Άρθρο 35: Ενώσεις Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας (Ε.ΔΑ.Σ.Ε.) – σύσταση

  1. Πέντε (5) ή περισσότεροι Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας που έχουν την έδρα τους στην ίδια Περιφέρεια και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, μπορεί να συνιστούν την Ένωση Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας της Περιφέρειας. Σε κάθε Περιφέρεια συνιστάται μόνο μία Ε.ΔΑ.Σ.Ε.

     Σε περίπτωση που οι  πρωτοβάθμιοι Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας οι οποίοι είναι γραμμένοι στο Μητρώο Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Δασεργατών και έχουν την έδρα τους στην ίδια Περιφέρεια είναι λιγότεροι του αριθμού πέντε (5) επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση:

α) η σύσταση Ε.ΔΑ.Σ.Ε. με μικρότερο αριθμό μελών, τα οποία όμως δεν είναι δυνατόν να είναι λιγότερα από τρία (3) ή

β) να γίνουν μέλη Ένωσης όμορης Περιφέρειας.

  1. Η Ε.ΔΑ.Σ.Ε. είναι δασική συνεταιριστική οργάνωση δευτέρου βαθμού. Έδρα της Ε.ΔΑ.Σ.Ε. είναι η έδρα της οικείας Περιφέρειας. Για τα έντυπα της Ένωσης ισχύουν όσα ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 2 για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας.
  2. Για τη σύσταση Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας απαιτείται απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων όλων των δασικών συνεταιρισμών που επιθυμούν τη σύσταση της Ένωσης, η σύνταξη Καταστατικού και η υπογραφή του από τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, καθώς και η έγκρισή του από το αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο της έδρας της Ε.ΔΑ.Σ.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 3 του παρόντος νόμου που εφαρμόζεται ανάλογα.
  3. Τα μέλη της Ε.ΔΑ.Σ.Ε. που έχασαν για οποιοδήποτε λόγο τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και διαγράφηκαν από το Μητρώο Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Δασεργατών χάνουν αυτοδίκαια την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης και διαγράφονται από το Μητρώο μελών της.
  • 10 Φεβρουαρίου 2016, 14:18 | Καραγιαννίδης Αβραάμ

    Η περιφέρεια πρέπει να οριστεί στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας. Έτσι κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα έχει αυστηρά μόνο μια Ε.ΔΑ.Σ.Ε.

    Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Δασαρχείου Δράμας

  • 8 Φεβρουαρίου 2016, 18:56 | Παπαδόπουλος Παντελής

    Άρθρο 35
    1. Πέντε η περισσότεροι ΔΑ.Σ.Ε που έχουν την έδρα τους στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού , μπορεί να συνιστούν την Ε.ΔΑ.ΣΕ. της περιφερειακής ενότητας. Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα συνίσταται μόνο μια Ε.ΔΑ.ΣΕ.
    Πρόεδρος Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας Και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας

  • 5 Φεβρουαρίου 2016, 21:08 | γιωργος

    Οσο αφορα το αρθρο 33 η συσταση την ενωσεως να γινεται εαν και εφοσον το επιθυμουν οι συνεταιρισμοι της καθε περιφερειας, και οχι να ειναι υποχρεωτικη.Και 2 οσο αφορα τα αποθεματα του συνεταιρισμου το ποσο πρεπει να ειναι και αν πρεπει να υπαρχει αυτο θα το κρινει ο καθε συνεταιρισμος αναλογα με τα εισοδηματα του.

  • 3 Φεβρουαρίου 2016, 19:28 | Βαγγελης Πισπας

    Σε κάθε περιφέρεια να υπάρχει μία ένωση και όλοι οι δασικοί συνεταιρισμοί να είναι υποχρεωτικά γραμμένοι σ αυτήν για να γίνονται οι παραχωρήσεις ξυλείας.