Άρθρο 05 – Κανονισμός Διοίκησης και Λειτουργίας και άλλες διατάξεις

1. Εντός το αργότερο 6 μηνών από την έκδοση του Σχεδίου Διαχείρισης εκπονείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Πρόγραμμα Φύλαξης του Εθνικού Δρυμού, των Περιοχών Προστασίας της Φύσης, των Ζωνών Διατήρησης Βιοποικιλότητας, των Ζωνών Διατήρησης Οικολογικού τοπίου, των Ζωνών διατήρησης παραδοσιακού τοπίου και της Ζώνης Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. Τα περιεχόμενα και οι διαδικασίες έκδοσης καθώς και η διάρκεια και οι διαδικασίες αναθεώρησης του Προγράμματος Φύλαξης καθορίζονται στο Σχέδιο Διαχείρισης. Η αξιολόγηση του Προγράμματος Φύλαξης περιλαμβάνεται στην Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης, που συντάσσεται σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 3 του ν. 2742/1999. Το πρόγραμμα φύλαξης τροποποιείται με βάση τις υποδείξεις της Ετήσιας Έκθεσης Αξιολόγησης και εγκρίνεται με απόφαση του Γ.Γ. των οικείων Περιφερειών μετά από εισήγηση του Φορέα Διαχείρισης.
2. Εντός 18 μηνών από την έκδοση του παρόντος Π.Δ. συντάσσεται, με ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης το Σχέδιο Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, των Περιοχών Προστασίας της Φύσης, των Ζωνών Διατήρησης Βιοποικιλότητας και της Περιφερειακής Ζώνης, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 5 του ν. 1650/1986 όπως ισχύει.
3. Μέσα σε μία δεκαετία από την υπογραφή του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος οριοθετούνται οι παλαιοί και εγκαταλειμμένοι οικισμοί των Λευκών Ορέων στις ζώνες Β και Γ.