ΥΑ1 – Άρθρο 7 Στοιχεία τελικής ενεργειακής χρήσης και άλλες πληροφορίες που υποβάλλονται στο Μητρώο Στοιχείων

  1. Οι Υπόχρεοι Φορείς οφείλουν να παρέχουν ετησίως στη ΔΑΧΕΕ και μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο άρθρο 8 της παρούσας τις απαραίτητες συγκεντρωτικές στατισ­τικές πληροφορίες σχετικά με τους τελικούς καταναλωτές τους, προκειμένου να σχεδιά­ζονται και να υλοποιούνται προγράμματα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και να προ­­άγον­ται και να παρακολουθούνται οι ενεργειακές υπηρεσίες και άλλα μέτρα βελ­τι­ωσης της ενερ­γειακής απόδοσης. Στα στοιχεία που παρέχονται πρέπει να περιλαμ­βά­νονται πλη­ρο­φορίες για την ενεργειακής κατανάλωση των τελικών χρηστών, συμπερι­λαμ­­βα­νομένων, κατά περίπτωση, των χαρακτηριστικών φορτίου, του διαχωρισμού και της γεω­γρα­φικής θέσης των πελατών τους, καθώς και των ενεργειακών υπηρεσιών, ελέγ­χων και άλλων μέτρων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης που έχουν παρα­σχεθεί, αμέσως ή εμμέσως.
  2. Τα στοιχεία υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Μητρώο Στοιχείων του Πληροφοριακού Συ­στή­ματος και καταχωρούνται ανά ενεργειακό προϊόν (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, πετ­­ρελαιοειδή, βιοκαύσιμα και θερμική ενέργεια). Για κάθε ενεργειακό προϊόν παρα­τι­θε­ται στα παραρτήματα II έως VI της παρούσας αναλυτική περιγραφή των στοιχείων που υπο­βάλλονται.
  3. Τα πεδία που συμπληρώνονται στο Μητρώο Στοιχείων είναι:

α)  Τα πεδία που αφορούν στο διανεμόμενο, διαχειριζόμενο ή πωλούμενο ενεργειακό προ­ϊόν και περιγράφονται αναλυτικά στα Παραρτήματα ΙΙ έως VI της παρούσας και η συμ­πλήρωσή τους είναι υποχρεωτική. Στα πεδία αυτά περιλαμβάνονται τα στοιχεία τα οποία αφορούν στη διανεμηθείσα ενέργεια προς τελική χρήση, ταξινομημένη ανά χρήση τιμολογίου, κατηγορία τελικού καταναλωτή, γεωγραφική περιοχή και κλάδο οικο­νομικής δραστηριότητας τελικού καταναλωτή, καθώς και επιφάνειας κτιρίων ανά κατη­γορία τελικού καταναλωτή για την περίπτωση του ενεργειακού προϊόντος του ηλεκ­τρισμού.

β)  Τα πεδία που αφορούν στις Παρασχεθείσες Ενεργειακές Υπηρεσίες (ΠΕΥ) από τις επιχειρήσεις όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα VII της παρούσας, εκ των οποίων συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα παρακάτω συγκεντρωτικά πεδία:

i.      Κατηγορία πελάτη (μεγάλος καταναλωτής, οικιακός καταναλωτής κ.λ.π),

ii.      Κατηγορία ΠΕΥ (τεχνολογική ή μη τεχνολογική),

iii.      Διοικητική Περιφέρεια,

iv.      ΣΤΑΚΟΔ/ΚΑΔ,

v.      Αντικείμενο ΠΕΥ,

vi.      Εξοικονόμηση ενέργειας (επιτευχθείσα ή εκτιμηθείσα) για τεχνολογική κατηγορία ΠΕΥ,

vii.      Κόστος ΠΕΥ (σε €),

viii.      Μέθοδος χρηματοδότησης και

ix.      Διάρκεια ΠΕΥ (σε μήνες),