Άρθρο 55 Μεταβολή της διάρθρωσης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων – Τροποποίηση παρ. 1, αντικατάσταση παρ. 3 και προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 25 ν. 4761/2020

 

Στο άρθρο 25 του ν. 4761/2020 (Α’ 248), περί της διάρθρωσης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:
α) στην παρ. 1, αα) το εισαγωγικό εδάφιο τροποποιείται, ώστε να αναφέρεται σε τρία (3), και όχι σε δύο (2) Τμήματα, αβ) η περ. β) τροποποιείται, ώστε το Τμήμα Εκτέλεσης Προϋπολογισμού, Πληρωμών και Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας να μετονομαστεί σε Τμήμα Εκτέλεσης Προϋπολογισμού και Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας, αγ) προστίθεται περ. γ), και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Η Διεύθυνση Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων διαρθρώνεται σε τρία (3) Τμήματα ως εξής:
α) Τμήμα Κατάρτισης Προϋπολογισμού, Δημοσιονομικών Αναφορών και Λογιστηρίου.
β) Τμήμα Εκτέλεσης Προϋπολογισμού και Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας.
γ) Τμήμα Εισπράξεων – Πληρωμών.»,
β) η παρ. 3 αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Το Τμήμα Εκτέλεσης Προϋπολογισμού και Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας είναι αρμόδιο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, για την εκκαθάριση των πάσης φύσεως δαπανών μισθοδοσίας, καθώς και για τη διασφάλιση της τήρησης και της ορθής εφαρμογής των δημοσιολογιστικών κανόνων, στο πλαίσιο του Μ.Π.Δ.Σ..»
και
γ) προστίθεται παρ. 4 ως εξής:
«4. Το Τμήμα Εισπράξεων – Πληρωμών αποτελεί το Ειδικό Ταμείο του Ο.Δ.Α.Π. και είναι αρμόδιο για την πραγματοποίηση κάθε είδους λογιστικής ενέργειας στον τομέα των εσόδων από όλες τις πηγές, και των πάσης φύσεως εισπράξεων, καθώς και για την έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεων του Ο.Δ.Α.Π., πλην των δαπανών μισθοδοσίας , σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, καθώς και για τη διασφάλιση της νομιμότητας και κανονικότητας των δαπανών αυτών.».