Άρθρο 17 (άρθρο 19 Οδηγίας 2008/56/ΕΚ) Δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση του κοινού

1. Η Αρμόδια Αρχή μεριμνά, κατ΄ εφαρμογή της κείμενης σχετικής νομοθεσίας, ώστε να παρέχονται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη έγκαιρες και ουσιαστικές ευκαιρίες συμμετοχής στην εφαρμογή του παρόντος Νόμου και καλεί να συμμετάσχουν, όπου είναι δυνατό, υφιστάμενους οργανισμούς ή φορείς διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειακών Συμβάσεων για τη θάλασσα καθώς και επιστημονικούς γνωμοδοτικούς φορείς και περιφερειακά γνωμοδοτικά συμβούλια

2. Η Αρμόδια Αρχή δημοσιεύει και υποβάλλει στο κοινό για σχόλια τα συνοπτικά στοιχεία των θαλάσσιων στρατηγικών ή των επικαιροποιήσεών τους, ως εξής:
α) την αρχική αξιολόγηση και τον ορισμό της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης, όπως προβλέπονται αντιστοίχως στο άρθρο 8, παράγραφος 1 και στο άρθρο 9, παράγραφος 1
β) τους περιβαλλοντικούς στόχους που θεσπίζονται σύμφωνα με το άρθρο 10
γ) τα προγράμματα παρακολούθησης που θεσπίζεται σύμφωνα με το άρθρο 11, παράγραφος 1
δ) τα προγράμματα Μέτρων που θεσπίζεται σύμφωνα με το άρθρο 12, παράγραφος 2

1. Όσον αφορά την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν το περιβάλλον, εφαρμόζεται η ΚΥΑ 11764/653/2006 (Β΄327) για την πρόσβαση του κοινού σε περιβαλλοντικές πληροφορίες.
4. Η αρμόδια αρχή κατ΄ εφαρμογή του Ν.3882/2010 (Α¨166) που εκδόθηκε σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2007/2/ΕΚ, παρέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την επισκόπηση της κατάστασης του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, πρόσβαση και δικαιώματα χρήσης όσον αφορά τα ως άνω δεδομένα και πληροφορίες που προκύπτουν από την αρχική αξιολόγηση δυνάμει του άρθρου 8, παράγραφος 1, και από τα προγράμματα παρακολούθησης που θεσπίζονται σύμφωνα με το άρθρο 11.
4.1. Το αργότερο έξι μήνες μετά την διάθεση των δεδομένων και των πληροφοριών που προκύπτουν από την αρχική αξιολόγηση δυνάμει του άρθρου 8, παράγραφος 1, και από τα προγράμματα παρακολούθησης που θεσπίζονται σύμφωνα με το άρθρο 110, οι πληροφορίες και τα δεδομένα αυτά διαβιβάζονται και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, για την επιβοήθηση των καθηκόντων του.

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 18:35 | ΡΟΥΣΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ,ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΛΑΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ , ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟΒΛΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΡΕΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ, ΔΕ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΘΑΛΛΑΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΑΝΤΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΘΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΗΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΕΙΔΩΜΕΝ

  • 25 Δεκεμβρίου 2010, 10:40 | WWF

    Η 3η παράγραφος “Όσον αφορά την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν το περιβάλλον, εφαρμόζεται η ΚΥΑ 11764/653/2006 (Β΄327) για την πρόσβαση του κοινού σε περιβαλλοντικές πληροφορίες.” έχει λάθος αρίθμηση (1 αντί για 3).

    Η παράγραφος 4.1. θα πρέπει να παραπέμπει στο άρθρο 11, όχι 110.