Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 20 Μαΐου 2010, 22:05 | μιλτιαδης KOS

    ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΑΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΓΑΠΑΩ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕΣΑ ΛΕΕΙ ΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ  ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΗΡΘΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ         Υ.Σ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

  • 20 Μαΐου 2010, 22:21 | μιλτιαδης KOS

    ΕΙΜΑΙ 12 ΧΡΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΙΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΙΣΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΡΟΤΙΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ Η ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ                                    Υ.Σ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

  • 20 Μαΐου 2010, 21:34 | Giorgos Paulou

    Δεν συμφωνώ με την με τίποτα με την απαγόρευση του άρθρου 7 της παρ.3.Παρακαλώ να την αποσύρετε και να συμβουλεύεστε τις Κυνηγετικές Οργανώσεις γιατί μάλλον  μόνο αυτές είναι που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτόν το κυκεώνα λέξεων που έχετε πέσει.Τα πράγματα είναι απλά κι εσείς μάλλον τα περιπλέκεται περισσότερο.Από ότι κατάλαβα από αυτά που διάβασα οι μόνοι κερδισμένοι,αν θα εφαρμόσετε αυτό το Π.Δ. θα είναι οι οικοπεδοφάγοι.Δυστυχώς το μέλλον των παιδιών σας το ξεπουλάτε στον βωμό του χρήματος.Εύχομαι να σας φωτίσει ο Θεός,γιατί τελικά σ’αυτόν τον τόπο μόνο οι ευχές πιάνουν.
    Με τιμή ένας φυσιολάτρης, κυνηγός ετών 37!!!

  • 20 Μαΐου 2010, 21:30 | Θωμάς Μπατσέλας

    Κυρία Υπουργέ
    Αποσύρετε την διάταξη για την συνολική απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό.
    Δεν είναι μόνο οι κυνηγοί που διαμαρτύρονται. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ανατολικής Αττικής εκφράζοντας την θέση όλων των κατοίκων της περιοχής,εκτός των άλλων σας ζητά να απαλειφθεί η συγκεκριμένη διάταξη για απαγόρευση του κυνηγιού,.
    Η ρύθμιση αυτή που προτείνετε  εκτός απο μια συναισθηματική και ιδεαλιστική αντικυνηγετική άποψη όσων υποστηρίζουν την ολική απαγόρευση του κυνηγιου, δεν βασίζεται και στηρίζεται πουθενά.
    Αυτή η αντικυνηγετική άποψη  μπορεί να είναι συνήθης για μια μικρή παρέα και ομάδα ακτιβιστών όχι για την επίσημη θέση της πολιτείας.
    Σας το φωνάζουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Αποσύρετε την διάταξη για απαγόρευση του κυνηγιού.Συνεργστείτε με τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους για την προστασία του Υμηττού.
    Τα επικοινωνιακά τρύκ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την πολιτική. Ούτε οι διαφημιστικές πινακίδες και οι κυνηγοί αποτελούν τον εχθρό του περιβάλλοντος ώστε να στοχοποιούνται απο τους συντάκτες του νομοσχεδίου, οι οποίοι καλά θα έκαναν να είχαν μια πιό ουσιαστική επαφή με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής πριν σχεδιάσουν και προτείνουν τις βολικές ,μόνο επικοινωνιακά, απαγορεύσεις .
    Επιτέλους  κυρία υπουργέ,το WWF δεν αποτελεί τον μοναδικό κοινωνικό εταίρο της περιοχής . Ο λαός στις εκλογές δεν ψήφισε μια ΜΚΟ για κυβέρνηση του.Εκτός και αν εσείς αισθάνεσθαι ότι είσθε σε μια ΜΚΟ και θέλετε να λειτουργείτε με παρόμοιο τρόπο.
    Ο Υμηττός μπορεί και πρέπει να ανήκει σε όλους ,και στους κυνηγούς της περιοχής .
     
     

  • 20 Μαΐου 2010, 20:10 | Γιώργος Αποστολόπουλος

    ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2010
     
    Ανοχύρωτος ο Υμηττός – Κραυγαλέα έλλειψη πόρων για πρόληψη
     
    Υπό το βάρος της κραυγαλέας έλλειψης πόρων για την πρόληψη κατά των πυρκαγιών,
    πραγματοποιήθηκε η ετήσια Ημερίδα Έναρξης Περιόδου Αντιπυρικής Προστασίας 2010 του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στις 10 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή.
     
    «Ποτέ στα οκτώ χρόνια της θητείας μου, ο Υμηττός δεν ήταν τόσο έρμαιο στις ορέξεις όσων θέλουν να τον κάψουν», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι: «Καμία μελέτη καθαρισμού από τις τέσσερις που καταθέσαμε δεν έχει εγκριθεί. Σήμερα, μας κοινοποιήθηκε η έγκριση μόλις μιας από αυτές που αφορά στην περιοχή Βούλας και Βάρης. Η μελέτη προέβλεπε προϋπολογισμό 95.000 ευρώ για την αποψίλωση 423 στρεμμάτων από τα ξηρά χόρτα. Μας επιστράφηκε εγκεκριμένη για ποσό 19.000 ευρώ για 237,5 στρέμματα. Καμία επιχορήγηση για δράσεις πολιτικής προστασίας δεν έχει εγκριθεί ή έστω προαναγγελθεί. Δεν έχει γίνει καμία συντήρηση δασικών δρόμων. Δεν έχουμε καμία έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού και δεν ξέρουμε πως θα στελεχωθούν τα πυροφυλάκια τις πρωινές ώρες που δεν λειτουργούν οι εθελοντές. Ακόμη και οι συνδρομές των Δήμων-μελών μας που έχουν παρακρατηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), δεν μας έχουν αποδοθεί».
     
    Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Ανδρέας Ανδρεόπουλος τόνισε τη σημασία του ρόλου των Εθελοντικών ομάδων στη φύλαξη του Υμηττού, ενώ παράλληλα επισήμανε «τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλείται να λειτουργήσει το νεοσύστατο Υπουργείο μας».
     
    Ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, Ταξίαρχος Γ. Κούρτης δήλωσε ότι «το θέμα δεν είναι η καταστολή που έχει ανατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, το ζητούμενο είναι η πρόληψη», υπενθυμίζοντας έτσι ότι η πρόληψη στοιχίζει πολύ λιγότερα από την καταστολή και την αποκατάσταση της καταστροφής από τις πυρκαγιές.
     
    Την ημερίδα χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» κ. Κ. Σπυρόπουλος. Παραβρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους, εκπρόσωποι των Δήμων-μελών του ΣΠΑΥ, καθώς και των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας του Υμηττού, που τόνισαν την αδράνεια της πολιτείας και τις δυσκολίες της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
     
    Το παραπάνω κείμενο, αποδεικνύει πως δεν κάνετε τη δουλειά σας κυρία Μπιρμπίλη!
    Το παραπάνω κείμενο, αποδεικνύει πως δεν κάνετε τη δουλειά σας κύριοι Υφυπουργοί του ΥΠΕΚΑ.
    Το παραπάνω κείμενο, αποδεικνύει πως δεν κάνετε τη δουλειά σας κύριοι και προπάντων κυρίες – σύμβουλοι της Υπουργού.
    Για τη δουλειά όμως αυτή πληρωνόσαστε από τον πάμπτωχο σήμερα Ελληνικό λαό.
    Για να βοηθήσετε σε αυτή τη δουλειά παίρνετε τις παχυλές επιχορηγήσεις κυρίες και κύριοι των Μ.Κ.Ο.
    Εσείς όμως αντί να κάνετε τη δουλειά σας, τρώτε τα χρήματά μας (πολλά απ΄αυτά αδειάζοντας τα ταμεία που οι κυνηγοί γεμίσαμε, που είναι π.χ. τα χρήματα του ταμείου θήρας;) παραπληροφορώντας το λαό και καταδιώκοντας τους κυνηγούς και το κυνήγι, για να δείξετε στα μέλη και τους φίλους σας πως κάνετε κάτι για το περιβάλλον.
    Αν θέλετε να κάνετε κάτι για τον Υμηττό, θωρακίστε τον, προστατέψτε τον από τους εμπρηστές και τους καταπατητές. Εκεί θα βρείτε πρόθυμους και ακούραστους συνεργάτες τους Έλληνες κυνηγούς. Αυτή είναι η δουλειά σας. Να την κάνετε ή να σηκωθείτε να φύγετε. Η φύση δε χρειάζεται «προστάτες» που απαγορεύουν τις φυσικές δραστηριότητες. Όποιος προστατεύει με απαγορεύσεις και ποινές είναι νταβατζής, δεν είναι προστάτης.
     
    Ο Μεγάλος Κατασκευαστής, που έφτιαξε τα θηράματα έφτιαξε και τους θηρευτές, φρόντισε και για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι νόμοι της φύσης δεν ψηφίστηκαν, ούτε θα καταργηθούν από κάποιο κοινοβούλιο. Δεν σας χρειαζόμαστε.
    Εσείς είστε οι πραγματικοί εχθροί της φύσης. Εσείς (πολιτικοί και επαγγελματίες συμβουλάτορες), μέσα από μισούς, θολούς ή βολικούς νόμους, γεννήσατε τους εμπρηστές και τους καταπατητές. Εσείς αφήνετε να στηθούν οι φάμπρικες που για να μη ξοδευτούν βάζοντας φίλτρα, μετατρέπουν τον αέρα σε δηλητήριο, το νερό σε φαρμάκι.
    Εσείς, η δική σας ανεπάρκεια ή τα συμφέροντα που υπηρετείτε, δεν φροντίζετε –ενώ αυτή είναι η δουλειά σας- να εφαρμοστούν οι κοινοτικές οδηγίες για τον έλεγχο στη χρήση των φυτοφαρμάκων που, τα κιλά –αντί για γραμμάρια όπως θα΄πρεπε- που πέφτουν ανά στρέμμα αποδεκατίζουν ζώα και πουλιά, πολύ περισσότερα απ΄αυτά που θα θηρεύσουν όλοι οι κυνηγοί μαζί σε όλη τη ζωή τους, που δηλητηριάζουν τα νερά, που φαρμακώνουν τα ψάρια, τα υδρόβια, τα παρυδάτια. Και κατηγορείτε τους κυνηγούς, ψεύτες!
    Εσείς, η δική σας ανεπάρκεια ή τα συμφέροντα που υπηρετείτε, δεν φροντίζετε –ενώ αυτή είναι η δουλειά σας- να εφαρμοστούν οι κοινοτικές οδηγίες για την ύπαρξη ακαλλιέργητης γής (σύνορα) ανάμεσα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Χώροι όπου θα φωλιάσουν ή θα κρυφτούν, που θα πολλαπλασιαστούν τα ζώα και τα πουλιά που δήθεν θέλετε να σώσετε από μας τους «φονιάδες». Που ήσασταν όταν τα χωράφια, τα βουνά, τα υγρά λιβάδια γινόντουσαν χωράφια, στερώντας απ΄τ΄ αγρίμια το ζωτικό τους χώρο; Και τολμάτε να κατηγορείτε τους κυνηγούς, υποκριτές!
    Εσείς, η δική σας ανεπάρκεια ή τα συμφέροντα που υπηρετείτε, δεν φροντίζετε –ενώ αυτή είναι η δουλειά σας-
    να σταματήσει για πάντα το έγκλημα της καύσης των σιτοκαλαμιών, όπου κάθε χρόνο καίγονται ζωντανά, αβοήθητα στις φωλιές τους, εκατομμύρια νεογνών, πολύ περισσότερα απ΄όσα θα θηρεύσουν όλοι οι κυνηγοί μαζί, σε όλη τη ζωή τους; Γιατί δε σταματάτε αυτές τις χωρίς αιτία φωτιές; Δεν ξέρετε ότι μαζί με τις σιτοκαλαμιές καίγονται και οι ελάχιστες ακαλλιέργητες εκτάσεις που μείνανε στ΄αγρίμια; Δεν ξέρετε πως οι μισές και πάνω δασικές φωτιές ξεκινούν από καύση σιτοκαλαμιών; Γιατί δεν το σταματάτε; Δεν θέλετε ή δε μπορείτε; Βολεύετε συμφέροντα ή είστε ανίκανοι; Κι αποκαλείτε εγκληματίες τους κυνηγούς!
    Εσείς, η δική σας ανεπάρκεια ή τα συμφέροντα που υπηρετείτε, δεν φροντίζετε –ενώ αυτή είναι η δουλειά σας- να φύγουν οι βίλες από τα βουνά και τα δάση μας. Μήπως γιατί οι περισσότερες απ΄αυτές ανήκουν σ΄αυτούς που χρηματοδοτούν τις «μελέτες» και τις εκδηλώσεις σας; Ή μήπως γιατί οι άλλες μισές ανήκουν σ΄αυτούς που δίνουν πολιτική κάλυψη σε σας και τους χρηματοδότες σας;
    Αν δεν μπορείτε να πάτε σπίτι σας. Αν μπορείτε και δεν το κάνετε θα πάτε φυλακή. Αργά ή γρήγορα θα μαθευτούν οι πομπές σας, ο κόσμος ξύπνησε πιά, ενημερώνεται, έχουν αποκαλυφθεί καλύτερα κρυμμένες κομπίνες, πόσο ακόμα θα κρύβεται η αλήθεια;
    Τι τα κάνετε τα εκατομμύρια που παίρνετε, κύριοι των Μ.Κ.Ο; Με μελέτες επί μελετών, κόκκινα βιβλία και πράσινα άλογα δεν ταΐζονται τα ζώα. Που ήσασταν πριν δυό μήνες όταν εκατοντάδες αγριάλογων ψόφαγαν από πείνα, μετά απ΄τις πλημμύρες στο Δέλτα του Έβρου; Που ήταν, κύριοι περιβαλλοντολόγοι ο περίφημος φορέας διαχείρισης του Δέλτα; Τι γίνονται τα κονδύλια; Που ήσασταν οι υπέρμαχοι του απόλυτου απανθρωπισμού και της αποστείρωσης της φύσης;
    Που ήσασταν όταν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής τάιζαν, μετά απ΄τις φωτιές τα ελάφια της Πάρνηθας;
    Τι κάνατε για την πάταξη της λαθροθηρίας; Εμείς ξοδεύουμε εκατομμύρια κάθε χρόνο. Στην επαρχία της χώρας μας, τη χρονιά που πέρασε, η θηροφυλακή που πληρώνουμε απ΄την τσέπη μας έστειλε 13.500 παραβάτες στον εισαγγελέα. Εσείς πόσους στείλατε ή τι ξοδέψατε;
    Τίποτα δεν κάνατε και τίποτα δε θα κάνετε. Γιατί είστε ψεύτικοι και ψεύτες. Και για να δικαιολογήσετε την ανύπαρκτη δράση σας, την αναίτια ύπαρξή σας και τον πακτωλό των χρημάτων που εξανεμίζετε σε ανοησίες, τα βάζετε με τους κυνηγούς, σπιλώνοντας νοικοκύρηδες ανθρώπους, συκοφαντώντας μια δραστηριότητα απόλυτα ανθρώπινη, εξ ολοκλήρου νόμιμη και εντελώς φυσική, παραπλανώντας τους αδαείς και πείθοντάς τους ότι ο κυνηγός είναι ψυχασθενής φονιάς.
     
    Κυρ – «οικολόγε» μου, που σου΄χουν φαρμακώσει την ψυχή, που σου φόρεσαν τις παρωπίδες και χαρακτηρίζεις «φονιά», χωρίς να τον γνωρίζεις τον κυνηγό, σκέψου πως μπορεί να βρίζεις το γείτονά σου, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, το συνεργάτη σου στη δουλειά, τον διπλανό σου στο λεωφορείο, στο γυμναστήριο, την ουρά της τράπεζας ή της δημόσιας υπηρεσίας.
    «Προστάτη των αθώων θηραμάτων» που προσφεύγεις στο συμβούλιο της επικράτειας, ζητώντας να μου απαγορεύσεις το κυνήγι, τα κατάφερες και φέτος, καμιά δεκαριά μέρες δεν κυνήγησαν οι Έλληνες στην Ελλάδα. Κυνήγησαν στο εξωτερικό…. Καλά τα κατάφερες!
    Ξέρεις άραγε ότι στα ξενοδοχεία της Βουλγαρίας και των Σκοπίων που οργανώνουν κυνήγια δεν έβρισκες, τις μέρες εκείνες ούτε ράντσο; Υπερπληρότητα!!! Τριπλάσιοι Έλληνες κυνηγοί από πέρυσι.
    Έτσι η προσφυγή σου κάνει διπλό κακό:
    1) Παίρνει τα χρήματα που θα φέρνανε οι κυνηγοί στο χωριό μου και που τα είχαμε τόση ανάγκη και τα στέλνει στις γειτονικές χώρες. Μπορείς να αισθάνεσαι περήφανος.
    2) Ο κυνηγός που εδώ θα σκότωνε 5 τσίχλες και δυό φάσσες, -μιας και η κυνηγετική νομοθεσία στην Ελλάδα είναι η αυστηρότερη πανευρωπαϊκά και οι περιορισμοί περισσότεροι από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα- εκεί θα σκοτώσει εκατοντάδες. Έτσι γίνεσαι υπεύθυνος γιά το φόνο πολλών χιλιάδων θηραμάτων που τάχαμ – δήθεν ήθελες να προστατέψεις. Μπορείς να αισθάνεσαι δικαιωμένος.
    Εκτός αν ήθελες να προστατέψεις τα θηράματα της Ελλάδας και δεν ενδιαφέρεσαι γι αυτά της γείτονος. Αυτό όμως αναιρεί τα περί ιδεολογίας σου, γιατί απ΄όσο γνωρίζω, τα πουλιά δεν έχουν διαβατήριο. Εκτός αν σχεδιάζεις να προσφύγεις και κατά της ρυθμιστικής της Βουλγαρίας και της FYROM.
    Και ακόμη κάτι που δε σκέφτηκες, όχι γιατί είσαι κουτός αλλά επειδή δεν ξέρεις και που κανείς από το δικό μου χώρο δεν τολμά να πεί, (το γιατί δεν το καταλαβαίνω): Ο κυνηγός είναι κυνηγός και δε θα πάψει να κυνηγά με μηνύσεις, προσφυγές και απαγορεύσεις. Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλλει την αλλαγή την ιδεολογικής τοποθέτησης και, προ πάντων, του τρόπου ζωής κάποιου. Και όπου έγινε τέτοια απόπειρα, σε οποιοδήποτε θέμα, γέννησε σκληρούς πυρήνες, κοινωνική αναταραχή, ανυπακοή, αντίσταση, αντάρτικο.
    Δεν θα πάψει να κυνηγά ο Έλληνας λοιπόν, με καμιά απαγόρευση. Θα αλλάξει τον τρόπο που το κάνει. Οι πιο εύποροι, οι προνομιούχοι θα κυνηγήσουν στις γειτονικές χώρες και στις εγχώριες ρεζέρβες (εκεί να δείς εκατόμβες ανυπεράσπιστων και άμαθων στο κυνήγι θηραμάτων, πλασμάτων που βγαίνουν από το κλουβί για να πάνε στο τουφέκι). Και αυτό χάρη σε κάποιον που σκοπός του είναι να σταματήσει το φονικό….
    Οι άλλοι, οι φτωχότεροι, η πλέμπα, εγώ, θα κάνουν αυτό που κάνανε οι παππούδες μας τότε που τα φυσίγγια ήταν ακριβά και δυσπρόσιτα στον μέσο Έλληνα και που οι οργανωμένοι και συνειδητοποιημένοι κυνηγοί δώσαμε μάχες, δαρθήκαμε, ματώσαμε, έχουμε νεκρούς για να το σταματήσουμε. Τι θα κάνουν;
    Θηλιές, πλάκες, δίχτυα, ξόβεργες, παγίδες, παραγάδια, σφεντόνες, αγκίστρια…. Τρόποι με τους οποίους, αθόρυβα, πετυχαίνανε μεγάλη και ανέξοδη κάρπωση. Βασανιστικός, φριχτός θάνατος για τα θηράματα.
    Μπορείς να αισθάνεσαι χαρούμενος.
    Ποιος θα αποτρέψει τον στερημένο και, μετά την προσφυγή σου ή τις επιπλέον απαγορεύσεις που εν πλήρη ανοησία σχεδιάζει το υπουργείο, έτσι κι αλλιώς παράνομο κυνηγό, κάτοικο Δικαίων Έβρου, (για παράδειγμα), μετά την πρώτη χιονόπτωση που θα κλείσει τους δρόμους καθιστώντας αδύνατο τον έλεγχο, από το να βγεί και να σκοτώσει σε δυό μέρες τα θηράματα ολόκληρης της χρονιάς και περισσότερα; Θα μου πείς ποιος τον σταμάταγε μέχρι σήμερα; Οι άλλοι κυνηγοί του χωριού. Γιατί; Γιατί ο λαθροθήρας, κύριέ μου, που είναι ο πραγματικός σου εχθρός και που με βρίζεις όταν με βάζεις στο ίδιο καζάνι μ΄εκείνον, είναι μεγαλύτερος εχθρός για μένα. Στερεί από μένα ότι στερεί από σένα και επιπλέον μου μειώνει άνανδρα το θήραμα και μου χαλάει το όνομα, δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε αδαή(;) να με κατηγορεί για δολοφονίες.
    Η απαγόρευση θα πολλαπλασιάσει κατά πολύ τους λαθροθήρες, κύριε. Οι λαθροθήρες κυνηγούν στ΄απαγορευμένα κύριε. Μπορείς να αισθάνεσαι ευτυχής.
     
    Και ναι, κρύβονται συμφέροντα πίσω σου κυρ – «οικολόγε» μου. Δεν λέω πως τους κρύβεις εσύ, άθελά σου τους έδωσες κρυψώνα. Αυτοί που σε πατρονάρουν και σε στρέφουν εναντίον μου, που σε βάζουν να σβήνεις τα φώτα στην «ώρα της γής» για να κάνουν επίδειξη δύναμης στους πολιτικούς πελάτες τους, αυτοί τα παίρνουν. Σ΄εσένα μένει η μισαλλοδοξία κι ο χωρίς λόγο καυγάς μαζί μου. Πιστεύω πως την έπαθες σαν την πόρνη του ανέκδοτου που όταν έμαθε μετά από χρόνια ότι οι άλλες πληρωνόταν για τις «υπηρεσίες» τους, αυτοκτόνησε…
    Τα συμφέροντα, που είναι μεγάλα, είναι εκεί, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους με όλα αυτά που κάνεις. Και είναι από το δικό μου χώρο, όσο κι απ΄ το δικό σου. Πονήρεψε λίγο, κοίτα γύρω σου, follow the money. Σε χρησιμοποιούν. Όλους σας χρησιμοποιούν. Βούτυρο στο ψωμί τους οι κινητοποιήσεις σας και οι προσφυγές. Ψάξε να τους βρείς
     
    Ψάξε Ίσως να μάθεις κάτι. Ίσως –αυτό το κάτι- βοηθήσει στη διαβούλευση, απομακρύνοντας το φανατισμό. Μπορεί η κατάσταση να μας έφερε απέναντι, εχθρός μου όμως δεν είσαι.
    Πρέπει να καταλάβεις πως την αντίθετη με τη σκέψη σου, σκέψη, τον άλλο τρόπο απ΄το δικό σου τρόπο ζωής δεν τον μάχεσαι. Δεν τον αλλάζεις με νόμους, προσφυγές, δικαστήρια. Με σοβαρό διάλογο θα μπορούσε να γίνει κάτι, καλό για όλους. Με καταναγκασμό μόνο βία θα φέρεις, γιατί ο καταναγκασμός είναι βία.
    Με το διάλογο θα μπορούσες ακόμα κι εμένα να με πείσεις να κρεμάσω τα τουφέκια μου…
     
    Με επικοινωνιακά τεχνάσματα, σαν την τάχα διαβούλευση του ΥΠΕΚΑ που δήθεν επιδιώκει κλίμα συναίνεσης, ενώ οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, διάλογο, ενώ όλοι ξέρουμε πως τα από καιρό αποφασισμένα θα ψηφιστούν χωρίς ψάξιμο από την «κοινοβούλιο Α.Ε.» που θεωρεί πάντα σωστό όποιο νόμο φέρει προς «διαβούλευση» η εκάστοτε συμπολίτευση, λες κι οι εισηγητές δεν είναι άνθρωποι, δε μπορεί να κάνουν λάθος ή να εξυπηρετούν τρίτους και εξ ορισμού λάθος την οποιαδήποτε αντίδραση της αντιπολίτευσης, δε σώζεται το περιβάλλον, δεν κάνει βήμα μπροστά η χώρα. Αντίθετα ξεφτιλίζεται, γελοιοποιείται κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε απόπειρα συνεννόησης.
    Γιατί διαβούλευση σημαίνει: ΑΚΟΥΩ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ – ΜΙΛΩ ΟΤΑΝ Μ΄ΑΚΟΥΣ
    Γειά χαρά, καλά ταξίδια
    Γιώργος Αποστολόπουλος
     
     
     

  • 20 Μαΐου 2010, 20:01 | NIKOS KARATZAS

    ειμαι 54 χρονων το κυνηγι αποτελει και σε εμενα και σε 250.000 κυνηγους χομπυ το οποιο μετατρεπεται στην κυνηγιτικη περιοδο χειμερινος τουρισμος σε απομακρυσμενα χωρια + βενζινες + ξενοδοχεια τα οποια τα περισσοτερα το χειμωνα ειναι ξεχασμενα. Παρακαλουμε, οπως αναθεωρησετε τις αποψεις σας και τις οικολογικες σας ευαισθησειες για τον εαυτο σας. Κοιταχτε , αν και πρεπει να ξερεται, τα εσοδα του κρατους απο τις αδειες των κυνηγων και ποσες οικογενειες θα μεινουν χωρις δουλεια στην εποχη που ειναι παρα πολυ δυσκολη.Ελπιζω η αναθεωρηση της αποψης σας (και του ΠΑΣΟΚ ) να ειναι θετικη γιατι οι κυνηγοι ειναι 250.000 + τις οικογενειες τους + τους φιλους τους και ολοι ψηφιζουν.

  • 20 Μαΐου 2010, 18:52 | Giorgos T

    ΤΟ ΚΥΝΙΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΗΓΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ,ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ.ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ.Η »ΚΑΤΕΓΙΔΑ»ΕΡΧΕΤΑΙ.

  • 20 Μαΐου 2010, 18:51 | ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Δεν ειμαι ΒΑΡΒΑΡΟΣ κα ΥΠΟΥΡΓΕ
    _Ισως να μην μπορειτε να φανταστειτε οτι για τους περισσοτερους σημερα κυνηγους το κυνηγι ειναι τροπος ζωης και οχι ευκαιρια να καταστρεψουν την χλωριδα και την ορνιθο πανιδα του τοπου μας
    _Εχω παραβρεθει σε πολλες επιτυχεις προσπαθειες προστασιας του βουνου
    _Θεωρω το βουνο δευτερο σπιτι μου
    _Πως ειναι δυνατον ολα αυτα τα χρονια (30) που κινουμε στα βουνα και ζω την ανασα του καθε θηραματος να μην εχω και εγω λογο σε αυτο που ονομαζεται διαχειριση-προστασια του θηραματος και να εχει λογο η καθε γρηγορη και με μικρο συγκριτικα δειγμα αποτελεσματων «οικολογικη μελετη».Γιατι δεν ,ακουτε με σεβασμο τις  αποψεις του κυνηγετικου κοσμου.Ειμαστε  αν θελετε αυτοι που εχουν την μεγαλυτερη αναγκη για την διατηρηση των
    ισσοροπιων στη φυση 
    _Αν θελετε και μπορειτε συγκρουστειτε με τα πραγματικα συμφεροντα για να κανετε τον υμηττο βουνο με πρασινο.Εμεις οι κυνηγοι εχουμε κατορθωσει με συντονισμεμες ενεργειες
    να αυξησουμε το ενδημικο θηραμα (πχ. περδικας, λαγου).Μην απαγορευετε το κυνηγι σε ενα απο τους τελευταιους τοπους ασκησης του απο τους πολιτες εκεινους που ζουν στη περιοχη
    και δεν μπορουν να επωμιστουν το κοστος  της μεταφορας σε αλλες μακρινες περιοχες
    _ειμαι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ κα ΥΠΟΥΡΓΕ και μισω τις απαγορευσεις.Ιδιως ολες αυτες που κρυβονται σε μια μονο σειρα της παραγραφου 3 του αρθρου 7

  • 20 Μαΐου 2010, 18:14 | ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

  • 20 Μαΐου 2010, 18:09 | ΝΙΚΟΣ

    Ελπίζω να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα σχόλια των συμμετεχόντων και να μην είναι προειλημμένη η απόφαση για το Κυνήγι στον Υμηττό…

  • 20 Μαΐου 2010, 17:51 | ΧΑΡ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΛΗΠΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟ ΤΙΝΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΟΥΣ ΦΙΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΔΙΧΝΟΥΝ ΕΜΠΑΧΤΑ ΚΑΘΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΟΛΑ ΕΡΓΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ [ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΙΟΧΟΝ ΑΠΕΛΕΦΤΕΡΟΣΟΙΣ ΠΤΙΝΟ ΤΡΙΧΟΤΟΝ ΕΝΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥΣ ΘΙΡΑΜΑΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΟΣΟΙΣ ΔΑΣΟΠΙΡΑΣΦΑΛΙΑΣ ΕΜΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΑΤΑΓΡΑΠΣΟ ΘΕΛΟ ΔΕΚΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΠΣΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΥΝΙΓΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΕΙΛΑΣΙΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΠΕΡΟΥΣΙΟΝ ΦΟΤΙΕΣ ΕΝΠΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΞΙΛΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΑΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΙ ΟΛΟΣ ΟΚΟΣΜΟΣ ΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΣΙΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΡΑ ΤΙΝ ΑΠΑΓΟΡΕΦΣΙ ΤΟΘ ΚΥΝΙΓΙΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΜΑΣ ΕΚΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΜΑΣ ΔΙΟΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΕΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ  ΥΜΙΤΟΥ ΠΙΣΤΕΒΟ ΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝ ΟΠΟΣ ΛΕΓΕΤΕ ΕΙΣΤΕ  ΦΙΣΙΟΛΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΣΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΙΓΙ ΚΑΙ ΣΕΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΙΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΠΣΑΝ  ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΟ ΑΛΟ   κο ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

  • 20 Μαΐου 2010, 17:37 | ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Τη βρισκω το λιγοτερο απαραδεκτη την αποφαση σας να καταργησεται τη θηρα, ισως τη μοναδικη πλεον προστασια της φυσεως με ενεργη προσπαθεια κ αποτελεσματα, απο τον Υμηττο !
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ  Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ! !

  • 20 Μαΐου 2010, 17:09 | Χρήστος Θωμαϊδης

    Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ανικανότητα του Ελληνικού κράτους στο να διαχειρισθεί φυσικές περιοχές.  Έτσι, ο μόνος τρόπος που γνωρίζει είναι η απαγόρευση του κυνηγίου, μία αδιέξοδη και αναποτελεσματική πρακτική.  Τα είδη θηραμάτων του Υμηττού δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το κυνήγι.  Αντίθετα, ο Υμηττός σαν οικοσύστημα, πάσχει από τις επιπτώσεις άλλων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, όπως άναρχη δόμηση, ρίψη απρορριμμάτων, πάρκα κεραιών, κ.ά.  και αυτά είναι που πρέπει να συμμαζέψει το Κράτος, προς ώφελος των ανθρώπων, της πανίδας και της χλωρίδας.
    Πρέπει να θυμόμαστε ότι το βουνό αυτό ανήκει σε όλους, κυνηγούς και μη, και όλοι οι καλοί χωράνε. Υπάρχουν κυνηγοί στην Αττική που λόγω ηλικίας, περιορισμένων οικονομικών ή έλλειψης χρόνου, αδυνατούν να μετακινούνται κάθε φορά σε μεγάλες απόστάσεις. Τα λιγοστά εναπομείναντα κυνηγοτόπια της Αττικής είναι γι’ αυτούς μια βολική λύση.  Τι νόημα  έχει η Τοπική Κυνηγετική Άδεια, αν οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στον ίδιο τους το Νομό? Άλλωστε δεν νομίζω ότι οι κυνηγοί και οι άλλοι φυσιολάτρες θα συνωστίζονται.  Το κυνήγι ασκείται συνήθως τις πρώτες 2-3 ώρες μετά την ανατολή του ήλιου και έτσι, όταν οι λοιποί λάτρεις της φύσης θα έρθουν να χαρούν τον Υμηττό, οι κυνηγοί θα έχουν ήδη αποχωρήσει.  Πιστεύω ότι η απαγόρευση αυτή δεν θα βοηθήσει ούτε το θήραμα, ούτε τον Υμηττό, ούτε θα συμβάλλει στη κοινωνική ειρήνη.  Όλες αυτές οι «δήθεν¨ απαγορεύσεις παράγονται από στείρα μυαλά που παράγουν στείρες σκέψεις.  Δεν προσφέρουν τίποτα στην ουσία, παρά μόνο εξυπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς και ικανοποιούν προσωπικές ή συντεχνιακές φιλοσοφίες.

  • 20 Μαΐου 2010, 17:05 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΔΗΣ

    Η απαγόρευση του κυνηγίου έχει μοναδικό σκοπό να προστατεύσει τα ίδια τα θηράματα και προφανώς πρέπει να γίνεται σε ζώνες (τμήματα της όλης έκτασης) που θα αποτελέσουν πυρήνες προστασίας και αναπαραγωγής οδηγώντας έτσι στον εμπλουτισμό των πέριξ περιοχών της εν λόγω έκτασης.
    Η ολική απαγόρευση δεν έχει αντικειμενικό νόημα αντίθετα μπορεί να οδηγήσει στην υπέρμετρη αύξηση επιβλαβών σχέση με άλλους πληθυσμούς με αντίστοιχη βλάβη της πανίδας αλλά και της χλωρίδας από την υπέρμετρη αύξηση των πληθυσμών .
    Η ορθή και λογική θηραματική πολιτική αποβαίνει προς όφελος τόσο της πανίδας και της χλωρίδας,  όσο και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που περιφερειακά εμπλέκονται.
    Αν σκοπός της απαγόρευσης του κυνηγίου είναι η προστασία του χώρου από ρύπανση, καπήλευση, κακομεταχείριση, πυρκαγιές κλπ, τότε να αποκλεισθεί η περιοχή καθολικά και να απαγορευθεί η είσοδος ακόμη και περιπατητών!!! Μάλλον ακόμη καλύτερα να ναρκοθετηθεί και να φυλάσσεται από στρατιωτικές μονάδες που θα πυροβολούν όποιον προσπαθεί να την παραβιάσει!!!!!!
    Αντίθετα  οι κυνηγοί (και ΟΧΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ κάθε μορφής) λόγω αγάπης προς την ίδια τη φύση αποτελούν παράγοντες προστασίας και μέριμνας για το βουνό (για την φύση γενικά) και θα έπρεπε να αξιοποιηθούν μέσα από συνεργασία με της νόμιμες οργανώσεις τους.
    Αλλιώς κύριοι περιφράξτε και αποκλείστε τον κόσμο από τα ελεύθερα εδάφη και αφήστε τα εδάφη αυτά βορά στους κάθε λογής παρανόμους, δικούς και μη.
    Η σωστή, ορθολογική διαχείριση είναι καλύτερη από οποιαδήποτε «οικολογική» αποχή.

  • 20 Μαΐου 2010, 17:50 | Ζάκκας Χρήστος

    Ως γνήσιος Ελληνας της τελευταίας στιγμής ,θα ‘θελα με την παρούσα παρέμβασή μου να καταθέσω τις απόψεις μου για το παρόν ΣΠΔ , και ιδιαίτερα για το άρθρο 7 και πιο συγκεκριμένα για την παράγραφο 3 του άρθρου. Ίσως με την κρυφή ελπίδα ότι το σχόλιο μου μιας και είναι στα τελευταία μπορεί να διαβαστεί εξαιτίας του τεράστιου αριθμού και όγκου των μηνυμάτων. Και να διαβαστεί από εκείνους που μπορούν και παίρνουν τις αποφάσεις.
    Είμαι δασοπόνος και γνωρίζω πιστεύω πολύ καλά τη φύση και τα δασικά οικοσυστήματα. Έχω περπατήσει στα περισσότερα βουνά της Ελλάδας και μια φορά και στον Υμητό. Δυστυχώς ο τρόπος που μεθοδεύουν κάποιοι την απαγόρευση του κυνηγιού από περιοχές της χώρας είναι αρκετά άκομψος και δεν συνάδει με την γενικότερη πιστεύω εκλεπτυσμένη κουλτούρα των διάφορων «οικολόγων». Χρησιμοποιώ εισαγωγικά στη λέξη οικολόγος γιατί το να αυτοαναγορεύεσαι σε οικολόγο και προστάτη του φυσικού περιβάλλοντος δεν αποτελεί σίγουρα και απόδειξη ότι δικαιούσαι τον τίτλο. Η οικολογική συνείδηση δεν έχει καμία σχέση με υστερικές κραυγές για τους «δολοφόνους κυνηγούς» ,δεν έχει επίσης σχέση με το να απομονώνουμε τη φύση και να τη «βάζουμε στη γυάλα» απλώς παρατηρώντας τη.
    Η σχέση άνθρωπος – φυσικό περιβάλλον  είτε το θέλουμε είτε όχι είναι μια σχέση κυριαρχίας. Και το σημαντικότερο για τον άνθρωπο είναι να κατανοήσει την ανάγκη για ορθή διαχείριση και να προσπαθήσει για την αειφορία των καρπώσεων. Αυτή ακριβώς είναι και η μαγική φράση:ΑΕΙΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΡΠΩΣΕΙΣ. Γιατί οι καρπώσεις πάντα θα υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν από τη φύση και δεν γίνεται αλλιώς. Και ξύλο θα πάρουμε άπό το δάσος , και άλλα προιόντα και την πανίδα θα θηρεύσουμε.
    Πάντα διαχειριζόμενοι σωστά και πάντα με γνώμονα την ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΣΕΩΝ. Γι’ αυτό το λόγο ακόμη προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό αυτών που προσπαθούν να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ απαγόρευση του κυνηγιού από την ανατολική πλευρά του Υμητού. Μια απαγόρευση που νομίζω δεν έχει καμία ουσιαστική επιστημονική τεκμηρίωση . Το συγκεκριμένο οικοσύστημα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από την άσκηση της θηρευτικής δραστηριότητας  όπως πιστεύω και όλα τα οικοσυστήματα στα οποία επιτρέπεται η θήρα στη χώρα μας. Ως εκ τούτου μια τέτοια ατεκμηρίωτη και αβάσιμη απαγόρευση πιστεύω ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση «οικολογικών» και κυνηγετικών οργανώσεων. Ευελπιστώ στο να πρυτανεύσει η λογική και έστω και την τελευταία στιγμή θα αποσυρθεί η συγκεκριμένη παράγραφος. Σας ευχαριστώ, Ζάκκας Χρήστος ,Ιστιαία Ευβοίας.

  • 20 Μαΐου 2010, 17:01 | Γιώργος Αποστολόπουλος

    Τελειώνει σε λίγες ώρες η περίφημη και επεισοδιακή «διαβούλευση» για τον Υμηττό…
    Πρώτα – πρώτα, θα πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινίσουμε ότι η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση δεν είναι δημοψήφισμα. Φυσικά στο Διαδίκτυο μπορεί (και μάλιστα ανώνυμα) ο καθείς να γράψει ότι κατεβάσει η κούτρα του αλλά όταν ανεβαίνει ένα νομοσχέδιο προς διαβούλευση, ανεβαίνει για να βελτιωθεί και όχι για να καταργηθεί. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί και το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους. Έτσι λοιπόν, όλη αυτή η διαδικασία, όλος ο κόπος όλα τα μηνύματα που στείλαμε στο πολυδιαφημισμένο opengov ήταν τσάμπα κόπος και τσάμπα σπατάλη διαδικτυακού χώρου.
    Ποιος λοιπόν ο λόγος της διαβούλευσης; Θα βοηθήσει σε κάτι τον νομοθέτη; Θα βελτιώσει το νόμο προς το καλύτερο; Στην Αμερική (από όπου το αντέγραψε και αυτό ο πρωθυπουργός μας), την πρό διαδικτύου εποχή, λειτουργούσε μέσω των διάφορων lobbies, που κατέθεταν τις απόψεις τους διά ζώσης στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, αλλά και απλοί πολίτες έστελναν ταχυδρομικά τη γνώμη τους.
    Το 1990 – 91, με την άνθηση του διαδικτύου τα Αμερικανικά νομοθετικά σώματα άνοιξαν τη διαδικασία διαβούλευσης με τον λαό, υπό τον τίτλο «RFC: request for comments». Ακόμη σήμερα, δεν μπορεί κανείς να πεί με βεβαιότητα ότι η διαδικασία αυτή βελτίωσε σε κάτι την ανάγκη της κοινωνίας για παραγωγή – με βάση την πραγματικότητα στην οποία ζεί ο λαός- νομοθετημάτων που ζυγώνουν την πραγματική του βούληση, ούτε και εξασφάλισε ποτέ τη λαϊκή συναίνεση στα κυβερνητικά νομοθετήματα, αφού καμιά ομάδα γραφειοκρατών, επιτελών της οποιασδήποτε κυβέρνησης, δε θα μπορέσει ποτέ να δεί όλες τις πτυχές της κοινωνικής και ανθρώπινης πραγματικότητας. Αν μπορούσε, θα επιτύγχαιναν και τα κυβερνητικά της προγράμματα και θα ήταν κυβέρνηση ες αεί.
    Έτσι λοιπόν, όσοι περίμεναν πως η «φωνή λαού – οργή Θεού» θα κάνει το νόμο καλύτερο ώστε να καλύψει τις ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού πολιτών και στείλανε με μεγάλη χαρά –αφού επιτέλους τους δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν- γελάστηκαν γι΄άλλη μια φορά, από μια ακόμα κυβέρνηση.
    Οι αποφάσεις είναι παρμένες φίλοι μου. Τις έχει πάρει η ορνιθολογική και οι άλλες Μ.Κ.Ο. – όργανα της νέας τάξης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Και η κυρία Μπιρμπίλη θα τις εφαρμόσει, γιατί αυτή είναι η δουλειά της, γι΄αυτό την διόρισαν εκεί. Τέλος.
    Όσο για τα μηνύματά μας, την απάντηση την έδωσε πολύ καιρό πρίν ο Αμερικάνος πολιτικός Hubert H. Huphrey: «Το δικαίωμά σου να ομιλείς δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σε πάρουμε στα σοβαρά».
    Άνθρακες λοιπόν η «διαβούλευση». Το ότι θα μας γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια, είναι δεδομένο. Το ότι τσάμπα γράφαμε μηνύματα, εξηγούσαμε, αναλύαμε εντελώς σίγουρο.
    Το πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η συγκεκριμένη «διαβούλευση» από την οποία χαθήκανε εκατοντάδες μηνυμάτων από τις 25 μέχρι τις 27/4, κάποια άλλα εμφανίστηκαν για δυό μέρες και μετά χάθηκαν, θα μας το εξηγήσουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι moderators.
    Το γιατί η δημοκρατία μας γελοιοποιείται από το ίδιο το κοινοβούλιο, μέσα από τέτοιες διαδικασίες, θα μας το εξηγήσει ο κ. πρωθυπουργός. Οι προσφυγές έχουν ήδη δρομολογηθεί, θα μαθευτεί η αλήθεια, σας το υπόσχομαι.
    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ.
     
    Τι μένει σε μας; Αυτό που καμιά κυβέρνηση, όσο απολυταρχική κι αν ήταν, δεν μπόρεσε να στερήσει από ένα ζωντανό λαό: Η αντίσταση.
    Μπορούμε, στις 20 Αυγούστου –ανεξάρτητα απ΄το τι θα έχουν ψηφίσει τα οικοκυβερνητικά παραμάγαζα- να μαζευτούμε 100.000 κυνηγοί, να κυνηγήσουμε στον Υμηττό; Τι να κυνηγήσουμε; Την οποιαδήποτε μελλοντική σκέψη για άδικη και ατεκμηρίωτη συρρίκνωση του κυνηγιού. Οι πολιτικοί καταλαβαίνουν, θα το πάρουν το μήνυμα.
    Ιδού κύριοι της Κ.Σ.Ε. των ομοσπονδιών και των συλλόγων, πεδίον δόξης λαμπρόν. Έτσι γίνονται, έτσι φέρνουν αποτελέσματα οι διαβουλεύσεις, όταν «διαβουλεύεσαι με φασίστες, έτσι ακυρώνονται οι άδικοι και οι «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» νόμοι.
    Τον κόσμο τον έχετε, έχετε και τα κότσια;
    Γιώργος Αποστολόπουλος.
     
    Προς τους κυρίους διαχειριστές:
    Την 25/4, ώρα 15:23΄έστειλα στην σελίδα της διαβούλευσής σας το πιο κάτω κείμενο:
    http://docs.google.com/Doc?docid=0AePhb7vywh0qZGczOTdwNjdfMTd3NXF3Ymhkcw&hl=el
    το οποίο στη συνέχεια υιοθετήθηκε από πολλούς συναδέλφους κυνηγούς και έφτασε πολλές φορές σε σας.
    Κάποιες φορές έμεινε, άλλες χάθηκε και νομίζω πρέπει να εξηγήσετε το γιατί.
    Την ημερομηνία και την ώρα που το έστειλα εγώ, όμως, δεν εμφανίστηκε ποτέ.
    Ελπίζω να μη συμβεί και με το σημερινό το ίδιο, σας ευχαριστώ.

  • 20 Μαΐου 2010, 17:47 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Όχι κυρία Μπιρμπίλη, δεν θα γίνει έτσι. Δεν θα απαγορέψετε το κυνήγι, λίγο – λίγο με απαγορεύσεις και διατάξεις κρυμμένες μέσα σε σχετικούς ή άσχετους νόμους και διατάγματα.

    Φαίνεται πως η «Πρόταση για ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας» ή αλλιώς «πρόταση των 10 πλουσιότερα επιχορηγούμενων», καθώς και όποια άλλη πρόταση σας έφερε οποιοσδήποτε αυτόκλητος και αυτοδιορισμένος «σωτήρας του περιβάλλοντος», βρήκε άμεσα θέση στο τραπέζι του δήθεν διαλόγου και της τάχα διαβούλευσης σας. Τη στιγμή όμως που στις προτάσεις αυτές θίγονται θέματα που έχουν να κάνουν με το κυνήγι, και προκειμένου να φύγουν τα «τάχα» και τα «δήθεν» και να υπάρξει πραγματικός διάλογος, πρέπει να εκπροσωπηθούν αληθινά και εξ ίσου και οι κυνηγοί, να ληφθούν εξ ίσου υπ΄όψιν και οι δικές τους θέσεις και προτάσεις. Έτσι δεν γίνεται ο διάλογος στις δημοκρατίες;

    Οι WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, έχουν θέση πάνω και δίπλα στο τραπέζι σας. Επίσης έχουν θέση οι προτάσεις και οι θέσεις ανύπαρκτων στην πράξη σφραγιδοσωματείων των 3 και 4 ενεργών μελών. Η Κ.Σ.Ε. και οι 250.000 ταμειακώς τακτοποιημένοι Έλληνες πολίτες που αντιπροσωπεύει, δεν πρέπει να εκπροσωπηθούν εξ ίσου; Έτσι δεν γίνονται οι διαβουλεύσεις στις δημοκρατίες;

    Ξέρουμε ότι διακαής προσωπικός σας πόθος, καθώς και των φίλων και συνοδοιπόρων σας -είτε αυτοί είναι οι επαγγελματίες των “ΜΚ”Ο, είτε οι παραπληροφορημένοι άνθρωποι των «οικολογικών» οργανώσεων, συνιστωσών και κινημάτων- είναι η απαγόρευση του κυνηγιού, στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα. Όμως δεν γίνεται έτσι στις δημοκρατίες.

    Είστε υπουργός πλέον, κυρία. Υπουργός όλων των Ελλήνων! Φερθείτε ανάλογα.

    Δεν είστε πια η «green Tina» ΤΟΥΣ, είστε η Υπουργός ΜΑΣ. Νομοθετείτε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων και όχι εξ ονόματος των φίλων σας. Τις προσωπικές σας απόψεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες κρατήστε τις για όταν ξαναγίνετε κυρία του εαυτού σας. Τώρα δεν είστε. Τώρα ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ τον Ελληνικό λαό, που ένα μεγάλο, ζωηρό κομμάτι του είναι και οι κυνηγοί.

    Περίπου 300.000 είναι οι Έλληνες πολίτες που εκδίδουν κάθε χρόνο άδεια κυνηγίου.

    Άλλοι τόσοι, τουλάχιστον, είναι αυτοί που δεν εκδίδουν άδεια, είτε επειδή είναι μικροί στην ηλικία, είτε γιατί είναι υπερήλικες, κάποιοι γιατί υπηρετούν στο στρατό, σπουδάζουν, είναι άνεργοι ή δεν τους φτάνουν τα 400 ή 700 ευρώ του μισθού τους για να εξασκήσουν νόμιμα την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Κυνηγοί όμως δεν έπαψαν, ούτε θα πάψουν να είναι.

    Αν σε αυτούς συνυπολογίσετε τα μέλη των οικογενειών μας, τους επαγγελματίες του χώρου μας αλλά και τους χιλιάδες επαγγελματιών της επαρχίας (ξενοδόχους, εστιάτορες, αρτοποιούς, βενζινάδες κ.λ.π.), που κατά τη «νεκρή» χειμερινή περίοδο και όχι μόνον, στηρίζουν, σε μεγάλο ποσοστό, την επιβίωση των επιχειρήσεών τους στην μετακίνηση των κυνηγών από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο, θα αθροίσετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού του οποίου είστε Υπουργός.

    Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού ΣΑΣ κυρία Υπουργέ, του οποίου τη φωνή δεν ακούτε, δε θέλετε να ακούσετε ή περιφρονείτε απ΄ότι δείχνει η μέχρι τώρα συμπεριφορά σας.

    Ένα μεγάλο κομμάτι, του οποίου η φωνή δεν έχει καμιά ελπίδα να ακουστεί σε όλη της την ένταση, σε καμία «ηλεκτρονική διαβούλευση» ή «ανοιχτή διακυβέρνηση» μέσω διαδικτύου και το ξέρετε. Είναι πάρα πολλοί, είναι δυσανάλογα πολλοί οι αντικυνηγοί στο internet κυρία Υπουργέ και είναι ελάχιστοι οι κυνηγοί. Ο λόγος είναι απλός: όταν οι φίλοι σας δικτυώνονται και διαδικτυώνονται στις αντικυνηγετικές σελίδες, εμείς είμαστε στα βουνά και στα λαγκάδια. κυνηγάμε, εκπαιδεύουμε ή απλά βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά μας, φυτεύουμε δέντρα, επανδρώνουμε πυροφυλάκια, σβήνουμε φωτιές. Άλλες φορές ποτίζουμε δέντρα που κάποιοι «σωτήρες» του περιβάλλοντος φύτεψαν, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, αλλά μόλις κλείσανε οι κάμερες και σβήσαν οι προβολείς, φύγανε κι οι «ευαισθητοποιημένοι» χωρίς κανείς τους να γυρίσει να ρίξει μια ματιά πίσω του. Βλέπετε, έχουμε πολλά να κάνουμε εκεί έξω, δεν μας μένει πολύς χρόνος για διαδικτυακή οργάνωση και «ιντερνετικές» μάχες.

    Έτσι η οποιαδήποτε ηλεκτρονική διαβούλευση, σχετικά με το κυνήγι, θα εξελιχθεί (το έχουν ήδη οργανώσει) σε μια διαδικτυακή αναμέτρηση μεταξύ κυνηγών και αντικυνηγών, της οποίας το αποτέλεσμα καμία σχέση δε θα έχει με την κοινωνική πραγματικότητα. Είναι σαν να βάζετε 4 λύκους κι 1 πρόβατο, να ψηφίσουν για το τι θα φάνε το βράδυ.

    Αν σας ενδιαφέρει η πραγματική αποτύπωση της κοινής γνώμης, σχετικά με το κυνήγι, ρωτήστε τους Νομάρχες και τους Δημάρχους, όσο υπάρχουν ακόμα, ζητήστε τη γνώμη των επαγγελματικών επιμελητηρίων και συλλόγων της περιφέρειας.

    Συνεργαστείτε –έτσι όπως κάνουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα και προσφέροντας πραγματικές υπηρεσίες στο περιβάλλον- με τις κυνηγετικές οργανώσεις που εκπροσωπούν ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται πραγματικά για τη φύση, που ζουν στη φύση, που γνωρίζουν τη φύση.

    Οι ψευτοοικολόγοι της μόδας, που «σώζουν» το περιβάλλον από την πολυθρόνα του σαλονιού τους και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους, χωρίς να έχουν δει ποτέ τους φωλιά ορτυκιού ή μωρό λαγού, που νομίζουν πως άλλο ζώο είναι το αρνί κι άλλο το πρόβατο, μπορούν να εμπλουτίσουν με επιτυχία οποιαδήποτε ηλεκτρονική διαβούλευση, μπορούν –και το κάνουν χρόνια τώρα και με μεγάλη επιτυχία- να βρίσουν, να λασπολογήσουν, να συκοφαντήσουν τους κυνηγούς, μπορούν να σας βολέψουν «νομιμοποιώντας» άδικες αποφάσεις στηριγμένες πάνω σε κατευθυνόμενες εισηγήσεις, αλλά δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στη φύση. Και να θέλουν, δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.

    Είναι στημένο το παιχνίδι και το ξέρουμε. Αλλά πλέον ξέρουμε και ότι είμαστε οι πιο στερημένοι κυνηγοί – πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κυνήγι στην Ελλάδα υπόκειται στις περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς (ως προς τη διάρκεια, το χώρο, τα θηρεύσιμα είδη, τους τρόπους και τα μέσα θήρευσης) από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Και όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιονδήποτε παραπέρα περιορισμό ή απαγόρευση, όχι μόνο δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή κυνηγότοπου, ούτε μια μέρα απ΄την κυνηγετική περίοδο, αλλά έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε περισσότερες ελευθερίες, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που προσφέρουν σε μας οι κοινοτικές αρχές περί ισονομίας και ισοπολιτείας. Για να μη χαθεί ότι με κόπο και αγώνα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να κρατήσουμε τους Έλληνες κυνηγούς νόμιμους και συνειδητοποιημένους, τη στιγμή που εσείς θέλετε να τους κάνετε λαθροθήρες. Γιατί αυτό θα γίνει αν επιβάλλετε κι άλλες απαγορεύσεις. Καμιά θηροφυλακή και καμιά αστυνομία περιβάλλοντος δε θα μπορέσει να ελέγξει την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Χώρια που όπως πάει η οικονομική κατρακύλα της επαρχίας, σε λίγο ο καθένας θα βγαίνει να κυνηγήσει για να βάλει κρέας στο τραπέζι του. Κι όταν γεμίσουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους για λαθροθηρία, οι ίδιοι οι δικαστές θα σας πουν πως νόμος που στέλνει πολύ κόσμο στο σκαμνί, είναι κακός νόμος. Θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν πριν 50 χρόνια, θα ζήσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αφού δεν μπορεί κάθε χωριό να έχει κι ένα θηροφύλακα, κάθε βουνό κι ένα δασοφύλακα.

    Δώσαμε μάχη κυρία Υπουργέ για να ξεφύγουμε από κεί. Όταν, οι «σωτήρες του περιβάλλοντος» που σας γυροφέρνουν σήμερα και ζητούν περιορισμούς και απαγορεύσεις της κυνηγετικής δραστηριότητας κάθονταν στα ζεστά τους γραφεία, κακοποιώντας μέχρι και τα παιδικά παραμύθια, προκειμένου να εμφανίσουν στην κοινή γνώμη τους κυνηγούς σαν αιμοδιψή τέρατα, κάποιοι από μας δέρνονταν με τους λαθροθήρες εκεί έξω. Ματώσαμε εκεί έξω κυρία, έχουμε τραυματίες και νεκρούς στη μάχη κατά της λαθροθηρίας. Έχουμε ξοδέψει δισεκατομμύρια, από τα δικά μας χρήματα, χωρίς καμία κρατική ή κοινοτική επιχορήγηση για την πάταξή της. Ξέρετε κάποιον άλλο που να την πολέμησε «στο πεδίο», όπως λένε και οι «ακτιβιστές» φίλοι σας;

    Παρ΄όλο που κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, από τους εκπροσώπους μας στέκονται παγωμένοι, άβουλοι και άτολμοι, θεωρώντας την υπαγωγή του κυνηγιού στο ΥΠΕΚΑ άσχημη συγκυρία και την τοποθέτησή σας ως Υπουργού, σχεδόν καταστροφή, η μεγάλη πλειοψηφία των κυνηγών δεν το βλέπει έτσι. Δεν μας τρομάζουν πιά οι δράκοι του παραμυθιού. Και όποιος θελήσει να παίξει μαζί μας, θα αναγκαστεί να παίξει κυνηγητό, όχι κρυφτό, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σκοπεύουμε να προσφύγουμε όπου χρειαστεί και να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε.

    Εσείς απ΄την πλευρά σας, δείξτε σε όλους ότι είστε μια πραγματική Υπουργός, μιάς αληθινά δημοκρατικής κυβέρνησης και χειριστείτε το θέμα με αληθινά αμερόληπτο τρόπο, χωρίς προσωπικές εμπάθειες και αφορισμούς. Δεν υπάρχει στον κόσμο, ούτε μία μελέτη πανεπιστημίου ή άλλου αξιόπιστου και αμερόληπτου φορέα, που να λέει ότι το κυνήγι κάνει κακό στο περιβάλλον. Τα ψέματα αυτά τα επινόησαν και τα διασπείρουν, μέσα από αναπόδεικτες copy – paste μελέτες, κάποιοι ψεύτικοι ή βαμμένοι «επιστήμονες» και κάποιοι φανατικοί, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται μέσα από θολές και παράξενες διαδικασίες στο στενό σας περιβάλλον σήμερα και καθώς φαίνεται επηρεάζουν τις αποφάσεις σας. Αλλά, διαχρονικά, οι όποιου είδους φανατικοί μόνο κακό έχουν κάνει στην ανθρωπότητα.

    Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω, κυρία Υπουργέ, αν η τοποθέτησή σας στο συγκεκριμένο Υπουργείο, είναι, όπως ακούγεται, αποτέλεσμα μεθοδεύσεων κάποιων οικονομικών συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να περιορίσουν ή να καταργήσουν το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι για να στήσουν κυνηγετικά πάρκα και ρεζέρβες με σκοπό το κέρδος

    ή αν απλά είστε ένα ακόμη παιδί της πόλης, παραπλανημένο, από την καλοστημένη και πολύ καλά διαδεδομένη, ελλείψει αντιλόγου, αντικυνηγετική προπαγάνδα.

    Αν συμβαίνει το πρώτο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, φοβάμαι πως θα καταντήσω να κυνηγώ παράνομα, γιατί όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται υποχρέωση.

    Αν συμβαίνει το δεύτερο, είναι εύκολο να καταλάβετε την απάτη: ψάξτε τα πρωτότυπα των παραμυθιών, πριν τα «επεξεργαστούν» οι «φίλοι» σας. Εκεί, ο κυνηγός είναι που σώζει την κοκκινοσκουφίτσα και τα κατσικάκια απ΄τα δόντια του κακού λύκου.

    Ζητώ την κατανόηση και την επιείκειά σας όσον αφορά το μακροσκελές της επιστολής μου, αλλά παίζεται η ζωή μου εδώ, δεν μπορούσα να είμαι συντομότερος. ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣ………. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ……….. taxi.limo@yahoo.com ΖΩ ΑΝΑΠΝΕΩ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΠΟΥ «ΕΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ 6977920 ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ….. ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ .ΣΥΧΩΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ…
    «ΟΣΟΝ ΤΕ ΓΑΡ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΝ ΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΕΤΡΙΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΙΕΦΥΛΑΞΕΝ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΠ’ΕΚΕΙΝΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΝ >> ΚΡΕΙΣΣΟΝ ΦΘΟΝΟΣ ΟΙΚΤΙΡΜΟΥ CHR. KONSTANTINOS

    KONSTANTINOS

  • 20 Μαΐου 2010, 15:53 | Τζίνα Π.

    Δυστυχώς η μέχρι σήμερα εμπειρία από τις  καθολικές απαγορεύσεις και τη θεσμοθέτηση πολύ αυστηρών περιορισμών όπως εν προκειμένω η απαγόρευση της θήρας αλλά και γενικά κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας στον Υμηττό,  δεν με πείθει ότι αποτελούν λύση στα προβλήματα περιβάλλοντος στη χώρα μας. Θεωρώ ότι  αυτή η αντιμετώπιση επιφέρει κάτι αντίστοιχο με την πολυνομία που έχουμε στην Ελλάδα η οποία όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, αλλά αντίθετα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για επικράτηση καθεστώτος ατιμωρησίας καθώς και πλήθους ανομιών και στρεβλώσεων.
    Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Πάρνηθα που αν και απολάμβανε υψηλό καθεστώς προστασίας ως Εθνικός Δρυμός στον οποίο ίσχυαν αυστηρές  απαγορεύσεις αντίστοιχες με τις προτεινόμενες για τον Υμηττό, δεν σώθηκε από την φωτιά, τις καταπατήσεις και τις αυθαιρεσίες ή τους αδίστακτους λαθροθήρες των ελαφιών.
    Μπορεί η θήρα να μη με εκφράζει προσωπικά αλλά η ακραία έως ρατσιστική αντίληψη ότι μόνο μη κυνηγοί ή δηλωμένοι αντικυνηγοί καλύτερα, έχουν δικαίωμα να εκφράζουν άποψη ή και να νομοθετούν για ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος είναι εσφαλμένη. Πιστεύω ότι κατά βάθος αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα γεγονός που εξυπηρετεί μόνον αυτούς που συστηματικά  υποβαθμίζουν τη φύση με γνώμονα το κέρδος. Η μάχη για ένα καλύτερο φυσικό περιβάλλον είναι διαρκής και σαυτήν δεν περισσεύει κανείς. Ασφαλώς ούτε οι κυνηγοί.

  • 20 Μαΐου 2010, 15:42 | Χρήστος Σώκος

                                                                                                            Χρήστος Κ. Σώκος
                                                                                  Δασολόγος – Θηραματολόγος ΜΔΕ

    Θέμα: Διαβούλευση για την προστασία ορεινού όγκου Υμηττού (άρθρο 7)

    Είναι γεγονός πως οι ελληνικές κυνηγετικές οργανώσεις απασχολούν περισσότερους επιστήμονες εξειδικευμένους στη διαχείριση της άγριας πανίδας και της θήρας σε σχέση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου. Οι κυνηγοί επιζητούν τη συνδρομή της Πολιτείας, όχι βέβαια σε ατεκμηρίωτους περιορισμούς, αλλά στην ουσιαστική διαχείριση. Η τελευταία συνίσταται σε σπορές, δεντροφυτεύεις, στην αντιμετώπιση των ασθενειών των ειδών της πανίδας, στην επανεγκατάσταση πληθυσμών ειδών, στον περιορισμό της λαθροθήρας, σε τεκμηριωμένους κανονισμούς κυνηγίου και στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των κυνηγών και των πολιτών.
    Τις προαναφερθείσες δράσεις σε πολλά κράτη τις αναλαμβάνει επιτυχώς η Πολιτεία με κατάλληλα στελεχωμένες υπηρεσίες και με τη συνεργασία των κυνηγών. Παράδειγμα αποτελεί το επιτυχημένο Ταμείο Θήρας της Κύπρου. Στην Ελλάδα αντίστροφα τις δράσεις αυτές τις έχουν αναλάβει κυρίως οι κυνηγετικές οργανώσεις και επιζητούν τη συνεργασία της Πολιτείας. Απόδειξη το πλήθος των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, των επιστημονικών ερευνών, αλλά και των μηνύσεων κατά των λαθροθηρών τα οποία πραγματοποιούν οι ελληνικές κυνηγετικές οργανώσεις. Για παράδειγμα όταν πέθαιναν 35.000 πουλιά στην «προστατευόμενη» Λίμνη Κορώνεια από ασθένεια, οι επιστήμονες και θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων εντόπισαν και συνέβαλαν στον περιορισμό του προβλήματος. 
    Το κυνήγι είναι αρχέγονη δραστηριότητα και ασκείται στην Ελλάδα με κανονισμούς ώστε να καθίσταται συμβατό με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, όπως ορίζονται από την επιστήμη της Θηραματολογίας, την Κυνηγετική Νομοθεσία και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.  
    Στην περίπτωση του σχεδίου προεδρικού διατάγματος «Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού» περιορίζεται η θήρα (δραστηριότητα που υφίσταται στην περιοχή με τη σημερινή της μορφή εδώ και δύο αιώνες περίπου) σε όλες τις ζώνες χωρίς να αναφέρεται εάν στηρίχθηκαν οι συντάκτες σε κάποια μελέτη ειδικών ή τουλάχιστον σε κάποιο σκεπτικό. Επομένως ο ατεκμηρίωτος περιορισμός της θήρας αναγκάζει και τον πιο καλόπιστο να αναρωτηθεί μήπως ο αντικυνηγετικός συναισθηματισμός υπερέχει των επιστημονικών ή πολιτικών ιδιοτήτων των συντακτών του σχεδίου.
    Σύμφωνα με έρευνες η κοινή γνώμη είναι θετική στο κυνήγι. Περισσότεροι από εννέα στους δέκα ανθρώπους υποστηρίζουν κάποια μορφή κυνηγιού (Heberlein and Willebrand 1998). Ο αντικυνηγετικός συναισθηματισμός εντοπίζεται σε μια μειοψηφία της κοινωνίας που την αποτελούν άνθρωποι με τα εξής συνήθως χαρακτηριστικά: είναι γυναικείου φύλου, μορφωμένοι, μέσης ηλικίας, ευκατάστατοι, που κατέχουν μια εκτελεστική ή διευθυντική θέση, είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες και ζουν σε πόλη (Shaw 1977, Holden 1987,  Mendelsohn et al. 1997, Heberlein and Ericsson 2005).
    Σε πολλές χώρες οι αρμόδιες υπηρεσίες και επιστήμονες προσπαθούν να περιορίσουν τον αντικυνηγετικό συναισθηματισμό διότι προκαλεί προβλήματα στη διατήρηση του περιβάλλοντος (Hooper 1994). Στην περίπτωση του Υμηττού, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως το αρμόδιο Υπουργείο, επιδεικνύει το ίδιο, αντικυνηγετικό συναισθηματισμό!!! Το αποτέλεσμα ήταν στη διαβούλευση αυτή η πλειοψηφία των μηνυμάτων να προέλθει από πολίτες και κυνηγετικές οργανώσεις χιλιάδων μελών που αντιδρούν στον περιορισμό της θήρας.  Εύχομαι λοιπόν να ενημερωθούν πληρέστερα οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, να επιδείξουν σοβαρότητα και να φροντίσουν για την τεκμηρίωση των αποφάσεων τους. 
    Heberlein, T.A., and G. Ericsson. 2005. Ties to the countryside: accounting for urbanites’ attitudes toward hunting, wolves, and wildlife. Human Dimensions of Wildlife 10: 213-227.
    Heberlein, T.A., and T. Willebrand. 1998. Attitudes towards hunting across time and continents: The United States and Sweden. Game and Wildlife Biology 15: 1071-1080.
    Holden, C. 1987. Animal regulations: so far, so good. Science 238: 880-882.
    Hooper, J.K. 1994. What do animal activists want? (And how should wildlife managers respond?). Proceedings of the Vertebrate Pest Conference 16: 320-326.
    Mendelsohn, R.D., N.J. Dietz, and K.F. Higgins. 1997. Student opinions about hunting in South Dakota. Proceedings of the South Dakota Academy of Science 76: 239-252.
    Shaw, W.W. 1977. A survey of hunting opponents. Wildl. Soc. Bull. 5(1): 19-24.
     

  • 20 Μαΐου 2010, 14:31 | Γιώργος Κωνσταντέλος

    Κυρία Μπιρμπίλη,
    Όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γεώργιος Παπανδρέου, σας διόριζε Υπουργό, προφανώς σας διόριζε Υπουργό όλων των Ελλήνων και όχι Υπουργό μόνον των ΜΚΟ όπως θέλετε να πιστεύετε και να συμπεριφέρεστε. Γι’ αυτό λοιπόν πριν αποφασίσετε για λογαριασμό μιάς κοινωνικής ομάδας, όταν μάλιστα αυτή η κοινωνική ομάδα έχει μία τεράστια προσφορά στην χώρα, θα πρέπει να αποφασίζετε με αυτήν και όχι χωρίς αυτήν. Στην περίπτωση της πλήρους απαγόρευσης κυνηγίου στον Υμηττό, πράττετε ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα με έναν πολύ προκλητικό τρόπο, απαξιώνοντας με μιάς 250.000 νόμιμους κυνηγούς.
    Πόσο δημοκρατική θεωρείτε αυτή τη συμπεριφορά σας;;;;;;;

  • 20 Μαΐου 2010, 14:46 | Γιώργος Δημ. Αραμπατζής

    Κυρία Υπουργέ,
    Λυπάμε πολύ που με το άρθρο 7 παραγρ. 3 αποδεικνύετε ότι δεν είστε Υπουργός όλων των Ελλήνων, αλλά ότι στηρίζετε ιδέες οπαδών της Deep Ecologie.
    Διερωτώμαι, δεν υπάρχει κάποιος λογικός επιστήμων (Έλληνας!) μη οπαδός στο επιτελείο σας; Είναι τόσο δύσκολο για εσάς να παραδεχτείτε ότι το κυνήγι, παγκοσμίως αποδεδειγμένα, είναι διαχειριστικό εργαλείο της φύσης; 
    Κυρία Υπουργέ,
    Καταλάβετέ το. Το τελευταίο καταφύγιο του άγριου είναι το κυνήγι!!!
    Πάση θυσία να αφαιρεθεί από το Π.Δ. στο άρθρο 7 η παράγραφος 3.
    Ευχαριστώ 
    Γεώργιος Δ. Αραμπατζής
    Αρχιτέκτων

    ΥΓ. Δηλαδή, η κυρία… μας πήρε τους υγροβιότοπους και ο κύριος… θα πάρει τα βουνά μας; 

  • 20 Μαΐου 2010, 13:51 | ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    -Δεν ειμαι ΒΑΡΒΑΡΟΣ κα ΥΠΟΥΡΓΕ
    _Ισως να μην μπορειτε να φανταστειτε οτι για τους περισσοτερους σημερα κυνηγους το κυνηγι ειναι τροπος ζωης και οχι ευκαιρια να καταστρεψουν την χλωριδα και την ορνιθο πανιδα του τοπου μας
    _Εχω παραβρεθει σε πολλες επιτυχεις προσπαθειες προστασιας του βουνου
    _Θεωρω το βουνο δευτερο σπιτι μου
    _Πως ειναι δυνατον ολα αυτα τα χρονια (30) που κινουμε στα βουνα και ζω την ανασα του καθε θηραματος να μην εχω και εγω λογο σε αυτο που ονομαζεται διαχειριση-προστασια του θηραματος και να εχει λογο η καθε γρηγορη και με μικρο συγκριτικα δειγμα αποτελεσματων «οικολογικη μελετη».Γιατι δεν ,ακουτε με σεβασμο τις  αποψεις του κυνηγετικου κοσμου.Ειμαστε  αν θελετε αυτοι που εχουν την μεγαλυτερη αναγκη για την διατηρηση των
    ισσοροπιων στη φυση 
    _Αν θελετε και μπορειτε συγκρουστειτε με τα πραγματικα συμφεροντα για να κανετε τον υμηττο βουνο με πρασινο.Εμεις οι κυνηγοι εχουμε κατορθωσει με συντονισμεμες ενεργειες
    να αυξησουμε το ενδημικο θηραμα (πχ. περδικας, λαγου).Μην απαγορευετε το κυνηγι σε ενα απο τους τελευταιους τοπους ασκησης του απο τους πολιτες εκεινους που ζουν στη περιοχη
    και δεν μπορουν να επωμιστουν το κοστος  της μεταφορας σε αλλες μακρινες περιοχες
    _ειμαι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ κα ΥΠΟΥΡΓΕ και μισω τις απαγορευσεις.Ιδιως ολες αυτες που κρυβονται σε μια μονο σειρα της παραγραφου 3 του αρθρου 7

  • 20 Μαΐου 2010, 13:07 | Σπύρος Πάλλης

    Διαφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγίου στην ανατολική πλευρά του Υμηττού.

    Σπ.Πάλλης
    Μαρούσι

  • 20 Μαΐου 2010, 13:32 | mpakaloulis

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

  • 20 Μαΐου 2010, 13:04 | eirhnh

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 20 Μαΐου 2010, 13:11 | ΜΑΡΙΑ

    Πρώτη φορά βλέπω τόσους  κυνηγούς, ανθρώπους της επαρχίας αλλα και των πόλεων, ανθρώπους αγράμματους και άλλους που δεν ξέρουν καν να χρησιμοποιούν υπολογιστή να επιστρατεύουν γνωστούς, φίλους, συγγενείς, αγνώστους στα ιντερνετ καφέ,  για να ακουστούν (και θα ακουστούν…?). Για να φωνάξουν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ»

  • 20 Μαΐου 2010, 13:28 | Νικος Θεοφιλοπουλος

    Ειναι κριμα καποιοι στο ονομα της προστασιας του περιβαλοντος να καταστρεφουν και να κοματιαζουν με απαγορευσεις ισως το υγειεστερο  κυτταρο προστασιας του φυσικου περιβαλοντος μας. Παγκοσμιος καθε απαγορευση εχει συνοδευτη απο πληρη καταστροφη της πανιδας και της χλωριδας .Γιατι πρεπει να ανακαλυψουμε παλι τον τροχο? αυριο εσεις θα φυγετε απο της καρεκλες σας και εμεις θα μεινουμε πισω να μαζεψουμε τα κοματια μας .κυριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ  πρεπει να γινετε ο βασιλιας του παραμυθιου και να κατεβετε να ακουσετε τους πολιτες γιατι βραζουμε  και γνωριζετε τι ακολουθει.Οσο για προτασεις μολις η προσωπικη σας επιλογη κυρια υπουργος μας αντιμετωπηση σαν ισοτιμους  τοτε θα εχετε πολλες.Για να μην παρεξηγηθω σας μιλω σαν μελος του κινηματος που ηταν γραμματεας συντονιστικης τα δυσκολα χρονια του 1999 που μας φωναζαν ΚΛΕΦΤΕΣ

  • 20 Μαΐου 2010, 13:50 | Κατσάρος Θεόδωρος

    Κα Υπουργέ

    Κατ΄αρχήν σας δηλώνω ότι είμαι κυνηγός – οικολόγος και είμαι υπερήφανος γι΄αυτό.
    Γιατί δηλαδή πρέπει να είμαι ή το ένα ή το άλλο;
    Συμμετέχω σε δενδροφυτεύσεις , σε κατάσβεση πυρκαϊών , σε σπορές , φροντίζω να μην αφήνω σκουπίδια στις εξόδους μου στο δάσος και φυσικά κυνηγώ τηρώντας τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου , παίρνοντας τον τόκο και όχι το κεφάλαιο από τα θηρεύσιμα είδη.
    Κάνω δηλαδή ότι έκανε ο άνθρωπος πάνω στον πλανήτη γη χιλιάδες χρόνια τώρα.
    Και ξέρετε γιατί;
    Γιατί αυτό υπάρχει μέσα στο DNA μου και δεν διαγράφεται με τίποτα.
    Σέβομαι τις οικολογικές οργανώσεις που πραγματικά κάνουν αγώνα για τα κακώς κείμενα του πλανήτη μας και απεχθάνομαι τους ψευτοοικολόγους που έχουν κάνει επάγγελμα την οικολογία για να παίρνουν επιδοτήσεις και να σώνουν τον πλανήτη από την πολυθρόνα του σαλονιού τους.
    Διότι η οικολογία δεν είναι επάγγελμα , είναι επιστήμη και γι΄αυτόν το λόγο θα ήθελα να με πληροφορήσετε από ποιά επιστημονική μελέτη (και όχι μελέτη κατά παραγγελία) προκύπτει ότι πρέπει να υπάρξει γενική απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό.
    Αν υπάρχει τέτοια μελέτη θα την αποδεχθώ , αν όχι τότε η γενική απαγόρευση κυνηγίου που επιβάλλετε στον Υμηττό έρχεται σε αντίθεση με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών (οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου) που ρητά αναφέρει πως <<Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ότι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές>>.
    Συμπεραίνω λοιπόν ότι θα υπάρξουν νομικές προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτό το νομοσχέδιο και δεύτερο μου δημιουργείτε την εντύπωση πως το Ελληνικό κράτος είναι Ευρωπαϊκό μόνο όπου το συμφέρει.  
    Τέλος σας δηλώνω ότι πολιτικά ανήκω στον δημοκρατικό χώρο αλλά αμφιβάλλω αν θα σας ξαναψηφίσω εάν συνεχίσετε με το έτσι θέλω τις ατεκμηρίωτες απαγορεύσεις. 
    Λαμβάνοντας υπ΄όψη τα ανωτέρω ζητώ να διαγραφεί η παρ. 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Προεδρικού διατάγματος.

    Κατσάρος Θεόδωρος 
    Δημοτικός υπάλληλος  
     

  • 20 Μαΐου 2010, 13:33 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΔΙΟΤΙ  Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΑΨΟΥΝ, ΄ΣΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΙΜΙΜΟΙ. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ  ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  • 20 Μαΐου 2010, 13:03 | Αντώνης

    Διαφωνώ με την παράγρφο 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Π.Δ για τον Υμηττό.

  • 20 Μαΐου 2010, 12:47 | ρακοπουλος θανασης

    επειδη ζω στο δασος και ζω απο το δασος ξερω καλυτερα απο τον καθενα ταχατες οικολογο, ποιος θελει να το προστατεψει. Εσεις οι οικολογοι του κολωνακιου που παίρνετε τις αποφασεις δεν ξερετε που πανε τα τεσσερα. ειμαι κυνηγος και ειμαι περηφανος για αυτο. οχι αλλες απαγορευσεις χωρις λογο. σωστη διαχειριση και οχι απαγορευσεις.

  • 20 Μαΐου 2010, 12:01 | VALMAS PANAGIOTIS

    Η παράγραφος 3 είναι απαράδεκτη. Η εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει προ πολλού. Δεν είναι δυνατόν να διώκονται άνθρωποι που αγαπούν το δάσος(γιατί οι κυνηγοί το αγαπούν,χωρίς δάσος δεν υπάρχει θήραμα) και οι καταπατητές να είναι στο απυρόβλητο. Ευχαριστώ , Βαλμάς Παναγιώτης , Β. Εύβοια.

  • 20 Μαΐου 2010, 12:57 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

    Κα Υπουργέ
    Είμαι μέλος πενταμελούς κυνηγετικής οικογένειας και στα 37 χρόνια της ζωής μου βιώνοντας την εμπειρία αυτή έχω μάθει πως:
    Το κυνήγι αποτελεί μια φυσική δραστηριότητα η οποία διέπεται από νόμους και κανόνες , χρονικούς- τοπικούς – ποσοτικούς κλπ. περιορισμούς, είναι σύμφωνη με το Εθνικό – Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Έχω σχηματίσει την άποψη ότι αυτό που πάει να γίνει στον Υμηττό είναι καταπάτηση και εγκατάλειψη του βουνού και όχι προστασία του. Οι κυνηγοί είναι οι πρώτοι που θα το προστατέψουν , θα φροντίσουν την χλωρίδα και την πανίδα του, θα το προφυλάξουν από τις πυρκαγιές και λοιπές καταστροφικές δραστηριότητες  γιατί έχουν αυτοί πρώτοι, συμφέρον να το βρουν όπως το άφησαν .
    Κα υπουργέ, γιατί δεν φροντίζετε για την καταπολέμηση:
    Των καταπατητών και της αυθαίρετης δόμησης; Των σκουπιδιών, των παράνομων λατομείων & χωματερών; Των κεραιών; Των εμπρησμών και των πυρκαγιών ;
    Των λαθροθήρων , της παράνομης βόσκησης και υλοτομίας;
    Έχετε αναλογιστεί τι μεγάλη καταστροφή κάνουν στην πανίδα οι ανεμομύκτες; αυτά τα εκτρώματα που ξεφυτρώνουν στα βουνά μας και κιμαδοποιούν ανεξέλεγκτα ότι πετά στο όνομα της αιολικής ενέργειας; Αυτά δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς ούτε γνωρίζουν από προστατευόμενα είδη !
    Τέλος σκεφτείτε και όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν από την εμπορική τους δραστηριότητα σε σχέση με το κυνήγι, από τους εμπόρους κυνηγετικών ειδών μέχρι τους βενζινοπώλες , ξενοδόχους, εκτροφείς κυνηγετικών σκύλων, κτηνιάτρους κτλ. ένας τεράστιος κύκλος εργασιών με αρχή την έκδοση κυνηγετικών αδειών (κρατικά έσοδα) αλλά χωρίς τέλος….
    Αφήστε λοιπόν το κυνήγι ήσυχο. Οι κυνηγοί είναι οι πραγματικοί προστάτες της φύσης, με τα δικά τους λεφτά και δουλειά, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις. Θα έπρεπε να τους ενθαρρύνετε και όχι να τους πολεμάτε αναίτια.
    Παρακαλώ για την απόσυρση του Άρθρου 7 παρ. 3 του σχεδίου σας.
     
    Με Τιμή
    Ευαγγελία Εμμ. Καραγιάννη
     

  • 20 Μαΐου 2010, 12:30 | Γιωργος Παπαθεοδωρου

    Κυριες και Κυριοι διαφωνω καθετα με την απαγορευση του κυνηγιου στο Υμηττο και μου προκαλει εντυπωση η αρνητικη σταση που εχει το Υ.Π.Ε.ΚΑ απεναντι μας  αντι να μας εχει διπλα τους ,μεγαλο σφαλμα!!!!

  • 20 Μαΐου 2010, 12:25 | Αλέξανδρος Σωτηριάδης

    Το κυνηγι ειναι μια καθολα νομιμη δραστηριοτητα που ασκειται στην Ελλάδα απο 300.00 ανθρωπους. Το να απαγορευτει το κυνηγι στον Υμηττο χωρις να εχει προηγηθει κανενος ειδους μελετη ειναι παρανομο και αντιτιθεται στις προσταγες τις ΕΕ. Ας παψουν πια καποιοι να χαιδευουν τους καθε λογης «οικολογιζοντες» που παρασιτουν στην κοινωνια μας και τρωνε με χρυσα κουταλια απο τις επιδοτησεις της ΕΕ και ας σεβαστουν τους νομιμους κυνηγους που πληρωνουν εκατομμυρια Ευρω καθε χρονο για να ασκησουν το νομιμο δικαιωμα τους!
    ΟΧΙ στην απαγορευση του κυνηγιου στον Υμηττο!!!!

  • 20 Μαΐου 2010, 12:29 | Δημήτρης Κανδύλης

    Ζητάω την κατάργηση της παραγράφου 3 Άρθρο 7 σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό

  • 20 Μαΐου 2010, 12:44 | ΝΙΚΟΣ Π.

    Ελπίζω να πιάσουν τόπο τόσα σχόλια, πολλά από τα οποία αποτελούν σημαντικές πηγές επιχειρημάτων για τη ΜΗ κατάργηση του κυνηγίου στον Υμηττό, αλλά και γενικότερα για την αποκατάσταση του ρόλου των κυνηγών και των κυνηγετικών οργανώσεων στο περιβάλλον.

    Κυρία Μπιρμπίλη, ο κόσμος και οι κυνηγοί μίλησαν και σας έγραψαν τις απόψεις που ζητήσατε.  Ελπίζω τώρα να αξιολογηθούν αξιοκρατικά από το υπουργείο σας και να καταλήξετε σε αποφάσεις που θα αντιπροσωπεύουν τη λαϊκή βούληση την οποία εσείς ζητήσατε.

  • 20 Μαΐου 2010, 12:30 | Κυριάκος Πεταλίδης

    Αγαπητοι κυριοι.
    Με βρισκετε αντιθετο στην απαγορευση του κυνηγιου!
    Τους λογους μπορειτε να τους διαβασετε ευκολα εδω
    http://www.e-artemis.gr
    Με εκτιμηση

  • ΚΕΙΜΕΝΟ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    <<Οι κυνηγοί διέπονται απο κανόνες συνειδήσεις και σεβασμού προς τη φύση και να είναι οι καλύτεροι προστάτες της. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Απο τα 100 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπανίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί απο το άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.>> 
    ΕΥΑΓ. ΜΠΑΡΑΚΟΣ, Ι. ΑΝΔΡΕΟΥ, Β. ΜΠΑΡΑΚΟΥ, ΑΝ. ΣΙΔΕΡΗ, Γ. ΓΚΟΛΕΜΗΣ, Ι. ΣΤΑΜΟΥ,  Ε. ΣΤΑΜΟΥ, ΝΙΚ. ΠΡΙΦΤΗΣ, ΜΑΓ. ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ,, ΒΑΣ. ΣΤΑΜΟΥ, Γ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ, ΑΣΗΜ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ, ΝΙΚ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ, ΝΙΚ. ΑΜΒΡΑΖΗΣ, Α. ΜΩΡΑΪΤΗΣ, Α. ΠΡΙΦΤΗΣ, Δ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ, Ν. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ,,Δ. ΜΥΛΩΝΑΣ, Π. ΛΟΥΚΑΣ, Η. ΖΗΣΑΚΗΣ, Ν. ΗΛΙΑΔΗΣ, Κ. ΜΠΕΡΤΟΛΗΣ, Δ. ΑΣΤΕΡΗΣ, ΓΚΙΚΑΣ, Δ. ΜΠΑΤΡΗΣ, Φ. ΜΠΕΡΤΟΛΗΣ, Γ. ΚΑΛΟΥΠΗΣ, Ι. ΤΣΟΓΚΑΣ, Δ. ΔΡΙΤΣΑΣ, Π. ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ,Γ. ΓΚΙΚΑΣ, ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ,Ι. ΒΟΚΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝ. ΔΟΥΚΑΣ, ΒΑΣ. ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ, Κ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ, Γ. ΤΣΟΥΓΚΑΣ, Ι. ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ, Π. ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ, ΣΠ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,
    Θ. ΠΑΝΤΟΥ, Ι. ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ, Σ. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, Β. ΣΑΝΙΟΥ, ΠΑΝ. ΦΥΛΑΚΤΟΣΓ. ΒΑΣ. ΘΑΝΑΣΗΣ

  • 20 Μαΐου 2010, 12:58 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ. ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
    Οι κυνηγοί διέπονται από κανόνες συνείδησης και σεβασμού προς τη Φύση και είναι οι καλύτεροι προστάτες της. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Από τα 400 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπαγίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην προστασία του ορεινού όγκου Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.

    ΝΤΑΡΔΗ ΜΕΡΟΠΗ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝ., ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΣ., ΚΡΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΚΡΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ, ΠΙΕΤΡΗΣ ΔΗΜ., ΠΙΕΤΡΗΣ ΠΑΝ., ΚΟΗΣ ΣΤΑΥΡ., ΠΑΓΩΝΑΣ ΣΠΥΡ., ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓ., ΚΩΤΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓ., ΠΕΠΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓ., ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗΣ ΣΩΤ., ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΛΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜ., ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΣΤΑΜΟΥ ΑΘΑΝ., ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΑΝΑΣΤ., ΠΑΡΙΣΗ ΣΟΦΙΑ, ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗΣ Κ., ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ., ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝ., ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡ., ΓΡΙΖΑΣ ΚΩΝ., ΔΑΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣ., ΚΙΟΥΣΗΣ ΧΡ., ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΠΡΙΦΤΗΣ ΑΝΔΡ., ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓ., ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡ., ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΜ., ΜΙΧΑΣ ΠΑΝ., ΚΟΡΩΝΙΑΣ Γ., ΓΡΙΖΑΣ ΑΛ., ΓΡΙΖΑ ΜΑΡ., ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΑΘΑΝ., ΠΡΙΦΤΗΣ ΑΝΔΡ., ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΛ., ΣΑΠΑΝΤΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, ΚΟΖΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜ., ΚΑΝΑΚΗΣ Κ., ΓΚΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΔΑΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ, ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, ΤΣΕΒΑΣ ΚΩΝ., ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΧΡ., ΔΡΙΤΣΑΣ ΑΛΕΞ., ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ., ΤΣΟΥΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓ., ΞΕΦΤΕΡΗΣ ΑΘ., ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜ., ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜ., ΧΟΥΝΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΧΟΥΝΤΑΣ ΙΩΑΝ., ΠΡΙΦΤΗΣ ΧΑΡ., ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

  • 20 Μαΐου 2010, 12:50 | Δημήτρης Αβραμίδης

    Η απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό δεν είναι τίποτα τελικά μπροστά στις απαγορεύσεις που, απ’ ότι πληροφορούμαι, ετοιμάζετε για το κυνήγι. Κύριοι του ΥΠΕΚΑ και οι συν αυτώ ΜΚΟ έχετε ανοίξει δυστυχώς πόλεμο με τους κυνηγούς και αυτός ο πόλεμος δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τις μέρες που περνάει αυτή η χώρα.
    Κυρία Μπιρμπίλη απευθύνομαι σε σας προσωπικά, μιας και δεν έχει νόημα να συνομιλώ με τους εγκάθετους οικολογούντες του Υπουργείου, και κάνω έκκληση να αναλογιστείτε τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτός ο πόλεμος.

    Ένας απογοητευμένος και αγανακτισμένος πολίτης και πολύ φοβάμαι….όχι ο μοναδικός.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    <<Οι κυνηγοί διέπονται απο κανόνες συνειδήσεις και σεβασμού προς τη φύση
    και να είναι οι καλύτεροι προστάτες της. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Απο τα 100 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπανίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί απο το άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.>> 
    ΕΛ. ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ, Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ, Ι. ΧΟΥΝΤΑΣ, Ι. ΣΠΥΡΟΥ, Ι. ΚΟΥΡΤΗΣ, Γ. ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ,
    Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ,ΔΗΜ. ΜΑΛΛΙΑΤΣΟΣ, ΣΤ. ΔΑΒΑΡΗΣ, ΚΩΝ. ΑΛΕΞΙΟΥ, ΕΥ. ΓΚΡΕΚΛΗ,
    ΚΩΝ. ΚΑΝΙΟΥΡΗΣ, Β. ΛΗΠΠΑ, Α. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Μ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ, Μ. ΔΑΒΑΡΗ, Ο. ΧΟΥΝΤΑΣ,
    Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Γ. ΓΛΥΝΟΣ, Α. ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ, Γ. ΜΗΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΝ. ΚΑΖΑΚΗΣ,
    ΑΡ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ, ΠΑΝ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ,
    ΠΑΝ. ΓΚΛΙΑΤΗΣ, ΧΡ. ΚΑΡΛΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ, Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Θ. ΚΑΝΑΚΗΣ,
    Ε. ΘΕΟΦΙΛΑΣ, Β. ΒΗΧΟΣ, Μ. ΣΒΙΓΓΟΣ, Α. ΒΙΚΤΩΡΟΣ, Κ. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ, ΧΡ. ΔΟΥΚΑΣ,
    Α. ΚΟΥΚΙΔΗΣ, Γ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, Α. ΣΙΔΕΡΗΣ, Α. ΑΛΕΞΙΟΥ, ΚΩΝ. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Α. ΧΟΥΝΤΑ,
    Ε. ΚΕΚΗ, ΙΣ. ΣΙΔΕΡΑΣ, Γ. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Γ. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Η. ΜΕΜΤΣΑΣ, Μ. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗ,
    Ν. ΔΕΡΜΟΥΣΗ, Μ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ, Ν. ΣΙΔΕΡΗΣ, ΑΝ. ΠΙΕΤΡΗΣ, ΙΩΑΝ. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,
    ΕΛ. ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ, ΣΤ. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΙΚ. ΝΙΚΙΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΣ. ΓΚΙΚΑ,
    ΑΛΕΞ. ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ,, Π. ΣΙΔΕΡΗ,Μ. ΚΟΖΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΛ. ΜΠΙΤΑΚΗΣ, Β. ΜΑΝΤΑΣ,
    ΑΝ. ΛΟΥΚΑΣ, ΚΩΝ. ΣΤΑΥΡΟΥ, ΑΛΕΞ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΧΡ. ΧΟΥΝΤΑΣ, ΚΩΝ. ΜΗΛΙΩΡΗΣ,
    ΝΙΚ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΣΚΟΥΡΤΑΣ, Γ. ΣΧΟΥΡΛΗΣ, Δ. ΜΠΑΡΔΑΣ, ΚΩΝ. ΠΕΤΔΗΣ, Ε. ΣΙΔΕΡΗΣ,
    Δ. ΚΛΑΔΗΣ, ΓΑΡΥΦ. ΚΛΑΔΗ, ΔΗΜ. ΓΑΒΑΛΑΣ, ΒΑΣ. ΔΑΒΑΡΗΣ, ΚΩΝ. ΛΙΟΥΛΗ, ΑΘ. ΛΙΟΥΛΗ, ΑΛΕΞ. ΜΑΥΡΟΥ, Μ. ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, Π. ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛ. ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, Κ. ΜΕΣΗΝΕΖΗΣ,
    ΔΗΜ. ΜΕΣΗΝΕΖΗΣ, ΔΗΜ. ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ, ΔΗΜ. ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, Π. ΧΟΥΝΤΑ, Ι. ΧΟΥΝΤΑΣ,
    ΑΛΕΞ. ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, ΣΤΑΜ. ΞΕΦΤΕΡΗ, ΔΗΜ. ΞΕΦΤΕΡΗΣ, Χ. ΠΑΤΡΑ, ΣΠ. ΞΕΦΤΕΡΗΣ, ΑΡ. ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ, Ι. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΙΜ. ΒΙΧΟΣ, ΘΑΝ. ΤΖΙΝΑΣ, ΝΙΚ. ΧΟΥΝΤΑΣ, ΑΠΟΣ. ΧΟΥΝΤΑΣ, ΚΑΤ. ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ, ΑΘ. ΧΟΥΝΤΑ, ΚΩΝ. ΠΡΙΦΤΗΣ, ΔΗΜ. ΠΡΙΦΤΗΣ, Ι. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
    Οι κυνηγοί διέπονται από κανόνες συνείδησης και σεβασμού προς τη Φύση και είναι οι καλύτεροι προστάτες της. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Από τα 400 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπαγίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην προστασία του ορεινού όγκου Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.

    ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κ., ΒΡΕΤΤΟΣ ΔΙΟΝ., ΤΣΕΒΑΣ ΓΕΩΡ., ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ν., ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΜΗΝΑΣ ΙΩΑΝ., ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤ., ΜΕΣΗΝΕΖΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜ., ΜΑΡΓΕΤΗΣ ΑΝΤ., ΚΡΑΝΑΚΗΣ Γ., ΚΡΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡ., ΤΖΑΘΑΣ ΣΤΑΜ., ΑΛΕΞΙΟΥ ΙΩΑΝ., ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜ., ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤ,ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓ., ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΔΗΜ., ΜΠΑΡΔΗΣ ΙΩΑΝ., ΣΤΑΘΗΣ ΧΡ., ΜΠΑΛΤΟΥΜΑΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΠΑΓΩΝΑΣ ΠΕΤΡ., ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞ., ΧΟΥΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛ., ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ Κ., ΔΗΜΑΣ ΑΝΑΣΤ., ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝ., ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝ., ΠΑΪΔΑΣ ΜΙΧ., ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΗΛ., ΝΤΕΡΜΕΝΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜ., ΣΙΟΥΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝ., ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΣΤΑΜ., ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΧΑΤΖΗΣΙΔΗΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤ., ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝ., ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚ., ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΧΕΛΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ., ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΛΙΑΓΚΑΝΗΣ Κ., ΤΣΕΒΑ ΕΛΕΝΗ, ΤΣΕΒΑΣ ΜΙΧ., ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΣΙΔΕΡΗΣ ΛΕΩΝ., ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΜ., ΜΑΥΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΣΟΥΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤ., ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ., ΠΙΕΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜ., ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΣΟΥΛΑ, ΣΙΔΕΡΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΜΑΔΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΟΧΑΝΙΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΝΤΟΓΚΑΣ ΙΩΑΝ., ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓ., ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΔΑΒΑΡΗΣ ΠΑΝ., ΔΑΒΑΡΗΣ ΔΗΜ,. ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΣΤΑΜΟΥ ΠΑΝΑΓ., ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝ., ΠΑΪΔΑΣ ΜΙΧΑΛ., ΠΑΪΔΑΣ ΕΛΕΥΘ., ΠΑΪΔΑΣ ΓΕΩΡΓ., ΠΑΪΔΑΣ ΣΤΑΥΡ., ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΧΑΡ., ΛΕΒΑΝΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝ., ΤΣΙΓΚΡΕΛΗΣ ΕΥΑΓ., ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ.

  • 20 Μαΐου 2010, 11:56 | ΓΚΙΝΟΣ ΜΗΝΑΣ

    Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής

    Απόφαση ΝΣ για το υπό τροποποίηση Π.Δ. Υμηττού

    Ολοκληρώθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής η επεξεργασία των τροποποιήσεων του Π.Δ. της 31/8/78 «περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας του όρους Υμηττού» που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ.

    Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στη σημασία του ορεινού όγκου του Υμηττού για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής και τόνισε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει διαχρονικά διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις για την αναβάθμιση και προστασία της εξαιρετικά ευαίσθητης αυτής περιοχής.

    Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Αντινομάρχης Χ. Δαμάσκος, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τις παρατηρήσεις στις οποίες κατέληξε η επιτροπή μετά την επεξεργασία τόσο του σχεδίου Π.Δ. του ΥΠΕΚΑ όσο και των θέσεων που διατυπώθηκαν από την αυτοδιοίκηση και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής.

    Συγκεκριμένα από την επιτροπή επισημαίνεται ότι:

    Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται στην κατεύθυνση αυστηριοποίησης των ρυθμίσεων για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.
    Οι συνεχείς αλλαγές των προτάσεων για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού κατά την τελευταία διετία έχουν προκαλέσει σύγχυση στους εμπλεκόμενους φορείς , στους Δήμους και στους πολίτες καθώς η αιτιολόγηση των αλλαγών είναι διαφορετική και ανεπαρκής.
    Καταγράφεται ως θετική η ίδρυση ξεχωριστού Δασαρχείου για τον Υμηττό καθώς η αναγκαιότητα του στην πάροδο των χρόνων είναι επιβεβλημένη.
    Θεωρείται απολύτως προβληματικό το καθεστώς απομάκρυνσης των υπαρχουσών βιομηχανιών-βιοτεχνιών λόγω των διαφορετικών όρων και περιορισμών στη ζώνη Β
    Δεν προβλέπει ως όφειλε δικαίωμα αποζημίωσης για τις ιδιοκτησίες που εμπίπτουν στα όρια των ζωνών προστασίας και με τον καθορισμό νέων όρων δόμησης είναι πλέον μη άρτια και μη οικοδομήσιμα.
    Δεν έχει ληφθεί ως όφειλε μέριμνα για τους υφιστάμενους , δομημένους οικισμούς που προϋφίστανται του διατάγματος του 1978.
    Δεν έχουν αποτυπωθεί οι γεωργικές εκτάσεις εντός της υφιστάμενης ζώνης προστασίας του Υμηττού οι οποίες σαφώς και πρέπει να διατηρήσουν το γεωργικό τους χαρακτήρα. Οι γεωργικές εκτάσεις πρέπει να εξαιρεθούν από τις ζώνες απολύτου προστασίας και να διέπονται από τα χαρακτηριστικά των όρων δόμησης και χρήσεων των όμορων περιοχών (Γ2 Γεωργική Γη ΦΕΚ 199Δ) .
    Θεωρούμε λανθασμένη η βούληση του νομοθέτη να απαγορεύσει πλήρως το κυνήγι εντάσσοντας την απαγόρευση στο Προεδρικό Διάταγμα . Θεωρούμε ορθότερο αυτό να επαφίεται στην κρίση του υπό ίδρυση Δασαρχείου το οποίο με τις αναλογιστικές μελέτες θα μπορεί να επιτρέπει ή να απαγορεύει το κυνήγι ανάλογα με τις ανάγκες της πανίδας του Υμηττού.
    Μετά την εισήγηση του Αντινομάρχη Χ. Δαμάσκου τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των Νομαρχιακών Παρατάξεων, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της περιοχής που έκαναν συγκεκριμένες παρατηρήσεις όσον αφορά τα προτεινόμενα στο σχέδιο Π.Δ. που προωθεί το ΥΠΕΚΑ.

    Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη προκειμένου αντιπροσωπία εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν και οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, να καταθέσει τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας για το σημαντικό αυτό υπό αναθεώρηση Π.Δ.


     
    http://www.atticaeast.gr/index.php?opti … Itemid=34
     
    ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ» ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΣΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ.
    ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
    Οι κυνηγοί διέπονται από κανόνες συνείδησης και σεβασμού προς τη Φύση και είναι οι καλύτεροι προστάτες της. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Από τα 400 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπαγίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί από το Άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην προστασία του ορεινού όγκου Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.

    ΔΕΡΜΟΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΚΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΚΟΡΩΝΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΜΠΕΡΕΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΡΑΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΙΔΕΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΑΔΑΜ ΗΛΙΑΣ, ΚΟΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΒΗΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΦΑΡΑΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΟΡΩΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΟΥΒ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ,ΦΑΡΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΕΡΜΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΕΡΜΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΠΟΡΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΔΕΡΜΟΥΣΗ ΑΜΑΛΙΑ, ΔΕΡΜΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΒΕΡΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΜΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΦΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,ΕΦΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΦΣΤΑΘΙΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΒΟΣΤΑΝΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΟΣΤΑΝΔΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΣΙΔΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΟΥΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΙΦΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΟΥΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΑΝΔΡΟΣ, ΣΒΙΓΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΑΡΟΥΔΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΑΛΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΠΛΟΥΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΟΠΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΑΛΤΣΙΩΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΕΛΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,ΓΑΛΕΙΦΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    <<Οι κυνηγοί διέπονται απο κανόνες συνειδήσεις και σεβασμού προς τη φύση
    και να είναι οι καλύτεροι προστάτες της. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Απο τα 100 είδη επιτρέπεται η θήρα για τα 18 είδη της πτηνοπανίδας, ενώ προστατευόμενα στον Υμηττό ζουν 7 εκ των οποίων τα 5 είναι αποδημητικά. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να αφαιρεθεί απο το άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού η παράγραφος 3, οπότε και το κυνηγητικό καθεστώς να διατηρηθεί ως έχει.>> 
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΪΔΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΪΔΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΪΔΑΣ,
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ,
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ, ΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ,
    ΜΕΡΟΠΗ ΝΤΑΡΔΗ,ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΕΛΗΣ,
    ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΒΑΝΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΙΑΡΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ,
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ,
    ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ, ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,
    ΜΑΡΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΓΚΛΙΑΤΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΚΛΙΑΤΗ,
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΛΙΑΤΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΛΙΑΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,
    ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΑ,
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, ΑΓΓΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΪΤΣΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ,
    ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΤΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΝΗ,
    ΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΑΣ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΗΣ,
    ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΡΟΓΩΣΗ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΪΤΣΑΣ,
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΥΝΤΑΣΗΣ, ΜΑΛΑΜΩ ΖΩΪΤΣΑ,
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΕΒΑ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ,
    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΛΑΕΤΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ,
    ΙΩΑΝΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΛΥΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ,
    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ,  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΘΥΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΓΓΟΣ, ΑΓΓΙΖΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΓΓΟΣ,
    ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΝΑΣ,
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΚΛΑΝΗΣ,
    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΒΑΡΗΣ,ΖΩΗ ΣΑΛΑΒΟΥΡΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΡΑΜΟΣ,
    ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ, ΝΙΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΦΑΝΗ ΘΗΡΑΙΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ,ΝΑΤΑΛΙ- ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΡΩΝΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΕΑΣ, ΘΩΜΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΣ,
    ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΡΑΪΛΑΣ,
    ΑΛΕΞΙΟΣ ΧΑΪΜΑΛΑΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΙΤΣΙΑΜΗΣ,
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΤΣΑΡΑΣ, ΦΛΩΡΑ ΚΩΤΣΑΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ,
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΟΥΝΗΣ, ΘΩΜΑΪΣ ΓΚΙΚΑ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΟΣ, ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗΣ,
    ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΖΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ,
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ, ΡΟΥΝΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΚΩΝΗΣ,
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΛΑΤΙΑΣ,
    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΗΣ, ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΒΟΛΑΚΟΣ,
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΡΙΚΤΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΡΙΖΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΔΗΣ,
    ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΣΙΟΚΑΝΗ,
    ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΥΜΑ, ΜΑΡΚΟΖΑΝΗΣ Γ., ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,

  • 20 Μαΐου 2010, 10:48 | Καμπόλης Στέλιος

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

  • 20 Μαΐου 2010, 10:39 | Θανάσης

    Αυτό που όλοι καταλαβαίναμε ανέκαθεν, δηλώνεται και από τους ίδιους ξεκάθαρα μέσα σ αυτήν την διαβούλευση:

    Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην διαβούλευση, 300.000 έλληνες πολίτες, μένουν αδιάφοροι μπροστά στην καταστροφή της ελληνικής φύσης, γιατί θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αυτοί που διατείνονταν ότι αγαπούν την φύση, της γυρίζουν την πλάτη μόλις ένιωσαν ότι θίγονται τα μικροσυμφέροντα τους, και πού σε είδα πού σε ξέρω.

    Προτείνω την αρνητική προβολή αυτής της κοινωνίας των 300.000, από όλα τα ΜΜΕ ως παράδειγμα προς αποφυγή.

  • 20 Μαΐου 2010, 10:27 | Θανάσης

    Μην απαγορεύσετε το κυνήγι λέει, γιατί θα πάψουμε να προστατεύουμε την φύση λέει, και θα καταστραφεί λέει, και μετά τι θα έχουμε και τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας. (λέει)

    Επειδή μας έχετε πρήξει το συκώτι μ αυτήν την πληροφορία ότι αν απαγορευτεί το κυνήγι θα γυρίσετε την πλάτη στην φύση και θα την αφήσετε να καταστραφεί, από μένα έχετε το εξής μήνυμα:

    Σταματήστε να κυνηγάτε, σταματήστε να σκοτώνετε, και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψετε την φύση στην καταστροφή, κάντε το.
    Ακόμα δε, αν θέλετε καταστρέψτε την εσείς οι ίδιοι. Καταστρέψτε την ολοσχερώς και κάντε την έρημο. Και καθίστε θριαμβευτικά πάνω στις στάχτες της να γιορτάσετε την νίκη σας με μπύρες και ούζα!

    Ή θα δεχτείτε τη φύση χωρίς κυνήγι ή θα μείνετε χωρίς φύση. Διαλέγετε και παίρνετε.

    Μεταξύ κυνηγιού και καταστροφής επιλέγω την καταστροφή.

    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ