Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 18 Μαΐου 2010, 17:30 | VAGELIS IGOUMENITSA

    ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ ΠΑΛΙ » ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 »
    ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΟΠΩΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

  • 18 Μαΐου 2010, 17:45 | Vasilis

    Aksiotimi k. Birbili,
    Eimai apogoitevmenos me ti katastasi pou exete dimiourgisei me to 8ema tou Ymittou. Sas kaloume na er8ete ston Ymitto opou 8a sas kalwsorisoun oi 8yrofilakes, oi opoioi prin arketous mines epaijan ka8oristiko rolo stis pirkagies tou kalokairiou. Oi kinigoi einai symmaxoi sas ston agwna tis prostasias twn daswn.

    Sas efxaristw, Vasilis.

  • 18 Μαΐου 2010, 17:57 | Αθηνά Φ

    Αν κανείς περπατήσει το δάσος του Υμηττού, θα δει ό,τι υπάρχει εκεί: φυτά, ζώα, πουλία υπάρχει χάρης στους κυνηγούς.Ενα σωρό φιλοθηραματικά έργα έχουν δώσει ζωή στον Υμηττό, για να μπορεί και η σημερινή γεννία ν΄απολαμβάνει τη φύση, όπως και η προηγούμενη. Η απόφαση σας για απαγόρευση του κυνηγού θα στερήσειαπο τις επόμενες γενιές τον πιο πολύτιμο θησαυρό της Αθήνας: τη φύση!!!

  • 18 Μαΐου 2010, 17:52 | Γρηγόρης

    Η σχεδιαζόμενη απαγόρευση θήρας στον Υμηττό:
    1. Δεν τεκμηριώνεται με μελέτες
    2. Δεν έχει τη συναίνεση των πολιτών
    3. Είναι προϊόν της ιδεοληψίας/φανατισμού των ΜΚΟ που καλούνται να νομοθετήσουν για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ!!

    Για τους παραπάνω λόγους είναι εκ προϊμίου ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ & ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ και ζητούμε την άπόσυρση της παρ.3/άρθρου 7 και τη διατήρηση του υφιστάμενου σήμερα καθεστώτος, όσον αφορά τη θήρα.

    Με εκτίμηση,

    Γρηγόρης
    Κυνηγός/φυσιολάτρης πάππου προς πάππον & μαθηματικός

    ΥΓ. Είναι παρήγορο πως η διαβούλευση λειτουργεί ανακουφιστικά όσον αφορά τους οικολογίζοντες/ζωολάτρες/vegans που μας λεν τον πόνο τους, και βρίσκουν βήμα έκφρασης του φανατισμού τους.
    Θα αιτιολογείτο ίσως η χρέωσις σεπτού ποσού ανά σχόλιο για τις ψυχιατρικές υπηρεσίες της διαβούλευσης σ’ αυτές τις παραπλανημένες ψυχές…

  • 18 Μαΐου 2010, 16:57 | Καραγιαννης Γιωργος

    Χιλιαδες κυνηγοι επισκεπτονται την περιοχη του Υμηττου καθε χρονο.Ειναι οι μονοι που ενδιαφερονται και προστατευουν την περιοχη,με δικα τους εξοδα, εφαρμοζοντας την κυνήγετικη τους δραστηριοτητα με ορθολογικό τρόπο όπως επιβάλλει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία.Κατω τα χερια σας απο τον Υμηττο..

  • 18 Μαΐου 2010, 16:01 | Αντώνης Βέτσικας

    Το κυνήγι αποτελεί μια φυσική δραστήριοτητα η οποία διέπεται απο νόμους και κανόνες και είναι σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο,την Ευρωπαϊκη Ένωση και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Επιτέλους σεβαστείτε όλους αυτους τους ανθρώπους που κάθε χρόνο πληρώνουν αδρά για να μπορούν ελεύθεροι να το εξασκούν,όλους αυτούς που πληρώνουν για την αστυνόμευση απο καταπατητές, εμπρηστες, λαθροθήρες των τόπων κυνηγιού.Σεβαστείτε όλες αυτές τις οικογένειες που ζουν απο την εμπορική τους δραστηριότητητα αναφορικά με την ελεύθερη διεξαγωγη του κυνηγιού.Επιτέλους, αν εσάς δεν σας αρέσει το κυνήγι ΜΗΝ ΤΟ ΕΞΑΣΚΗΤΕ!!! Πάνω απ΄όλα πάψτε να τα βλέπετε όλα μαύρα-άσπρα.

  • 18 Μαΐου 2010, 14:13 | Θάνος

    από Δημήτρης Καρανίκας – — 18 Μαΐου 2010 @ 08:36
    ΄΄Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι ούτε ένας από όσους υποστηρίζουν την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, δεν είναι αποκλειστικά χορτοφάγος.΄΄

    από Δημήτρης Καρανίκας – — 18 Μαΐου 2010 @ 11:20
    ΄΄Από τη στιγμή κύριε Θάνο που εσύ είσαι αποκλειστικά χορτοφάγος και φαντάζομαι ούτε πληρώνεις ανθρώπους να σκοτώσουν ζώα, να τα γδάρουν για να τα φοράς, θα μπορούσες να ξεκινήσεις μία προσωπική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών και υιοθέτησης της χορτοφαγίας πρώτα από τον άμεσο κοινωνικό σου περίγυρο.
    Ασχολήσου πρώτα με τους δικούς σου συγγενείς πρώτου βαθμού, μετά με του δευτέρου βαθμού και προσπάθησε να πείσεις αυτούς να σταματήσουν να σκοτώνουν ζώα άδικα. Μετά πήγαινε στους γείτονες σου κτλ. ΄΄

    Τι θέλουν κάποιοι κυνηγοί τελικά…να τρώνε κρέας οι αντικυνηγοί ή να μην τρώνε…

    Είδες ότι απέτυχε η πρώτη μέθοδος και άλλαξες τροπάριο.

    Να κάνω όλη αυτήν την διαδρομή με την σειρά που την θέτεις για να μπορέσεις να με ξεφορτωθείς;

    Διάβασε κι εδώ http://imiorofos.org/node/103 να δεις ότι είναι μύθος ότι αν εξαφανιστούν οι κυνηγοί θα εμφανιστεί η καταστροφή.

    Το παλεύετε με νύχια και δόντια ε; όταν σας λένε ότι είστε παθιασμένοι με το κυνήγι (όχι με την φύση γιατί ο παθιασμένος με την φύση δεν χρειάζεται να κάνει αυτό που κάνετε εσείς) δεν το πιστεύετε και λέτε ότι σας συκοφαντούν.

    Κάνετε σαν να σας αφαιρούν κάτι που είναι είδος πρώτης ανάγκης. Για εσάς είναι βέβαια είδος πρώτης ανάγκης, όπως είναι για κάποιον η ηρωίνη… Ζει κανείς και χωρίς το κυνήγι, αλλά αν παθιαστεί και εθιστεί….
    Το πόσο το χρειάζεστε φαίνεται από το γεγονός ότι εφεύρετε επιχειρήματα του στυλ ότι αν χαθείτε εσείς θα χαθούν τα πάντα. Μετά από σας το χάος. Πολύ μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας. Προσωπικά λέω να δοκιμάσουμε. Ε, ως πότε θα ζούμε με το κατεστημένο των κυνηγών, ας ανατραπεί κι ένα κατεστημένο… Ας κάνουμε και μια αλλαγή στην ζωή μας…

    Πάντως, αν απαγορευτεί το κυνήγι, κάθε φορά που θα καίγεται ένα δάσος θα υποψιάζομαι τους κυνηγούς.

  • 18 Μαΐου 2010, 14:39 | Ελευθέριος Α.

    Ζητάμε την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.
    Η απαγόρευση της θήρας δεν βασίζεται σε μελέτες και είναι αυθαίρετη.

    Ελευθέριος Α.

  • 18 Μαΐου 2010, 14:07 | ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    Απόσπασμα από το http://www.pasok.gr/portal/resource/conten…4f-6aa6a99177c9 όπου υπάρχει συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 04/10/2009.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η μέχρι τώρα εμπειρία με τα «οικοπάρκα» και τις «κλειστές» για ανθρώπινες δραστηριότητες περιοχές είναι απογοητευτική, ενώ συχνά τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια βρέθηκαν στις τσέπες επιτήδειων. Πιστεύετε ότι μια λελογισμένη αποκομιδή των καρπών της φύσης ακόμη και μέσα από δημοφιλείς δραστηριότητες όπως το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην διατήρηση της αειφορίας;

    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ξέρω ότι σε άλλες χώρες του κόσμου σύλλογοι όπως αυτοί των κυνηγών συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία μαζί τους μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και στην Ελλάδα. Η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι δυνατή μόνο με την συμβολή όλων μας και αποκτά ευρύτερο νόημα αν έχουν πρόσβαση και χαίρονται το περιβάλλον όλοι οι πολίτες.

    Εσείς λοιπόν κάνοντας »πράξη» αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός οχι μόνο δεν συνεργάζεστε αλλά ούτε καν καλείτε για συζήτηση τους συλλόγους των κυνηγών; Αποφασίζετε για μας χωρίς εμάς;

    Να αποσυρθεί λοιπόν το παρόν διάταγμα και να επανέλθει αφού πρώτα έχουν κληθεί και συμμετάσχει στη διαμόρφωσή του όλοι οι εμπλεκόμενοι και όλοι οι πιθανοί χρήστες.

    Οχι στην άκριτη και καθολική, ανευ όρων απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμμητό.

  • 18 Μαΐου 2010, 14:02 | Γιάννης Καμάρας

    Το άρθρο 7 του νομοσχεδίου απαγορεύει το κυνήγι σε όλες τις προτεινόμενες ζώνες .
    Δεν αναφέρεστε πουθενά την μελέτη που επέβαλε μια τέτοια γενική απαγόρευση, η οποία έρχεται μάλιστα σε αντίθεση με την οδηγία της ΕΕ περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών (οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου)που ρητά αναφέρει πως «Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ότι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές».
    Παρουσιάστε μας πρώτα μία μελέτη που να δικαιολογεί την απόφασή σας και μετά ελάτε να το συζητήσουμε.

  • 18 Μαΐου 2010, 14:02 | τσακνακης δημητριος

    δηλωνω υπευθυνα οτι δεν ειμαι δολοφονος.αγαπω το κυνηγι και αγαπω τη φυση,ειμαι δασεργατης και ζω απο το δασος. μην απαγορεύετε το κυνηγι απο τον υμητό.ειναι λαθος.

  • 18 Μαΐου 2010, 13:12 | Γιωργος

    Προστασια της φυσης δεν σημαινει απαγορευση του κυνηγιου. Το αντιθετο μαλλιστα, ο κυνηγος ειναι προστατης της φυσης.
    Μην διωχνεται κα υπουργε απο το βουνο τους προστατες του.
    Το κυνηγι ειναι ηδη πολυ περιορισμενο στον Υμηττο.
    Ζητω την διαγραφη του αρθρου 7 παραγραφος 3.

  • 18 Μαΐου 2010, 13:22 | ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    αγαπητή κυρία υπουργέ , στο χωριό μου λένε «φταίει ο γαιδαρος και την πληρώνει το σαμάρι». Γιατί πάλι το κυνήγι; μην συμπεριλάβετε την παράγραφο 3 στο προεδρικό διάταγμα.

  • 18 Μαΐου 2010, 13:46 | ΒΙΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΟΧΙ στο αρθρο7 παραγραφος 3.

  • 18 Μαΐου 2010, 13:46 | ΓΙΩΡΓΟΓΚΙΚΑΣ

    ΟΧΙ στο αρθρο 7 παρ. 3.Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ειναι αδιαπραγματευτος.

  • 18 Μαΐου 2010, 13:07 | ΛΙΝΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

    Nα καταργηθει το αρθρο7 παραγραφος3.

  • 18 Μαΐου 2010, 13:19 | ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    OXI στο αρθρο 7 παραγραφος 3.Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ανηκει σε ολους και στους ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

  • 18 Μαΐου 2010, 12:21 | παναγιωτης κεχαγιας

    γιατι ρε παιδια παντα το θυμα ειναι ο κυνηγος? τοσες παρανομοιες μεσα στα δαση δεν της βλεπει κανεις υπευθεινος οικολογος μονο το κυνηγι φταιει? αισχος αφησται τουν κυνηγους σε ησηχια και αυτα που προσφερουμε η κυνηγοι καθε χρονο ειναι παρα πολλα ζουν χιλιαδες ανθρωποι απο εμας! γιατι ολοι αυτοι οι οικολογοι δεν βγενουν να πληρωσουν και να αυξηθουν η θυροφυλακες? μονο οι κυνηγοι τα καναμε να προστατευουμε τα θυραματα και τα δαση μας απο ολους τους κυνδυνους. δεν εχω αλλα λογια απλα αισχος οχι αλλο πολεμο στους κυνηγος!!!

  • 18 Μαΐου 2010, 11:41 | Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε (Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Εμπόρων Κυνηγετικών Ειδών)

    Είναι λυπηρό να διαβάζει κάποιος σχόλια από συμπολίτες μας, που με τόσο ευκολία ζητούν να απαγορευτεί μια δραστηριότητα διότι απλώς δεν τους αρέσει ή την βρίσκουν ‘βάρβαρη’.

    Ο κυνηγός δεν σκοτώνει, αλλά κυνηγά. Αν απλώς σκότωνε, θα πήγαινε σε ένα εκτροφείο θηραμάτων και μέσα σε λίγα λεπτά θα ικανοποιούσε ‘τα βάρβαρα’ αισθήματά του. Ωστόσο ξοδεύει χρόνο και χρήματα για τα θαυμάσει την ανατολή του ηλίου από κάποια πανέμορφη και απομακρυσμένη βουνοκορφή της Ελλάδος, να πατήσει υγρό χώμα , να μυρίσει τη φύση, να δει και να ακούσει τα πουλιά και τα ζώα. Αν η Φύση το θελήσει, ίσως να του δώσει και λίγα θηράματα.

    Είναι φυσικό να μην αρέσει σε όλους τους Έλληνες το κυνήγι. Είναι εξίσου φυσικό να μην αρέσουν και άλλες ‘ακαταλαβίστικες’ δραστηριότητες όπως πχ. αναρρίχηση, χειμερινή ορειβασία, bungee jumping, ψαροτούφεκο, birdwatching, ανεμοπορία κ.α. Προσωπικά έχω την τύχη να έχω δοκιμάσει όλα αυτά και πιστέψτε με πάντα βρισκόντουσαν κάποιοι να με πουν τρελό, δολοφόνο, ψυχάκια, και άλλα τραγικά…

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι επαφής με την φύση. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει αυτό που τον εκφράζει και το γεμίζει. Όλες οι δραστηριότητες είναι θεμιτές εφόσον δεν καταστρέφουν το περιβάλλον. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το κυνήγι προκαλεί ζημιά, τότε ας το τεκμηριώσουν και να είστε σίγουροι ότι οι κυνηγοί θα είναι οι πρώτοι που θα κατεβάσουν τα όπλα τους εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Το βουνό και τα θηράματα τα θέλουμε και αύριο για τα παιδιά μας.

    Στη φύση έχουν το δικαίωμα όλοι. Οι Κυνηγοί, οι παρατηρητές πουλιών, οι ορειβάτες, οι εντουράδες, οι απλοί περιπατητές.
    Όλοι μας έχουμε ένα κοινό. Αγαπάμε την φύση.

    Τέλος, αυτοί που με τόσο ευκολία ζητούν ν’ απαγορευτεί το κυνήγι ας σκεφτούν και λίγο τους συνανθρώπους που ζουν από αυτό και θα μείνουν άνεργοι. Άραγε αυτοί που λένε ότι ‘υποστειρίζουν τους αδύνατους και του μη έχοντες’ τι θα πουν σ’ αυτούς τους μεροκαματιάρηδες που θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους?

    Γιάννης Ναυπλιώτης
    Ελαιών Θήβας

  • 18 Μαΐου 2010, 11:58 | ΜΕΘΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ Η ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ .
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΡΑΘΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ . ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ 250.000 ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΣΤΙς ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ .
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΜΕΘΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  • 18 Μαΐου 2010, 11:37 | ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΗ Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ,ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΠΟΡΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΗΣΥΧΟΙ.
    ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΟΝΗ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μ.Κ.Ο.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΕΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

    ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  • 18 Μαΐου 2010, 11:45 | Δημήτρης Καρανίκας

    Δεν πρόλαβα να στείλω το σχόλιό μου και ήρθαν αμέσως δύο μηνύματα εχθρών των κυνηγών οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που έλεγα στο προηγούμενο σχόλιό μου.

    Ο κύριος Θάνος για παράδειγμα ο οποίος χαιρέκακα λέει : «Φαντάζομαι τους κυνηγούς να αφρίζουν από το κακό τους», γράφει :
    «Όσο για τους κυνηγούς που είναι βέβαιοι και μάλιστα απόλυτα, ότι ούτε ένας από όσους υποστηρίζουν την απαγόρευση του κυνηγίου δεν είναι αποκλειστικά χορτοφάγος, και ότι όλοι τους τρώνε ζώα για να ευχαριστήσουν τον οισοφάγο τους και φοράνε ζώα για να ικανοποιήσουν τις προσταγές της μόδας, τους πληροφορώ ότι κάνουν μεγάλο λάθος.»

    Από τη στιγμή κύριε Θάνο που εσύ είσαι αποκλειστικά χορτοφάγος και φαντάζομαι ούτε πληρώνεις ανθρώπους να σκοτώσουν ζώα, να τα γδάρουν για να τα φοράς, θα μπορούσες να ξεκινήσεις μία προσωπική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών και υιοθέτησης της χορτοφαγίας πρώτα από τον άμεσο κοινωνικό σου περίγυρο.

    Ασχολήσου πρώτα με τους δικούς σου συγγενείς πρώτου βαθμού, μετά με του δευτέρου βαθμού και προσπάθησε να πείσεις αυτούς να σταματήσουν να σκοτώνουν ζώα άδικα. Μετά πήγαινε στους γείτονες σου κτλ.

    Για να σε βλέπω όμως να στέλνεις μηνύματα στη διαβούλευση στοχοποιώντας αγνώστους σε εσένα ανθρώπους ως φονιάδες ζώων, το μόνο λογικό συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι δρας ίσως χωρίς να το θέλεις, φαρισαϊκά και υποκριτικά γιατί δεν σε ενοχλεί που η ίδια σου η οικογένεια και οι φίλοι σκοτώνουν ζώα για ευχαρίστηση, ισχυρίζεσαι όμως ότι σε ενοχλεί να τα σκοτώνουν οι ξένοι…

    Από την άλλη, διαβάζω το σχόλιο της κυρίας Ευαγγελία Ηλιοπούλου, η οποία γράφει :
    «Οι συμπολίτες μας κυνηγοί, τυφλωμένοι από το πάθος τους να διασκεδάσουν σκοτώνοντας» ή ακόμα χειρότερα γράφει : «Αποτελούν μια συντριπτική μειοψηφία. Μόνο το 2% του πληθυσμού είναι κυνηγοί. Αυτή η μειοψηφία θέλει να επιβάλλει τις επιθυμίες της στο 98% του πληθυσμού!!»

    Δεν ξέρω πόσο ρατσίστρια είναι η συγκεκριμένη κυρία, ωστόσο αυτό που γράφει είναι απόλυτα ρατσιστικό.

    Το να μην σου αρέσει η δραστηριότητα κάποιων συμπολιτών σου κυρία Ευαγγελία, είναι προσωπικό της δικαίωμα.

    Με το να απαιτεί η κυρία Ευαγγελία και κάθε κυρία Ευαγγελία, μία δραστηριότητα, (που τουλάχιστο σε διεθνές επίπεδο έχει χαρακτηριστεί ως συμβατή με το περιβάλλον), να απαγορευτεί επειδή εκείνοι που την εξασκούν είναι λιγότεροι, τότε δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υιοθετεί τον ρατσισμό.

    Για την ρατσιστική συμπεριφορά της κάθε κυρίας Ευαγγελίας, όμως δεν ευθύνεται μόνο η ίδια. Ευθύνεται και η κυρία υπουργός που της έδωσε το δικαίωμα να πιστεύει πως ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι συμβατές με τα ήθη μας ιδεολογίες όταν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας.

    Και το έκανε αυτό η κυρία υπουργός όταν έδωσε το δικαίωμα σε κάποια στελέχη μίας Μ.Κ.Ο να συντάξουν το παρόν προεδρικό διάταγμα χωρίς να μπει στο κόπο να ρωτήσει πρώτα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, αρμόδιους φορείς, ακόμα και τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο που τόσους ανθρώπους, (εθελοντές και έμμισθους), στέλνει κάθε καλοκαίρι να περιπολούν και να προστατεύουν το βουνό.

    Ακούστε με λοιπόν κυρία υπουργέ και κύριοι, αντικυνηγοί.

    Φαρισαίος είναι μόνο εκείνος που φέρεται φαρισαϊκά και ποτέ εκείνος που ισχυρίζεται πως δεν είναι…

  • 18 Μαΐου 2010, 11:58 | ΓΚΙΝΟΣ ΜΗΝΑΣ

    Κυρια Ηλιοπουλου
    Με μεγαλη ευκολια προσδιορησατε το ποσοστο των κυνηγων μολις στο 2% και αντιστοιχα των οικολογισκων στο 98%.
    Αληθεια απο που προκυπτει αυτο το θεαματικο 98% οταν ολα τα οικολογικα ζωοφιλικα σωματεια μετα βιας αγγιζουν το 1/6 των κυνηγων πανελληνιως.
    συνυπολογιστε σε αυτο το 1/6 οτι μονο το 20% αυτων ειναι ταμειακως τακτοποιημενα.
    Αυτη η τεραστια δυναμη σας δεν φανηκε στην συγκεντρωση του Δεκεμβριου στην πλατεια συνταγματος, οπου ουτε οι προεδροι των 90+ οικοσωματειων μπηκαν στον κοπο να παρεβρεθουν.
    Ειστε πολυ αφελης αν νομιζετε οτι ο λογος σας βρισκει ανταποκριση σε κατοικους εκτος Αθηνων, μιας και ο Ελληνικος πληθυσμος που κατοικει στην Ηπειρο, την Μακεδονια, Την θρακη δυσκολα αντιλαμαβανεται τις ευαισθησιες σας για το περιβαλλον εξ αποστασεως και φωτογραφικα.
    Η συνεχης επικληση των »αγριων ενστικτων΄΄ δειχνει ακριβως το μεγεθος της συγχυσης και της εμπαθειας σας.
    Αραγε πως σας απενεμηθει η ιδιοτητα της οικολογου κληρονομικα? η απο μεταβιβαση περιουσιας? Η επιστημη της οικολογιας δεν ειναι πουκαμισακι που το φοραμε και το μοστραρουμε οπως νομιζετε.
    Εχουν παρατεθει σε αυτη την διαβουλευση οδηγιες της ευρωπαικες ενωσης για την σημαντικη χρησιμοτητα του κυνηγιου, αρθρα Καθηγητων σχετικα με την χρησιμοτητα του κυνηγιου, και εσεις τον χαβα σας.
    Αυτοκλητοι υπερασπιστες της φυσεως με πληρη αγνοια, αυτο ισως και να προσδιοριζει το δηθεν επιπεδο σας.
    Ασχολειστε με το αν πανε για κυνηγι απο την κοζανη και την καλαματα στον Υμηττο και θεωρειτε την παρεμβαση τους αποτελεσμα πιεσης, συγγνωμη που δεν σας ρωτησαν για την αποστολη του σχολιου τους οι ανωτερο συλλογοι και συγγνωμη που προσεβαλλαν τις δημοκρατικες σας ευαισθησιες.
    Αλλωστε η παρουσα διαβουλευση εχει ξεχειλησει απο δημοκρατικοτητα απο πλευρας υπουργειου!!!!!!!!!!

    οσο για τον κυριο που επιζητα την αυξηση του κοστους, θα ηθελα να πω οτι καλο θα ηταν πρωτα να βλεπαμε σε λογιστικο απολογισμο τον πακτωλο χρηματων που εισερευσαν στα ταμειο των ΜΚΟ τα τελευταια, τις δρασεις αυτων των ΜΚΟ, και τα αποτελεσματα αυτων των δρασεων, μιας και οπως γνωριζετε εχει αποκαλυφθει τρελλο φαγοποτι με τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΜΚΟ.
    Αλλωστε οι Κυνηγετικοι συλλογοι ειναι αυτοχρηματοδοτουμενοι και οχι κρατικοδιαιτοι οπως οι ΜΚΟ. Ειναι ωραιο να πουλας οικολογια και να σε χρηματοδοτουν οι αλλοι.

  • 18 Μαΐου 2010, 11:38 | ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης
    Αραπίτσης 47
    Κοζάνη 50100

    Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά τον Υμηττό επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις του κυνηγίου χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς καμία συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις. Αντίθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκε και υιοθέτησε σχετική πρόταση αντικυνηγετικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το καθαρά αντικυνηγετικό πνεύμα που κυριαρχεί στο Υπουργείο αυτό, παρότι το κυνήγι είναι μια απολύτως νόμιμη και αποδεκτή δραστηριότητα.
    Πράγματι, η προβλεπόμενη απαγόρευση στην ανατολική πλευρά του Υμηττού είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις συνεχώς συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες.
    Το «έγγραφο κατευθύνσεων για τη θήρα βάσει της οδηγίας για τα
    πτηνά 79/409/ΕΟΚ» της ΕΕ αναφέρει:

    *1.5.3 Η θήρα είναι μία από τις πολλές πιθανές χρήσεις των περιοχών NATURA 2000, ενώ άλλες χρήσεις είναι η γεωργία, η αλιεία και άλλες μορφές αναψυχής. Δεν υπάρχει γενικό τεκμήριο κατά του κυνηγίου σε περιοχές NATURA 2000 βάσει των οδηγιών σχετικά με την προστασία της φύσης. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η θήρα και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την προσωρινή μείωση της χρήσης των ενδιαιτημάτων μιας περιοχής. Η σημασία παρόμοιων δραστηριοτήτων θα ήταν μεγάλη εάν αυτές είχαν ως συνέπεια την καταφανή μείωση της ικανότητας της περιοχής να υποστηρίξει το είδος βάσει του οποίου χαρακτηρίστηκε, καθώς και εάν οδηγούσαν σε μείωση των δυνατοτήτων κυνηγίου.*
    Η ΕΕ έχει αναθέσει στις κυνηγετικές οργανώσεις της Ευρώπης, με πρωτόκολλο που υπογράφηκε μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας (FACE), την διάδοση της σημασίας του δικτύου «Φύση 2000» για την μείωση της απώλειας της φυσικής βιοποικιλότητας.
     Οι κυνηγετικές οργανώσεις παράγουν το μεγαλύτερο έργο στην πράξη, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη οικολογική οργάνωση, προς όφελος του περιβάλλοντος, χρηματοδοτώντας το οι ίδιες.

     Οι κυνηγετικές οργανώσεις προσφέρουν στον ελληνικό λαό την φύλαξη του περιβάλλοντος με την θηροφυλακή τους την οποία φυσικά χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι κυνηγοί χωρίς καμία κρατική ή Ευρωπαϊκή επιχορήγηση.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αδιάσειστα στοιχεία θεωρούμε αναίτια και παράνομη την οποιαδήποτε παύση του κυνηγίου στον Υμηττό, μιας και δεν συνοδεύεται από καμία τεκμηριωμένα επιστημονική μελέτη.
    Ως εκ τούτου Σύσσωμο το ΔΣ του Κυνηγητικού Συλλόγου Κοζάνης και τα 1300 ενεργά μέλη του απαιτούν την απόσυρση του άρθρου 7 παρ. 3

  • 18 Μαΐου 2010, 11:37 | ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Κα ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ .ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ .
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ.
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

  • 18 Μαΐου 2010, 11:55 | ΤΣΟΧΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ .

  • 18 Μαΐου 2010, 10:52 | Θανάσης Αγγελίδης

    Διαβάστε όλο αυτό εδώ http://imiorofos.org/node/103 και κρίνετε πόση σχέση έχει η καταστροφή και οι σωτηρία των δασών με την απαγόρευση ή όχι του κυνηγιού.

    Ένα μικρό απόσπασμα: Θολώνει το νου η ενημέρωση που παρέχεται στους πολίτες κάθε φορά που μια δασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα ΜΜΕ, με τη λειτουργική αρχή τους ότι η κακή είδηση πουλά περισσότερο, τροφοδοτούν το συναίσθημα με εικόνες καμένων δέντρων, ζώων, σπιτιών… Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα ρεπορτάζ είναι ότι δεν υπάρχει αύριο μετά τη φωτιά. Η λογική εγκαταλείπεται, το προγονικό ένστικτο αυτοσυντήρησης θεριεύει. Με μόνο δασοπυροσβεστικό όργανο την κλάρα, με σαγιονάρες και φανελάκια, οι άνθρωποι ρίχνονται ακόμη και στο μέτωπο της φωτιάς, περιοχή μέγιστου κινδύνου. Η απειλή από τις φλόγες και τις ρίψεις νερού των αεροπλάνων αγνοείται στην προσπάθεια να σωθεί έστω και ένα δέντρο.

    Ακόμη και οργανωμένες ομάδες εθελοντών δασοπυροσβεστών στερούνται και το βασικό εξοπλισμό, που θα τους προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια. Χωρίς οργανωμένους χώρους υποδοχής, χωρίς ένταξη των εθελοντών σε ομάδες, χωρίς τη συνοδεία ομαδάρχη, χωρίς ασύρματο και φαρμακείο, ζητείται η εμπλοκή των πολιτών στην προσπάθεια κατάσβεσης. Έχουν χαθεί άνθρωποι μέσα στις φλόγες και αυτό έγινε αντιληπτό μόνο όταν ανησύχησαν οι οικείοι τους. Το κράτος οφείλει είτε να οργανώσει με καλύτερο συντονισμό την εθελοντική προσφορά στη δασοπυρόσβεση είτε να την απαγορέψει. Θα πρέπει να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα η έκκληση για βοήθεια σε άτομα που εκτίθενται σε πραγματικό κίνδυνο δίχως την παραμικρή πρόβλεψη για την ασφάλειά τους.
    Παύλος Κωνσταντινίδης (Ερευνητής του ΕΘ.Ι.Α.ΓΕ)

    Ο άνθρωπος είναι επιστήμονας δεν είναι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει…

  • 18 Μαΐου 2010, 10:20 | ΠΡΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Κα ΥΠΟΡΓΕ
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ .
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΛΑΘΟ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΑΓΡΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ .
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ .
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΓΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΠΡΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  • 18 Μαΐου 2010, 10:39 | 2ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ .ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΟΤΑΝ Ο Κος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ( ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ).
    ΔΡΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ( ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ )ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ .
    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .
    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ . ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ( ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ – ΦΥΛΑΞΗ ).
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.

  • 18 Μαΐου 2010, 10:11 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ

    Ουτε να διανοηθείτε να πειραξετε το ελευθερο και παραδοσιακο κυνηγι.Εχετε ανοιξει πολεμο με τους κυνηγους, ενω αυτοι ειναι οι πραγματικοι λατρεις και προστατες τησ φυσεως.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

  • 18 Μαΐου 2010, 09:35 | Χρήστος Εμινίδης

    Είμαι αντίθετος με την απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό
    Δεν πρόκειται η απαγόρευση αυτή να λύσει κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα γιατί το βουνό θα παραδοθεί στα χέρια των καταπατητών

  • 18 Μαΐου 2010, 09:15 | Θάνος

    Φαντάζομαι τους κυνηγούς να αφρίζουν από το κακό τους και να θέλουν να βρίσουν, αλλά προσπαθούν να γράφουν ήρεμα για να μην θεωρηθούν βάρβαροι.
    Και για να εκτονωθούν ζητούν συνέχεια μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για απαγόρευση του κυνηγιού.

    Εν τω μεταξύ, όλο παραπονιούνται για την οικονομική τους κατάσταση λόγο των τελευταίων μέτρων, αλλά επιμένουν σε μια δραστηριότητα με αρκετά μεγάλο κόστος.

    Μια πρόταση: Να αυξηθεί η φορολογία για τα πυρομαχικά και γενικά για τα είδη κυνηγίου ώστε να αυξηθεί κι άλλο το κόστος.

    Όσο για τους κυνηγούς που είναι βέβαιοι και μάλιστα απόλυτα, ότι ούτε ένας από όσους υποστηρίζουν την απαγόρευση του κυνηγίου δεν είναι αποκλειστικά χορτοφάγος, και ότι όλοι τους τρώνε ζώα για να ευχαριστήσουν τον οισοφάγο τους και φοράνε ζώα για να ικανοποιήσουν τις προσταγές της μόδας, τους πληροφορώ ότι κάνουν μεγάλο λάθος.

    (Ελπίζω να μην αρχίσουν τώρα να λένε για τα φυτά που πονάνε.)

  • 18 Μαΐου 2010, 09:03 | Ευαγγελία Ηλιοπούλου

    Θεωρώ απόλυτα σωστή την απόφαση του ΥΠΕΚΑ να απαγορεύσει ολοσχερώς το κυνήγι στον Υμηττό και ελπίζω να μην αλλάξει σε τίποτα αυτή την θέση του.
    Οι συμπολίτες μας κυνηγοί, τυφλωμένοι από το πάθος τους να διασκεδάσουν σκοτώνοντας, δεν λαμβάνουν υπόψη ότι:
    1.Ο Υμηττός βρίσκεται στο κέντρο της Αττικής και είναι τόπος αναψυχής για τους κατοίκους, οι οποίοι φυσικά δεν θεωρούν αναψυχή το χόμπι της θανάτωσης της πανίδας του βουνού.
    2.Αυτό το βουνό έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιές και πρέπει να προστατευθεί.
    3.Αποτελούν μια συντριπτική μειοψηφία. Μόνο το 2% του πληθυσμού είναι κυνηγοί. Αυτή η μειοψηφία θέλει να επιβάλλει τις επιθυμίες της στο 98% του πληθυσμού!!
    4.Η επίκληση του παραδοσιακού χαρακτήρα του κυνηγιού είναι απόλυτα αποτυχημένη. Αν οι άνθρωποι έμεναν δεμένοι με αναχρονιστικές και απάνθρωπες παραδόσεις, τότε θα είχαμε ακόμα δουλεμπόριο, αμόρφωτες γυναίκες, κλπ…
    5.Το κυνήγι το κάνουν για να ικανοποιήσουν άγρια ένστικτα, όχι για λόγους επιβίωσης. Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε να υποστηρίζουν το κυνήγι και ορισμένοι «μορφωμένοι» συμπολίτες μας κυνηγοί οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το άγριο ένστικτό τους.
    6.Η παρέμβαση κυνηγετικών ομοσπονδιών από ολόκληρη την Ελλάδα προς το ΥΠΕΚΑ για τον Υμηττό, αποδεικνύει τη διδακτορική τοποθέτηση των κυνηγών στη διεκδίκησή του κυνηγιού. Δεν πιστεύω φυσικά ότι έρχονται από την Καλαμάτα ή από την Κοζάνη για να κυνηγήσουν στον Υμηττό;

    Ελπίζω πως το ΥΠΕΚΑ θα σταθεί αμετάβλητο στη σωστή απόφασή του να απαγορεύσει ολοσχερώς το κυνήγι στον Υμηττό, να προστατεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα του συνόλου σχεδόν του πληθυσμού που δεν είναι κυνηγοί και ότι δεν θα υποκύψει σε ψηφοθηρικούς εκβιασμούς μιας ασήμαντης ομάδας επιθετικών πολιτών. Η ψήφος των μη κυνηγών είναι ασύγκριτα πιο ελκυστική.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις ορισμένων ότι δεν θα υπακούσουν στην απαγόρευση, προτείνω στο ΥΠΕΚΑ να επιβάλει ως ποινή τιμωρίας για τους παραβάτες, κατ’ ελάχιστον, αυτή που προβλέπεται για τους φονιάδες των κατοικίδιων ζώων. Για την προστασία του βουνού υπάρχουν χιλιάδες εθελοντές πρόθυμοι να βοηθήσουν.

  • 18 Μαΐου 2010, 08:47 | Δημήτρης Καρανίκας

    Διαβάζω τα σχόλια των υπέρμαχων και των αντιθέτων με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμμητό και βλέπω πως όσοι συμφωνούν με την απαγόρευση, μιλούν γενικά και αόριστα για την δολοφονία ζώων χωρίς λόγο.

    Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι ούτε ένας από όσους υποστηρίζουν την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμμητό αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, δεν είναι αποκλειστικά χορτοφάγος.

    Ολοι τους τρώνε ζώα για να ευχαριστήσουν τον οισοφάγο τους και φοράνε ζώα για να ικανοποιήσουν τις προσταγές της μόδας.

    Είναι παρανοϊκό να κατηγορούνται οι κυνηγοί ότι σκοτώνουν ζώα για ευχαρίστηση όταν τις κατηγόριες αυτές τις εκτοξεύουν άνθρωποι που καθημερινά πληρώνουν ανθρώπους για να σκοτώσουν ζώα χωρίς κανένα ικανοποιητικό λόγο.

    Αυτούς τους φαρισαίους και τους υποκριτές, δεν υπάρχει λόγος να τους ακολουθήσω. Εψαξα λοιπόν να βρω μηνύματα αντίθετων με το κυνήγι οι οποίοι όμως εξέφραζαν άποψη ουσιαστική και στηριγμένη σε επιχειρήματα διαφορετικά από τα παραπάνω.

    Δεν βρήκα κανένα τέτοιο μήνυμα.

    Αυτό το συμπέρασμα είναι άκρως διδακτικό γιατί δείχνε ότι η κοινωνία είναι δεκτική στο να υιοθετεί απόψεις και θεωρίες που καταπραΰνουν τις συνειδήσεις, όσο προφανέστατα εσφαλμένες και αν είναι.

    Βλέπω λοιπόν εδώ στη διαβούλευση, ανθρώπους που από τον τρόπο γραφής τους καταλαβαίνω πως έχουν και μυαλό και κρίση αλλά και παιδεία, χωρίς δεύτερη σκέψη, να προτείνουν την απαγόρευση του κυνηγίου γιατί «οι κυνηγοί σκοτώνουν χωρίς ικανοποιητικό λόγο», την ώρα που οι ίδιοι σκοτώνουν καθημερινά ζώα χωρίς κανένα ικανοποιητικό λόγο για να τα φάνε και να τα φορέσουν. Ειδικά την σημερινή εποχή που μπορούν να ζήσουν άνετα χωρίς να χρειάζεται να τρώνε και να φοράνε ζώα.

    Με την αποδοχή της απαγόρευσης του κυνηγίου στον Υμμητό ή οπουδήποτε αλλού, «χωρίς κανένα ικανοποιητικό λόγο», στην ουσία αποδεχόμαστε τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία ως μέρος της κουλτούρας μας και αυτό είναι τουλάχιστον επικίνδυνο.

    Με βάση τα παραπάνω, ζητώ από όποιον έχει αντικειμενική κρίση, να αποσύρει την παράγραφο 3 του άρθρου 7.

  • 18 Μαΐου 2010, 08:21 | ΜΟΜΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
    »Η ΑΡΤΕΜΙΣ»
    ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 12
    Τ.Κ. 50300
    ΣΙΑΤΙΣΤΑ.

    Κυριοι
    Για ακομη μια φορα στοχοποιειτε την οικογενεια των 250.000 κυνηγων και τους αγνοειτε επιδεικτικα.
    χωρις επιστημονικη τεκμηριωση επιχειρειτε να περασετε μια απαγορευση οπως σας εχει υπαγορευθει απο τους συνεργατες σας, μελη διαφορων κρατικοδιαιτων ΜΚΟ.
    Αυτη η απαγορευση έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με την Οδηγία 79/409/ΕΟΚ και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) όπως αποτυπώνονται στο ερμηνευτικό κείμενο «Έγγραφο κατευθύνσεων για τη θήρα βάσει της οδηγίας 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεων των άγριων πτηνών – Οδηγία για τα Πτηνά» όπου αναφέρεται ρητά ότι προκειμένου να απαγορευτεί η θήρα σε ζώνες μιας προστατευόμενης περιοχής, πόσο μάλλον στο σύνολο της, πρέπει να συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος και να τεκμηριώνεται επιστημονικά. Άλλωστε, η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη θήρα, συνοψίζεται στην αποστροφή του πρώην Επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, σύμφωνα με την οποία «το κυνήγι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος».
    Εν κατακλείδι, ο Κυνηγετικος Συλλογος Σιατιστας και τα 400 μελη του ζητουν να αποσυρθεί άμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 από το σχέδιο του Π.Δ. και επιτέλους να συμπεριλάβετε ως ισότιμους συνομιλητές σας τους κυνηγούς.

    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΜΟΜΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  • 18 Μαΐου 2010, 08:16 | ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΚαΥΠΟΥΡΓΕ
    ΟΤΑΝ ΟΚΟΣΜΟΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΑΘΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ.
    ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ.
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΓΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ .

    ΜΕ ΤΙΜΗ

    ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  • 18 Μαΐου 2010, 01:46 | Ανδρέας Παπάζογλου

    Κάθε μέτρο που παίρνει η Υπουργός θα πρέπει να βασίζεται σε τεκμηριωμένες θέσεις, να είναι σύννομη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και κυρίως να έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα.

    Πως μπορείτε να μας πείσετε ότι η απαγόρευση του κυνηγιού θα επιφέρει βελτίωση στο οικοσύστημα της περιοχής Υμηττού όταν δεν υπάρχει καμία μελέτη σχετική από το Υπουργείο?

    Αντιθέτως, η κυνηγετική δραστηριότητα είναι απόλυτα συμβατή με τον οικοσύστημα και αυτό το τονίζει και η Ευρωπαική ένωση.

    Θεωρώ ότι διακατέχεστε από επικίνδυνη προχειρότητα και παρακαλώ για την άρση όλων των απαγορευτικών διατάξεων που τόσο άδικα βάλουν κατά του κυνηγιού.

    Με εκτίμηση,
    Ανδρέας Παπάζογλου
    Εργολάβος

  • 17 Μαΐου 2010, 22:12 | Αγγελοπουλος Κωστας

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΜΑΡΙΑ.

  • 17 Μαΐου 2010, 22:38 | Αμαλία Τσομπανίδου

    Κυρία Μπιρμπίλη, θα ήθελα να σας πω και εγώ δυό λόγια από βάθους ψυχής μήπως και καταφέρω να σας κάνω να δείτε τα πράγματα με μια άλλη οπτική γωνία. Από τότε που αναλάβατε Υπουργός έχετε ξεκινήσει ένα πόλεμο με τους κυνηγούς αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά ζητήματα τα οποία έχουν άμεση σχέση μαζί τους. Αυτός ο πόλεμος κυρία Μπιρμπίλη, δεν θα έχει νικητές και νικημένους, παρά μόνο μία παράπλευρη απώλεια. Την ίδια τη φύση. Και γιατί θα στερήσετε από τη φύση την προστασία και την βοήθεια από κάποιους που και την γνωρίζουν καλά, αλλά και την αγαπούν. Από κάποιους που έχουν την δύναμη αλλά κυρίως την θέληση να την προστατέψουν από κάθε επίδοξο λαθροθήρα, καταπατητή κλπ.
    Μην αγνοείτε τους κυνηγούς αλλά συνεργαστείτε μαζί τους και βοηθήστε τους σ’ αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά εδώ και χιλιάδες χρόνια.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 17 Μαΐου 2010, 21:48 | Πέτρος Φίτακας

    Ως πολίτης αυτής της χώρας και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, απαιτώ τον διάλογο ανάμεσα στην Υπουργό και τους επίσημους αντιπροσώπους των κυνηγών. Απαιτώ τη συμμετοχή των επιστημόνων των κυνηγετικών Ομοσπονδιών στην επιτροπή που έχει συνταχθεί.
    Όχι στις αναίτιες απαγορεύσεις, όχι στην εμπάθεια κατά της κυνηγετικής δραστηριότητας, όχι στο παραλήρημα των δήθεν οικολόγων.

  • 17 Μαΐου 2010, 21:52 | ΠΡΙΦΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Κυρία Υπουργέ,
    Παρακαλώ να τροποιήσετε το σχέδιο-ΜΟΡΦΩΜΑ του ΠΔ <>, αποσύροντας ΚΑΙ το άρθρο 7 παρ. 3, αφού κάποιοι… χωρίς άποψη και μελέτη της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης, αποφάσισαν από τα γραφεία τους, να »τραβήξουν» ευθείες γραμμές σε χάρτες του 1960(?)- στην εποχή των δορυφόρων – για τη δημιουργία ζωνών προστασίας πάνω στον Υμηττό και έπειτα να απαγορέψουν(ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ)το κυνήγι(πρόκριμα για απαγορεύσεις και σε άλλα βουνά) σε χιλιάδες ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ στο βουνό.
    Σε αντίθετη περίπτωση τον ΑΝΤΙκυνηγετικό χαρακτήρα των εισηγητών του σχεδίου θα χαρακτηρίζει ο »τρελός».
    Γνωρίζοντας την οικολογική σας συνείδηση, προτείνω να αποκτήσετε η ίδια προσωπική εμπειρία των ορίων προστασίας του Υμηττού(όπως σας τα εισηγούντε), αφού διασχίσετε μέρος τους και να συζητήσετε τα θέματα των κυνηγών ΜΟΝΟ με τους ίδιους. Τότε και μόνο τότε θα διαπιστώσετε το βάσιμο των προαναφερομένων.

    Κώστας Πρίφτης
    Μέλος Κ.Σ. Κορωπίου

  • 17 Μαΐου 2010, 21:29 | ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Νομιζω οτι δεν εχει πιο κατω σκαλι για να κατεβουν οι διαφοροι οικολογισκοι, ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ψευδως ανεφεραν οτι ο ΣΠΑΥ επιζητα την παυση του κυνηγιου. Η πραγματικοτητα ειναι οτι ο ΣΠΑΥ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ. Επισης αναφερει οτι πιθανη απαγορευση θα ανοιξει τον δρομο σε ολους τους καταπατητες.
    ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣΤΕ? ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ? Η ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ?

    Στη συνεδρίαση της 5/5/2010 του ΔΣ Κορωπίου αποφασίστηκαν οι θέσεις του Δήμου Κορωπίου όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η παρακάτω πρόταση:

    ———————————
    Να επιτραπεί η θήρα (Κυνήγι) σε όλες τις Ζώνες Α, Β, Γ διότι οι κυνηγοί προστατεύουν με την παρουσία τους τη χλωρίδα, αποτρέπουν εμπρηστές, προλαμβάνουν πυρκαγιές ενώ προστατεύουν και την πανίδα από τη λαθροθηρία και γενικά την προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού από τους καταπατητές.
    ———————————

    Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου πραγματοποιήθηκε διαδημοτική διαβούλευση των Δήμων Βάρης, Κορωπίου, Παιανία, Γλυκών Νερών για το σχέδιο Π.Δ για την Προστασία του Υμηττού. Μεταξύ άλλων, στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε, περιλαμβάνεται και η παρακάτω παράγραφος:

    ———————————
    8. Η συμβολή των κυνηγετικών συλλόγων στην προστασία του Υμηττού
    Να συνεχίσει να υφίσταται η θηρευτική δραστηριότητα στην καθορισμένη περιοχή (το 1/2 περίπου της συνολικής έκτασης που περιλαμβάνει το Π.Δ.). Πρέπει να επισημανθεί πως η θήρα δεν ενέχει κίνδυνο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής. Το προστατευταίο αντικείμενο δεν μπορεί και δεν επηρεάζεται από τη θήρα. Απόδειξη είναι πως η θηρευτική δραστηριότητα συνυπάρχει αρμονικά τόσα χρόνια με την ξεχωριστή βιοποικιλότητα του Υμηττού. Η θήρα στην περιοχή υπόκεινται σε αυστηρό καθεστώς και συχνούς ελέγχους από τη θηροφυλακή που οι ίδιοι οι κυνηγοί πληρώνουν από τους δικούς τους πόρους. Ιδιαίτερα η πολυετής δράση ενός από τους μεγαλύτερους Κυνηγετικούς Συλλόγους της χώρας, του Κορωπίου συμβάλλει αποφασιστικά στη δασοπυροπροστασία συγκροτώντας κάθε χρόνο ομάδα εθελοντικής δασοπυρόσβεσης με 24ωρη παρουσία στον Υμηττό, στον εμπλουτισμό της πανίδας και της χλωρίδας με ορθολογικές απελευθερώσεις θηραμάτων κάθε χρόνο, στη βελτίωση των βιοτόπων της πτηνοπανίδας σπέρνοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα στρέμματα γης, στην παροχή νερού τοποθετώντας μεγάλο αριθμό ποτιστρών όχι μόνο στα θηρεύσιμα είδη αλλά και στα προστατευόμενα που διαβιούν στον Υμηττό, στην αποτροπή των καταπατήσεων των δασικών εκτάσεων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του κράτους και της αυτοδιοίκησης. Η εξορία των κυνηγών από τον Υμηττό, δίνει το πράσινο φως στους επίδοξους καταπατητές ή παράνομους να δραστηριοποιηθούν ανενόχλητοι.

    Εχει αναρτηθει αρθρο του Νικολάου Παπαγεωργίου Καθηγητή Θηραματοπονίας
    & Υχθιοπονίας Γλυκέων Υδάτων ΑΠΘ, το οποιο και αυτο απο την εμπαθεια και τον κομπλεξισμο σας μπορειτε να αγνοησετε ειστε ικανοι, αλλα συναμα και πολυ ανικανοι να δειτε καταματα την πραγματικοτητα γιατι σας εμποδιζουν οι παρωπιδες.
    Αντι να μας παραθεσετε καποιο σοβαρο επιχειρημα ακουμε την ιδια πληκτικη, μονοτονη, βαρετη, ανοητη κασεττα για εγκληματιες κυνηγους και ψυχικα ανωμαλους, επιτελους σοβαρευτειται. Η επιστημη της οικολογιας εκφερεται απο ανθρωπους αναλογου επιστημονικου κυρους οπως ο κυριος καθηγητης ΑΠΘ Νικ. Παπαγεωργιου, και οχι απο διαφορες κυριες και δεσποινιδες που νομιζουν οτι αν εκφερουν αντικυνηγετικο λογο αυτοματα γινονται και προστατες της φυσης.
    επισης θα επιθυμουσα οι κυριοι συμβουλατορες της Υπουργου μελη γνωστων ΜΚΟ, να μας γνωστοποιησουν οικονομικα στοιχεια της τελευταιας δεκαετιας διαφορων οικολογικων ΜΚΟ.
    Για παραδειγμα εχουν διαχειριστει εναν πακτωλο χρηματων και ουδεις γνωριζει που πηγαν, ποιοι και πως τα διαχειριστηκαν, σε ποιες δρασεις και φυσικα τα αποτελεσματα αυτων των δρασεων. Επισης απορια δημιουργει γιατι η διορισμενη κυρια Υπουργος δεν εχει συμβουλευτει τους επιστημονικους συνεργατες των κυνηγετικων ομοσπονδιων πριν την παρουσιαση του νομοσχεδιου, αυτο δειχνει εμπαθεια και μικροτητα που δεν αρμοζει σε μια υπουργο.

    Μετα Τιμης
    Παπαγεριδης Ιωαννης
    οικολογος, φυσιολατρης, κυνηγος.

  • 17 Μαΐου 2010, 19:41 | kostas karnabakos

    kinigo apo 18 hronon kai tora ime 37 den nomizo na fteme emis i kinigi gia olla afta pou lete

  • 17 Μαΐου 2010, 18:31 | Πέττας Σπύρος

    Η απαγόρευση κυνηγίου όπως και οποιαδήποτε απομόνωση μιας περιοχής από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όταν αυτή η δραστηριότητα υπάρχει μέσα σε κάποια λογικά όρια και όπως η παγκόσμια εμπειρία έχει δείξει, δεν λειτουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις υπέρ του οικοσυστήματος το οποίο επιθυμούμε να προστατεύσουμε. Ο λόγος είναι η ξαφνική απώλεια της υπάρχουσας ισοροπίας η οποία έχει αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Βέβαια, όπως πάντα η λύση της απαγόρευσης είναι το πιο εύκολο και ανέξοδο μέτρο που μπορεί να πάρει κανείς αλλά όμως θα το πληρώσει πολύ ακριβά αργότερα. Το δύσκολο είναι να μελετήσει κανείς προσεκτικά ποιές είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αλλά και σε τι βαθμό έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλες και απότομες αλλαγές στις ισοροπίες. Εξυπακούεται δε, ότι θα πρέπει το αποτέλεσμα της όποιας παρέμβασης να παρακολουθείται συνεχώς γιατί μπορεί να μην είναι το επιθυμητό, έτσι ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να τροποποιήσουμε ή και να καταργήσουμε-αλλάξουμε την παρέμβασή μας.
    Βέβαια δεν πιστεύω ότι όλα αυτά ακολουθήθηκαν ή θα ακολουθηθούν στον Υμηττό αλλά για μία ακόμη φορά θα έχουμε άλλη μία στείρα απαγόρευση μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και προς τέρψην των παρακαθήμενων τη Υπουργώ ΠΕΚΑ.
    Κυρία Υπουργέ ΠΕΚΑ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω για να σας πείσω. Άλλωστε το θέμα έχει αναπτηχθεί υπέρ επαρκώς σε πολλά προηγούμενα σχόλια.
    Εν κατακλείδι έχω μόνον να σας μεταφέρω την λύπη μου για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε όλους εμάς τους κυνηγούς απομονώνοντάς μας από τη φύση η οποία είναι το δεύτερο σπίτι μας και την οποία γνωρίζουμε τόσο καλά.

  • 17 Μαΐου 2010, 18:41 | Kranis Giorgos

    Θεωρώ όπως και αρκετοί πλέον από όσους έχουν εκφραστεί ανοιχτά σε αυτή την διαβούλευση, ότι η απαγόρευση θήρας μόνο προς όφελος του Υμηττού δεν είναι. Δυστυχώς εκεί που έχουμε φτάσει τα μοναδικά «μάτια» στο βουνό με πραγματικά θετική βλέψη ως προς αυτό είναι οι κυνηγοί. Δυστυχώς οι περισσότερες παραβάσεις δόμησης, οι περισσότερες εστίες ρύπανσης και γενικότερα οι αντίθετες με την φύση παρεμβάσεις έχουν εντοπιστεί από κυνηγούς, ορμώμενοι μόνο από την αγάπη προς την φύση.

  • 17 Μαΐου 2010, 16:46 | Γιωργος Αποστολου

    Παρακαλω να διαγραφει η παραγραφος 3 του αρθρου 7. Ειμαι αντιθετος, οπως αντιθετος θα ειμαι για οποιαδηποτε αποφαση και δη απαγορευση παιρνεται ατεκμηριωτα και χωρις διαλογο. Αν σεβεστε τη διαβουλευση να λαβετε υποψη σας τη συμμετοχη και να πραξετε αναλογα. Αλλιως θα αποδειχτει οτι η διαβουλευση ηταν και ειναι ενα μεσο να υπνοτισετε τον Ελληνα πολιτη ενω οι υπογραφες εχουν ηδη πεσει.

  • 17 Μαΐου 2010, 15:25 | Παντελής Εμινίδης

    «Τα παιδιά με τα πορτοκαλί μπλουζάκια» αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και τιμωρήθηκαν με απόλυση από τη διάσημη «Greenpeace».

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=162678

    Δυστυχώς κυρία Υπουργέ ΠΕΚΑ αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχετε επιλέξει να συνεργάζεστε αποκλείοντας προκλητικά τους κυνηγούς οι οποίοι ουδέποτε πήραν έστω και ένα ευρώ για την προσφορά τους στη φύση, αντίθετα προσφέρουν πολλά σε χρήμα αλλά και σε εθελοντική εργασία.
    Είμαι ένας πικραμένος αλλά και οργισμένος ψηφοφόρος του κόμματος που σας «διόρισε» Υπουργό όλων των Ελλήνων.

    ΟΧΙ στις αναίτιες απαγορεύσεις κυνηγίου.

  • 17 Μαΐου 2010, 15:47 | Καραγκιόζογλου Χ.

    Η απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερα γιατί στερεί το βουνό από τους φυσικούς του προστάτες.
    Είμαι αντίθετος με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό.

  • 17 Μαΐου 2010, 15:53 | Κατερίνα

    ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

  • 17 Μαΐου 2010, 15:54 | Βούλα

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7