Άρθρο 15: Υπηρεσιακά Συμβούλια

1. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του προσωπικού της Ε.Ε.Τ.Τ. συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου της από τρία μέλη της, εκ των οποίων ένας ορίζεται Πρόεδρος, καθώς και από δύο αιρετούς εκπροσώπους των υπαλλήλων. Χρέη εισηγητή για θέματα προσωπικού εκτελεί ο εκάστοτε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Στις θέσεις των αιρετών εκπροσώπων του τακτικού προσωπικού στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι δυνατόν να εκλεγούν και υπάλληλοι βαθμού Β΄, εφόσον δεν υπάρχουν τουλάχιστον έξι υπάλληλοι με βαθμό Α΄, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων.

2. Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Τ.Τ. συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου της, με σύνθεση ανάλογη με εκείνη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Τ. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλογικά οι ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

  • 6 Μαρτίου 2012, 12:19 | Βασιλειάδης Έραστος

    Η παράγραφος 1 του άρθρου 15, σε συνδυασμό με το νέο βαθμολόγιο που ισχύει στο Δημόσιο και που έχει κατατάξει τους υπαλλήλους σε μικρότερους βαθμούς, οδηγεί σε Υπηρεσιακά συμβούλια στην ΕΕΤΤ χωρίς αιρετούς εκπροσώπους του τακτικού προσωπικού, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το κύρος των αποφάσεων.
    Για την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση, και με βάση τους βαθμούς των έως σήμερα υπηρετούντων τακτικών υπαλλήλων στην ΕΕΤΤ, η ευνοϊκή διάταξη θα πρέπει να επεκταθεί μέχρι τον βαθμό Δ’, εφόσον δεν υπάρχουν τουλάχιστον έξι υπάλληλοι με βαθμό Γ’, Β’ ή Α’.