YA2 – Άρθρο 7 Παραδείγματα επιλέξιμων μέτρων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης:

Τα παραδείγματα που περιέχονται στο συνημμένο παράρτημα ΙV αφορούν σε περιπτώσεις όπου είναι δυνατόν να αναπτυχθούν και να εφαρμοσθούν μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής από­δοσης, στο πλαίσιο του άρθρου 4, παρ. 2 του ν. 3855/2010. Προκειμένου να λαμβάνον­ται υπόψη τα μέτρα αυτά, πρέπει να οδηγούν σε εξοικονόμηση ενέργειας που να είναι δυ­να­τόν να μετρηθεί και να επαληθευθεί, ή έστω να υπολογισθεί κατ’ εκτίμηση, σύμφωνα με τις δι­ατάξεις των παραπάνω άρθρων. Ο κατάλογος παραδειγμάτων είναι ενδεικτικός.

  • 1 Φεβρουαρίου 2011, 18:19 | Αθηνά Μπάλτα

    Στο Παράρτημα IV, 5.Οριζόντια Μέτρα.
    Εδώ αναφέρονται κανονιστικές διατάξεις -φοροαπαλλαγές που ενδεχόμενα να οδηγήσουν στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Θα μπορούσε να προστεθεί και η έκπτωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, η οποία έκπτωση μπορεί να είναι και σε κλίμακα ανάλογα με την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης που επιτυγχάνεται από κάθε νοικοκυριό.
    Θα ήταν προς όφελος όλων να ζητήσει το Υπουργείο να συνεργαστούν η ΔΕΗ και ο Σύνδεσμςο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ), ώστε να δραστηριοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό προκειμένου να αντικατασταθούν παλαιές οικιακές συσκευές (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία, τηλεοράσεις κλπ) με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες.
    Με το τρόπο αυτό θα υπάρχει όφελος και στους Καταναλωτές (μειωμένο τιμολόγιο)και στη ΔΕΗ και κατ’επέκταση στο Ελληνικο Κράτος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης της κατανάλωσης που έχει θεσπίσει η Κοινότητα.

    Με εκτίμηση