Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 28 Απριλίου 2010, 12:07 | ΞΕΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ. ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΟΣ

    Απαράδεκτη η απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το κυνήγι έχει οποιαδήποτε βλαβερή επίδραση στην πανίδα της περιοχής. Και όσοι παρουσιάζουν τους κυνηγούς ως «αιμοσταγείς δολοφόνους» θα πρέπει να σκεφτούν πόσους φίλους και συγγενείς κυνηγούς έχουν στα χώρια τους. Όλοι αυτοί οι καλοσυνάτοι μεσήλικες αλλά και νεαροί άντρες που συναντάς στην επαρχία, όλοι αυτοί που πάτε και αγοράζετε ένα αναμνηστικό ή ένα τοπικό προϊόν από την μικρή τους επιχείρηση, αυτοί που βλέπετε στα ελληνικά καφενεία των «χαμένων» χωριών της πατρίδας μας, αυτοί που σας νοικιάζουν δωμάτιο διανυκτέρευσης, αυτοί που βλέπετε να δουλεύουν στα χωράφια, ή να βόσκουν τα ζώα τους … είναι σχεδόν όλοι τους κυνηγοί και παρά πολλοί από αυτούς αν δεν υπήρχε το κυνήγι θα είχαν εγκαταλείψει τον τόπο τους. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ που εμείς οι δολοφόνοι τα σκοτώνουμε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΟΤΟΠΩΝ ΤΟΥΣ από τις καταπατήσεις και τις εκχερσώσεις αλλά βέβαια για να καταγκήλεις τέτοιες δραστηριότητες πρέπει να τα βάλεις και με τα μεγάλα συμφέροντα και αυτό είναι αδύνατο φυσικά. Φυσικά για άλλη μια φορά επιβάλλετε μια απαγόρευση κυνηγίου σε μια περιοχή για την ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν μας λέει και τι έργα θα πρέπει την γίνουν στην περιοχή για την προστασία της. Κάνω έκκληση στη σκέψη και τη λογική σας, γιατί συναίσθημα διαθέτεται μπόλικο … αλλά δεν το χρησιμοποιείται σωστά, γιατί το έχετε αποσυνδέσει εντελώς από την πραγματικότητα. Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα σας να αντιδράτε όπως θέλετε και όπως νομίζετε … σας καλώ να σκεφτείτε τις υπηρεσίες που προσφέρετε στα «άγρια ζώα» της πατρίδας μας. Και αυτό θέλει συνδυασμό συναισθήματος αλλά και λογικής. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡ 7

  • 28 Απριλίου 2010, 12:46 | ΜΠΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να απειλήσει το οικοσύστημα του Υμηττού
    είναι το κυνήγι. Και μάλιστα με τον τρόπο που διεξάγεται στη Χώρα μας η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι ωφελεί παρά βλάπτει την πανίδα αλλά και χλωρίδα της.
    Οι κυνηγοί να είστε σίγουροι θέλουν πρώτα από όλους να σωθεί το οικοσύστημα και να μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη παρέμβαση-βιασμός του Υμηττού γιατί αν δεν υπάρχει βιότοπος δεν θα υπάρχουν και θηράματα.
    Πιστεύω ότι η απαγόρευση της θήρας δεν πρόκειται να έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να μην συμπεριληφθεί στο άρθρο 7.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις έφυγαν οι κάμερες από την Πάρνηθα, μαζί με το απόλυτο χάος και τα απεγνωσμένα ζώα για τροφή και νερό οι μόνοι που έμειναν για να τα προστατέψουν ήταν οι κυνηγετικές οργανώσεις.

  • 28 Απριλίου 2010, 12:06 | Κ.Μπαντέκα

    Αξιότιμη κυρία Μπιρμπιλή

    Συμφωνώ με την κατάργηση του κυνηγιού στην περιοχή του Υμηττού΄ ώστε όλοι να μπορούμε να χαρούμε το βουνό χωρίς να φοβόμαστε.Σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να καταργηθεί.

    Σας ευχαριστώ για το βήμα που μας δίνετε να εκφράσουμε την άποψη μας

    Με εκτίμηση

    Κ.Μπαντέκα

  • 28 Απριλίου 2010, 11:17 | Βασίλης

    Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το μένος εναντίων των κυνηγών…
    Έχετε κάποιες επιστημονικές μελέτες οι οποίες να αποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποιους πληθυσμούς ή ενεργείτε με το έτσι θέλω?
    Μήπως σκοπεύουμε να ξαμολήσουμε και Λιοντάρια για να ελέγξουμε τον πληθυσμό του αγριογούρουνου ή έχουμε αποθέματα ως κράτος να αποζημιώσουμε τους αγρότες?
    Ποιος λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας? Ειδικά με την κρίση που έρχεται γιατί να στερήσουμε αυτό το δικαίωμα?
    Τελικά είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης ή το θυμόμαστε μόνο όταν μας συμφέρει?
    Έχετε υπολογίσει πόσο θα στοιχίσει στην ανάπτυξη η απαγόρευση του κυνηγιού? Έχετε υπολογίσει την ζημιά στην επαρχία?
    Πως πιστεύετε ότι θα αντιδράσει ο απλός πολίτης του χωριού φέροντας ένα όπλο όταν του πείτε ότι αυτό που του έμαθαν οι παππούδες του πρέπει να σταματήσει με το έτσι θέλω?
    Πιστεύετε ότι οι αντι-κυνηγοί αγαπούν περισσότερο το δάσος από τους κυνηγούς?
    Θα βγουν οι οικολόγοι στο δάσος να πιάσουν τους λαθροθήρες και τους εμπρηστές ή θα προσλάβουμε και άλλους δημοσίους υπαλλήλους?

    Έχουμε αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε ως χώρα για να τα βάλουμε άνευ επιχειρημάτων και λογικής με τους κυνηγούς.
    Το κυνήγι είναι διέξοδος, τρόπος ζωής, τρόπος ανάπτυξης, τρόπος διαφύλαξης της πανίδας και του δάσους.

  • 28 Απριλίου 2010, 11:12 | sakis ntantoulas

    eleos!!!!!!!!! to kinigi ine i zoi mas!!!!!

  • 28 Απριλίου 2010, 11:18 | Π.ΔΗΜΟΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ.
    -Σε μιά παράταξη που θέλει να λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ είναι απαράδεκτο ο υπουργός νά μην ακούει τον ΛΑΟ ,αλλα μόνο τούς κολυτούς.Έχουν περάσει 6μήνες και μόνο ισοτιμία καί δημοκρατία δέν βλέπουμαι απο εσάς,ακόμα περιμένουμε να δεχτήτε την Κ.Σ.Ε .
    -Αποφασίζεται χωρίς εμας για εμάς,δέν διαφέρει και πολυ απο το ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ.
    -Αντί να ζυγίσεται τήν προσφορά τών μέν και των δε μας αποκλείεται απο έναν διαλογο που μας αφορά όλους και ως ένας νεωτερος ηγεμώνας αποφασιζεται οτι το κυνηγι πρεπει να το κάνουν μόνο οι ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ !!!!!!! Άν αυτό δεν είναι μεσέωνας,τότε τίείναι?
    -Γιά τήν προστασία του ΥΜΗΤΟΥ κυρία υπουργέ,είμαστε ΜΑΖΙ και όχι αντίπαλοι.ΑΝ μας καλούσατε θα σας λεγαμε «ΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ,Α Ν Τ Ι Θ Ε Τ Ω Σ «Καταπατήθηκε απο τους ΕΧΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΩΝΤΕΣ,Εγινε ΧΩΡΑΦΙ-ΟΙΚΟΠΕΔΟ-ΒΙΛΑ-ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ.
    -Τα πράγματα δέν ειναι οπως σας τα λένε οι αυλικοί σας και κάποιοι άλλοι ,που χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν κανενα έργο έρχονται κοντά σας μόνο γιά να ζητησουν κονδηλια καί όταν καταλάβουν ότι δέν θα πάρουν τότε θα σας αφησουν μόνη.
    -Ελπίζω και ευχομαι ότι θα αλλαξει η σταση σας απέναντί μας.
    -ΑΝ συνεχισετε να μας αγνοειται τότε δέν θα πρέπει να ανήκετε στο ΠΑΣΟΚ αλλά σε κάποια αλλη παράταξη όπου η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ δέν έχουν κανένα λόγο,καμιά γνώμη,κανένα δικαιωμα,κανένα χομπυ μόνο δασμους.ΥΓ’ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

  • Η οδηγία της ΕΕ για τα άγρια πτηνά την οποία αναφέρετε και στο εισαγωγικό σας σημείωμα, θεωρεί το κυνήγι συμβατή δραστηριότητα με το περιβάλλον η οποία μπορεί τελικά να αποβεί και επωφελής για τη διατήρηση ενδιαιτημάτων. Οι κυνηγοί προστατεύουν το περιβάλλον καλύτερα από κάθε άλλον αφού καθημερινά βρίσκονται στα βουνά, τις περισσότερες φορές όχι για να κυνηγήσουν αλλά για να εκπαιδεύσουν τους σκύλους τους.
    Τα καταφύγια θηραμάτων έχουν γίνει μετά από προτάσεις των κυνηγών και είναι οι πρώτοι που τα προστατεύουν μέσω της ομοσπονδιακής θηροφυλακής.
    Η απαγόρευση του κυνηγίου σε μια περιοχή πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες, να έχει συγκεκριμένους στόχους και οφέλη για το περιβάλλον, την πανίδα και την χλωρίδα.
    Η αυθαίρετη απαγόρευση τελικά μπορεί να υποβαθμίσει όχι μόνο την συγκεκριμένη περιοχή, ανοίγοντας την όρεξη σε οικοπεδοφάγους και λαθροθήρες, αλλά και γειτονικές περιοχές στις οποίες επιτρέπεται το κυνήγι λόγω της αύξησης της πίεσης από τους κυνηγούς.
    Ζητούμε τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος στην περιοχή ως προς την κυνηγετική δραστηριότητα.
    Οποιαδήποτε απαγόρευση είναι αυθαίρετη, δεν έχει καμμία επιστημονική λογική, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και δεν θα αποφέρει κανένα απολύτως όφελος!

  • 28 Απριλίου 2010, 10:27 | ΤΑΡΝΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ,ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΩΤΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ.ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΕΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΘΗΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ.ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΙΒΔΗΣΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.ΚΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ.

  • 28 Απριλίου 2010, 10:01 | Ζαχαρίας Σιφνάκης

    Θεωρώ απαράδεκτο να διαβάζω πως θα έπρεπε να γίνει έρευνα για να φανούν αιτίες που αποδεικνύουν πως το κυνήγι βλάπτει και εξαφανίζει την πανίδα.Πόσο μάλλον ότι οι κυνηγοί είναι προστάτες των δασών!

    Τι έρευνα ακριβώς θα έπρεπε να γίνει?Πώς είναι δυνατόν κάποιος να έχει το δικαίωμα να σκοτώσει ένα ζωντανό πλάσμα όπως είναι ο ίδιος και από πάνω αυτό να το βαφτίζει δραστηριότητα-χόμπυ.

    Δε με θεωρώ οικολόγο ούτε θα μπω στη διαδικασία να απολογηθώ γιατί ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.

    Αν ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι ελεύθερος το ίδιο δικαίωμα έχουν όλα τα ζωντανά πλάσματα.
    Επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν με ανθρώπινη γλώσσα δε σημαίνει πως είναι κατώτερα από μας.

    Αν κάποιου του αρέσει να χρησιμοποιεί όπλα ας πάει να μάθει σκοποβολή!
    Και αν κάποιος νοιάζεται τόσο για τα δάση μας ας πάει να κατασκηνώσει εκεί να τα προσέχει μέρα νύχτα

  • 28 Απριλίου 2010, 10:41 | φραγκίσκος

    θεωρω την προταση για απαγορευση της θήρας λανθασμένη.Μια περιοχή προστατέυεται άπο πυρκαγίες,καταπατήσεις,παράνομη θήρα,απόρριψη σκουπιδιών και άλλες ενέργειες που ζημιώνουν το περιβάλον μονο όταν επιτηρείται.
    Και ενας τρόπος επιτήρησης είναι το κυνήγι με την παρουσιά κυνηγών στο χώρο.

  • 28 Απριλίου 2010, 10:03 | Αριέττα Μαρινίτση

    ΥΜΗΤΤΟΣ

    Κυρία Μπιρμπίλη,θεωρώ πολύ θετικό το ότι στην περιοχή του Υμηττού δεν θα επιτρέπεται το κυνήγι.Δεν είναι δυνατόν μέσα στην Αττική να επιτρέπεται το κυνήγι.Εκτός όμως απο τον Υμηττό,θα πρέπει το κυνήγι να απαγορευτεί σε ολόκληρη την επικράτεια για 5 χρόνια τουλάχιστον,καθώς η ανεξέλεγκτη θήρευση έχει προκαλέσει αποδεκατισμό στην πανίδα της χώρας μας.

    Με εκτίμηση,
    Αριέττα Μαρινίτση

  • 28 Απριλίου 2010, 10:21 | Πολίτης

    Το κυνήγι φαίνεται να αποτελεί (δυστυχώς) βασικό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας! Θα πρέπει όμως να λεχθεί επισήμως ΑΝ υπάρχουν περίσσια θηράματα στη χώρα. Άν υπάρχουν, προτείνω
    1. Να καθοριστούν αυστηρά φυλασσόμενες περιοχές που να επιτρέπεται η θήρα, ορισμένες περιόδους και για καθορισμένο πλήθος και είδος θηράματος ανα κυνηγό.
    2. Κάθε κυνηγός, κατά την έξοδό του από την περιοχή, να επιδεικνύει το θήραμα και να καταβάλει καθορισμένο τίμημα.
    3. Να υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες του νόμου.
    Η Ελληνική πανίδα είναι εθνική περιουσία και δεν ανήκει μόνο στους κυνηγούς.

  • 28 Απριλίου 2010, 10:37 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΔΟΥΚΑΚΗΣ

    Κα Υπουργέ,
    Τίνων συμφέροντα εξυπηρετούνται αυτή τη φορά είτε εν αγνοία σας είτε εις γνώση σας;
    Από πού προκύπτει οτι τα μέτρα που θα λάβετε προσφέρουν προστασία και ανάπτυξη στον Υμηττό;Έχετε τίποτα μελέτες – γνώμες ειδικών ή είναι και αυτό μια μεθοδευμένη εισήγηση κάποιων; Και πώς θα μας πείσετε οτι αυτά που θέλετε να προωθήσετε θα εφαρμοστούν;΄Εχετε τους ανάλογους κρατικούς μηχανισμούς και αυτοί λειτουργούν σωστά για να τους επιτηρήσουν;Έχετε θηροφυλακή;Έχετε πολεοδομία;Έχετε δασοφυλακή;Τι έχετε.Εγώ αυτό που μπορώ να διακρίνω είναι μια προσπάθεια απαγόρευσης δραστηριοτήτων και προσέγγισης στον Υμηττό του νομοταγή πολίτη για να μην βλέπει αυτά που θα κάνουν κάποιοι (οικοπεδοφάγοι, καταπατητές, εμπριστές,λαθροθήρες).
    Γι’αυτό, όταν μπαίνετε στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων θα πρέπει να κάνετε στη άκρη προσωπικές αντιλήψεις, εγωισμούς και ό,τι άλλο αρνητικό και να λαμβάνετε τη γνώμη όλων αυτών που θα μπορούσαν επί της ουσίας να σας βοηθήσουν ειλικρινά και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ στο έργο σας με γνώσεις, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό καθ’όσον είστε ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι πρόεδρος κάποιου συλλόγου.

  • 28 Απριλίου 2010, 10:41 | Γ Πέππας

    Αγαπητή κυρία Υπουργέ Τ Μπιρμπίλη

    Ειλικρινά ένιωσα ικανοποίηση, όταν τοποθετήθηκε στην θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος ένα πρόσωπο μη πολιτικό και μάλιστα της γενιάς μας.
    Ένας νέος άνθρωπος έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία όλων των Ελλήνων πολιτών σε ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο .

    Είμαι κάτοικος νοτίων προαστίων και έχω οπτική όπως και ουσιαστική άποψη για το γίγνεσθαι σ ότι αφορά τον Υμηττό, που έχω περπατήσει άπειρες φορές..

    Ναι κυρία Υπουργέ , πρέπει να προστατευθεί το συγκεκριμένο βουνό και συμφωνώ με τα περισσότερα άρθρα του Νομοσχεδίου και είμαι μαζί σας , γιατί και εγώ είμαι οικολόγος και μάλιστα πολύ ενεργός ειδικά στο συγκεκριμένο βουνό.

    Εκτός από οικολόγος όμως είμαι και κυνηγός , θα ήθελα λοιπόν να καταλάβω γιατί πρέπει να διαχωρίσω και να αποκλείσω τον μισό μου εαυτό .

    Βάση ποιας λογικής , ποιας επιστημονικής τεκμηρίωσης , ποιου νόμου ?

    Ο Υμηττός κυρία Υπουργέ δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα από τους κυνηγούς .
    Ο κυνηγός δεν καίει , δεν καταπατεί , δεν μολύνει , δεν κτίζει .

    Αντιθέτως έχει πολλά να κερδίσει , στη πυρασφάλεια , στην φύλαξή, στην αναδάσωση , στην εποπτεία , στην επαναφορά πανίδας και χλωρίδας , στον εθελοντισμό, γενικώς παντού.

    Ο Υμηττός όπως και τα άλλα βουνά είναι ο φυσικός μας χώρος, κοινώς το σπίτι μας και κάθε άνθρωπος θέλει το σπίτι του σε καλή κατάσταση και σε ευημερία .

    Με απογοήτευση όμως, διαπιστώνω μία άδικη και ατεκμηρίωτη τάση απομάκρυνσης μίας μεγάλης ομάδας Ελλήνων πολιτών , των κυνηγών από τον φυσικό τους χώρο , στο όνομα της οικολογίας.

    Μίας οικολογίας όμως, όπως την οραματίζονται «κάποιοι» για τους δικούς τους λόγους..

    Θεωρώ αυτονόητο για έναν Υπουργό ότι δεν επηρεάζεται από τυχόν προσωπικές σκέψεις και ότι θα λαμβάνει υπ όψη του όλες τις παραμέτρους , απόψεις , όλων των ενδιαφερόμενων που ζουν και απολαμβάνουν τον Υμηττό , μεταξύ αυτών και των κυνηγών όπως γίνεται σήμερα έστω και στο ελάχιστο.

    Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω να σκεφτείτε τις παραπάνω ενέργειες σας, προτού αποφασίσετε σαν υπουργός όλων των Ελλήνων πολιτών και να αποσύρετε την ολική απαγόρευση θήρας από τον Υμηττό αφού δεν τεκμηριώνετε μάλιστα με καμία μελέτη και να παραμείνει για την θήρα η κατάσταση στον Υμηττό όπως υφίσταται σήμερα .

    Η να ανασχεδιαστεί υπό μορφή ζωνών , με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και των κυνηγών , όπως εφαρμόζεται παντού πανευρωπαϊκά. .

    Ο Υμηττός και το νόμιμο κυνήγι συνυπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα , ας μη το ανατρέψουμε τώρα αυτό μάλιστα χωρίς τεκμηρίωση !

    Σας ευχαριστώ
    Με εκτίμηση

    Γ Πέππας

  • 28 Απριλίου 2010, 09:49 | αλιένα

    Συμφωνώ να απαγορευτεί το κυνήγι, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στο σύγχρονο πολιτισμό. Ο Σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι αξία από την οποία φαίνεται και το επίπεδο του πολιτισμού μας.

  • 28 Απριλίου 2010, 09:48 | Masroor Javid

    Το θέμα δεν είναι να εκπροσωπείται ο ένας και ο άλλος, το θέμα είναι να προστατευτεί το περιβάλλον, τα βουνά, τα δάση, τα ζώα και όλα τα άλλα από εμάς και τους όμοιους μας που εκπροσωπούμαστε και συσκεπτόμεθα αιώνες τώρα.

  • 28 Απριλίου 2010, 09:54 | Γιώργος Ζήκος

    «ΥΜΗΤΤΟΣ»
    Συμφωνώ πλήρως με την παρ.3 του παρόντος άρθρου (7) για κατάργηση της θήρας σε όλες τις ζώνες.

  • 28 Απριλίου 2010, 07:11 | ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να απειλήσει το οικοσύστημα του Υμηττού
    είναι το κυνήγι. Και μάλιστα με τον τρόπο που διεξάγεται στη Χώρα μας η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι ωφελεί παρά βλάπτει την πανίδα αλλά και χλωρίδα της.
    Οι κυνηγοί να είστε σίγουροι θέλουν πρώτα από όλους να σωθεί το οικοσύστημα και να μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη παρέμβαση-βιασμός του Υμηττού γιατί αν δεν υπάρχει βιότοπος δεν θα υπάρχουν και θηράματα.
    Πιστεύω ότι η απαγόρευση της θήρας δεν πρόκειται να έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να μην συμπεριληφθεί στο άρθρο 7.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις έφυγαν οι κάμερες από την Πάρνηθα, μαζί με το απόλυτο χάος και τα απεγνωσμένα ζώα για τροφή και νερό οι μόνοι που έμειναν για να τα προστατέψουν ήταν οι κυνηγετικές οργανώσεις.
    Μπείτε σας παρακαλώ στο παρακάτω link.

    http://www.ksellas.gr/article.asp?ID=137

    Το ίδιο έγινε και με τον Υμηττό και το ίδιο θα γίνεται πάντα.
    Ας μην επιτρέψουμε να δραστηριοποιούνται στον Υμηττό μόνο αυτοί που παρακολουθούν τα άγρια ζώα με τα κιάλια όταν όλα είναι ρόδινα.
    Ας επιτρέψουμε να δραστηριοποιούνται και αυτοί που ήταν εκεί όταν τα πράγματα ήταν στην κυριολεξία μαύρα για αυτά.

  • 28 Απριλίου 2010, 00:58 | ΜΑΝΟΣ ΒΜW

    To κυνήγι ασκείτε απο την αρχαιότητα,για κάποιους ή κάποιες που δέν θυμούνται.και έρχεστε τώρα να το απαγορεύσετε από αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά γιά το περιβάλον,που δεν πέρνουν κανένα κονδίλι απο την Ε.Ε,παρα μόνο απο τα δικά τους χρήματα μπορούν και βοηθούν,που γίνονται φύλακες τον βουνόν και τον δασών,και που ΠΕΡΝΕΤΕ ένα ΠΟΛΛΥ ΜΕΓΑΛΟ και σεβαστό ΠΟΣΟ από τους κυνηγούς.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάντε μια φορά το σωστό και το καλό για όλους μας.Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που πάτε να κάνετε,και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βγούνε οι κυνηγοί στούς ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ.Και μην νομίζετε οτι θα τους σταματίσετε εύκολα. Και πιστέψτεμε δεν θα είναι καλό για κανέναν αυτό και ιδιέτερα για εσάς και της ΚΑΡΕΚΛΕΣ σας.
    Προσωπικά θα έλεγα να προσφήγη το Σ.Τ.Ε στα δικαστήρια της Ε.Ε και να τελειόνουμε με αυτήν την ιστορία κάθε χρόνο.Έχετε καταλάβει την οικονομική ζημιά που θα επέλθει στη χώρα απο μια πιθανεί κατάργηση του κυνηγιού,τι θα μας πείτε μετά,οτι ήτανε μια λάθος απόφασει.Όλες αυτές οι οικογένειες στην επαρχεία και όχι μόνο που ζούν απο τους κυνηγούς τι θα κάνουν θα φύγουν απο τον τόπο τους,
    τι θα πείτε στούς καταστηματάρχες που πουλάνε όπλα και έχουνε τόσα άτομα,
    τι θα πείτε στους ξενοδόχους που περιμένουνε πότε θα ανοίξει το κυνηγι για να δουλέψουνε,
    τι θα πείτε στους εστιάτορες που περιμένουνε και αυτοί να ανοίξει το κυνηγι για να δουλέψουνε,
    τι θα πείτε στους βενζινάδες που περιμένουνε και αυτοι το ίδιο.
    ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΞΕΣΗΚΟΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.Και μην ξεχνάτε ότι θα ξαναέρθουν εκλογές πάλι και τότε θα τα ξαναπούμε.300.000 κυνηγοί να το θυμάστε αυτό το νούμερο.

    ευχαριτώ πολλύ.

  • 27 Απριλίου 2010, 23:09 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την απόφαση. Προτού πάρετε οποιαδήποτε απόφαση
    καλό θα ήταν να έχετε αποδείξεις ότι το κυνήγι έχει βλαβερές συνέπειες. Διαφορετικά μην προβαίνετε σε λάθος αποφάσεις!!!!!

  • 27 Απριλίου 2010, 21:25 | Γαβριελάτος Ιωάννης

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7

  • 27 Απριλίου 2010, 21:57 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΓΙΑΣ

    Η απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό είναι μη τεκμηριωμένη επιστημονικά με μόνο συνήγορο γι’αυτήν τον δόλιο σίγουρα σκοπό της Κας υπουργού που έχει ως συμφέρον να εξυπηρετήσει τα επεκτατικά σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών που βλέπουν τον Υμηττό σαν μηχανή κερδοσκοπίας.
    Η κατα τα άλλα Κα υπουργός χωρίς την κατάρτιση που πρέπει να έχει και γενικότερα ως πολιτικός με ρηχή γνώση του οικοσυστήματος της περιοχής του Υμητού αποφασίζει και διατάσει με την σίγουρα λάθος κρίση και στάση που έκαναν και όλοι οι προκάτοχοι της φέρνοντας τελικά την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ στο χείλος του γκρεμού και της καταστροφής.

  • 27 Απριλίου 2010, 21:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Με καλύψανε οι προηγούμενοι σχολιαστές και ειδικά ο Κωνσταντίνος.
    Για την οικονομία του χρόνου λοιπόν και για να μην κουράζουμε το θέμα,
    σας ζητώ Κα Υπουργέ την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της παρ.3 του άρθρου 7.

  • 27 Απριλίου 2010, 21:58 | Τριαντάφυλλος

    Κυρία Υπουργέ.
    Δεν ξέρω αν θα κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα μηνύματα αυτής της «δημόσιας διαβούλευσης» όπως την ονομάζετε, αλλά καλά θα κάνετε να λάβετε υπόψη σας τις διαμαρτυρίες όλων εμάς που σκοπεύετε να μας στερήσετε μια αγαπημένη μας ασχολία. Το κυνήγι.
    Η Αθήνα δεν προσφέρει στους κατοίκους της πολλές δυνατότητες να βρεθούν κοντά στη φύση. Εσείς προσπαθείτε να αποκόψετε τους κυνηγούς από αυτή την ενασχόληση.
    Ξέρετε ότι η απαγόρευση του κυνηγιού δεν βασίζετε σε ΚΑΜΙΑ επιστημονική μελέτη και δεν τεκμηριώνετε. Δεν μπορούν οι κύριοι των ΜΚΟ να κοροϊδεύουν τον κόσμο όπως τον κορόιδευαν παλιότερα.
    Αναλογιστείτε ότι είσαστε Υπουργός (έστω και εξωκοινοβουλευτική) όλων των Ελλήνων και έτσι πρέπει να σκεφτείτε και να πράξετε.

  • 27 Απριλίου 2010, 21:12 | ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ως πότε θα είμαστε το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα δεινά που η φύση βιώνει; πότε θα καταλάβετε πως ο κυνηγετικός κόσμος αγαπά την φύση και την υπερασπίζεται; Γιατί θέλετε να μας στερήσετε ότι αγαπάμε;
    Τι συμφέροντα παίζονται πίσω από την πλάτη μας; Από πότε το κυνήγι είναι αυτό που βάζει σε κίνδυνο την ισορροπία της φύσης; Σε ποια μελέτη βασίζεστε; Το πλήθος των ανέργων δεν το σκέφτεστε; Μας απογοητεύετε και είμαστε πολλοί! και όπως δεν μας σκέφτεστε δεν θα σας σκεφτούμε!

  • 27 Απριλίου 2010, 21:14 | Αλεξανδρής Δημήτρης

    Θα ήθελα να εκφράσω την διαφωνία μου με την παράγραφο 3. Και ο λόγος είναι ότι κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη είναι ότι η απαγόρευση δεν βοηθάει σε κάτι αντιθέτως οι κυνηγοί αναβαθμίζουν την κάθε περιοχή στην οποία έχουν ενεργή την παρουσία τους.

  • 27 Απριλίου 2010, 21:24 | Γιώργος Νταχρής

    Το Κυνήγι -που είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη – αν ασκείτε σύμφωνα με τους αυστηρότατους νόμους που ισχύουν στη χώρα μας όχι μόνο δεν αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον αλλά και βοηθά στην πρόληψη κινδύνων.
    Οι γενικές απαγορεύσεις κυνηγίου χωρίς μελέτες και με την συμμετοχή μόνο αντικυνηγετικών σωματίων με εκπλήσσουν και με κάνουν να σκέφτομε πως πάνε να εξυπηρετήσουν » αφιλοκερδείς » δράσεις.

  • 27 Απριλίου 2010, 20:31 | Ζορμπας Βασιλειος

    διαφωνο με αυτην την απαγορευσει χωρις καμια επιστημονικη τεκμηριομενη ερευνα.πρωτον κατηγορηται για ολα το κυνηγη και τους κυνηγους.εμεις ειμαστε αυτοι που προστατευουμε το δασος γιατι το βιωνουμε.πειστευω οτι ειναι μια ακομη αδικη απαγορευσει.

  • 27 Απριλίου 2010, 19:19 | Εύη Χαρίτου

    Έχω να επισκεφθώ τον Υμηττό από πέρισι τον Σεπτέμβριο. Πήγα με τα παιδιά μου από την πλευρά της Παιανίας και φύγαμε άρον άρον επειδή ακούγαμε πυροβολισμούς. Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους ο Υμηττός θα είναι ανοιχτός και προσιτός για ησυχία, ασφάλεια και ξεκούραση σε όλους και όχι μόνο στους λίγους! Και ελπίζω κυρία Μπιρμπίλη πραγματικά να γίνει πράξη αυτό το διάταγμα, γιατί τώρα χρειαζόμαστε προστατευμένα τα βουνά της Αττικής περισσότερο παρά ποτέ. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!!!

  • Στη διαβούλευση,παρ.3 του άρθρου 7 ,δεν αναφέρεται ούτε ο λόγος,ούτε οι μελέτες που υποστηρίζουν τη νομιμότητα της πρότασης ολοκληρωτικής απαγόρευσης θήρας σε όλες τις ζώνες του Υμηττού. Οι αυθαίρετες απαγορεύσεις όμως που επιδιώκει το υπουργείο και οι επιστημονικά αναπόδεικτες αποφάσεις του, ασφαλώς και δεν προάγουν την προστασία του Υμηττού κ της άγριας πανίδας.
    Η οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών,αναφέρει:1.5.5 Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές. Η μόνιμη παρουσία των φυσιολατρών κυνηγών είναι βασικός αποτρεπτικός παράγοντας για κάθε κακόβουλη ενέργεια στην περιοχή,οι οποίες είναι πολλές.Το μισό περίπου της συνολικής έκτασης του Υμηττού που αναφέρει το ΠΔ αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή κυνηγότοπο, για τους κυνηγούς της Αθήνας και των προαστίων αφού στην Αττική μόνο ασχολούνται με το κυνήγι 45.000 περίπου άτομα, ενώ στο άλλο μισό περίπου απαγορεύεται ήδη η θήρα.
    Αντί της αυθαίρετης και αναιτιολόγητης απαγόρευσης της θήρας στην περιοχή, θα ήταν ορθότερο να μεριμνίσετε στην γρηγορότερη απομάκρυνση των πάσης τύπου κεραιών που βρίσκοντε στην κορυφή του Υμηττού!
    Σαν πολίτης αυτής της δημοκρατικής χώρας και κυνηγός κ χρήστης αυτής της περιοχής, δεν μπορώ να αποδεχθώ νέες πρόσθετες απαγορεύσεις θήρας ,που επιχειρούνται αυθαίρετα και αναιτιολόγητα,και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.
    Αντί να απαγορεύσετε το κυνήγι στην περιοχή θα ήταν δημοκρατικότερο κ φρονιμότερο να ζητήσετε την συνεργασία κ συμπαράσταση της κυνηγετικής οικογένειας, που εκπροσωπεί ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται πραγματικά για τη φύση, που ζουν κ γνωρίζουν τη φύση,που με αποκλειστικά δική τους χρηματοδότηση με προσωπικό και εξοπλισμό που διαθέτουν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό ,δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας.

  • 27 Απριλίου 2010, 19:49 | ΠΑΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΗΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ,ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΗ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ…………..ΥΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ………….

  • 27 Απριλίου 2010, 19:30 | παναγιωτιδης θεοδωρος

    Παρακολουθώ με έκπληξη ότι για ακόμα μια φορά προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε το κυνήγι για όλα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον, και χωρίς καμία μελέτη το απαγορεύετε αυθαίρετα από τον Υμηττό. Η χωρίς προηγούμενη μελέτη απαγόρευση της θήρας στην περιοχή, είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν έχετε κάποια μελέτη που να αποδεικνύει ότι το κυνήγι στην περιοχή έχει αρνητικές συνέπειες στον πληθυσμό των επιτρεπόμενων θηραμάτων καλό θα ήταν να την ξέραμε και εμείς.

    Συμφωνώ απόλυτα

  • 27 Απριλίου 2010, 19:50 | Γιώργης Πετρίδης

    Πολύ καλά κάνατε και απαγορεύετε το κυνήγι στον Υμηττό. Ας υπάρχει και ένα βουνό που μπορεί κανείς να περπατήσει με τα παιδιά του χωρίς να φοβάται! Πολύ καλό το σχέδιο προστασίας και ειλικρινά ελπίζω να γ’ίνει πράξη, για το καλό όλων μας!!!

  • 27 Απριλίου 2010, 19:22 | ΓΩΓΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

    Ζητούμε να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

  • 27 Απριλίου 2010, 18:41 | ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ,ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ
    ΣΑΣ ΦΕΡΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (300.000)
    ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΑΡΘΡΟ 7 ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ.
    ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
    Α.ΣΩΤΗΡΙΟΥ

  • 27 Απριλίου 2010, 18:07 | Δημήτριος Λειβαδάρος

    Θεωρώ ότι ουσιαστικός-αληθινός οικολόγος είναι ο κυνηγός..και οχι αυτοί που καλύπτουν κρυφές επιθυμίες τους πίσω απο οικολογικούς τίτλους και πολέμιες προσπάθειες εναντίων της κυνηγετικής οικογένειας.
    Το έχει δείξει ο ρόλος του καθενός όποτε η φύση φώναξε βοήθεια και όχι μόνο. Ενα μεγάλο ΟΧΙ στην παράγραφο 3 του άρθρου 7 λοιπόν..Πρέπει επιτέλους να κατανοήσετε οτι ο αληθινός σύμμαχος σας στον αγώνα σας είναι και η κυνηγετική οικογένεια, μη την πολεμάτε άλλο….

  • 27 Απριλίου 2010, 18:08 | Παναγιώτης Καλαβρός

    ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ…..ΑΤΥΧΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ!!!
    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΧΟΜΠΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!

  • 27 Απριλίου 2010, 18:41 | Αργύριος Μυρτόγλου

    Διαπιστώνω με έκπληξή μου, ότι η προοδευτική κυβέρνηση που ψήφισα, παραμένει σε νοοτροπίες που οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες.
    Να απαγορεύει δηλαδή το κυνήγι χωρίς λόγο, αντίθετα με διεθνείς πρακτικές, ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ υπόψη διατάξεις για την προστασία των πτηνών, αλλά κυρίως ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ υπόψη την άποψη ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ.
    Συζητήσατε Κα υπουργέ με τα θεσμοθετημένα όργανα των κυνηγών??
    Λάβατε υπόψη μελέτες που επιβάλλουν την απαγόρευση της Θύρας στον Υμητό??
    Αν ναι μήπως είναι από αυτές που χρηματοδοτούνται από ΜΚΟ που για πάρα πολλά χρόνια τώρα μοναδικός σκοπό ύπαρξής τους είναι Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του κυνηγίου, προσφέροντας ΕΛΑΧΙΣΤΟ έως ΜΗΔΕΝΙΚΟ έργο για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ προστασία της φύσης και των άγριων πτηνών??
    Είμαι πάνω από είκοσι (20) χρόνια κυνηγός και έχω βαρεθεί να προσπαθώ να αλλάξω την εικόνα ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ που έχουν δημιουργήσει για μένα.
    Έχω βαρεθεί επίσης να βλέπω ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ περιοχές στις οποίες αρχικά απαγορεύθηκε το κυνήγι, να έχουν κτισθεί αργότερα από εταιρίες, στα πλαίσια της «αναβάθμισης» του περιβάλλοντος.
    Ή να μετατρέπονται σε απέραντους σκουπιδότοπους.
    Κυρίως όμως έχω βαρεθεί να βλέπω σε αυτή τη χώρα να λαμβάνονται αποφάσεις στο πόδι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάθε λογής συμφέροντα.
    Αποφάσεις που ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ την άποψη των ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ οργάνων ολόκληρων κοινωνικών ομάδων.
    Στην προκειμένη περίπτωση, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγούς.
    Και αναρωτιέμαι, εάν αυτή η χώρα έχει καμία τύχη, αφού μένει προσκολλημένη σε πρακτικές άλλων εποχών.

    Με Εκτίμηση.
    Αργύριος Μιχ. Μυρτόγλου

  • 27 Απριλίου 2010, 18:11 | Kwstas Anagnwstopoulos

    Απαγορέψτε το κυνήγι πάρ’αυτά.
    Φτάνει με την συγκαλυμμένη δολοφονία με τη δικαιολογία της συμμετοχής στη φυσική διαδικασία. Ίσως και μεις να συμμετάσχουμε στην ίδια φυσική διαδικασία καθαρίζοντας κάποια από τα καθάρματα που κυνηγούν.

    Οι Ράμπο μπορούν να παίξουν λίγο playstation περισσότερο.

  • 27 Απριλίου 2010, 18:51 | giwrgos mallias

    to kinigi kai ta matia sas!!!

  • 27 Απριλίου 2010, 17:14 | Σωτήρης

    Μια κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες της δεν οδηγείται σε ακραίες απαγορεύσεις διότι εξίσου ακραίες ενδέχεται να είναι οι συμπεριφορές που θα δημιουργηθούν.

    Πόσο μάλλον όταν οι απαγορεύσεις αυτές αφορούν σε μια ιδιαίτερα πολυπληθή ομάδα, όπως αυτή των κυνηγών απέναντι στους οποίους το Υπουργείο μέχρι στιγμής επιδεικνύει μια ανεξήγητη εχθρότητα που παραπέμπει σε άλλα πολιτεύματα και εποχές.

    Ασφαλώς θα πρέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 7 να αναθεωρηθεί ώστε να επιτρέπεται η θήρα σε επιλεγμένες ζώνες.

  • 27 Απριλίου 2010, 17:23 | παναγιωτιδης θεοδωρος

    Στον Υμηττό συνυπάρχουν ιστορικά τόσες διαφορετικές δραστηριότητες , . Συνυπάρχουν δραστηριότητες αναψυχής , ελεύθερου χρόνου με επαγγελματικές απασχολήσεις από κοινού και άντληση εισοδημάτων.
    Το κράτος οφείλει να εγγυάται ισόρροπο , συμπληρωματικό και αδιαίρετο μέλλον για κάθε υπαίθρια ή μή δραστηριότητα , οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή.
    Γιατί προβλέπεται και πού στηρίζεται ώστε να απαγορευθεί η θήρα στον Υμηττό;

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 27 Απριλίου 2010, 16:58 | Γιάννης Νικολακόπουλος

    Ζητούμε να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
    ΩΡΙΩΝ
    Συμφωνώ απόλυτα, όχι άλλες απαγορεύσεις, επιτέλους δείτε και την καλή πλευρά του κυνηγίου.

  • 27 Απριλίου 2010, 15:27 | Δημητρης Τραμπουλης

    Δια του παροντος ζητω την καταργηση της παραγραφου 3 αρθρο 7.

    Διοτι νοιωθω τουλαχιστον βλακας οταν βλεπω την πρεμουρα σας,για το κυνηγι και δεν την βλεπω καθολου μα καθολου (Ευτυχως το ιδιο συμβαινει
    και με τα παιδια μου,..αρα νεοι ..αρα συνεχιζεται η παραδωση κλπ. κλπ)
    στην χρηση φυτοφαρμακων,στον ελεγχο ζωοτροφων,στην προστασια των δασων απο οικοπεδοφαγους κλπ,στην προστασια της θαλασσας(το γνωριζετε
    οτι στον Πειραια και σ’ολη την Ελλαδα δεν υπαρχη περισυλογη των βοθρολυματων απο τα πλοια και οτι ολα πεφτουν στην θαλασσα!!!)
    Που ειναι η πρεμουρα σας για τα σκουπιδια και της χωματερες?
    Που ειναι η πρεμουρα σας για τη καταπατηση/οικοπεδοποιηση του ορους
    Αιγαλεω και οχι μονον?
    Που ειναι η ντροπη σας για τα χαλια της Λεοφορου Σχιστου? η οποια ειναι η Μια Πυλη Εισοδου απο την Εθνικη Οδο στο Λεκανοπεδιο.
    Και αλλα τοσα και τοσα που μας κανουν να ντρεπομαστε για τα χαλια μας
    και τα οποια ειναι ευκαιρια παραγωγης εργου για σας,αφηστε λοιπον το
    κυνηγι να το διαχειριστουν οι κυνηγοι οπως το διαχειριζονται χιλιαδες
    χρονια και ασχοληθειτε με τα πραγματικα προβληματα του περιβαλοντος.

  • 27 Απριλίου 2010, 15:29 | MALTEZOS GRIGORIS

    Όχι στο Κυνήγι – Ναι στη Ζωή !!!

    Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !

    H πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν ασχολείται με το “ευγενές άθλημα” , όπως πολύ άστοχα έχει χαρακτηριστεί η κυνηγετική δραστηριότητα, και δεν την αποδέχεται, αφού διαταράσσει τις ισορροπίες της φύσης και προβαίνει σε ατέλειωτες εκτελέσεις της πανίδας της χώρας μας χάριν ψυχαγωγίας. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα γιατί ως βίαιη πράξη δεν προάγει τον πολιτισμό μας, το σεβασμό προς τα άλλα όντα του πλανήτη αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Πλήθος μελετών αποδεικνύουν ότι η βία σε ζώα έχει άμεση σχέση με τη βία σε ανθρώπους. Η ψυχρή δολοφονία ζώων μεταφέρει το μήνυμα ότι κάποιοι έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν τη δύναμή τους σε άλλους με βίαιο τρόπο.

    Και ενώ ο αριθμός των κυνηγών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και όλο και πιο πολλοί Έλληνες καταδικάζουν το κυνήγι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει την υποστήριξή του δίνοντας επίσημη “άδεια” εξόντωσης τεράστιου αριθμού θηλαστικών και πτηνών για την προσωπική ευχαρίστηση των κυνηγών. Σημειωτέον, ότι μετά από πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου, η θηροφύλαξη, αφήνεται στα χέρια των ίδιων των κυνηγών, δίνοντάς τους πλήρη έλεγχο του κυνηγιού. Οι κυνηγοί μάλιστα, προτείνουν αύξηση αντί για μείωση του κυνηγιού και άρση απαγορεύσεων, όπως, η πρόσφατη απαράδεκτη πρόταση από την κυνηγετική συνομοσπονδία για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του ζαρκαδιού, είδος το οποίο ήδη απειλείται πολύ έντονα λόγω του φαινομένου της λαθροθηρίας.

    Καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας μας έχουν καταστραφεί από τις συνεχείς πυρκαγιές ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη σε πολλές περιοχές δρα εναντίον της πανίδας μας, η συνεχής μείωση των βιοτόπων των ζώων και τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα, καθώς και οι ανθρώπινες δραστηριότητες καταστρέφουν σε μεγάλο βαθμό τους βιότοπους, είναι σημαντικό το Υπουργείο να πάρει επιτέλους μέτρα ενάντια στο κυνήγι και υπέρ της φύσης και των ζώων. Σημειωτέον ότι οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα, νόμιμη ή παράνομη, καθιστά επικίνδυνη για όλους τους πολίτες της χώρας μας, την οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τη φύση, όπως εκδρομές, πεζοπορίες, κλπ. καθώς κανείς δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε περιοχές που βρίσκονται κυνηγοί.

    Η ανάγκη προστασίας του πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της χώρας είναι επιτακτική. Πλήθος οργανώσεων και πολιτών της χώρας έχουν ζητήσει επανειλημμένως σοβαρά περιοριστικά μέτρα χωρίς ανταπόκριση. Παραθέτουμε μερικά, όπως την απαγόρευση του κυνηγιού τον Φεβρουάριο, γεγονός που συμβαδίζει και με τις ρυθμίσεις της ΕΕ, την απαγόρευση του κυνηγιού σε ολόκληρο το νομό της Αττικής όπου διαμένει ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας, τη δραστική μείωση των αριθμών των ζώων που επιτρέπεται να σκοτωθούν, την αξιολόγηση της διαδικασίας της έκδοσης άδειας οπλοφορίας, και πολλές άλλες. Είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν εγκρίνει την κυνηγετική δραστηριότητα. Οι Έλληνες αυτοί είναι ασύγκριτα περισσότεροι από τους κυνηγούς που εξαπολύονται στη φύση της χώρας μας και την υποβάλλουν σε απίστευτες δοκιμασίες.

    Η πολιτεία μέσω του Υπουργείου, θα πρέπει να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν. Ως πολίτες, οφείλουμε να επιλέξουμε να κρατήσουμε εκείνα τα στοιχεία της παράδοσής μας που προάγουν τις αξίες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τη φύση. Καλούμε το Υπουργείο να δείξει με έμπρακτο τρόπο το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να προωθήσει τις αξίες του πολιτισμού και όχι να στηρίζει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.

  • 27 Απριλίου 2010, 14:17 | Δημήτρης Μανιάτης

    Δεν είμαι σύμφωνος με την απαγόρευση της θήρας στην εν λόγω περιοχή.Ποιά θα είναι τα οφέλη από την απαγόρευση της θήρας;Όπου υπάρχουν κυνηγοί υπάρχει και προστασία-ενα τρίτο μάτι- από τους επιβουλευτές του «κακού».Ο κυνηγοί δεν ανοίγουν νέους δρόμους, δεν μπαζώνουν ρέματα και δεν φτιάχνουν «αναψυκτήρια» μες την μέση του πουθενά αντίθετα αυτοί τα ανακαλύπτουν και τα αναδεικνύουν, μήπως γι΄αυτό θέλετε την απαγόρευση του κυνηγιού;

  • 27 Απριλίου 2010, 14:51 | Γ.ΜΑΡΚΟΥ

    ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

  • 27 Απριλίου 2010, 14:43 | ΔΡΕΠΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΠΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΜΗΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ.ΜΗΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΗΔΗ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.

  • 27 Απριλίου 2010, 14:50 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠ\ΚΗΣ

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?????

    Αγαπητη κυρια

    Τωρα που οι φιλοι σας οικολογοι των τοσων συλλογων με τα 10-100-αντε 200 το πολυ μελη απο τα οποια ταμειακως ενταξει ειναι 10 το πολυ και δικαιωμα ψηφου εχουν 3-4 ατομα , θα βρουν μπροστα τους το γνωστο ΔΝΤ και θα κοπουν οι επιδοτησεις θα δειτε οτι ειχατε πολλους δηθεν συμπαραστατες………..

    Ηδη τα ΜΜΕ εχουν αρχισει να κρινουν κατασπαταληση χρηματων για δηθεν σημαντικες μελετες οικολογικου-φιλοζωικου περιεχομενου.

    Η ΚΣΕ αντιθετα χωρις να επιβαρυνει το κρατος συντασει μελετες απο επιστημονικο προσωπικο και οργανισμους παγκοσμιου κυρους τις οποιες εσεις περιεργως ριχνετε στον καδο των αχρηστων εκδηλωνοντας ενα αντικυνηγετικο μενος ανεπιτρεπτο για μελος κυβερνησης .

    Τωρα μονη σας αποφασισατε και διατασετε……ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

    ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ–ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ αποφασιζετε κατι τετοιο?????

    Η παραγραφος 3 του αρθρου 7 ειναι προσβολη για 300000 ελληνες πολιτες
    Το αποφασιζουμε και διαταζουμε ειναι πισωγυρισμα σε εποχες πριν το 74…..ειναι πληγμα για το δημοκρατικο μας πολιτευμα.

  • 27 Απριλίου 2010, 14:15 | Χρήστος καρασακαλιδης

    Μάθετε τι είναι το πραγματικό κυνήγι κ τό πόσο ευχάριστη δραστηριότητα είναι γιά τόν πολίτη πού έχει επιλέξει αυτόν τόν τρόπο επαφής μέ την φύση ! Σεβασμός στήν επιλογή μιάς μεγάλης μερίδας ανθρώπων που δέν συνωστίζονται στα καφενεία μα προτιμούν την ελεύθερή τους ώρα να την περνούν παρέα με τό τετράποδό τους σέ κάποια πλαγιά .
    Μήν τούς διώχνεται σέ μέρη πού είναι ξένοι !