Άρθρο 13: Προσωπικό της Ε.Ε.Τ.Τ.

1. Για τη στελέχωση της Ε.Ε.Τ.Τ. συνιστώνται συνολικά 220 θέσεις προσωπικού, από τις οποίες οι 75 είναι θέσεις τακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, οι 137 είναι θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, επτά (7) θέσεις δικηγόρων και μία (1) θέση Νομικού Συμβούλου. Ως προσόντα πρόσληψης, για μεν το τακτικό προσωπικό ορίζονται τα προβλεπόμενα στο π.δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), για δε το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό τα προβλεπόμενα στο άρθρο 25 παρ. 2 του ν. 1943/1991 (ΦΕΚ 50 Α΄) με επιστημονική εξειδίκευση στο αντικείμενο και τις αρμοδιότητες της Ε.Ε.Τ.Τ.. Το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Ε.Ε.Τ.Τ. προσλαμβάνεται με την ακόλουθη διαδικασία, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 55/1998:
α. Η Ε.Ε.Τ.Τ. προκηρύσσει τις θέσεις του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με την απαιτούμενη εξειδίκευση και εμπειρία. Με την ίδια προκήρυξη καθορίζονται και τα κριτήρια επιλογής αυτού, καθώς και η διαδικασία ασκήσεως ενστάσεων.
β. Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συγκροτείται από την Ε.Ε.Τ.Τ., κατόπιν συνέντευξης των υποψηφίων, εισηγείται στην Ε.Ε.Τ.Τ. για την επιλογή τους.
Στη σύνθεση της Επιτροπής συμμετέχουν υποχρεωτικά ένα μέλος του Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρος, που προτείνεται από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π., ένας τουλάχιστον καθηγητής Πανεπιστημίου Α΄ βαθμίδας και γραμματέας. Τα μέλη και ο γραμματέας της Επιτροπής αμείβονται για το έργο τους, με απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ., κατά τις κείμενες διατάξεις. Η σχετική δαπάνη βαρύνει την Ε.Ε.Τ.Τ..
γ. Η Ε.Ε.Τ.Τ., με αιτιολογημένη απόφασή της, επιλέγει τους υποψηφίους οι οποίοι διαθέτουν, κατά την κρίση της, την ευρύτερη δυνατή εμπειρία και γνώση που απαιτείται για τη θέση για την οποία προορίζονται.
δ. Οι πίνακες των επιλεγομένων με τα απαραίτητα στοιχεία αποστέλλονται στο Α.Σ.Ε.Π. για επικύρωση.
ε. Σε περίπτωση μη επικύρωσης των πινάκων εντός είκοσι (20) ημερών από την ημέρα παραλαβής θεωρούνται αυτοί ως επικυρωμένοι και η Ε.Ε.Τ.Τ. προβαίνει στην πρόσληψη των επιλεγέντων.

2. Με απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού κατόπιν εισήγησης της Ε.Ε.Τ.Τ. και ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, είναι δυνατόν να αποσπώνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. μέχρι και δύο (2) άτομα, για συγκεκριμένο και από την ανωτέρω απόφαση προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τη διετία, με δυνατότητα ανανέωσης για μία ακόμη διετία, υπάλληλοι από δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προς κάλυψη άμεσων αναγκών της Ε.Ε.Τ.Τ., κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν και υπό την προϋπόθεση ότι ο φορέας από τον οποίο προέρχεται ο υπάλληλος δεν ασκεί δραστηριότητες ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Για την απόσπαση των ανωτέρω υπαλλήλων, αναγκαία είναι η εμπειρία τους σε αντικείμενο συναφές προς αυτό της απασχόλησής τους στην Ε.Ε.Τ.Τ.. Η απόσπαση των ανωτέρω υπαλλήλων δύναται να διακόπτεται με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Τ.Τ., σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες ανάγκες της Ε.Ε.Τ.Τ., για τις οποίες έγινε η απόσπαση του συγκεκριμένου υπαλλήλου, δύνανται να καλυφθούν από το προσωπικό της Ε.Ε.Τ.Τ..

3. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Τ., είναι δυνατόν να αποσπώνται για συγκεκριμένο και από την ανωτέρω απόφαση προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τη διετία, με δυνατότητα ανανέωσης για δύο το πολύ ακόμη έτη, στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπάλληλοι της Ε.Ε.Τ.Τ., προς κάλυψη των άμεσων αναγκών της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών. Στην περίπτωση αυτή, οι πάσης φύσης αποδοχές και οι εργοδοτικές εισφορές καλύπτονται από την Ε.Ε.Τ.Τ.. Για την απόσπαση των ανωτέρω υπαλλήλων, αναγκαία είναι η εμπειρία τους σε αντικείμενο συναφές προς αυτό της απασχόλησής τους στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η απόσπαση των ανωτέρω υπαλλήλων δύναται να διακόπτεται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Τ.Τ., σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για τις οποίες έγινε η απόσπαση του συγκεκριμένου υπαλλήλου, δύνανται να καλυφθούν από το προσωπικό του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή υπάρχει άμεση ανάγκη κάλυψης αναγκών της Ε.Ε.Τ.Τ..

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού και σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε.Τ.Τ., μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, είναι δυνατόν να μετατάσσονται μέχρι και δύο (2) άτομα σε υφιστάμενες κενές θέσεις τακτικού προσωπικού, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, υπάλληλοι στην Ε.Ε.Τ.Τ. από άλλες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Προϋπόθεση για τη μετάταξη των ανωτέρω υπαλλήλων είναι η προϋπηρεσία τους σε αντικείμενο συναφές με αυτό της απασχόλησής τους στην Ε.Ε.Τ.Τ.. Όσοι εκ των μετατασσομένων υπαλλήλων, της κατηγορίας ΠΕ, έχουν προϋπηρεσία συναφή με το αντικείμενο της Ε.Ε.Τ.Τ. για τουλάχιστον δέκα (10) έτη μπορούν να καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων που προβλέπονται για το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Ε.Ε.Τ.Τ..

5. Οι θέσεις του προσωπικού της Ε.Ε.Τ.Τ. κατανέμονται ως εξής:
Α. Εβδομήντα πέντε (75) θέσεις Τακτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι κατανέμονται ανά κατηγορία, κλάδο και βαθμό ως εξής:
Α.1. Οκτώ (8) θέσεις κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) εκ των οποίων:
α. Κλάδος ΠΕ Διοικητικού − Οικονομικού: Επτά (7) θέσεις βαθμών Δ΄−Α΄.
β. Κλάδος ΠΕ Στατιστικής: μία (1) θέση με βαθμούς Δ΄−Α΄.
Α.2. Σαράντα εννέα (49) θέσεις κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) εκ των οποίων:
α. Κλάδος ΤΕ Διοικητικού − Λογιστικού: Δεκαπέντε (15) θέσεις με βαθμούς Δ΄−Α΄.
β. Κλάδος ΤΕ Μηχανικών: Τριάντα τέσσερεις (34) θέσεις με βαθμούς Δ΄−Α΄.
Α.3. Δέκα επτά (17) θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) εκ των οποίων:
α. Κλάδος Διοικητικού − Λογιστικού: Τέσσερεις (4) θέσεις με βαθμούς Δ΄−Α΄.
β. Κλάδος Τηλεφωνητών: Τρεις (3) θέσεις με βαθμούς Δ΄−Α΄.
γ. Κλάδος Τεχνικών − Οδηγών: Δέκα (10) θέσεις με βαθμούς Δ΄−Α΄.
Α.4. Μία (1) θέση κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) του κλάδου Επιμελητών με βαθμούς Ε΄−Β΄.

Β. Εκατόν Τριάντα επτά (137) θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από τις κάτωθι ειδικότητες:
α. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ή Ηλεκτρονικών Μηχανικών ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανολόγων Μηχανικών ή Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών ή Μηχανικών Πληροφορικής ή Πληροφορικής ή Ψηφιακών Συστημάτων ή Φυσικών.
β. Οικονομικών Επιστημών ή Δημόσιας Διοίκησης ή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης ή Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ή Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Μάρκετινγκ.
γ. Δημοσίων Σχέσεων ή Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιακής Πολιτικής ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Επικοινωνίας και ΜΜΕ.
δ. Πτυχιούχων Νομικής.

6. Οι ειδικότητες με τις οποίες καλύπτονται οι θέσεις ορίζονται κάθε φορά με την προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων.

7. Επτά (7) θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Προϊσταμένου του Τμήματος Νομικών Υπηρεσιών.

8. Μία (1) θέση Νομικού Συμβούλου. Ο Νομικός Σύμβουλος πρέπει να είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με τουλάχιστον πέντε έτη εμπειρία σε αντικείμενο συναφές με τους σκοπούς της Ε.Ε.Τ.Τ..

9. Η Ε.Ε.Τ.Τ. καταβάλλει τυχόν πρόσθετα επιδόματα ή και αποζημιώσεις που αναλογούν στους αποσπασμένους που απασχολεί.

10. Το ειδικό επιστημονικό προσωπικό που εκτελεί την κύρια αποστολή της Ε.Ε.Τ.Τ. υπόκειται στη διάταξη του άρθρου 22 παρ. 3 του ν.4024/2011. Το λοιπό προσωπικό της Ε.Ε.Τ.Τ. υπόκειται στις διατάξεις του ν. 4024/2011. Με την επιφύλαξη τυχόν ειδικών ρυθμίσεων η υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού διέπεται, κατά περίπτωση, από τις διατάξεις:
Α. Του Κώδικα Καταστάσεως Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ν. 3528/2007, Α΄ 26) και του ν. 4024/2011, όπως εκάστοτε ισχύουν, ως προς το τακτικό προσωπικό, που εφαρμόζονται αναλόγως.
Β. Του Κώδικα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. (π.δ. 410/1988, Α΄ 191) όπως εκάστοτε ισχύει, και του ν. 3801/2009 (Α΄ 163) ως προς το προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Για τη βαθμολογική ένταξη και εξέλιξη λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία με βάση την οποία καθορίζονται τα μισθολογικά κλιμάκια σύμφωνα με την ΚΥΑ 2/17127/0022 (ΦΕΚ 498/Β/2012).
Γ. Του Κώδικα περί Δικηγόρων για τους δικηγόρους που προσλαμβάνονται με σύμβαση έμμισθης εντολής.
Δ. Τυχόν ειδικών νόμων και των κανονιστικών πράξεων που ισχύουν για την Ε.Ε.Τ.Τ..

11. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατόπιν εισήγησης της Ε.Ε.Τ.Τ., καθορίζεται η εσωτερική διάρθρωση της Ε.Ε.Τ.Τ., οι επί μέρους υπηρεσιακές μονάδες αυτής, τα προσόντα και ο τρόπος επιλογής των προϊσταμένων του προσωπικού, η μεταβολή, μετονομασία ή συγχώνευση των κλάδων της παραγράφου 5 και η μεταβολή κατά κλάδο ή ειδικότητα θέσεων προσωπικού και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

  • 12 Μαρτίου 2012, 16:33 | Μαλκότσης Φιλοποίμην

    Στην παράγραφο 5 εκ παραδρομής ,πιστεύω, έχει παραληφθεί ο βαθμός Ε και Στ, στους οποίου βρίσκονται αυτή την στιγμή μετά τις πρόσφατες κατατάξεις (υποβιβασμούς) το 62% των ταχτικών δημοσίων υπαλλήλων της ΕΕΤΤ. Προτείνω ως ορθή επανάληψη το ακόλουθο:
    5. Οι θέσεις του προσωπικού της Ε.Ε.Τ.Τ. κατανέμονται ως εξής:
    Α. Εβδομήντα πέντε (75) θέσεις Τακτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι κατανέμονται ανά κατηγορία, κλάδο και βαθμό ως εξής:
    Α.1. Οκτώ (8) θέσεις κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) εκ των οποίων:
    α. Κλάδος ΠΕ Διοικητικού − Οικονομικού: Επτά (7) θέσεις βαθμών ΣΤ΄−Α΄.
    β. Κλάδος ΠΕ Στατιστικής: μία (1) θέση με βαθμούς ΣΤ΄−Α΄.
    Α.2. Σαράντα εννέα (49) θέσεις κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) εκ των οποίων:
    α. Κλάδος ΤΕ Διοικητικού − Λογιστικού: Δεκαπέντε (15) θέσεις με βαθμούς ΣΤ΄−Α΄.
    β. Κλάδος ΤΕ Μηχανικών: Τριάντα τέσσερεις (34) θέσεις με βαθμούς ΣΤ΄−Α΄.
    Α.3. Δέκα επτά (17) θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) εκ των οποίων:
    α. Κλάδος Διοικητικού − Λογιστικού: Τέσσερεις (4) θέσεις με βαθμούς ΣΤ΄−Α΄.
    β. Κλάδος Τηλεφωνητών: Τρεις (3) θέσεις με βαθμούς ΣΤ΄−Α΄.
    γ. Κλάδος Τεχνικών − Οδηγών: Δέκα (10) θέσεις με βαθμούς ΣΤ΄−Α΄.
    Α.4. Μία (1) θέση κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) του κλάδου Επιμελητών με βαθμούς Στ΄−Β΄.

  • 12 Μαρτίου 2012, 10:46 | Οδυσσέας Στεργιούλας

    Παρατηρώ ότι στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται η δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων από δημόσιες υπηρεσίες στην ΕΕΤΤ (παρ.2), απόσπασης υπαλλήλων της ΕΕΤΤ στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου (παρ.3) και η δυνατότητα μετάταξης στην ΕΕΤΤ από άλλες Υπηρεσίες (παρ.4).
    Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει και η δυνατότητα να μπορεί να αποσπαστεί ή να μεταταγεί κάποιος υπάλληλος της ΕΕΤΤ σε άλλη Υπηρεσία;
    Ευχαριστώ