Άρθρο 9 (άρθρο 9 Οδηγίας 2008/56/ΕΚ) Προσδιορισμός της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης

1. Συναρτήσει της αρχικής αξιολόγησης σύμφωνα με το άρθρο 8 του παρόντος νόμου, για κάθε θαλάσσια υποπεριοχή του Παραρτήματος ΙΙ, η αρμόδια αρχή καθορίζει μια δέσμη χαρακτηριστικών της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης, βάσει των παραμέτρων ποιοτικής περιγραφής που αναφέρονται στο Παράρτημα I.

2. Στη περίπτωση αυτή η αρμόδια αρχή λαμβάνει υπόψη τους ενδεικτικούς καταλόγους  στοιχείων που αναφέρονται στον Πίνακα 1 του Παραρτήματος IIΙ και ιδίως τους τύπους οικοτόπων, τα βιολογικά στοιχεία, τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά, και την υδρομορφολογία. Επίσης συνεκτιμά τις  πιέσεις που ασκούνται και τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες σε κάθε θαλάσσια υποπεριοχή, έχοντας υπόψη τον ενδεικτικό κατάλογο που περιέχεται στον Πίνακα 2 του Παραρτήματος ΙΙΙ.

3. Η διενεργηθείσα αρχική αξιολόγηση σύμφωνα με το άρθρο 8 και ο προσδιορισμός της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης σύμφωνα με το άρθρο 9 γνωστοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός τριών μηνών από την ολοκλήρωση τους.

4. Τα κριτήρια και τα μεθοδολογικά πρότυπα που χρησιμοποιούνται καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την  παράγραφο 3 του άρθρου 9 της οδηγίας 2008/56/ΕΚ.