Άρθρο 60: Ειδικά μέτρα για τελικούς χρήστες με αναπηρία

1. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Τ.Τ., όπου απαιτείται, λαμβάνονται μέτρα ώστε να διασφαλίζεται ότι η πρόσβαση για τους τελικούς χρήστες με αναπηρία παρέχεται με οικονομικά προσιτό τρόπο στις υπηρεσίες που προσδιορίζονται στην περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 57 και στο άρθρο 58 του παρόντος και σε επίπεδο ισοδύναμο με εκείνο της πρόσβασης που παρέχεται σε άλλους τελικούς χρήστες.

2. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Τ.Τ., δύναται να λαμβάνονται ειδικά μέτρα, προκειμένου οι τελικοί χρήστες με αναπηρίες να μπορούν να επιλέγουν μεταξύ επιχειρήσεων και παρόχους υπηρεσιών που είναι διαθέσιμοι στην πλειονότητα των τελικών χρηστών, ανεξαρτήτως του αν προσφέρουν Καθολική Υπηρεσία.

3. Η Ε.Ε.Τ.Τ. κατά τις εισηγήσεις της που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου, ενθαρρύνει τη συμμόρφωση με τα σχετικά πρότυπα ή προδιαγραφές που δημοσιεύονται σύμφωνα με τις παραγράφου 1, 2 και 3 του άρθρου 40 και του άρθρου 48 του παρόντος.

  • Για το άρθρο 60 Ειδικά μέτρα για τελικούς χρήστες με αναπηρία.
    Ενώ ισχύει ο ν. 2963/2001 και η ΚΥΑ οικ.44867/1637 ΦΕΚ 1667/18-8-2008, ΔΕΝ εφαρμόζεται από τους καθολικούς παρόχους, παρόλες τις συστάσεις της Ε.Ε.Τ.Τ. Θα πρότεινα να συμπεριληφθεί η υποχρεωτική εφαρμογή της παραπάνω απόφασης, ιδιαιτέρως για τα άτομα με παραπληγία και τετραπληγία.
    Ευχαριστώ