Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 19 Μαΐου 2010, 14:44 | Μιχάλης Μ

    Στα πλαίσια της ¨ισότητας¨ που αναφέρεται το σύνταγμα της χωρας μας αλλά και της ¨επικουρικότητας¨ που διακατέχει την Ευρωπαϊκή Ένωση  η παράγραφος τρία (3) του άρθρου εφτά (7) δημιουργεί επαχθείς διοικητικές πράξεις προς μερίδα συνανθρώπων μας, οι οποίες ερχονται σε αντίθεση με τις ανωτέρω αναφερόμενες αρχές ( ισότητας, επικουρικότητας) χωρίς να τεκμηριώνονται και να δικαιολογούνται.
    Πρόταση: η αφαίρεση της ανωτέρω παραγράφου.
    Με τιμή. 

  • 19 Μαΐου 2010, 14:51 | Τρακακης Φωτης

    ζητώ να απαλειφθεί  η παραγ.3 του άρθ. 7 απο το Π.Δ που αφορά την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό

  • 19 Μαΐου 2010, 14:41 | κωστας κωνσταντινοπουλος

    οι κυνηγοι προστατευουν τη φυση. μην κοψετε το κυνηγι απ τπον υμητο. αμα αρχισετε να κοβετε περιοχες απο το κυνηγι δεν θα πετιχετε τιποτα.

  • Κυρία Υπουργέ,
    παρατήρησα ότι στο μήνυμα σας για τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού, η απαγόρευση της θήρας πάει χέρι χέρι με την τήρηση των όρων της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και την απαγόρευση ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων.

    Στην εισαγωγή, επίσης, του σχεδίου Π.Δ. για τον Υμηττό, μετά την ανάλυση των ζωνών προστασίας αναφέρεται : ¨Στο σύνολο της προστατευόμενης περιοχής απαγορεύεται η άσκηση της θήρας και η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων¨.
     Αυτή η απρόσμενη αναβάθμιση της θήρας με αφήνει έκπληκτο! Μέχρι πρόσφατα η θήρα συνήθως ΄΄συγχρωτιζόταν΄΄ με λατομεία, χωματερές και διατάξεις απαγόρευσης οικοδομικής δραστηριότητας!
     Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως μια δραστηριότητα, άρρηκτα συνυφασμένη με τη φύση, καταδικάζεται ως μη συμβατή με αυτή και κατηγοριοποιείται ως δράση με περιβαλλοντική επιβάρυνση αντίστοιχη με αυτήν των ραδιοτηλεοπτικών κεραιών κ.α
     Πίσω από την παραπάνω απαράδεκτη προσέγγιση βρίσκεται η κεκαλυμμένη άποψη ότι η απαγόρευση της θήρας αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα του περιβάλλοντος.
     Επειδή, προφανώς, η παραπάνω άποψη δεν καλύπτει όχι μόνο κανένα επιστήμονα, αλλά και κανένα νοήμονα πολίτη, θα ήθελα να μάθω :
    1. Για ποιο  λόγο απαγορεύεται η άσκηση της θήρας;
    2. Ποιά θηρεύσιμα είδη απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν μειωθεί οι πληθυσμοί τους;
    3. Mε ποιες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται αυτό;
    4. Ποιοί άλλοι λόγοι το επιβάλλουν αυτό;
    5. Πώς η απαγόρευση της θήρας εξυπηρετεί την προστασία στον ορεινό όγκο του Υμηττού;
    6.Τελικά, μια επιστημονική τεκμηρίωση για την εν λόγω απαγόρευση.
     Είμαι κυνηγός και πρώτιστο μέλημα μου είναι η προστασία της φύσης. Θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν και να χαρούν τη φύση και την άγρια ζωή της πατρίδας μου. Συμφωνώ με τον περιορισμό ορισμένων μορφών ανθρώπινων δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον.
     Πιστεύω, όμως, ότι ο άνθρωπος πρέπει να προστατεύει το περιβάλλον ζώντας και λειτουργώντας μέσα σε αυτό και όχι κλείνοντας το σε γυάλα προστασίας. Αυτή είναι η αξιακή μου διαφοροποίηση με τους κάθε λογής υπερπροστάτες του περιβάλλοντος     
     Καλό θα ήταν, πριν καταλήξετε σε προτάσεις που αφορούν τη θήρα, να ζητάτε την άποψη του αντιπροσωπευτικού οργάνου των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας, δηλαδή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Σ.Ε.), καθότι και επαρκές επιστημονικό προσωπικό διαθέτει και πλήθος επιστημονικών μελετών και στοιχείων έχει στη διάθεση της και σημαίνοντα ρόλο στα κυνηγετικά πράγματα της Ευρώπης έχει και στο κάτω κάτω της γραφής βρίσκεται υπό την εποπτεία σας, με θεσμοθετημένο ρόλο.
     Ως κυνηγός, σας ευχαριστώ που επιτέλους εκδηλώθηκε σαφώς η άποψη του ΥΠΕΚΑ για τη θήρα. Είναι στην ίδια κατηγορία με την βιοκλιματική αρχιτεκτονική αλλά και με τις διαφημιστικές πινακίδες! Είναι γνωστή η αλλεργία των επιλεγμένων, επιδοτούμενων οικολογούντων συμβούλων σας στη θήρα, αλλά αυτό πια…

    Κυρία Υπουργέ,
     
    καταθέσατε σε ανοικτή διαβούλευση το σχέδιο Π.Δ. για τον ορεινό  όγκο του Υμηττού και καταφέρατε να δημιουργήσετε μεγάλη αναστάτωση σε πλήθος ανθρώπων. Διαβάζουμε στα σχόλια της διαβούλευσης πολλές και από διαφορετικές πλευρές διαμαρτυρίες και προβληματισμούς. Θα σταθούμε, όμως στην απαγόρευση της θήρας, καθώς αφενός μας αφορά περισσότερο και αφετέρου είναι εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητη.
        Στο άρθρο 7 προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση η απαγόρευση της θήρας. Θα θέλαμε να μάθουμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες,  για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ποιοι είναι οι λόγοι που την υπαγορεύουν; Ποιοι θηραματικοί  πληθυσμοί κινδυνεύουν και από ποιες επιστημονικές μελέτες προκύπτει αυτό; Υπάρχει, έστω και υποτυπώδης, επιστημονική τεκμηρίωση;
        Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Προτείνεται ξερά ότι «σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα». Με μια αράδα απαγορεύεται η χρήση του Υμηττού σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Με μια αράδα απαγορεύεται μια δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το  φυσικό περιβάλλον. Χωρίς εξηγήσεις.
        Τι είδους πρακτικές είναι αυτές που ακολουθείτε; Τι είδους μεθοδεύσεις; Γιατί, για να επιτραπεί στους κυνηγούς να ασκήσουν τη θήρα απαιτούνται μελέτες των θηραματικών πληθυσμών και για να απαγορευτεί η θήρα, σε μια περιοχή που μέχρι σήμερα αυτή επιτρέπεται δεν χρειάζεται τίποτα;
        Πώς καταρτίστηκε αυτό το σχέδιο Π.Δ., όσον αφορά τη θήρα και από ποιους; Ποιοι επιστήμονες ασχολήθηκαν με το θέμα και ποια η επιστημονική τους εξειδίκευση;
        Ζητήθηκε η άποψη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που έχει θεσμοθετημένο ρόλο ως προς τη θήρα; Αξιοποιήθηκε το επιστημονικό προσωπικό  που διαθέτει; Προφανώς όχι. Γιατί;
        Ζητάτε διαβούλευση. Σε τι; Πάνω στις πρακτικές σας; Υποβαθμίζετε την διαβούλευση, υποβαθμίζετε και εκθέτετε τον εαυτό σας και το Υπουργείο, γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι, προκειμένου να περάσετε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα τις αντικυνηγετικές πεποιθήσεις μιας μικρής μερίδας πολιτών, πιθανώς και προσωπικές  ή συνεργατών σας, δεν υπολογίζετε τίποτα και το κάνετε εξόφθαλμα και προκλητικά.
        ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΤΕΙΡΟ.  
        Η άποψη «δεν μου αρέσει το κυνήγι και θα κάνω τα πάντα για να το σταματήσω, είτε μονομιάς είτε σαλαμοποιώντας το» είναι απολύτως σεβαστή. Κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος να το πιστεύει. Κανένας  υπουργός όμως, δεν μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει. Άλλος είναι ο ρόλος του.
       Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις προσφέρουν αποδεδειγμένα τεράστιο έργο στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά και μόνο από την τσέπη του Έλληνα κυνηγού. 
        Αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία του κράτους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ιδρύσαμε την θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων και όσον αφορά τη διαχείριση υλοποιήσαμε και υλοποιούμε επιστημονικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την Άγρια Πανίδα (βελτίωση βιοτόπων, ερευνητικό πρόγραμμα Άρτεμις, παρακολούθηση της μετανάστευσης των άγριων πουλιών κ.α.) . Το ετήσιο κόστος αυτών των δράσεων ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ!

    Οι πρώτες διατάξεις για την προστασία της άγριας ζωής θεσπίστηκαν μετά από πίεση των κυνηγών τη δεκαετία του 1920 και έγιναν η βάση για ένα από τα αυστηρότερα νομικά πλαίσια για τη θήρα στην Ευρώπη.
        Το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ευρώπης είναι αναγνωρισμένο από την Ε.Ε., η οποία θεωρεί το κυνήγι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το περιβάλλον και συνεργάζεται μαζί τους για την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσου προστασίας της βιοποικιλότητας και διατήρησης της φύσης.
        Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι πλέον γνωστά σε όλους και έχουμε κουραστεί να τα επαναλαμβάνουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να τα εμπεδώσει και το Υπουργείο. Έχουμε κουραστεί να μην μας υπολογίζουν και να μας αδικούν.
        Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια περιορισμού ή σταδιακής κατάργησης του κυνηγίου στην χώρα μας, με το μανδύα της δήθεν προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων; Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημασία και ο ρόλος των κυνηγών στην προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής. Αυτές οι μεθοδεύσεις δημιουργούν προβληματισμό στις Κυνηγετικές Οργανώσεις για το ρόλο του Υπουργείου και τις πρακτικές του. Δεν θα περάσουν και αυτοί που τις προωθούν θα μας βρουν απέναντι τους.
        Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπεί 3000 μέλη, προτείνει την  κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση σχεδίου Π.Δ. ως προκλητικά αβάσιμης.

    Για το Δ.Σ.
     
     
          Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γ.Γραμματέας
     
     
    Νικόλαος Καλογεράκος                                                             Γεώργιος Σοφιανίδης
     

  • 19 Μαΐου 2010, 13:00 | Γιάννης Καμάρας

    Σύντομα η διαβούλευση τελειώνει και ακόμα δεν έχω διαβάσει ένα σχόλιο αντικυνηγού που να προβάλει διαφορετικό επιχείρημα απαγόρευσης του κυνηγίου από την θανάτωση ζώων.
     
    Μόνο κάποιοι ελάχιστοι είπαν πως οι τουφεκιές τους τρομάζουν αλλά στη πράξη οι τουφεκιές τρομάζουν μόνο όσους έχουν ανεγείρει παράνομες οικίες εκτός οικιστικής περιοχής…
     
    Σε ένα από τα τελευταία σχόλια, κάποιος κύριος Δημήτρης είπε ότι : «η δολοφονία άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον για διασκέδαση ή σαν σπορ και όχι από ανάγκη για επιβίωση δεν είναι σε καμία περίπτωση πολιτισμός».
     
    Δηλαδή είναι πολιτισμός το να δολοφονούμε ζώα εκτός φυσικού τους περιβάλλοντος;
     
    Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος αντικυνηγός, ήθελε να πει πως δεν είναι κακό να σκοτώνουμε ζώα για να τα φάμε και να τα φοράμε για διασκέδαση και όχι από ανάγκη για επιβίωση, αρκεί να μην είναι άγρια ή να τα έχουμε πρώτα μεταφέρει σε ειδικούς θαλάμους εκτελέσεως.
     
    Είναι αυτό πολιτισμός; Αλήθεια, είναι πολιτισμός αυτό;
     
    Ψυχή δεν έχουν και τα καημένα ήμερα ζώα που σκοτώνουμε για να τα φάμε και να τα φοράμε για διασκέδαση και όχι από ανάγκη για επιβίωση;
     
    Ή μήπως υπάρχει κάποιο ειδικό όργανο μέτρησης της ψυχής που δείχνει πως τα ήμερα ζώα, έχουν λιγότερη ψυχή από τα άγρια;
     
    Και τα ψάρια της θάλασσας; Αγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον δεν είναι;
     
    Τα ψάρια λοιπόν που είναι και άγρια και βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον δολοφονούνται για να τα φάμε για διασκέδαση και όχι από ανάγκη για επιβίωση.
     
    Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεστε κύριοι αντικυνηγοί, πρέπει οπωσδήποτε να απαγορευτεί η αλιεία και η εκμετάλλευση ψαριών και άλλων θαλασσινών που δε προέρχονται από ιχθυοκαλλιέργειες.
     
    Δεν μπορείτε κύριοι αντικυνηγοί να καταλάβετε πως κάποιοι λίγοι σας καθοδηγούν σε έναν αγώνα εναντίων των κυνηγών μόνο και μόνο για να σας αποπροσανατολίσουν από τα υπαρκτά προβλήματα που βασανίζουν σήμερα την Ελλάδα;
     
    Εάν ο εχθρός γίνει ο κυνηγός, τότε οι πραγματικοί υπαίτιοι της κρίσης που περνάμε σήμερα, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
     
    Διαίρει και βασίλευε. Αυτό κάνουν.
     
    Ας αφαιρέσει τελικά η κυρία υπουργός τη παράγραφο 3 του άρθρου 7, και ας γνωρίζει πως οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού, είναι μάταιες, γιατί ο κόσμος σιγά – σιγά ξυπνά.

  • <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

    Κυρία Υπουργέ,
    παρατήρησα ότι στο μήνυμα σας για τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού, η απαγόρευση της θήρας πάει χέρι χέρι με την τήρηση των όρων της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και την απαγόρευση ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων.
     
    Στην εισαγωγή, επίσης, του σχεδίου Π.Δ. για τον Υμηττό, μετά την ανάλυση των ζωνών προστασίας αναφέρεται : ¨Στο σύνολο της προστατευόμενης περιοχής απαγορεύεται η άσκηση της θήρας και η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων¨.
    Αυτή η απρόσμενη αναβάθμιση της θήρας με αφήνει έκπληκτο! Μέχρι πρόσφατα η θήρα συνήθως ΄΄συγχρωτιζόταν΄΄ με λατομεία, χωματερές και διατάξεις απαγόρευσης οικοδομικής δραστηριότητας!
    Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως μια δραστηριότητα, άρρηκτα συνυφασμένη με τη φύση, καταδικάζεται ως μη συμβατή με αυτή και κατηγοριοποιείται ως δράση με περιβαλλοντική επιβάρυνση αντίστοιχη με αυτήν των ραδιοτηλεοπτικών κεραιών κ.α
    Πίσω από την παραπάνω απαράδεκτη προσέγγιση βρίσκεται η κεκαλυμμένη άποψη ότι η απαγόρευση της θήρας αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα του περιβάλλοντος.
    Επειδή, προφανώς, η παραπάνω άποψη δεν καλύπτει όχι μόνο κανένα επιστήμονα, αλλά και κανένα νοήμονα πολίτη, θα ήθελα να μάθω :
    1. Για ποιο λόγο απαγορεύεται η άσκηση της θήρας;
    2. Ποιά θηρεύσιμα είδη απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν μειωθεί οι πληθυσμοί τους;
    3. Mε ποιες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται αυτό;
    4. Ποιοί άλλοι λόγοι το επιβάλλουν αυτό;
    5. Πώς η απαγόρευση της θήρας εξυπηρετεί την προστασία στον ορεινό όγκο του Υμηττού;
    6.Τελικά, μια επιστημονική τεκμηρίωση για την εν λόγω απαγόρευση.
    Είμαι κυνηγός και πρώτιστο μέλημα μου είναι η προστασία της φύσης. Θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν και να χαρούν τη φύση και την άγρια ζωή της πατρίδας μου. Συμφωνώ με τον περιορισμό ορισμένων μορφών ανθρώπινων δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον.
    Πιστεύω, όμως, ότι ο άνθρωπος πρέπει να προστατεύει το περιβάλλον ζώντας και λειτουργώντας μέσα σε αυτό και όχι κλείνοντας το σε γυάλα προστασίας. Αυτή είναι η αξιακή μου διαφοροποίηση με τους κάθε λογής υπερπροστάτες του περιβάλλοντος
    Καλό θα ήταν, πριν καταλήξετε σε προτάσεις που αφορούν τη θήρα, να ζητάτε την άποψη του αντιπροσωπευτικού οργάνου των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας, δηλαδή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Σ.Ε.), καθότι και επαρκές επιστημονικό προσωπικό διαθέτει και πλήθος επιστημονικών μελετών και στοιχείων έχει στη διάθεση της και σημαίνοντα ρόλο στα κυνηγετικά πράγματα της Ευρώπης έχει και στο κάτω κάτω της γραφής βρίσκεται υπό την εποπτεία σας, με θεσμοθετημένο ρόλο.
    Ως κυνηγός, σας ευχαριστώ που επιτέλους εκδηλώθηκε σαφώς η άποψη του ΥΠΕΚΑ για τη θήρα. Είναι στην ίδια κατηγορία με την βιοκλιματική αρχιτεκτονική αλλά και με τις διαφημιστικές πινακίδες! Είναι γνωστή η αλλεργία των επιλεγμένων, επιδοτούμενων οικολογούντων συμβούλων σας στη θήρα, αλλά αυτό πια…

    Κυρία Υπουργέ,

    καταθέσατε σε ανοικτή διαβούλευση το σχέδιο Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού και καταφέρατε να δημιουργήσετε μεγάλη αναστάτωση σε πλήθος ανθρώπων. Διαβάζουμε στα σχόλια της διαβούλευσης πολλές και από διαφορετικές πλευρές διαμαρτυρίες και προβληματισμούς. Θα σταθούμε, όμως στην απαγόρευση της θήρας, καθώς αφενός μας αφορά περισσότερο και αφετέρου είναι εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητη.
    Στο άρθρο 7 προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση η απαγόρευση της θήρας. Θα θέλαμε να μάθουμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες, για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ποιοι είναι οι λόγοι που την υπαγορεύουν; Ποιοι θηραματικοί πληθυσμοί κινδυνεύουν και από ποιες επιστημονικές μελέτες προκύπτει αυτό; Υπάρχει, έστω και υποτυπώδης, επιστημονική τεκμηρίωση;
    Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Προτείνεται ξερά ότι «σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα». Με μια αράδα απαγορεύεται η χρήση του Υμηττού σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Με μια αράδα απαγορεύεται μια δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το φυσικό περιβάλλον. Χωρίς εξηγήσεις.
    Τι είδους πρακτικές είναι αυτές που ακολουθείτε; Τι είδους μεθοδεύσεις; Γιατί, για να επιτραπεί στους κυνηγούς να ασκήσουν τη θήρα απαιτούνται μελέτες των θηραματικών πληθυσμών και για να απαγορευτεί η θήρα, σε μια περιοχή που μέχρι σήμερα αυτή επιτρέπεται δεν χρειάζεται τίποτα;
    Πώς καταρτίστηκε αυτό το σχέδιο Π.Δ., όσον αφορά τη θήρα και από ποιους; Ποιοι επιστήμονες ασχολήθηκαν με το θέμα και ποια η επιστημονική τους εξειδίκευση;
    Ζητήθηκε η άποψη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που έχει θεσμοθετημένο ρόλο ως προς τη θήρα; Αξιοποιήθηκε το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει; Προφανώς όχι. Γιατί;
    Ζητάτε διαβούλευση. Σε τι; Πάνω στις πρακτικές σας; Υποβαθμίζετε την διαβούλευση, υποβαθμίζετε και εκθέτετε τον εαυτό σας και το Υπουργείο, γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι, προκειμένου να περάσετε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα τις αντικυνηγετικές πεποιθήσεις μιας μικρής μερίδας πολιτών, πιθανώς και προσωπικές ή συνεργατών σας, δεν υπολογίζετε τίποτα και το κάνετε εξόφθαλμα και προκλητικά.
    ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΤΕΙΡΟ.
    Η άποψη «δεν μου αρέσει το κυνήγι και θα κάνω τα πάντα για να το σταματήσω, είτε μονομιάς είτε σαλαμοποιώντας το» είναι απολύτως σεβαστή. Κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος να το πιστεύει. Κανένας υπουργός όμως, δεν μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει. Άλλος είναι ο ρόλος του.
    Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις προσφέρουν αποδεδειγμένα τεράστιο έργο στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά και μόνο από την τσέπη του Έλληνα κυνηγού.
    Αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία του κράτους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ιδρύσαμε την θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων και όσον αφορά τη διαχείριση υλοποιήσαμε και υλοποιούμε επιστημονικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την Άγρια Πανίδα (βελτίωση βιοτόπων, ερευνητικό πρόγραμμα Άρτεμις, παρακολούθηση της μετανάστευσης των άγριων πουλιών κ.α.) . Το ετήσιο κόστος αυτών των δράσεων ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ!
    Οι πρώτες διατάξεις για την προστασία της άγριας ζωής θεσπίστηκαν μετά από πίεση των κυνηγών τη δεκαετία του 1920 και έγιναν η βάση για ένα από τα αυστηρότερα νομικά πλαίσια για τη θήρα στην Ευρώπη.
    Το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ευρώπης είναι αναγνωρισμένο από την Ε.Ε., η οποία θεωρεί το κυνήγι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το περιβάλλον και συνεργάζεται μαζί τους για την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσου προστασίας της βιοποικιλότητας και διατήρησης της φύσης.
    Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι πλέον γνωστά σε όλους και έχουμε κουραστεί να τα επαναλαμβάνουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να τα εμπεδώσει και το Υπουργείο. Έχουμε κουραστεί να μην μας υπολογίζουν και να μας αδικούν.
    Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια περιορισμού ή σταδιακής κατάργησης του κυνηγίου στην χώρα μας, με το μανδύα της δήθεν προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων; Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημασία και ο ρόλος των κυνηγών στην προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής. Αυτές οι μεθοδεύσεις δημιουργούν προβληματισμό στις Κυνηγετικές Οργανώσεις για το ρόλο του Υπουργείου και τις πρακτικές του. Δεν θα περάσουν και αυτοί που τις προωθούν θα μας βρουν απέναντι τους.
    Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπεί 3.000 μέλη, προτείνει την κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση σχεδίου Π.Δ. ως προκλητικά αβάσιμης.

     
    Για το Δ.Σ.
     
     
    Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
     
     
    Νικόλαος Καλογεράκος Γεώργιος Σοφιανίδης

  • <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

    Κυρία Υπουργέ,
    παρατήρησα ότι στο μήνυμα σας για τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού, η απαγόρευση της θήρας πάει χέρι χέρι με την τήρηση των όρων της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και την απαγόρευση ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων.
     
    Στην εισαγωγή, επίσης, του σχεδίου Π.Δ. για τον Υμηττό, μετά την ανάλυση των ζωνών προστασίας αναφέρεται : ¨Στο σύνολο της προστατευόμενης περιοχής απαγορεύεται η άσκηση της θήρας και η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων¨.
    Αυτή η απρόσμενη αναβάθμιση της θήρας με αφήνει έκπληκτο! Μέχρι πρόσφατα η θήρα συνήθως ΄΄συγχρωτιζόταν΄΄ με λατομεία, χωματερές και διατάξεις απαγόρευσης οικοδομικής δραστηριότητας!
    Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως μια δραστηριότητα, άρρηκτα συνυφασμένη με τη φύση, καταδικάζεται ως μη συμβατή με αυτή και κατηγοριοποιείται ως δράση με περιβαλλοντική επιβάρυνση αντίστοιχη με αυτήν των ραδιοτηλεοπτικών κεραιών κ.α
    Πίσω από την παραπάνω απαράδεκτη προσέγγιση βρίσκεται η κεκαλυμμένη άποψη ότι η απαγόρευση της θήρας αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα του περιβάλλοντος.
    Επειδή, προφανώς, η παραπάνω άποψη δεν καλύπτει όχι μόνο κανένα επιστήμονα, αλλά και κανένα νοήμονα πολίτη, θα ήθελα να μάθω :
    1. Για ποιο λόγο απαγορεύεται η άσκηση της θήρας;
    2. Ποιά θηρεύσιμα είδη απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν μειωθεί οι πληθυσμοί τους;
    3. Mε ποιες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται αυτό;
    4. Ποιοί άλλοι λόγοι το επιβάλλουν αυτό;
    5. Πώς η απαγόρευση της θήρας εξυπηρετεί την προστασία στον ορεινό όγκο του Υμηττού;
    6.Τελικά, μια επιστημονική τεκμηρίωση για την εν λόγω απαγόρευση.
    Είμαι κυνηγός και πρώτιστο μέλημα μου είναι η προστασία της φύσης. Θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν και να χαρούν τη φύση και την άγρια ζωή της πατρίδας μου. Συμφωνώ με τον περιορισμό ορισμένων μορφών ανθρώπινων δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον.
    Πιστεύω, όμως, ότι ο άνθρωπος πρέπει να προστατεύει το περιβάλλον ζώντας και λειτουργώντας μέσα σε αυτό και όχι κλείνοντας το σε γυάλα προστασίας. Αυτή είναι η αξιακή μου διαφοροποίηση με τους κάθε λογής υπερπροστάτες του περιβάλλοντος
    Καλό θα ήταν, πριν καταλήξετε σε προτάσεις που αφορούν τη θήρα, να ζητάτε την άποψη του αντιπροσωπευτικού οργάνου των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας, δηλαδή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Σ.Ε.), καθότι και επαρκές επιστημονικό προσωπικό διαθέτει και πλήθος επιστημονικών μελετών και στοιχείων έχει στη διάθεση της και σημαίνοντα ρόλο στα κυνηγετικά πράγματα της Ευρώπης έχει και στο κάτω κάτω της γραφής βρίσκεται υπό την εποπτεία σας, με θεσμοθετημένο ρόλο.
    Ως κυνηγός, σας ευχαριστώ που επιτέλους εκδηλώθηκε σαφώς η άποψη του ΥΠΕΚΑ για τη θήρα. Είναι στην ίδια κατηγορία με την βιοκλιματική αρχιτεκτονική αλλά και με τις διαφημιστικές πινακίδες! Είναι γνωστή η αλλεργία των επιλεγμένων, επιδοτούμενων οικολογούντων συμβούλων σας στη θήρα, αλλά αυτό πια…

    Κυρία Υπουργέ,

    καταθέσατε σε ανοικτή διαβούλευση το σχέδιο Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού και καταφέρατε να δημιουργήσετε μεγάλη αναστάτωση σε πλήθος ανθρώπων. Διαβάζουμε στα σχόλια της διαβούλευσης πολλές και από διαφορετικές πλευρές διαμαρτυρίες και προβληματισμούς. Θα σταθούμε, όμως στην απαγόρευση της θήρας, καθώς αφενός μας αφορά περισσότερο και αφετέρου είναι εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητη.
    Στο άρθρο 7 προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση η απαγόρευση της θήρας. Θα θέλαμε να μάθουμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες, για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ποιοι είναι οι λόγοι που την υπαγορεύουν; Ποιοι θηραματικοί πληθυσμοί κινδυνεύουν και από ποιες επιστημονικές μελέτες προκύπτει αυτό; Υπάρχει, έστω και υποτυπώδης, επιστημονική τεκμηρίωση;
    Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Προτείνεται ξερά ότι «σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα». Με μια αράδα απαγορεύεται η χρήση του Υμηττού σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Με μια αράδα απαγορεύεται μια δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το φυσικό περιβάλλον. Χωρίς εξηγήσεις.
    Τι είδους πρακτικές είναι αυτές που ακολουθείτε; Τι είδους μεθοδεύσεις; Γιατί, για να επιτραπεί στους κυνηγούς να ασκήσουν τη θήρα απαιτούνται μελέτες των θηραματικών πληθυσμών και για να απαγορευτεί η θήρα, σε μια περιοχή που μέχρι σήμερα αυτή επιτρέπεται δεν χρειάζεται τίποτα;
    Πώς καταρτίστηκε αυτό το σχέδιο Π.Δ., όσον αφορά τη θήρα και από ποιους; Ποιοι επιστήμονες ασχολήθηκαν με το θέμα και ποια η επιστημονική τους εξειδίκευση;
    Ζητήθηκε η άποψη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που έχει θεσμοθετημένο ρόλο ως προς τη θήρα; Αξιοποιήθηκε το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει; Προφανώς όχι. Γιατί;
    Ζητάτε διαβούλευση. Σε τι; Πάνω στις πρακτικές σας; Υποβαθμίζετε την διαβούλευση, υποβαθμίζετε και εκθέτετε τον εαυτό σας και το Υπουργείο, γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι, προκειμένου να περάσετε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα τις αντικυνηγετικές πεποιθήσεις μιας μικρής μερίδας πολιτών, πιθανώς και προσωπικές ή συνεργατών σας, δεν υπολογίζετε τίποτα και το κάνετε εξόφθαλμα και προκλητικά.
    ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΤΕΙΡΟ.
    Η άποψη «δεν μου αρέσει το κυνήγι και θα κάνω τα πάντα για να το σταματήσω, είτε μονομιάς είτε σαλαμοποιώντας το» είναι απολύτως σεβαστή. Κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος να το πιστεύει. Κανένας υπουργός όμως, δεν μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει. Άλλος είναι ο ρόλος του.
    Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις προσφέρουν αποδεδειγμένα τεράστιο έργο στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά και μόνο από την τσέπη του Έλληνα κυνηγού.
    Αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία του κράτους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ιδρύσαμε την θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων και όσον αφορά τη διαχείριση υλοποιήσαμε και υλοποιούμε επιστημονικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την Άγρια Πανίδα (βελτίωση βιοτόπων, ερευνητικό πρόγραμμα Άρτεμις, παρακολούθηση της μετανάστευσης των άγριων πουλιών κ.α.) . Το ετήσιο κόστος αυτών των δράσεων ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ!
    Οι πρώτες διατάξεις για την προστασία της άγριας ζωής θεσπίστηκαν μετά από πίεση των κυνηγών τη δεκαετία του 1920 και έγιναν η βάση για ένα από τα αυστηρότερα νομικά πλαίσια για τη θήρα στην Ευρώπη.
    Το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ευρώπης είναι αναγνωρισμένο από την Ε.Ε., η οποία θεωρεί το κυνήγι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το περιβάλλον και συνεργάζεται μαζί τους για την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσου προστασίας της βιοποικιλότητας και διατήρησης της φύσης.
    Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι πλέον γνωστά σε όλους και έχουμε κουραστεί να τα επαναλαμβάνουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να τα εμπεδώσει και το Υπουργείο. Έχουμε κουραστεί να μην μας υπολογίζουν και να μας αδικούν.
    Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια περιορισμού ή σταδιακής κατάργησης του κυνηγίου στην χώρα μας, με το μανδύα της δήθεν προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων; Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημασία και ο ρόλος των κυνηγών στην προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής. Αυτές οι μεθοδεύσεις δημιουργούν προβληματισμό στις Κυνηγετικές Οργανώσεις για το ρόλο του Υπουργείου και τις πρακτικές του. Δεν θα περάσουν και αυτοί που τις προωθούν θα μας βρουν απέναντι τους.
    Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης προτείνει την κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση σχεδίου Π.Δ. ως προκλητικά αβάσιμης.

     
    Για το Δ.Σ.
     
     
    Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
     
     
    Νικόλαος Καλογεράκος Γεώργιος Σοφιανίδης
     
     

  • 19 Μαΐου 2010, 11:23 | Δημήτρης

    Όπως φαίνεται απο τα σχόλια, πολλοί κυνηγοί που πιστεύουν ότι θίγονται μπαίνουν οργανωμένα  και γράφουν σχόλια υπέρ του κυνηγιού.  Σε καμμία περίπτωση όμως δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πολιτών που δεν ασχολούνται ενεργά με το θέμα.
    Υποχρέωση του πολιτικού είναι να σκεφτεί και να πράξει το καλλίτερο για το σύνολο των πολιτών και των επομένων γενεών και όχι μόνο των κυνηγών που τυχαίνει να έχουν γράψει τα περισσότερα σχόλια.
    Μπορεί για κάποιους να μην είναι προφανές, αλλά η δολοφονία άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον για διασκέδαση ή σαν σπορ και όχι από ανάγκη για επιβίωση δεν ειναι σε καμμία περίπτωση πολιτισμός.
    Η απαγόρευση της Θήρας κατα τη γνώμη μου είναι ένα ακόμη βήμα πρός τον πολιτισμό.
     
     
     
     
     
     
     

  • 19 Μαΐου 2010, 11:39 | Γιώργος Τ.

    @ Θάνο/Νάσο/(κλπ ψευδώνυμα),
    Είναι φανερό πως είστε κ εσείς μια παραπλανημένη ψυχή.
    Άλλοι ακολουθούν τη Σαϊεντολογία και άλλοι, όπως εσείς, τη ζωολατρία.
    Κοινό χαρακτηριστικό όλων των φανατικών είναι ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ και η προσπάθεια να εξαφανίσουν από προσώπου γης κάθε αντίθετη άποψη.
    Διαθέτετε και τα δύο χαρακτηριστικά του φανατικού.
    Λυπάμαι γιατί οι ψηλές κορφές των βουνών υποτίθεται πως διευρύνουν τους ορίζοντές μας. Εσείς επιμένετε στις παροπίδες… Συνεχίστε να σκαρφαλώνετε στις κορφές, ίσως κάποτε πετάξετε τις παροπίδες αυτές.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3/ΑΡΘΡΟΥ 7
     
    ΥΓ. Πολλά ονόματα συνήθως χρησιμοποιούν οι παράνομοι

  • 19 Μαΐου 2010, 11:00 | Δημήτρης Χριστοδουλάκης

    Σε σχόλιο του κυρίου Θανάση Αγγελίδη, αναφέρετε η άποψη ενός ερευνητή του ΕΘ.Ι.Α.ΓΕ, στη προσπάθεια του ιδίου να μειώσει την αξία του εθελοντισμού των κυνηγών στη κατάσβεση των πυρκαγιών.

    Επειδή έχω πάρει μέρος ως εθελοντής σε αρκετές προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα σου πω φίλε Θανάση, τα δικά μου συμπεράσματα όπως εγώ τα έζησα.

    Ο κύριος ερευνητής έχει δίκιο σχετικά με την προσφορά των εθελοντών απέναντι σε εκτεταμένο μέτωπο πυρκαγιάς. Σε τέτοιες περιπτώσεις όχι μόνο οι εθελοντές αλλά και οι ίδιοι οι πυροσβέστες, αποτραβιόνται. Εάν το δεις με τα μάτια σου θα καταλάβεις πως ούτε τα κλαριά, ούτε οι μάνικες δε σταματάνε το μέτωπο της φωτιάς όταν έχει βάλει τον αέρα στη πλάτη του.

    Οι εθελοντές όμως παρέχουν σημαντική βοήθεια στις εξής περιπτώσεις:
    1.    Στη πρόληψη. Οι οργανωμένες και τακτικές περιπολίες, σώζουν ζωές. Οι εθελοντές κυνηγοί στον Υμμητό για παράδειγμα, έχουν αρκετές φορές προλάβει πυρκαγιές στη γέννηση τους καλώντας τη πυροσβεστική άμεσα.
    2.    Στην περιφρούρηση των υπό έλεγχο ή και σβησμένων εστιών. Εκεί είναι που χρειάζεται ιδιαίτερος έλεγχος και επαγρύπνηση. Η εμπειρία μου λέει ότι συνήθως από αμέλεια ή από έλλειψη εθελοντών να περιφρουρούν τις σβησμένες εστίες, πολλές φορές οι πυρκαγιές αναζωπυρώνονται και τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Πάρε για παράδειγμα την φωτιά που ξέσπασε στη Πεντέλη κάτω από τον Αγιο Παντελεήμονα στις 16 Αυγούστου πριν τρία χρόνια. Οι ελάχιστοι εθελοντές είδαν νωρίς το πρωί την εστία και ειδοποίησαν τη πυροσβεστική για να έρθουν να τη σβήσουν. Ήρθε όχημα της πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου Μελισσίων και έσβησαν την εστία. Λίγες ώρες αργότερα, η φωτιά αναζωπυρώθηκε και δεν ήταν κανένας εκεί να ειδοποιήσει γιατί οι εθελοντές αλλά και κάποιοι που πληρώνουν οι Δήμοι της περιοχής να περιπολούν, έκαναν περιπολίες αλλού. Εάν υπήρχαν αρκετοί εθελοντές να πιάσουν όλα τα πόστα, θα προλάβαιναν την αναζωπύρωση και η φωτιά δεν θα κατάκαιγε όλη τη περιοχή. Μέχρι τη Νέα Μάκρη έφτασε.

    Εγώ εκείνες τις ημέρες έτρεχα να βοηθήσω σε άλλες περιοχές αν και είμαι Μελισσιότης. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα,  ήμουν σε ένα χωριό στη Πελοπόννησο και περιπολούσα εκεί με εθελοντές του τοπικού κυνηγετικού συλλόγου. Ο λόγος που δεν ήμουν στη περιοχή μου είναι γιατί το κυνήγι στη περιοχή εκείνη απαγορεύεται και οι κυνηγοί είναι ανεπιθύμητοι. Εσύ φίλε εάν πας εκεί με δέκα λυκόσκυλα, δε θα έχεις πρόβλημα αλλά εγώ εάν περπατήσω το βουνό με τον ένα κυνηγετικό μου σκύλο, αμέσως θα με διώξει το δασαρχείο.
    Γιατί να προσφέρω εθελοντική εργασία εκεί λοιπόν;

    Στον Υμμητό τώρα που είναι και το θέμα μας, ο κυνηγετικός σύλλογος Κορωπίου, οργανώνει κάθε καλοκαίρι ομάδες εθελοντών που περιπολούν μέρα – νύχτα την ανατολική πλευρά που επιτρέπεται το κυνήγι. Πληρώνει και τρείς ακόμα έμμισθους υπαλλήλους να περιπολούν μαζί με ένα θυροφύλακα της κυνηγετικής συνομοσπονδίας Ελλάδος.
    Στην δυτική πλευρά, περιπολούν όλοι οι άλλοι μαζί, (όσοι άλλοι εθελοντές μπορούν να μαζευτούν τον Αύγουστο)…

    Τελικά η δυτική πλευρά του Υμμητού καίγεται σχεδόν κάθε χρόνο όταν σχεδόν όλες οι πυρκαγιές που βάζουν οι γνωστοί άγνωστοι καταπατητές, στην ανατολική πλευρά, που επιτρέπεται το κυνήγι, σβήνονται στη γέννησή τους.

    Αυτά που σας γράφω είναι γεγονότα και δεν είναι ούτε θεωρίες, ούτε απόψεις.

    Εάν απαγορευτεί το κυνήγι και στην ανατολική πλευρά, εάν όχι εφέτος, τότε σίγουρα σε ένα ή δύο χρόνια θα καεί και η ανατολική πλευρά γιατί δεν θα υπάρχουν στο βουνό αρκετοί εθελοντές να τη προστατέψουν.

    Κυρία υπουργέ, μην διώξετε τους κυνηγούς από την ανατολική πλευρά του Υμμητού, γιατί μόνο εσείς θα ευθύνεστε από τις συνέπειες των ενεργειών σας.

  • 19 Μαΐου 2010, 11:37 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

    ΚΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΝΗΓΟΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ  ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ. ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ  ( ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ). ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ  Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ  ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.      
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ  ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ  ΥΜΗΤΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΙΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ! ! !

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  • 19 Μαΐου 2010, 11:39 | ΜΟΡΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ( 77 ) ΕΤΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ . ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΓΙΑΤΙ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ; Η ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ Π.Α.Σ.Ο.Κ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΘΟΥΜΕ . ΑΛΛΟ Π.Α.Σ.Ο.Κ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ; ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μ κ Ο ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ W.W.F. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΛΑΣΟΜΕΝΗ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΔΑΣΟΣ . ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ . ΕΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ .
     
     
     
    ΜΟΡΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 10:35 | ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 250.000 ΚΥΝΗΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ . ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ . ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΛΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ.ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 3 – 6 – 2006  ΣΤΗ ΔΙΑΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΚΑΡΠΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. κ. ΔΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΚΑΡΠΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΡΤΕΜΙΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η W.W.F. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μ κ Ο . ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΤΕ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ.
     
     
    ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 10:48 | ΣΚΛΑΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ . ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ  ΥΜΗΤΤΟΥ . ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ . ΟΜΩΣ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΚΝΥΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ . ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ . ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΗ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΑΦΑΙΘΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ.
     
     
    ΣΚΛΑΒΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 10:54 | Γαβριηλ Κωστας

    Τα τελευταία χρόνια το έχουμε βρει εύκολο και συνεχεια τα βάζουμε με το κυνήγι. Λες και για όλα τα στραβά φταίνε οι κυνηγοί. οχι στην απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμητό. Γαβριηλ Κώστας ,Αγδίνες.

  • 19 Μαΐου 2010, 09:05 | ΑΝΤΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ( 75 ) ΕΤΩΝ .ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΡΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ . ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ . ΠΟΤΕ ΔΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ , ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΡΙΣΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ κ.ΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΠΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ <<ΑΡΤΕΜΙΣ >>. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ <<ΑΡΤΕΜΙΣ>> ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κα. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ  ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΝΑ  ΤΟΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ .ΓΙ’ ΑΥΤΟ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ  ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΓΡΙΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ .
     
     
    ΑΝΤΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 09:45 | Κυνηγετικός Σύλλογος Κουβαρά

    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κουβαρά, που απαρτίζεται από 100 μέλη, με την παρούσα επιστολή δηλώνει εγγράφως την ένσταση του και εκφράζει τις αντιρρήσεις του, με αφορμή το άρθρο 7, παρ.3 του Προεδρικού Διατάγματος, περί προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού.
    Η επίσημη θέση του συλλόγου μας είναι σύμφωνη με αυτή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, η οποία στα πλαίσια της σχετικής διαβούλευσης, τονίζει ότι η προώθηση της απαγόρευσης του κυνηγιού σε όλη την έκταση στην οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το Π.Δ., δεν είναι δικαιολογημένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη και δεν εξυπηρετεί κανένα λόγο προστασίας.
    Πιστεύουμε ότι:
    Ø      Ο Υμηττός είναι περιοχή σύμβολο για το κυνήγι, ως ο εγγύτερος ελεύθερος
    κυνηγότοπος με την πρωτεύουσα
    Ø      Χιλιάδες κυνηγοί του λεκανοπεδίου τον επισκέπτονται σε ετήσια βάση, είτε για κυνήγι, είτε για εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων στις επιτρεπόμενες ζώνες
    Ø      Ο Υμηττός σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. θα αποτελέσει ‘‘προπομπό και πρότυπο για την προστασία όλων των ορεινών όγκων της Αττικής’’, άρα μετά τον Υμηττό θα ακολουθήσουν η Πεντέλη, το Αιγάλεω, η Πάρνηθα, η Λαυρεωτική, η Μαλακάσα, το Πάνειον Όρος και τα Γεράνια.
    Ø      Κάθε χρόνο οι κυνηγετικές οργανώσεις εφαρμόζουν εκτεταμένα φιλοθηραματικά έργα στον Υμηττό, όπως βελτίωση βιοτόπων με σπορές και φυτεύσεις, εκτεταμένες αναδασώσεις μετά τις πυρκαγιές, εγκατάσταση ομβροδεξαμενών και ποτίστρων για τα είδη της άγριας πανίδας κ.ά.
    Ως μέλη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, επιθυμούμε:
    Ø      Την απαλοιφή από το Προεδρικό Διάταγμα της παραγράφου 3 του άρθρου 7
    Ø      Την διατήρηση του υφιστάμενου κυνηγετικού καθεστώτος στον Υμηττό.
    Ø      Την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του Υμηττού από τους αρμόδιους φορείς.
    Ø      Συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων στο φορέα Διαχείρισης του Υμηττού.
     
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΤΑ ΜΕΛΗ
    ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    ΚΟΥΒΑΡΑ

  • 19 Μαΐου 2010, 09:52 | Κώστας Γιανναράς

    Ο Υμμητός δεν χρειάζεται αγνές προθέσεις αλλά δράσεις, επαγρύπνηση και συνεχή εθελοντική προσφορά.
     
    Δεν σας φαίνεται περίεργο σε όλους εσάς που ζητάτε την απαγόρευση του κυνηγιού στην ανατολική πλευρά, ότι μόνο η πλευρά αυτή έχει διατηρηθεί ακόμα σχετικά ανέπαφη από καταπατήσεις, παράνομες ανεγέρσεις κτηρίων και πυρκαγιές; Όχι ότι δεν γίνονται εμπρησμοί, αλλά προλαμβάνονται όλες οι πυρκαγιές στη γέννησή τους.
     
    Ο μόνος λόγος που η ανατολική πλευρά έχει διατηρηθεί σχετικά ανέπαφη, είναι οι κυνηγοί που στη προσπάθειά τους να κρατήσουν τη περιοχή που κυνηγούν όσο το δυνατό πιο ανεπηρέαστη από την επίδραση της αστικής λαίλαπας, γιατί τα θηράματα μόνο σε άγριο περιβάλλον μπορούν να ζουν.
     
    Εάν διώξετε τους κυνηγούς από την περιοχή, τότε θα φέρετε αυτόματα τους εμπρηστές και τους καταπατητές.
     
    Εάν υπήρχε τρόπος να σώζατε τα βουνά της Αττικής, χωρίς τη συνεισφορά των κυνηγών, θα το είχατε πετύχει με την Πεντέλη, την Πάρνηθα και την δυτική πλευρά του Υμμητού.
     
    Καταλαβαίνω πως για τη νέα υπουργό, το να προστατέψει το βουνό διώχνοντας τους κυνηγούς, είναι ένα προσωπικό στοίχημα, αλλά εάν το χάσει θα πει: «χάσαμε» και θα συνεχίσει παραπέρα. Για εμάς που ζούμε καθημερινά τον Υμμητό, ένα απλό «χάσαμε» δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να δικαιολογήσει τα λάθη της υπουργού.

    Ζητώ την απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.

  • 19 Μαΐου 2010, 09:21 | Κολιός Τρύφων

    Ως πότε κύριοι και κυρίες του ΥΠΕΚΑ το κυνήγι θα είναι το εξιλαστήριο θύμα για οποιοδήποτε πρόβλημα στο περιβάλλον; Γιατί θέλετε να καταστήσετε παράνομη μία απόλυτα φυσική διαδικασία όπως είναι το κυνήγι; Γιατί κάθε φορά που λέτε ότι θέλετε να προστατέψετε μία περιοχή το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να απαγορεύετε το κυνήγι; Ως πότε θα πετάτε στα σκουπίδια χιλιάδες μελέτες που αποδεικνύουν ότι το κυνήγι είναι μία απόλυτη συμβατή με το περιβάλλον δραστηριότητα;
    Αν δεν σας αρέσει το κυνήγι είναι δικό σας πρόβλημα και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επιβάλλετε τις απόψεις σας και στους υπόλοιπους.
    ΟΧΙ στις αναίτιες απαγορεύσεις κυνηγίου.
    ΟΧΙ στην απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό.

  • 19 Μαΐου 2010, 09:59 | ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ. Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ . ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΨΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ .
    ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ .ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ.
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΟΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ.

    ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 08:10 | Πανος Παιανια

    1.      Αγαπητή κα Μπιρμπίλη,
    Αυτό που πάει να γίνει στον Υμηττό είναι καταπάτηση και εγκατάλειψη του βουνού και όχι προστασία αυτού.Εμείς οι κυνηγοί είμαστε οι πρώτοι που θα το προστατέψουμε θα φροντίσουμε την χλωρίδα και την πανίδα του όπως και θα το προστατέψουμε από της πυρκαγιές.Για εμάς είναι πηγή ζωής και είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε από αυτό το προεδρικό διάταγμα.Από εμάς τους κυνηγούς δεν έχει υπάρχει περιπτώσει να ζημιωθεί ο Υμηττός δεν το επηρεάζουμε σε θέματα περιβαλλοντικά ισα ισα που από εμάς θα προστατευθεί.Γίαυτό όχι στην καταργήσει του κυνηγιού στον Υμηττό εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατέψουμε την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού αλλα πράγματα είναι αυτά που το επηρεάζουν αρνητικά.Δώστε το βουνό και πάλι στους κυνηγούς.Αμεση καταργηση του αρθρου 7 και των παραγραφων σχετικων με το κυνηγι.

     

     

     

  • Ω Ρ Ι Ω Ν  – Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
    Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
    http://www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr
    Αθήνα, 19/5/2010
    Προς:
    – Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τ.Μπιρμπίλη
    – Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κο Αθ.Μωραϊτη
     
    Κοιν:
    – Πολιτικός κόσμος
    – Μέσα μαζικής ενημέρωσης
    – Κυνηγετικές οργανώσεις
    – Κυνηγ.Περιοδικά και Ιστοσελίδες
    – Επαγγελματίες του κυνηγ.χώρου
    – Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα
     
    Θέμα: Διαβούλευση – Απαγόρευση Κυνηγίου στον Υμηττό

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
    Το 2010 έχει χαρακτηριστεί «Έτος Βιοποικιλότητας» και η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, καλείται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στα πλαίσια των διεθνών προσπαθειών που γίνονται για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και των φυσικών ενδιαιτημάτων.
    Η χώρα μας καλείται επίσης μέσα από τις δράσεις που θα αναλάβει το νεοσύστατο Υπουργείο ΠΕΚΑ, να καλύψει τα κενά που έχουν αφήσει τα μέχρι πρότινος συναρμόδια Υπουργεία στον τομέα της προστασίας των τελευταίων σχετικά ανέπαφων φυσικών περιοχών κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει αυτές τις μέρες με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που έχει κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση.
    Οι απαιτούμενες ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ληφθούν πρέπει να έχουν επομένως σαν βασικό στόχο την αντιμετώπιση των αιτιών μείωσης της βιοποικιλότητας, οι οποίες σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «… η καταστροφή, ο κατακερματισμός και η υποβάθμιση των ενδιαιτημάτων λόγω επιβλαβούς μεταβολής της χρήσης της γης, η υπερεκμετάλλευση και η μη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων, τα χωροκατακτητικά ξένα είδη, το παράνομο εμπόριο απειλουμένων με εξαφάνιση ειδών, η αύξηση της οξύτητας των ωκεανών, η ρύπανση, και, σε αυξανόμενο βαθμό, η αλλαγή του κλίματος είναι οι ισχυρότερες πιέσεις που υφίσταται η βιοποικιλότητα…»
    Στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, η εγκατάσταση των μητροπολιτικών πάρκων (που θα αποτελέσουν τον κύριο προορισμό και πόλο έλξης των μελλοντικών επισκεπτών της περιοχής) έχει προγραμματιστεί σε περιοχές που ήδη απαγορεύεται η θήρα. Έτσι με βάση το σημερινό καθεστώς εξασφαλίζεται πλήρως πως οι δραστηριότητες της αναψυχής των πολιτών και της θήρας δεν θα επικαλύπτονται.
    Σε ότι αφορά στην προστασία της βιοποικιλότητας, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η άσκηση της αειφόρου θήρας όχι μόνο δεν αποτελεί απειλή για τη βιοποικιλότητα αλλά αντίθετα την ενισχύει σημαντικά μέσα από την προστασία και διατήρηση των φυσικών ενδιαιτημάτων, για την οποία οι κυνηγοί καταβάλλουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σημαντικές προσπάθειες και κονδύλια. Για τον παραπάνω λόγο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως η θήρα αποτελεί δραστηριότητα πλήρως συμβατή με τους σκοπούς της προστασίας και της αειφορικής διαχείρισης ακόμα και εντός των περιοχών που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000, όπως φαίνεται στα παρακάτω αποσπάσματα:
    «… αναγνωρίζεται πλήρως η νομιμότητα της θήρας αγρίων πτηνών ως μορφή βιώσιμης χρήσης. Η θήρα αποτελεί δραστηριότητα που αποφέρει σημαντικά κοινωνικά, μορφωτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε διάφορες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός των ειδών, των οποίων επιτρέπεται η θήρα, είναι περιορισμένος και περιλαμβάνεται στην οδηγία, όπου καθορίζεται και μία σειρά οικολογικών αρχών και νομικών υποχρεώσεων σχετικών με την εν λόγω δραστηριότητα, τις οποίες τα κράτη μέλη οφείλουν να εφαρμόζουν μέσω της νομοθεσίας τους. Τα προαναφερθέντα παρέχουν το πλαίσιο διαχείρισης της θήρας…»
    «… Η θήρα είναι μία από τις πολλές πιθανές χρήσεις των περιοχών NATURA 2000, ενώ άλλες χρήσεις είναι η γεωργία, η αλιεία και άλλες μορφές αναψυχής. Δεν υπάρχει γενικό τεκμήριο κατά του κυνηγίου σε περιοχές NATURA 2000 βάσει των οδηγιών σχετικά με την προστασία της φύσης…»
    «… Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ότι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές NATURA 2000 και γύρω από αυτές…»
    «… Μερικές από τις σημαντικότερες περιοχές άγριας ζωής στην Ευρώπη έχουν επιβιώσει των πιέσεων ανάπτυξης και εξάλειψης εξαιτίας των συμφερόντων διαχείρισης των θηραμάτων…»
    Σε ότι αφορά τη σημερινή προστασία του Υμηττού αξίζει να αναφερθεί πως οι περιοχές του στις οποίες επιτρεπόταν μέχρι φέτος η θήρα, είναι οι μόνες που έχουν διατηρηθεί σχετικά ανέπαφες από πυρκαγιές, αυθαίρετη δόμηση και ρύπανση γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις συνεχείς περιπολίες των κυνηγών και των θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Συλλόγων, οι οποίοι σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου βρίσκονται στην περιοχή και επεμβαίνουν ή (όπου αυτό δεν είναι εφικτό) ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για κάθε παράβαση που πέφτει στην αντίληψή τους.
    Από τα παραπάνω γίνεται προφανές πως η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος σχετικά με την άσκηση της θήρας στον Υμηττό, δεν έρχεται σε αντίθεση με τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής, ούτε με την προστασία της βιοποικιλότητας.
    Εκτός αυτών, σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θέσπισης μέτρων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος κάποιας περιοχής, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει πλήρως την ανάγκη συμμετοχής των χρηστών και των κατοίκων της περιοχής για την επίτευξη αποτελεσματικής προστασίας της και δεν προτείνει απαγορεύσεις αλλά εφαρμογή της ορθής – αειφορικής χρήσης τονίζοντας τη σημασία της διαχείρισης μέσα από κοινώς αποδεκτά μέτρα και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και στόχων. Παραθέτουμε τα σχετικά αποσπάσματα:
    «… η δράση της ΕΕ επιτρέπει την πλήρη συμμετοχή όλων των φορέων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στην ανάπτυξη πολιτικών και πρωτοβουλιών και πιστεύει ότι αυτές οι συμμετοχικές προσεγγίσεις θα οδηγήσουν με τη σειρά τους στις αναγκαίες και συμπληρωματικές πρωτοβουλίες «από τη βάση στην κορυφή» από εκείνους που συμμετέχουν άμεσα στη διαχείριση της χρήσης της γης -και της θάλασσας- και ιδίως τις τοπικές κοινότητες…»
    «… η προστασία της βιοποικιλότητας και η διατήρηση των οικοσυστημικών υπηρεσιών απαιτούν οικονομικώς αποδοτικές πολιτικές και δράσεις και υπερβαίνει κατά πολύ τις προστατευόμενες περιοχές και τα οικολογικά δίκτυα…»
    «… είναι σημαντικό να καθοριστεί σαφής βάση αναφοράς, η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογούνται τα επιτεύγματα, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποκατάσταση μπορεί επίσης να συνίσταται σε φυσική αναζωογόνηση…»
    «… Πρέπει, ως εκ τούτου, η θήρα, η οποία αποτελεί χρήσιμη κατανάλωση της άγριας ζωής, να τοποθετηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της αειφόρου χρήσης των πόρων…»
    Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πως το Υπουργείο ΠΕΚΑ καταργεί στο σύνολό τους τα όσα ορίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας και των φυσικών ενδιαιτημάτων και την επίδραση που μπορεί να έχει η θήρα σε αυτά, με την πρόταση ολικής απαγόρευσης της θήρας στην περιοχή του Υμηττού που επιχειρείται με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.
    Καταργεί επίσης την προτεινόμενη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσέγγιση στη διαδικασία λήψης διαχειριστικών μέτρων με σκοπό την προστασία κάποιας περιοχής, με δεδομένο το γεγονός πως δεν προηγήθηκε της προτεινόμενης απαγόρευσης θήρας στον Υμηττό διάλογος με σκοπό να κατατεθεί η γνώμη των κυνηγών σχετικά με τα μέτρα που θα τους επηρεάσουν άμεσα.
    Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά και δεν προτείνεται για το μέλλον κάποιο ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της βιοποικιλότητας στην περιοχή, συνιστούν αρνητικά διακριτική μεταχείριση σε βάρος των κυνηγών του λεκανοπεδίου.
    Με δεδομένη την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να απαγορεύσει ολοκληρωτικά τη θήρα στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, αλλά και τους φημολογούμενους σχεδιασμούς για εκτεταμένους κατά χώρο και χρόνο περιορισμούς της θήρας σε όλη τη χώρα με το πρόσχημα της προστασίας της βιοποικιλότητας, χωρίς να έχει σχεδιαστεί παράλληλα κάποιο άλλο ουσιαστικό μέτρο που να αντιμετωπίζει τις πραγματικές απειλές για τη βιοποικιλότητα και τα φυσικά ενδιαιτήματα, θεωρούμε ότι οι αναιτιολόγητες και εν πολλοίς άσκοπες απαγορεύσεις έρχονται σε αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αρχή της αναλογικότητας.
    Με βάση τα παραπάνω, ζητούμε την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την ολική απαγόρευση της θήρας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού και αιτούμαστε τη διατήρηση των ρυθμίσεων θήρας που ισχύουν μέχρι σήμερα στην περιοχή.
    Πηγές:
    1. Έγγραφο κατευθύνσεων για τη θήρα βάσει της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών.
    http://ec.europa.eu/environment/nature/conservation/wildbirds/hunting/docs/hunting_guide_el.pdf
    2. Βιοποικιλότητα μετά το 2010 – Όραμα και στόχοι σε επίπεδο EΕ και παγκόσμιο επίπεδο και διεθνές καθεστώς πρόσβασης και συμμετοχής στα οφέλη.
    http://register.consilium.europa.eu/pdf/el/10/st07/st07536.el10.pdf
    Για τον Ωρίωνα,
    Με εκτίμηση,
        
    O Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστοδουλάκης
    Ο Γ.Γραμματέας, Νίκος Παπαϊωάννου  
    —————————————————————————
    http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2010/ymittos1.htm

  • 19 Μαΐου 2010, 01:01 | Παναγιώτης Λούκας

    Κα Υπουργέ Θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μου στο άρθρο 7.Οι λόγοι δεν είναι πολλοί. Είναι όμως βασικοί. Όταν αντιμετωπίζεται ένα θέμα που αφορά πλήθος ανθρώπων, θα πρέπει να εξετάζεται πολύπλευρα. Πώς μετρήθηκε η βλάβη που προκαλεί το κυνήγι σε αυτην την περιοχή; Γιατί για να απαγορεύεται θα πρέπει να θεωρείται βλαπτικό για την ζωή του συγκεκριμένου βιοτόπου. Πως ακριβώς αυτή η ομολογουμένως όμορφη και πολύ χρήσιμη για την Αττική περιοχή θα προφυλάσεται απο τις οποιεσδήποτε παρανομίες; Διορισμοί υπαλλήλων συμφωνα με τα νεα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν, το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Απο την άλλη όμως οι κυνηγοί έχουν βάλει σε λειτουργία εθελοντικές ομάδες πυροφύλαξης και την γνώστη σε όλους Ομοσπονδιακή Θηροφυλάκη και παράγουν έργο εκεί που το κράτος χρόνια τώρα είναι απών. Να τονίσω επίσης πως η αγάπη για την φύση δεν είναι <<αγορασμένη>> μόνο από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού -π.χ οικολογικές οργανωσεις – και εκτός των άλλων έχει πολλούς τρόπους να εκφραστεί. Το <<απαγορεύεται>>  δεν είναι μια λέξη που βελτιώνει τα πράγματα, τις περισσότερες φορές τα χειροτερεύει.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 19 Μαΐου 2010, 01:49 | ΜΗΤΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ  3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΠΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΪΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΣΕΩΝ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ.

  • 18 Μαΐου 2010, 23:34 | Δέσποινα Σ.

    Χαίρομαι που παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα της διαβούλευσης του σχεδίου και ελπίζω αυτό να μην αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.
    Χωρίς να ασχολούμαι η ίδια με το κυνήγι, έχω κυνηγούς στην οικογένειά μου και συνεπώς έχω διαμορφώσει μια σαφή και τεκμηριωμένη άποψη: Οι κυνηγοί είναι οι πιο ουσιαστικοί «οικολόγοι», «λάτρεις της φύσης» και «φιλόζωοι» από κάθε άλλον που υιοθετεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς! Αυτή η δραστηριότητα είναι που τους κάνει να έρχονται πιο κοντά στη φύση από τον καθένα μας, να ταξιδεύουν σε – άγνωστους για τους περισσότερους – σπάνιας φυσικής ομορφιάς  προορισμούς της χώρας μας, να γνωρίζουν από κοντά και να σέβονται κάθε πλάσμα της φύσης που οι υπόλοιποι συναντάμε μόνο σε ντοκιμαντέρ.
    Ναι, ο Υμηττός χρειάζεται προστασία, αλλά προστασία από τα συμφέροντα, τα αυθαίρετα κτίσματα και κάθε άλλης μορφής κερδοσκόπους. Δεν χρειάζεται προστασία από νομοταγείς κυνηγούς που αγαπούν και σέβονται τη φύση, επιλέγουν να βρίσκονται σε κάθε ευκαιρία στη φύση και αποτελούν ένα άγρυπνο μάτι της κοινωνίας μας για την προστασία της φύσης.
    Ζητάω με τη σειρά μου κι εγώ την κατάργηση του Άρθρου 7, παρ.3,  σχετικά με την απαγόρευση της θήρας.  

  • 18 Μαΐου 2010, 23:07 | ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΑΝΑΣΗΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

    Στη δημοκρατία  πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αναφέρομαι στην άποψη του συμπολίτη μας  όπου  απαξιώνει τους κυνηγούς γιατι θηρεύουν ζώα για την γούνα τους. Αυτό δεν ισχύει στον ελληνικό χώρο και κυρίως στον Υμητό.  Κανένα  θηλαστηκό δεν θηρεύεται για την γούνα του.  Σε άλλες ευρωπαικές χώρες κυρίως στην Αγγλία το κυνήγι της αλεπούς με δεκάδες αγέλες σκύλων στέκει ψηλά στην προτίμηση των κυνηγών.  
    Στο Υμητό λοιπόν αν και υπάρχει μεγάλος αριθμός αλεπούδων «υπερ-αριθμος» θα έλεγα  το κυνήγι αυτό είναι απαξιωμένο ,λογο των ασθενειών που έχουν οι αλεπούδες και μπορεί να μεταφερθούν στον άνθρωπο και σε σκύλους φυσικά. Σημαντηκότερο είναι  ότι το κυνήγι βασίζεται σε μια παράδωση πού ορίζει . Αφερείς από την φύση ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην τροφική αλυσίδα-ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Ο τόκος είναι ότι ορίζει το ΥΠ.Γεωργίας στον κατάλογο θηρευσίμων στους αριθμούς που ορίζει. 
    Δυστυχώς η Μεσσογειτική κουζίνα  δεν κατάφεραι ποτε να εισάγει το κρέας της αλεπούς στη γκάμα της  έτσι ποτέ και οι κυνηγοί δεν σκότωναν  για το τρόπαιο της γούνας.
    Αυτά περί γούνας δεν ευσταθούν!!

  • 18 Μαΐου 2010, 23:42 | XOYNTA. Θ

    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΤΟ?

  • 18 Μαΐου 2010, 23:40 | XOYNTAS Α.

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΞΕΚΗΝΑΕΙ Η ΕΡΗΜΟΣΙΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

  • 18 Μαΐου 2010, 22:32 | XOYNTAS NIKOLAOS

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 18 Μαΐου 2010, 22:24 | ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΑΝΑΣΗΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
    Η ορνιθολογική εταιρεία  έχει καμία πρόταση για τους υπερβολικά μεγάλους αριθμούς θηρευτών -πτηνών. Παρακολουθώ μετα λύπης  την καθημερινή μάχη που δίνουν τα κοτσύφια και οι δεκαοχτούρες στα δέντρα γύρω από το σπίτι μου για να σώσουν είτε αυγά είτε νεοσούς από τις καρακάξες. Γλάροι περιπολούν πάνω από τα σπίτια γιατί βρίσκουν σκουπίδια ποντικούς φωλιές από πουλία, προσοχή 17 χιλιομετρα απόσταση από την κοντινότερτη ακτή. Μήπως το πρόβλημα για την μείωση της πανίδας δεν βρίσκεται στο κυνήγι αλλά στην εξάπλωση των αστικών περιοχών και στην έλειψη παιδείας ολόκληρου του πλυθησμού?
    Οταν λειτουργούσε η χωματερή στην Παιανία  τεράστια σμήνη από γλάρους περιφέρονταν στις παρυφές του υμητού. Η πανίδα είχε αποδεκατιστεί εντελώς. Σπουργίτια , βραχοτσιπανάκοι , κορυδαλοί και άλλα μικρόπουλα δεν τα συνατούσες. Συνατούσες βέβαια κοπάδια από αρουραίους οι οποίοι ήταν υπέυθυνοι για την τεράστια εξάπλωση των αλεπούδων..
    Ναι άλαξε η βιοποικοιλότητα της πανίδας γιατί εμείς αλλωτροιώσαμε  την φύση. Φυσικά το κακό δεν σταματάει εκεί. Στο χώρο δίπλα από την χωματερή εγκαταστάθηκαν Αθήγκανοι χωρίς καμία υποδομή γιαυτούς τους ανθρώπους  και η δίαβρωση του τοπίου συνεχίζεται.
       Εγώ τώρα μετα δολο-φονικά μου σκάγια τόσο κακό δεν έχω κάνει στη φύση επί είκοσι χρόνια που ασκώ την θήρα. Φυσικά τέσερις γενιές κυνηγών Πατέρας – Παπούς -Προπάπους με άσκηση θηρας από το 1860έως σήμερα  δεν αλωτριώσαμε την Φύση. Ο λόγος είναι ότι στο κυνήγι υπάρχει μιά παράδοση  με άγραφούς αλλά αυστηρούς κανόνες .Κανονας πρώτος σέβεσαι και προσέχεις  τον χώρο που κυνηγάς όσο και το σπίτι σου.
    Ευχαριστώ! 

  • 18 Μαΐου 2010, 22:33 | κεχρης χρηστος

    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    Η απαγόρευση του Υμηττού προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση και επιστημονική τεκμηρίωση.

    Η πανίδα δεν κινδυνεύει από τους κυνηγούς

    Οι κυνηγοι ειναι αυτοι που προστατευουν τα δαση .

  • 18 Μαΐου 2010, 22:54 | ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΑΝΑΣΗΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Με την επιβολή και του Ανατολικού Υμητού στη NATURA 2000 ΜΠΟΡΕΊΤΕ  ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΝΕΤΕΛΗ Η ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ.
    Μπορείτε να μας πείτε από ποιό ειδικό σώμα ????? θα προστατεύεται ο Υμητός – ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ- ΒΛΕΠΕ ΠΕΝΤΕΛΗ 2009 ΓΡΑΜΑΤΙΚΟ -ΓΕΡΑΚΑΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΦΕ-ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ.
    Στον ορεινό Ογκο της πεντέλης Υπήρχαν αρκετες βαρέλες με νερό απλά όταν πέρασε η φωτιά δεν υπήρχαν συντονισμένες ομάδες για να τις χρεισιμοποιήσουν.
    Από τα site δεν προστατεύεται το δάσος δυστηχώς. Θέλει οργάνωση και δουλειά.

  • 18 Μαΐου 2010, 22:02 | ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΑΝΑΣΗΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Στην ίδια σελίδα  αναφέρεται ότι υπάρχουν σπάνια΄είδη πτηνών που φωλαιοποιούν στον Υμητό.
    1)Κατά τη περίοδο της φωλεοποίσης μήνες Απρίλιος _Μαιος δεν επιτέπεται καμία δραστηριότητα από τους κυνηγούς.
    Κύροι μη κυνηγοί για ποιούς περιπάτους ποιά χαλάρωση και ποιά πικ-νικ μιλάτε όταν τα ζώα και τα πτηνά αναπαράγονται.
    2)Το κυνήγι επιτρέπεται στον Ανατόλικό Υμητό μετά την 15-9- εκάστε έτους. Αυτά τα σπάνια είδη έχουν μεταναστεύσει για τη Αφρική και ΠΟΤΕ δεν αποτέλεσαν σημείο ενδείαφέροντος για τους κυνηγούς.
    Αυτά για να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια!!! 

  • 18 Μαΐου 2010, 22:57 | ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΑΝΑΣΗΣ

    Οι οικολογικές κραυγές μας αποκαλούν δολοφόνους.
    Είμαστε δολοφόνοι?
    1) Δίνουμε εξετάσεις  στην Αρμόδια Δασική Αρχή και με ποσοστό άνω του 80% επιτυχών απαντήσεων
    2)Είμαστε μέλη κυνηγητικών συλλόγων όπου έχουν καταχωρηθεί  προσωπικά μας δεδομένα
    3)καταθέτουμε πιστοπιητικά από παθολόγο και ψυχολόγο στην Ασυνομία η οποία μας δίνει βεβαίωση άδειας κατοχής όπλου κυνηγητικού το οποίο και ελέγχετε.
    4)Υπάρχουν θηροφύλακες που πληρώνονται από τον κυνηγητικό σύλογο για να αποτρέπουν παραβάσεις. Εδώ  αξιζει να σημειώθεί ότι υπάρχουν ομοσπονδιακοί θηροφύλακες γιατί το δασαρχείο δεν επαρκούσε.
    5)Εμπλουτίζουμε την πανίδα αλλά και την χλωρίδα
    6)κάνουμε καλιέργειες στο ανατολικό Υμητό για να διατηρήσουμε την βιοπικοιλότητα.(Σπόρές σιταργιού στο εκπαιδευτήριο μόνο για το ενδηνικό θήραμα)
    7)Υπωχρεωτηκή πυροπροστασία κατά τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο Αυγουστο.
    Αυτά είναι βασικά βήματα για να είσαι κυνηγός – Και στα περισσότερα ΄σου δίνει έγκριση το ίδιο το κράτος. Μήπως συνομοτεί και κράτος σε αυτή την πράξη…..
    Ευαχριστώ     

  • 18 Μαΐου 2010, 21:04 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ

    Μας εχετε κανει τη ζωη μαυρη.Πληρωνουμε τα λαθη τα δικα σας,των πολιτικων δηλαδη.Ως ποτε πια εμεις θα ζουμε σαν ραγιαδες και εσεις θα καλοπληρωνεστε;Μας ρωτατε με τετοια τιμη βενζινης αν θα μπορουμε να βγαινουμε εξω απο την Αττικη;Αυθεραιτειται απαγορευοντας τον Υμηττο, ως συνηθως.Χωρις λογικες η επιστημονικες δικαιολογιες.Συνεχιστε ετσι και βαλτε ακομα ενα λιθαρι παραπανω στη λαικη οργη.

  • 18 Μαΐου 2010, 21:17 | Φωτεινή

    Νά μην απαγωρευτεί το κυνήγι στόν ΥΜΜΗΤΟ

  • 18 Μαΐου 2010, 21:55 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

  • 18 Μαΐου 2010, 21:34 | Ιωσηφιδη Χαρα

    Αξιοτιμη Κυρια Υπουργε
    Επιθυμω να διαμαρτυρηθω εντονα για την αποφαση απαγορευσης της κυνηγετικης δραστηριοτητας στην περιφερεια του Υμηττου.Προκειται για μια αποφαση που σαφεστατα παραγνωριζει την ανεκτιμητη συνεισφορα του κυνηγετικου κοσμου στο φυσικο περιβαλλον και τις τοπικες κοινωνιες της ελληνικης υπαιθρου.Το κυνηγι αποτελει σαφεστατα παραγοντα προστατευτικο για τα δαση και την αγρια ζωη,εφοσον οι κυνηγοι με την εντονη δραστηριοτητα τους και με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ φροντιζουν να προστατεψουν την περιβαλλοντικη αλυσιδα,ωστε να εξασφαλιζεται η ισορροπια του οικοσυστηματος.Εξαλλου θα ηταν απαραδεκτο να παραβλεψουμε το γεγονος οτι η κυνηγετικη δραστηριοτητα επιφερει ετησιως πολλα εκατομμυρια Ευρω στην εθνικη οικονομια,προσφεροντας χιλιαδες θεσεις εργασιας και τονωνοντας σημαντικα τον εσωτερικο τουρισμο!Προσδοκω ειλικρινα να λαβετε υποψη σας τα παραπανω,εαν ενδιαφερεστε πραγματικα για την λεγομενη «πρασινη» αναπτυξη και οικονομια σας…

  • 18 Μαΐου 2010, 21:01 | Αναστασια Κ.

    Βρήκα τυχαία την παρούσα διαβούλευση, δεν ξέρω αν ειναι πραγματικη η οχι αλλα ένοιωσα την ανάγκη να γράψω την άποψή μου.
    Δεν ασχολούμαι με το κυνήγι όμως έχω ενα κοινό με αυτό, τον πατέρα μου που επισκέπτεται συχνά με τα σκυλιά του τον Υμηττό για ολιγώορο κυνήγι. Υπάρχει ενα πράγμα που θα με στεναχωρήσει αν απαγορευτεί ο Υμηττός. Δεν θα εχω τόσο συχνά την ευκαιρία και χαρά να τον δω να επιστρέφει ευδιάθετος, ζωντανός και χωρίς άγχος από μιά τέτοια έξοδο άσχετα με το αποτέλεσμα.
    Αναρωτιέμαι τι σκέπτονται αυτοί που εγραψαν αυτό το άρθρο, μήπως τον εαυτό τους; Τα θέλω τους? Τα θέλω των άλλων είναι κακά; Το καλό των θηραμάτων; Τα κοτοπουλάκια στο πιάτο μας δλδ τι είναι; Δεν θα γράψω για υποκρισία, απλά θα γράψω πως αυτό που έχω δεν θέλω να το χάσω, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

  • 18 Μαΐου 2010, 20:39 | Τζάνης Κωνσταντίνος

    Κυρία Υπουργέ,

    Παρακαλώ να αφαιρέσετε το άρθρο 7 παρ. 3 του Προεδρικού διατάγματος που αφορά τον Υμηττό. Λάθος σημείο εκκίνησης έχετε βάλει. Εμείς είμαστε που τρέχουμε για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για πυρασφάλειες, για δεντροφυτεύσεις κ.λ.π. Αν αφήσατε τον Υμηττό να γίνει έκτρωμα, δε σας φταίει το κυνήγι. ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΟ ΕΎΚΟΛΟ ΘΎΜΑ, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. Οι παγκόσμιες πρωτοτυπίες πρέπει να αρχίζουν απ’ τη χώρα μας; Δείτε παγκοσμίως τι γίνεται. Το κυνήγι χαίρει εκτίμησης. Παντού! Αν δεν το ξέρετε φροντίστε να ενημερωθείτε. Αποσύρετε τώρα τη συγκεκριμένη διάταξη.

  • 18 Μαΐου 2010, 20:07 | Καραγιαννης Γιωργος

    Ειναι ντροπη για την ελληνικη κυβερνηση να περνει αυθαιρετες αποφασεις που ερχονται σε αντιθεση με την ιδια την Ευρωπαικη Επιτροπη,που συνιστα συνεργασια με τους κυνηγους και οχι αποκλεισμο.Τετοιες αποφασεις οδηγουν δυστυχως στην αποστροφη των κυνηγων εναντι της Κυριας Υπουργου.Συγχαρητηρια για την αποφαση σας που το μονο που καταφερνει ειναι να στοιχισει ΜΟΝΟ αλλες 65.000 ψηφους στον νομο αττικης.

  • 18 Μαΐου 2010, 20:54 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

    Χωρίς να το θέλετε,διχνετε στον Ελληνικό λαό,οτι δεν έχετε εμπιστοσύνη στους Επιστήμονες του Υπουργείου σας και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ σε οικολογικές οργανώσεις,μελέτες για το περιβάλλον.
    Όλος ο κόσμος λοιπόν βλέπει οτι απαξιώνετε τους επιστήμονες και τους υπαλήλλους σας και σε αυτήν την κρίση ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ χρήματα για μελέτες σε οικολογικές οργανώσεις και ΥΟΘΕΤΗΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    Φένεται λοιπόν οτι κουμάντο στο υπουργείο σας κάνουν εξωτερικοί παράγοντες.Με οτι μπορεί να σημαίνει αυτό.
    Ο Ελληνικός λαός όμως στις εκλογές ψήφισε εσάς κ.α. Υπουργέ και οχι τις Μ.Κ.Ο.
    Όμως σας ευχαριστούμε που μας ανοίγετε τα μάτια.Στο μέλλον θα μας είναι χρήσιμα αυτά που βλέπουμε να γίνονται στο υπουργείο σας.
    Οχι σε ύπουλες αποφάσεις -απαγόρευση κυνηγειού- γιατί εμείς καταλάβαμε τι επιδιώκετε για το μέλλον.Περιμένουμε να δικαιολογήσετε στην ΟΥΣΙΑ, την καρέκλα σας και τον τίτλο του υπουργείου σας.
    Απο τις κυνηγιτικές οργανώσεις απομακρινθήκατε.
    Φοβάμε όμως οτι μείνατε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

  • 18 Μαΐου 2010, 20:18 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΣΤΑΚΗΣ

    ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ

    ΑΞΙΌΤΙΜΗ Κα ΥΠΟΥΡΓΈ,

    ΕΊΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΆΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΉ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΎ ΌΓΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΎ ΔΙΌΤΙ ΔΕΝ ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΆ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΜΕΛΈΤΗ. ΘΕΩΡΏ ΌΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΙ ΒΓΆΖΟΥΝ ΌΛΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΈΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΏΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΎΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΌΤΗΤΑ . ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΏΝ ΈΧΟΥΝ ΓΊΝΕΙ ΟΦΕΊΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΊ ΤΟ ΠΛΕΊΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΌΓΙΣΤΗ ΧΡΉΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΆΚΩΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΗ ΘΗΡΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ. ΘΑ ΌΤΑΝ ΠΙΟ ΧΡΉΣΙΜΟ ΝΑ ΛΆΒΕΤΕ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΆ ΜΈΤΡΑ ΑΠΈΝΑΝΤΊ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΆΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΥΤΏΝ .
    ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ » ΨΕΥΤΟ ΟΙΚΟΛΌΓΟΙ » ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΚΑΚΌ ΚΆΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΎΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΖΏΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΆΛΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΎΣΤΗΜΑ.
    ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΛΆΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΆ ΥΠΌΨΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΜΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

  • 18 Μαΐου 2010, 19:45 | Καζανοπουλος Ιωαννης

    Αφηστε ελευθερο το παραδοσιακο κυνηγι.Ειμαι ενας ακομα κυνηγος λατρης της φυσης που ειμαι αντιθετος στην απαγορευση του κυνηγιου στον Υμητο.
    Ευχαριστω.

  • 18 Μαΐου 2010, 19:28 | Αγκελετος Νικος

    Αφηστε τους κυνηγους γιατι αυτοι ενδιαφερονται για το περιβαλλον και πιαστε τους οικοπεδοφαγους οι οποιοι ειναι οι μονοι που θα επωφεληθουν απο το σχεδιο προστασιας του Υμητου.

  • 18 Μαΐου 2010, 19:34 | Καζανιδης Κωνσταντίνος

    Ειμαι ενας απο τους 250000 κυνηγος της χωρας μας και ζητω την αποσυρση του αρθρου 7 παραγραφος 3 για την προστασια του Υμητου.

  • 18 Μαΐου 2010, 18:49 | ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΓΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ .ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ 250.000 ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΦΘΑΝΟΥΜΕ 1.000.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ Π.Α.Σ.Ο.Κ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ W.W.F.ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ Μ Κ Ο.
    ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7
    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ.

    ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  • 18 Μαΐου 2010, 18:12 | Νάσος

    από Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε (Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Εμπόρων Κυνηγετικών Ειδών) – — 18 Μαΐου 2010 @ 11:59
    Είναι λυπηρό να διαβάζει κάποιος σχόλια από συμπολίτες μας, που με τόσο ευκολία ζητούν να απαγορευτεί μια δραστηριότητα διότι απλώς δεν τους αρέσει ή την βρίσκουν ‘βάρβαρη’.
    ************
    Μα αν δεν ζητούν να απαγορευτεί διότι την θεωρούν βάρβαρη τι θα πρέπει να την θεωρούν για να ζητούν να απαγορευτεί;
    ——————–
    Ο κυνηγός δεν σκοτώνει, αλλά κυνηγά. Αν απλώς σκότωνε, θα πήγαινε σε ένα εκτροφείο θηραμάτων και μέσα σε λίγα λεπτά θα ικανοποιούσε ‘τα βάρβαρα’ αισθήματά του.
    ***********
    Κυνηγάει και σκοτώνει γιατί έτσι έχει περισσότερο ενδιαφέρον, και να αφήσετε τα κόλπα για μεταξύ σας.
    ——————-
    Ωστόσο ξοδεύει χρόνο και χρήματα για τα θαυμάσει την ανατολή του ηλίου από κάποια πανέμορφη και απομακρυσμένη βουνοκορφή της Ελλάδος, να πατήσει υγρό χώμα , να μυρίσει τη φύση, να δει και να ακούσει τα πουλιά και τα ζώα.
    ****************
    Αμάν μ αυτήν την ανατολή ξεφτίλα την καταντήσατε.
    Και το όπλο πού το χρειάζεστε;
    ——————
    Αν η Φύση το θελήσει, ίσως να του δώσει και λίγα θηράματα.
    ***********
    Κι αν σκοτώσει κανέναν άλλον κυνηγό τον δέχεται σαν δώρο της φύσης;
    ——————
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι επαφής με την φύση. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει αυτό που τον εκφράζει και το γεμίζει. Όλες οι δραστηριότητες είναι θεμιτές εφόσον δεν καταστρέφουν το περιβάλλον.
    **********
    Πως θα σου φαίνονταν να στρώσει εσένα κάποιος στο κυνήγι; Δεν θα καταστρέφονταν καθόλου το περιβάλλον.
    ————-
    Στη φύση έχουν το δικαίωμα όλοι. Οι Κυνηγοί, οι παρατηρητές πουλιών, οι ορειβάτες, οι εντουράδες, οι απλοί περιπατητές.
    Όλοι μας έχουμε ένα κοινό. Αγαπάμε την φύση.
    *********
    Οι κυνηγοί εξαιρούνται.

    Πάντως, να που κάποιος σχετικός με κυνήγι και όπλα δέχεται ότι τη φύση μπορεί κανείς κάλλιστα να την απολαύσει και χωρίς να σκοτώνει. (να κυνηγάει έστω) κυνηγοί ακούτε τα διαβάστε τα, που δεν το πιστεύετε.
    —————-
    Τέλος, αυτοί που με τόσο ευκολία ζητούν ν’ απαγορευτεί το κυνήγι ας σκεφτούν και λίγο τους συνανθρώπους που ζουν από αυτό και θα μείνουν άνεργοι. Άραγε αυτοί που λένε ότι ‘υποστειρίζουν τους αδύνατους και του μη έχοντες’ τι θα πουν σ’ αυτούς τους μεροκαματιάρηδες που θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους?
    *********
    Ναι πράγματι….το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι πολεμικές βιομηχανίες. Βγαίνουν κάποιοι και με επιπολαιότητα ζητούν την κατάργηση των πολέμων χωρίς να σκεφτούν τους μεροκαματιάρηδες που θα μείνουν άνεργοι.

  • 18 Μαΐου 2010, 18:00 | litsa

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟ. ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΚΥΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ?

  • 18 Μαΐου 2010, 18:25 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φανατικούς αντικυνηγούς ότι οι κραυγές κατά του νόμιμου κυνηγίου υποδεικνύουν και αποκαλύπτουν ότι το φαινόμενο της Ιεράς Εξέτασης του Μεσαίωνα με το μίσος κατά των συνανθρώπων που καθιέρωσε , σαν τρόπο επιβολής της εξουσίας όδηγησε στον μαύρο και σκοτεινό μεσαίωνα της ανθρωπότητος.
    Η σκέψη που οδήγησε στα εγκλήματα που ακολούθησαν και «η καύση των αντιφρονούντων» τελικά εξακολουθεί να ενυπάρχει και σήμερα,στο υποσυνείδητο εκείνων που ο φανατισμός είναι οδηγός τους.
    Ιδιον των σκοτεινών εγκεφάλων που χρησιμοποιούν τους αδαείς και τους ακαλιέργητους με το ψέμα και την παραπλάνηση είναι η προσκόμηση ωφελειών με μέσα την αποσιώπηση και την διαστρέβλωση της αλήθειας με στόχο την απόκρυψη σκοτεινών συμφερόντων και την εξαφάνιση της αλήθειας,όταν αυτή τρομάζει.

    – Πουθενά δεν παρουσιάζεται το έργο καιη προσφορά των κυνηγών στην φύση, στην κοινωνία και στον τόπο ούτε το αίμα που έχει χυθεί στην προάσπιση του δικαίου, παρά οι κυνηγοί παρουσιάζονται, ακόμα και σε βιβλία του Δημοτικού, σαν …ιδιόμορφα όντα που …σκοτώνουν πουλάκια.
    Σε πια κοινωνία αρρωστημένης διαστρέβλωσης της αλήθειας ζούμε ;;; –

    Τι μυαλά είνα αυτά που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα μικρά παιδιά του Δημοτικού διαστρεβλώνοντας την αλήθεια; Προφανώς όχι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ.

    Ο Γκεμπελισμός και η Χουντική επιβολή των σκοτεινών σχεδίων ορισμένων
    δεν είναι Δημοκρατική διαδικασία, ιδίως όταν αποσιωπείται ο λόγος των κυνηγών τα επιχειρήματα και οι μελέτες που κονιορτοποιούν την σαθρότητα του αντίλογου.

    – (Τι είδους Διαβούλευση είναι, όταν δεν δέχεσαι τους επικεφαλείς των Νόμιμων Κυνηγητικών Οργανώσεων ;;;) –

    Οι κυνηγοί επιβαρύνονται με τεράστια ποσά και δεν ζητούν συνδιαχείριση σε κυβερνητικά κονδύλια όπως οι ΜΗΚΥΟ.
    Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΤΟΥ ΚΑΊΣΑΡΟΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

    Τελειώνοντας θυμίζω ότι:
    α) Ανώτατος Θρησκευτικός Αρχων ζήτησε, μετά από χρόνια συγνώμη για τα εγκλήματα της Ιεράς Εξέτασης,
    β) Η Ιστορία και η Κοινωνία των Εθνών καταδίκασε τον Φασισμό και τον Χουντισμό.

    Οι αντικυνηγοί σαν μεγάλοι ελληνάρες σύγχρονοι δεν φοβούντε ούτε το ένα (α), ούτε το άλλο (β).

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΞ ΙΣΟΥ.