Άρθρο 53 Αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων – Τροποποίηση παρ. 2 και αντικατάσταση παρ. 5 άρθρου 10 ν. 4761/2020

 

Στο άρθρο 10 του ν. 4761/2020 (Α’ 248), περί των αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:
α) η περ. δε) του δεύτερου εδαφίου της παρ. 2 τροποποιείται, ώστε να διορθωθεί η παραπεμπόμενη διάταξη, και διαμορφώνεται ως εξής:
«δε) την επιβολή των προστίμων που προβλέπονται στις παρ. 5 και 6 του άρθρου 15,»
και
β) η παρ. 5 αντικαθίσταται ως εξής:
«5. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.Α.Π. είναι δυνατή η ανάθεση στον Αντιπρόεδρο ή σε μέλος του Δ.Σ. η υποβολή προτάσεων και ο συντονισμός, η παρακολούθηση και η υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων του Ο.Δ.Α.Π. που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και αφορούν στον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής και της πολιτικής πωλήσεων του Ο.Δ.Α.Π., για όσο χρόνο διαρκεί η υλοποίηση των σχετικών δράσεων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στις αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης. Στην περίπτωση αυτή, η προβλεπόμενη στην παρ. 4 του άρθρου 9 μηνιαία αποζημίωση καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) και δύναται να καταβάλλεται μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης ένταξης των δράσεων του πρώτου εδαφίου.».