ΥΑ1 – Άρθρο 11 Μεταβατικές διατάξεις

  1. Η εγγραφή στο Μητρώο Φορέων [ΜΦ] για το έτος 2011 γίνεται με τη συμπλήρωση έν­τυ­πης αίτησης από τον φορέα, υπόδειγμα της οποίας θα βρίσκεται αναρτημένο στο δικ­τυ­ακό τόπο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. (http://www.ypeka.gr), και αποστέλλεται υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα στη ΔΑΧΕΕ.
  2. Μέχρι τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για τη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος, και ειδικά για το έτος 2011, οι φορείς θα υποβάλλουν τα στοιχεία και τις πληροφορίες του άρθρου 7 στη ΔΑΧΕΕ μέσα σε προθεσμία 30 ημερών, η οποία αρχίζει 3 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας. Τα υποβαλλόμενα στοιχεία για το έτος αναφοράς 2010 αφορούν υποχρεωτικά στα ενεργειακά προϊόντα και τη συνολική ετήσια διανεμόμενη/ παρεχόμενη/πωληθείσα ενέργεια. Επιπροσθέτως, για τα πεδία που αφο­ρούν στην περιφέρεια, τη χρήση τιμολογίου και ανά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας τε­λικού καταναλωτή τις καταναλώσεις ενέργειας ή διανεμόμενου καυσίμου ανάλογα με το είδος του ενεργειακού προϊόντος.
  3. Η ως άνω διαδικασία υποβολής στοιχείων που αφορούν στο έτος 2010, θα πρα­γμα­το­ποι­ηθεί με τη συμπλήρωση σχετικών υπολογιστικών φύλλων. Οι οδηγίες χρήσης και υπο­δείγ­ματα υπολογιστικών φύλλων θα είναι αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. (http://www.ypeka.gr). Η ανάρτηση των οδηγιών χρήσης ως και των υπο­δειγ­μά­των των υπολογιστικών φύλλων, θα γίνει στο δικτυακό τόπο του Υ.Π.Ε.Κ.Α.. εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας.