Άρθρο 36: Ενώσεις Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας σκοπός – δραστηριότητες – καταστατικό – εποπτεία

  1. Σκοπός της Ε.ΔΑ.Σ.Ε. είναι ο συντονισμός και η ενίσχυση του έργου των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας που είναι μέλη της.
  2. Η Ένωση για την εκπλήρωση του σκοπού της μπορεί να αναπτύσσει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

α) Παρέχει στα μέλη της κάθε συνδρομή και φροντίζει για τον εφοδιασμό τους με μέσα και υλικά που είναι απαραίτητα στις δασικές εργασίες, στον πρωτογενή ή δευτερογενή τομέα.

β) Φροντίζει για τη διαφήμιση, διακίνηση και εμπορία των δασικών προϊόντων των μελών της.

γ) Ιδρύει και διευθύνει μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης των προϊόντων των μελών της, μόνο όταν για τη λειτουργία τους απαιτείται η συνεργασία δύο ή περισσοτέρων μελών της Ένωσης.

δ) Φροντίζει για την επιμόρφωση των μελών της με κύκλους σεμιναρίων ή με την ίδρυση και λειτουργία κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης σε θέματα συνεργατισμού ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

  1. Η Ένωση δεν μπορεί να αναλαμβάνει για λογαριασμό της ή για λογαριασμό των μελών της δασικές εργασίες. Στις δασικές εργασίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά οι πρωτοβάθμιοι δασικοί συνεταιρισμοί εργασίας.
  2. Κατά τα λοιπά όσον αφορά τα θέματα του περιεχομένου και του τύπου του Καταστατικού εφαρμόζεται αναλόγως το άρθρο 4 του παρόντος νόμου.
  3. Εποπτεύουσα αρχή της Ε.ΔΑ.Σ.Ε. είναι η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία υπάγεται η έδρα της Ένωσης. Η Ένωση καταχωρείται στο περιφερειακό Μητρώο Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Δασεργατών της Διεύθυνσης Δασών του Νομού στην οποία υπάγεται η έδρα της Ένωσης.
  • 8 Φεβρουαρίου 2016, 18:20 | Παπαδόπουλος Παντελής

    Άρθρο 36
    2. α) Να προστεθεί και υπηρεσία που παρέχει στα μέλη
    Πρόεδρος Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας Και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας

  • 8 Φεβρουαρίου 2016, 11:04 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ Θ. ΚΟΛΛΙΑΣ

    -Ο σκοπός της Ένωσης Δασικών Συν/σμών είναι ο συντονισμός, η εκπροσώπηση και η ενίσχυση του έργου των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας που είναι μέλη της, σε επίπεδο Περιφέρειας.
    Συμμετέχει με εκπροσώπους της στις επιτροπές που δημιουργούνται για την εξέταση των θεμάτων που τους αφορούν.Οργανώνει δημοπρασίες δασικών προϊόντων κλπ.
    -Πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία αντίστοιχου οργάνου σε Πανελλαδικό επίπεδο.Ενός οργάνου που δημιουργούν οι Ενώσεις ολόκληρης της χώρας και εκπροσωπεί όλο το οργανωμένο Δασοσυνεταιριστικό Κίνημα στο ΥΠΕΚΑ, στο Υπουργείο Εργασίας, στο Εθνικής Οικονομίας και γενικά σε όλους τους Φορείς με τους οποίους οι Δασικοί Συν/σμοί εμπλέκονται με την εργασία τους και τα θέματα που τους απασχολούν, όπως ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, αγροτικά αυτοκίνητα, βενζίνες και πολλά άλλα.
    Ακόμη, το κορυφαίο αυτό όργανο που δημιουργούν οι Ενώσεις και διοικείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους τους, προβαίνει σε ενέργειες ενημέρωσης των μελών του σε θέματα αγοράς, τιμών, μεταποίησης, προμήθειας υλικών και μέσων, τεκμηρίωσης κλπ. και γενικά τους εκπροσωπεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.