα είμαι στα 66.
    Δεν φταίει το κυνήγι για τα προβλήματα του περιβάλλοντος κυρία Υπουργέ… αλλού αναζητήστε τις αιτίες!
    Διαφωνώ βεβαίως με την προτεινόμενη ολοκληρωτική απαγόρευση του Υμηττού.

    Μιλτιάδης Βούλγαρης
    Πεύκη

  • 17 Μαΐου 2010, 11:22 | Β’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

    Θέμα: «Θέσεις Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους για την απαγόρευση του κυνηγίου στον ορεινό όγκο του Υμηττού»

    Με το παρόν έγγραφο διατυπώνουμε την αντίθεση μας και τις ενστάσεις μας επι του Π.Δ. (Αρθρ. 7, παρ. 3) του Υ.ΠΕ.Κ.Α. το οποίο αφορά την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού και αντικαθιστά το υφιστάμενο Π.Δ. (31.8/2010/1978 –Φ.Ε.Κ. 544/Β/1978).
    Η κυνηγετική κοινότητα γι’ άλλη μια φορά βάλλεται, σε μια προσπάθεια περιορισμού και απαγόρευσης της κυνηγετικής δραστηριότητας. Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. προωθεί την εφαρμογή ενός Π.Δ. το οποίο απαγορεύει την θήρα στον ορεινό όγκο του Υμηττού, δίχως την ύπαρξη προηγουμένως ενός διαλόγου με όλους τους χρήστες της περιοχής. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους τονίζει την αντίθεση της και θεωρεί αυτή την κίνηση εντελώς ατεκμηρίωτη.
    Πιστεύουμε ότι παίζεται ένα παιχνίδι εις βάρος του κυνηγετικού κόσμου που σκοπό δεν έχει την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος (όπως έτσι θέλουν να προβάλλεται) αλλά την προσπάθεια συρρίκνωσης της κυνηγετικής δραστηριότητας, θυσιάζοντας έτσι 250.000 κυνηγούς στον βωμό της «πράσινης ανάπτυξης». Οι υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.Κ.Α. υιοθετούν θέσεις συγκεκριμένων Μ.Κ.Ο., που χρηματοδοτούνται γενναία από Ευρωπαϊκά αλλά και Εθνικά κονδύλια, και προβάλλουν συνεχώς τις άκρως αντικυνηγετικές τους αντιλήψεις χωρίς βέβαια να τεκμηριώνουν ποτέ την αντίθεση τους αυτή σε επιστημονική βάση.
    Θα θέλαμε να τονίσουμε τον ρόλο των κυνηγετικών οργανώσεων οι οποίες έχουν επωμιστεί την ευθύνη της ορθολογικής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και της θηραματικής πολιτικής γενικότερα (ρόλο τον οποίο σε άλλες χώρες έχουν πρωταρχικά οι Υπηρεσίες του Κράτους!).
    Η κυνηγετική δραστηριότητα δεν είναι μια βάρβαρη ενέργεια εις βάρος των θηραματικών ειδών της άγριας πανίδας (όπως έχουν λανθασμένα τέτοιες αντιλήψεις πολλές Μ.Κ.Ο.), εκτός από χόμπι το αειφόρο κυνήγι ευνοεί την ορθολογική χρήση του φυσικού περιβάλλοντος διατηρώντας την βιοποικιλότητα και ρυθμίζοντας τους πληθυσμούς, κάποιοι αυτό σκόπιμα το αγνοούν. Επομένως η προστασία διαφόρων περιοχών –οικοσυστημάτων ΔΕΝ είναι μονόδρομος και ούτε η απαγόρευση του κυνηγίου καραμέλα.
    Οι κυνηγετικές οργανώσεις της χώρας αποδεδειγμένα ενισχύουν την Εθνική οικονομία με πολλούς τρόπους (δίχως ξένα κονδύλια παρά μόνο με την συνδρομή των κυνηγών –μελών τους). Με την ίδρυση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής και τον πλήρη εξοπλισμό της, η πάταξη της λαθροθηρίας έχει περάσει στα χέρια της (απόδειξη οι χιλιάδες έλεγχοι και οι μηνύσεις) αφού η αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες αδρανούν. Η συμμετοχή μας στην πυροπροστασία και την δασοπυρόσβεση φαίνεται, είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή. Ενώ τέλος οι Επιστημονικοί Συνεργάτες συντάσσουν μελέτες και πραγματοποιούν βελτιώσεις βιοτόπων για την ενίσχυση του ενδημικού θηράματος αποδεικνύοντας ότι ο κυνηγετικός κόσμος δεν επιθυμεί, για κανέναν λόγο, την μείωση του πληθυσμού των ειδών της άγριας πανίδας αλλά ούτε και την καταστροφή των ενδιαιτημάτων τους.
    Έτσι λοιπόν, η Πολιτεία θα ήταν προτιμότερο να αξιοποιήσει τις τόσες χιλιάδες κυνηγών αλλά και το δυναμικό των Οργανώσεων τους και όχι να έρχεται σε συνεχείς αντιπαραθέσεις μ’ αυτούς. Η αοριστίες μιας «πράσινης ανάπτυξης» η οποία σκοπό έχει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την απαγόρευση του κυνηγίου είναι μια μικρο –οικολογίζουσα πολιτική.
    Εν κατακλείδι, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους (η οποία απαριθμεί 10.500 μέλη και έχει στην μέριμνα της 10 Κυνηγετικούς Συλλόγους) ζητά τα εξής:
    • Την απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 από το σχέδιο του Π.Δ.
    • Την συμμετοχή των Κυνηγετικών Οργανώσεων σε κάθε διάλογο αλλά και κάθε φορέα διαχείρισης περιοχών (π.χ. Υμηττός) που τις αφορούν.

    Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος Λεμάνης Π.
    Ο Γεν. Γραμματέας Πλιάκας Β.

  • 17 Μαΐου 2010, 11:03 | DIMITRIS ZORGIOS

    Προς αρμόδια Υπουργό.

    Σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγίου σε όλο τον Υμηττό , που προσπαθούν να επιβάλλουν οι λεγόμενοι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ , θα παρακαλούσα να τους ρωτήσετε τι έργο έχουν να παρουσιάσουν (εκτός των αντιδραστικών κινητοποιήσεων τους) για την προστασία τόσο της πανίδας όσο και της χλωρίδας σε σχέση με αυτά που έχουν προσφέρει και θα προσφέρουν οι κυνηγοί τόσο ατομικά όσο και μέσω των οργανώσεων τους.

    Θα παρακαλούσα π.χ. να μας γνωρίσουν πόσους θηροφύλακες πληρώνουν ?
    Πιστεύω ότι οι κυνηγοί είναι αυτοί που προστατεύουν και θα προστατεύουν τον Υμηττό χάρη δε στις προσπάθειες τους με εμπλουτισμό τα επιδημητικά είδη τις περιοχής έχουν συγκροτήσει ικανοποιητικούς πληθυσμούς
    Γι αυτό παρακαλώ για την απάλειψη της παραγράφου 3 του άρθρου 7

  • 17 Μαΐου 2010, 10:36 | stauros

    Κ.Υπουργέ
    Η παράγραφος 3 του άρθρου 7 πρέπει να καταργηθεί διότι είναι απαράδεκτο να βγαίνει ο κάθε οικολόγος που έχει πλήρη άγνοια για τη συμβολή του κυνηγιού στο περιβάλλον.Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής, προσφορά προς το περιβάλλον και δεν υπάρχει μεγαλύτερος οικολόγος από τον κυνηγό ο οποίος αγαπάει και σέβεται τη φύση όσο κανένας άλλος.Εμείς ως κυνηγοί προσφέρουμε στη φύση με δεντροφυτεύσεις, με απελευθερώσεις θηραμάτων, προστατεύουμε το δάσος από πυρκαγιές και λαθροθήρες.Σας παρακαλώ πάρα πολύ να δώσετε σημασία σε αυτά που σας έγραψα γιατί είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους………..

  • 17 Μαΐου 2010, 10:49 | Βαγγέλης Αγγέλου

    Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που ανεβάσατε στη διαβούλευση ένα Π.Δ. το οποίο έχει συνταχθεί από κάποιους που ανήκουν σε μία Μ.Κ.Ο και οι οποίοι από ότι καταλαβαίνω, δεν μπήκαν στον κόπο να το συζητήσουν πρώτα με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών.

    Σας ζητώ να αποσύρετε την παράγραφο 3 του άρθρου 7.

    Το κυνήγι δεν επηρεάζει κανένα άλλο είδος ζώου, εκτός των θηραμάτων τα οποία θηρεύονται στη περιοχή. Εάν έχετε μελέτες για το αντίθετο ας τις παρουσιάζατε.

    Κανένα από τα θηράματα που θηρεύονται στην ανατολική πλευρά του Υμμητού, δεν κινδυνεύει με εξαφάνιση, εκτός και εάν έχετε μελέτη που να αποδεικνύει το αντίθετο.

    Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαγορεύσετε το κυνήγι στην ανατολική πλευρά του Υμμητού.

    Μην κάνετε του κεφαλιού σας σύντροφοι, γιατί θα βρείτε πολλούς από τους παλιούς σας συντρόφους απέναντί σας.

  • 17 Μαΐου 2010, 10:16 | ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

    Κυρία Υπουργέ,
    είμαι πρόεδρος ενός από του μεγαλύτερους Κυνηγετικούς Συλλόγους της χώρας μας του Κ.Σ. Κορωπίου, ο οποίος πλήττεται περισσότερο από κάθε έναν άλλο σύλλογο, από την προτεινόμενη απαγόρευση θήρας στον Υμηττό. Δεν θα μιλήσω για τις σπορές, για τις ποτίστρες, για τις απελευθερώσεις και για την πυρασφάλεια, όπου κάθε χρόνο με αυτοθυσία, με εθελοντική εργασία και με ζήλο όλοι μας προσπαθούμε για να διατηρήσουμε τον Υμηττό όσο πιο φυσικό και ζωντανό μπορούμε, καθώς όλα αυτά έχουν ειπωθεί στη διαβούλευσή σας από κατοίκους και κυνηγούς της περιοχής μας. Γνωρίζω πως σκόπιμα αγνοείτε εμάς του Κυνηγούς και μας θεωρείτε υπερβολικούς σε αυτά που λέμε τόσο για τις δράσεις μας, όσο και για την κατάντια της περιοχής που θα επέλθει μετά από λίγα χρόνια αν απαγορευτεί η θήρα, αλλά και για τις NATURA και τις ΖΕΠ. Κρίνοντας ότι δεν γνωρίζετε σας παραθέτω μέρος τις ομιλίας του Καθηγητή Θηραματοπονίας & Υχθιοπονίας Γλυκέων Υδάτων του ΑΠΘ Νικολάου Παπαγεωργίου

    Σύγχρονη αντίληψη της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών

    του Νικολάου Παπαγεωργίου
    Καθηγητή Θηραματοπονίας
    & Υχθιοπονίας Γλυκέων Υδάτων ΑΠΘ

    Στο παρελθόν η διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών επικεντρώνονταν απλά με την ανακήρυξη τους και την απομόνωση τους από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση με τη θέσπιση απαγορευτικών διατάξεων και περιορισμών.
    Η εμπειρία έδειξε ότι σε περιπτώσεις όπου η στρατηγική της προστασίας μιας περιοχής περιοριζόταν απλά στην απομάκρυνση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την μη επίτευξη του στόχου προστασίας της περιοχής.
    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δάσους της Δαδιάς, όπου σκοπός της ανακήρυξης του ως προστατευόμενη περιοχή ήταν η προστασία των αρπακτικών πτηνών των οποίων η ποικιλομορφία ήταν μοναδική στον Ευρωπαϊκό χώρο.
    Η απομάκρυνση όλων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων από τη περιοχή, όπως απαγόρευση υλοτομιών, εγκατάλειψη γεωργικών καλλιεργειών, απομάκρυνση της κτηνοτροφίας, κλείσιμο των δρόμων κλπ., συνετέλεσε στη διαταραχή των προϋπαρχουσών διεργασιών και αλληλεξαρτήσεων των βιοτικών και αβιοτικών παραμέτρων του οικοσυστήματος, με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα διάκενα να περιορισθούν, η συγκόμωση του δάσους να αυξηθεί και να στερηθούν έτσι τα αρπακτικά των διαθέσιμων τροφής και τις θέσεις φωλεοποίησης. Προϋποθέσεις απαραίτητες για την επιβίωση και προστασία των αρπακτικών.
    Με τη σύγχρονη επιστημονική αντίληψη της φιλοσοφίας των πολλαπλών σκοπών του φυσικού περιβάλλοντος έγινε πλέον κατανοητό ότι είναι ανάγκη η υιοθέτηση μιας νέας νοοτροπίας και αντίληψης του ρόλου που πρέπει να έχουν οι περιοχές αυτές προστασίας ως προς τον τρόπο διαχείρισης.
    Μια διαχείριση που βασίζεται στις θεμελιώδεις οικολογικές αρχές και κανόνες και την αναγκαιότητα της ένταξης τους στη χρήση τους στην κοινωνία. Διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες συμβατές με τη μέχρι τώρα διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος ως π.χ. παραδοσιακή αλιεία, δασοπονία, κυνήγι κλπ., μπορούν να θεωρούνται ότι δεν πρέπει να αποκλείονται από τη διαχείριση των προστατευομένων περιοχών και ιδιαίτερα στις περιφερειακές ζώνες γύρω από τη ζώνη της περιοχής υψηλής προστασίας. Δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι ο άνθρωπος στο παρελθόν ως χρήστης των περιοχών αυτών συνηγόρησε στη σημερινή ύπαρξη τους μέσα στα πλαίσια της συνύπαρξης ανθρώπου -φυσικό περιβάλλον.
    Με την ορθολογική διαχείριση οι προστατευμένες περιοχές μπορούν να προσφέρουν ανεκτίμητες αξίες και λειτουργίες στην κοινωνία όπως π.χ. έρευνα, διαφύλαξη γενετικού υλικού, διατήρηση βιοποικιλότητας, υπαίθρια αναψυχή, κυνήγι κλπ και να εξακολουθήσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής μας κληρονομιάς και την οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητες του ανθρώπου των τοπικών κυρίως περιοχών. Στην εφαρμογή των πολιτικών προστασίας και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, πρωταρχικά θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η αντίδραση ενδεχομένως των τοπικών κοινωνιών, η οποία προέρχεται από την ελλιπή ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για την αναγκαιότητα της ίδρυσης τους.
    Η συνύπαρξη της οικονομικής προσφοράς των προστατευομένων περιοχών στην κοινωνία, με την ορθολογική διαχείριση τους, είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και επιβεβλημένη. Έτσι μεγιστοποιείται αφενός μεν το κοινωνικό όφελος και αφετέρου επιτυγχάνεται η επίτευξη μιας ισορροπίας μεταξύ ανθρώπου και φυσικών πόρων και εξασφαλίζεται η αρχή της αειφορίας. Μιας αρχής που ικανοποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και των μελλοντικών γενεών και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η διατήρηση και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών και οικολογικών αξιών κάθε περιοχής.

    Κυρία Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, κύριοι του Οργανισμού Αθήνας ελπίζω να μην αγνοήσετε και τον Καθηγητή Θηραματοπονίας & Υχθιοπονίας Γλυκέων Υδάτων του ΑΠΘ, γιατί αν πραγματικά συμβεί και αυτό τότε ΛΥΠΑΜΑΙ, ΛΥΠΑΜΑΙ γιατί το Υπουργείο σας κάθε άλλο από αυτό του Περιβάλλοντος που θέλει να λέγετε ότι είναι, θα είναι.

    Για την Αντιγραφή Θεοχάρης Αριστείδης

  • 17 Μαΐου 2010, 10:26 | ΒΛΑΣΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

    Ζητώ να διαγραφεί το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Προεδρικού Διατάγματος για την δήθεν προστασία του Υμηττού.Οι κυνηγοί είναι προστάτες της φύσης και επιπλέον προστατεύουν τα δάση από τις φωτιές!

  • 17 Μαΐου 2010, 10:53 | ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙ,17/05/2010
    ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝO ΣΩΜΑΤΕΙO Αριθ.Πρωτ.105
    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
    ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
    ΧΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 18, ΚΟΡΩΠΙ
    ΤΗΛ:210-6624420
    ΦΑΞ:210-6022094
    ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ’ΚΟΣΕ
    e-mail:kskorop@otenet.gr

    Κυρία Υπουργέ,
    ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου απαριθμεί περίπου 4000 μέλη. Η ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου που αναφέρεται στην παράγραφο 3,του άρθρου 7 του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, πλήττει ανεπανόρθωτα τη δραστηριότητά μας και προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και πολύ περισσότερο χωρίς να υπάρξει προηγουμένως διάλογος και ενημέρωση με το σύνολο των χρηστών της περιοχής μας, μέρος του οποίου αποτελούμε και εμείς οι κυνηγοί, γεγονός που και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί αναγκαίο. Για ακόμα μία φορά παρατηρείται ένας αναιτιολόγητος και ανησυχητικός συνάμα παραμερισμός μας. Γιατί δεν μας θεωρείτε όλους ίσους πολίτες;

    Το κυνήγι είναι μία σύγχρονη δραστηριότητα που ασκείται μέσα στα πλαίσια που θέτει η επιστήμη της θηραματολογίας. Η ορθολογική διαχείριση των θηραμάτων και της θήρας, επιτυγχάνει την προστασία των θηραμάτων, χωρίς να βλάπτονται άλλα είδη της άγριας πανίδας. Γεγονός που περίτρανα έχει αποδειχθεί και στην περιοχή μας που σήμερα επιτρέπετε η θήρα. Το Συμβούλιο της Ευρώπης (κανονισμός 882/1987) άλλωστε αναγνωρίζει τη σημασία του κυνηγίου στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης έχει αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων, συνεργάζεται μαζί τους, ενισχύοντας και προωθώντας το ρόλο των κυνηγών στη διαχείριση του περιβάλλοντος. Εσείς γιατί μας τον αρνείστε αυτόν τον ρόλο;

    Η θήρα στην περιοχή που σήμερα επιτρέπεται (περίπου το ½ της έκτασης που το Π.Δ. ορίζει) δεν επηρεάζει και δεν μπορεί να επηρεάσει το προστατευταίο αντικείμενο, όπως αυτό ορίζεται από τις οδηγίες 92/43 και 79/409 (η περιοχή είναι υπό ένταξη στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών που απορρέει από την οδηγία 79/409). Δεν είμαστε αντίθετοι με την θεσμοθέτηση περιοχών προστασίας, διότι έχουμε αυτονόητα έντονο το ενδιαφέρον για τη διαχείριση, βελτίωση , αποκατάσταση καθώς και τη φύλαξη των βιοτόπων. Δεν μπορούμε όμως να αποδεχθούμε νέες πρόσθετες απαγορεύσεις που αυθαίρετα και αναιτιολόγητα προτείνονται να προστεθούν στις υφιστάμενες . Αλήθεια ποιος είναι ο λόγος που προτείνετε την απαγόρευση του κυνηγιού στην εναπομείναν έκταση του Υμηττού;

    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου με τα περίπου 4000 μέλη που τον απαρτίζουν, κάθε χρόνο αποτελεί ένα δυναμικά ενεργό μηχανισμό φύλαξης της περιοχής του Υμηττού. Με δική μας χρηματοδότηση αποκλειστικά, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, βελτιώνουμε τους βιοτόπους με εκτεταμένες σπορές σε εκτάσεις που άλλοτε καλλιεργούνταν, αναδασώνουμε εκτάσεις, εγκαθιστούμε δεξαμενές και ποτίστρες για την αναγκαία παροχή νερού για ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΠΤΗΝΟΠΑΝΙΔΑΣ, κάθε χρόνο λειτουργούμε πυροφυλακία για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών (διαθέτουμε ακόμα και πυροσβεστικό όχημα) και στην περιοχή μας δραστηριοποιείται μόνιμος φύλακας θήρας του Κυνηγετικού μας Συλλόγου. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι πρώτοι που θα θιχτούμε από την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού, θα είμαστε εμείς που τον αγαπάμε περισσότερο από κάθε έναν άλλο. Γιατί θέλετε να μας εξορίσετε;

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου εκπροσωπώντας τα περίπου 4000 μέλη του, ζητά την αφαίρεση της παραγράφου 3 του άρθρου 7, που προβλέπει την απαγόρευση του κυνηγίου εναπομείναν έκταση του Υμηττού. Αντί να επιχειρείτε κα Υπουργέ να μας παραγκωνίσετε από τον Υμηττό, κάντε μας συμμάχους σας στον αγώνα για την προστασία της περιοχής μας. ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ;

    ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

  • 17 Μαΐου 2010, 10:13 | Αντώνης Ζοργιός

    ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ. ΜΕΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΓΙΑΤΙ ???? ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΘΙΓΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!!

    Παραφράζοντας την παροιμία θα πω .
    Επειδή δε θεωρώ τους κυνηγούς , παρά τα όσα τους καταμαρτυρούν , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ προστάτες τόσο του ζωικού (όσο κι αν φαίνεται παράξενο ) όσο και του φυτικού βασιλείου .(για τον κυνηγό το βουνό και ο κάμπος είναι επί χρόνια το και το προσέχει σα τα μάτια του.)
    Παρακαλώ λοιπόν μη χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου Αττικής με το να τους απαγορέψετε το κυνήγι στον Υμηττό.

    Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και θέλετε να το προστατέψετε ,αν έχετε την τόλμη, τα κότσια που λέει ο λαός , ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ , ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ , ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ (φαντάζομαι με το αζημίωτο).

    Μη χρησιμοποιείτε τους κυνηγούς σαν εξιλαστήρια θύματα για το ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    Για το λόγο αυτό μη συμπεριλάβετε τη παράγραφο 3 στο άρθρο 7.

  • 17 Μαΐου 2010, 10:16 | Παύλος Καραιβάζογλου

    Αισθάνομαι τουλάχιστον προδομένος με την στάση της κυρίας Υπουργού (την οποία και συμπαθώ κατά τα άλλα) απέναντι στους κυνηγούς και τις κυνηγετικές οργανώσεις.
    Είμαι χρόνια κυνηγός, ασκώ τη δραστηριότητα με σεβασμό στη νομοθεσία και τους κανόνες και θεωρώ πως στην παρούσα στιγμή πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της νέας εποχής.
    Δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται οι χιλιάδες κυνηγοί και να επιβάλλονται αυθαίρετες απαγορεύσεις χωρίς από πίσω να υπάρχει διαφανής διάλογος με τις Ομοσπονδίες και τους επιστήμονες που διαθέτει, χωρίς να υπάρχει μία μελέτη που να στηρίζει τις απαγορεύσεις.

    Και μία πρόταση…
    Αξιοποιήστε τα χρήματα που παίρνετε από το κυνήγι (των άφθονων θηραμάτων) προκειμένου να προστατευτούν απειλούμενα είδη ακόμη και σε άλλες χώρες…βλέπε Λιοντάρια στην Αφρική. Επιδοτείστε με τα χρήματά μας τους Μασάι για να μην σκοτώνουν τα λιοντάρια.

  • 17 Μαΐου 2010, 09:35 | ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΙΝΕ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΟΥΝ!

  • 17 Μαΐου 2010, 09:14 | Ιγνάτιος Ν. Δουδουνής

    Είμαι άνεργος 10 μήνες, περίμενα ότι με αυτή την Κυβέρνηση κάτι θα αλλάξει. Δυστυχώς εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!
    Πηγαίναμε για καμιά τουφεκιά στους πρόποδες του Υμηττού για να ξεχνάμε και να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μαθαίνω ότι θα μας απαγορέψουν τον Υμηττό…
    Κυρία Υπουργέ, δεν συμφωνώ με το άρθρο 7 παράγρ. 3 του υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος και σας παρακαλώ όπως απαλοιφθεί από το Π.Δ.
    Ιγνάτιος Ν. Δουδουνής
    Αγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

  • 17 Μαΐου 2010, 08:06 | Γκιζάνης Γιάννης

    Εγκληματική η απουσία των κυνηγών από τα δάση.
    Σε περιόδους κυνηγίου με τα όπλα τους
    Σε περιόδους απαγόρευσης κυνηγίου με τα σκυλιά τους και την αγάπη τους για τη φύση.
    Η απουσία τους θα στερήσει από τα δάση μας χιλιάδες άγρυπνα μάτια που τα προσέχουν όσο κανείς έμμισθος φύλακας.

  • 17 Μαΐου 2010, 08:55 | Στράτος Κωνσταντινίδης

    Απαράδεκτη και αναιτιολόγητη η απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό. Απορώ τώρα που θα διώξετε τους κυνηγούς ποιός θα προσέχει το βουνό; Μήπως οι πανταχού απόντες δασοφύλακες; Τουλάχιστον οι κυνηγοί έχουν και τους θηροφύλακες που εργάζονται νύχτα-μέρα γιατί οι δασοφύλακες, Σαβατοκύριακα αργίες κλπ. ως γνωστόν δεν εργάζονται. Και τώρα να δω ποιούς θα πληρώσετε για να προσέχουν το βουνό. Έχετε την εντύπωση κύριοι του ΥΠΕΚΑ ότι θα απαγορεύσετε το κυνήγι σχεδόν σε όλη την επικράτεια και οι κυνηγοί θα πληρώνουν και τις επιδοτήσεις σας από πάνω για να φυλάτε υποτίθεται τη φύση. Αυτά να τα ξεχάσετε και αν θέλετε να προστατεύσετε τη φύση να πληρώσετε από την τσέπη σας όπως κάνουμε εμείς τόσα χρόνια χωρίς να έχουμε εισπράξει ούτε δραχμή και δεν αναλωνόμαστε μόνο σε ασκήσεις επί χάρτου.

  • Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου

    Κορωπί, 11 – 5 – 2010

    Η Γενική Συνέλευση αφού έλαβε υπόψη της:

    1. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την καθαρά αντικυνηγετική του θέση παίρνοντας διάφορες
    αποφάσεις που χωρίς λόγο και με καμία απολύτως τεκμηρίωση επιβάλει απαγορεύσεις κυνηγίου.
    2. Τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα «Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού» που βρίσκεται υπό διαβούλευση και προτείνει την απαγόρευση της θήρας στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αρμοδιότητάς μας.
    3. Το γεγονός ότι επιχειρείται ακόμα μία ατεκμηρίωτη και αναίτια απαγόρευση θήρας.
    4. Το γεγονός ότι παραγνωρίζεται και απαξιώνεται συστηματικά το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη περιοχή του Υμηττού και ιδιαιτέρως του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου (σπορές, ποτίστρες, θηροφύλαξη, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια), το οποίο έργο προέρχεται αποκλειστικά με ιδίους πόρους και με εθελοντική εργασία, χωρίς κρατική συνδρομή ούτε ενός ευρώ, στους τομείς βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και αποτελεσματικής θηροφύλαξης της περιοχής.
    5. Το γεγονός ότι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτούνται γενναία από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια έχουν αναγορευτεί ως οι μοναδικοί συνομιλητές (ή νομοθέτες;) του Υπουργείο προτείνοντας αναίτια την απαγόρευση θήρας στην περιοχή μας, ενώ αντιθέτως οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου και το αναγνωρισμένο έργο τους πάνω από 40 χρόνια στην προστασία του Υμηττού αγνοούνται.

    Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για:
    Α) τη διαφαινόμενη προσπάθεια περιθωριοποίησης του κυνηγίου που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και η οποία ξεκινά από το Υμηττό, για να κλιμακωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
    Β) τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε σαν χώρα και το επιπλέον πλήγμα που η προτεινόμενη απαγόρευση θα δημιουργήσει, όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
    Γ) την επιπλέον ατεκμηρίωτη συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου που στην περιοχή μας θα επιφέρει ανισοκατανομή της κυνηγετικής δραστηριότητας και αρνητικές επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον.
    Δ) το γεγονός ότι η προτεινόμενη απαγόρευση γίνεται ερήμην των χρηστών της περιοχής οι οποίοι απείχαν μέχρι σήμερα από όλες τις διαδικασίες. Οι κυνηγοί μέλη του Κ.Σ. Κορωπίου προειδοποιούν από τώρα τους εμπνευστές αυτών των σχεδίων ότι θα αρνηθούν να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα της ανεπάρκειας ή της αδιαφορίας που προσπαθεί να πραγματωθεί από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.
    Ε) το γεγονός ότι η μοναδική πηγή έμπνευσης της επιχειρούμενης απαγόρευσης θήρας στον Υμηττό πηγάζει αποκλειστικά από τα συναισθήματα κάποιων. Παρατηρείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια κάποιων να θέσουν το θέμα στο συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή.
    Δ) τον τρόπο που κάποιοι σκόπιμα αγνοούν βασικές αρχές της διατήρησης της βιοποικοιλότητας μεταξύ των οποίων είναι η ορθολογική χρήση μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι.

    Η Γενική Συνέλευση καλεί:
    1. Την κα. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Μπιρμπίλη Τίνα και τον κ. Υφυπουργό Μωραΐτη Αθανάσιο του οποίου αρμοδιότητα είναι και η θήρα, να αποσύρουν την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού και να χρησιμοποιήσουν ενεργά τους κυνηγούς της περιοχής συμπεριλαμβάνοντάς τους στα νέα σχέδια προστασίας του Υμηττού.
    2. Τους κατά τόπους Φορείς, Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν και να βοηθήσουν το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου γιατί με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και στην οικονομική στήριξη της υπαίθρου.
    3. Όλους τους Βουλευτές και τους Πολιτικούς να ενημερωθούν και να ασκήσουν
    την επιρροή τους για την στήριξη του έργου Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου.
    4. Τους κατοίκους της περιοχής να συσπειρωθούν, ώστε ν’ αντιδράσουν μαζικά, υπεύθυνα και ενωτικά στις επιβουλές που σήμερα “φιλοτεχνούνται” σε κάποια παρασκήνια…

    Παρόντες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν:
    1. Πλέον των 1000 μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου
    2. Μέλη γειτονικών κυνηγετικών συλλόγων και πολίτες της περιοχής μας
    3. Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Νικόλαος
    Παπαδόδημας, εκπροσωπώντας 250.000 κυνηγούς
    4.Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος
    5. Ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Αθανασόπουλος Θεόδωρος και μέλη του Δημοτικού
    Συμβουλίου
    6. Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Βλάχος Γεώργιος τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης
    7. Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ασπραδάκης Παντελής
    8. Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Καντερές Νικόλαος
    9. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ. Γρίβας Θοδωρής
    10. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ. Αυγερινός Αθανάσιος
    11. Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Κυνηγετικών Ειδών
    12. Εκπρόσωποι κυνηγετικών εντύπων και διαδικτυακών τόπων
    13. Μέλος Περιφερειακής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Καλλιωράκης Νίκος
    14. Περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος κ. Μαθιουδάκης Μιχάλης
    15. Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Κορωπίου κ. Ανδρικοπουλος Σοφιανος

    ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ
    ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

  • Κυρία Υπουργέ,

    το μήνυμα με αριθμό 5013 (Tάσος Μπομπολάκης, 14 Μαΐου 2010, 11:13) αναφέρει ψευδώς ότι ο ΣΠΑΥ και οι 15 Δήμοι που τον απαρτίζουν υποστηρίζουν ομόφωνα την καθολική απαγόρευση του κυνηγίου σε ολόκληρο τον Υμηττό.

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρω τα παρακάτω:

    Στη συνεδρίαση της 5/5/2010 του ΔΣ Κορωπίου αποφασίστηκαν οι θέσεις του Δήμου Κορωπίου όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η παρακάτω πρόταση:

    ———————————
    Να επιτραπεί η θήρα (Κυνήγι) σε όλες τις Ζώνες Α, Β, Γ διότι οι κυνηγοί προστατεύουν με την παρουσία τους τη χλωρίδα, αποτρέπουν εμπρηστές, προλαμβάνουν πυρκαγιές ενώ προστατεύουν και την πανίδα από τη λαθροθηρία και γενικά την προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού από τους καταπατητές.
    ———————————

    Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου πραγματοποιήθηκε διαδημοτική διαβούλευση των Δήμων Βάρης, Κορωπίου, Παιανία, Γλυκών Νερών για το σχέδιο Π.Δ για την Προστασία του Υμηττού. Μεταξύ άλλων, στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε, περιλαμβάνεται και η παρακάτω παράγραφος:

    ———————————
    8. Η συμβολή των κυνηγετικών συλλόγων στην προστασία του Υμηττού
    Να συνεχίσει να υφίσταται η θηρευτική δραστηριότητα στην καθορισμένη περιοχή (το 1/2 περίπου της συνολικής έκτασης που περιλαμβάνει το Π.Δ.). Πρέπει να επισημανθεί πως η θήρα δεν ενέχει κίνδυνο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής. Το προστατευταίο αντικείμενο δεν μπορεί και δεν επηρεάζεται από τη θήρα. Απόδειξη είναι πως η θηρευτική δραστηριότητα συνυπάρχει αρμονικά τόσα χρόνια με την ξεχωριστή βιοποικιλότητα του Υμηττού. Η θήρα στην περιοχή υπόκεινται σε αυστηρό καθεστώς και συχνούς ελέγχους από τη θηροφυλακή που οι ίδιοι οι κυνηγοί πληρώνουν από τους δικούς τους πόρους. Ιδιαίτερα η πολυετής δράση ενός από τους μεγαλύτερους Κυνηγετικούς Συλλόγους της χώρας, του Κορωπίου συμβάλλει αποφασιστικά στη δασοπυροπροστασία συγκροτώντας κάθε χρόνο ομάδα εθελοντικής δασοπυρόσβεσης με 24ωρη παρουσία στον Υμηττό, στον εμπλουτισμό της πανίδας και της χλωρίδας με ορθολογικές απελευθερώσεις θηραμάτων κάθε χρόνο, στη βελτίωση των βιοτόπων της πτηνοπανίδας σπέρνοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα στρέμματα γης, στην παροχή νερού τοποθετώντας μεγάλο αριθμό ποτιστρών όχι μόνο στα θηρεύσιμα είδη αλλά και στα προστατευόμενα που διαβιούν στον Υμηττό, στην αποτροπή των καταπατήσεων των δασικών εκτάσεων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του κράτους και της αυτοδιοίκησης. Η εξορία των κυνηγών από τον Υμηττό, δίνει το πράσινο φως στους επίδοξους καταπατητές ή παράνομους να δραστηριοποιηθούν ανενόχλητοι.
    ———————————

    Τα παραπάνω είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κορωπίου:
    http://www.koropi.gr/default.aspx?pid=227&NewsCatId=1&parentid=227&newsid=240
    Τη Δευτέρα 10/5 έγινε ανοιχτή γενική συνέλευση του ΚΣ Κορωπίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων κυνηγών, βουλευτών, του Δημάρχου κ.ά, όπου εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

    ———————————
    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
    ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε.
    ΧΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 18, ΚΟΡΩΠΙ
    ΤΗΛ: 210-6624420, ΦΑΞ: 210-6022094
    URL: http://www.kskoropiou.gr MAIL: kskorop@otenet.gr
    Κορωπί, 11-5-2010

    Θέμα: Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου

    Η Γενική Συνέλευση αφού έλαβε υπόψη της:

    Το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την καθαρά αντικυνηγετική του θέση παίρνοντας διάφορες αποφάσεις που χωρίς λόγο και με καμία απολύτως τεκμηρίωση επιβάλει απαγορεύσεις κυνηγίου.
    Τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα «Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού» που βρίσκεται υπό διαβούλευση και προτείνει την απαγόρευση της θήρας στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αρμοδιότητάς μας.
    Το γεγονός ότι επιχειρείται ακόμα μία ατεκμηρίωτη και αναίτια απαγόρευση θήρας.
    Το γεγονός ότι παραγνωρίζεται και απαξιώνεται συστηματικά το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη περιοχή του Υμηττού και ιδιαιτέρως του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου (σπορές, ποτίστρες, θηροφύλαξη, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια), το οποίο έργο προέρχεται αποκλειστικά από ιδίους πόρους και με εθελοντική εργασία, χωρίς κρατική συνδρομή ούτε ενός ευρώ, στους τομείς βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και αποτελεσματικής θηροφύλαξης της περιοχής.
    Το γεγονός ότι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτούνται γενναία από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια έχουν αναγορευτεί ως οι μοναδικοί συνομιλητές (ή νομοθέτες;) του Υπουργείο προτείνοντας αναίτια την απαγόρευση θήρας στην περιοχή μας, ενώ αντιθέτως οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου και το αναγνωρισμένο έργο τους πάνω από 40 χρόνια στην προστασία του Υμηττού αγνοούνται.

    Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για:

    Τη διαφαινόμενη προσπάθεια περιθωριοποίησης του κυνηγίου που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και η οποία ξεκινά από το Υμηττό, για να κλιμακωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
    Τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε σαν χώρα και το επιπλέον πλήγμα που η προτεινόμενη απαγόρευση θα δημιουργήσει, όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
    Την επιπλέον ατεκμηρίωτη συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου που στην περιοχή μας θα επιφέρει ανισοκατανομή της κυνηγετικής δραστηριότητας και αρνητικές επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον.
    Το γεγονός ότι η προτεινόμενη απαγόρευση γίνεται ερήμην των χρηστών της περιοχής οι οποίοι απείχαν μέχρι σήμερα από όλες τις διαδικασίες. Οι κυνηγοί μέλη του Κ.Σ.Κορωπίου προειδοποιούν από τώρα τους εμπνευστές αυτών των σχεδίων ότι θα αρνηθούν να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα της ανεπάρκειας ή της αδιαφορίας που προσπαθεί να πραγματωθεί από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.
    Το γεγονός ότι η μοναδική πηγή έμπνευσης της επιχειρούμενης απαγόρευσης θήρας στον Υμηττό πηγάζει αποκλειστικά από τα συναισθήματα κάποιων. Παρατηρείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια κάποιων να θέσουν το θέμα στο συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή.
    Τον τρόπο που κάποιοι σκόπιμα αγνοούν βασικές αρχές της διατήρησης της βιοποικιλότητας μεταξύ των οποίων είναι η ορθολογική χρήση μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι.

    Η Γενική Συνέλευση καλεί:

    Την κα.Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Μπιρμπίλη Τίνα και τον κ.Υφυπουργό Μωραΐτη Αθανάσιο του οποίου αρμοδιότητα είναι και η θήρα, να αποσύρουν την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού και να χρησιμοποιήσουν ενεργά τους κυνηγούς της περιοχής συμπεριλαμβάνοντάς τους στα νέα σχέδια προστασίας του Υμηττού.
    Τους κατά τόπους Φορείς, Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν και να βοηθήσουν το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου γιατί με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και στην οικονομική στήριξη της υπαίθρου.
    Όλους τους Βουλευτές και τους Πολιτικούς να ενημερωθούν και να ασκήσουν την επιρροή τους για την στήριξη του έργου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου.
    Τους κατοίκους της περιοχής να συσπειρωθούν, ώστε ν’ αντιδράσουν μαζικά, υπεύθυνα και ενωτικά στις επιβουλές που σήμερα «φιλοτεχνούνται» σε κάποια παρασκήνια…

    Παρόντες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν:

    Πλέον των 1000 μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου
    Μέλη γειτονικών κυνηγετικών συλλόγων και πολίτες της περιοχής μας
    Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ.Νικόλαος Παπαδόδημας, εκπροσωπώντας 250.000 κυνηγούς
    Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος
    Ο Δήμαρχος Κορωπίου κ.Αθανασόπουλος Θεόδωρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
    Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ.Βλάχος Γεώργιος τ.Υφυπουργός Ανάπτυξης
    Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.Ασπραδάκης Παντελής
    Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ.Καντερές Νικόλαος
    Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ.Γρίβας Θοδωρής
    Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ.Αυγερινός Αθανάσιος
    Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Κυνηγετικών Ειδών
    Εκπρόσωποι κυνηγετικών εντύπων και διαδικτυακών τόπων
    Μέλος Περιφερειακής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.Καλλιωράκης Νίκος
    Περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος κ.Μαθιουδάκης Μιχάλης
    Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Κορωπίου κ.Ανδρικόπουλος Σοφιανός

    ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΨΗΦΙΣΜΑ
    ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
    ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
    ———————————

    Πού βλέπετε ομοφωνία του ΣΠΑΥ υπέρ της κατάργησης του κυνηγίου στον Υμηττό;
    Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν «μπερδέψει» τις προσωπικές τους απόψεις και επιδιώξεις με την πραγματικότητα.

  • Κυρία Υπουργέ
    Παρακαλώ να αποσύρετε τη παράγραφο 3 του άρθρου 7, γιατί δεν ακολουθείται από καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι το κυνήγι στη περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση απειλούμενων ειδών.
    Αντιθέτως το κυνήγι αποτελεί μέρος της λύσης του οικολογικού προβλήματος στη χώρα μας. Οι κυνηγοί,οι κυνηγετικές οργανώσεις και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο αρωγό και σύμμαχο σε κάθε σοβαρή προσπάθεια για προστασία και αειφορία της άγριας ζωής.
    Κυρία Υπουργέ είστε εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων σε μια υπεύθυνη θέση όπου πρέπει να συναποφασίζετε για τυχόν μέτρα και αποφάσεις που θίγουν τις νόμιμες δραστηριότητες των πολιτών και δεν εκπροσωπείτε μια αντικυνηγετική ακτιβιστική ομάδα ώστε να εφαρμόζετε την δική τους ακραία θέση εναντίον του κυνηγιού.
    Γιατί δεν φροντίζετε πραγματικά για την φύση?
    Γιατί γεμίζετε με ανεμογεννήτριες τα βουνά,κ καταστρέψατε το φυσικό περιβάλλον κ την χλωροπανίδα ρίχνοντας χιλιάδες τόνους μπετόν για την ανέγερση τους?
    Γιατι φέρεστε φασιστικά κ ρατσιστικά κ δεν ζητάτε την συνεργασία των Κυνηγ.Οργανωσεων αλλά μόνο των ΜΚΟ?
    Γιατί δεν προάγετε την χρήση των φωτοβολταικών?Γιατί δεν ζητάτε την απομάκρυνση όλων των κεραίων απο τον Υμμητό αφου πασχίζετε τόσο για την σωτηρία του κ την άμεση δενδροφύτευση της περιοχης με πλατυφυλλα δενδρα?
    Σαν Ελληνας φορολογούμενος πολίτης ζητώ να αποσύρετε την παράγραφο 3 του άρθρου 7 που αντιτίθενται κιόλας στις κατευθύνσεις και οδηγίες της Ευρωπαικής Ενωσης για ορθή περιβαλλοντική διαχείριση!

  • 16 Μαΐου 2010, 22:51 | Γιώργος Κωστάκης

    Παρακαλούμε κ.Υπουργέ την κατάργηση του άρθρου 7 που αφορά την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό, διότι οι κυνηγοί συμβάλουν στην γενική ανάπτυξη των δασών μας με δενδροφυτεύσεις, προστασία πυρκαγιών απο εμπριστές, καθώς επίσης λαμβάνοντας μέρος σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις!

  • 16 Μαΐου 2010, 22:46 | Σπύρος Σιδέρης

    Αφού λοιπόν το νέο μας υπουργείο καθάρισε τον Ασωπό, γκρέμισε όλα τα αυθαίρετα κτίσματα (όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά), προετοίμασε κατάλληλα τους δημόσιους φορείς και τους εθελοντές ώστε να μην έχουμε και αυτό το καλοκαίρι την τραγική εικόνα των πυρκαγιών, έκλεισε τις παράνομες χωματερές, σταμάτησε οριστικά το έργο των επιτήδειων καταπατητών του δασικού μας πλούτου, έφτασε η στιγμή της σταδιακής απαγόρευσης του κυνηγιού κάνοντας την αρχή με τον Υμηττό.
    Να στερείσουν δηλ.μια βόλτα στο βουνό, λίγες ανάσες οξυγόνου, λίγη ξεγνοιασιά για τον ηλικιωμένο ή τον φτωχό κάτοικο της μεγαλούπολης που δεν έχει το κουράγιο ή τα χρήματα για να κυνηγήσει κάπου πιο μακριά.
    Αποφάσισε λοιπόν η κ. Υπουργός, με τη βοήθεια πάντα των ψευτοοικολόγων των Μ.Κ.Ο που την περιβάλλουν, να προστατέψει τον ορεινό όγκο του Υμηττού απαγορεύοντας το κυνήγι!!!
    Και στην Πάρνηθα κύριοι (και κυρία) του Υπουργείου που απαγορεύεται το κυνήγι εδώ και πολλά χρόνια, ποιά ήταν η προστασία της το καλοκαίρι του 2007; Ποιοί έτρεξαν να σβήσουν τις φωτιές και αργότερα να ταϊσουν τα ελάφια που κατάφεραν να επιβιώσουν; Την απάντηση τη γνωρίζεται πολύ καλά, άσχετα αν την κρύβεται. Πάντως οι ψευτο-οικολόγοι του καναπέ, αυτοί που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε χώμα, αυτοί που αποκαλούν εμάς τους κυνηγούς δολοφόνους δεν ήταν εκεί. Ούτε στις διαμαρτυρίες για την ρύπανση τυ Ασωπού από τους κατοίκους των γύρω περιοχών ήταν εκεί. Σε όλους αυτούς που ενοχλούνται δήθεν από τις τουφεκιές των κυνηγών και δεν μπορούν να απολαύσουν τον περίπατό τους στο δάσος, έχω ένα ιδανικό μέρος να τους προτείνω: Την Ιπποκράτειο πολιτεία. Πανέμορφα αυθαίρετα στις προστατευόμενες πλαγιές της Πάρνηθας, του ορεινού όγκου (θα το ξαναπώ άλλη μια φορά) που εδώ και πολλά χρόνια απαγορεύεται το κυνήγι.

    Ευχαριστώ,
    Ένας αγανακτισμένος κυνηγός-φυσιολάτρης.

  • 16 Μαΐου 2010, 21:29 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

    Η ορνιθολογική εταιρεία έχει καμία πρόταση για τους υπερβολικά μεγάλους αριθμούς θηρευτών -πτηνών. Παρακολουθώ μετα λύπης την καθημερινή μάχη που δίνουν τα κοτσύφια και οι δεκαοχτούρες στα δέντρα γύρω από το σπίτι μου για να σώσουν είτε αυγά είτε νεοσούς από τις καρακάξες. Γλάροι περιπολούν πάνω από τα σπίτια γιατί βρίσκουν σκουπίδια ποντικούς φωλιές από πουλία, προσοχή 17 χιλιομετρα απόσταση από την κοντινότερτη ακτή. Μήπως το πρόβλημα για την μείωση της πανίδας δεν βρίσκεται στο κυνήγι αλλά στην εξάπλωση των αστικών περιοχών και στην έλειψη παιδείας ολόκληρου του πλυθησμού?

    Οταν λειτουργούσε η χωματερή στην Παιανία τεράστια σμήνη από γλάρους περιφέρονταν στις παρυφές του υμητού. Η πανίδα είχε αποδεκατιστεί εντελώς. Σπουργίτια , βραχοτσιπανάκοι , κορυδαλοί και άλλα μικρόπουλα δεν τα συνατούσες. Συνατούσες βέβαια κοπάδια από αρουραίους οι οποίοι ήταν υπέυθυνοι για την τεράστια εξάπλωση των αλεπούδων..
    Ναι άλαξε η βιοποικοιλότητα της πανίδας γιατί εμείς αλλωτροιώσαμε την φύση. Φυσικά το κακό δεν σταματάει εκεί. Στο χώρο δίπλα από την χωματερή εγκαταστάθηκαν Αθήγκανοι χωρίς καμία υποδομή γιαυτούς τους ανθρώπους και η δίαβρωση του τοπίου συνεχίζεται.
    Εγώ τώρα μετα δολο-φονικά μου σκάγια τόσο κακό δεν έχω κάνει στη φύση επί είκοσι χρόνια που ασκώ την θήρα. Φυσικά τέσερις γενιές κυνηγών Πατέρας – Παπούς -Προπάπους με άσκηση θηρας από το 1860έως σήμερα δεν αλωτριώσαμε την Φύση. Ο λόγος είναι ότι στο κυνήγι υπάρχει μιά παράδοση με άγραφούς αλλά αυστηρούς κανόνες .Κανονας πρώτος σέβεσαι και προσέχεις τον χώρο που κυνηγάς όσο και το σπίτι σου.

    Ευχαριστώ!

  • 16 Μαΐου 2010, 21:22 | ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ Κ.Σ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ

    Κυρια Υπουργε,Θα ηθελα πραγματικα να ξερω,εχετε το χρονο, τη διαθεση,η» εστω την περιεργεια να διαβασετε ολα αυτα τα μυνηματα που σας γραφουμε?Πιστευω οτι δεν το κανετε.Απλα καποιος βοηθος σας,σας μεταφερει τον παλμο και γνωριζοντας απο ποιο χωρο προερχονται οι συνεργατες σας βγαζω το συμπερασμα οτι μαλλον αδικα κουραζουμε τα ματια μας στους υπολογιστες εμεις οι διαφωνουντες με το προσχεδιο για τον Υμηττο.Αν υπηρχε εκ μερους σας, διαθεση για διαλογο,θα το ειχατε επιδιωξει απο την αρχη της θητειας σας,οπως κανετε με τις αλλες οικολογικες και αντικυνηγετικες οργανωσεις.Καταλαβαινω οτι λογω ιδεολογιας ειστε κοντα τους αλλα εμεις οι υπολοιποι Ελληνες τι πρεπει να κανουμε για να μας ακουσετε και να καταλαβετε οτι μας απογοητευετε και μας στεναχωρειτε.Πιστευω οτι θελετε να κανετε κατι καλο για την Ελλαδα ΚΑΙ τους Ελληνες αλλα η απομονωση μιας τοσο μεγαλης μεριδας πολιτων οπως οι κυνηγοι μονο βελτιωση δεν θα φερει.Αρκετα προβληματα εχουμε σαν πολιτες,μη μας προσθετετε και αλλα,μονο και μονο επειδη εχετε την πεποιθηση οτι χρειαζεται…

  • 16 Μαΐου 2010, 21:01 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Ο λόγος ύπαρξη του επικείμενου άρθρου είναι η ύπαρξη σπάνιων είδη πτηνών που φωλαιοποιούν στον Υμητό.
    1)Κατά τη περίοδο της φωλεοποίσης μήνες Απρίλιος _Μαιος δεν επιτέπεται καμία δραστηριότητα από τους κυνηγούς.
    Κύροι μη κυνηγοί για ποιούς περιπάτους ποιά χαλάρωση και ποιά πικ-νικ μιλάτε όταν τα ζώα και τα πτηνά αναπαράγονται. Μήπως τα σκουπίδια εκατέρωθεν των αγροτικών δρόμων είναι δικά σας.
    2)Το κυνήγι επιτρέπεται στον Ανατόλικό Υμητό μετά την 15-9- εκάστε έτους. Αυτά τα σπάνια είδη έχουν μεταναστεύσει για τη Αφρική και ΠΟΤΕ δεν αποτέλεσαν σημείο ενδείαφέροντος για τους κυνηγούς.

    Αυτά για να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια!!!

  • 16 Μαΐου 2010, 21:37 | καλαιτζακις κωστας

    ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΨΟΜΕ ΧΕΡΙ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΙ ΑΥΤΗ !!ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΓΙΝΑΝ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑ .ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΕΞΟΠΛΗΣΤΕ ΤΗΝ .ΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ .ΚΥΝΗΓΙΣΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΙΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΑΒΕΡΝΕΣ )ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ .

  • 16 Μαΐου 2010, 20:42 | Σωκράτης

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΟΣ»
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
    04/10/2009

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η μέχρι τώρα εμπειρία με τα «οικοπάρκα» και τις «κλειστές» για ανθρώπινες δραστηριότητες περιοχές είναι απογοητευτική, ενώ συχνά τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια βρέθηκαν στις τσέπες επιτήδειων. Πιστεύετε ότι μια λελογισμένη αποκομιδή των καρπών της φύσης ακόμη και μέσα από δημοφιλείς δραστηριότητες όπως το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην διατήρηση της αειφορίας;

    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ξέρω ότι σε άλλες χώρες του κόσμου σύλλογοι όπως αυτοί των κυνηγών συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία μαζί τους μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και στην Ελλάδα. Η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι δυνατή μόνο με την συμβολή όλων μας και αποκτά ευρύτερο νόημα αν έχουν πρόσβαση και χαίρονται το περιβάλλον όλοι οι πολίτες. Επομένως, ήπιες μορφές δραστηριότητας που θα επιτρέπουν στους πολίτες να χαίρονται και ειδικότερα στους νέους να αποκτούν την επαφή με το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, όχι μόνο θα πρέπει να επιτρέπονται αλλά και να ενθαρρύνονται. Βέβαια οι τύποι δραστηριοτήτων και η έκταση της πρόσβασης θα είναι ελεγχόμενα, ειδικά σε περιπτώσεις που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και σε περιόδους κρίσιμες για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f47042c8-1764-40c9-b94f-6aa6a99177c9

    …Για να θυμόμαστε…και να θυμάστε κ σεις εκεί στο ΥΠΕΚΑ…

    Κατάργηση της απαγόρευσης θήρας.

  • 16 Μαΐου 2010, 20:08 | IOANNOY IOANNIS

    Για ποια απαγόρευση μιλατε?
    Από πότε το κυνήγι δεν είναι μια δραστηριότητα συμβατή με το περιβάλλον;
    Γιατί το κυνήγι δεν μπορει να συνηπάρχει με ενα καθεστώς προστασίας;
    Ποια είδη υπό εξαφάνιση θέλετε να προστατέψετε;
    Σε τι πληθυσμούς είναι τα θηρεύσιμα γνωρίζετε;
    Υπάρχει κάποια έρευνα για όλα τα παραπάνω; Υπάρχει; Πειτε μου

    Να σας απαντήσω εγω? Τίποτα δεν υπάρχει. Αυθαιρετείτε στη πλάτη 250.000 Ελλήνων Κυνηγών. Το δημοκρατικό-σοσιαλιστικό κόμμα θέλει να κάνει το κυνήγι προνόμιο των μεγαλοεπιχειρηματιών πλουσίων. Γυρίζουμε σε άλλες εποχές, αν λάβουμε υπόψη και τα υπόλοιπα μέτρα στους άλλους τομείς.Σκεφτείτε το καλά πριν περάσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί 250,000 Έλληνες μαζί με τις οικογένειες τους (μιλάμε για 1.000.000 και πλέον Έλληνες) είναι αγανακτησμένοι.

  • 16 Μαΐου 2010, 19:19 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΓΩΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • 16 Μαΐου 2010, 19:33 | IOANNOY IOANNIS

    Μέχρι πότε το κυνήγι θα είναι ο εύκολος στόχος και θα πληρώνει τα σπασμένα για όλους αυτούς που έχουν καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον; Απαράδεκτη η παράγραφος 3 ,διώξτε τους καταπατητές , προστατέψτε από τους εμπρηστές , την παράνομη βόσκηση, από φυτοφάρμακα στις αγροτικές καλλιέργειες. Μία δραστηριότητα έχουμε για να διώχνουμε το άγχος μην μας την κόβετε κι αυτή.

  • 16 Μαΐου 2010, 18:23 | Δάφνη Καλογήρου

    Μετά με τις περσινές συναντήσεις μεταξύ ΣΠΑΥ (15 δήμων που απαρτίζουν τον Υμηττό), Σύριζα, 180 Οικολογικών και Φιλοζωικών Οργανώσεων και του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, αποφασίστηκε από κοινού να ταχθούν όλοι οι παραπάνω υπέρ της απαγόρευσης της θήρας στον Υμηττό. Ελπίζουμε η κα Υπουργός να προχωρήσει σε αυτό που είχε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ υποσχεθεί, την απαγόρευση δηλαδή της θήρας στον Υμηττό.

  • 16 Μαΐου 2010, 16:35 | Δανεζης Ιωαννης

    «Παρακαλω οπως αποσυρετε την παραγραφο 3 του Αρθρου 7.
    Η συγκεκριμενη απαγορευση, ειναι εντελως αντιθετη στην δημοκρατια που θελουμε να λεμε οτι εχουμε, παρθηκε μονομερώς απο την Κυρια Μπιρμπιλη και τις ΜΚΟ στηριζομενες σε προσωπικες αντικυνηγητικες πεποιθησεις και οχι σε επιστημονικες μελετες.
    Αν αυτη η διαβουλευση ειναι πραγματικη και δεν προκειται για επικοινωνιακο τεχνασμα της Κυριας Υπουργου, παρακαλω να λαβετε υποψη σας την ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ των μηνυματων που εχουν δημοσιευθει, τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και των δυο αποψεων και την αντικειμενικοτητα τους.
    Ελπιζουμε να μην μετανοιωσουμε για την ηγεσια την οποια στηριξαμε στις προηγουμενες εκλογες»

  • 16 Μαΐου 2010, 15:11 | Bένια Ζ

    Θα ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις που έχω σχετικά με το κυνήγι και όλο αυτό το θέμα που
    έχει προκύψει σχετικά με την απαγόρευση του στον Υμηττό.
    Είμαι είκοσι χρόνια σύζυγος κυνηγού. Διαχωρίζω αυτή την ξεχωριστή ιδιότητα ,διότι μόνο οι
    σύζυγοι, σύντροφοι και οικείοι μπορούν να καταλάβουν αυτόν τον ρόλο.
    Όταν πρωτοανακάλυψα αυτή τη πτυχή στον χαρακτήρα του άντρα μου ,ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα μάλλον δυσάρεστα. Έχοντας τελειώσει με τις σπουδές μας και έχοντας ξεκινήσει για τα καλά τις ζωές μας ,όλα ήταν απόλυτα εναρμονισμένα με το life style της εποχής ,τα μπαράκια μας ,τις παρέες μας, τις εκδρομές μας και όλα τα σχετικά,τότε σιγά σιγά άρχισε να αποκαλύπτεται μια πλευρά της προσωπικότητας του τόσο ξεχωριστή και ιδιάζουσα έως και αποστροφική. Προερχόμενος από κυνηγετική οικογένεια ,πατέρας ,παππούς, ήταν απόλυτα εξοικιωμένος με το κυνήγι ,σε αντίθεση μ’εμένα , που δεν είχα καμία σχέση. Κάτι άκουγα για κάποιον παππού που κυνηγούσε αλλά χρόνια πεθαμένος ,δεν είχα καμία προσωπική εμπειρία..
    Η αίσθηση όμως που έβγαινε από τις διηγήσεις της μητέρας μου ήταν γλυκές, νοσταλγικές και πολλές φορές την ρωτούσα να μου πει για τις περιπέτειες αυτού του κυνηγού και ψαρά παππού. Αυτή η αίσθηση δεν υπάρχει σήμερα , τείνει σκόπιμα να αντιστραφεί , με μια τάση ο κυνηγός να γίνει ο κακός της ιστορίας.
    Κανείς όμως ,ούτε φίλος ή γνωστός δεν ήταν κυνηγός. Έτσι , όταν άκουγαν ότι δεν θα ξενυχτούσαμε το Σαββατόβραδο, γιατί την Κυριακή θα πήγαινε κυνήγι, γουρλώνανε τα μάτια τους και αρχίζανε οι εύλογες ερωτήσεις.
    -Καλά τρελός είσαι ? Σηκώνεσαι αξημέρωτα και τρέχεις στα βουνά ? Δεν βαριέσαι?
    Και εκεί , έπρεπε να εξηγήσει τα αυτονόητα για έναν κυνηγό , τα παράλογα όμως για εμάς τους
    υπόλοιπους και αυτά που έλεγε τότε, αυτά συνεχίζει να υποστηρίζει και σήμερα.
    Του αρέσει να ξυπνάει νύχτα, όταν η πόλη ξενυχτάει.
    Του αρέσει να πίνει καφέ, όταν οι άλλοι πίνουν μπόμπες.
    Του αρέσει ν΄ακούει τις ανάσες των σκύλων του, που τον περιμένουν ανυπόμονα να φύγουν.
    Του αρέσει το χάραμα γιατί είναι η απόλαυση των λίγων.
    Του αρέσει να βγαίνει στην εθνική με τα φώτα αναμμένα, κόντρα σ’όλους αυτούς που
    γυρνάνε σπίτι τους λιώμα.
    Του αρέσει να ακούει ,τις πατημασιές του στο δάσος και τους ήχους της φύσης.
    Του αρέσει να εισχωρεί σε μέρη άγνωστα και απάτητα.
    Του αρέσει να έρχεται αντιμέτωπος με τα ίδια του τα όρια ,με τον ίδιον ακριβώς τρόπο που
    το έκαναν οι προηγούμενες γενεές και για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
    Τέλος, του αρέσει όταν γυρίζει μετά από μερικές ώρες, να βρίσκει εμένα και τα παιδιά να
    χουζουρεύουμε ακόμα στο κρεββάτι.
    Πολλές εξορμήσεις του γίνονται κοντά στην Αττική και αυτό γιατί δεν θέλει να διανυκτερεύει μακριά από εμάς.. Κυνηγάει λοιπόν και στον Υμηττό και στα υπόλοιπα βουνά της Αττικής ,όπου επιτρέπεται φυσικά.
    Και φτάνουμε στο απολύτως απεχθές ερώτημα. Δεν ντρέπεσαι ?Τι σου φταίνε τα καημένα?
    Είσαι μάγκας εσύ ,με ολόκληρο οπλοστάσιο απέναντι στα αδύναμα πλάσματα ?Δεν χόρτασε το
    μάτι σου ? Θα σου άρεσε να σε κυνηγούσαν έτσι εσένα?
    Ας είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για απολύτως ψευτοηθικά ερωτήματα. Τα βουνά δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τους κυνηγούς και τα θηράματα επίσης. Δόξα τον θεό, η φύση προνοεί
    και αυτοπροστατεύεται. Δεν χρειάζεται θεματοφύλακες και νομοσχέδια για να συνεχίσει την αέναη
    εξέλιξη της.. Οι κυνηγοί και αγαπούν και σέβονται την φύση . Τα θηράματα δεν πετιούνται , τρώγονται και εδώ βεβαίως ταιριάζει απόλυτα η γνωστή ρήση που λέει πως του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο εννιά φορές είναι αδειανό και μία φορά γεμάτο. Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς είπε ποτέ όχι σε ένα δελεαστικό αγριογούρουνο στιφάδο, σε ένα λαγό σαλμί και άλλα εκλεκτά εδέσματα που έφερε κάποιος γνωστός κυνηγός ή είπε όχι σε ένα τεράστιο ροφό που ήρθε πεσκέσι από κάποιο δεινό ψαρά.
    Τα λέω αυτά ,εγώ μια γυναίκα κυνηγού που θα προτιμούσα ο άντρας μου να μην ήταν κυνηγός ,για πολλούς λόγους αλλά σίγουρα όχι για αυτούς που το νομοσχέδιο ισχυρίζεται.
    Ο κυριότερος λόγος είναι για να μην στεναχωριούνται τα παιδιά μου , όταν τους λένε οι συνομήλικοι τους ότι ο μπαμπάς τους είναι δολοφόνος , ενώ ο δικός τους οικολόγος.
    Γιατί εμείς τι είμαστε ? Δεν είμαστε εμείς οικολόγοι ? Ποιοί έχουν την οικολογία κληρονομικό χάρισμα ? Ποιοί την έχουν πάρει προίκα και μονοπώλιο και αποφασίζουν και διατάζουν?
    Να πάω και εγώ να γραφτώ σε μια οικολογική οργάνωση και να ονομάζομαι οικολόγος δικαιωματικά. Εγώ ξέρω ότι τα δικά μου τα παιδιά , ενώ είναι ανήλικα γνωρίζουν και δέκα πράγματα για την φύση .
    Και σε καθαρισμό υδροβιότοπου έχουν πάει,και χόρτα ξέρουν να μαζεύουν,και βουνά
    ξέρουν να σκαρφαλώνουν και αν δούνε μια πέρδικα δεν θα την περάσουνε για κότα !
    Βλέπω την απελπισία του άντρα μου εδώ και λίγο καιρό, με τα μέτρα που σκοπεύει να
    επιβάλλει η κ.υπουργός και οι οικολόγοι συνεργάτες της
    Εφ’οσον υπάρχει διάθεση για διαβούλευση, γιατί δεν συνεργαζόσαστε με τούς κυνηγούς, γιατί τούς αποκλείεται από κάθε συζήτηση,υπάρχουν εξαιρετικά sites, θηραματολόγοι , επιστήμονες , οργανώσεις και φορείς που μπορούν να προσφέρουν και να βρεθεί μια λύση.
    Οι κυνηγοί σαν ομάδα είναι δύσκολο να αλλάξουν θέσεις, όχι γιατί δεν το θέλουν όσο γιατί δεν μπορούν. Εγώ , το κατάλαβα αυτό μετά από πολλά χρόνια συμβίωσης και έχοντας χρησιμοποίηση πολλές μορφές πίεσης.
    Το κυνήγι , για τον κυνηγό είναι οξυγόνο, είναι οι ανάσες του,είναι η τρέλα του. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι ,δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το καταδικάζουμε. Οι γυναίκες , σύζυγοι κυνηγών καταλαβαίνουν νομίζω πολύ καλά τι εννοώ, έχουμε γκρινιάξει απίστευτα για το κυνήγι, έχουμε τσακωθεί, έχουμε απειλήσει αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα σταθούμε δίπλα τους. Είναι άδικο αυτό που γίνεται, αλλά πιο άδικος ο τρόπος που γίνεται.
    Ειλικρινά πιστεύω ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα.
    Η κατάσταση θα εκτροχιαστεί άνευ λόγου και θα οδηγήσει τους περισσότερους στην λαθροθηρία κάτι που από όσο γνωρίζω συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στην επαρχία.
    Εγώ, έμαθα πλέον λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω των τελευταίων τραγικών οικονομικών εξελίξεων που κατρακύλησαν την χώρα μας σε αυτή την απίστευτη κατάσταση πως όταν ακούω
    για δημοκρατική διαβούλευση ,μυρίζομαι ειλημμένες αποφάσεις, όταν ακούω για οικολογικές
    οργανώσεις μυρίζομαι επιδοτήσεις και φυσικά όταν συστήνεται επιτροπή , ρέει το κρατικό χρήμα.
    Επανερχόμενη και πάλι στην ιδιότητα της γυναίκας κυνηγού , έκανα πολλές υπερβάσεις
    όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι τελικά καλά έκανα. Σέβομαι την διαφορετικότητα και την ελευθερία του καθενός από εμάς να ζει την ζωή του όπως εκείνος αποφασίζει.

    Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.και γι αυτό σας παρακαλώ να μην απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό .

    Ευχαριστώ
    Βένια Ζ

  • 16 Μαΐου 2010, 15:40 | Σταυρος Μαλαμας

    Παρακαλω οπως αποσυρετε την παραγραφο 3 του Αρθρου 7.
    Η συγκεκριμενη απαγορευση, ειναι εντελως αντιθετη στην δημοκρατια που θελουμε να λεμε οτι εχουμε, παρθηκε μονομερώς απο την Κυρια Μπιρμπιλη και τις ΜΚΟ στηριζομενες σε προσωπικες αντικυνηγητικες πεποιθησεις και οχι σε επιστημονικες μελετες.

    Αν αυτη η διαβουλευση ειναι πραγματικη και δεν προκειται για επικοινωνιακο τεχνασμα της Κυριας Υπουργου, παρακαλω να λαβετε υποψη σας την ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ των μηνυματων που εχουν δημοσιευθει, τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και των δυο αποψεων και την αντικειμενικοτητα τους.
    Ελπιζουμε να μην μετανοιωσουμε για την ηγεσια την οποια στηριξαμε στις προηγουμενες εκλογες.

  • 16 Μαΐου 2010, 14:16 | ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ,
    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΡΕΥΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ?ΠΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΕΛΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ?ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ,ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΕΛΑΦΙΑ? ΕΓΩ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΦΛΥΑΡΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ,ΕΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ »ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΜΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ,ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΤΟΥΣ »ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ»ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡ.3

  • 16 Μαΐου 2010, 14:20 | Μαρινα

    οχι στο αρθρο 7 παρ.3 του παραπανω σχεδιου.οι κυνηγοι μεριμνουν για τη φυση,την αγαπουν,τη σεβονται.δεν τη βιαζουν.δεν την δολοφονουν..

  • 16 Μαΐου 2010, 13:25 | Μαριαννα Μεθενιτη

    ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ,ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΠΑΘΟΣ,Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ,ΓΙΑΤΙ,ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΕΠΩΔΥΝΕΣ…ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΡ.3

  • 16 Μαΐου 2010, 13:10 | Βασιλης Τσαλλας

    ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΙΛΗ,
    Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ?ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ?ΠΟΙΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ?ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ,ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ,ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ..ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ,ΟΜΩΣ,ΟΠΟΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Η ΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ..ΝΟΜΙΜΩΣ…ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡ.3.

  • 16 Μαΐου 2010, 13:41 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΟΥΛΟΥΜΗΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΟΠΩΣ: ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ…

  • 16 Μαΐου 2010, 13:05 | Γιωτα Ιωαννου

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΓΙΑ; ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ?ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ?ΟΧΙ,ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΚΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,ΣΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ?ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ?Ε,ΛΟΙΠΟΝ,ΟΧΙ.ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.

  • 16 Μαΐου 2010, 13:08 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΞΑΡΑΚΗΣ

    Σας παρακαλώ να απαληφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για τη προστασία του Υμηττού. Οι περισσότεροι κυνηγοί της Αττικής εξυπηρετούνται από τον Υμηττό. Με την οικονομική κρίση που υπάρχει ας αναλογιστούμε πόσες επιχειρήσεις με είδη κυνηγίου θα κλείσουν εάν περάσει ο νόμος αυτός. Τέλος σας αναφέρω ότι οι κυνηγοί προστατεύουν το δάσος και αυτό αποδεικνύεται ότι στο μέρος που επιτρέπεται το κυνήγι δεν έχουν υπάρξει πυρκαγιές.

  • 16 Μαΐου 2010, 12:15 | kwstas

    auto pou ginetai einai aparadekto. panta to eukolo thyma einai to kynhgi. einai aparadekto dioti oi monoi pou agapoun kai noiazontai pragmatika gia to kynhgi einai oi kynhgoi. monoi tous xwris kamia xrhmatikh bohtheia apo to kratos(antitheta to kratos pairnei apo tous kynhgous) prospathoun na prostatepsoun tous kynhgotopous kai mh apo diaforous kyndynous. oi thyrofylakes einai oi monoi pou vriskontai sto vouno kai prospathoun me kathe tropo thn xlorida kai thn panida ths xwras mas kai anti na poune ena megalo eyxaristo stous kynhgous gia to ergo pou paragoun prospathoun na apagoreusoume ayth thn drasthriothta.ntroph sas.ta grafw auta xwris na eimai kynhgos kai xwris na exw kapoio ofelos apo to kynhgi alla epeidh tunxanei na gnorizw merika pragmata panw sto thema kynhgi.eyxaristw gia thn prosoxh sas.

  • 16 Μαΐου 2010, 12:17 | Βασιλης Μαγειρας

    ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ,ΘΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΝΟΜΟΥΣ(ΕΥΒΟΙΑ,ΒΟΙΩΤΙΑ,ΚΟΡΙΝΘΙΑ).ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ,ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΟΜΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ,ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΙΣΟΖΥΓΙΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ,ΑΠΟΡΡΟΦΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ(ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ?)ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ?ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡ.3 ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.

  • 16 Μαΐου 2010, 12:32 | Matina Mpalwmenou

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΕΝΑΚΙΖΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ,ΛΟΙΠΟΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΟΥ?ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΠΟ 250.000 ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΔΕΙΕΣ,ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.ΚΙ ΟΜΩΣ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ,ΤΟ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ,ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΙΣΩΣ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ.ΚΙ ΟΜΩΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

  • 16 Μαΐου 2010, 12:57 | latanis chris

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ.
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ.

  • 16 Μαΐου 2010, 11:05 | Maria Magira

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ?ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ »ΕΓΩ»ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ »ΠΗΓΕΣ» ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡ.3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.

  • 16 Μαΐου 2010, 11:25 | Σ. Σταματάκης

    Κυρία υπουργέ,

    Μας καλείτε σε διαβούλευση για το ΣΠΔ προστασία Υμηττού.
    ΝΑΙ εμείς συμφωνούμε με την «προστασία» του Υμηττού.

    Αλλά τι σημαίνει για εμάς;

    Τι σημαίνει δημιουργία ΖΕΠ στον Υμηττό;
    Ποιές υποχρεώσεις αναλαμβάνει η χώρα μας;
    Πόσο θα στοιχίζει ετησίως η τήρηση των υποχρεώσεων αυτών;
    Πόσο θα στοιχίζει η μη τήρηση των υποχρεώσεων αυτών;

    Γιατί το κυνήγι απειλεί την «προστασία» του Υμηττού;

    Απαγορεύεται και η εγκατάσταση ΑΠΕ στον Υμηττό;

    Γιατί οι κυνηγοί δεν έχουν εκπροσώπηση στη σύνταξη του ΣΠΔ;
    Γιατί οι κυνηγοί δεν έχουν εκπροσώπηση στην επιτροπή ΦΥΣΗ 2000;
    Γιατί οι μόνοι συνομιλητές σας είναι οι εκπρόσωποι του παραρτήματος στη Ελλάδα της πολυεθνικής WWF, η Ορνιθολογική, η ΕΕΠΠΠ, η ΠΑΝΔΟΙΚΟ και η mom;
    Γιατί οι αγρότες δεν έχουν εκπροσώπηση;
    Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν εκπροσώπηση;

    Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε με τη δημόσια διαβούλευση;

    Λόγω των ανωτέρω ζητάμε την κατάργηση του ΣΠΔ στο σύνολό του και την αντικατάστασή του με ΣΠΔ το οποίο κατ’ ελάχιστο:
    – θα αντικατοπτρίζει τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων,
    – θα αναφέρει τον ετήσιο προϋπολογισμό κόστους του,
    – θα αναφέρει ποιά κονδύλια θα διατίθενται για μελέτες και ποιοί νομιμοποιούνται να τα διεκδικήσουν.

    Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας…

  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

    Η Ζ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων, η οποία εκπροσωπεί 18000 κυνηγούς, στα πλαίσια της σχετικής διαβούλευσης διαμαρτύρεται έντονα διότι η απαγόρευση του Υμηττού προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση και επιστημονική τεκμηρίωση.
    Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με την Οδηγία 79/409/ΕΟΚ και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) όπως αποτυπώνονται στο ερμηνευτικό κείμενο «Έγγραφο κατευθύνσεων για τη θήρα βάσει της οδηγίας 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεων των άγριων πτηνών – Οδηγία για τα Πτηνά» όπου αναφέρεται ρητά ότι προκειμένου να απαγορευτεί η θήρα σε ζώνες μιας προστατευόμενης περιοχής, πόσο μάλλον στο σύνολο της, πρέπει να συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος και να τεκμηριώνεται επιστημονικά. Άλλωστε, η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη θήρα, συνοψίζεται στην αποστροφή του πρώην Επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, σύμφωνα με την οποία «το κυνήγι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος».
    Εν κατακλείδι, η Ζ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων ζητά να αποσυρθεί άμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 από το σχέδιο του Π.Δ. και επιτέλους να συμπεριλάβετε ως ισότιμους συνομιλητές σας τους κυνηγούς, οι οποίοι άλλωστε στα πλαίσια του ρόλου και του έργου όλων των βαθμίδων των κυνηγετικών οργανώσεων στοχεύουν στην υλοποίηση των κοινών με την Ευρωπαϊκή Ένωση στόχων.

  • 16 Μαΐου 2010, 06:09 | MANOΣ

    Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.
    Οι κυνηγοί μπορούν και προστατεύουν την φυση, καλύτερα από τον καθένα,μεγάλη είναι η προσφορά των Κυνηγών στο κομμάτι της Πυρασφάλειας και έχει αποδειχθεί απο το γεγονός ότι το τμήμα του Υμητού που θέλετε εσείς να απαγορεύσετε και στο οποίο επιτρέπεται η Θήρα τόσα χρόνια δεν έχει ΚΑΕΙ ΠΟΤΕ!
    Ζητώ να καταργηθεί άμεσα το άρθρο 7 παρ. 3 του Σχεδίου Π.Δ. που αφορά τον Υμηττό διότι δεν υπάρχει καμμία έγκυρη Μελέτη για την Απαγόρευση της θήρας και για να μην είναι ίδια η κατάληξη του Υμηττού, όπως της Πάρνηθας και της Πεντέλης, (φωτιες=κάρβουνο=ολέθρια και ανελέητη καταστροφή!).
    Για το καλό του Υμηττού πρέπει να καταργηθεί άμμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ.